Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  15-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik manoevreer mezelf wel eens in posities die het vrouwtje interessant genoeg acht om de camera even van me over te nemen. Achteraf laat ze het zien van de beelden dan meestal vergezeld gaan van uitspraken als: “Hoe ouder hoe zotter” of “Moet ge daar zo oud voor geworden zijn…”
  We hebben vandaag een erg mooie multicache afgewerkt in de Lommelse Sahara. Op diverse plekken langs een werkelijk schitterende wandelroute moesten we aanwijzingen of coordinaten zoeken die ons uiteindelijk naar een verborgen “schat” zouden leiden. Op de voetgangersbrug over het Kempisch kanaal zouden we een plaatje met enkele gegevens moeten vinden en als tip kregen we mee dat het maar beter was dat we een spiegeltje bij hadden… natuurlijk heeft Josee dat in haar sjacoche
  J
  Met die hint leek het me logisch dat wat we zochten onder de brug zou zitten en dus heb ik op mijn knieen, op mijn buik, in het spiegeltje kijkend de hele onderkant geïnspecteerd en uiteindelijk vond ik ook een plaatje met daarop een noord- en een oost-coordinaat. Dat ik ondertussen de reden van verwondering bij andere voetgangersbruggebruikers was en het onderwerp van allerhande al dan niet humoristische opmerkingen bij de medewandelaars kon me geen snars schelen, een fanatieke geocacher gaat er voor… zelfs al weet ie dat het vrouwtje ijverig de afdrukknop aan het bespelen is.      


  15-05-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei Nat nat nat...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben nogal wat water over ons heen gekregen vandaag. Het begon al deze morgen. Net toen ik dacht een regenvrij gaatje gevonden te hebben in de eindeloze buienrij werd ik tijdens de terugtocht van de wandeling toch nog overgoten met alles wat de wolken de voorbije maand opgespaard hadden. Deze namiddag ging dat maar verder: twee keer een onweer om U tegen te zeggen, afschrikwekkend genoeg om Phaido, die wij toch de sereniteit in persoon waanden, op de schoot van het vrouwtje te laten kruipen van angst… Ondertussen was de straat voor de deur een rivier geworden en achter het huis kwamen de bootjes via het tuinpad tot aan de pergola. Getuige daarvan deze foto… J    


  14-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei Neroke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de Smallebroeken is het oppassen geblazen, voor je het weet wordt je er beslopen door een of ander wild dier. Wij zijn niet echt bang aangelegd en veel geloof hechten we niet aan verhalen over muskusratten zo groot als volwassen everzwijnen die in de Rulloop zouden huizen, maar vandaag dachten we toch even dat we prijs hadden…
  We waren weer eens rustig ons dagelijkse vaste rondje aan het wandelen toen Phaido erg onrustig werd. We verstaan ondertussen de lichaamstaal van onze goede vriend redelijk goed en veiligheidshalve hebben we hem maar even aangelijnd, je weet maar nooit … Phaido bleef maar naar de kant van de wei aan de linkerkant trekken en zich beschermend opstellen voor zijn baasjes en jawel hoor, toen zagen, maar meer nog, hoorden we het ook… geritsel in het gras… er lag iets in hinderlaag, klaar voor een aanval. Gelukkig werden we gered door een stem die van achter het struikgewas iets verderop kwam: “ Neeerooooo… Neeeeroookeeee !!! “ Het monster aarzelde even, draaide zich toen om en baande zich door het hoge gras een weg richting stem, niet alvorens ik toch snel een foto had kunnen maken van onze belager. Hij staat er niet helemaal op, jammer genoeg en de twijfel blijft dus, maar toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat we aan iets vreselijks ontsnapt zijn.


