Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  11-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november Druiven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn al meer dan een maand aan het druiven plukken, eten, persen en weggeven. Nu de voortschrijdende herfst en de recente stevige wind komaf hebben gemaakt met de bladeren, merken we pas goed hoe gul onze druivelaars ook dit jaar weer zijn geweest. Er hangt nog genoeg lekkers aan om ook dit jaar weer de nodige bokalen boerenjongens te maken.
  Toen we inmiddels al weer meer dan 10 jaar geleden van onze Nederlandse vrienden Kees en Hannie twee druivenranken kregen hadden we er geen idee van dat ze ons zo overvloedig vrucht zouden schenken. Onze toenmalige woefkes Fons en Joep hebben ze enkele keren behoorlijk mismeesterd. We hebben ze wel vier keer moeten verplanten, en ten langen leste hebben we ze maar vóór het huis geplant, waar de honden niet konden komen. En toch hebben ze het overleefd en zijn ze levenskrachtiger dan ooit vermoed.  Ieder jaar beleven we een waar druiveninfarct. Zoals al gezegd zijn we voorbij het eet- en persgedeelte ondertussen – ze komen me neus en oren uit , genoeg is genoeg – maar naar de alcoholische metamorfose kijk ik alweer likkebaardend uit.
  Voor de volledigheid volgt het recept. Op een zacht vuurtje losse men al roerend een goede halve kilo suiker op in twee deciliter water. Daaraan voegt men naar keuze een fles cognac, rum of jenever toe en een dikke kilo zorgvuldig van de steeltjes gehaalde en gewassen druiven. Het geheel aan de kook brengen, niet laten doorkoken en in bokalen overgieten. Luchtdicht afsluiten en de wilskracht opbrengen er enkele maanden af te blijven alvorens het snoepen kan beginnen.
  Niet gebruiken vóór het autorijden…
  J       

  11-11-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november Sinte Merte
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sommige folkloristische feesten zijn zeer streekgebonden en worden heel anders ingevuld in verschillende landen, regios, dorpen en gehuchten. Het feest van Sint Maarten ( Sinte Merte ), wordt in grote delen van Limburg en zeker in Lommel al van oudsher tot groot jolijt van jong en oud gevierd met forse vreugdevuren. Waar vroeger de medemens al dan niet vrijwillig en meestal bij verrassing zwart gemaakt werd met de asse van die vuren, houdt de traditie heden ten dage stand, zij het in enigszins afgezwakte vorm. Er wordt nog lang en fanatiek hout gezocht, gespaard, en gestapeld - iedere buurt wil de grootste hebben -, de brand wordt er ook in gestoken op 11 november ( of de vooravond zoals vandaag in de Barrier ) en bij het nuttigen van de nodige eenheden alcohol, en enige boterhammen met spek, worstenbroodjes of andere hapjes is het geëvolueerd naar een gezellig samenzijn voor de ganse buurt. De brandstapel van Gerard en Tiest wordt elk jaar imposanter,  deze keer vermoed ik dat er een rekord gevestigd is. Om een uur of zeven ging de vlam er in en toen wij rond half tien naar huis moesten omdat wij de kleinste van de kleinkinderen meegenomen hadden brandde hij nog volop.
  Op de foto: Gerard, die al sedert Barrier-kermis in juli driftig aan de stapel aan het bouwen was en in wiens hof het feest doorgaat,…  verder Hannelore die even poseert voor ze aan Gerard gaat vertellen dat ze ook een boterham met spek wil,… op de rug gezien, Tiest, die mede verantwoordelijk is voor drank, stemming en goed verloop en, op de achtergrond, rond het vuur, enkele van de drinkende, etende en keuvelende buren en vrienden.
       

