Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 maart Paaseieren rapen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee’s broer, Swa, is morgen jarig en vandaag al had hij de familie uitgenodigd op een luxe ontbijt in de Brugwachter. Hij had er echt wel de beste dag van de week voor uitgekozen, en ware het niet dat de cava, de croissants, de eiergerechten met spek, broodjes met –tig soorten beleg, koeken, gebakjes en alle mogelijke andere ochtendlijke versnaperingen zo heerlijk smaakten, we zouden het bijna jammer gevonden hebben dat we een tijd lang moesten binnen zitten. Tussendoor hoorden we op het weerbericht ook nog eens de bevestiging van wat wij al wel zagen en terloops als anekdotisch toetje dat dit kwam door een wind pal uit het zuiden die er ook voor zorgde dat er al erg veel zwaluwen waren aangekomen. En warempel, die zelfde pittige bries had de paasklokken ook een stevige duw in de rug gegeven vermoed ik want toen wij na een copieuze maaltijd terug in huize Swa aankwamen merkten we dat ze hun meegebrachte lading eieren uit Rome een dag te vroeg al gedropt hadden in de St. Ritastraat. Tja dan komen de broertjes Lander en Juul, achterneefjes van het vrouwtje, paaseieren rapen natuurlijk en hoewel ik erg goed voorbereid was om er enkele shots van te schieten bleek het erg moeilijk ze allebei samen frontaal goed in beeld te krijgen. Die gastjes zijn zoveel beweeglijker dan ikzelf en telkens ik meende dat ik eindelijk de goede positie had gevonden voor het alleszeggende plaatje waren ze al weer weg naar nog een ei…       


  26-03-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart Fakkeltocht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goede vrijdag, fakkeltocht in het dorp.
  Naar jaarlijkse gewoonte vertrekt na de avond-kerkdienst een fakkeltocht om een korte rondgang te maken door enkele Lichtaartse straten. Op diverse plaatsen wordt er halt gehouden om een moment van bezinning in te lassen rond diverse godsdienstige en sociale themas. Omdat Pasen dit jaar erg vroeg valt was het deze keer nog vóór de overgang van winter- naar zomeruur en dus was het bij het vertrek al aardig donker. Fotoclub-collega Willy had mij getipt en ik vond het een uitdaging om te proberen er enkele bruikbare fotos te gaan plukken.
  Ik heb wat geëxperimenteerd met flitsen, zachtjes inflitsen, onrechtstreeks en alle mogelijke variaties maar ik kwam er al snel achter dat je zo de sfeer niet vangt die je zoekt. Dan maar zonder flits en de ISO-waarde flink omhoog…  Met ISO 6400 kon ik mijn sluitertijd toch al terugbrengen tot 1/40 wat natuurlijk vaak nog erg problematisch is en ik had dan ook behoorlijk wat onscherpe fotos tussen mijn oogst, maar soms waren er ook opnames bij waar ik best gelukkig mee was, zoals deze devote dame bijvoorbeeld. Ik heb de kleurverzadiging in de nabewerking een beetje teruggehaald, aan ruisreductie gedaan met Nik-Dfine en er een Nik-kadertje rond geplaatst. Voor de liefhebbers heb ik de zwart-wit versie die ik ook niet verkeerd vond in de Black&white groep gezet op Facebook.      


  25-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Wilgenkatjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is natuurlijk ook een verplicht nummer ieder voorjaar. Als de wilgenkatjes er weer zijn willen die gefotografeerd worden. Nu is het niet zo dat het de wilgenkatjes waren die me naar buiten riepen deze middag. Ik had gewoon wat frisse lucht nodig na de excessen van gisteren. De katjes liepen me gewoon voor de voeten en dan neemt een mens toch maar de camera uit de tas he.
  Ik heb een mooie tak uitgezocht, er enkele keren rond gedraaid om een goede compositie te zoeken met een rustige achtergrond en dan wil ik best toegeven dat ik in de nabewerking de vervaging in de achtergrond nog een beetje geholpen heb.
  J    


