Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  21-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus Doesburg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De openlucht fotografica markt is een evenement dat ieder jaar weer massa’s geïnteresseerden naar het oude Nederlandse hanzestadje Doesburg lokt. Een beetje oneerbiedig uitgedrukt zou je kunnen zeggen dat het een soort rommelmarkt voor foto-gerelateerde spullen is. Dit jaar waren ze aan de 21ste editie toe en Alex had me gevraagd of ik niet mee wilde om daar eens wat te gaan rondneuzen.
  Ik heb lang geaarzeld eigenlijk want volgens Frank en Sabine zou het een kletsnatte zondag worden. Het wordt een beetje eentonig maar ook vandaag hebben wij de voorspelde regenbuien niet over ons heen gekregen. We waren redelijk vroeg vertrokken om de grote drukte voor te zijn en pas toen we helemaal rond waren en alles gezien hadden voelden we, terug naar de auto wandelend, de eerste druppels. Dat de hemelsluizen zowat de ganse terugrit geopend bleven deerde ons niet echt. Ondertussen had ik wel, spotgoedkoop, enkele filters, een lenskapje en een fototas op de kop kunnen tikken. Uiteraard heb ik ook enkele charmes van Doesburg vastgelegd en het dient gezegd dat het er erg mooi is, een plek om nog eens te bezoeken. Als het er eens wat minder druk is wil ik best wel eens terug gaan om het oude centrum uitgebreid te fotograferen maar vandaag koos ik voor een iets nieuwere buurt. Dit harmonieus samengaan van woon-, werkruimte en flats, in een urbanisatieproject vond ik meer dan geslaagd en het fotograferen waard. Meestal ben ik niet zo’n liefhebber van het soort eenheidsworst-gebouwen die je in Nederlandse wijken vaak ziet maar hier heb ik met bewondering naar gekeken.    


  21-08-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus Zitbank met toiletgelegenheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze waren er weer eens dik naast, onze nationale weermannen en -vrouwen. We hebben de ganse dag genoten van een stralend mooie zomerdag met luchten die varieerden van staalblauw tot versierd met prachtige wolkenformaties. De temperaturen nodigden ook al niet uit om binnen te blijven en na de ochtendwandeling en een uitgebreid terrasje in de loop van de namiddag vond ik het in de vooravond ook nog leuk om samen met Phaido een tochtje te gaan maken in de buurt van de abdij van Postel. Dat er nog enkele geocachen te rapen waren was een leuke bijkomstigheid natuurlijk. Dat in zo druk bewandelde natuurgebieden als hier regelmatig rustbanken langs de wegen en paden te vinden zijn is niet meer dan normaal. Het was evenwel de eerste keer in onze wandelcarriere dat we er een zagen met een eigen toiletgelegenheid. Dat moest op de foto. Misschien was het wel omgekeerd trouwens: een toiletgelegenheid met zitbank voor de op hun beurt wachtende wandelaars in hoge nood…   


  20-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 augustus Wandelaars
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb de vrijdagse vrijwilligers-wandelaars met de bewoners van Hoevezavel eens langs de andere kant bekeken vandaag. Telkens we deze kant uit trekken is dit een stopplaats om even uit te rusten en wat bij te praten. Dat geldt zowel tussen de vrijwilligers onderling als tussen vrijwilligers en bewoners in zoverre dat mogelijk is natuurlijk.  
  Ik vind het best oke dat ze me tegenwoordig zowat beschouwen als de huisfotograaf in het zorgtehuis. Er wordt me ook regelmatig gevraagd of ik even een foto wil maken, daar waar ik vroeger zo iets zelf eerst moest vragen eigenlijk. Als we op vrijdag gaan wandelen met de bewoners maak ik altijd ook wel enkele shots van de altijd weer anders samengestelde groep maar deze keer wilde ik het eens net iets anders doen. Langs de achterkant komen de vrijwilligers eens wat beter in beeld en dus schoot ik nu eens van uit dit standpunt. Phaido is zoals altijd een alom tegenwoordige getuige van onze bezigheden.    


