Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  04-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juli Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De eerste invasie van kleinkinderendrukte tijdens deze vacantie is achter de rug ondertussen. De respectievelijke mamas zijn ze in de loop van de late namiddag komen oppikken. We hebben het redelijk goed doorstaan, drie dagen en twee nachten om het jonge geweld in toom te houden, daar kunnen we nog wel overheen kijken. Met z’n vijven en tijdelijk slechts met vier waren ze, en dat kunnen we wel aan. TV en tablet-gebruik zoveel mogelijk proberen te beperken,  buiten spelen en ravotten, de dagelijkse pipi en kaka wandelingen met Phaido, geocachen, zwemmen, kortom bezig zijn… we proberen de tijd goed te vullen met allerhande activiteiten zodat ze ’s avonds moe genoeg zijn om snel in slaap te vallen. Julieke was er dus vandaag niet bij, voor het jaarlijkse foto-album is dat jammer natuurlijk en ook haar nichtje en hartsvriendin Marie Leen was een beetje ontgoocheld meende ik te merken.
  De aversie die ze vroeger hadden voor de camera is ondertussen helemaal verdwenen en ik denk dat ze het nu zelfs leuk vinden om te poseren. Als volleerde fotomodellen hebben ze maar enkele aanwijzingen nodig om de poses die pake Pol en oma hun vragen ook aan te nemen. En zelf komen ze ook al wel eens met ideeen zoals bij dit plaatje dat ik kon maken tijdens de wandeling langs de Smallebroeken deze middag.
  Opgelucht dat de drukte weer even voorbij is dus, maar tezelfdertijd kijken we al uit naar de volgende inval…


  04-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juli Zwemmen in de Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afkoeling, dat is waar het om gaat als de temperatuur in de buurt van de 30° komt. In ons hoekje van Belgenland, op de Kempense zandgrond lukt dat meestal net iets beter dan elders en dientengevolge hebben wij ook enkele remedies achter de hand voor in geval het te warm dreigt te worden. Ieder jaar gaan we met onze logés wel enkele malen naar de Melle, waar een uitnodigende prachtige plas de ideale plek is om een verkwikkende plons te plegen. De borden met verboden te zwemmen worden door iedereen al jaaaaren straal genegeerd en het is er meestal gezellig druk. Erg leuk is ook dat niemand er een punt van maakt dat je de woef ook mee in het water neemt. Integendeel, er lopen en zwemmen nogal wat hondjes en zoals uit deze foto mag blijken wilde Phaido ook graag bewijzen dat Golden Retrievers eigenlijk gemuteerde waterratten zijn. J
  Vier kleinkids ( Julieke is even terug naar Herentals, die komt morgen terug ), pake Pol en Phaido plonsen, zwemmen, badderen en amuseren zich kostelijk terwijl oma de camera bedient van op de veilige oever.   


  03-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juli Acro-turnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vakantietijd… kleinkinderentijd.  Vijf zijn er ondertussen geland in huize Pol en Josee. Met zulk mooi weer als vandaag ga je niet binnen zitten, dan speelt ons leven zich hoofdzakelijk buiten af. De lenigheid en de energie waarmee het jonge volkje te keer ging in de tuin is iets dat ons met weemoed doet terugdenken aan hoe wij dat vroeger ook deden. De twee zusjes uit Wuustwezel zijn lid van een acro-turnvereniging en die wilden meteen hun kunnen demonstreren. Dat leverde enkele mooie plaatjes op, de map voor het jaarlijkse album begint alweer serieuze afmetingen aan te nemen en we zijn nog maar halfweg 2014.