  24-03-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart Drie dames achter de bar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Drie dames achter de bar. Tijdens de Paasmarkt in het nieuwe Hoevezavel in Lommel kon ik ze samen te pakken krijgen op hun luxueuze werkplek in de grote gemeenschapsruimte. Een eenvoudige vraag om even te poseren volstond trouwens, wij zijn allemaal vrijwilligers daar he.
  Op de foto zie je de architecturale strakheid en geloof me, ook de rest van het complex is even mooi uitgetekend en gebouwd. Voor het Lommelse gemeentebestuur en de projectontwikkelaars is het zeker een prestige realisatie en ik kan niet anders dan erkennen dat het mooi is maar… Of het dezelfde warmte uitstraalt als het inmiddels afgebroken oude Hoevezavel, en of de bewoners – om wie het tenslotte toch gaat – zich daar even thuis voelen durf ik te betwijfelen… en om de waarheid te vertellen... ik zit zelf ook liever aan een doorleefde ouderwetse toog dan aan zo'n gelikte design-constructie.  


  23-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Het atomium weent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geen zin in een foto vandaag.
  Dan maar een cartoon van een wenend atomium van Yak.
  … Het soort laffe klootzakken die verantwoordelijk zijn voor de weerzinwekkende misdaden in Brussel deze morgen vergelijken met beesten is een belediging voor de beesten. Beesten doen dit niet.
  … Het soort klootzakken die hiermee sympathiseren - en dat zijn gelukkig heus niet alle moslims -  pamperen in naam van de heilige politieke correctheid getuigt van verregaande onnozele naiviteit. Indien wij onze beschaving, onze cultuur en onze vrijheden willen behouden zullen we iets moeten doen in plaats van onze kop in het zand te steken en het licht van de zon te ontkennen.
  Toen een collega muzikant mij 25 jaar geleden voorspelde dat wij binnen 50 jaar allemaal volgens de sharia zouden leven omdat er een generatie losgeslagen fundamentalistische salafisten aan het opstaan was die vonden dat wij allemaal vuile honden zijn die ofwel moeten bekeerd ofwel vernietigd worden, geloofde ik hem niet. Nu realiseer ik me dat we een probleem hebben. Als zelfs onze VRT al niet durft te berichten over hordes jongeren die bij de arrestatie van Abdeslam en na de ontploffingen in Zaventem rellen zochten met de politie hebben we een serieus probleem…


  22-03-2016 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart De Bleekerheide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb samen met schoonbroer Swa vandaag nog eens het rondje gewandeld dat we in  de Lommelse Sahara en de Bleekerheide uitgestippeld hadden om er de jaarlijkse zoektocht van het Spaarkaske te organiseren. Er waren nog enkele onnauwkeurigheden en die laatste scherpe kantjes wilde ik er nog afhalen, kwestie van de deelnemers niet al te onveilig de aprilnacht in te jagen.
  Ik had het er een tijdje geleden bij de eerste verkenning ook al over in deze blog en toen toonde ik een foto van de inmiddels bekende uitkijktoren. Vandaag heb ik die ook weer enkele keren in beeld genomen maar om niet in herhaling te vallen koos ik deze keer toch maar voor een landschap aan de overzijde van het kanaal. Als je over de voetgangersbrug stapt kom je vanzelf in de Bleekerheide en ook daar zijn heerlijke plaatjes te schieten. Uiteraard is de heide in september of daaromtrent op zijn mooist maar ook in dit seizoen vind ik het daar best de moeite waard. Na een beetje zoeken naar een aanvaardbare kompositie kwam ik uit bij dit beeld.


  21-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart In rook opgegaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze geocache-omzwervingen brachten ons vandaag in Beerse. Meer bepaald in het Luysterborgbos hadden we gemerkt dat er een nieuw rondje uitdagingen gelegd was door een collega hobbyist en daar wilden wij graag onze skills eens aan meten. Met cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie is het altijd leuk wandelen. Niet alleen hebben ze tonnen geocache-ervaring in de aanbieding maar er komen vaak ook de meest onverwachte en originele opmerkingen en gesprekken voorbij. Bij dit rustpunt, waar tussen de banken zonder twijfel ooit een tafel heeft gestaan maar waar nu alleen maar tientallen sigarettenpeuken op de grond lagen was er meteen de lucide opmerking van Jackie dat de tafel in rook was opgegaan. Jackie illustreerde dat door te doen alsof hij een dikke sigaar vasthield en Annemarie keek naar boven om te zien of ze nog enkele sporen van een ten hemel varende tafel kon ontdekken denk ik. Zelf had ik de camera, niet geheel toevallig, in aanslag en kon ik dit tafereeltje vastleggen. In een zwartwit omzetting vond ik ‘m nog sterker dan in kleur.    


