Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  18-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 april Bloemetjesgordijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Terwijl dezer dagen weer hele hordes natuurfotografen naar het Hallerbos afzakken om de boshyacinten te fotograferen hoefde ik vandaag maar enkele honderden meters te wandelen om een vergelijkbaar bloementapijt vast te leggen. Okee, het zijn geen paarse, maar witte bloemekes hier in Lichtaart, de naam ontsnapt me overigens en het is heus niet zo’n grote oppervlakte waar ze bloeien, maar de plek is alleszins interessant genoeg om er een tijdje bezig te zijn met je fototoestel.
  Ik heb diverse benaderingen uitgeprobeerd, tegenlicht, zon in de rug, hoog standpunt, laag standpunt, groot diafragma, klein diafragma… Ik ben er nooit vies van, proefondervindelijk uit te testen of de theorieën waar ik me gulzig mee volprop in de praktijk ook de resultaten blijken op te leveren die ik er van verwacht. Het groot diafragma waar ik deze opname mee maakte leverde alvast een erg kleine scherptediepte op. Die maakt het bos in de achtergrond heel rustig. De smalle strook die wél scherp is, met bloemekes, een boom aan de rechterkant en enkele verdwaalde takken is waar het om gaat en die hoort de aandacht naar zich toe te trekken. Ik vind ‘m wel sfeervol zo.
  Misschien dat ik volgende week toch ook eens naar het Hallerbos ga, ik heb de smaak te pakken nu.
  J   


  18-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 april Avond aan het Zilvermeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen we deze avond langs het Zilvermeer reden vlak voor zonsondergang vond ik plots dat Phaido nog een korte avondwandeling nodig had, niet zonder enige bijbedoeling natuurlijk. Het vrouwtje laat zich meestal ook niet pramen als het over wandelingen gaat, dus die was meteen akkoord. Ik ken daar wel enkele fotogenieke plekjes en een geschikt parkeerplaatsje was zo gevonden. Ik griste de camera mee uit de wagen en uit de fotosessie die volgde plukte ik dit beeld. Handig als je de modellen altijd bij de hand hebt.  


  17-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 april Walibi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zeggen dat ik van pretparken hou zou de waarheid geweld aan doen. Ik vind al die adrelanine oppeppende attracties wel leuk en ik zal ook aan geen enkele verzaken tijdens een bezoek, maar het schijnbaar algemeen aanvaarde file-aanschuiven gaat meestal boven mijn tolerantiegrens.
  Vandaag zijn we met de kleinkids naar Walibi geweest. Als grootouder moet je soms al eens verregaande toegevingen kunnen doen… Na de files op de snelwegen om er te geraken en de files bij zo ongeveer alle attracties was er uiteindelijk ook nog een file bij de schamele twee kassas waar je een ticket kon kopen om de parking te verlaten. Verregaand, ik stelde het toch al.
  Ik ben geen fan, laat dat duidelijk zijn, en zeker al niet toen we na een uur aanschuiven bij De Weerwolf aan het vertrek kwamen en ik mijn rugzak moest afgeven, daar kon ik nog mee leven, ik zou hem bij aankomst weer oppikken… maar ook mijn camera mocht niet mee. Tja, camera, lens, filters, dat laat ik niet zo maar in de handen van een of andere pipo die ik van haar noch pluim ken en waar ik strikt genomen, als er al iets fout zou gaan, geen enkele juridische aansprakelijkheid tegen kan laten gelden. Ik ben dus maar weer uit gestapt en heb me voor de rest van de dag beperkt tot het maken van fotos vanaf de begane grond.
  Het was niet allemaal wrevel en irritatie natuurlijk. Ik heb zeker ook wel enkele mooie shots van ons gezelschap kunnen maken. Bij de Cobra kon ik ze allemaal in één plaatje vatten en dat was niet eens zo gemakkelijk. Marie Leen met de gestreepte t-shirt en Julie, daar achter zus Lily en Hannelore, dan enkele onbekenden daar achter komen weer dochter Ilse en Jef en al behoorlijk in de onscherpte zien we ook nog Pieter en vriendinnetje Laura.  


