Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  18-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 november Julie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Grijs, grijs en grijs dat is de korte samenvatting van wat wij over het weer kunnen zeggen vandaag. Kleurrijke herfstbeelden lagen dan ook niet voor het rapen. Gelukkig kwam er toch nog wat kleur in huis na schooltijd. Als papa en mama zo druk bezig zijn met carrière en vele andere ontspannende en sportieve activiteiten dan moeten oma en pake Pol regelmatig voor opvang zorgen en zodoende kwam Julieke weer even logeren. Dat geeft mij de gelegenheid om weer maar eens terug te vallen op dat favoriete foto-onderwerp: de kleinkinderen. Julie weet ondertussen wel hoe ze met de camera moet flirten en de fotos die ik maakte van zowel het huiswerk en van de ontspanning nadien waren zonder uitzondering alle zeer spontaan en het was dus weer moeilijk kiezen. Dat het uiteindelijk deze opname werd die hier als illustratie van Julie’s poseertalent prijkt heeft alles te maken met de tussenkomst van Josee, die, terwijl ik de foto aan het bewerken was, wel eens wilde weten hoe onze beige kussens in de sofa er zouden uitzien indien ze blauw waren… daar waren slechts enkele muisklikken voor nodig. Een spoedig bezoek aan de kussenswinkel ligt in de lijn der verwachtingen… J


  18-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november De Dressenstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op enkele kleine variaties na is het bijna elke dag hetzelfde rondje dat wij wandelen met Phaido. Toch neem ik elke keer weer het fototoestel mee en elke keer breng ik weer enkele leuke shots mee naar huis. Zeker op een heerlijke herfstdag als vandaag was het weer genieten en oogsten… Voor de middag deed de lage herfstzon nog extra haar best en het licht was bijzonder meewerkend om me te motiveren. Ik ben een tijdje bezig geweest met de mooie kleuren van de bladeren, veel detailfotografie, wat tegenlichtopnames van Josee en Phaido en toen we bijna terug thuis waren diende zich in de Dressenstraat dit herfstbeeld aan. Dat kon ik ook niet laten liggen toch?


  17-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 november De Korte Heide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is en blijft een vaste prik: op zondagavond gaan we met de vrienden ergens iets consumeren en dan kunnen we gezellig bijpraten over alles wat we kwijt willen rond de ervaringen van de voorbije week. Steeds vaker wordt de taverne bij de camping Korte Heide de stek waar we terecht komen. Echt verwonderlijk is dat niet, de keuze in horecazaken waar je zonder gebulder van keiharde muziek of gebrul van zatte mede-consumenten gezellig en rustig een praatje kunt maken is niet meer erg groot tegenwoordig, de enkele lokale cafés waar ondanks het verbod toch nog gerookt wordt vinden we sowieso het bezoeken niet meer waard.
  De lantaarns en de bloemen op de kleine rotonde bij het binnenrijden van de camping had ik al wel ooit eerder op mijn to-do lijstje gezet om als onderwerp voor een shoot te figureren, maar nu was het nevelige weer uitnodigend genoeg om er echt de nodige tijd voor uit te trekken. De uitdaging om de sfeer te vatten wilde ik wel aangaan.
  Blijkt nog maar eens dat het menselijk oog vele malen beter is dan de beste camera want het dynamisch bereik van mijn 6D, waar ik toch wel erg gelukkig mee ben, was niet groot genoeg om alle details in de lampen, die ik met het blote oog wél zag, weer te geven … Over de overige ingrediënten in het plaatje ben ik best tevreden en al bij al vind ik ‘m dus wel geslaagd… Volgende keer toch maar eens proberen of ik dit nog beter kan doen met een HDR opname….    


