Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 mei Natuurwandeling in de Zegge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Zegge is een natuurgebied, vlak bij huis, waar ik nog nooit geweest was. Ik had al vaker geopperd dat is daar wel eens zou willen gaan rondkijken, maar dat kan alleen tijdens een geleide groepswandeling met gids.
  Na onze clubuitstap naar Brussel vorige week vertelde Willy toevallig tussen pot en pint dat ze met zijn wandelclub er een bezoek geregeld hadden. Of ik mee mocht? Ja zeker…
  Vandaag was het dan zo ver en… er bleken nog enkele fotoclub-medeleden die op de buitenkans gesprongen waren merkte ik.
  Onze gids – Bert Veris – was een vat vol natuurkennis en we genoten van de sappige manier waarop hij zijn weetjes, informatie en anekdotes vertelde. Met zulke grote groep hoef je er natuurlijk niet op te rekenen dat je ijsvogels, roerdompen, ringslangen, reigers of andere daar aanwezige soorten kunt te pakken krijgen voor een fotoshoot, maar de wilde bloemekes maakten zich gelukkig niet zo snel uit de voeten zodat we toch met een behoorlijke oogst thuiskwamen.   


  26-05-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 mei Over meilklokjes, spinnetjes en waterdruppels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De meiklokjes zijn ondertussen uitgebloeid. De heerlijke geur die ons subtiel tegemoet kwam als wij er elke dag voorbij wandelden zullen we weer een jaar moeten missen en de maagdelijk witte bloemekes zijn ondertussen verwelkt en geel-bruin staan ze te wachten tot de natuur ze vanzelf opruimt. Toch werd onze aandacht er nog eens door getrokken vandaag, zij het om een totaal andere reden.
  Een kolonie spinnetjes had blijkbaar een fijn web in elkaar geknutseld over het meiklokjesveld. Nu hebben we al wel vaker bedauwde spinnenwebben, groot en klein, gefotografeerd en soms zie je mooie bijna geometische constructies met glinsterende pareltjes, mooi op een rijtje en ook wel eens lijkt het op een dauwtapijt op struiken en heggen. De manier waarop de druppels in dit geval als onregelmatig gevormde plukken water door het net gevangen waren in een opvallende driedimensionale cluster vond ik wel erg speciaal en ik heb dan ook niet nagelaten dat te fotograferen.   


  25-05-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 mei Waterpret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is een periode in ons leven geweest dat ons grootste plezier op het water te vinden was. Ons eerste bootje was een tweede hands 35 pk prutske. Daarna kwam die net iets pittigere Marina 70 pk. En uiteindelijk was het koninginnestuk die prachtige Bekro met een 260 pk  V8 Mercruiser binnenboord. Toen de kinderen hun eigen weg gingen, - vriendjes en vriendinnetjes waren plots veel interessanter - en het vrouwtje en ikzelf alleen achter bleven om van de waterpret te genieten duurde het niet lang meer voor we beslisten er maar definitief mee op te houden.
  Na zoveel jaren is onze zoon in hetzelfde proces aanbeland. Nadat ie zich ietwat goedgelovig een eerste boot had laten aanpraten die hij na enkele niet erg positieve proefvaarten met een niet onaanzienlijk verlies maar verder verkocht , heeft ie het deze keer iets minder ambitieus aangepakt en het vaartuig waarmee hij nu naar het Garda meer wil tijdens de volgende vakantie werd vandaag uitvoerig op vaareigenschappen en motorbetrouwbaarheid uitgetest.
  Na een middagje wandelen waren we met ons gezelschap ook in de Yachthaven aanbeland in Herenthals en de dames uit ons gezelschap wilden graag wel eens een tochtje mee beleven. Van op de kanaaloever heb ik dat allemaal in de gaten gehouden door de zoeker van mijn fototoestel. Regelmatig op de ontspanknop drukken is dan ook iets dat meer dan vanzelfsprekend is.


