Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    03-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april Hobbyisten van diverse pluimage
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zulke mooie lentedag als vandaag wisten we wel dat het erg druk zou zijn waar we ook op geocachetocht zouden gaan. We kozen voor het relatief nieuwe rondje Laak bij Houthalen in Limburg. Maar ook beoefenaars van andere hobby’s hadden de Laakse bossen en natuurgebieden uitgekozen om zich over te geven aan hun passie merkten we tijdens onze wandeling. Het was wel even schrikken toen we al van ver een aantal zwaar bewapende personen zagen op het traject waar we langs wilden. In deze terrorismetijden denk je dan meteen aan minder prettige mogelijkheden…
    Gelukkig waren het maar gewone burgers met nep wapens die daar een vrije natuur variant van het bekende paintball kwamen beoefenen. Nep wapens is tussen twee haakjes gezegd niet helemaal correct want uit het geïnteresseerd gesprek dat we met die mensen hadden bleek dat die dingen donders goed, snel en accuraat functioneren. Een raak schot van op een niet al te verre afstand resulteert als snel in een pijnlijke blauwe plek. Nadat we veel over hun hobby hadden geleerd en zij over de onze wilden ze nog samen met ons groepje op de foto. Voor alle duidelijkheid, de er niet militair uitziende personen zijn de geocachers, de anderen zijn de oorlogje-spelers.

                 

    03-04-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april De kerkruine in Westmeerbeek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo leer je nog eens nieuwe bijzondere locaties kennen in je eigen regio. Ik ben in mijn leven misschien al wel 500 keer door Westmeerbeek gereden en ik heb me nooit afgevraagd hoe het er zou uitzien achter de gevels van de doorgaande hoofdstraat. Vandaag ontdekte ik al geocachend een tot nu toe ongekende bijzondere plek. Misschien dat ik voor velen helemaal niks nieuws vertel maar voor mij was het zeker een totale verrassing zo dicht in de buurt.
    Tegen de nieuwe kerk ( gebouwd in 1939 vond ik in de Wikipedia ) staat nog de ruïne van een oude kerk die dateert uit de dertiende eeuw.  Dit is een beschermd monument. Van de oorspronkelijke kerk zijn enkel de gevels en pijlers gedeeltelijk bewaard. Hoe en wanneer die oude kerk in die vervallen staat geraakte heb ik nergens kunnen vinden. Was het een brand, een bom, een aardbeving of nog een andere ramp? Mijn nieuwsgierigheid werd alleszins gewekt. Uiteraard heb ik er de nodige fotos gemaakt en daar heb ik er een van geselecteerd voor deze blog.


    02-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april Het Kempisch Kanaal bij nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wil vandaag bij hoge uitzondering eens een foto plaatsen die ik zelf als mislukt beschouw. Hij is onscherp en dat is jammer.
    De leden van het spaarkaske van de Brugwachter hadden me gevraagd een nacht-zoektocht uit te stippelen en vanavond hebben we die gewandeld. We vertrokken rond half negen aan de Soeverein en na de Lommelse Sahara doorkruist te hebben trokken we over de voetgangersbrug richting Bleekerheide. Op dat moment was het al rond 10 uur en het was werkelijk stikdonker op die brug. Dan beslist deze jongen dus dat ie een foto wil maken met lange sluitertijd… Een testfoto uit de hand met de hoogst mogelijke ISO-waarde en daarna enig rekenwerk leerden me dat 25 seconden belichten bij ISO 800 en f9 mogelijk moest zijn. Ik had geen statief bij en het enige alternatief was de camera zo vast mogelijk tegen de reling van de brug te drukken. Ik vrees dat die handeling niet stevig genoeg was ofwel dat de brug zelf – een hangbrug trouwens – bewoog want van enige scherpte is er nauwelijks sprake… Toch laat ik de foto graag zien om te tonen dat het mogelijk moet zijn… wordt vervolgd.