  16-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 november Music on wheels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Music on wheels is een van de projecten van Polleke Vermeulen. Ik heb het hier niet over het typetje Joske Vermeulen dat op zo’n geweldige manier werd neergezet door Gaston Bergmans maar wel degelijk over de muzikale duizendpoot Polleke Vermeulen uit Keerbergen. Met hem heb ik honderden keren opgetreden en ook collega saxofonist Walter Van Tielen was dan vaak van de partij. Nu Josee en ikzelf allebei de gitaren en de microfoons aan de wilgen hebben gehangen staan we langs de andere kant van de barrière en toen we in de loop van vorige week een telefoontje kregen van Pol dat ze deze zaterdag zouden optreden in het prinsenpark in Retie, bij gelegenheid van een nacht-lampjes-wandeling, waren we het er snel over eens dat we daar naar toe wilden. Het werd een bijzonder prettig weerzien, de mannen hadden een nieuwe zangeres bij en het swingde als voorheen.
  Het oude Volkswagenbusje doet nog altijd dienst blijkbaar en de herinneringen bleven maar komen… we hebben er zelfs ooit samen met Koen Wauters van Clouseau op gestaan…  dat het concept ook geapprecieerd werd door de wandelaars op deze toch wel frisse avond deed me erg veel plezier. Tijdens een eerste pauze hebben we honderduit bijgepraat en toen ik voelde hoe koud hun handen al waren kwam en er weer andere herinneringen… Het is niet altijd even gemakkelijk…
  Stel dat iemand van de lezers binnenkort een feestje zou inrichten en een origineel idee zoekt om dat in te vullen dan is dit misschien een goede suggestie.
  www.musiconwheels.be

  Ik heb de link ook aan de linkerkant hiernaast in het lijstje gezet.

  ( Ik heb even een foutje gerepareerd na een opmerking van Alex Leys Embarassed , merci Alex )


  15-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 november De Verenigingenquiz
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De verenigingenquiz is een evenement dat ondertussen een traditie geworden is in onze gemeente. Ik ben er niet helemaal zeker van, maar het moet toch al minstens 30 jaar zijn dat telkenjare de strijd om het slimste clubje, gezelschap, vriendenkring of vereniging gestreden wordt. Wij mochten als winnaars van de vorige editie dit jaar organiseren en het werd een succes over gans de lijn. We hadden 24 deelnemende teams, de reacties op de organisatie en het niveau van het evenement waren zeer positief, de clubkas werd mede door de gezonde drank-consumptie  van de deelnemers en het succes van de aanwezigheidsprijskamp weer een beetje meer gespijsd en we kregen verrassende maar zeer sympatieke winnaars . Het Nordic Walking Team bleek te sterk voor alle anderen en die mochten na afloop dan ook de beker omhoogsteken. Mens sana in corpore sano was nooit een meer terechte uitspraak.


  14-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 november Ingezoomed
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nooit vies geweest van een experimentje als het over fotograferen gaat. Lange en superlange sluitertijden, filters, spelen met scherptediepte, beweging van de lens, rotaties, bewerkingen in photoshop al dan niet abstract… geef me een uitdaging en ik wil het wel eens proberen.
  Ik ben al een tijdje bezig met het fotograferen van bomen in het bos met een middellange sluitertijd ( 1 à 2 sec. ) gecombineerd met een opwaartse of neerwaartse beweging van de camera. Dat geeft vaak een sprookjesachtig resultaat, het lijkt soms wel een gordijn. Ik heb een tijdje geleden enkele van die experimenten in een album op Facebook geplaatst trouwens.
  Deze middag met dit mooie weer kon ik de verleiding nog maar eens niet weerstaan en tijdens de wandeling moesten Josee en Phaido meerdere keren op me wachten omdat ik alweer iets aan het uitproberen was. In- of uitzoomen tijdens de tijd dat de lens open is kan onverwacht interessante plaatjes opleveren. Als ik eenmaal met zo’n gegeven aan de slag ga vergeet ik de tijd he… Van op de Valentijnsberg – zo noemen we deze molshoop, nauwelijks enkele meters hoog, omdat de jaarlijkse Valentijnscross er over passeert – had ik een mooi overzicht over het omringende bos met diverse prachtig verlichte bomenpartijen en herfstkleuren op de grond en in de lage begroeiing, bovenin het groen van de dennen en enkel stukjes blauw van de lucht. Wat dat gaf met een snel inzoomende beweging tijdens het afdrukken wilde ik wel eens weten. Het resultaat is bijgevoegd.
  0,6 sec. – f 18 – Iso 100