  19-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Wegomlegging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb ooit met het idee gespeeld een fotoalbum te maken met allemaal absurditeiten. Je hoeft als fotograaf je ogen niet eens erg wijd open te houden om dagelijks voorbeelden van lachwekkende, belachelijke, domme, overgereglementeerde, idiote, bizarre… kortom zotte toestanden te zien in ons Belgische straatbeeld. Deze namiddag was het weer raak.
  Ik was vriend Alex gaan bezoeken in Herentals en toen we terug naar de Molenvest liepen na een verfrissing in de Tasse Tout zagen we een mini verkeersopstropping bij de hoek van de Zandstraat en de St. Magdalenastraat. Er zijn nogal wat wegenwerken in de stad dezer dagen en de bijhorende wegomleggingen zijn legio. Hier worden de automobilisten, die richting station willen, de Magdalenastraat in gestuurd, maar 20 meter in die straat is die ook afgesloten en staat er weer een bord met een wegomlegging van een wegomlegging doorheen de Vaartstraat. Die is evenwel... ook afgesloten met de vermelding dat het de ganse maand een speelstraat is. Gevolg: autos die achteruit terug naar de Zandstraat willen terwijl anderen precies de Magdalenastraat in willen om de omlegging te volgen. Hahahahaahaaaaa… ( de korte samenvatting van mijn gedachten na een tijdje observeren )… This is Belgium… this is Kafka. Er worden waarschijnlijk ergens verkeers-planologen vet betaald om dit soort onzinnige toestanden te bedenken.  


  18-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Geelse Bloemmolens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had al een tijdje zin om nog eens aan avond- of nachtfotografie te gaan doen en na enige twijfel ben ik rond een uur of tien toch maar eens naar het Kempisch Kanaal getrokken. Een specifiek doel had ik eigenlijk niet maar meestal komt de inspiratie wel onderweg, zo ook vandaag.
  De Geelse bloemmolens in Ten Aard zijn door het moederbedrijf Dossche op non-actief gezet begin dit jaar. De 8 resterende werknemers zijn hun job kwijt en wat er met de gekende torens gaat gebeuren is nog verre van beslist. Het stadsbestuur hoopt dat er een nieuwe bestemming voor gevonden wordt, ze denken aan kantoorruimtes en/of loft, maar zelf kunnen of willen ze niet investeren. Als ik dit goed interpreteer is het hoog tijd om dit nog eens te fotograferen nu het nog kan, onderwerp gevonden.
  Er dreef nogal wat groen spul op het kanaal, algen of zo, en daardoor is de spiegeling niet zo loepzuiver als ik gehoopt had, maar anderzijds werd zo die satijnachtige  beweging van het water, die ik met een sluitertijd van 30 seconden verwachtte, nog een beetje geaccentueerd.       


  17-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de avond zijn we nog even een wandeling gaan doen rond de Melle. Ik had zonsondergangplannen. Om de daar vaak rondhangende sexueel anders geaarde medemens duidelijk te maken dat ik volslagen hetero ben had ik, na de oneerbare voorstellen die ik hier de vorige keer in ontvangst mocht nemen van een ongewenst meewandelende jongeheer, naast Phaido ook het vrouwtje aan mijn zijde… deze keer geen last gehad van de ook nu weer aanwezige homofeniele gretigaards gelukkig. J
  Toen ik na een half rondje de zon echt recht in beeld kreeg over het water bleek die nog veel te hoog te zitten en veel te fel te zijn om zonder een big stopper ND filter in beeld te nemen, foutje bij het inschatten van de tijd moet ik toegeven. Dan heb ik als alternatief maar enkele tegenlicht opnames gemaakt doorheen de begroeiing waarbij ik de zon telkens net achter een of andere tak of ander boom-onderdeel verstopte. De manier waarop die middels het gekende diafragma-sterretje hier komt piepen was voor mij de reden om vandaag voor deze plaat te kiezen.             


  16-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus Photoshoot-fun
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden vandaag de Wuustwezelse tak van de kleinkinderenverzameling op bezoek. Ze hadden hun papa en mama ook meegebracht trouwens. Met het jaarlijkse fotoalbum in gedachten heb ik dan de camera constant binnen handbereik. De kids vinden het helemaal niet erg om op de foto te gaan, integendeel, ze bedenken zelf vaak de leukste poses. Het is fijn fotograferen met zulke modellen.           