  16-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 april Kleurrijk sinnenweb
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben allemaal al wel eens verwonderd en bewonderend gekeken naar de mooie kleurtjes die je kunt zien op een CD bij een bepaalde lichtinval neem ik aan en collega hobby-fotografen hebben misschien ook al eens het fenomeen als onderwerp gekozen… ik wel alleszins en vandaag stootte ik op iets vergelijkbaars.
  Tijdens de wandeling deze morgen zag ik in een fractie van een seconde een mooie schittering in een spinnenweb langs het paadje, net genoeg om mijn aandacht te trekken en, het hoeft geen verwondering te baren, daar wilde ik wel eens op loos gaan met mijn fototoestel. Afhankelijk van welke hoek ik koos om te kijken kwamen de mooiste kleurencombinaties voorbij, vergelijkbaar met wat je bij de eerder genoemde CD’s kunt zien.  Ik had de macro-lens er op zitten en dan heb je sowieso al een erg kleine scherptediepte. Ik heb daarom met verschillende diafragmas, gaande van klein tot heel erg klein enkele opnames gemaakt van uit diverse standpunten, maar hoe kleiner het diafragma, hoe minder intens de kleurtjes werden. Vandaar dat ik uiteindelijk koos voor deze opname met een kleine scherptediepte, - de scherpte zit eigenlijk vooraan -, maar in ruil kreeg ik mooiere kleuren, vooral achteraan in de relatieve onscherpte.       


  15-04-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 april De Polder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik realiseer me plotsklaps dat deze blog op een wandelcatalogus begint te lijken. Je zou het ook een geocache dagboek kunnen noemen trouwens. De diverse hobbies worden nog steeds driftig gecombineerd hier. Omdat we daarenboven graag vreemde horizonten verkennen is het niet meer dan logisch dat we de fotografische resultaten uit onze geocache zoek- en wandeltochten regelmatig op andere plaatsen gaan oogsten.
  Vandaag wilden we de polder in. Onze eigen Belgische kuststrook vonden we net iets te ver weg om in een namiddag nog mee te pikken, maar in Nederland hebben ze polder zat en vaak is die ook veel dichter bij. Het duurde niet lang voor we op het net een beloftevolle wandeling gevonden hadden. Oud Drimmelen, net boven Breda, was het decor van onze tocht en uiteraard probeer ik iedere keer weer de essentie van de voorbij komende landschappen in een foto-relaas te vatten. Knotwilgen zijn altijd fotogeniek en samen met een sloot, een beek of een rivier – in dit geval de Breede Vaart -, een wijds vergezicht en als toetje vandaag ook nog een staalblauwe lucht zijn dat ingrediënten genoeg om een typisch polderlandschap neer te zetten… daar doe ik het voor.        


  14-04-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 april Ruiters in de Belse natuur.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was deze namiddag met Phaido in de omgeving van de Kapucienenberg in Geel-Bel. Het uitgestrekte natuurgebied is een favoriete wandelbestemming voor velen en er is altijd wel iets te zien en te fotograferen, als het niet de bekende zandduinen zijn, dan heb je de keuze uit de Belse bossen, de vennetjes, de kaalgekapte vlaktes waar de heide zich aan het herstellen is en nog zoveel meer. Ik was me aan een vennetje langs de Volmolenweg een beetje aan het amuseren met tegenlichtopnames en spiegelingen toen ik aan de overkant vier ruiters door het decor zag draven. Dan zou je wensen dat er een enorme teletoeter op je toestel stond, maar ik moest het op dat moment doen met de 24-105. Vol ingezoomd kon ik ze toch nog net goed genoeg in beeld krijgen om een element toe te voegen aan deze landschapsfoto.    


  13-04-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 april Assent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Assent is een plaatsje in de buurt van Diest in Vlaams Brabant en daar hadden we een wandeling gepland om samen met Phaido tijdens deze zonnige zondagnamiddag wat gezonde buitenlucht te happen en de stappenteller naar zijn dagelijks streefcijfer te helpen. Met de lessen aardrijkskunde uit mijn schooltijd nog vaag in mijn achterhoofd meende ik dat dit het Hageland is. Hagen hebben we niet veel gezien... Je zou je er eerder in Haspengouw wanen.
  We zagen wijdse landschappen, omgeploegde maar nog onbegroeide akkers, 360° horizonten, holle wegen er doorheen en in dat prachtige decor had ene “de Jokke” een mooie geocache tocht uitgezet. We hebben er van genoten, Phaido ook, en we waren niet de enigen. We kwamen nog collega-hobbyisten tegen, gewone wandelaars, joggers, een enkele motorrijder en ook twee mountain-bikers. Pas toen die voorbij waren en ik ze tegen de achtergrond van de zeer aanwezige windmolens zag wegrijden dacht ik er aan toch maar snel de camera uit de tas te halen en alsnog  een foto te maken.  