  24-05-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 mei Het Goudblommeke in papier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De tentoonstelling rond Henri Cartier Bresson die van 24 april tot 24 augustus loopt in het Joods muzeum in Brussel wilden we absoluut bezoeken met onze fotoclub. Het merendeel van de groep had er voor gekozen om met de trein naar Brussel te sporen maar wij waren al vroeger met de wagen vertrokken met z’n vieren. We hadden dus al behoorlijk wat gewandeld, rondgekeken en gefotografeerd voor we de anderen zouden zien rond één uur aan het Centraal station. Wij hadden dus ook al behoorlijk grote dorst. Die kun je natuurlijk het best lessen in een authentiek Brussels bruin café. Walter had weet van deze verborgen schat: “het Goudblommeke in papier” ergens in de buurt van de Kapellekerk.
  Al meteen bij binnenkomst vond ik het een prachtig etablissement, stemmig interieur, mooi licht, kortom het fotograferen waard. Terwijl mijn gezelschap zich doorheen de kaart aan het worstelen was ben ik meteen aan het standpunten zoeken gegaan met mijn camera. Iso flink omhoog naar 6400, want ik wilde niet flitsen om de sfeer te bewaren en uit de serie die ik schoot vond ik deze opname van ons hoekje het leukste, niet toevallig omdat Walter, Rob en Ludo er op staan natuurlijk.
  En ja, het Zinnebir ( idd. zo geschreven, moest ik proeven in Brussel !!! ) smaakte voortreffelijk…        


  23-05-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  22-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 mei Therapeut Phaido
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om je therapeut te noemen heb je volgens de Belgische wet geen enkel diploma nodig. Gesteld dat je handelingen pleegt waarvan je beweert dat ze de fysieke of mentale gezondheid van je patienten ten goede komen dan mag je therapeut op je naamkaartje schrijven.
  Phaido is een therapeut. Elke vrijdag, wanneer we als vrijwilliger gaan wandelen met de bewoners van zorgtehuis Hoevezavel is hij van de partij. Hij loopt dan braaf langs de rolstoel van de passagier die ons werd toegewezen en hij laat zich graag aanhalen. Dat wisten we al langer natuurlijk, maar het is aandoenlijk te merken hoe zeer de oudjes genieten van zijn gezelschap, hoe ze verhalen vertellen en verzinnen over “hun” hond, hoe ze hem strelen, hoe ze opfleuren als ie even een likje geeft of, tijdens een rustpauze, een aaitje komt halen…
  En Phaido, die geniet er ook van.     


  22-05-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 mei Poes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een inleiding met als thema “mooi weer en wat wij dan doen” is overbodig neem ik aan. Okee dan…
  Laakdal hadden we vandaag uitgekozen om onze wandel- en geocachekriebels te bevredigen. Tegen het einde van een mooie tocht liepen we langs een prachtig oud gebouwtje en we zagen dat men het aan het restaureren was. Uiteraard zijn wij altijd geïnteresseerd in dat soort dingen en toen wij er wat ronddrentelden o.a. om fotos te maken kwam de bewoner eens poolshoogte nemen. Ja dan raak je aan de praat natuurlijk en al snel kwamen we er achter dat de man Lichtaartse roots had. Meer nog, hij bleek een broer te zijn van de echtgenoot van een van onze vrouwelijke fotoclubleden. Dat schept een band he en tijdens het lang geanimeerd gesprek dat volgde legde hij ons de geschiedenis uit van het kasteeltje en zijn bewoners iets verderop, van het koetshuis dat hij dus had gekocht en aan het opknappen was en van de boerderij er naast, allemaal langgeleden in dezelfde stijl gebouwd. De goede man was op zich ook wel een portret-foto waard maar de poes die achter het raam zat vond ik nog leuker. Meteen kun je zo ook zien dat er qua restauratie nog veel werk aan de winkel is.   


  21-05-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 mei Weidebeekjuffer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vind het een beetje raar dat mensen alles en iedereen altijd in hokjes willen zetten. Je bent landschapfotograaf of natuurfotograaf of architectuurfotograaf of portretfotograaf of… er zijn nog wel een paar dozijn richtingen waarin men je wil vastpinnen. Wat mij betreft, ik weiger pertinent om me te beperken, ik vind zowat alles interessant genoeg om er te zijner tijd mee aan de slag te gaan. Ik laat me leiden door het toeval, door de seizoenen of gewoon door de inspiratie van het moment.
  Het zoemt, gonst, kronkelt, tjilpt, fluit, stuift, kruipt ten allen kanten in de natuur dezer dagen. Samen met de explosie van de lente is onder andere ook de libellentijd op gang geschoten. Omdat ik deze morgen op facebook enkele mooie libellen had zien voorbijkomen, geplaatst door vrienden-collega-fotofanaten, bedacht ik dat ik ook maar eens de waterkant moest opzoeken. Enkel de macrolens op mijn toestel, zo moest ik me wel richten op de kleine dingetjes. Ik ken ondertussen wel enkele vruchtbare plekken om libellenshots te oogsten en ook deze keer waren ze op de afspraak. Deze weidebeekjuffer gunde me alle tijd om rustig dichterbij te komen, bij elk stapje een foto, en dit was de laatste voor ze zich uit de voeten maakte.