  10-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 november Knuffel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zou me beter maar eens beraden omtrent de vraag of ik er wel goed aan gedaan heb Phaido op te nemen in ons gezinnetje. De helft ( of meer ) van de knuffels die Josee in de loop van een dag uitdeelt, en die vroeger grotendeels voor mij bestemd waren gaan nu naar hem…
  Nu weet ik wel dat als Josee in haar zetel aan het raam gaat zitten, ik daar met mijn 120 kg beter niet op ga liggen en dat de 30 kg van Phaido beter te verdragen zijn, maar toch… Hij beleeft er zichtbaar plezier aan, en daar zal ik mee moeten leren leven.
  Ikke jaloers? Bah nee…
    

  09-11-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Buitenverblijf
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken in onze Lichtaartse bossen zijn zeer uitgebreid. Het gebeurt niet zo vaak, maar occasioneel gaan wij ook wel eens aan de “andere” kant van het dorp, zeg maar, tussen Lichtaart en Herentals, onze dagelijkse portie zuurstof tanken. Niet zo ver van de Diestweg, onzichtbaar achter de begroeiing voor de toevallige passant, staat dit buitenverblijf, of moeten we zeggen ex-buitenverblijf, want het verval begint nu echt wel toe te slaan.
  Het is al enkele jaren verlaten en het verwondert me eigenlijk dat ik er nooit eerder aan gedacht heb in foto-onderwerp-termen en het verwondert me al evenzeer dat ik er nog nooit meer uitgebreid poolshoogte ben gaan nemen. De deur stond open en wars van de alles-wat -niet-te-vast-zit-nemen-we-mee verhalen was ik ten derde male zeer verwonderd dat binnen nog bestek, servies en dergelijke, redelijk zichtbaar aanwezig waren. Om ook aan dat andere manco iets te doen heb ik met de camera tegen een boom geklemd om wat steun te zoeken, met een relatief lange sluitertijd ( 1/25 ) in dat donkere bos, deze opname gemaakt. In de nabewerking heb ik, omwille van de sfeer, de kontrasten een beetje opgepept en een likje vignettering toegevoegd in de hoeken.
    

  08-11-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 november Funerarium Take Away
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onder het motto “ Humor is overal, je moet het alleen maar zien “ heb ik al vaker fotos gemaakt en gedeeld met de rest van de wereld. In de hoop ergens een glimlach los te weken wil ik graag tonen waar ik vandaag weer tegen aan liep. Ik vind dit namelijk een opvallende, lachwekkende, makabere  kombinatie.
  Op de hoek van de Leistraat en de Tielense Steenweg in ons dorp is er een pizzeria ,“ La Torre “ ( met de warme aanbeveling van deze bourgondische smulpaap trouwens ), ernaast heeft  de begrafenisondernemer zijn stek… Omdat de reclameborden van beide zaken naast elkaar hangen leest de overal-humor-spotter: “ Funerarium Take away “. Om het nog leuker te maken heb ik het wandelende groene mannetje van de verkeerslichten mee in beeld genomen, dat kun je met beide borden kombineren natuurlijk, en als kers op de taart lijkt het er op dat, in de spiegeling, er uit het funerarium ook nog zo’n groen mannetje wegloopt. Een geest die een lichaam heeft verlaten en er alleen van door gaat of zo iets?  Een zombie? Halloween?
  Kijk, als ik daar voorbij wandel, dan krijg ik een brede grijns op mijn gezicht, dan slaat mijn fantasie op hol en dan haal ik de camera boven.

  07-11-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 november Duvel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik neem aan dat mijn vrienden, kennissen en toevallige voorbij komende geïnteresseerden wel op de hoogte zijn van mijn voorliefde voor het beste bier van de wereld en omliggende galaxies: nl. Duvel.
  Wij zijn deze avond gaan eten met Alex en Leentje in “Het Castelijnshof” in Halle Zoersel, erg lekker gegeten trouwens, een aanrader, en voor één keer wil ik graag een foto plaatsen die niet door mezelf of Josee geschoten is. Alex, die als enige zijn toestel mee naar binnen genomen had, een Nikon nota bene, heeft mij gefotografeerd met mijn favoriete drink in de hand voor een poster van…. mijn favoriete drink. Dat zag ik wel zitten voor deze blog.
   

