Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  17-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei Avondlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een avondwandeling rond de Kasseman leek me een prima plan om mijn zinnen een beetje te verzetten, een beetje uit te waaien en vooral… weer eens aan het fotograferen te gaan. Er is daar altijd wel iets opvallends, leuks, moois of merkwaardigs te zien waarvan je denkt dat je het op een of andere creatieve manier een beetje “anders” op je geheugenkaartje kan krijgen. Het was redelijk grijs weer maar dat betekent niet automatisch dat je dan geen geslaagde fotos kunt maken natuurlijk, ik had al enkele leuke plaatjes trouwens, maar soms heb je geluk. Net toen ik bij een fotogeniek hoekje was kwam de lage avondzon van onder een wolk en ze strooide prachtig warm licht over het decor. Na twintig seconden was het alweer voorbij, maar toen had ik al afgedrukt.


  17-05-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 mei Jack
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had helemaal geen zin in fotograferen vandaag.  
  We dachten allemaal dat Jack de ziekte overwonnen had. Maar in januari bleek dat plots niet het geval: uitzaaiingen… en erg agressief. Op mijn verjaardag, 25 april, nauwelijks 3 weken geleden belde hij nog en plots zegde hij heel cru: “ Pol, I’m dying ” . Dat komt hard aan. Deze morgen kreeg ik het gevreesde telefoontje. Hemelvaart krijgt plots een andere betekenis.
  Jack, mijn beste vriend, soulmate, meer dan een broer… ze zullen er daarboven in de hemel snel achter komen welke aanwinst je voor hen bent… hier beneden missen we je.
  Dit is een foto die ik van Jack maakte tijdens de soundcheck voor een reunieconcert in 2009.


  16-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  15-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei Alternatieve selfie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nadat de restanten van het feestje van gisteren waren opgeruimd en voordat de drie gekoppelde feesttafels weer naar de bergplaats achter in de garage verhuisden om plaats te maken voor het normale woonkamer meubilair zag ik de kans schoon om dit plaatje te schieten. Ik zat er al een tijdje op te broeden… een gigantische tafel voor één persoon. Dat ik zelf die persoon zou worden was een laatste instantie beslissing mede door het gebrek aan andere kandidaten enerzijds en ook door de mogelijkheden geboden door de hedendaagse cameras anderzijds. Laten we het een alternatieve selfie noemen.  


  15-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei Accordeon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er gebeurde vandaag weer veel. Dan is het jammer dat ik me binnen deze blog de beperking heb opgelegd dagelijks slechts één enkele foto met wat commentaar te plaatsen.  
  Uiteindelijk leek me het laatste stuk van de dag het leukste. Een weekend-dag prikken die voor iedereen past is niet zo eenvoudig in deze periode van het jaar, vandaar dat we mijn verjaardagsfeestje voor de vrienden pas dik twee weken na datum konden organiseren. Het vrouwtje had er weer een culinaire hoogdag van gemaakt en de gezelligheid bleef gestaag omhoog gaan. Toen de Jakke ( ik heb meer vrienden die zich de Jakke laten noemen ) ter sprake bracht dat hij ook wel een beetje accordeon speelde wilde Josee per sé haar oude instrument boven halen om aan een gemeenschappelijk rondje nostalgie te beginnen. Gelukkig bestaan er geen geluidsopnames hiervan maar we zullen ons allemaal wel de lachsalvos, de luidkeelse samen- en solozang en de stemming herinneren. Na al die jaren van stilzwijgen klonk het instrument nog meer dan voorbeeldig moet ik er bij vertellen.  