  13-05-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei Detailfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben al sedert een hele tijd een fervente geocacher. Ik zoek dingen, maak wandelingen, kom op plaatsen… allemaal dank zij collega geocachers die ooit de moeite namen ergens, op een interessante locatie iets te verstoppen en de coordinaten dan op de site te zetten. Ik kan niet genoeg vertellen hoe zeer ik daar van al genoten heb. Ik vond het nu stilaan tijd om eens iets terug te doen voor die community. Ik ga dus zelf ook een geocache leggen, of liever een multicache. Het lag voor de hand dat ik zo iets zou doen in de vorm van een fotozoektocht natuurlijk. Vandaag ben ik dan ook enkele tientallen detailfotos gaan maken op plekjes die als je ze verbindt samen een mooie wandeling vormen. Hoe dat de medecachers uiteindelijk naar een eindbestemming zal leiden is een verhaal dat te lang en te ingewikkeld is om in enkele woorden uit te leggen. En omdat ik toch een foto van de dag moest uitkiezen voor deze blog deed ik maar een willekeurige greep in de map die ik voor de toekomstige Smallebroekencache aanmaakte. Dit is dus een item dat de zoekers zullen moeten herkennen, er een lettertje aan een gegeven cijfer verbinden om dan samen met veel andere cijfertjes de coordinaten te berekenen waar ik een doosje met inhoud zal verstoppen.   


  12-05-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 mei Conchita
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vond het frappant dat de Conchita die Tom Waes bezong ook al voorzien was van een baard… J De Conchita die ik vandaag in gedachten had is uiteraard niet de echte diva die zo vaak 12 points of the jury kreeg, maar een knipoog naar de actualiteit vind ik altijd wel leuk.
  Communiefeest in huize Pol en Josee, alle zes de kleinkinderen aanwezig, dan heb je keuze zat om modellen te vinden waar een mens zijn inspiratie op fotogebied kan op loslaten. Ik had gisteren mezelf er niet toe kunnen bewegen naar het grote circus dat Eurovisiesongfestival heet te kijken maar natuurlijk had ik al eerder, via kranten, TV en sociale media, het fenomeen Wurst leren kennen. En vandaag kon je er al helemaal niet meer aan ontsnappen… ze/hij heeft warempel nog gewonnen ook. Dan heb ik zo’n rare hersenkronkel die daar iets mee wil doen. De mooie haren van de oudste kleindochter waren een voor de hand liggend hulpmiddel om enige begroeing op een vrouwengezicht te suggereren, maar dan nog zag het er mij niet voldoende hermafrodiet-achtig uit. Een oude vilten hoed maakte het plaatje dan weer wél geloofwaardig vond ik.


  11-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei Communiefotos.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag was het voor Julieke de grote dag. Ze deed haar plechtige communie. De fotos had ik al een hele tijd geleden gemaakt en wel in de locatie die haar als fervent danseresje erg nauw aan het hart ligt: Balance Health Center. Het is een moeilijke bevalling geworden. De fotos waar ik de collage die ik in gedachten had moest mee in elkaar knutselen boden niet echt de mogelijkheid er een harmonisch geheel van te maken. Overal waren er spiegels rondom, zodat al te veel onnodige spullen in beeld kwamen, ik noem het een beetje oneerbiedig “rommel”, er was wel de mogelijkheid om gordijnen voor de spiegels te schuiven, maar al die plooien in de grote achtergrondfoto en de kleine deelfotos die daarenboven niet in dezelfde verhouding, grootte en belichting waren maakten er een erg onrustig geheel van en ook de aansluiting met de parketvloer vond ik maar niks. Uiteindelijk besloot ik één opname helemaal op te poetsen en van een neutrale achtergrond te voorzien, daarin plaatste ik dan de geplande hartjes met enkele opnames uit afwisselende perspectieven. Nog een verloopje in de achtergrond, schaduwen er bij geshopped, enkele details gerepareerd en uiteindelijk was ik er gelukkig mee. Maar nog veel belangrijker, ook ons modelletje en de mama en papa toonden zich tevreden. Toen ik na de plechtigheid de creaties van de andere communicantjes onder ogen kreeg, - de kids wisselen die dingen uit he - wist ik dat ik me absoluut niet hoefde te schamen voor mijn ontwerp.