  20-05-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 mei Live music
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de ochtendwandeling heb ik weer eens de ganse dag voor de PC gezeten. De weergoden hadden ook niet voor veel leuke alternatieven gezorgd moet ik zeggen. Fotograferen was er dus niet bij vandaag. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om verder te werken aan het album van de diamanten bruiloft van vorige week. De meeste fotos en de selectie heb ik zo ongeveer al wel voor mekaar, er restte me nog alleen het geheugenkaartje uit de 50D, mijn tweede toestel, onder handen te nemen. Ik had dat toestel even aan gelegenheids-kok Stefan toevertrouwd toen wij een optreden gingen doen voor het feestpaar, flitser er op, instellingen goed gezet en gevraagd of ie regelmatig eens op het knopje wilde drukken.  
  We hebben de microfoons en de gitaren al een tijdje aan de wilgen gehangen maar bij deze gelegenheid wilden we graag nog eens onze kunstjes tonen. Samen met neefje Nick erbij hebben we een aardig akoestisch setje ten gehore gebracht. Naast het talent om lekkere dingen te bereiden is Stefan ook een niet onverdienstelijk fotograaf merkte ik. Omdat ik dit vandaag bekeek, bewerkte, cropte en selecteerde vind ik het niet meer dan terecht dat ik deze opname als foto van de dag mag kiezen, al dateert ie eigenlijk van tien dagen geleden. Zoals eerder vermeld ik had ook niks anders gefotografeerd… bloos, bloos…  


  19-05-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 mei Bezoek voor Phaido
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was bezoek voor Phaido vandaag. Eigenlijk hadden ze gisteren al willen komen maar toen we een telefoontje kregen met de vraag of er belet was, waren wij nog aan het geocachen aan de Gileppe. Uitstel is geen afstel en één dag later was Guusje te gast in huize Phaido. Hij had zijn baasjes meegebracht en niet toevallig zijn dat dan weer goede vrienden van de baasjes van Phaido, wij dus… J
  Na drie dagen Clervaux was onze wandelgoesting nog niet helemaal opgebruikt en zo kwam het dat we ondanks de regendreiging met de bende even de vrije natuur in trokken. We wilden wel zeker zijn van een café of een andere horegelegenheid bij start en aankomst en daarom hadden we er voor gekozen  te vertrekken aan de camping Korte Hei en zo richting achterkant van de Snepkensvijver te trekken. Ergens moet je dan rechtsomkeer maken want er is daar maar één pad en dat loopt tot in Herentals. We hadden het wel erg goed getimed, toen we weer bij de camping aankwamen en ons opmaakten om een droogje en enkele natjes te nuttigen in de taverne gingen de hemelsluizen echt open. Hehe, droog gebleven. Tussendoor had ik onderweg even de gelegenheid gehad de woefkes en de meisjes uit ons gezelschap te vereeuwigen op een fotogenieke plek. Deze dode arm van de Nete leende zich perfect als achtergrond voor een fotoshoot.


  18-05-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei De Gileppe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een erg fijn weekendje Clervaux zijn we weer thuis. Ondanks de sombere vooruitzichten genoten we ook vandaag van prachtig weer en dat kun je hopelijk ook zien op de foto die we maakten van op het uitzichtpunt bij de parking van de Gileppe. We waren langs hier naar huis gereden omdat we al eerder ontdekt hadden dat je hier erg lonende prachtige wandelingen te ondernemen zijn en… dat hier op geocache gebied nog wel een en ander te vinden was… J
  Wat ons betreft mogen de nationale weermannen en -vrouwen nog vaker zulk slecht weekend voorspellen als het dan achteraf toch zulk schitterend wandelweer wordt.   