  14-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei IJsje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zal maar meteen vertellen dat ik dit met mijn iPhone gefotografeerd heb.
  Ik had toevallig gisteren een nogal pittige discussie met een would-be superfotograaf na een reactie op een upload in een fotogroep op Facebook. Het heerschap maakte er zijn beklag over dat er toch zoveel gefotografeerd wordt met smartphones tegenwoordig en dat iedereen zich daarom fotograaf noemt, o heiligschennis. Hij was er klaarblijkelijk van overtuigd dat het de apparatuur is die de kwaliteit van de opname bepaalt en niet het manneke ( of vrouwke
  J
  Vandaag vrijdag, wandeldag met de bewoners van Hoevezavel… het vrouwtje is deze keer niet mee naar Lommel gereden want morgen hebben we een feestje en er wordt gekookt in huize Pol en Josee… Phaido is ook thuis gebleven en zelf was ik van plan om ook meteen na de vrijwilligersplicht ( contradictio in terminis
  J ) zo snel mogelijk weer naar Lichtaart te rijden. Laten ze nu toch precies vandaag een stop gepland hebben in een ijssalon… 19 vrijwilligers met 19 bewoners in rolstoelen en daarbij nog enkele personeelsleden, een complete overrompeling… en dan heb je geen fototoestel meegenomen. Na enkele vloeken heb ik me dan ook maar aan het smartphone-fotograferen gezet. Een oude fotografenwijsheid zegt immers dat het beste fototoestel datgene is dat je bij hebt. Deze foto van collega-vrijwilliger Dré die een van de bewoonsters helpt bij het genieten van haar ijsje mag dan bij extreme vergroting misschien niet zo scherp en gedetailleerd zijn als ik met mijn 6D voor mekaar gekregen zou hebben, maar in dit formaat vind ik ‘m helemaal ok.
  Ik denk dat ik ‘m eens ga plaatsen in die groep en dan de reacties afwachten van de elite super materiaal gebruikers.  


  13-05-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei Hoornaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje gilde opeens dat er een grooooooote wesp zat. Ik griste de camera mee naar buiten en zag meteen dat het een hoornaar was, zo'n 3,5 cm groot. Hij bewoog wat lusteloos heen en weer…, was ie gekwetst, moe misschien, of ziek? Ik ben met de camera wat rond hem gaan kruipen en toen ik 'm van alle kanten fotografeerde zoemde hij wel eens vervaarlijk maar hij vloog niet weg. De 24-105 stond nog op mijn toestel van gisteren en toen ik vond dat ik voldoende beelden had ben ik binnen de macrolens op mijn toestel gaan zetten om wat meer detail te plukken. Terug buitengekomen zat ie er nog steeds. Ik ben voor hem gaan liggen en heb 'm recht in zijn ogen gekeken. De close up die ik zo kon schieten vond ik nog net iets leuker, mede door de erg kleine scherptediepte die je met de macrolens krijgt. De smalle strook die echt scherp is kun je best zien in de ondergrond, precies daar is ook de voorkant van de kop met de ogen. Dat al de rest zowel naar voor als naar achter snel onscherp wordt zorgt er voor dat de aandacht precies daar terecht komt waar hij zijn moet.


  12-05-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.011 mei Dikkopjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens een wandeltocht door het Prinsenpark belandde ik bij een plas die ik na enig opzoekwerk meen te kunnen definiëren als de Gretryvijver. Ik heb er mijn aandacht deze keer eens gericht op een diersoort die ik eigenlijk nog nooit gefotografeerd heb, in die fase van hun bestaan althans. Toch zijn er ieder voorjaar weer meer dan voldoende van te spotten in alle plassen, vennetjes en sloten. Het is dikkopjestijd namelijk.
  In eerste instantie vond ik het jammer dat ik de macrolens niet op mijn toestel had zitten, maar ik kwam er al snel achter dat die nutteloos zou geweest zijn. Met de 24-105 kan ik ook best dichtbij en het bleek al snel dat die beestjes een veiligheidsperimeter hadden ingesteld. Telkens ik te dicht bij het water kwam om ze groter in beeld te krijgen stoven ze uiteen als waren ze gewaarschuwd voor naderend gevaar… Ik zie er toch niet uit als een reiger of een ooievaar verdorie???
  Mijn close-up plannen werden dan maar ingeruild voor een groepsfoto. Zodra ze zich weer op een interessante locatie verzameld hadden duwde ik op het knopje van iets verder af.


