Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  30-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrijwilligerswerk houdt uiteraard niet op bij het uitvoeren van dat gedeelte van de taken waarvoor je gekozen hebt. De manier waarop je omgaat met de bewoners is al even belangrijk als de fysieke inzet.
  Als wij met ons groepje vrijwilligers elke vrijdag weer op wandel gaan met de bewoners van Hoevezavel  vinden wij het ook belangrijk dat we onze passagiers behandelen als volwaardige medemensen. In de mate van het mogelijke proberen we dan ook contact te maken, te praten, emoties te delen, de dingen die je binnen een vriendenkring ook zou doen.
  Tijdens de rustpauze gedurende zo’n wandeling loop ik altijd met de camera op scherp om dat soort momenten te vangen. Ik word ondertussen aanvaard als huisfotograaf en ik bezorg elk beeld ook consequent aan de medewerkers.
  Dit vond ik weer zo’n hartverwarmend moment. Vrijwilligster Linda ( rechts
  J ) had een intiem gesprek met haar toevallige gezel en je kunt uit de beide gezichten aflezen dat ze het leuk vonden en er van genoten…. Daarvoor doen we het.   


  30-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september Domp op ut woater
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb ooit met een bandje waarin ik speelde een cover-versie opgenomen van de bekende Deep Purple hit “Smoke on the Water”. In het Lommels werd dat “Domp op ut woater” waarbij woater voor niet geoefende dialectologen nauwelijks uit te spreken is, de beste benadering verkrijg je door met “woweter” te beginnen als uitgangsbasis…
  Dit gezegd zijnde heb ik meteen een aanknopingspunt om bij dit beeld te komen, geschoten tijdens een erg vroege ochtendwandeling langs de Rijn met Phaido. Ook tijdens vakanties en weekend- of midweek trips moet ie regelmatig de gelegenheid krijgen om zijn natuurlijke behoeften te doen snappie? Hotel Landsknecht in Sankt Goar, waar we enkele nachten verbleven, ligt pal langs de Rijn, alleen een smalle, meer dan rustige wandelweg loopt er nog tussen. Da’s natuurlijk ideaal. Gewapend met een poepzakje zijn we er elke morgen nog voor het ontbijt op uit getrokken en het lukte ook steevast, bravo voor Phaido. Ik slaag er niet vaak in mijn nachtleven gewoon zijnde lijf zo vroeg uit bed te krijgen en als er dan situaties zoals deze zijn heb ik natuurlijk de camera ook altijd bij me.
  Ook vandaag werd het weer een erg mooie dag aan de Rijn en dat kondigde zich al vroeg aan. Terwijl de rondvaart - en cruiseboten zich naar hun uitgangsposities begaven hing er nog behoorlijk wat nevel. Bij de nabewerking in Photoshop heb ik er de functie “nevel verwijderen” op los gelaten en dat zorgde er voor dat zowel Burg Maus als de kerk van het gehucht Wellmich aan de overkant nog voldoende herkenbaar zijn hoewel dat in het echt nauwelijks het geval was. Net boven het water was die nevel evenwel net iets te onvermurwbaar voor Photoshop en die is dan ook echt zichtbaar aanwezig op de foto. De link was snel gelegd. Ik noem ‘m “Domp op ut woater”…    


  29-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september Onderweg naar Sankt Goar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van het hotel naar de aanlegsteiger van de Rijn-rondvaartboten in Sankt Goar is toch wel 3,5 km. Hoewel de hoteleigenaar een gratis shuttle-dienst aanbiedt vonden wij door onze jeugdige overmoed dat we dat wel te voet aankonden. Achteraf gezien was het misschien niet zo slim want omdat we in Bacharach ook nog een en ander bewandelden en we vanavond ook nog terug moesten bleek onze stappenteller deze avond behoorlijk in het rood te staan. Phaido ligt ook in diepe coma terwijl ik dit intik trouwens.
  Tijdens de wandeling naar Sankt Goar toe, met de zon pal in de ogen vond ik het nodig de schittering in de Rijn te fotograferen, tegen beter weten in eigenlijk. Het resultaat bleek echter ver onder de wegwerp-grens te blijven en na enig Photoshop-werk op de laptop vond ik dat het misschien wel eens een leuk plaatje zou kunnen zijn. De voorwaardelijke wijs gebruik ik hier omdat ik met de laptop en in totaal andere lichtomstandigheden nooit zeker weet of wat ik zie op het scherm ook wel waarheidsgetrouw is en bij dit soort beelden komt dat nog al nauw vind ik. Thuis op de PC, met een gecallibreerd scherm, zal ik het nog wel eens bekijken en eventueel fine-tunen.   