    01-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    31-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart De Smallebroeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb nog maar eens een Smallebroeken-foto in de aanbieding. Op de plek waar je het vaakst rondloopt maak je de meeste fotos, lijkt me logisch. Vandaag kwam ik alleszins niet verder op fotografiegebied dan enkele landschappen tijdens de ochtendwandeling. Ik zie er elke dag wel beelden voorbijkomen die ik de moeite waard vind en dan haal ik de camera daar ook wel voor uit de tas. Vaak gooi ik ze na het bekijken op de PC ook weer weg maar even vaak vind ik ze interessant genoeg om ze te bewaren en soms ga ik er in de nabewerking mee aan de slag. In dit geval heb ik er een hele collectie Photoshop ingrepen op losgelaten. Een obligaat voorgrond object wilde ik er niet bijklonen, dat vond ik ook niet nodig, maar verder heb ik geprutst aan het contrast, aan de kleurverzadiging, aan de dramatiek van de lucht, aan de structuur in de achtergrond en links en rechts heb ik ook nog enkele accenten gelegd  door de collectie Nik-filters ter hulp te roepen. De foto ziet er best wel een stuk pittiger uit dan toen ik er mee begon te spelen, en dat was ook de bedoeling.    


    31-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart De Abeek vallei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het toneel voor onze geocacheavonturen situeerde zich vandaag in Limburg, meer bepaald in het plaatsje Reppel. Sinds kort is er een nieuwe serie verstopt in het natuurgebied van de Abeek vallei en dat zou de zoekende hobbyist gegarandeerd een prachtige wandeling moeten bezorgen volgens de beschrijving, voldoende om onze interesse te wekken…
    Wij genoten er alleszins met volle teugen van. Het was misschien nog niet het heerlijkst mogelijk lenteweer toen we deze morgen die kant op trokken, maar we hebben het wel de ganse dag droog gehouden en om door de natuur te struinen is dat eigenlijk voldoende.
    Het fototoestel mocht ook mee en de fotogenieke landschappen dienden zich in groten getale aan.
    Bij dit ven met vogelkijkhut heb ik nog eens mijn panorama techniek getoetst aan een beeld dat ik met de meegebrachte 24 mm groothoek niet in één keer kon vangen. Om weer te geven wat ik in gedachten had waren er zes staande, elkaar gedeeltelijk overlappende fotos nodig. Het aan elkaar zetten – stitchen – was een fluitje van een cent in Photoshop.    


    30-03-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 maart Zoals het vroeger was
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ze worden steeds zeldzamer, de oude huisjes en boerderijtjes die niet vervallen, gesloopt of tot gerenoveerde fermette zijn omgebouwd. In Hoebenschot, aan de andere kant van het dorp, is er zo nog eentje. Een hele tijd geleden fietste ik er eens voorbij en toen zag ik achter het venster een oud vrouwtje zitten met een typische blauwe schort, ze deed me een beetje aan moentje denken, mijn grootmoeder die een tijd bij ons heeft gewoond, zoals het vroeger was, pure nostalgie. Ik had toen geen fototoestel bij en dat vind ik nog steeds jammer. Vanaf die dag heb ik me voorgenomen dat ik de eerstvolgende keer ik haar daar zou zien, ik zou gaan aankloppen om te vragen of ik haar op die plek, al dan niet geposeerd zou mogen fotograferen. Sindsdien heb ik ze niet meer gezien helaas.
    Toen ik er vandaag weer eens voorbij kwam ben ik toch maar eens gestopt en heb ik de Eos uit de tas gehaald. Er is evenwel nogal wat beeldvervuiling in de buurt daar, huizen die de sfeer kapot maken, electriciteitsleidingen en-palen die je liever buiten beeld houdt en het is quasi onmogelijk het hele huisje in een integer beeld te pakken te krijgen. Vandaar dat ik vanavond thuis maar een uitsnede gemaakt heb van de essentie: de voordeur, een raam en een raampje, de bakstenen en de dakpannen. In zwart wit leek het me nog net iets meer authentiek.                 