  13-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 november De Pastorie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn zo van die dingen waar ik mateloos kan van genieten: een wandeling in een interessant natuurgebied, een mooi glas wijn, lekker eten en nog wel enkele andere dingen die het leven leuk maken. J
  Vandaag werd de lijst bekend gemaakt met de restaurants die bekroond zijn door Gault Millau, niet zo prestigieus als de Michelinsterren, maar toch niet zonder betekenis mag ik stellen. Er zijn in onze regio nog al wat hoge waarderings-cijfers uitgedeeld en dat doet een cullinair georienteerd mens toch behoorlijk veel plezier. Het absolute toprestaurant van de omgeving is trouwens te vinden op de hoek van onze straat, nauwelijks 200 m van onze voordeur, niet dat ik daar in enige verdienste claim… Met 16 op 20 pronkt De Pastorie samen met De Cuylhoeve in Geel aan de top van de lijst gelauwerde Kempische restaurants. Het is wel niet meteen een zaak waar we alle dagen de benen onder tafel gaan steken, dat valt buiten de reikwijdte van ons pensioentje, maar een enkele keer mag een mens zicht eens laten gaan toch? Op een dag als deze, met het krantenbericht en de cijfertjes nog vers in mijn hoofd vind ik het dan weer wél leuk om even een foto te maken als ik er voorbij gewandeld kom.   


  12-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november Wapenstilstanddag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wapenstilstand-dag vandaag. Helemaal overspoeld door de activiteiten en herdenkingen rond wereldoorlog 1 zouden we haast vergeten dat er ook in onze eigen gemeente aandacht wordt besteed aan de dapperen die streden voor onze vrijheid. De oudstrijders die in een aparte hoek van het kerkhof begraven zijn in Lichtaart verdienen op een dag als deze ook onze aandacht vind ik. Het zijn niet allemaal gesneuvelden die daar liggen, integendeel, de meesten stierven een natuurlijke dood. Maar je hoeft niet gesneuveld te zijn om een held te zijn toch? Ik vind het mooi dat de gemeente ze na hun dood de eer gunt samen op een speciaal voor hen gereserveerd perceel te rusten.
  Tijdens een korte avondwandeling met Phaido ben ik even tot op het kerkhof gelopen om op deze manier mijn eerbied en hulde te uiten.  


  11-11-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november Sinte Mette
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De 11de november vieren we met z’n allen wapenstilstand. Maar veel ouder is de traditie in sommige delen van Vlaanderen om dan Sint Maarten te gedenken. De Sinte Mette viering wordt in Lommel en omstreken nog steeds in ere gehouden. Ieder buurt vindt wel een plek om een stapel afval- of verzameld ander hout in de fik te steken en daar rond een gezellig feestje te bouwen. Onze vaste prik is dan ook telkenjare de Fabrieksstraat in Lommel Barrier waar onze vriend Gerard al maanden aan het sparen is om al wat brandbaar is op een enorme stapel te verzamelen… De gezellige sfeer, de alcoholische versnaperingen, de boterham met spek, ik zou zo niet een twee drie kunnen zeggen wat er nu het leukste aan is, maar ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen.
  We hadden deze keer wel enkele twijfels want we hebben ons nu eenmaal voorgenomen Phaido overal mee naar toe te nemen en honden zouden bang zijn van vuur wordt algemeen aangenomen… Onze woef bleek evenwel zonder enige twijfel te vertrouwen op de inschatting van het vrouwtje en het baasje en toen we hem vroegen om samen met het vrouwtje voor de vuurhaard te poseren was dat geen probleem.   