  28-09-2016 om 23:16 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Burg Maus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Burg Maus is het slot dat wij aan de overkant van de Rijn zien van uit onze hotelkamer. Interessant object en dus heb ik al enkele keren aangelegd met de Eos voor we naar de eetzaal gingen om van een heerlijk culinair festijn te genieten. Ik heb 'm gefotografeerd met de 300 mm plus extender helemaal ingezoomd, helemaal uitgezoomd, met de 24-105 in alle mogelijke composities en dit totaalbeeld vond ik al bij al het meest geschikt om een dag lang de volle aandacht te krijgen op deze blog. Blauwe lucht, enkele mooie wolkenpartijen, het slot dat majestueus hoog boven het gehucht Wellmich uit torent en de alomtegenwoordige Rijn op de voorgrond.... meer moet dat niet zijn...

  27-09-2016 om 23:37 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september Wandelknooppuntennetwerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Naast het bij de meeste mensen veel beter gekende fietsknooppuntennetwerk bestaat er ook nog zoiets als het wandelknooppuntennetwerk ( da’s zelfs nog een lettergreep meer ). Uiteraard weet ik als fervente wandelaar dat het bestaat maar… heb ik er ooit gebruik van gemaakt of een kaart ervan in mijn bezit gehad? Neen dus. Als ik ga fietsen neem ik vaak het knooppunten systeem in mijn route op, al is het meestal maar gedeeltelijk, maar als wandelaar loop ik de gekende paaltjes steevast gewoon voorbij zonder op nummers of pijltjes te letten. Ik zou ook niet weten waar knooppunt 10, 20 of elfendertig is en in welke richting ik 56 of 88 moet zoeken. Ik heb daar nooit aandacht aan besteed moet ik toegeven.
  Toen ik vandaag een ping binnenkreeg op de smartphone om me te vertellen dat er op nauwelijks vijf kilometer van mijn deur een nieuwe geocache was gelegd en ik dientengevolge nieuwsgierig op de site ging zoeken naar de gegevens las ik dat de legger stelde dat dit een plek was die een ideale toegang was naar het Olens Broek, een prachtig wandelgebied binnen het wandelknooppuntennetwerk volgens hem. Stel je voor, zo dichtbij en ik was daar nog nooit geweest. Ik ben er deze avond met Phaido naartoe getrokken, heb eerst de cache gevonden, een snelle oppikker, makkie, stelde weinig voor, maar dan zijn we verder gelopen en we hebben zeer genoten van de omgeving en van de mogelijkheden ons geboden door de paaltjes. Toch maar eens wat meer aandacht aan besteden in de toekomst.


  26-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september Aan boord
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik mocht vandaag mee met het personeel van het bedrijf Eriks tijdens een rondvaart doorheen de Antwerpse haven. Je mag zoiets rustig een buitenkansje noemen voor de schietgretige amateurfotograaf. De nodige interessante onderwerpen kwamen voorbij op en langs het water, maar ook aan boord was er wel een en ander te rapen. Deze trap met spiegel bijvoorbeeld, kon mij een hele tijd bezig houden.