    29-03-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Nieuwsgierige jongedame.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tussen de buien door slaagden we er deze morgen in de pipi- en kakawandeling met Phaido te doen zonder nat te worden. De buienradar had het helemaal juist toen we meenden een regenvrij venster van een dik uur gezien te hebben. Niet alle buurtbewoners waren even gelukkig evenwel. Er lopen in de weiden aan de Smallebroeken nogal wat paarden, koebeesten en schapen die niet het geluk hebben in de warme woonkamer te kunnen schuilen bij storm en ontij. Deze nieuwsgierige jongedame had duidelijk niet zo lang geleden een frisse douche over zich heen gekregen. Ze was wel vergeten haar knieën te wassen…                


    28-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart De paasklokken zijn geweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorlopig, en zolang hier gastvrijheid gekregen hebbende “medeburgers” het ons niet verbieden, mogen wij nog praten over Pasen, over de klokken uit - godbetert - Rome  en over het feit dat die ieder jaar weer allerlei lekkers over onze kontreien uitstrooien.
    Onze tradities, culturele gebruiken en geplogenheden die al eeuwen standhouden worden tegenwoordig helaas maar al te vaak uitgehold en/of verboden door klachten in naam van de heilige politieke correctheid. Zo zijn we Zwarte Piet al kwijt geraakt, kun je in een groot percentage van de cafés in sommige Brusselse wijken al geen alcohol meer kopen, zijn er stromingen die menen dat we beter over voorjaarsvakantie dan over Paasverlof praten, en in de U.S. gaat het zelfs al zo belachelijk ver dat ze daar het begrip Merry Xmas hebben vervangen door Happy Hollidays… Lang leve de multiculturele samenleving…
    Tot nader order voel ik mezelf nog altijd helemaal vrij om over de Paasklokken te spreken. Gisteren had ik het er al over, ze waren met een welgekomen stevige wind een dag te vroeg in Lommel geraakt, maar de weg naar Lichtaart was blijkbaar toch net iets moeilijker en toen ze deze morgen ook hier voorbij kwamen was ik er als de kippen bij om met mijn mandje naar buiten te slippen. Je weet maar nooit of ze ook aan mij gedacht hadden…. en YESSS !!!!
    Het vrouwtje was mij gelukkig achterna gelopen met de camera toen ik zielsgelukkig begon te verzamelen wat ze voor mij hadden gedropt…             


    27-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 maart Paaseieren rapen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Josee’s broer, Swa, is morgen jarig en vandaag al had hij de familie uitgenodigd op een luxe ontbijt in de Brugwachter. Hij had er echt wel de beste dag van de week voor uitgekozen, en ware het niet dat de cava, de croissants, de eiergerechten met spek, broodjes met –tig soorten beleg, koeken, gebakjes en alle mogelijke andere ochtendlijke versnaperingen zo heerlijk smaakten, we zouden het bijna jammer gevonden hebben dat we een tijd lang moesten binnen zitten. Tussendoor hoorden we op het weerbericht ook nog eens de bevestiging van wat wij al wel zagen en terloops als anekdotisch toetje dat dit kwam door een wind pal uit het zuiden die er ook voor zorgde dat er al erg veel zwaluwen waren aangekomen. En warempel, die zelfde pittige bries had de paasklokken ook een stevige duw in de rug gegeven vermoed ik want toen wij na een copieuze maaltijd terug in huize Swa aankwamen merkten we dat ze hun meegebrachte lading eieren uit Rome een dag te vroeg al gedropt hadden in de St. Ritastraat. Tja dan komen de broertjes Lander en Juul, achterneefjes van het vrouwtje, paaseieren rapen natuurlijk en hoewel ik erg goed voorbereid was om er enkele shots van te schieten bleek het erg moeilijk ze allebei samen frontaal goed in beeld te krijgen. Die gastjes zijn zoveel beweeglijker dan ikzelf en telkens ik meende dat ik eindelijk de goede positie had gevonden voor het alleszeggende plaatje waren ze al weer weg naar nog een ei…       