  10-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 november Vlieg op de muur
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zal in mijn kennissenkring wel algemeen geweten zijn dat ik graag met photoshop zit te spelen. Bijgevoegd resultaat van een uurtje fotograferen en bewerken is daar ook een uiting van.
  Aanstaande vrijdag vindt in Lichtaart de grote jaarlijkse verenigingenquis plaats. Omdat wij vorig jaar gewonnen hebben met de fotoclub is het aan ons om te organiseren deze keer. Het is een traditie dat er telkenjare naast de eigenlijke quis een wedstrijd is waarbij iedereen tegen betaling ergens op kan gokken. Omdat we vonden dat het toch iets met fotografie te maken moest hebben bedachten we dat het leuk zou zijn een vlieg te fotograferen die op een muur zit, die foto dan in 1000 vakjes te verdelen en de mensen dan te laten raden in welk vakje de vlieg zat. De vlieg hebben we weggetoverd bij het gokken natuurlijk. Na afloop wordt dan de originele foto mét vlieg getoond, wordt de winnaar bekend gemaakt en is onze kas hopelijk weer een beetje vetter gespijsd.
  Deze namiddag heb ik dat dus allemaal in elkaar geknutseld. Zó zal de uiteindelijke oplossing er uit zien. Voor de slimmerikken die én deze blog volgen én vrijdag zullen deelnemen aan de quis wil ik er volledigheidshalve toch aan toevoegen dat ik misschien de vlieg wel van plaats veranderd heb voor deze gelegenheid… misschien ook niet.
  J

  09-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Het Prinsenpark
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn deze voormiddag naar Retie gereden om een lange wandeling te maken in het Prinsenpark. Enige duiding is hier misschien nodig  voor de niet-Kempenaars… Het Prinsenpark is het natuurgebied waar de “bospoeper” uit de TV serie “Van Vlees en Bloed” zijn ding deed. Van ons mag je gerust aannemen dat dit domein ook voor heel andere dingen dan het bedrijven van de buitenechtelijke liefde in open lucht geschikt is. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet en zeker in de herfst zouden wij dit aan elke natuurliefhebber en wandelaar durven aanbevelen. Phaido vond het ook geweldig trouwens.
  Het hoogtepunt kwam evenwel na de wandeling. Na tien dagen onthouding omdat ik een lange stevige antibiotica-kuur onderging om van een vervelend abces af te geraken mocht ik vandaag weer… Hoeft het gezegd dat de Duvel in het nabijgelegen Meulezicht heerlijk smaakte?


  08-11-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 november De Brugwachter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eddy is weer even in het land. Na de behandeling voor zijn ziekte moet ie om de zes maanden een grote check-up laten doen en dan komt ie voor 14 dagen overgevlogen van Gambia. We hebben al een hele tijd geleden besloten om definitief een punt te zetten achter de serie reunieconcerten met ons bandje van een halve eeuw geleden maar dat wil niet zeggen dat we niet nog eens een keer samen lekker mogen gaan eten natuurlijk. Vroeger zouden we samen het nachtleven ingedoken zijn met alle gevaren en uitspattingen van dien maar tegenwoordig zijn we een beetje meer bezadigd geworden en vinden we het al goed als we nog eens de benen onder tafel kunnen steken in een degelijk restaurant. De Brugwachter hadden we uitgekozen en we hadden weer zoveel bij te praten dat ik warempel vergeten had de nodige fotos te maken. Toen we afscheid hadden genomen wilde ik alsnog een herinnering aan de avond in de vorm van een nachtopname van het restaurant. Ik had mijn spullen al uit de wagen gehaald toen ik moest constateren dat ik het verbindingsplaatje om de camera op het statief vast te zetten niet bij had…  Verdomme toch… dan maar uit de losse hand. De 6D laat gelukkig hoge ISO-waarden toe zonder onoverkomelijk veel ruis. Bijgaande opname is gemaakt met ISO 12800, F4 en 1/60 sec. sluitertijd. Uiteraard heb ik in de nabewerking enige ruisreductie toegepast maar verder is er eigenlijk weinig aan gebeurd. Misschien dat ik vanaf statief met een HDR opname er meer uit had kunnen puren maar in deze omstandigheden was ik er al meer dan tevreden mee.   