  26-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september Onder de ring
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je over de ring rond Herentals rijdt merk je er eigenlijk niks van. Hier stroomt de Nete onder de vierbaansweg door. Er loopt een wandelpad langs de Nete en ook daarvoor hebben ze voor een constructie en een doorgang gezorgd. Ik kende de plek al langer want er is een geocache verborgen, niet eens zo’n makkelijke trouwens, en toen ik er samen met mijn maatje Jacky voorbij kwam vorige week en ik hem er op attendeerde zijn we er even naar toe gelopen. Als je dan bezig bent met gewoon rond je kijken in plaats van gericht zoeken zie je wel eens beelden waarvan je denk dat het wel eens een foto waard zou kunnen zijn. Toen had ik jammer genoeg voor een zeldzame keer mijn trouwe Eos niet mee genomen.
  Vandaag kwamen we er opnieuw langs en deze keer ben ik er bewust voor gestopt. Het soort beelden dat ik graag maak bleek onmogelijk… een perfecte symmetrie kon niet omdat  de Nete niet in een 90 graden hoek, maar ietwat schuin, onder die weg doorstroomt. Toch leek me de spiegeling op zich interessant genoeg om ‘m foto van de dag te maken.


  24-09-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 september 101
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gebeurt niet alle dagen dat ik een 101-jarige voor de lens krijg. Lieske verblijft al een hele tijd in zorgtehuis Hoevezavel en vandaag hebben we haar nog eens mee uit wandelen genomen. Na afloop zitten we dan nog even samen in de grote zaal en wij, vrijwilligers, krijgen een drankje aangeboden. Maar ook de bewoners worden niet vergeten. In het geval van Lieske moeten ze haar wel eens helpen. Marcia, een van de medewerkers van het tehuis, neemt die taak op zich en net op het moment dat ik wil afdrukken realiseert ze zich dat ze in beeld genomen wordt. Ondertussen is Heidi, een andere medewerkster iets komen vertellen aan Marcia zodat ik drie straffe madammen in één plaatje kreeg voor de prijs van één.
  Als je aan Lieske vraagt wat je moet doen om zo oud te worden is haar standaard antwoord: “ Blijven ademen he jong… “
  J


  23-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september Restjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Vandaag eten we restjes”… Ja wadde…
  De foto is niet meteen een voorbeeld van productfotografie ik weet het wel. Als wij met z’n tweetjes aan tafel gaan leggen we niet ons beste tafelkleed op, hebben we geen tralala als tafelversiering, het licht valt nogal ongelukkig door het raam achter me en zo zijn er nog wel enige mogelijke commentaren te bedenken maar daar gaat het hier niet over.
  Het vrouwtje is een ongekroonde keukenprinses, dat wil ik bij deze even vertellen, ere wie ere toekomt. Penne, dat aten we gisteren ook al, da’s waar, boontjes, peulen, groene asperges, zongedroogd tomaten, erwtjes, spekjes, in schijfjes gesneden olijven en dat overstrooid met rode ajuinsnippers, pijnboompitten en geitenkaas, een beetje olijfolie met citroen er over en wat jonge sla er door gemengd, daarbij twee gebakken geitenkaasjes in spek gerold en een glaasje rood. Restjes??? Er moet mij eens iemand komen vertellen in welk sterrenrestaurant je beter eet. Mijn schatje zet dit soort heerlijkheden alle dagen op tafel… gaat de liefde van de man door de maag? Zeker weten, maar niet alleen door de maag, om het al 47 jaar met mij uit te houden heb je nog andere kwaliteiten nodig.
  J
  Merci schatje.  


  22-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik een telefoontje kreeg van foto-maatje Alex of ik zin had om mee te gaan naar Antwerpen om wat avond- en nachtfotos te maken van de nieuwe fietsbrug en omgeving moest ik niet lang nadenken. Ja natuurlijk ben ik daar altijd wel voor te vinden.
  We hebben ons allebei meer dan behoorlijk kunnen amuseren met de vele architecturaal interessante gebouwen en constructies in die buurt. Toen het nog niet helemaal donker was kon ik dit plaatje al scoren. Doorheen de boog van de ingang van de fietsbrug omhoog kijkend kon ik deze building mooi in een compositie plaatsen.
  Ik moet me aan de zelf opgelegde regel van slechts één foto per dag houden wat deze blog betreft en dat is een beetje jammer want ik heb er nog wel enkele leuke…
  Dat we na gedane taak ook nog in een toevallig voorbij komend gezellig café nog iets geconsumeerd hebben hoeft de lezer niet te verbazen neem ik aan…
  J