  11-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei De Kasseman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was deze morgen al vrij vroeg vertrokken om samen met de geocache-vrienden Raf, de Jakke, Jackie en Annemarie een rondje te gaan fietsen. De voorspelde regen hadden we niet als een onoverkomelijke omstandigheid beschouwd en dat bleek ook helemaal terecht te zijn want meer dan enkele verdwaalde druppels hebben we niet over ons heen gekregen. Toen ik, thuisgekomen, deze avond voor de computer ging zitten om de gevonden cachen te loggen en de foto-oogst te bekijken kwam Phaido langs me zitten en hij bekeek me met zulke verwijtende ogen dat ik niet anders kon dan hem achter in de wagen te laten, naar de Kasseman te rijden en daar nog een lekkere avondwandeling met hem te doen, uiteraard met mijn fototoestel. Daar lag trouwens ook nog een niet gevonden cache en alle excuses zijn goed om die terloops te gaan oppikken J. De avondsfeer bij een van de plassen werkte inspirerend en ik heb er dit panoramabeeld van geschoten. Het is samengesteld uit 8 vertikale fotos, gestitched ( samengevoegd ) in Photoshop en overgoten met een vleugje Nik-filter-saus.  

  10-05-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei De Shetland-pony's
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb deze morgen de tele-lens er nog eens opgezet om door de Smallebroeken te trekken. Fotografen zullen dit meteen herkennen: door het inzoomen wordt alles in de verte weliswaar behoorlijk dichterbij gebracht maar ook fel samengedrukt. Deze foto van een onderwerp dat niet voor de eerste keer voorbijkomt op deze paginas ( en waarschijnlijk ook niet voor de laatste keer ) illustreert dat heel duidelijk. De Shetland pony’s waarop ik scherp stelde lijken vlak bij de beide afsluitingen er achter te staan, tussen die afsluitingen lijkt er ook weinig ruimte en meteen daarachter zie je die dikke bomen en het struikgewas. Het geeft de indruk dat het hele tafereel maar enkele meters diep is, typisch tele…
  Voor de liefhebbers zijn hier de gegevens: f 5,6 – ISO 200 – 1/1250 –  300 mm.
  Ik koos voor die korte sluitertijd omdat het met 300mm toch wel erg moeilijk wordt om bewegingsonscherpte te vermijden zonder statief, bij deze toch vrij aardig gelukt dacht ik.


  09-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 mei Meiklokjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Rijkelijk laat vind ik, maar ze zijn er weer. Ik ben de voorbije week tijdens de dagelijkse wandeling zo ongeveer elke dag gaan kijken of ze nu eindelijk wilden beginnen te bloeien. Noem ze meiklokjes, lelietjes van dalen of muguetjes, we praten over die heerlijk ruikende witte kleine bloemekes die in de meimaand onze neusgaten horen op te vrolijken. Dit jaar waren ze rijkelijk laat vind ik. Ik herinner me dat ik ze bijna als traditie op één mei meebracht naar huis om de eettafel te versieren, dat ik ze op één mei ooit op deze blog heb geplaatst als foto van de dag en dat ik ze meebracht voor het vrouwtje om goede punten te scoren (?)… In de Smallebroeken is er een plek waar een voorraad meiklokjes-muguetjes-lelietjes van dalen te vinden is, groot genoeg om alle bloemenwinkels van de Kempen enkele weken lang te bevoorraden.
  Beter laat dan nooit denk je dan en deze voormiddag heb ik er, zoals ieder jaar, weer een tijdje op de buik gelegen om een laag standpunt te zoeken. Ik heb er ook weer enkele mee naar huis gebracht, jammer dat er op mijn geheugenkaartje geen opslagruimte voorzien is voor geuren.
  J


  08-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 mei Vrouw achter glas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ach ja, ik loop bijna constant met de camera te zwaaien. Als er in of om het huis, of ergens in de omgeving binnen shoot-afstand iets gebeurt dan heeft mijn rechter wijsvinger de automatische neiging naar de ontspanknop te gaan. Toen ik het vrouwtje achter dat gewapend raam zag, bezig met… ja weet ik het, iets… kon ik het weer niet laten.
  Ik heb er vandaag weer behoorlijk op los geschoten trouwens, de meeste fotos waren evenwel in opdracht en dan vind ik het niet gepast er daar een uit te kiezen voor deze blog voor dat de mensen hem zelf eerst gezien hebben. Daarom deze keus uit de oogst van de voormiddag.
  Ik weet eigenlijk zelf niet waarom ik hem zo leuk vind. Aan de visagie van Josee heb ik alleszins geen tijd hoeven te verspillen. Is het de compositie? Toeval dan, er staan weliswaar enkele lijnen op die de boel vertikaal gezien in derdes opdelen, maar verder kan ik weinig verantwoorde argumenten bedenken. Waarschijnlijk is het omdat ik wel eens tegendraads en eigenzinnig uit de hoek wil komen, misschien heb ik vandaag wel zo’n bui. Ik noem deze “ Vrouw achter glas “
  J