  20-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart Even genieten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben voor de verandering nog eens de andere kant van het dorp gekozen om onze ochtendwandeling met Phaido aan te vatten. Dat was geen toeval natuurlijk, in het mooie natuurgebied tussen Lichtaart en Herentals, achter de Korte Heide was in de loop van vorige week een nieuw interessant symbooltje verschenen op de geocache-kaart. We kennen dat gebied vrij goed en dat het daar mooi wandelen is hoef je ons niet te vertellen. Het werd inderdaad een weliswaar frisse maar toch erg gesmaakte tocht, de cache werd gemakkelijk gevonden maar daar was het ons in eerste instantie niet om te doen. Hoewel we een redelijk gedreven geocache hobbyist zijn is dat toch meer een kapstok om onze wandelgoesting aan op te hangen.
  Na gedane arbeid bleven we nog een tijdje van het natuurschoon genieten en … fotos maken natuurlijk.   


  19-03-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart Fun in het klooster
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nonnekes van klooster De Weegschaal in Lichtaart vonden al lang dat het kloosterleven eigenlijk toch maar een saaie bedoening was. Ze broedden dus op een plan om een beetje leven in de brouwerij te brengen. Toen ze de kans zagen een danslerares te engageren om hun enkele passen en moves aan te leren waren ze gretig genoeg om die te grijpen. De wekelijkse lessen resulteerden in een verzoek van het nabij gelegen dansinstituut Balance om deel te nemen aan de jaarlijkse dansshow in het Schaliken. Ook dat wilden de zusters wel eens meemaken en toen de fotos voor het programmaboekje moesten gemaakt worden en de danslerares er was komen tussen zitten met een voor de gelegenheid gepaste hoofdbedekking, merkte de fotograaf dat de dames zich ondertussen al van veel frustraties ontdaan hadden. Dat er ook een paterke mee danste had daar waarschijnlijk wel iets mee te maken…
  Toch was er een iets meer fundamentalistische zuster, die zich klaarblijkelijk schaamde voor het onzedig gedoe, die niet in beeld wilde en die zich verstopt had achter één van haar losbandige collega’s.
  Ik zag het pas thuis toen ik aan de nabewerking begon… en dat bracht me op dit verhaaltje. Natuurlijk is dit niet de foto die in het programmaboekje komt, maar ik vond hem wel leuk genoeg voor deze blog.
  Nog een noot hierbij voor de fotografen… als er beweerd wordt dat wit op wit zowat de nachtmerrie is van elke bruiloftsfotograaf, dan kan ik bij deze beamen dat zwart op zwart ook niet gemakkelijk is qua belichting.


  18-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart Eénwieler
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoals ik gisteren al aangaf heb ik vandaag er even de riem af gegooid qua groepsfotografie. Ik ben op geocaching dot com gaan zoeken naar een rondje cacheplezier dat ook de nodige wandelkriebels kon stillen en ik raakte zo verzeild in Rijmenam. De wandeling beantwoordde helemaal aan onze verwachtingen, vrouwtje happy, baasje happy en Phaido happy, en ook de camera mocht van tijd tot tijd uit de tas. Er boden zich al enkele kuddes madeliefjes aan en daar heb ik gretig wat beelden van geschoten, wilgenkatjes waren ook op het appel om de lente aan te kondigen en uiteraard heb je daar de Dijle waar de wandeling trouwens langs liep voor een stuk en dus kwamen er ook wel enkele interessante landschappen voorbij.
  Maar toen we bijna terug bij de wagen waren kwam opeens deze vreemde rijtuig-passagier-combinatie ons tegemoet gereden en hoewel ik niet snel genoeg de goede settings voor dit soort beelden kon instellen heb ik toch maar een shot gewaagd voor hij voorbij was. Helemaal scherp is ie niet maar dit is wel de eerste keer dat ik dit soort electrische monowheel te zien kreeg in actie, een foto waard zou ik zeggen. Aan Sigways waren we ondertussen al min of meer gewend geraakt, er worden zelfs al toeristische rondleidingen mee gedaan, maar als je echt hip wil zijn doe je het dus op één wiel anno 2016.