    26-03-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart Fakkeltocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede vrijdag, fakkeltocht in het dorp.
    Naar jaarlijkse gewoonte vertrekt na de avond-kerkdienst een fakkeltocht om een korte rondgang te maken door enkele Lichtaartse straten. Op diverse plaatsen wordt er halt gehouden om een moment van bezinning in te lassen rond diverse godsdienstige en sociale themas. Omdat Pasen dit jaar erg vroeg valt was het deze keer nog vóór de overgang van winter- naar zomeruur en dus was het bij het vertrek al aardig donker. Fotoclub-collega Willy had mij getipt en ik vond het een uitdaging om te proberen er enkele bruikbare fotos te gaan plukken.
    Ik heb wat geëxperimenteerd met flitsen, zachtjes inflitsen, onrechtstreeks en alle mogelijke variaties maar ik kwam er al snel achter dat je zo de sfeer niet vangt die je zoekt. Dan maar zonder flits en de ISO-waarde flink omhoog…  Met ISO 6400 kon ik mijn sluitertijd toch al terugbrengen tot 1/40 wat natuurlijk vaak nog erg problematisch is en ik had dan ook behoorlijk wat onscherpe fotos tussen mijn oogst, maar soms waren er ook opnames bij waar ik best gelukkig mee was, zoals deze devote dame bijvoorbeeld. Ik heb de kleurverzadiging in de nabewerking een beetje teruggehaald, aan ruisreductie gedaan met Nik-Dfine en er een Nik-kadertje rond geplaatst. Voor de liefhebbers heb ik de zwart-wit versie die ik ook niet verkeerd vond in de Black&white groep gezet op Facebook.      


    25-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Wilgenkatjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is natuurlijk ook een verplicht nummer ieder voorjaar. Als de wilgenkatjes er weer zijn willen die gefotografeerd worden. Nu is het niet zo dat het de wilgenkatjes waren die me naar buiten riepen deze middag. Ik had gewoon wat frisse lucht nodig na de excessen van gisteren. De katjes liepen me gewoon voor de voeten en dan neemt een mens toch maar de camera uit de tas he.
    Ik heb een mooie tak uitgezocht, er enkele keren rond gedraaid om een goede compositie te zoeken met een rustige achtergrond en dan wil ik best toegeven dat ik in de nabewerking de vervaging in de achtergrond nog een beetje geholpen heb.
    J    


    24-03-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart Drie dames achter de bar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Drie dames achter de bar. Tijdens de Paasmarkt in het nieuwe Hoevezavel in Lommel kon ik ze samen te pakken krijgen op hun luxueuze werkplek in de grote gemeenschapsruimte. Een eenvoudige vraag om even te poseren volstond trouwens, wij zijn allemaal vrijwilligers daar he.
    Op de foto zie je de architecturale strakheid en geloof me, ook de rest van het complex is even mooi uitgetekend en gebouwd. Voor het Lommelse gemeentebestuur en de projectontwikkelaars is het zeker een prestige realisatie en ik kan niet anders dan erkennen dat het mooi is maar… Of het dezelfde warmte uitstraalt als het inmiddels afgebroken oude Hoevezavel, en of de bewoners – om wie het tenslotte toch gaat – zich daar even thuis voelen durf ik te betwijfelen… en om de waarheid te vertellen... ik zit zelf ook liever aan een doorleefde ouderwetse toog dan aan zo'n gelikte design-constructie.  


    23-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Het atomium weent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen zin in een foto vandaag.
    Dan maar een cartoon van een wenend atomium van Yak.
    … Het soort laffe klootzakken die verantwoordelijk zijn voor de weerzinwekkende misdaden in Brussel deze morgen vergelijken met beesten is een belediging voor de beesten. Beesten doen dit niet.
    … Het soort klootzakken die hiermee sympathiseren - en dat zijn gelukkig heus niet alle moslims -  pamperen in naam van de heilige politieke correctheid getuigt van verregaande onnozele naiviteit. Indien wij onze beschaving, onze cultuur en onze vrijheden willen behouden zullen we iets moeten doen in plaats van onze kop in het zand te steken en het licht van de zon te ontkennen.
    Toen een collega muzikant mij 25 jaar geleden voorspelde dat wij binnen 50 jaar allemaal volgens de sharia zouden leven omdat er een generatie losgeslagen fundamentalistische salafisten aan het opstaan was die vonden dat wij allemaal vuile honden zijn die ofwel moeten bekeerd ofwel vernietigd worden, geloofde ik hem niet. Nu realiseer ik me dat we een probleem hebben. Als zelfs onze VRT al niet durft te berichten over hordes jongeren die bij de arrestatie van Abdeslam en na de ontploffingen in Zaventem rellen zochten met de politie hebben we een serieus probleem…