  12-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 april Pieter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eerst wil ik eerlijkheidshalve vertellen dat dit een foto is die ik vorige dinsdag maakte tijdens de shoot die ik deed met de kleinkinderen in de studio. Maar omdat het vandaag niet echt weer was om er op uit te trekken ben ik na de uitgeregende ochtendwandeling met Phaido verder niet meer de deur uit geweest en heb ik wat met fotos zitten stoeien achter de PC.
  Dit is Pieter die een breakdance beweging doet terwijl hij met zijn linkerhand ( rechts boven voor de kijker ) op de grond steunt.
  Toen ik de originele kleurenversie liet zien op de vergadering van de fotoclub kreeg ik de suggestie dat ik eens moest proberen hem te kantelen om gebruik te maken van de diagonalen en de kijker op het verkeerde been te zetten, een zwart wit omzetting zou  mogelijk ook iets toevoegen en de spiegeling van de steunarm in het witte plexiglas op de vloer kon ik ook maar beter wegwerken dan. Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan deze namiddag, 150° linksom, Nik SilverEfex Pro2 er overheen en een beetje met de schuifjes spelen, een vierkante uitsnede en een artistiek randje er rond, klaar.
  Het resultaat bevalt me uitstekend moet ik zeggen, ik vind ‘m er op verbeterd. Dank voor de creatieve duw in de rug vrienden fotoclubbers. Omdat de bewerking van vandaag is en het op die manier eigenlijk een nieuwe creatie is mag ik ‘m met recht en rede toch als foto van de dag plaatsen vind ik.
  Facebook vrienden die willen vergelijken vinden het origineel terug in het album dat ik vorige woensdag plaatste.


  11-04-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 april Daydream Festival
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gelukkig hoef ik bij deze foto geen bijhorende audio te laten voorbijkomen. In Lommel vindt dit weekend het Daydream Festival plaats, een kloon van Tomorrowland zeg maar. Het laatste waar je mij van kunt verdenken is dat ik van boenke-boenke muziek hou, het doet me zelfs een beetje pijn als ik de term muziek er op moet plakken, maar er is blijkbaar een hele generatie die daar anders over denkt want er worden 30.000 toeschouwers verwacht.  Telkens we in de voorbije weken langs het nieuwe industrie gebied Kristalpark reden richting Lommel hadden we al wel gemerkt dat er iets groots te gebeuren stond. De verzameling kleurige giga-tenten en andere accomodaties groeide met de dag en deze week was dat een ware plastic-nepstad geworden. Dan zoek je als nieuwsgierige mens enige info op het internet en zo kwam ik te weten dat een hele horde Dee-Jays zal worden losgelaten op de naar vertier zoekende liefhebbers. En vandaag barstte het allemaal los. De eerste klanten stroomden toe terwijl we er rond 5 uur voorbij kwamen. Ik zette de wagen langs de kant want ik wilde toch wel enkele fotos maken. Die kleurige tenten vond ik op zich eigenlijk best fotogeniek. Jammer dat de boenke boenke ondertussen al op volle sterkte de buurt terroriseerde en zodoende heb ik me maar snel uit de voeten gemaakt na twee shots. Dit is er één van.
  Ze verwachten daar een warme nacht blijkbaar want zoals je ziet hebben ze de nodige grote ventilators gezet om de boel af te koelen…
  J


  10-04-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 april Orval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had eens ooit gelezen in een of ander artikel dat Orval, gezien zijn samenstelling, het bier zou zijn waarbij je het minste risico liep om te verdikken. Ik ben dan ook fanatiek Orval beginnen drinken toen en ik heb niet nagelaten mijn geloof in Orval te pas en te onpas te verkondigen aan vrienden en kennissen. Een van de resultaten was dat, op mijn verjaardagsfeestje, ik van alle bezoekers een bak Orval kreeg als cadeau, dat hadden ze afgesproken. Ik heb een jaar lang alleen maar Orval gedronken om door die berg heen te geraken. Geen grammetje kreeg ik er af gedronken helaas...
  Toen we vandaag een bijzonder fijn geocache rondje gelopen hadden in Oevel zagen we tegen het einde van de tocht deze prachtige VW-old-timer geparkeerd staan langs onze route. Met dit warme lenteweer en na ettelijke kilometers stappen was het dorstniveau bij ons groepje naar grote hoogtes gestegen. En dan zie je dit… die nummerplaat… die bakken op het dak… ik weet niet of het als publiciteit bedoeld was, maar het kwam wél binnen… en geen café in de wijde omtrek te bespeuren.
  Een half uur later, nadat we alles succesvol afgerond hadden, inclusief bonus, zaten we op een terrasje na te genieten. Voor mijn neus stond een… Duvel. Dat vind ik nog lekkerder.
  J