  10-05-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei Lichtgewicht Jef
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden met Werner en Els afgesproken om iets te gaan eten en daarna ook iets te drinken in ’t Ligt Daar bij de Jo. ( ‘t Ligt Daar in Lichtaart, snapt U hem? ) Toen we binnen kwamen schrokken we ons een bult. Was ie dat echt, onze lievelingsgarçon Jef? We waren er al een tijdje niet meer geweest en we wisten wel dat ie met een of andere kuur bezig was, maar dit hadden we niet verwacht. Van de Jef die wij ons herinnerden bleef maar 70% meer over… met de stevige windvlagen die op het ogenblik over de Kempen razen moeten ze hem echt met ballast verzwaren anders wordt ie zo weggeblazen. Hij had net eetpauze en toen we zagen wat er in zijn bord lag konden we niet anders dan ons gesterkt voelen in onze overtuiging dat al te mager zijn het gevolg is van slechte eetgewoontes. Ik vrees dat Jef binnenkort rare voortandjes en heel lange oren gaat krijgen. Ik heb nog maar eens het voornemen gemaakt me ver weg te houden van dat soort ongezonde voeding.
  En stel je voor, na een tijdje kwam vriend Chris daar binnen, ook al een hele tijd niet gezien. Waarschijnlijk was ie gewoon onder de deur door gegleden, want die had ook al maar een fractie van zijn vroegere lichaamsomvang over… Ik vermoed dat er hierboven een duistere samenzwering is om mij er van te overtuigen dat mager synoniem is van mooi en gezond… Het zal ze niet lukken verdomme !!!   


  09-05-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 mei Barbeque
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kleindochter Julie is aanstaande zaterdag aan de beurt om haar plechtige communie te doen. Voor de fotos hebben we al gezorgd, misschien dat die dus binnenkort ook wel voorbij komen op deze plaats, maar voorlopig blijven die nog top secret.
  Het leukste aan het hele gebeuren vinden wij zelf het bijhorende feest, dat hebben we op zondag gepland. De feestelinge zelf opteerde voor een barbecue en wij waren maar wat blij dat huize Pol en Josee als feestlocatie werd gekozen. Barbequeën is immers wel besteed aan pake Pol. We hebben dus vandaag voor het eerst dit jaar onze set uit de berging gehaald, kwestie van het allemaal weer in de vingers te krijgen. Om helemaal zeker te zijn dat alles zou functioneren hebben we zelf ook maar meteen proefkonijn gespeeld. Een stuk spareribs en twee lamskoteletjes per persoon vond ik een aanvaardbare portie vlees voor een tête à tête met het vrouwtje.
  Het echte barbecue-gevoel was evenwel toch niet aanwezig met die kletterende regen op het dak van de pergola en de giga waterplassen in het tuinpad. Hopelijk werken de weergoden zondag wat beter mee…


  08-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 mei Lama
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat dit geen inheemse bewoner is, geen autochtoon, zal wel duidelijk wezen. We hebben hier dus te maken met een allochtoon, hoewel we voorzichtig moeten zijn met het gebruik van dat woord, want sommige meer dan correcte medeburgers vinden dat vies en ongepast. Dit dier van vreemde origine merkten wij dus op tijdens een korte droge periode waar wij gebruik van maakten om ook vandaag toch even de wandelschoenen aan te trekken. De lama, want dat is de soortnaam menen wij, komt uit Zuid Amerika en is daar al sedert mensenheugenis gedomestikeerd. Dat het dier ook hier niet in de vrije natuur rondliep moge al even duidelijk zijn als je de afsluiting in de achtergrond ziet, maar toch hadden wij de indruk dat ie niet echt te beklagen is. De manier waarop ie dartel in de wei rond huppelde tussen andere al even zonevreemde species liet vermoeden dat wij hier te maken hebben met een economische immigrant die hier een beter leven kwam zoeken en dat ook gevonden heeft.


  07-05-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 mei Bloemeke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog net op tijd vóór de voorspelde malse lenteregen heb ik mezelf er toe kunnen brengen toch maar eens over het gras te rijden met de grasmaaier, of anders en meer correct uitgedrukt, heb ik de wildernis die voor gazon moet doorgaan een beetje gefatsoeneerd met het grasmachien. Het feit dat Josee daar nog al overtuigend op aandrong heeft ook meegespeeld in de besluitvorming moet ik toegeven…
  Dat de mooie wilde bloemetjes die overvloedig overal stonden hun best te doen om ons al die tijd tot andere gedachten te brengen daardoor ook moesten sneuvelen hebben we uiteindelijk hardvochtig uit ons geweten gebannen. We hebben wel als aandenken eerst nog even met de camera en de macrolens op onze buik gelegen om enkele close ups te maken alvorens we aan de slachtpartij begonnen.  