  07-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 november Guusje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat Phaido het hart van Wieteke gestolen had is een zwaar understatement. Nu is dat wat Phaido betreft niet eens zo uitzonderlijk want die steelt ieders hart en bij Wieteke had ie bijzonder weinig moeite, dat is namelijk een dierenvriendin zoals er maar weinig rondlopen. Het verwonderde ons dus ook helemaal niet toen we te horen kregen dat ze ook een pup besteld had, en jawel hoor, ook een golden retriever. Guusje zou hij gaan heten en ondertussen is die alweer enkele weken in zijn nieuwe thuis, onder de vertroetelende zorg van zijn nieuwe mama.
  Vandaag kwamen ze op bezoek en de kennismaking met Phaido was iets waar we allemaal naar uitgekeken hadden. De confrontatie verliep zonder enig probleem, Phaido vond op z’n tijd wel dat het enthousiasme van zijn jonge soortgenoot soms een beetje te veel werd en hij liet dat ook wel een enkele keer blijken, maar uiteindelijk konden ze best goed met elkaar opschieten. Ik ga er dus van uit dat die twee binnenkort goede vriendjes zullen worden als we regelmatig samen aan de wandel gaan.  


  06-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  05-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 november De Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik er deze morgen, voor mijn doen redelijk vroeg, uit kwam zag het er even naar uit dat we een heerlijk zonnige dag zouden krijgen. Na de koffie, het ontbijt, mijn krantje en de post was er, toen we buiten kwamen voor de dagelijkse wandeling, totaal onverwacht een flinke portie nevel over de Kempen geslopen. Meestal is het andersom en komt zonneschijn na ochtendnevel maar een beletsel om goedgemutst aan ons rondje Smallebroeken te beginnen was het geenszins. Een beletsel om met het fototoestel op jacht te gaan was het evenmin. Een verlokkelijk blauwe hemel of prachtige wolkenluchten waren er niet bij natuurlijk maar het diffuse licht was precies goed om de sfeer van deze tijd van het jaar te schetsen. Triest Allerheiligenweer wil ik het niet noemen, ik zou eerder spreken van serene herfstsfeer.
  Phaido is voorop gelopen, die kent inmiddels de weg en in de verte staat ie op een fotograferend baasje te wachten, de zandweg slingert zich richting nevelige verte en enkele herfstkleuren vrolijken het plaatje net voldoende op. Meer moet dat niet zijn om de landschapsfotograaf te plezieren. Het hoeven niet altijd spectaculaire beelden te zijn van verre reizen…


  05-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 november Kabouterstad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is nog altijd paddenstoelentijd. Er zijn vorige maand al enkele fraaie exemplaren voorbij gekomen op deze plek, maar wat ik vandaag voor de lens kreeg kon ik toch echt niet laten liggen. Ik heb zelden zoveel vliegenzwammen bij elkaar gezien. Over enkele tientallen meters stonden massas rood-wit gevlekte schoonheden te pronken. Hier waren voldoende hallucinogene middelen voorhanden om gans de provincie een week lang apestoned te laten rondlopen…
  In de wegberm was een hele kabouterstad te bewonderen. Er waren nogal wat fotomogelijkheden: een totaalbeeld, enkele mooie details of een van de deelclusters van de grote agglomeratie… Uiteindelijk koos ik voor deze foto van een van de grotere deelgemeenten, maar in de nabijheid waren er nog wel enkele voorsteden die de moeite waard waren. Op mijn facebook-pagina zal ik er nog wel enkele plaatsen.


  04-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 november Kerkhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nu het fotosalon voorbij is hebben we eindelijk de tijd gevonden om te doen wat nog altijd een mooie traditie is: rond Allerheiligen bezoeken we de graven van onze dierbaren… Wij zijn daarom vandaag naar Lommel en naar Peer gereden. Josee had samen met haar broer het graf van hun ouders vorige week al gefatsoeneerd, en om op alles voorbereid te zijn hadden we nu toch ook maar poetsgerief meegenomen toen we in Peer naar het kerkhof gingen. Bij de plek waar de urnes van pa en ma zijn bijgezet was alles piekfijn in orde. Op het oude gedeelte waar vlak bij elkaar nog een aantal Schrijversen liggen daarentegen was wel enig poetswerk nodig. Het graf van Marie-moentje-Schrijvers, mijn grootmoeder, die jaren bij ons verbleef en die voor een groot gedeelte onze kinderen opvoedde terwijl wij vaak in het buitenland aan het muziek maken waren, hebben we een grote beurt gegeven. Eerlijkheidshalve moet ik de “we” uit de vorige zin specifiëren: Josee deed het poetswerk terwijl ik dat fotografeerde…