  15-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus Mountainbike-tocht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag hebben we ons vaste wandelparcours moeten delen met andere recreanten. We hadden het al enkele dagen zien aankomen trouwens, op de leukste paadjes waren overal pijlen en aanwijzingen verschenen en dat wil meestal zeggen dat er iets te gebeuren staat het volgend weekend. In dit geval bleek dat de club van de Mastentop in Kasterlee zijn jaarlijkse mountainbike-tocht had georganiseerd en uiteraard kennen die mensen ook de meest interessante wegeltjes. Ik vind het niet erg trouwens, de wereld is van iedereen en dat we Phaido dan maar eens moesten aangelijnd houden om mogelijke aanvaringen te vermijden namen we er graag bij. Ik vermoed dat Phaido zelf daar ook helemaal geen probleem mee heeft. Ik kreeg in ruil wel veelvoudige fotomogelijkheden waar ik dan ook driftig van gebruik gemaakt heb.
  Ondanks het voorspelde betere zomerse weer was het evenwel deze morgen nog redelijk bewolkt en qua belichting heb ik dan maar op veilig gespeeld. Om de fietsende medemensen voldoende scherp te kunnen vastleggen heb ik de ISO-waarde op mijn Eos maar meteen opgeschroefd naar 3200, zo kon ik de sluitertijd kort genoeg houden. Fijn toch dat zoiets kan op een hedendaags full-frame toestel. Ik vraag me eigenlijk af hoe sportfotografen dat vroeger deden. In de tijd dat je filmrolletjes kocht met 100, 200, 400 of, godbetert, 800 ASA zat je bij deze ongunstige lichtomstandigheden toch al snel aan sluitertijden van zeg maar beduidend langer dan 1/100 … en hoe vermijd je dan bewegingsonscherpte???          


  14-08-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus In het zonnetje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lijkt er op dat de zomer zich langzaam herstelt. In de loop van de dag werd het best nog prettig toeven buiten maar deze morgen was het toch nog erg fris. In de woonkamer, achter vensterglas was het evenwel goed toeven. Het vrouwtje en Phaido hadden een plekje in een zetel aan het raam uitgekozen om zich de binnenvallende zonnestralen te laten welgevallen. Ze genoten er beiden zozeer van dat ze niet eens in de gaten hadden dat ik mijn camera uit de tas gehaald had om het tafereeltje vast te leggen.          


  13-08-2016 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Liefde is...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrijdag, wandeldag in Hoevezavel. Het zorgtehuis is eigenlijk een wereldje op zich en voor veel bewoners is het raam van het tehuis de grens van die wereld. Terwijl wij, vrijwilligers, er met enkelen –ze hebben een beurtrol – er een namiddagje op uit trekken, zijn er andere bewoners die de gewone dagelijkse gang der dingen blijven ondergaan. Dit koppeltje zit steevast langs de ingang naar buiten te kijken, de andere wereld in. Is het een echtpaar? Is het een romance die hier ontstaan is… heus, dat gebeurt! Waarop wachten ze? Ik wil me verder onthouden van commentaar bij de foto, ik neem aan dat iedereen hierbij wel zijn eigen verhaal kan verzinnen. Als inspirerende titel bedacht ik: “Liefde is… “        


  12-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus LRV De Kempenridders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn best wel de nodige plekjes waar de amateurfotograaf leuke beelden kan rapen langs ons dagelijks wandelparcours. Het oefenterrein van de landelijke ruitervereniging De Kempenridders bijvoorbeeld, is er zo een. Als we er ’s morgens langs wandelen ligt dat er steevast zeer verlaten bij, maar als we er occasioneel ook eens in de vooravond passeren gebeurt het wel vaker dat er geoefend wordt in de diverse disciplines.
  Ruiters, bestuursleden, paarden… ze vinden het niet erg als ik er even blijf rondhangen om wat te fotograferen als er trainings-activiteit is - ik bezorg ze dan ook telkens de fotos die ik maak – en zo kreeg ik ook deze keer enkele leuke shots op mijn geheugenkaartje.      


  11-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus De Molen van 't Veld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen het licht in de loop van de avond steeds maar mooier werd, na dat het de hele dag gekwakkeld had, heb ik even mijn lijstje van interessante fotopunten in de buurt geraadpleegd en als plek waarvan ik veronderstelde dat het daar net voor zonsondergang helemaal okee zou zijn kwam ik uit bij de molen van ’t veld. Dat is maar enkele kilometers en een ritje tot daar met de wagen duurde dus maar een paar minuten. Onderweg was ik nog even gestopt op de Zegge waar ook enkele interessante bomen en wolkenformaties naar mijn aandacht solliciteerden maar uiteindelijk was dit het doel van mijn tocht en één van de wolken die ik al eerder in de achtergrond had geplaatst was zo vriendelijk ook van op dit standpunt netjes in beeld te blijven hangen.     