  21-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september Bizons
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb er vandaag samen met cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie een heerlijk lange fietsdag van gemaakt. Bouwel, Nijlen, Grobbendonk was de regio waar we van het schitterende nazomerweer wilden genieten en ik had niet zonder voorbedachte rade voorzichtig een parking in de buurt van café De Slappe Uier gesuggereerd om de fietsen van de dragers af te halen. Ik heb daar wel eens vaker genoten van de uitgebreide verzameling streekbieren en ik had ook ooit de kaart gezien met meer dan aantrekkelijke gerechten, zoals bizon-steak en bizon zes-rib… De uitbater van de zaak heeft namelijk sedert enkele jaren een kudde bizons in de wei bij het café en naast de pandas in Pairi Daisa zijn dat waarschijnlijk de meest gefotografeerde exotische dieren in het land. Voor wij er, na onze tocht, op het terras neer streken zijn ook wij gestopt om het spektakel eens wat beter te bekijken en… te fotograferen. J


  20-09-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september Vijver
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk was het best aangenaam fietsweer vandaag en in de loop van de namiddag realiseerde ik me dat ook. Na de Aarschot fashion night, en een weekend Aarschot street catwalk had ik zo’n 1500 fotos in de bewerken/selecteren pipeline zitten. Ik had al een aantal uren voor de PC gezeten toen ik vond dat een beetje frisse lucht welkom zou zijn.
  Een niet al te groot rondje Lichtaart langs niet voor de hand liggende wegen, weggetjes en paadjes durf ik wel eens aanvatten, ik heb enige terreinkennis toch, en zo belandde ik ongepland midden in het villapark. Bij de ronde vijver midden in de grote rotonde lag ooit een geocache en die plek is me dus ook niet onbekend. Toen ik dus daar langs fietste wilde ik nog wel eens via dezelfde ingang gaan zien of er enig fotoplezier te rapen viel. Naast enkele detailfotos maakte ik ook een panorama-overzichtsfoto van de locatie. Uit 7 staande fotos had Photoshop er geen probleem mee om er deze samengestelde plaat uit te toveren.


  19-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september Streetcatwalk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook tijdens de tweede dag van het streetcatwalk gebeuren in Aarschot waren de weergoden ons super-welgezind. De dramatische voorspellingen waar wij een ganse week ongerust tegenop gekeken hadden bleken nog maar eens onnodige bangmakerij. Ik heb weer honderduit mijn gang kunnen gaan met fotograferen. Een geheugenkaartje van 32 Giga heb ik meestal in mijn toestel zitten en dat was weer meer dan half vol toen ik thuiskwam vanavond.
  Dan bekruipt me de zin om weer maar eens een foto te plaatsen van een van de kleindochters die zonder complexen meeliepen tussen de groten, of van een van de breakdance boys die ook vandaag weer vele monden lieten openvallen. Enkele shots van de dames die de spulletjes van de deelnemende lingeriewinkels showden vond ik ook best leuk om naar te kijken en dan was er nog de erotica shop die ook dit jaar zorgde voor fel becommentarieerde beelden. Maar uiteindelijk besloot ik deze keer te kiezen voor de essentie. Modellen showen kleding. De keuze voor dit model is louter willekeurig… of misschien toch ook weer niet. Lang, mager, mooi, not my piece of cake maar wel precies wat de modewereld verlangt van een model begrijp ik, en daarenboven was ze een van de enkelen die met de camera wist te spelen als ze zag dat ze in beeld genomen werd.
  Ik had al vrij snel begrepen dat ik, met altijd weer zoveel lucht in de achtergrond, maar beter de flits op de Canon zette en dat bleek een goede zet, voorkant van het model toch goed belicht ondanks redelijk opdringerig tegenlicht.   