  06-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  05-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 november De Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze voormiddag was duidelijk het beste deel van de dag. We hadden goed geluisterd naar de weervoorspellers en de dagelijkse wandeling werd meteen na het ontbijt en het krantje aangevat. De Nete, onze thuisrivier, was deze keer het decor en dat was natuurlijk grotendeels omwille van het feit dat daar in de herfst vaak sfeervolle beelden te schieten zijn. De storm van enkele dagen geleden had evenwel al een groot deel van de bomen langs de oevers net iets kaler achtergelaten dan ik verwacht had, maar toch vond ik het nog de moeite waard om van af het bekende houten  brugje  tussen Houtum en Hinnekensbergen de sfeer even vast te leggen.  En ja, ik heb achteraf het resultaat even gekieteld in photoshop… da’s een onlosmakelijk onderdeel van de fotografie geworden toch?    

  05-11-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 november Kerkhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dag één na het fotosalon. We hebben vier goed gevulde, soms redelijk hektische dagen overleefd en nu hadden we eindelijk tijd om enkele dingen te doen die we noodgedwongen voor ons uit hadden moeten schuiven. Naar de garage met de wagen om die kapotte zijruit te laten vervangen bijvoorbeeld…, en aansluitend verder rijden naar Limburg om te doen wat de meesten al tijdens het weekend gedaan hadden, namelijk even een bezoekje brengen aan de plekken waar onze overleden dierbaren rusten.  Allerheiligen en Allerzielen zijn van oudsher de dagen van het jaar waarop  wij in onze streken onze doden herdenken. Nu vind ik zelf dat je beter het ganse jaar door regelmatig eens bij de meest uiteenlopende gelegenheden in stilte terugdenkt aan vrienden, kennissen en familieleden die ons voorgingen, dan dat je op die verplichte eerste dagen van november op een kerkhof tegen een zerk gaat staan praten, maar de traditie heeft haar rechten…
  Op de begraafplaats van Lommel, waar de ouders van Josee rusten, hebben we even staan mijmeren bij het graf. Ze worden niet vergeten, we denken nog vaak aan hen… maar of ze in de hemel veel plezier zullen beleven aan die bloemstukjes? Ik durf het te betwijfelen… Gouden tijden voor de bloemisten, dat wel.
     

  04-11-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 november Twee vrienden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was best druk op ons fotosalon. Tussen alle andere bezigheden heb ik gelukkig ook nog wat tijd gevonden om links en rechts wat rond te fotograferen. Het publiek, de zaal, de collegas… ach je vindt altijd wel iets leuks als je rondkijkt. Neem nu Alex en Guy… Guy krijgt het na drie zware dagen blijkbaar even moeilijk en moet wat uitpuffen. Alex daarentegen lijkt nog vol leven te zitten en wijst de koffie aan als de reden daarvan. De brandblusser tussen beiden heeft uiteraard geen enkele symbolische of wat dan ook voor andere betekenis en het gele plaatje met daarop “Uw snor, laat ze staan” is op geen van beiden toepasbaar vermoed ik. Zomaar een shot van twee toffe vrienden - collegas en dat moet ook eens een keer kunnen in deze dagelijkse blog.   

  03-11-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  02-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 november Bergthee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje is naar Intratuin geweest en ze heeft andere plantjes gekocht om in de groene bakken achter het huis  te zetten, een mij tot nu toe onbekende, maar volgens haar redelijk populaire soort. Bergthee of gaultheria is waar ze deze keer voor gevallen is en ik moet toegeven dat het een goede keuze is. Het altijd groene kleine plantje wordt vaak gebruikt in kerststukjes vertelde ze en daar zullen de mooie rode besachtige vruchtjes en de prachtig gerande en verkleurende bladeren wel voor iets tussen zitten. Uiteraard ben ik daar meteen met het fototoestel op gedoken, eerst een overzichts foto, dan één bak, dan een close up en toen ik zag dat er een mooie druppel aan een van die blaadjes hing was dat interessant genoeg om de macrolens er nog maar eens op te zetten. Dit is het resultaat.