  02-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 juli Cheer4Belgium
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kunnen er niet omheen natuurlijk. De voetbalgekte is alomtegenwoordig. Phaido, die eerlijk gezegd weinig van de spelregels begrijpt, dat blijkt tenminste als we samen met de bal spelen, heeft zelfs voor een gepaste outfit gezorgd om de Duivels over de Yanks heen te zien walsen. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we hem een beetje geholpen hebben.
  De foto is gemaakt voor de wedstrijd, dat mag wel duidelijk zijn, even later was Phaido niet opgewassen tegen het uitbundige supporterslawaai dat het baasje produceerde en hij is op veilige afstand op zijn matje gaan liggen in de buurt van de slaapkamers.  Eigenlijk is het maar goed dat baasje achter de camera stond en Phaido model was, het omgekeerde zou absoluut belachelijk en ontoonbaar geweest zijn… zeker na de wedstrijd.
  J

   

           


  02-07-2014 om 11:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juni Volkstuintjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Moeke Miet heeft vorige vrijdag een nieuwe heup gekregen in het ziekenhuis in Herentals. Vandaag wilden we graag eens gaan zien hoe de patient er aan toe was. Toen we met de wagen in de buurt kwamen merkten we snel dat de parkeerproblemen er zeker niet minder op geworden zijn. De ziekenhuisparking zelf stond afgeladen vol en in de verre omgeving was geen vrij plaatsje meer te vinden. Liever dan toch maar de parking op te rijden en dure parkeertijd te verkwisten aan de zoektocht naar een plekje kozen wij voor het plan B dat wij in zo'n geval in petto hebben. In vogelvlucht ligt het Elisabeth-ziekenhuis niet zo ver van de Olympiadelaan namelijk en daar is altijd wel parkeerplaats. Met de wagen is dat wél een hele afstand omdat je zo ver moet omrijden maar te voet kennen wij een mooi paadje langs de volkstuintjes en langs daar loop je in minder dan 10 minuten naar de hoofdingang. Dat het er uiteindelijk 11 of 12 werden heeft alles te maken met het feit dat ik snel een foto wilde maken van het ziekenhuis met de tuintjes op de voorgrond.
  En… o ja… met de patient ging het verrassend goed, ze zat al recht in de zetel nauwelijks drie dagen na een toch wel erg zware ingreep.    


  30-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni Het promotieteam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden het wel zien aankomen, de buienradar gaf ons niet veel goede hoop op een droge zondag maar de weergoden zijn natuurlijk onvoorspelbaar. Als ze slecht gezind zijn weet je maar nooit of optimistisch ingeplande evenementen niet helemaal de mist in gaan, en vandaag was dat helaas wel degelijk het geval…
  Gisteren waren de eerste uren van de braderij in Aarschot nog hoopgevend voor de deelnemende middenstanders maar het uitgeregende vervolg kreeg vandaag een verlengstuk. Ons promotieteam was deze keer op volle sterkte maar de constant neerplentsende regen zorgde er voor dat we binnen de kortste keren tot de conclusie kwamen dat het geen zin had. We zijn dan maar bij tante Lily gaan schuilen voor de elementen en de jongste generatie nestelde zich daar meteen voor de TV. Ik zag de kans schoon om alsnog enkele plaatjes te schieten en Josee vond dat zij ook bij de jeugd hoorde…  


  29-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni Het animatieteam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag, en morgen ook trouwens, werd er weer beroep op ons gedaan door de verenigde middenstanders van Aarschot om op de jaarlijkse braderij voor wat animatie te komen zorgen. Dat het tijdens deze wereldbeker-dagen in het teken zou staan van de voetbalkoorts was nogal voor de hand liggend. De rood geel zwarte kleuren van ons gezelschap waren al een meer dan duidelijke deelname in de gekte, en voor alle hardleerse niet verstaanders had ik mezelf ook nog eens verkleed als voetbal. We hebben de ganse dag flyers en folders uitgedeeld en het was een 100% succes, al zeg ik het zelf. Ik moet wel toegeven dat Phaido met zijn Belgium-petje meer aandacht kreeg dan de rest van ons groepje samen.   