  09-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 april Zusjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb eigenlijk niet zoveel fotos waar de beide zusjes, Hannelore en Marie Leen, samen goed op staan. We kennen allemaal wel het fenomeen dat als je een koppel, duo, stel… fotografeert er op het beslissende moment altijd wel één is die met de ogen knippert, even wegkijkt, een zenuwtic te verwerken krijgt, plots beweegt of om nog een andere duistere reden de foto verknalt. Bij deze twee zusjes komt er dan nog eens bij dat de ene de oudste is van vier en de andere de jongste, zodat er relatief gezien tussen beiden, naar hun leeftijd terug gerekend, al bijna een generatie verschil is. Daarenboven kibbelen ze te pas en te onpas zodat ze samen goed te pakken krijgen niet zo eenvoudig is.
  Vandaag kregen ze na een niet eens zo moeilijke zoektocht naar de coördinaten een, op het einde toch wel listig verstopte, multicache te pakken op de Keiheuvel. Een leeggespoten en dan in het zand ingegraven brandblusser als container voor een geocache, je moet er maar opkomen. Ze waren toevallig op hetzelfde moment dezelfde mogelijke verstopplaats aan het inspecteren en het gemeenschappelijke succes was goed voor een knuffel die ik gemakkelijk kon vastleggen met mijn toestel. Ik had ‘m immers al eerder gevonden en ik wist waar ik moest staan wachten om een zegepraal vast te leggen.
  Phaido wist dat blijkbaar ook want die lag boven op de berg te bekijken hoe de zoektocht evolueerde… en hij zag dat het goed was…  


  08-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 april Vriendinnetjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Paasvakantie en dan zijn wij maar wat content dat ze op bezoek komen. Er zijn weer een drietal nakomelingen neergestreken in huize Pol en Josee. Omdat nichtje Julie met broertje, papa en mama op citytrip is naar Londen had Marie Leen daarenboven gevraagd of ze een vriendinnetje mocht meebrengen als extra speelkameraad. Uiteraard hebben wij daar helemaal geen bezwaar tegen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd…
  Vandaag zijn we alvast een fikse wandeling gaan maken in de bossen van Averbode, we hebben de likdreef bezocht, de abdij en omdat we toch in de buurt waren zijn we dan ook maar eens bij tante Lily langs gereden in Aarschot. Nonke Dreeke vond het niet erg dat ik de rest van de namiddag spendeerde in zijn fotostudio met het jonge volkje en daar heb ik weer een gigantische oogst aan kandidaten voor het album 2015 kunnen binnenhalen. Dit is Marie Leen met vriendinnetje Caroline. Ik zal morgen nog wel een deel van de overige fotos op Facebook zetten, kwestie van de respectievelijke ouders ook al even te laten meegenieten…   


  07-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 april De boom in
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn weelderig lichaam en het bijhorend gewicht komen wel eens in conflict met de zwaartekracht. Maar toch durf ik, als de boom er stevig genoeg uitziet en de onderste tak vanaf de grond niet te hoog zit, mezelf wel eens naar boven te hijsen om een geocache uit een hoge verstopplaats te gaan halen.
  Er zijn helaas ook  klim-cachen waar je professioneel klimgerief en een getraind atletenlijf voor nodig hebt om ze te pakken te krijgen. In beide gevallen is dat niet het geval bij ondergetekende. Daar pas ik dus voor en ik zet die ook zo snel mogelijk op “negeren” op de site geocaching.com, zo kunnen ze me niet constant confronteren met het feit dat er in de omgeving nog dingen zijn die ik niet op mijn palmares heb staan. Maar als er dan iets voorbij komt waar ik van meen dat ik het nog aankan dan wil ik wel eens de boom in… tot grote ergernis van het vrouwtje die vindt dat dit zottenwerk is. “Hoe ouder hoe zotter”… ik heb het weer eens moeten aanhoren. Ze wilde wel nog een laatste foto nemen voor ik naar beneden zou storten. Niet dus
  J.        