  06-05-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Kanaal Schoten Dessel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Volgens Sabine zou het vandaag de laatste werkelijk aangename lentedag zijn uit deze goed weer periode. Vanaf morgen wordt het allemaal wat minder. Een betere uitvlucht hadden we niet nodig om nog maar eens alles te laten vallen en een grote wandeling te ondernemen. We kozen het natuurgebied De Goorkens uit in de buurt van Arendonk. Niet toevallig lag daar ook een multicache op ons te wachten en we hebben de ganse tocht samen met Phaido met succes afgehaspeld. De zeer afwisselende route voerde ons onder andere een eind langs het kanaal Schoten Dessel en uit de vele fotomogelijkheden die zich de ganse namiddag aandienden kozen wij voor dit plaatje om een aanbevelingswaardige wandeling te illustreren. Helemaal in de verte zie je trouwens de nieuwe brug die een aantal jaren geleden, de industrie ter wille, per sé het mooie rustieke ophaalbruggetje moest komen vervangen en waar toen zoveel om te doen was.  


  05-05-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 mei Aalscholver
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We stonden samen met fotovriend Alex en zijn wederhelft Leentje aan de yachthaven van Herentals te wachten tot zoon Michael met zijn boot zou aankomen om een testvaart te maken. Er was een en ander gerepareerd aan de motor namelijk. Zoals dat wel eens meer gebeurt was er enige speling rond het afgesproken uur, en zoals dat dan meestal ook gebeurt houden foto-amateurs zich op zo’n momenten bezig met het schieten van allerlei plaatjes van de interessante dingen in de omgeving. Zwemmende honden, eendjes, zwanen, bootjes, elkaar, Phaido, onze vrouwen…  er waren al behoorlijk wat onderwerpen voorbij gekomen toen ik hem zag zitten. Ik vermoed dat het dezelfde aalscholver is die ik op dezelfde plaats nog ooit gefotografeerd heb. Toen bleef ie ook al gewoon hondsbrutaal zitten tot ik erg dicht genaderd was terwijl het normaal gezien toch redelijk schuwe, moeilijk fotografeerbare vogels zijn. Ik ging er dus weer behoedzaam op af, bij elke sluipende stap vooruit één foto, kwestie van zeker de optimaal mogelijke vergroting uit mijn toestel te kunnen halen. Ik was al behoorlijk dichtbij toen dit de laatste shot was voor ie er vandoor ging, meteen ook de meest schermvullende. J


  04-05-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 mei Colours
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vorige maand was er in het Schaliken al de dans-voorstelling “Naar de maan en terug” van Balance Health Center. Toen was ik fotograaf van dienst. Vandaag gingen we weer naar het Schaliken, deze keer als gewone toeschouwer, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn toestel niet bij had. “Colours” heette het programma dat de dansers en danseressen van The Sports Studio ons presenteerden, uit de bijgaande foto moge blijken waarom… Zoals meestal was flitsen niet toegelaten, terecht natuurlijk, en dus moesten de instellingen op de camera naar extreme waarden. Ik kwam uit bij ISO 12800 – f 4 en 1/400 om dit plaatje te schieten. En heren, geef nu toe, als zoveel, zo mooie dames op die manier voor je komen paraderen, dan is een foto maken toch het minste wat je kunt doen…   


  03-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 mei Bootje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is vaste prik, vrijdag is wandeldag in Lommel. We zijn al sedert jaren vrijwilliger om de bewoners van woon- en zorgcentrum Hoevezavel wat frisse lucht te gunnen en als het weer dan zoals vandaag eens een beetje te onbestendig of te koud is om met de oudjes, - die stil zitten in een rolstoel -, naar buiten te gaan, dan trekken we er toch gewoon op uit met Swa, Monique, Theo, Ellygoreth of andere partners in de wandelliefhebberij. De Lommelse Sahara is dan vaak een geliefde bestemming. We zijn er deze keer achter een multicache aan gegaan en laat ik maar meteen zeggen dat we ‘m niet gevonden hebben. Op de voetgangersbrug over het Kempens Kanaal hebben we lang gezocht naar een aanwijzing die ons verder zou brengen, maar helaas… we waren niet scherp genoeg deze keer. Echt erg vind ik dat niet eens, we hebben genoten van de wandeling en daar is het ons in de eerste plaats toch om te doen.
  Terwijl we op die brug aan het zoeken waren attendeerde Josee me er ineens op dat er een toch wel erg mooie boot aangevaren kwam. Ik had de camera net op tijd uit de tas en toen ik zag dat er ook nog een genietbare spiegeling aan vast zat kon ik niet anders dan dit plaatje kiezen als mijn foto van de dag. Ik heb iets met spiegelingen… De zoektocht naar die multicache maken we een van de volgende dagen wel eens af.       