  07-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 mei Rox en Guus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na het wandelen met de bewoners van Hoevezavel en na het eten met de vrienden in de Brugwachter zijn we deze avond met z’n allen en met de honden nog even naar de zandput gereden. Prachtig warm avondlicht zorgde er voor dat het er niet alleen voor de woefkes prettig toeven was, maar ook voor de fotograaf.
  De beide golden retrievers, Guus en Phaido zijn per definitie waterliefhebbers. Phaido is weliswaar al wat ouder en wat meer bezadigd maar Guus zit vol jeugdige energie en enthousiasme. Voeg daarbij de kleine pommeriaan Rox die
  redelijk dominant is en die denkt dat hij een grote hond is, dan krijg je erg gecompliceerde toestanden. Rox is niet meteen een waterheld en na zijn pootjes nat gemaakt te hebben vond ie er maar niks aan, hij voerde wel het hoge woord tegen de beide andere honden… Phaido komt dan bescherming zoeken bij het baasje en het vrouwtje en Guus voelt zichzelf veilig zolang hij in het water blijft. Het gesprek tussen Rox en Guus kon ik op deze foto vastleggen.
  Rox: “ Geef me dat rode ding !!!”
  Guus: “ Kom het dan halen…”
  Rox: “ Kom er eens uit als ge durft…”
  Guus: “ … en gij gelooft da…”
  Guus is er wel degelijk ongedeerd uitgekomen een eind verderop, Rox kon met zijn korte pootjes niet volgen immers. De baasjes hebben het rode ding elke keer weer en weer terug ver in het water gekeild en Guus is het elke keer weer en weer gaan halen terwijl Rox telkens weer en weer een grote bek opzette. Phaido zat het de hele tijd te bekijken bij het vrouwtje…


  06-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Waterputfestival
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Waterputfestival wordt al sedert enkele jaren georganiseerd op Hemelvaartsdag in ons eigenste Lichtaart. Plaats van het gebeuren is het plein voor de bib en het is allemaal ten voordele van diverse projecten in Afrika. Het evenement neemt stilaan volwassen vormen aan en ook bij deze uitvoering was er een massa volk op de been. Het goede weer was een factor die zeker meespeelde, genieten van leuke muziek, een natje en een droogje en veel gezelligheid… op zulke mooie lentedag kon de pret niet op. Voor sommigen werd het net iets te veel qua drankgebruik blijkbaar, maar al bij al vonden wij dat de excessen nogal meevielen. We hebben een beeld gekozen van de een na laatste band uit de line-up, The Buckshots, ze brachten een mix van rockabilly, hillbilly, country en rhythm&blues, kortom een genre waar ik me wel in kan vinden. Ik heb er van genoten. De laatste band hebben we aan ons laten voorbij gaan… voetbal op TV, Liverpool - Villareal wilde ik ook niet missen J.


  05-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 mei Gerechtsgebouw Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een traditie binnen onze fotoclub dat we op de vooravond van Hemelvaartsdag ergens naar toe trekken om aan avond- en nachtfotografie te gaan doen. Hemelvaartsdag valt namelijk altijd op een donderdag, normaal gezien onze wekelijkse clubavond en dan willen we niet vergaderen natuurlijk, dus schuiven we de clubactiviteit maar een dag naar voren en maken we er een uitstap van. We hadden Hasselt geprikt als onderwerp van onze activiteiten en de hemelse belichting was ons deze keer zeer genadig… wat een mooie avond mochten we meemaken.
  Het begon al toen we de wagen in de buurt van het station geparkeerd hadden en we het nieuwe gerechtsgebouw als eerste doelwit hadden uitgekozen. Het was nog niet echt donker en het legendarische blauwe uurtje liet ook nog op zich wachten, maar de warme avondkleuren speelden zo mooi met het toch wel erg speciale gebouw dat het me enkele prachtige plaatjes opleverde. Ik geef graag toe dat ik de kleurverzadiging nog een klein beetje geholpen heb bij de nabewerking in Photoshop… maar wie doet dat nu niet dezer dagen?  