  18-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september Break Dance
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na dat we eergisteren al de fashion night hadden in Aarschot ging het vervolg van het mode gebeuren een weekend lang de straat op onder de naam Street Catwalk. Het is ook precies wat de naam zegt: in de Aarschotste straten wordt in de buurt van de kledingwinkels een giga-lange aanhangwagen met tapijt en rode loper geparkeerd en daarop wordt de collectie van de betreffende deelnemende zaken geshowd. In tegenstelling tot de eerder pessimistische voorspellingen mochten we de hele namiddag genieten van prachtig na-zomer weer. Morgen nog van dat graag…
  Om het entertainment gehalte een beetje op te krikken hadden ze dit jaar o.a. beroep gedaan op kleinzoon Pieter die zijn break-dance kunstjes wilde tonen en die had dan weer zijn vriend Anthony meegebracht, die had nog net iets meer ervaring in het genre.
  Ik heb al vaker verkondigd op deze paginas dat break dance echt top-sport is en met deze foto heb ik weer een argument er bij om dat te bewijzen. Anthony heeft net een dubbele salto in zijn dans-act ingepast en ondanks de prestatie verliest ie er zijn dikke glimlach niet bij.    


  17-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september Hoevezavel 2 ( of is het toch 1? )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het nieuwe Hoevezavel 2 is ondertussen alweer meer dan een jaar in gebruik maar het is nog steeds niet helemaal afgewerkt. Het oude Hoevezavel 1 is ondertussen gedeeltelijk afgebroken en het deel dat blijft staan zal een andere bestemming krijgen, de kunstacademie wordt er gehuisvest en er komen vergaderlokalen en dies meer. Na de wekelijkse wandeling zag ik in het voorbij lopen de weerspiegeling van het nieuwe in de ramen van het oude en tja, dan stop je toch even voor een foto?    


  16-09-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september Paaldansen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Of het mijn erotische fantasieën prikkelt? Neen dus… Maar dat is ook niet de reden waarom ik fotografeer.
  De Aarschotse fashion night is een evenement dat ieder jaar de plaatselijke kledingwinkels de kans geeft hun collecties op de catwalk te tonen in de stadsfeestzaal. De erotica-shop is telkenjare van de partij – terecht natuurlijk, want voor dat soort activiteiten heb je ook specifieke outfits – en ik betrap mezelf er op dat ik al enkele keren lekkere kontjes, uitdagende tieten en andere opwindende vormen gefotografeerd, en op deze blog geplaatst heb. Dat fotograferen heb ik vandaag ook gedaan trouwens, maar bij deze wil ik toch een ander plaatje tonen, liever dan de voorbij komende - naar mijn gevoel  - carnavalspakjes, koos ik voor deze foto van een roodharige, overal getatoueerde dame die zich in wulps geachte poses rond een paal slingerde. Als verrassing in de show vond ik het geslaagd, compliment voor de erotica-shop. Die paal was trouwens binnen de kortste keren geplant midden op de catwalk en hoewel ik stiekem had gehoopt dat ie met lading en al in het publiek zou storten, gebeurde dat niet.
  Mijn hormonenhuishouding kon ik makkelijk onder controle houden en hoewel het fotografisch gezien qua belichting best moeilijk was puurde ik er enkele leuke shots uit.
  Ik beloof bij deze plechtig dat ik volgend jaar ook eens een andere winkel aan bod laat komen… bruidskledij bijvoorbeeld, da’s ook altijd leuk.  
  Voor de geïnteresseerden: 67 mm -  f 5,6 - ISO 5000 - 1/250   


  15-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september Wielerwedstrijd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zou vandaag een wielerwedstrijd door het dorp passeren. Dat hadden we gelezen op de borden. We hadden er geen idee van over welke wedstrijd het ging… iets met “puntje puntje puntje Gazet van Antwerpen” meen ik en we waren ook niet van plan er lang wakker van te liggen.
  Toen we net op het moment dat we even naar de Spar wilden rijden om enkele inkopen te doen tegen gehouden werden door de begeleidende politie zwaantjes kon ik niet anders dan de altijd meegezeulde camera bovenhalen natuurlijk. Ik heb enkele shots gewaagd om de voorbij razende renners te fotograferen en ook al omdat ik vandaag niks anders voor de lens kreeg,  vond ik vanavond dat ik er toch maar iets mee moest doen, iets extra aan moest toevoegen. Ik heb dan maar alles wat buiten de weg en het peloton viel zwart wit gemaakt in de veronderstelling dat zo de aandacht nog meer gaat naar het onderwerp. Er zijn zo van die regels die je op diverse manieren kunt toepassen…   