  02-11-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 november Fotosalon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben hier binnen onze fotoclub weer een heel jaar naar toe geleefd. Het resultaat van een jaar clubwerking, fotograferen, beoordelen, kiezen, wikken en wegen, van geschikte passe-partouts voorzien  en daarna inkaderen, wordt vandaag, morgen en overmorgen aan de gemeenschap getoond. We waren vanaf woensdagavond druk in de weer met de opbouw en om alles op zijn plaats te krijgen, panelen, belichting, tafels en stoelen, drank ( onze bezoekers willen uiteraard niet de hele tijd dorst lijden tijdens het rondkijken ), de inrichting van de projectieruimte… er komt nogal wat bij kijken, maar vele handen maken het werk licht. Om tien uur deze morgen waren we zo ver, de grote zaal van het OC in Lichtaart was helemaal klaar om het publiek te ontvangen. Met de 17 mm die ik op de camera had zitten kon ik net niet breed genoeg om de hele breedte van de tentoonstellingsruimte te vatten, maar ik heb aan Sinterklaas een 15 mm besteld... volgend jaar misschien.
  Zondag avond, als de laatste bezoekers weg zijn moeten we trouwens dat  hele zootje ook weer afbouwen en opruimen want er staan dan weer andere dingen te gebeuren in het OC.
    

  01-11-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 oktober De abdij van Tongerlo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een dag als gisteren had ik het echt nodig mijn hoofd even leeg te maken. Deze voormiddag wilde ik uiteraard nog present zijn bij de opbouw en de voorbereidingen van het jaarlijks salon van onze fotoclub, maar daarna ben ik gaan fietsen. Josee kon de dagelijkse wandeling met Phaido wel alleen af en ik ben tegen de wind in vertrokken. ( altijd handig als je na de aanvankelijke grinta met de wind in de rug kunt terugkeren ) Niet toevallig kwam ik weer langs de abdij van Tongerlo en dat is sowieso voor elke amateur-fotograaf een onderwerp waar je niet voorbij kunt. Dus ook deze keer heb ik weer een geheugenkaartje vol geschoten. Kiezen is moeilijk dan en dus heb ik dat maar aan het vrouwtje over gelaten. Ik kan me in haar keus wel vinden. Knal tegenlicht, de zon achter de sluierbewolking, toch nog enige doortekening in die wolken, een zwerm meeuwen om wat leven in de brouwerij te brengen en ondanks het tegenlicht toch voldoende doortekening in toren, muren en andere abdij-onderdelen…     

  31-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 oktober Zilvermeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn met de Wuustwezelse tak van de kleinkids deze namiddag naar het Zilvermeer geweest. Het was een prachtige herfstdag, de bestemming bleek het bezoek meer dan waard, de kids, oma en pake Pol, Phaido, iedereen had het uitermate naar zijn zin, kortom, de perfecte dag. Tot… we terug op de parking kwamen. Een stuk krapuul bleek de zijruit van onze wagen ingeslaan te hebben, en was er vandoor met de handtas van het vrouwtje, een paar centjes en nog wat kleinigheden. Op zich geen onherstelbaar verlies, maar de kosten voor de herstelling, de plotsklaps totaal in de war gestuurde weekendplanning en het administratieve gedoe om alle papieren, kaarten en bewijzen weer in orde te krijgen zetten toch een flinke domper op de herinnering die wij aan deze uitstap zullen overhouden. De foto die we hierbij plaatsen maakten we toen er nog geen vuiltje aan de lucht was.   