  04-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 mei De Liereman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden al heel lang afgesproken dat we eens naar het natuurgebied De Liereman, tussen Oud Turnhout en Arendonk, moesten gaan om daar die drie gecombineerde multicaches op te pikken. Met mijn cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie zijn we er deze morgen eindelijk maar eens aan begonnen. Het werd best een pittige tocht, samengevoegd met nog een weinig andere lichaamsbeweging in de loop van de avond las ik op mijn stappenteller voor vandaag zonet 27.000 eenheden…
  Niet alleen qua lichaamsbeweging was het de moeite waard, ook de geocachen moesten zich gewonnen geven en vooral het wandel- en fotografeerplezier dat we er aan overhielden maakten er een super mooie dag van. Uit de alweer rijke fotokeuze vond ik dat dit plaatje van de bloeiende brem met een voor de streek typische berk langs een al even typische zandweg vrij goed de sfeer weergeeft waar wij een flink stuk van de dag in ondergedompeld werden. Na een tocht die toch wel zes uren in beslag nam genoten we in het bezoekerscentrum nog van enkele Gageleers, het bier gebrouwen met de ter plaatse weelderig groeiende gagel, een alternatief voor hop. Meer moet dat niet zijn voor de wandel-, fotografeer-, natuur-, geocache en bierliefhebber…
  J  


  03-05-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 mei In het witte bloemekes bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De twee jongsten van onze dochter logeerden weer eens bij oma en pake Pol. Hannelore had een vriendinnetje meegebracht. We zijn nog eens tot bij het witte bloemekestapijt gewandeld. Het hoogtepunt van de bloei is ondertussen wel voorbij, maar het décor is toch nog steeds de moeite, met een beetje goede wil lijkt het in de verte nog steeds op een sneeuwtapijt.
  We zijn er ondertussen via kennissen die betere plantologen zijn dan wijzelf achter gekomen dat dit geen bosanemoontjes zijn maar wel klaverzuring... wat maakt het uit trouwens, even mooi...
  J
  Als Pieter en Hannelore er in plaats nemen weet Phaido ondertussen ook al wel waar zijn plaats is, voor hem is poseren ondertussen een tweede natuur geworden.


  02-05-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 mei De Biesbosch
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag met de geocachevrienden een dagje naar de Biesbosch geweest. Het was wel vroeg opstaan na het bruiloftsfeest van gisteravond, maar zowel de fietstocht die we maakten als de wandeling erna wogen ruimschoots op tegen dat kleine ongemak.
  We scoorden een bijna 100% wat onze zoektocht betreft - die ene die we niet vonden is er niet meer waarschijnlijk… gemuggled  denk ik - en dat is niet eens het leukste aspect van zulke mooie dag. Het geocachen is eigenlijk meestal maar de kapstok waar ik het genieten van de natuur en het fotograferen aan ophang. Dan vind ik het achteraf gezien misschien wel een beetje jammer dat ik mezelf ooit de beperking heb opgelegd slechts één foto per dag te tonen in deze blog. Ik had vandaag een rijke oogst. Goed, de andere volgens mij geslaagde opnames komen wel op facebook terecht, of via Whatsapp bij onze geocachevriendengroep, het zou ook kunnen dat ik ze bij een volgende gelegenheid eens toon op de fotoclub… mijn voorraad  bruikbare fotos voor het komende fotosalon groeit gestaag.
  De keus voor deze foto wil ik graag verantwoorden door te vertellen dat ik bij deze plaat in laagjes heb gedacht, zo heb ik er trouwens nog wel enkele mee gebracht vandaag. De invoegende lijn van de afsluiting die herhaald wordt door de grassen,  daarboven de bomen met de doorkijk naar de Merwede doorheen de rij stammetjes, in die rij bijna op het einde die ene tegendraadse boom die de monotonie doorbreekt en dan daarboven weer een laagje wolkjes in een, voor deze eerste meidag, schitterend blauwe lucht… Dat alles wordt dan ook nog eens ondergedompeld in frisse groen gele lentekleurtjes, hier en daar zelfs een bruinachtig of oranjetintje erin ( we zijn tenslotte in Nederland he
  J ) De regeltjes zijn niet alleen zaligmakend in de fotografie natuurlijk, maar het is niet verkeerd ze op z’n tijd ook eens te volgen he…   