  06-04-2015 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 april Nesta
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kan het ook niet helpen… weer kwamen we vandaag in de buurt van een plas tijdens onze wandeling en ook deze keer was het zwemweer voor hondjes en alweer had ik de camera in aanslag om dat allemaal vast te leggen. Om niet voor de volle honderd procent in herhaling te vervallen zal ik de gezamenlijke zwempartij van Phaido met zijn nieuwe vriendinnetje reserveren voor het familiealbum en op deze plek wil ik dan maar Nesta voorstellen.
  Phaido had Nesta al eerder ontmoet in het bos en na enig snuffelwerk vond hij dat ze voor een betere kennismaking in aanmerking kwam. Ze was weliswaar nog maar 11 maanden oud en dus nog behoorlijk speels, onstuimig en energiek, iets waar Phaido niet meer zo gek op is, maar toen we haar bij de plas weer tegen kwamen hebben ze toch een tijd lang samen gespeeld, in en uit het water.
  Nesta had alleszins energie op overschot en in het bijzonder de manier waarop ze enkele keren bijna achterwaarts uit het ondiepe water opsprong vond ik wel grappig. Ik heb uiteraard geprobeerd het goede moment te pakken te krijgen en een enkele keer was het raak.     


  05-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 april Breakdance-battle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pieter moest vandaag breakdancen in het centraal station van Antwerpen. Er was daar een internationaal breakdance evenement georganiseerd en samen met zijn vaste partner Axel wilde hij de concurentie aangaan met de beste breakdansers van de wereld en omliggende planeten. Een dance-battle voor duo’s da’s iets waar ze al eerder goede resultaten konden in neerzetten met z’n tweeën.
  Het hoeft dan ook geen verwondering te baren dat pake Pol kort voor de middag van Herentals naar Antwerpen spoorde. Fotovriend Alex was ook van de partij trouwens, maar toen bleek dat het gebeuren uiteindelijk maar om half twee zou starten in plaats van de oorspronkelijke aangegeven twaalf uur moest die wegens andere verplichtingen weer naar huis zonder breakdance fotos. Voor mezelf bleek het wachten de moeite waard. Ik heb een hele mand fotos op facebook gedeeld voor de geïnteresseerden en deze ene had ik gereserveerd voor mijn dagelijkse blog.   


  04-04-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april Waterpret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag zou het wandelseizoen beginnen in zorgtehuis Hoevezavel. Deze morgen kregen we evenwel een telefoontje om ons te melden dat bij nader inzien het niet zo verstandig zou zijn om bij deze temperaturen met de bewoners naar buiten te trekken. Tja, we hadden toch een trip naar Lommel gepland en dan hebben we maar enkele vrienden opgetrommeld om samen met ons van de gezonde buitenlucht te genieten. Zo kwam het dat we met z’n zeven plus drie honden in het mooie natuurgebied bij de Keiheuvel in Balen aanbeland zijn deze namiddag.
  Zand, duinen, heide, vennetjes, de Kempen op z’n mooist… ook de woefkes konden het appreciëren. In het bijzonder de waterplassen waren zeer in trek bij de twee golden retrievers. Terwijl pommeriaantje Rox veilig bij zijn vrouwtje bleef vonden Phaido en zijn jonge vriendje Guus dat het al best prettig toeven was in het water. Tientallen keren zijn ze erin, eruit, erin, eruit gelopen en elke keer weer dienden zich leuke fotomomenten aan, maar elke keer ook moesten we goed op onze apparatuur letten als ze zich weer eens vlakbij kwamen droog schudden…     


  03-04-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april De nieuwe brug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze middag kon ik het niet meer bedwingen, ik ben vertrokken voor een pittige fietstocht. De storm van de laatste dagen leek zijn scherpste kantjes kwijt te zijn en volgens de weermensen zouden, zeker in het noord-oosten van het land, de nodige zonnige perioden voorbijkomen en droog zou het ook blijven… Go Pol go…
  De tocht voerde me ( uiteraard ) richting enkele nog niet gevonden geocaches, maar die liggen steeds verder van de deur natuurlijk. Toen ik over de nieuwe brug over het Albertkanaal, pronkstuk van de nieuwe noord-zuidverbinding,  fietste, vond ik al dat ik daar maar eens enige fotografische aandacht aan moest besteden. Dus heb ik, toen ik er overheen was en de zon in mijn rug had, enige afstand genomen en een standpunt gezocht van waar ik ‘m in zijn volle glorie kon te pakken krijgen. Je ziet natuurlijk dat de begroeing zich nog niet hersteld heeft, maar dat vond ik niet eens zo erg. Met de verkeersborden, electriciteitsmasten en verlichtingspalen moet je leren leven als fotograaf natuurlijk en ik stond al lang genoeg te wachten tot ik ‘m volledig verkeersvrij kon fotograferen. Helaas kwam op het moment dat ik mijn kans zag toch nog die ene personenwagen in beeld, maar dat is alleszins beter dan de hele kolonnes vrachtwagens die daar continu voorbij denderen.      