  17-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart Gekke bekken trekken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tja, ik realiseer mij best dat het een beetje eentonig dreigt te worden maar ik heb het er nu eenmaal druk mee. De fotoshoot sessies voor het programmaboekje van de dansvoorstelling van Balance komen nu echt op kruissnelheid en samengevoegd met nog enkele andere taken die ik mezelf opgelegd heb om deze week eindelijk eens aan te pakken laat me dat weinig tijd over om nog eens op fotojacht te gaan. Morgen zijn er evenwel geen shoots gepland en ik heb me voorgenomen om minimaal die ene dag van achter de PC weg te blijven en er toch maar eens op uit te trekken. Het wordt daarenboven schitterend lenteweer als we de nationale weermannen en –vrouwen mogen geloven… De riem er af dus.
  Voorlopig heb ik weer een off-the-reckord opname in de aanbieding vandaag. Nadat ik vond dat er bij de shots die ik van deze groep gemaakt had zeker meer dan één geschikte zou zitten vonden de dametjes dat de dansleraar er ook maar eens moest komen tussen zitten. Er volgden weer enkele min of meer serieuze opnames maar het pret-gehalte steeg toch met elke flits. Uiteindelijk resulteerde dat in een sessie gekke-bekken-trekken en daar wil ik er hier wel een van tonen.  


  16-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart De jongste ballerinas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik mocht vandaag ook opdraven voor de tweede dag van de fotoshoot-week. De jongste ballerinas waren aan de beurt deze keer en na het serieuze werk – hou die dametjes maar eens in toom – vond ik dat ik ook wel enkele shots mocht nemen die ietwat meer fun uitstraalden.
  De fotograaf maakt dus enkele grapjes, en de hillariteit steigt… Na de zoveelste voorzet en tijdens een lachsalvo drukt hij af en vangt de sfeer die hij wilde.
  J
  Ik vermoed dat deze foto het programmaboekje niet zal halen, maar ik vind hem zelf wel de leukste, vandaar dat ik hem ook op deze plaats wil tonen.


  15-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart De jongens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nieuwe dansvoorstelling van de jonge dames en –heren van Balance Health Center staat in de steigers. Er wordt gerepeteerd dat de stukken er af vliegen, de voorverkoop loopt als een trein en uiteraard worden alle groepen weer gefotografeerd voor het programmaboekje.
  Vandaag kreeg ik als eersten de breakdancers voor mijn lens, de jongens apart, de meisjes apart en daarna nog eens de voltallige groep. Omdat ik de voorbije dagen tijdens de street-catwalk in Aarschot al meer dan voldoende dames gefotografeerd heb, koos ik vandaag maar eens voor de boys om als foto van de dag te fungeren in deze blog.  