  10-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 augustus Onthaasten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn aan het proberen ons leventje weer in de normale plooi te krijgen. Er is van alles te doen, te regelen en te organiseren als jet terug thuis bent na enkele weken vakantie. De ochtendwandeling is een routine die we natuurlijk nooit overslaan maar voor één keer had ik mijn fototoestel niet meegenomen, het weer was niet bijster uitnodigend om te fotograferen en ik hoopte er op dat het in de loop van de namiddag wel zou beteren. Dan heb je natuurlijk net een leuke ontmoeting in het bos… Gelukkig heeft zo ongeveer iedereen wel een smartphone bij de hand tegenwoordig, wij ook.
  Vakantie zoals dochterlief en haar gezinnetje ook plegen te doen, onthaasten, deze mensen waren met de huifkar op stap lang onze rustige Kempense kleine wegen en ze genoten er zichtbaar van.    


  09-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 augustus Hooibalen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Uiteraard probeer ik ook als ik met vakantie ben toch min of meer te volgen wat er gebeurt op de diverse fotografie gerelateerde forums en internet-sites. Zo viel het me op dat er nog al wat hooi-balen voorbij kwamen de laatste tijd, het is ook een fotogeniek onderwerp natuurlijk en dat onthoud je. Tijdens de eerste terug-thuis wandeling deze morgen merkte ik dat men, op een iets kleinere schaal weliswaar, ook in de Smallebroeken aan hooi-inpak gedaan had. Ik was voor één keer zonder mijn trouwe Eos op stap, heb toch maar wat gefotografeerd met de iPhone, maar het licht zat sowieso niet lekker, dus nam ik me voor deze avond als de omstandigheden zouden meezitten nog eens terug te gaan.
  En inderdaad, na het avondeten leken de hemelse licht-techneuten de fotograaf welgezind. Phaido vond het niet erg dat baasje nog eens de wandelschoenen aantrok en de inhoud van mijn geheugenkaartje bleek best de moeite waard toen ik dat later op de PC bekeek.
  Bij deze foto heb ik aan de onderkant helemaal niks veranderd na de Raw-conversie. De lucht heb ik wel een klein beetje gepimpt, ik geef het toe.   


  08-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 augustus De Hahntenjoch
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onderweg terug naar het vaderland hebben we een tussenstop ingelast in Oberstdorf. Dat was niet toevallig natuurlijk, het was de startplaats van de Trans-Alpine-Run vorig jaar en voor mijn audio-visuele reeks voor het salon van de fotoclub wilde ik nog wat extra beelden plukken. We zijn er naartoe gereden langs wat kleinere, alternatieve wegen. De Hahntenjoch bijvoorbeeld, die ken ik als motorrijder natuurlijk maar al te goed. In de afzink, richting Lechtal, waren we even gestopt om Phaido zijn wandelpleziertjes en zijn pipi- en kaka mogelijkheden te gunnen. Na een kort, succesvol rondje, bijna terug bij de geparkeerde wagen,  zag ook Phaido hoe populair die pas bij motorrijders is. Hij bleef een tijdje stomverbaasd staan kijken naar de voorbij trekkende stoet.


  07-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 augustus Alles - Tutto - 50%
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Straatfotografie is niet echt mijn ding. Ik heb vaak een beetje schroom om inbreuk te maken op de privacy van mensen en ik voel me elke keer weer een beetje gluurder. Toen ik deze niet erg nuchtere meneer zag zitten voor, of liever, bijna in het uitstalraam van Cecil, een modezaak tegenover het terras van ons hotel kon ik niet anders dan hem met de camera een tijdlang in de gaten houden. Een beetje oneerbiedig, ik weet het wel, maar de uitdaging die hij al die tijd etaleerde - valt ie nu naar voor of niet - hield mij wel een tijdje bezig. Uiteindelijk viel ie niet en heb ik 'm maar zo gefotografeerd.
  Toch is dit niet de enige reden waarom de foto me intrigeert. Ik hou namelijk van vertikale en horizontale lijnen... soms kun je, omwille van een overduidelijk perspectief, niet anders dan van je rechtlijnigheid afstappen, maar in principe hoort horizontaal horizontaal te zijn, en vertikaal vertikaal. Dan keek ik nu tegen dit beeld aan dat op het eerste zicht scheef staat, o gruwel. Het horizontale perspectief is normaal, maar omdat het een erg oud gebouw is met dikke schuine muren die naar beneden toe breder worden moet je eigenlijk op de rand van het venster letten om te zien of de foto recht staat, een hele opluchting...
  Of de 50% die op het raam geafficheerd is slaat op de graad van nuchterheid van de persoon in kwestie dan wel op een of ander promille in zijn bloed weet ik niet trouwens.   