  17-05-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 mei Lellingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het decor waarin wij vandaag onze wandeling ondernamen was het plaatsje Lellingen. Achtentachtig inwoners zijn er volgens de wikipedia, veel koeien, een kapel, wat boerderijen, één café waar ze Diekirch verkopen, enkele schattige vakantiehuisjes, een bed&breakfast waarvan bijgevoegd een foto, en… een rondje geocachen langs een middelzware 15 km lange tocht. Eigenlijk zijn het er maar 12 volgens de beschrijving op de site geocaching.com, maar als je zoals wij enkele keren domweg de verkeerde weg neemt – omdat je vergeten bent dat alleen maar de topografische kaart van Belgie in je wandel-GPS zit en je dientengevolge alleen maar de naald van het kompas hebt om je te oriënteren – dan zegt de tracklog na afloop dik vijftien…
  Phaido was even moe als wij bij het einde van de wandeling en toen ik stopte om deze foto te maken ging ie pardoes midden in beeld liggen wachten tot ik klaar was. Ik vond het niet erg want zegt een van de regels niet dat het altijd leuk is een voorgrond-object te hebben in je fotos…?     


  16-05-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei Onprettige ontmoeting
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb al enkele malen het geluk gehad een ree te spotten tijdens onze wandelingen doorheen de Kempense natuur en enkele keren kon ik er ook al eentje fotograferen, maar dat was dan vaak als achterhoede gevecht… ik bedoel daarmee dat die beesten zich meestal zo snel uit de voeten maken dat je alleen nog maar een verdwijnende vlek in beeld ziet als je de camera niet schietensklaar hebt bij de eerste observatie.
  De ree die ik vandaag te pakken kreeg ging helaas niet meer lopen. Het is en beetje luguber vrees ik.
  Onderweg richting Luxemburg hadden we afgesproken dat we na ongeveer een uur rijden van de snelweg zouden gaan om een wandeling te doen. Voor Phaido kwam dat zowat overeen met zijn biologische klok qua pipi en kaka en zelf had ik op het internet uitgevist dat in Bassenge ( afrit Boirs, 4 km richting Visé ) een leuk rondje geocachen op ons lag te wachten. Inderdaad, het was de moeite waard en we genoten er van met volle teugen tot, bij cache nr 9, precies op het punt waar onze GPS aangaf dat we moesten zoeken, we op dit kadaver stootten… Tja, dan is je goesting helemaal weg, en Phaido dacht er ook zo over had ik de indruk. Ik heb ‘m nog maar zelden zo verward en aangeslagen gezien. We wilden hier gewoon weg… weg !!!
  Eerlijk gezegd, ik had dit prachtige dier ook liever rechtopstaand gefotografeerd. Helaas…     


  15-05-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei Boomklever
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag nog eens op jacht geweest, op vogeltjesjacht... met het fototoestel natuurlijk.
  Als je, zoals wij, dagelijks door de natuur struint, vaak langs hetzelfde parcours, dan kun je niet anders dan opmerken waar bepaalde dier- of vogelsoorten zich ophouden, waar bloemen, planten en paddenstoelen te vinden zijn en waar en wanneer er landschappelijk interessante plekken te fotograferen zijn. Zo had ik al een tijdje het plan opgevat een boomklever te fotograferen. De boomklever is een mooi, klein inheems vogeltje dat met evenveel gemak langs een boomstam omhoog als, met het hoofdje naar beneden, omlaag loopt. Twee locaties waar aan boomklever-voortplanting gedaan werd had ik tijdens onze wandelingen al genoteerd en de oude vogels waren op beide plekken druk bezig met op- en aan vliegen, jongen in huis dus. Het nest in een boomholletje langs de brede zandweg tussen de Dressenstraat en de Smallebroeken was het makkelijkst bereikbaar, en dat leek me ook de beste plaats om de camera op statief te zetten. Ik kon er namelijk ook met de wagen parkeren, niet dat ik vaak met de wagen de natuur in rij, maar in dit geval moest ie dienst doen als schuilhut. Als je vóór zo’n nest onbeschermd met de camera gaat staan zwaaien is de kans groot dat de vogels gewoon wegblijven, of erger nog, dat je ze verjaagt. Uit ervaring weet ik dat vogels de aanwezigheid van een wagen meestal als normaal en ongevaarlijk beschouwen en gewoon blijven door fladderen alsof er helemaal niks aan de hand is. Ik had dus de Eos met de 70-300 plus 1,4x extender er op, helemaal ingezoomd, langs de wagen opgesteld, scherp gesteld op het nestholletje en met de afstandsbediening in de hand kon ik gewoon achter het stuur gaan zitten wachten tot de vogeltjes met voedsel voor de kleintjes kwamen aanvliegen. En jawel hoor, snel genoeg had ik prijs, meerdere malen zelfs, klik, klik, klikkerdeklik…  