  14-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 september De Hoge Venen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ge moet goed gek zijn om op zulke warme dag de Hoge Venen in te trekken om te gaan geocachen. Veel gezond verstand en doordachte logica hoef je niet altijd te zoeken in de dingen die ik doe en mijn cache-maatje Jackie durft ook al eens rare bokkensprongen te maken en zodoende zijn we er tegen beter weten in toch maar op uit getrokken vandaag.
  We hebben het geweten, liters vocht hebben we verloren, op het moment dat ik dit zit te tikken ben ik nog altijd aan het bijdrinken…
  Het was alleszins de moeite waard. We hebben menige zoekactie succesvol kunnen afronden, enkele ook niet, maar dat wijten we aan de hitte
  J
  Ook de landschappen die zich ontrolden waren meestal schitterend. De wijdsheid van de streek is moeilijk te vatten in één foto natuurlijk maar bij deze doe ik toch een poging.  


  13-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 september Parkeerproblemen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is ook nooit goed. Regelmatig zijn de weersvoorspellingen niet positief genoeg voor onze kust, dan weer komt de verkeersinformatie over de toestand op de snelwegen richting het zeetje veel te negatief over, of  zijn er onvoldoende treinen en ook het opduiken van dagjesmensen met frigoboxen wordt met lede ogen bekeken. En nu het zo laat op het jaar nog eens goed weer is zitten ze op hun centen en zijn ze te gierig om enkele jobstudenten of vrijwilligers te betalen om op de veiligheid van de badgasten te letten. Terwijl de burgemeesters van onze Vlaamse kuststeden ruziën omtrent het al dan niet inzetten van redders in zee in september en door plaatselijk zwemverbod de toeristen wegjagen merkten wij vandaag dat ze in Zeeland daar veel klantvriendelijker mee omgaan.  Wij weten dat al langer en als wij zin hebben om eens te gaan uitwaaien aan zee gaan wij naar Zeeland, dichter bij dan Oostende, Knokke of Blankenberge, nauwelijks last van die afschuwelijke lintbebouwing, kraaknette, bewaakte stranden en van files hebben ze meestal ook geen last. Hoewel we daar vandaag toch even mee geconfronteerd werden, het was druk in Domburg, Westkapelle en Vlissingen om maar drie plaatsen te noemen die wij bezochten. Dat zorgde er voor dat we in Domburg niet op de gekende gratis parkeerplaatsen terecht konden bij het gemeentehuis. We moesten een eind terug tot bij de sportvelden en dan de hele afstand wandelen tot op het honden-toegelaten strand aan de andere kant van de gemeente.
  Dezelfde parkeerproblemen hadden ook de plaatselijke meeuwen merkten we daar. Nauwelijks een vrij plaatsje te vinden.


  12-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september De Korte Hei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vaste prik: zondagavond is onze bijpraat- en gezellig-samenzijn-avond met de vrienden. We hebben in de loop van de week allemaal wel een en ander beleefd en bij een glas komen alle verhalen en anekdotes voorbij. Het gebeurt uiterst zelden dat ik een zondagavond oversla. In principe kiezen we er voor om telkens weer een andere horecazaak in Lichtaart te bezoeken maar ze zijn tegenwoordig niet meer zo dik gezaaid helaas… Het gebeurt daarom steeds vaker dat je ons kunt terug vinden in De Korte Hei en daar ben ik niet rouwig om. Er is een mooi terras voor avonden dat het weer het toelaat - zoals vanavond -, de bediening is er uitstekend en je kunt er indien gewenst ook nog een hapje eten. Phaido vind het ook een leuke locatie want wandelmogelijkheden voor en na zijn er zat. Fotomogelijkheden ook trouwens en er zijn er dit jaar al enkele voorbij gekomen in deze blog. Voor we terug naar huis reden ben ik nog rap het statief en de camera uit de wagen gaan halen om een lange-sluitertijd-opname te maken van het bloemenperk anex lantaarns bij de ingang.   


  11-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!