  02-05-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 mei Het Rielens Gebroekt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden eigenlijk verwacht dat deze eerste mei een rustige dag zou worden. We waren in de ochtend wel uitgenodigd voor een ontbijt als attentie en bedankje voor het meewerken aan de dansvoorstelling Dansen naar de maan en terug van Balance Health Center, maar verder was de agenda maagdelijk blank. Goed, dat ontbijt werd een luxe ontbijt en duurde van tien tot één. Vooraf was ik al een rondje Smallebroeken gaan wandelen met Phaido want dat beestje moet toch ook zijn natuurlijke behoeften kunnen doen. Toen we rond half twee terug thuis kwamen was het al te laat om nog ergens naar toe te rijden om daar te gaan wandelen of fietsen vonden we. Dus beslisten we om, vlak bij huis, de geocache Rielens Gebroekt wandeling, die we al eens succesvol gedaan hadden, nog maar eens over te doen, deze keer zonder GPS en zonder zoeken. Dreigende luchten dreven ons terug naar huis rond vijf uur. Dan kregen we nog even bezoek, altijd welkom natuurlijk en ’s avonds voetbal op TV wil ik ook niet missen he. Tussendoor nog wat fotos uit de oogst van de voorbije dagen selecteren, fatsoeneren en bewerken en zo zit een zogezegde relaxdag plots toch helemaal bomvol. Niet dat we dat erg vonden, we konden van elk onderdeel wel genieten. Fotos tussendoor? Ja zeker. Dit is één van de highlights van het Rielens Gebroekt, het plankjespad over het zompige gedeelte bij het begin van de wandeling.    


  01-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 april Verstoppertje spelen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bij het zien van deze foto zou je het niet meteen denken, maar ik wil het hebben over eten… en ook een beetje over verstoppertje spelen. Het eerste is een onderwerp dat in huize Pol en Josee zeer populair is. Wij kunnen daar erg van genieten, Josee van het kokkerellen en ik van het consumeren. Josee lust ook wel een lekker hapje uiteraard, maar bij haar gaat het toch meer om de finesses en bij mij ook om de hoeveelheid. Dat vertaalt zich natuurlijk in lichaamsomvang. Door al dat heerlijke gekook heeft Josee ondertussen zo’n 40 kg meer Pol dan toen ze me leerde kennen. In plaats van daar blij om te zijn maakt ze zich zorgen om mijn gewicht en mijn “body mass index” ( wat een verfoeielijke uitdrukking )… Zelf heeft ze nog altijd hetzelfde prachtige modelletje van vroeger.
  Goed, het verschil in omvang is wel duidelijk. Neem nu het spelletje “verstoppertje spelen” dat wij vandaag weer eens beoefenden in het bos… Er is geen boom waar ik mij achter kan verstoppen, die dennen zijn niet gemaakt om een volwassen manskerel achter weg te stoppen, ze zouden meer eikenbossen moeten planten in onze regio. Josee zou het altijd wel gewonnen hebben dus, ware het niet dat ze domweg Phaido gewoon langs haar liet zitten toen ze achter een boom ging staan, en ja, die handen rond de boom houden, dat zou ik ook niet doen…
  J    


  30-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 april Trein
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zal mijn vrienden, foto-vrienden en facebook-vrienden zonder twijfel niet ontgaan zijn dat ik de laatste tijd nogal fanatiek bezig ben met zwart-wit fotografie. Tot mijn grote plezier merk ik ook dat het aanstekelijk werkt blijkbaar.
  Echt origineel uit de hoek komen wordt steeds moeilijker, alles is al wel eens gefotografeerd is een veelgehoorde uitspraak. Zelfs het gebruik van een kleurtje in de zwart-wit fotografie is een procédé dat niet zo ongewoon is, denk maar aan de bekende rode lippen of een rode roos. Toen ik deze namiddag langs de spoorweg fietste , een trein zag naderen en de onbedwingbare drang voelde om te stoppen en een foto van de voorbijrazende beweging te maken wist ik ook wel dat dit de zoveelste zou zijn. Toen ik ‘m thuis op het beeldscherm bekeek vond ik het qua compositie wel meevallen met al die lijnen naar dat sterke punt in de verte, alleen zocht ik nog naar dat tikkeltje extra. Toen kreeg ik de ingeving om een beetje kleur over te houden in de ganse trein - lang leve photoshop - en met het resultaat kan ik best leven. Voor een zwart-wit wedstrijd is dit niet geschikt, daar tolereert men maximaal één kleurtje van één detail, en in facebook-groepen rond zwart-wit fotografie is dit ook taboe, maar aan mezelf wil ik graag de toelating geven om dit soort experimenten vaker te ondernemen en die dan op mijn eigen blog te plaatsen…
  J