  28-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  27-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juni Rollebollen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als ik ’s morgens opsta – ik wacht altijd tot het baasje ook van zijn slaapplaats komt, en dat duurt wel eens wat langer dan ik zelf zou willen – dan vind ik het heerlijk om in het gras te gaan liggen, draaien, keren, en mijn hele lijf weer te rekken, te strekken en in conditie te brengen om straks de ochtendwandeling aan te vatten. Ik weet wel dat het baasje eerst nog veel van dat bruine water moet drinken en die grote witte bladeren met rare vlekken er op langs alle kanten wil bekijken, - ik mag hem dan ook niet storen - maar dat we daarna het bos in trekken om alle sporen van andere hondjes te gaan besnuffelen, daar verheug ik me nu al op. Ondertussen doe ik nog maar wat verder met dat rollebollen…


  27-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juni Musje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We proberen onze gevleugelde vriendjes het leven zo aangenaam mogelijk te maken in de omgeving van huize Pol en Josee. We zorgen voor logies in de vorm van enkele nestkastjes, voldoende bomen, hagen en struiken en zelfs een gaatje net onder het dak wordt gebruikt door een meesje merkte ik. Qua voedsel komen ze ook niks te kort, vetbollen en zaden in de winter en wat kruimels en kleine restjes het ganse jaar door zorgen er voor dat alle fladderaars weten waar ze terecht kunnen om het buikje te vullen. We hebben ook enkele schotels met water op strategische plaatsen gezet want ik weet zelf maar al te goed hoe erg dorst hebben wel is. Als ik ’s morgens mijn krantje zit te lezen in de pergola heb ik een goed zicht op een van die drinkplaatsen en ik had in de voorbije dagen het bakje elke dag een meter dichterbij gezet. Ik had gemerkt dat ze zich daar niets van aan trokken en onbevreesd toch bleven komen om te drinken. Met de telelens op de Eos zat ik de musjes vandaag op te wachten, …en of ik er enkele mooi te pakken gekregen heb… J 


  26-06-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juni Stuw op de Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was al eens een keer in de buurt van de nieuwe vistrap geweest in Kasterlee om er te fotograferen en vandaag wilde ik er terug naar toe gewapend met een 10 stops ND filter. In een voor niet-fotografen ook begrijpbare taal uitgedrukt: een neutraal grijs filter die je op je lens schroeft en die 10 stops licht tegen houdt, één stop is een halvering van de hoeveelheid licht. Het resultaat van zo’n filter is dat je extreem lange sluitertijden kan hanteren en het gevolg daarvan is dan weer dat je het water bijvoorbeeld helemaal zijdeachtig kunt maken.
  Een fijn plan dus, maar… het moet zijn dat de natuur op het ogenblik echt wel enig water kan gebruiken want het debiet van de Nete was bijlange niet zo indrukwekkend als de vorige keer dat ik hier was. Een minimaal stroompje kabbelde over de drempels van de trap en dat was helemaal niet het beeld dat ik voor ogen had. Ik ben dan maar tot aan de stuw gelopen iets verder op. Die heb ik uiteraard ook al ooit gefotografeerd, nu was er ook maar een flauw watervalletje maar dat beeld vond ik toch interessanter. De onscherpte in de bomen bovenin komt door de lange sluitertijd, die dingen bewegen in de wind en die vertikken het 10 seconden lang op precies dezelfde plaats te blijven staan. In dit geval kan ik daar best mee leven.


  25-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juni Turkse tortel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is niet echt een moeilijke vogel om te fotograferen.  Van de diverse duivensoorten is dit een van de mooiste en alleszins de sympathiekste. Het is niet toevallig dat tortelduifjes synoniem geworden is van verliefde koppeltjes. Je ziet ze bijna altijd met z’n tweeën en vaak is het aandoenlijk hoe ze zitten te minnekozen, kusjes te geven en nekske-krab te doen. Wij zijn geneigd te geloven dat de tortel, in dit geval de Turkse tortel, een inheemse vogel is maar pas begin vorige eeuw begon hij zich via de Balkan te verspreiden in Europa.  Tijdens onze dagelijkse wandelingen spotten we regelmatig enkele paartjes op de kabels boven de Hoogstraat. Deze eenzaat viel me vandaag op omdat ie zo mooi in het zonnetje zat. Een jonge vogel misschien, pas uitgevlogen - ze kunnen wel 5 nesten per jaar hebben las ik - ofwel een volwassen exemplaar die zijn/haar partner verloren had, - er zitten hier ook wel enkele sperwers en andere roofvogels en die lusten wel een sappig torteltje -, wie zal het zeggen? Ik had toch de tele op mijn toestel staan en omdat ie helemaal geen aanstalten maakte om er van door te gaan kon ik ruimschoots de tijd nemen om uit de losse hand enkele shots te wagen. Vanop zulke korte afstand met zo’n goed licht kon er eigenlijk weinig fout gaan, hij staat er dan ook goed op vind ik.  