  14-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maart Street Catwalk dag 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De tweede dag van de street-catwalk marathon in Aarschot was misschien nog net iets leuker dan de eerste, gisteren. De temperaturen neigden net iets meer naar lente waarden en de gure wind leek ook net iets milder. Op zondag waren er ook enkele handelszaken die ondanks de shopping dagen besloten hadden de sluitingsdag toch maar in acht te nemen en daardoor was het allemaal net iets minder hektisch.
  Natuurlijk waren onze kids ook weer van de partij en omdat we vandaag langs gingen bij Erotica Center in de Leuvense straat kon ik er enkele pikant geklede dames te pakken krijgen, links en rechts boden zich zelfs enkele passerende en flanerende van het evenement genietende inboorlingen aan om al dan niet gewild te fungeren als onderwerp in wat straat fotografie experimenten maar toch koos ik vandaag voor deze foto die heel braafjes het gebeuren samenvat.
  De setting is vrij duidelijk, je ziet een van de drie als catwalk vermomde erg lange aanhangwagens waarmee we door Aarschot toerden en bij elke deelnemende zaak werd gestopt, een stopkontakt gezocht voor de muziekinstallatie, de rode loper uitgerold, een trapje voorzien, een aankondiging gemaakt en bij het gebeuren passende muziek door de boxen geknald.
  Makkelijk was het in dit geval niet, keihard licht is nooit de favoriete omstandigheid van het op een verantwoorde manier fotograferende deel van de mensheid geweest. Ik maakte de foto door met de camera boven mijn hoofd op het gevoel het model in beeld te nemen. De groothoek stand was gewild want ik wilde ook enkele shots maken met publiek, zeker hier in deze anders rustige hoek was dat nogal bijzonder. Doordat de felle zon pal in de straat scheen stonden de meeste mensen langs de kant in de schaduw en die heb ik dus in de nabewerking behoorlijk moeten oplichten. Het model was een straffe madam want ondanks het feit dat ze recht in de lage zon keek had ze de ogen wijd open. De schaduwen van een deel van de meute fotografen zijn vooraan ook te zien en die van ondergetekende is zelfs duidelijk herkenbaar want er is er maar één die zichtbaar de camera naar boven stak…
  Dat is dus in a nutshell waarom ik dit een leuke foto vind en waarom ik vandaag toch hiervoor koos ondanks de vele alternatieven.


  13-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart Street-Catwalk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De lente-shopping-dagen in Aarschot zijn gestart onder een heerlijk zonnetje. Jammer dat een fris windje de gevoelstemperatuur enkele graden naar beneden haalde, maar wie ben ik om daarover te klagen, we hebben de voorbije weken al erger meegemaakt.
  Er was alleszins veel volk in de stad en dat steekt de organisatie een flink hart onder de riem. De street-catwalk was een succes en uiteraard heb ik gefotografeerd tot ik de kramp in mijn rechterwijsvinger kreeg. Tussen alle geroutineerde modellen liepen ook twee van onze kleindochters. Als fiere opa kan ik dan ook niet anders dan vandaag hier een foto te plaatsen van één van beiden. Dit is Julie die samen met haar vriendin Nanouke bij Giotto de tienermode voor het volgend seizoen presenteerde. Het leek wel alsof ze nooit iets anders gedaan had.


  12-03-2016 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart Twee wegen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was weliswaar nog een beetje frisjes deze morgen, maar je zag zo dat het een mooie dag ging worden. Ik moest vanmiddag weer aan de slag, maar Phaido staat op zijn rechten dus een wandeling moest en zou er komen. Ik vond het helemaal geen straf moet ik toegeven. We zijn tot in Kasterlee getogen langs rustige zandwegen. Een enkele keer hadden we wel wat last van het verkeer op de nieuwe N19g waar we een tijdje langs liepen maar gelukkig hebben ze dit stukje wandelweg gespaard bij de aanleg er van. Dit is trouwens de leukste route om een Duvel te gaan drinken in café de Pelleman. Je bent dan wel bijna 5 km onderweg en na het genot moet je dan ook nog terug, maar je leeft dan tenminste in de wetenschap dat je evenveel of meer calorieën verbrandt dan je zonet genuttigd hebt. Vandaag hadden we evenwel geen tijd daarvoor, zoals ik al zegde: de plicht was roepende. Om even een foto te maken had ik gelukkig wél enkele minuten over. Twee wegen, langs de ene kant de jachtige snel, snel stressy N19g en daarlangs de heerlijk onthaastende wandelweg. Phaido en wij weten wel welke de leukste is.