  29-04-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  28-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 april Wilde bloemen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn terug thuis na drie dagen Noord Frankrijk. Dan val je natuurlijk meteen terug op de dagelijkse routines, de ochtendwandeling met Phaido bijvoorbeeld. Het leek wel dat die blij was dat hij weer op bekend terrein kon gaan snuffelen, hij deed er alleszins dubbel zo lang over voor hij alle geurtjes weer tot zich genomen had en overal zijn spoor nagelaten. Zelf merkte ik ook wel hoe snel het nu gaat in de natuur. Alles is weer net iets groener, en bloemen waar vorige week nog geen sprake van was  staan nu plots in volle bloei. Ik mag dan zelf misschien geen groene vingers hebben en onze tuin is niet meteen een voorbeeld van kleurige voorjaarsweelde, maar dat wil niet zeggen dat ik niet kan genieten van alle moois dat de lente te bieden heeft. In het bos vind je trouwens wilde bloemen genoeg…
  De macrolens had ik niet bij vandaag, maar met de 24-105 kan ik ook redelijk dicht op mijn onderwerp kruipen, dicht genoeg om deze schoonheden in close up te nemen.


  28-04-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 april Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met de leden van de fotoclub die zich vrij konden maken hebben we een weekend-uitstap gemaakt naar Bollezeele in Frans-Vlaanderen. Bienvenue chez les Ch’tis…
  Twee dagen lang zijn we naar alle mogelijke kanten uitgezwermd en hebben we de meeste bezienswaardigheden tussen Cap Griz Nez en Cassel en tussen Duinkerken en Eperlecques gefotografeerd. Op het einde van een vruchtbare tweedaagse waren we in Bergues aangeland en daar zou de obligate groepsfoto gemaakt worden. Met de zelfontspanner ging eerst het ganse gezelschap op de foto, vóór het Hotel de Ville samen met een lokale beroemdheid, daarna de mannen alleen en tenslotte ook onze wederhelften. Die laatste shoot vond ik zelf de meest geslaagde, niet alleen zijn de onderwerpen uiteraard een stuk mooier, maar de manier waarop Marianne terugschiet en ook Walter die de luciditeit heeft om de voltallige batterij fotografen in beeld te nemen in plaats van de dames, die zo bereidwillig poseren, maken hiervan een bijzonder leuk plaatje. En dan spreken we nog niet eens over Phaido die overal de show kwam stelen.
  Benieuwd om de foto uit het toestel van Walter te zien trouwens…


  27-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april It takes 2 to tango
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor iedereen die dacht dat onze Belgische stranden geweldig, gigantisch en ongeëvenaard zijn hebben wij een advies. Ga eens kijken op het strand van Wissant tussen Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez aan de Franse Opaalkust. Niet alleen is het décor er toch echt wel net iets mooier, de breedte en de ongereptheid van wat ze daar te bieden hebben overtreft ook behoorlijk de troeven van zeg maar Blankenberge, Knokke of andere Oostendes. Phaido vond het ook een wereldschokkende ervaring, het beestje had nog nooit het genoegen gehad de zee te zien, laat staan over het strand te rennen, te springen of te ravotten. We hebben eerst het enthousiasme zijn gang maar laten gaan en toen hij een beetje uitgeraasd was wilde hij ineens ook nog een vreugdedansje plegen met Josee. Ik heb zoals geweten het fototoestel altijd schietensklaar en in dit geval was het natte zand, dat nog verzadigd was van het wegtrekkende water, een bondgenoot om nog voor een extra spiegeling te zorgen.


  26-04-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!