  14-05-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei Nachtfotografie Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden vanavond met enkele leden van onze fotoclub afgesproken onze vaardigheden in nachtfotografie een beetje te gaan uittesten en bijscherpen in ’t stad. ’t Stad, dat is Antwerpen voor alle duidelijkheid, voor de Sinjoren het centrum van de beschaafde wereld en omringende planeten.
  We hadden er voor gekozen met de trein te gaan en moesten daarom zeker iets voor half twaalf terug in het station zijn. De laatste trein terug naar huis wil je niet missen he. Toen we aankwamen was het nog veel te licht om al over nachtfotografie te kunnen spreken, maar niet geklaagd, het station, de Keyzerlei, Meir en omgeving zijn altijd wel interessant genoeg om al een en ander te fotograferen. Via de Groenplaats en de Scheldekaai belandden we dan op de grote markt waar we vonden dat we al wel een verfrissing verdiend hadden. Den Engel is dan the place to be natuurlijk. Toen we daar buiten kwamen stonden we midden in het blauwe uurtje met de kathedraal, Brabo en de kroegen aan de overzijde voor onze neus… Dan neem je even de tijd om de camera op statief te zetten en enkele shots te schieten. Het resultaat zie je hier bijgevoegd. Het Mas wilden we daarna ook nog meepikken en dan werd het nog kiele kiele om tijdig terug in het station te zijn. Net vijf minuten te vroeg… oef!!!


  13-05-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei Lentebloemekes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Druk, druk, druk… Ik ben naarstig de fotos van de diamanten bruiloft van vorige zaterdag aan het selecteren, fatsoeneren en croppen, die wil ik binnen een aanvaardbare termijn aan het feestend paar aanbieden in een mooi album namelijk. Tussendoor wilde ik van zijn hartoperatie herstellende vriend Jef toch ook even gaan bezoeken en daarenboven had Josee gedreigd met echtscheiding, streng dieet, alcoholvrije maanden en alle straffen der hel als ik nu eindelijk het gras niet zou afrijden, tja … en dan is er natuurlijk ook nog de dagelijkse wandeling, daar wil Phaido onder geen beding aan verzaken.
  Er is zoveel lentepracht te fotograferen voor de natuur liefhebbende wandelaar tegenwoordig dat ik iedere dag wel met een vol geheugenkaartje zou kunnen thuiskomen. Vandaag had ik het gemunt op de ons overal verblijdende bloemenweelde en zoals meestal was het weer moeilijk kiezen. Deze keer heb ik het anders opgelost evenwel… Na een rigoureuze selectie heb ik de uiteindelijke keuze niet gemaakt, van de overblijvende kandidaten heb ik een collage gemaakt onder de noemer “Lentebloemekes” .


  12-05-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 mei Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik hoef geen doorslaande argumenten aan te halen om er eender wie van te overtuigen dat ik met zulk mooi weer niet binnen blijf neem ik aan. We hadden het gisteren al zien aankomen en een afspraak met enkele geocache-vrienden om er vandaag een uitgebreide fietszoektocht van te maken was snel geprikt. In de buurt van Voortkapel zijn we een en ander gaan “opkuisen”.  Er waren best enkele moeilijke gevallen bij ( we liepen zelfs tegen een vijf sterren aan, voor de niet-ingewijden, dat is het maximum in Geocache-land ) en het is maar goed dat mijn gelegenheids-team-makkers nog een karrevracht meer ervaring hadden dan ikzelf want anders zou de tocht zeker niet zo succesvol geweest zijn. Bij deze vier-sterren cache qua moeilijkheid, de Kapel 12, hadden we met z’n vieren heeeeeeel lang gezocht toen Carla eindelijk de verlossende “Ik heb ‘m” liet horen. Een foto om haar gloriemoment in de bloemetjes te zetten hoort er bij als illustratie van een fijne dag vond ik.
  Ik hoop dat in het formaat dat deze site toelaat de tekst op het bord tegen de haag in de achtergrond nog voldoende leesbaar is. Stel dat dit niet het geval is, dan staat er: “ Zet je even, geniet van het leven “ en dat is precies wat wij gedaan hebben. We hebben hier onze bokes opgegeten. Tablet, fototas, smartphones en GPS-sen zijn ondertussen nooit ver weg als onmisbare hulpstukken van onze gemeenschappelijke hobby.       


  11-05-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei Geitenmelken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Open-deur dag in het PITO ( Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs ) in Stabroek vandaag. Nicolas loopt daar school in de afdeling landbouw en uiteraard wilden wij wel eens gaan zien hoe het er daar allemaal aan toe gaat. We hebben met veel interesse kunnen meemaken hoe zowel de theoretische als de praktische kant van de opleidingen aan de bezoekers werd getoond. In het bijzonder die praktische kant werd vaak erg aanschouwelijk gedemonstreerd.
  Zo hadden ze aan Nicolas gevraagd enkele geiten mee te brengen. Jonge geitjes werken natuurlijk altijd vertederend bij kinderen en met de volwassen dieren zou hij demonstreren hoe die gemolken worden, een workshop geitenmelken zeg maar. Toeschouwers mochten het dan ook eens proberen en Josee was een van de eerste kandidaten….
  Het vrouwtje is nu de trotse bezitster van een diploma waarin vermeld is dat zij de test tot een goed einde heeft gebracht en dat het geitenmelken voor haar geen geheimen meer heeft.         


  10-05-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei Het diamanten paar.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zilveren bruiloft, vijfentwintig jaar, in onze kennissenkring gebeurt het wel meer dat we dat soort feesten mogen meevieren… Gouden bruiloft, vijftig jaar, de spoeling wordt al wat dunner maar er zijn echtparen die het zolang uithouden met elkaar. Ook een goede gezondheid wordt dan een factor die steeds maar meer gaat doorwegen. De volgende mijlpaal is zestig jaar, diamanten bruiloft… dat mochten wij vandaag meemaken. Tante Wies en nonkel Louis vierden een jubileum dat door het overgrote merendeel van de echtparen tegenwoordig niet gehaald wordt. Een heel bijzonder feestje werd het dan ook en ik voelde mij enorm vereerd omdat ze mij gevraagd hadden om voor de nodige fotos, anex album, te zorgen.
  Misschien is dit technisch gezien niet eens de sterkste foto die ik vandaag maakte, maar als hoofdpersonages van deze bijzondere dag kon ik niet anders dan aan het feestpaar de eer
  te gunnen te figureren als onderwerp voor de foto van de dag. Ik had gesuggereerd de kroontjes op het hoofd te zetten en toen die heel even overeind bleven was ik gelukkig alert genoeg om op het goede moment af te drukken.     


  09-05-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 mei Vrijdag Wandeldag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De winter hebben we alweer een tijdje achter ons en de buitentemperaturen bereiken regelmatig waarden die het mogelijk maken om zonder al te groot gevaar op een fikse verkoudheid of, erger nog een longontsteking, de wandelpaden op te zoeken.
  Zelf zijn we wel tegen een beetje kou bestand natuurlijk maar dit is een vaststelling die in de allereerste plaats opgaat voor de bewoners van zorgtehuis Hoevezavel…. Het wandelseizoen is ook voor hen op gang gekomen. Vrijdag is het daar nog steeds wandeldag en wij zijn nog steeds elke week paraat om als vrijwilligers de rolstoelen te duwen. Phaido is er ook elke keer bij en het is hartverwarmend te zien hoe de bewoners genieten van zijn aanwezigheid. Uiteraard denken wij er aan dat de dorstigen moeten gelaafd worden. Dat geldt niet alleen voor het baasje maar zeker ook voor de woefkes. Het vrouwtje heeft het nodige altijd in de rugzak en terwijl Quinten, de rusthuishond zijn beurt afwacht mag Phaido eerst even bijtanken.       


  08-05-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 mei Brem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de zoveel tijd krijg ik weer eens een opstoot van macro-kriebels. Het feit dat ik de tussenringen van Alex nog altijd thuis had om eens te proberen heeft er zeker wel voor gezorgd dat ik ook vandaag weer achter de kleine dingetjes ben aan gegaan. Alledaagse dingen, of details er van, anders in beeld brengen is ook een van de mogelijkheden van dat soort fotografie natuurlijk. In plaats van een brembos - toch wel typisch voor onze streken en voor dit seizoen - in zijn geheel te fotograferen heb ik vandaag er eens één enkel bloemeke uit gepikt. Ik weet ondertussen wel hoe ik het gevecht met de beperkte scherptediepte moet winnen en ook met de meestal moeilijke gele kleur had ik deze keer geen probleem. Het is zoals gezegd maar een detail, een niemendalletje, maar ik vind het mooi, en wat eigenlijk de essentie is: zo kijken de meeste mensen nooit naar een brembloemeke…   


  07-05-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!