  11-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart Langs de Demer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben weer een zwaar weekend Aarschot voor de boeg, de lente shoppingdagen worden zaterdag en zondag afgetrapt met de jaarlijkse street-catwalk en vandaag al begonnen we met de voorbereidingen. De hele dag ben ik mijn zus Lilly, die verantwoordelijk is voor de organisatie binnen de plaatselijke middenstand, aan het helpen geweest om alle mogelijk promotiemateriaal en attributen bij de handelaars terecht te laten komen. Na een lange, vermoeiende dag zouden we nog even napraten in Langdorp waar zus en haar man Dreeke hun nestje hebben. Maar eerst vond ik het wel fijn even te gaan wandelen om wat stoom af te laten en om aan de dagelijkse portie fotografie toe te komen natuurlijk. De Demer, in de onmiddellijke omgeving is dan een voor de hand liggend doel en het mooie avondlicht was een leuke bijkomstigheid.
  Onderwerpen vinden is daar niet zo moeilijk en vaak zijn de meest eenvoudige de leukste. Dit groepje bomen langs een zijriviertje zorgde samen met de rietkragen voor een plaatje dat ik graag vastlegde. Twee natte knieën heb ik er aan overgehouden om een zo laag mogelijk standpunt te bekomen, maar daar dacht ik al niet meer aan toen ik het resultaat zag op het schermpje van mijn toestel.   


  10-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 maart Banaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is weer eens wat anders. Ik heb me deze namiddag thuis geamuseerd met een banaan. Of dit moet geklasseerd worden bij productfotografie weet ik niet. Ik vind het trouwens maar onzin dat men alles per sé wil onderverdelen in allemaal kastjes, ik probeer zelf alleszins open te staan voor alle richtingen, alle onderwerpen en alle soorten inspiratie. Over inspiratie gesproken… ik geef graag toe dat ik vorige week ergens op het internet een serie fotos zag voorbij komen van stukken fruit die in stukken gesneden in een ruimte leken te zweven. Ik vond dat best intrigerend en toen ik vandaag die banaan zag liggen in de fruitmand vond ik dat ik dringend ook zoiets eens moest proberen. Ik vond het leuk om te doen en daar gaat het me om.


  09-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 maart Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn uitrusting als geocacher is eigenlijk nog vrij beperkt. Een wandel GPS is een eerste vereiste uiteraard, verder een pincet, pen, zaklamp met ultraviolet, een lintmeter, staafmagneet, schroevendraaier, smartphone met alle mogelijke geocache apps en dan houdt het wel ongeveer op. Als ik dat vergelijk met de spullen die mijn cachemaatje Jackie meeneemt is dat klein bier. Hij is natuurlijk ook al veel langer bezig als ikzelf en ik geef het toe, nog net iets meer bezeten, zijn palmares is ook veel groter.
  Vandaag waren we weer samen op pad en dan kom je bij de GC3WJPW, Tino’s uitdaging.  Gezien de titel en na het toetsen van de coördinaten met de situatie ter plekke konden we niet anders dan meteen vermoeden dat ie onder een bruggetje verstopt was. Even kijken van op afstand en jawel hoor, we zagen hem hangen… de hoge waterstand maakte hem sowieso onbereikbaar vond ik. Dat was evenwel buiten de trukkendoos van Jackie gerekend. Die diept uit de koffer van zijn wagen een waadpak op en dan gaat ie doodleuk het water in om de kleine geniepigaard van onder het midden van de nauwe doorgang te plukken… Mijn taak beperkte zich in deze tot het tekenen van het logboekje en natuurlijk het fotograferen van de onverschrokken doorzetter.


  08-03-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart Mooie wolkenluchten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn in de vooravond op ziekenbezoek geweest bij Weeltje. Die is gelukkig weer thuis na een ingreep in Gasthuisberg in Leuven en dat scheelde een hoop kilometers. Toen we terug naar huis reden konden we niet alleen genieten van prachtig avondlicht maar ook van schitterende wolkenluchten langs alle kanten. We hebben vandaag trouwens weinig gemerkt van de voorspelde 90 procent regenkans weze terloops vermeld.
  We zijn speciaal een eindje omgereden door de Eerselingenstraat en de Langenberg tot bijna in Goor om een vrijer zicht te hebben rondom. De wagen werd even aan de kant gezet en dan ben ik naar alle kanten beginnen schieten met de Eos. Zo zag het er uit in zuid-oostelijke richting. Omdat ik me hier beperk tot één foto per dag zal ik de rest van de oogst wel aan Facebook toevertrouwen.


  07-03-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!