  01-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 april De opbouw van de feesttent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de vijf jaar organiseren wij binnen onze fotoclub de “ 24 uur van Lichtaart”. In een tijdspanne van 24 uren proberen we alles wat er ook maar gebeurt in het dorp te fotograferen. We archiveren dat dan als een soort tijdsdocument en met de 200 meest relevante fotos organiseren we ook een tentoonstelling . Van gisteren 12 uur tot vanmiddag 12 uur zijn we dus met z’n allen druk in de weer geweest.
  Uiteraard hadden we een planning gemaakt, iedereen had zijn steentje bijgedragen om uit te vlooien wat er allemaal, voorspelbaar of niet, te gebeuren stond en we hadden een zeer uitgebreide to-do lijst. De foto die ik gisteren op deze paginas liet zien was er trouwens een die zich tussen de geplande punten door onverwacht aanbood…
  Vandaag waren er ook weer een aantal fotogelegenheden waar ik me in het bijzonder op zou storten, de zoon van een van onze beste vrienden trad in het huwelijk bijvoorbeeld. Natuurlijk heb ik daar de nodige fotos gemaakt en daar doe ik tezijnertijd wel iets mee, maar toch koos ik voor een ander item voor deze blog.  Volgende week organiseert de plaatselijke ruiterclub haar jaarlijks tornooi en we waren ervan op de hoogte gebracht dat ze vandaag zouden beginnen met de opbouw van de infrastructuur en zo… Nog voor de bruiloft ging ik daar al eens een kijkje nemen, de feesttent opbouwen is specialistenwerk en dat wilde ik graag fotograferen. Deze foto vond ik de leukste uit de serie.          


  30-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 april De goede oude tijd ( bis )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Precies een maand geleden had ik het over een oud huisje in het gehucht Hoebenschot. Ik vond het toen jammer dat ik het vrouwtje achter het venster niet meer gezien had. Haar wilde ik wel eens fotograferen namelijk.
  Vandaag was ze er weer en wat meer is, ik heb haar gefotografeerd, niet enkel door het venster maar ik ben er ook binnen geweest. Neen heb je, ja kun je krijgen… maar ik hoefde het eigenlijk niet eens te vragen toen ik er gestopt was. Haar zoon woont in het huis er naast zo bleek en toen die zag dat ik ging aankloppen wilde hij meteen weten wat, wie, waarom enzovoort… Hij nam me mee achterom en zo kon ik kennis maken.
  Vijfennegentig is ze ondertussen en ze woont nog altijd zelfstandig in haar eigen woning, zoonlief houdt uiteraard een oogje in het zeil. Ik heb honderduit met haar gepraat, ze is nog erg helder van geest, ziet nog zonder bril… alleen het praten moet wat luider. Of ik haar mocht fotograferen? Zo vaak ik maar wilde en ze poseerde gewillig precies zoals ik het haar vroeg.
  Om de sfeer niet te verprutsen heb ik bewust de flits niet gebruikt het invallend licht door het raam vond ik veel mooier.     


  29-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 april Het macroseizoen mag beginnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In afwachting dat het nu eindelijk lente wordt heb ik mijn macrolens maar alvast van onder het stof gehaald. Ik heb hem meteen maar op de Eos gezet en tussen twee buien door ben ik al eens door het gras gaan kruipen. Kleine krioelende kriebelbeestjes waren er nog niet veel te bespeuren maar er zijn al wel dappere bloemekes die het monotone groen van ons grasperk ( of wat daarvoor moet doorgaan ) komen opvrolijken. De erg kleine scherptediepte die je met zo’n lens hebt is precies wat je zoekt bij dit soort fotografie: één enkel bloemeke scherp en al de rest in een rustige onscherpte. De naam ontsnapt me trouwens - zou het robertskruid kunnen zijn? Wereldschokkend is het niet, zo’n klein lichtpaars ding … maar dat hoeft ook niet om mooi te zijn toch?
  Nu nog wachten op beter weer en op het kruipende en vliegende kleine grut en dan hebben we gedurende een hopelijk lang seizoen weer extra onderwerpen om op te gaan jagen.      


  28-04-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!