  03-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 november Het zit er op.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zit er op. De fotos zijn weer uit de kaders, de kaders van de panelen, de projector staat weer in de club, de belichting is gedemonteerd, de laatste drank is opgedronken, de zaal is opgeruimd en wij blikken met z’n allen terug op een meer dan geslaagd salon. Nog een laatste officieel bedankje vanwege de voorzitter voor de inzet van alle leden en dan ging het richting “La Torre”, het Italiaanse restaurant, een van onze sponsors.
  Ik had voor deze laatste shift mijn D6 thuis gelaten maar om, in het geval er zich iets fotografeerbaars zou aandienen,
  toch niet zonder wapens te zijn had ik het kleine Sony toestelletje van Josee meegenomen en die laatste wilde voor de gelegenheid ook wel enkele keren op het knopje drukken met de stand op automatisch. In lichtarme omstandigheden bleek evenwel pijnlijk dat de kwaliteit van dat ding toch niet kan tippen aan mijn Canon… Maar goed, er is nu eenmaal een uitspraak die nooit dichter bij de waarheid was: “De beste camera is die welke je bij de hand hebt…”


  03-11-2014 om 00:37 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 november Aan de andere kant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle clubleden worden ingeschakeld om het fotosalon zo vlot mogelijk te laten verlopen en iedereen draagt bij naar zijn eigen mogelijkheden en talenten. Een onderdeel waar ik zelf behoorlijk wat affiniteit mee heb is de biertap. Geen wonder dus dat ik regelmatig aan de toog te vinden ben en voor deze gelegenheid zelfs aan de andere kant, de kant waar er gewerkt wordt en niet geconsumeerd. Met dat niet-consumeren zou ik trouwens toch geen probleem hebben gehad omdat ik aan de antibiotica zit. Ik wil van een vervelend abces verlost geraken en ik moet dus een tijdje van de alcohol blijven… Als je aan het werk bent valt dat een stuk lichter. J
  Collega Alex was zo vriendelijk met mijn toestel even een foto te maken van cafébaas Pol achter zijn twee tapkranen. Toen ik thuis kwam kon ik de verleiding niet weerstaan om er alsnog iets aan te veranderen met de hulp van de firma Photoshop. Ontdek de fout…            


  01-11-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 oktober De Receptie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na nog een dag flink doorwerken waren we deze avond klaar om vrienden, kennissen en sympathisanten te verwelkomen op de openingsreceptie van ons fotosalon. En ze kwamen met velen… Uiteraard was het de voorzitter die het welkomswoordje deed en bij die gelegenheid zat ik weer boven in de technische ruimte om het allemaal verstaanbaar te laten klinken. Van op dezelfde plek waar ik gisteren een zaal in opbouw fotografeerde kon ik vandaag opnieuw toeslaan. De nieuwe panelen, fotos er op, een gezellige drukte en de voorzitter aan het woord.
  Flitsen was geen optie en in de niet optimaal verlichte zaal moest de gevoeligheid flink naar omhoog. De 6D had geen enkel probleem met ISO 3200…  


  31-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 oktober Het jaarlijks fotosalon - De opbouw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Morgenavond begint het jaarlijkse fotosalon van onze club met een receptie… Het OC in Lichtaart is zoals ieder jaar weer the place to be. Vrijdagavond zijn er gratis drankjes en hapjes tijdens het officiele openingsgedeelte en zaterdag en zondag hopen wij op massas geïnteresseerde fotoliefhebbers.  Bij deze wil ik de volgers van deze blog ook uitnodigen trouwens.  Deze avond waren we al een heel eind opgeschoten met de inrichting van de zaal en het plaatsen van de panelen. Van uit de technische ruimte waar ik aan het worstelen was met de geluidsinstallatie voor de achtergrondmuziek kon ik tussendoor regelmatig enkele fotos maken van enkele al dan niet serieus bezig zijnde leden...


  30-10-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!