    22-03-2016 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart De Bleekerheide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb samen met schoonbroer Swa vandaag nog eens het rondje gewandeld dat we in  de Lommelse Sahara en de Bleekerheide uitgestippeld hadden om er de jaarlijkse zoektocht van het Spaarkaske te organiseren. Er waren nog enkele onnauwkeurigheden en die laatste scherpe kantjes wilde ik er nog afhalen, kwestie van de deelnemers niet al te onveilig de aprilnacht in te jagen.
    Ik had het er een tijdje geleden bij de eerste verkenning ook al over in deze blog en toen toonde ik een foto van de inmiddels bekende uitkijktoren. Vandaag heb ik die ook weer enkele keren in beeld genomen maar om niet in herhaling te vallen koos ik deze keer toch maar voor een landschap aan de overzijde van het kanaal. Als je over de voetgangersbrug stapt kom je vanzelf in de Bleekerheide en ook daar zijn heerlijke plaatjes te schieten. Uiteraard is de heide in september of daaromtrent op zijn mooist maar ook in dit seizoen vind ik het daar best de moeite waard. Na een beetje zoeken naar een aanvaardbare kompositie kwam ik uit bij dit beeld.


    21-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart In rook opgegaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze geocache-omzwervingen brachten ons vandaag in Beerse. Meer bepaald in het Luysterborgbos hadden we gemerkt dat er een nieuw rondje uitdagingen gelegd was door een collega hobbyist en daar wilden wij graag onze skills eens aan meten. Met cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie is het altijd leuk wandelen. Niet alleen hebben ze tonnen geocache-ervaring in de aanbieding maar er komen vaak ook de meest onverwachte en originele opmerkingen en gesprekken voorbij. Bij dit rustpunt, waar tussen de banken zonder twijfel ooit een tafel heeft gestaan maar waar nu alleen maar tientallen sigarettenpeuken op de grond lagen was er meteen de lucide opmerking van Jackie dat de tafel in rook was opgegaan. Jackie illustreerde dat door te doen alsof hij een dikke sigaar vasthield en Annemarie keek naar boven om te zien of ze nog enkele sporen van een ten hemel varende tafel kon ontdekken denk ik. Zelf had ik de camera, niet geheel toevallig, in aanslag en kon ik dit tafereeltje vastleggen. In een zwartwit omzetting vond ik ‘m nog sterker dan in kleur.    


    20-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart Even genieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben voor de verandering nog eens de andere kant van het dorp gekozen om onze ochtendwandeling met Phaido aan te vatten. Dat was geen toeval natuurlijk, in het mooie natuurgebied tussen Lichtaart en Herentals, achter de Korte Heide was in de loop van vorige week een nieuw interessant symbooltje verschenen op de geocache-kaart. We kennen dat gebied vrij goed en dat het daar mooi wandelen is hoef je ons niet te vertellen. Het werd inderdaad een weliswaar frisse maar toch erg gesmaakte tocht, de cache werd gemakkelijk gevonden maar daar was het ons in eerste instantie niet om te doen. Hoewel we een redelijk gedreven geocache hobbyist zijn is dat toch meer een kapstok om onze wandelgoesting aan op te hangen.
    Na gedane arbeid bleven we nog een tijdje van het natuurschoon genieten en … fotos maken natuurlijk.   


    19-03-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart Fun in het klooster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nonnekes van klooster De Weegschaal in Lichtaart vonden al lang dat het kloosterleven eigenlijk toch maar een saaie bedoening was. Ze broedden dus op een plan om een beetje leven in de brouwerij te brengen. Toen ze de kans zagen een danslerares te engageren om hun enkele passen en moves aan te leren waren ze gretig genoeg om die te grijpen. De wekelijkse lessen resulteerden in een verzoek van het nabij gelegen dansinstituut Balance om deel te nemen aan de jaarlijkse dansshow in het Schaliken. Ook dat wilden de zusters wel eens meemaken en toen de fotos voor het programmaboekje moesten gemaakt worden en de danslerares er was komen tussen zitten met een voor de gelegenheid gepaste hoofdbedekking, merkte de fotograaf dat de dames zich ondertussen al van veel frustraties ontdaan hadden. Dat er ook een paterke mee danste had daar waarschijnlijk wel iets mee te maken…
    Toch was er een iets meer fundamentalistische zuster, die zich klaarblijkelijk schaamde voor het onzedig gedoe, die niet in beeld wilde en die zich verstopt had achter één van haar losbandige collega’s.
    Ik zag het pas thuis toen ik aan de nabewerking begon… en dat bracht me op dit verhaaltje. Natuurlijk is dit niet de foto die in het programmaboekje komt, maar ik vond hem wel leuk genoeg voor deze blog.
    Nog een noot hierbij voor de fotografen… als er beweerd wordt dat wit op wit zowat de nachtmerrie is van elke bruiloftsfotograaf, dan kan ik bij deze beamen dat zwart op zwart ook niet gemakkelijk is qua belichting.