  30-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 oktober Wilde wingerd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was de wilde wingerd die tegen de garage groeit al een tijdje in het oog aan het houden. De herfst zorgde er voor dat hij elke dag iets mooier werd. Het ogenblik dat ik er een foto van zou kunnen maken op het toppunt van zijn uitbundige kleurenpracht was dichtbij wist ik.  Maar toen kwam die storm gisteren en het merendeel van de mooist verkleurde bladeren sneuvelde onder de krachtige rukwinden met als gevolg dat op één dag tijd de muur er al flink doorheen kwam piepen. Als ik dus alsnog iets van zijn prachtige herfsttooi wilde tonen dan moest het nu maar. Gelukkig was het niet één en al kommer en kwel met het weer vandaag en kon ik tijdens een zonnige opklaring even naar buiten met de camera.

  29-10-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 oktober Keukenprinces
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was een behoorlijk hectische dag en toen ik me realiseerde dat ik nog helemaal niks gedaan had aan mijn zelfopgelegde dagelijkse fotografietaak was het al redelijk laat.  Gelukkig heb ik voor zo’n soort noodsituaties het gedroomde model in huis, het vrouwtje wil altijd wel poseren en hoewel zij meestal vindt dat ze dan eerst even de badkamer in moet voor enig opmaak- en schilder- en verkleedwerk kon ik er haar van overtuigen dat voor het idee dat ik nu uitgebroed had dit helemaal niet nodig was. Hoe kan ik haar meer eer aandoen dan haar te laten fungeren als keukenprinses, een rol waar ze gewoon zichzelf moet spelen… ( mijn voluptueuze prachtige lichaam is het beste bewijs van het feit dat ze dat in werkelijkheid ook is !!! )
  Ik heb de camera op statief gezet bij de doorgang tussen keuken en living en met alle instellingen vastgezet op manueel heb ik enkele fotos gemaakt die ik dan, omdat de achtergrond altijd hetzelfde was ( statief he ) en ook de belichting onveranderd bleef, gewoon over elkaar heen kon monteren in Photoshop.
   

  28-10-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  27-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 oktober Antwerpen by night
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook als we een avondje Antwerpen inlassen in het ontspanningspatroon vindt deze jongen het absoluut noodzakelijk de camera mee te nemen. Nadat we dus een droogje en een natje genuttigd hadden en voor we verder het nachtleven in doken heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele gekende toeristische highlights ook eens bij nacht te fotograferen. Een statief had ik helaas niet mee gesleurd, dus moest de ISO-waarde maar omhoog naar 1600 en dat is echt op de grens van wat de ruisgevoeligheid  me toestaat bij de 50D. Uit de hand maakte ik o.a. deze opname van enkele gevels op de grote markt en bij de nabewerking thuis kwam een onverwacht positief aspect van zwart-wit fotografie even ter hulp. Een van de eigenaars van die gevels had het namelijk nodig gevonden zijn perceel te belichten in een onuitstaanbare, de sfeer totaal bedervende paars-mauve kleur. Met een eenvoudige zwart wit omzetting ben je zonder verdere problemen van die dissonant af. En achteraf gezien komt de aandacht zo toch weer net iets meer bij de gevels te liggen dan bij de nachtleven kleurtjes en dat was toch de bedoeling.   

  27-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 oktober Herfst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Licht, daar gaat het om in de fotografie.
  Dit is een plek waar we zo ongeveer elke dag voorbij wandelen met Phaido tijdens ons rondje Smallebroeken. De immer naar mooie komposities speurende hobbyist in me heeft de ogen altijd wagenwijd open om eventuele fotogenieke mogelijkheden te onderkennen. En dan zie je dit. De lage herfstzon is nog net krachtig genoeg om doorheen de al fel uitgedunde bladeren de herfstkleuren van mooi tegenlicht te voorzien. Het mysterieuze donkere bos en de heiige doorkijk naar de er naast liggende wei kunnen het herfstgevoel alleen maar vergroten. Een percentje meer nevel zou de voorzichtig in beeld kruipende lichtharpen ook nog een beetje duidelijker gemaakt hebben, maar je kunt niet alles willen natuurlijk.