  24-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juni Café De Heide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je in Lichtaart en omgeving praat over café De Heide dan is de kans groot dat men je niet kan zeggen waar dat dan wel zou kunnen wezen. Zeg je evenwel Bij Marie, dan zal het kleinste kind je vertellen dat je op de hoek van de Herentalse en de Olense Steenweg moet zijn. Marie zelf is helaas al een hele tijd overleden, maar de naam blijft. Het heeft er trouwens een tijdlang naar uitgezien dat ook dit monument van Kempense gemoedelijkheid zou verdwijnen, maar uiteindelijk werden er toch nieuwe kandidaat uitbaters gevonden en zo komt het dat een van de laatste authentieke bruine kroegen uit de regio een pleisterplaats van vertier en gezelligheid kan blijven voor lieden van allerlei pluimage.
  Josee was met Werner en Els gaan winkelen deze namiddag en toen ze terug naar huis reden kregen ze het fijne idee een tussenstop in te lassen om van het mooie weer te genieten op een terrasje, bij Marie, inderdaad. Dat is dan zo’n moment dat ik me weer net iets meer kan verzoenen met de alomtegenwoordigheid van GSM’s, smartphones en andere mobieltjes. Soms is het wél handig om bereikt te kunnen worden… Ik was alleszins binnen de kortste keren ook ter plaatse…. met mijn fototoestel.


  23-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juni Flying Shoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De tweede wedstrijd van onze rode duivels op de wereldbeker wilden we samen met enkele goede vrienden zien op een groot scherm in Lommel. Ons favoriete bandje Flying Shoe zou na afloop nog optreden op het plein voor het stadhuis en zo konden we dat dan ook nog meepikken. Na de zege van onze nationale elf gingen we er van uit dat het er wel volle bak zou worden en vette ambiance maar de massa was blijkbaar toch blijven hangen in de gezellige cafeetje op en rond de markt… Samen met maximaal enkele honderden liefhebbers genoten we van een meer dan geslaagde set. De organisatie zal er waarschijnlijk wel dik de broek aan scheuren, maar de boys waren weer super. De bijhorende foto is gemaakt met de tele-lens van op een behoorlijke afstand. Ik wilde het publiek met voetbalattributen er ook op hebben namelijk.
  Na afloop zijn we zelf ook maar zo snel mogelijk naar café De Kroon getrokken en daar hebben we ons nog een tijd lang onder gedompeld in de zoete gemeenschappelijke overwinningsroes.


  22-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  21-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni Veilig bij papa
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De nationale weerman en –vrouw hadden ons enkele twijfels bezorgd maar uiteindelijk was het best aangenaam toeven in de kloostertuin tijdens de jaarlijkse barbeque van onze fotoclub. Het was zelfs lang geleden dat we nog zo’n aangename avond mochten meemaken op notabene deze dag met de kortste nacht en het meeste minuten daglicht van het jaar. Ik had me voorgenomen niet de hele tijd met mijn fototoestel rond te lopen maar ik wilde uiteraard wel een shot, ééntje maar, die ik zou kunnen gebruiken om deze dag te illustreren. Ik heb dus van alle facetten van de overigens zeer geslaagde avond stiekem enkele opnames gemaakt maar de mooiste fotomomenten dienden zich aan toen collega Gert met zijn dochtertje Vie even voorbij kwam. Gert is eergisteren voor de tweede keer vader geworden maar hij wilde toch even binnen wippen om van de sfeer te proeven en de felicitaties in ontvangst te nemen.
  De kleine Vie voelde zich niet echt op haar gemak tussen al die vreemde, onbekende mensen en ze zocht dan ook bescherming bij de sterke papa. Op het moment dat ze zich toch een beetje bloot gaf van tussen de benen van Gert drukte ik af.     