  02-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april Paastableau
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn paaszelfportret van een tijdje geleden maakte ik al met dezelfde eitjes als achtergrond. Tijdstip, standpunt en belichting waren toen behoorlijk anders dan bij deze opname. Nu het vrouwtje de paasversiering nog een beetje meer allure heeft gegeven door de bloemekes die ze kocht op de paasmarkt in Hoevezavel er aan toe te voegen vond ik dat ik het geheel maar eens vanaf de buitenkant in beeld moest nemen. Het is tenslotte de goede week en Pasen begint te kriebelen. De onderdelen die ik eigenlijk wilde tonen kwamen niet voldoende tot hun recht met een onbelemmerde inkijk naar de woonkamer er achter, pas toen ik de gordijnen dicht deed vond ik dat het plaatje klopte, dit is onze paastableau…     


  01-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart Stormschade
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Storm over Vlaanderland, er kwamen de nodige windrukken onze kontreien teisteren vandaag en dat hebben we geweten. Na de ochtendwandeling en met zulk weer had ik sowieso geen zin meer om nog uit de deur te komen om te gaan geocachen, te gaan fietsen of om er nog eens op uit te trekken met Phaido. Ik zat dus deze namiddag rustig voor de PC te facebooken en wat muziekjes te beluisteren via YouTube toen ik plots achter het huis een donderend lawaai hoorde. Dat er iets ernstigs aan de hand was begreep ik meteen en toen ik  buitenkwam zag ik de ravage. Het dak van onze pergola was opgelicht door de wind, de tegen de muur bevestigde aluminium balken waren op twee plaatsen verwrongen, twee kunststofplaten waren gaan vliegen en die hebben een stuk van de dakgoot meegenomen, dan waren er ook nog enkele steunbalken en kleinere onderdelen gesneuveld. Eén van de kunststofplaten was, gelukkig zonder verdere schade aan te richten, in de tuin van de buren beland en de andere ben van ons dak gaan plukken.
  Na de eerste commotie heb ik mijn maatje Rudy gebeld – zijn firma heeft die pergola ooit gezet – en samen hebben we contact genomen met de verzekering. Gelukkig blijkt dat soort calamiteiten in de polis voorzien… Ik moest de nodige fotos nemen en dan zou de verdere afwikkeling wel vlot verlopen. Laten we het hopen…
  Voor een foto van de dag moest ik dus verder geen inspiratie zoeken vandaag, uit de reeks die ik schoot voor de verzekering koos ik dit beeld van een grote opening waardoor je de voortjagende wolken ziet. De platen en het aluminiumwerk liggen op het gras. Maar of die nog bruikbaar zijn, daar heb ik mijn twijfels over.    


  31-03-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart Skimmia in bloei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Skimmia, ik had er nog nooit van gehoord tot Josee vorig jaar voor haar verjaardag een pot cadeau kreeg van onze Nederlandse vrienden Kees en Hanneke. Het is een buitenplant zo bleek, dus ze heeft de hele winter doorgebracht naast onze voordeur. Ik had er niet meer zo veel aandacht aan besteed, echt opvallen deed ie niet met die trossen rare kleine rode bollekes, maar met het losbarsten van de lente bleek de onopvallende verschijning plots prachtige bloei-aspiraties te krijgen. Die bollekes werden evenzovele mooie bloemekes, Assepoester had haar glazen muiltjes aan getrokken en ik vond het vandaag de moeite waard om er de macro-lens maar eens op los te laten. Zo rond een uur of vijf kregen we warempel een streepje zon te zien en qua licht kon ik me niet beter wensen. De witte gemetselde muur als achtergrond was dan weer minder fotogeniek maar middels een strategisch geplaatst blauw A-4tje was dat probleem snel uit de wereld.
  Met een 1,4x converter op de Tamron 90 mm macro, een klein diafragma ( f25 ) voor voldoende scherptediepte en een sluitertijd van 1/8 sec. kon ik deze stiekeme schoonheid in al haar pracht vereeuwigen.


  30-03-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!