  26-10-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 oktober Alleen voor notarissen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Humor is overal. Je moet het alleen maar zien ( of willen zien ).
  Neem nu vanmiddag. We hadden de Gijmelberg bij Aarschot uitgezocht voor onze dagelijkse wandeling met Phaido, niet toevallig omdat daar een en ander verborgen zat natuurlijk. Zien we daar dat bord. Het staat er echt. Ik zweer het, het is er niet in gephotoshopped ( dat was een klein kunstje geweest trouwens ), neen, er staat wel degelijk “Alleen voor notarissen“. Nu kan ik me nauwelijks voorstellen dat het speeltuintje in de achtergrond daarmee bedoeld wordt, dus het slaat wel degelijk op die glasbak. Het is uiteraard van oudsher geweten en gekend dat de notabelen van een dorp of stad, zeg maar de dokter, de burgemeester, de pastoor, eventueel de onderwijzer en natuurlijk de notaris, verantwoordelijk zijn voor een niet gering percentage van de wijnconsumptie van de gemeenschap. Maar om nu een glasbak te zetten alleen voor notarissen, dat is voor mij een brug te ver.  Ze hebben er nota bene een sticker opgeplakt van wat de notarissen wel en niet mogen drinken. Wat niet mag kon ik van op die afstand niet goed zien, interesseert me ook nauwelijks, maar wat wel mag, dat is rode wijn, ik meen een bierflesje te herkennen en witte wijn of bubbels. Over discriminatie gesproken. Ik ga aan het gemeentebestuur van Kasterlee vragen een glasbak te plaatsen met het opschrift “Alleen voor gepensioneerde muzikanten“ met een afbeelding van een Duvel-flesje er op.

  25-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 oktober Bella
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gebeurt niet zo vaak dat ik voor een dame op de knieën ga. Ik kan me zelfs niet herinneren of ik dat gedaan heb toen ik Josee ten huwelijk vroeg alweer zo’n 44 jaar geleden… Zal wel niet, want het was van moetens. J
  Soms gebeurt het dat je dermate overweldigd bent door een jonge schoonheid dat je toch een knie op de grond zet, al is het maar om een iets lager standpunt in te nemen bij het fotograferen. De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik eigenlijk van in het begin een “dikkeneuzenfoto” in gedachten had. Dat is het effect wat je krijgt als je te dicht bij je onderwerp zit bij een portretfoto, dan worden de onderdelen die het dichtst bij de camera zijn buiten proportie vergroot. Bella was nieuwsgierig genoeg om er in te trappen… vrouwen he.

  24-10-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 oktober Onderwaterhond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is vrij logisch dat iedereen die zich al dan niet professioneel met fotograferen bezighoudt dezer dagen herfstfotos maakt. Je ziet ze dan ook in alle maten en gewichten opduiken in tijdschriften, achtergronden, websites en andere sociale media. Origineel uit de hoek komen wordt behoorlijk moeilijk tussen alles wat voorbij komt. Ik heb het vandaag eens als volgt geprobeerd.
  Dit is een foto van de spiegeling van Phaido in een plas, en die heb ik dan 180° gedraaid. Alleen de spiegeling is zichtbaar, je wordt dus op het verkeerde been gezet door het feit dat Phaido onder water lijkt te lopen en, in tegenstelling tot wat wij gewend zijn te zien, de bovenkant van de foto dichterbij lijkt dan de onderkant. De afbeelding van de echte Phaido op de foto heb ik er dus afgeknipt. De herfstsfeer blijft volgens mij ook op deze manier voldoende aanwezig.
  De titel “Onderwaterhond” dekt uiteraard de lading niet, maar die vond ik wel goed klinken…
  J

  23-10-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!