  21-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 juni Bloemeke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het fijne aan macrofotografie is dat je altijd, in elk seizoen, en in iedere omgeving wel een onderwerp vindt. De bloemetjes en de insecten zijn voor de hand liggende voorbeelden, maar er is zoveel meer… structuren van stoffen of gesteente, sneeuwkristallen, waterdruppels, zaadjes, rijstkorrels, details van gebruiksvoorwerpen, noem maar op, de kleine dingen waarvan we na extreme vergroting pas van merken hoe interessant ze zijn en hoezeer we er door gefascineerd kunnen raken. Het heeft iets gluurderigs. In je woonkamer, op je balkon, in de tuin, als je een half uurtje vrij hebt zet je de macrolens op je body en met een beetje creativiteit ben je zo aan het fotograferen.  Een fijne bijkomstigheid van een macrolens is dat je kunt werken met een extreem kleine scherptediepte zodat je alleen je onderwerp scherp kunt maken en al de rest in een mooie vage onscherpte kunt plaatsen.
  Ik was deze namiddag nauwelijks enkele minuten door het gras aan het kruipen toen zich dit bloemetje al aandiende. Nauwelijks twee millimeter groot is het en al wandelend besteed je er nooit ofte nimmer enige aandacht aan, maar als je achter een macrolens aanloopt - of aankruipt
  J - verandert dat. Plots blijkt het onooglijke prutske onvermoed mooie details te bevatten…

  20-06-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juni Duvel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Men zal mijn voorliefde voor deze drank ondertussen wel kennen natuurlijk. Het is dan ook niet onlogisch dat ik als onderwerp voor mijn foto experimenten regelmatig in die richting denk. Tussen de voetbalwedstrijden door paar ik het nuttige aan het aangename uiteraard. Als ik dus een Duvel wil nuttigen om te vieren dat Suarez zonet Engeland zo goed als naar huis knalde op het WK voetbal, dan is het maar enkele ogenblikken nadenken om een opstelling uit te dokteren om het inschenken van het heerlijke vocht in beeld te brengen.  


  19-06-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juni Kijkles
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een jaarlijkse gewoonte bij Balance Health Center dat op het einde van een dansjaar ouders, kennissen omas en uiteraard ook opas met cameras uitgenodigd worden om een kijkles bij te wonen. Vandaag mochten wij dus weer eens genieten van de prestaties van onze oogappel Julie. Het werden zelfs twee lessen na elkaar want ze volgt zowel klassiek- als jazz-ballet, twee totaal verschillende disciplines natuurlijk maar allebei behoorlijk fysiek belastend. Nadat eerst de spiertjes al opgewarmd en afgepeigerd waren door de pliés en al de andere bewegingen met franse namen uit het uurtje klassiek ging het er in de tweede les zowaar nog intenser aan toe. Topsport noem ik het. Ik heb er weer een hele verzameling fotos aan over gehouden. Daar zullen er zonder twijfel wel weer een aantal van in het jaaralbum terecht komen eind december en morgen zal ik ook wel een selectie maken om te delen op Facebook. Voorlopig al dit voorproefje.


  18-06-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juni Lavendel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De lavendel die we tot vorig jaar in de tuin hadden staan heeft de reorganisatiedrang van Josee niet overleefd. Om er alsnog van te genieten moeten we niet ver gelukkig, we hebben buren zat waar de paarse pracht nog overvloedig te vinden en te fotograferen is.
  De bijtjes en andere steekbeesten zijn mee verhuisd naar de aanpalende tuinen merkte ik toen we deze morgen vertrokken voor de kaka- en pipi wandeling met Phaido. Ik had de 70-300 met de 1.4x extender nog op mijn toestel zitten en ik besloot toch nog maar eens enkele shots uit de losse hand te wagen om in beeld te brengen hoe lavendelhoning eigenlijk wordt gemaakt. Zo’n superzoom geeft een prachtige onscherpte in de achtergrond, bokeh in fotografentaal. Met 420 mm moet je evenwel rekening houden met een erg groot gevaar voor bewegingsonscherpte.  Het WK voetbal begint ondertussen zijn tol te eisen maar ondanks de weinige slaapuren en het meer dan gemiddeld alcoholverbruik van de laatste dagen moet het zijn dat ik nog altijd een vaste hand heb. Het geviseerde bijtje staat er redelijk goed op toch?  


  17-06-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juni Vier musjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Huize Pol en Josee, de pergola, half tien ’s ochtends. De dagelijkse routine van koffie, ontbijt, koffie, krantje lezen, koffie, sudokus, koffie… werd deze voormiddag plots onderbroken door een vrij indringend getjilp. Eerst had ik er niet zo veel aandacht aan besteed maar naarmate het langer bleef duren werd mijn interesse toch groter. Vier musjes huppelden in groep over het tuinpad. Nu ja, er zitten wel meer mussen in onze tuin maar toch viel het me op dat ze zo dicht bij elkaar in groep bleven. Ze vlogen ook niet op om zich te verplaatsen, hooguit fladderden ze een beetje onbeholpen een halve meter omhoog om daarna weer wat verder te huppelen.. alsmaar tjilpend en tjilpend. Na een aanvankelijke aarzeling ben ik toch maar even naar binnen gelopen om de camera te halen, de 70-300 met extender zat er nog op en ik heb enkele shots gewaagd uit de losse hand. Bij het bekijken van de beelden, uitvergroot op de PC, zag ik pas dat het warempel jonkies waren, nauwelijks uit het nest, misschien wel er uit gevallen of slachtoffer van een of andere sinister voorval. Dat verklaart natuurlijk ook waarom ze zo samen bleven, waarom ze zo tjilpten en waarom ze zo hulpeloos huppelden en fladderpogingen deden.
  Ondertussen waren ze verdwenen, hulp bieden was geen optie meer, ik zou trouwens ook niet geweten hebben wat ik er mee aan moest. Als ik aan de loslopende katten in de buurt denk geef ik ze weinig overlevingskansen, tenzij ze erg snel vorderingen maken in hun vliegkunsten. Ik heb om mijn geweten te sussen Phaido maar de rest van de dag in de tuin laten rondlopen, die lust geen mussen, wel katten…   


  16-06-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juni Kennismaking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het kriebelde deze morgen weer eens heel hard. Het wandel- en geocache virus woekert nog altijd volop in huize Pol en Josee en ondanks de voetbalgekte vonden wij dat we vandaag maar eens wat verder van huis moesten om ons over te geven aan onze eerder genoemde verslavingen. We zijn dus naar de Ardennen gereden, meer bepaald de omgeving van Malmédy, waar we een veelbelovende tocht hadden gespot op de geocache-site en na afloop bleken de legger van de cachen en de loggers allerminst overdreven te hebben in hun omschrijvingen. Het werd een erg mooie wandeling. Ook Phaido vond het geweldig want ver van huis zijn er uiteraard andere dieren dan bij ons. Zo kon hij vandaag o.a. kennis maken met een hele bende everzwijnen.
  Dat er in de Ardennen everzwijnen zijn wisten we al langer, wij gingen er altijd van uit dat die daar in het wild lopen en dat, als er dan weer eentje afgeknald wordt, die meteen naar de paté-marcassin fabriek gaat om in pakjes in onze supermarkten te belanden. Maar nu bleek dat ze die beesten daar gewoon kweken. In de buurt van één van de gevonden cachen – die heette niet toevallig “Marcassin” – kwamen wij bij het erf van een boer waar everzwijnen in alle maten en gewichten te spotten vielen, volwassen beren en zeugen, pubers, jonkies met de mooie strepen,  de fotograaf in mij verdrong meteen de wandelaar en de geocacher. Helemaal mooi werd het toen Phaido neus aan neus kwam te staan met een everzwijn-puber die zowaar een begroetingspootje wilde geven. Ik had de Canon in aanslag…


  15-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!