  06-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus Sankt Ägidius
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het leek er deze morgen op dat het een volledig uitgeregende dag zou worden, de eerste van ons verblijf hier. Een natte ochtendwandeling, cappucinos en witte wijn in de bar van het hotel, enkele opgeloste sudokus en wat extra platte rust in de kamer, de inhoud van een vakantiedag in Schlanders hoort er anders uit te zien.
  Aan het kerkske van St. Ägidius boven Kortsch hebben we fijne herinneringen. Tijdens de menigvuldige wandelingen die ons langs hier voerden met diverse gezelschappen gebeurde er altijd wel iets gedenkwaardigs. De allereerste geocache die ik ooit in Süd Tirol te pakken kreeg was hier ook vlakbij trouwens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we, toen het weer in de loop van de namiddag wat beter werd, besloten om dan nog maar eens die kant op te trekken. We hebben het droog gehouden verder, de regenkleding was niet eens nodig en alleen maar oorzaak van extra zweet, want er moest behoorlijk wat geklommen worden voor we langs de Ilswaal bij ons doel raakten.
  Dit is een beeld van het kerkje, Schlanders op de achtergrond en mijn twee vaste fotomodellen zijn links ook nog in beeld geslopen.

   

  05-08-2016 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 augustus Sulden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Precies zoals het Martelldal gisteren is ook een bezoek aan Sulden een verplicht nummer telkens we in Süd Tirol zijn. Okee, in de zomer kan je er niet skiën maar wandelen des te meer. Vanzelfsprekend begint een wandeling pas nadat we van enige verfrissing hebben genoten in de Ski-Alm. Wij houden van tradities merk ik meer en meer. Qua standpunten leent dit terras zich uitstekend om eens iets anders te proberen zoals je merkt. Ik moest helemaal niet plat op de buik om deze foto te maken, gewoon een etage lager gaan staan en over de rand fotograferen leverde dit beeld op. Phaido vond het alleszins zeer interessant. 

  04-08-2016 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 augustus Martelldal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn de hitte van het dal ontvlucht vandaag en dat doe je in Süd Tirol het makkelijkst door ergens naar boven te gaan, de bergen in. Het Martelldal is een van onze traditioneel elk jaar weerkerende bestemmingen en daar hebben we dan maar een fikse wandeling gedaan. Aan watervallen geen gebrek daar en ik heb er nogal wat gefotografeerd. Bij gebrek aan een ND filter - stomweg vergeten thuis - was het niet zo makkelijk om het gewenste romige lange sluitertijd effect in mijn fotos te krijgen. Er was nu eenmaal veel te veel licht en met de kleinst mogelijke ISO waarde en het kleinst mogelijk diafragma kreeg ik de sluitertijd niet langer dan 1/13 sec... zucht. De resultaten waren meestal wel OK maar niet wat ik zocht. Bij deze shot kwam ik er nog het dichtst bij, die plaats ik dan ook als (relatief) lange sluitertijd foto.  

  03-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 augustus Drinken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Niks menselijks is hem vreemd... na een fikse wandeling in de hitte van de Zonneberg heeft Phaido dorst, ik herken het gevoel maar al te zeer. Als de meegebrachte drankvoorraad opgebruikt is heeft hij het wel iets gemakkelijker dan het baasje om gelaafd te raken. Of je nu hoog in de bergen bent of beneden in de dorpen, regelmatig loop je hier tegen drinkbakken, fonteinen, plassen, riviertjes of andere waterreservoirs aan. Phaido maakt daar dan ook uitgebreid gebruik van. Hij drinkt even graag als het baasje. Baasje heeft het wel iets moeilijker, die moet op zoek naar een of andere horecazaak en die zijn niet zo dik gezaaid in de bergen. Baasje drinkt trouwens meestal een ander brouwsel dan Phaido. Gelukkig kwam baasje ook aan zijn trekken nadat Phaido hier al zijn best gedaan had om die bak leeg te lebberen.
      

  02-08-2016 om 23:16 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!