    18-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart Eénwieler
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik gisteren al aangaf heb ik vandaag er even de riem af gegooid qua groepsfotografie. Ik ben op geocaching dot com gaan zoeken naar een rondje cacheplezier dat ook de nodige wandelkriebels kon stillen en ik raakte zo verzeild in Rijmenam. De wandeling beantwoordde helemaal aan onze verwachtingen, vrouwtje happy, baasje happy en Phaido happy, en ook de camera mocht van tijd tot tijd uit de tas. Er boden zich al enkele kuddes madeliefjes aan en daar heb ik gretig wat beelden van geschoten, wilgenkatjes waren ook op het appel om de lente aan te kondigen en uiteraard heb je daar de Dijle waar de wandeling trouwens langs liep voor een stuk en dus kwamen er ook wel enkele interessante landschappen voorbij.
    Maar toen we bijna terug bij de wagen waren kwam opeens deze vreemde rijtuig-passagier-combinatie ons tegemoet gereden en hoewel ik niet snel genoeg de goede settings voor dit soort beelden kon instellen heb ik toch maar een shot gewaagd voor hij voorbij was. Helemaal scherp is ie niet maar dit is wel de eerste keer dat ik dit soort electrische monowheel te zien kreeg in actie, een foto waard zou ik zeggen. Aan Sigways waren we ondertussen al min of meer gewend geraakt, er worden zelfs al toeristische rondleidingen mee gedaan, maar als je echt hip wil zijn doe je het dus op één wiel anno 2016.


    17-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart Gekke bekken trekken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tja, ik realiseer mij best dat het een beetje eentonig dreigt te worden maar ik heb het er nu eenmaal druk mee. De fotoshoot sessies voor het programmaboekje van de dansvoorstelling van Balance komen nu echt op kruissnelheid en samengevoegd met nog enkele andere taken die ik mezelf opgelegd heb om deze week eindelijk eens aan te pakken laat me dat weinig tijd over om nog eens op fotojacht te gaan. Morgen zijn er evenwel geen shoots gepland en ik heb me voorgenomen om minimaal die ene dag van achter de PC weg te blijven en er toch maar eens op uit te trekken. Het wordt daarenboven schitterend lenteweer als we de nationale weermannen en –vrouwen mogen geloven… De riem er af dus.
    Voorlopig heb ik weer een off-the-reckord opname in de aanbieding vandaag. Nadat ik vond dat er bij de shots die ik van deze groep gemaakt had zeker meer dan één geschikte zou zitten vonden de dametjes dat de dansleraar er ook maar eens moest komen tussen zitten. Er volgden weer enkele min of meer serieuze opnames maar het pret-gehalte steeg toch met elke flits. Uiteindelijk resulteerde dat in een sessie gekke-bekken-trekken en daar wil ik er hier wel een van tonen.  


    16-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart De jongste ballerinas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik mocht vandaag ook opdraven voor de tweede dag van de fotoshoot-week. De jongste ballerinas waren aan de beurt deze keer en na het serieuze werk – hou die dametjes maar eens in toom – vond ik dat ik ook wel enkele shots mocht nemen die ietwat meer fun uitstraalden.
    De fotograaf maakt dus enkele grapjes, en de hillariteit steigt… Na de zoveelste voorzet en tijdens een lachsalvo drukt hij af en vangt de sfeer die hij wilde.
    J
    Ik vermoed dat deze foto het programmaboekje niet zal halen, maar ik vind hem zelf wel de leukste, vandaar dat ik hem ook op deze plaats wil tonen.


    15-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs