Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  27-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 augustus Phaido de berghond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben altijd gedacht dat Phaido een waterhond was maar na vandaag moeten we onze mening herzien: Phaido is een berghond!!! Wij werden als ervaren bergwandelaars de hele dag belachelijk gemaakt door onze bergwandeldebutant.
  Uiteindelijk hebben we de geplande tocht naar de Göflaner Schärte maar uitgesteld tot een latere datum, de locals hadden ons verwittigd dat het daarboven zeker niet stabiel zou zijn na de massas neerslag van de voorbije weken, rutschig en Absturzgefahr werd ons in het oor gefluisterd en naar dat soort goede raad luister je maar beter als laaglander. We zijn toch het Martelldal ingereden, helemaal tot het uiteinde en daar hebben we de klim naar de Zufallhütte ondernomen, een jaarlijkse vaste prik eigenlijk. Phaido heeft natuurlijk vierpootaandrijving en die confronteerde ons op een pijnlijke manier met onze beperkingen…
  Boven gekomen, net onder de hut moest ik even gehoor geven aan de roep van een andere hobby en na een succesvolle vondst bleef ik nog wat rondhangen in de ruine van een of ander vervallen gebouw. De fotografen onder de lezers begrijpen dat wel. Phaido bleef ondertussen geduldig op een rots liggen wachten tot er weer andere actie kwam en toen ik hem door het gat waar ooit een raam had gezeten zag liggen met het bergkerkje op de achtergrond kon ik niet anders dan afdrukken.   


  27-08-2014 om 23:05 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 augustus Oude steegjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is ook Schlanders en ik vind het zelfs een zeer charmante kant er van. Waar Schlanders de laatste decennia als centrum van de Vinschgau een op en top modern stadje geworden is met een voetgangerszone, winkels, een ziekenhuis, hotels, restaurants, cafeetjes, sportvelden, een cultureel centrum, kortom met alle faciliteiten die de toerist weet te apprecieren, zijn er ook nog inwoners die, zonder zich om enige evolutie te bekommeren, star hun oude traditionele levenswijze aanhouden. Je ziet ze door de Hauptstrasse lopen met hun blauwe schorten en boerenklederdracht, maar vooral, ze wonen er ook nog in die oude hofsteden, met vee, stallen, moestuinen en al op niet eens 200 m uit het centrum. Je moet ze weten te vinden die steegjes, maar ik dool er ’s avonds na het avondeten graag door, zeker nu Phaido er bij is. Die geniet hier van geurtjes die hij leuker vindt dan uitlaatgassen, parfums, sigarettenstank en andere consumptiewalmen.


  26-08-2014 om 23:02 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 augustus De appelpluk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn vandaag van uit Brixen via de Jaufenpas naar Schlanders gereden. Dat is voor ons altijd een beetje thuiskomen. We gaan er al sedert jaar en dag genieten van de bergen, de mensen, de lekkere keuken, het weer… en ik zou nog wel even kunnen doorgaan. Schlanders ligt midden in de Vinschgau, ergens halfweg tussen Meran en de Reschenpas en dat is een van de grootste appel-teelt gebieden van Europa. Op elke vrije vierkante meter grond hebben ze appelbomen geplant en ieder jaar wordt in de oogstperiode elke beschikbare werkkracht ingezet. Appels plukken is een vrij arbeidsintensieve bezigheid. Meestal gebeurt dat allemaal in de maand september en dat gaat dan ook gepaard met feestelijkheden allerhande, waar wij dan weer graag bij aanwezig zijn. Wie schetst onze verbazing toen wij deze namiddag tijdens onze eerste losloop-wandeling zagen dat de pluk al begonnen was. De weersomtandigheden zullen wel zeer bevorderlijk zijn geweest voor de appelgroei dit jaar. Dat het plukken niet altijd overal even gemakkelijk gaat mag wel blijken uit deze foto. Zelfs op de steilste hellingen staan appelbomen. Vaak hebben ze daar dan terassen voor aangelegd. Je moet echt geen hoogtevrees hebben om daar als appelplukker aan de slag te gaan. Deze foto is gemaakt met de telelens en die gasten waren zowat halfweg de hemel hun kost aan het verdienen.     


  25-08-2014 om 23:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus De Tramötsch piste
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb nog niet het plezier gehad in de winter van de Tramötsch-piste af te zoeven en vandaag heb ik me voorgenomen dat toch zo snel mogelijk maar eens te gaan doen. We zouden de Plose de huisberg van Brixen kunnen noemen, minder bekend en als skigebied minder groot dan het nabijgelegen Kronplatz bij Bruneck, maar na wat ik vandaag te zien kreeg wil ik het er volgende winter zeker wel eens op wagen.
  Ik was al ooit in de buurt geweest met de vrienden. Een aantal jaren geleden hadden we het plaatsje Sankt Andrä uitgekozen als uitvalsbasis om van daar uit de omgeving te gaan verkennen met de motor. Vandaag kwamen we er terecht omdat er een geocache event georganiseerd werd en omdat zowel datum als plaats perfect pasten in ons reisschema hebben we daar aan deelgenomen, tot zeer grote tevredenheid moet ik zeggen. Geocaching.com, de moeder-site van alle geocache-fanaten maakt er namelijk een gewoonte van ieder jaar in de maand augustus een challenge uit te schrijven om wat souvenirs te verdienen. Zes verschillende soorten cachen moest je deze keer loggen binnen de maand om te slagen in de uitdaging. Een event had ik nog niet op mijn palmares, vandaar…
  Zoals dat wel vaker het geval is met geocachen ontdek je leuke plekken en soms vind je die dermate de moeite waard dat je ze op je lijstje “voor herhaling vatbaar“ zet.
  De tocht verliep voor een gedeelte op het parcours van de pistes van het skigebied en op deze plek waren we trouwens behoorlijk verkeerd aan het zoeken. De GPS kreeg de raarste kuren, magnetisme, zwarte magie… wie zal het zeggen. Feit is, dat als de organisatoren niet zo vriendelijk geweest waren ons terug op het goede spoor te zetten we deze cache nooit gevonden zouden hebben. Phaido trok er zich allemaal niks van aan, die holde de piste af met een elegance die je bij baasje en vrouwtje op dat punt van de wandeling al lang niet meer zag na 8 km redelijk steil bergaf lopen.    


  24-08-2014 om 22:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 augustus De Italiaanse keuken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aansluitend bij de blog van gisteren zou ik het deze keer willen hebben over eten. Mijn interesse in het onderwerp is algemeen gekend. Vakantietijd is voor ons dan ook altijd een beetje een cullinaire ontdekkingsreis. Soms duurt het een tijdje, maar meestal slagen wij er vrij snel in de goede adresjes in een vakantiebestemming te vinden. In Lazise kenden we er al enkele en sedert enkele dagen is er daar eentje bij gekomen. De Italiaanse keuken staat sowieso erg hoog in ons voorkeurlijstje. Castello, het eerste restaurant links binnen de poort als je van de grote parking komt kan onze volle goedkeuring meedragen. Nadat we er al enkele keren getafeld hadden en we het personeel een beetje hadden leren kennen vroeg ik of ze het erg zouden vinden als ik enkele fotos maakte van het keukengedeelte. Dat vonden ze geen probleem. Zowel de keuken als de pizza-oven mocht ik uitgebreid bezoeken, bekijken en fotograferen. Ik kreeg zelfs een mini privé rondleiding, netjes, proper, goed georganiseerd, ik was best onder de indruk. Zo bleek dat het zeker geen toeval is dat wat er op tafel komt grote klasse is. Dit zijn de pizza-bakkers, goedgemutst, ordelijk, hard werkend en vriendelijk. Zo hoort het.   


  23-08-2014 om 22:30 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus Pol
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sta me toe maar meteen te vertellen dat er aan deze foto helemaal niets gephotoshopped is. We zijn wel degelijk door een plaatsje gekomen met de welluidende naam “Pol”. Dat ik dit een fotostop waard vond begrijpt de lezer zonder enige twijfel? Josee kreeg de camera in de handen geduwd en mocht ( moest !!! ) op de sluiterknop drukken.
  Onze tochten door het hinterland van het Gardameer brachten ons vandaag in het wijngebied Valpolicella. Bij het plaatsnaambord van een van de deelgemeenten kon ik niet anders dan een parkeerplaats te zoeken om gebruik te maken van het decor. Ik vond de locatie zo sympathiek dat ik maar meteen een winkel ingedoken ben om een streekproduct te kopen. Wij reizen om te leren en om streekproducten uit te proberen toch? Zeker als er sprake is van enige alcoholische waarden bij de inhoudsopgave wil ik graag proefkonijn spelen.
  Het mag dus geen verwondering wekken dat ik dit zit te tikken bij het genot van een heerlijk glaasje – excuseer, FLES – Valpolicella.  


  22-08-2014 om 22:40 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus Verona
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kenners zien natuurlijk meteen waar we vandaag geweest zijn. Voor al de anderen: we hebben vandaag een bezoek gebracht aan Verona. Zoals de meeste toeristen wilden we op veel te korte tijd veel te veel zien. Naast negen gevonden geocachen mogen wij nu dus ook een groot deel van de bezienswaardigheden van Verona op ons palmares schrijven. We begonnen met een tocht rond en boven het theatro Romano, vervolgens moest de Ponte Pietra er aan geloven, la casa di Giulietta - Shakespeare zelf schijnt trouwens nooit in Verona geweest te zijn en het balkon waar elke dag duizenden toeristen zich staan te vergapen is er in de jaren 30 van vorige eeuw aangebouwd… -, we hebben zoals zovelen de rechterborst van het standbeeld aangeraakt, geluk in de liefde willen wij ook wel blijven hebben, de arena hebben we gezien, bezocht en gefotografeerd, de Piazza delle Erbe, de Arche Scaligere en dan vergeet ik de menige andere pleinen, binnenplaatsen, tuinen en monumenten nog… Kortom, we hadden duidelijk te veel hooi op onze vork genomen en het was dus ook niet meer dan normaal dat enkele van die vijf bengels zo rond zes uur begonnen te jengelen dat ze naar huis wilden. Phaido is bij aankomst in het hotel trouwens als een blok in slaap gevallen. J    


  21-08-2014 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus San Martino la Battaglia
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor sommigen is dit misschien een net iets te lugubere foto. In het kerkje vlak bij de gedenktoren in San Martino la Battaglia is het ganse halfrond achter het altaar gevuld met doodshoofden, échte doodshoofden.
  Wij Belgen spreken over “DE” Grote Oorlog vanzelfsprekend als die welke werd uitgevochten tussen 1914 en 1918. In Italie hebben ze een net iets langere geschiedenis qua bloedvergieten. De regio net ten zuiden van het Gardameer was wel vaker het toneel van strijdgewoel. In de jaren 1800 werden hier enkele zware veldslagen uitgevochten in het kader van de Italiaanse onafhankelijkheidsstrijd. In het plaatsje San Martino la Battaglia werd een toren anex museum opgericht om dit te gedenken. Vlakbij is een kerkje waar de waanzin van de oorlog wel zeer aanschouwelijk tot bij de bezoeker wordt gebracht. De toestand van de schedels verraadt vaak hoe de betreffende persoon om het leven kwam… een gaatje tussen de ogen, in het voorhoofd, in de wang, een half weggeblazen schedel, één intakte en één niet meer aanwezige oogkas, een halve schedel… er is niet zo veel nodig om iemand het hoekje om te helpen kun je hier zien. Of dit een wijze les betekent voor alle volgende generaties is maar zeer de vraag…


  20-08-2014 om 22:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 augustus I'm singing in the rain
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben een regendag achter de rug. Ach ja, een beetje solidariteit met de rest van Europa is nooit verkeerd. We zijn deze morgen met paraplus en regenkleding toch maar een wandeling gaan maken langs het strand naar het stadje en we hebben de moed er goed ingehouden. Samen zingen is toch zo leuk. De toepasselijke titels kwamen voorbij gevlogen. Het populairst was “Happy…”, op de voet gevolgd door “I’m singin’ in the rain”. Pieter bedacht dat we daar best ook een dansje bij moesten doen. Gelukkig liep ik langs de andere kant van de camera. Het zou ten eerste geen zicht geweest zijn mij Fred Astair te laten imiteren en dan nog… wie zou er anders de foto gemaakt hebben?


  19-08-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Koningspage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn hier aan het Gardameer zoveel dingen om te bekijken en te fotograferen. De mooie stadjes en dorpen met vaak eeuwenoude gebouwen en kunstwerken, de bergen, het meer met de bootjes, de vogels en de zonsop- en ondergangen, niet de vergeten de vele mooie madammen op het strand en de kleinkinderen natuurlijk, even zovele potentiele onderwerpen om de hele dag met je vinger aan de sluiterknop van de camera te zitten.
  Als je dan ’s morgens even het binnenland intrekt om Phaido in alle rust zijn natuurlijke behoeften te laten doen zonder er met poepzakjes achteraan te moeten lopen en je wandelt langs een wijngaard door een weelderige bloemenpracht, dan zie je plots deze prachtige grote vlinder van een mij tot zonet zeer onbekend merk…. Ja, meteen klik natuurlijk. Ik ben geen  vlinderoloog maar een koninginnepage was het volgens mij alvast niet, die kende ik, want had ik al eens gefotografeerd, hij was wel even groot en had ook van die aanhangseltjes achter aan de vleugels. Enig opzoekwerk op het net leerde me dat we hier dus te maken hebben met een koningspage, die zijn er ook blijkbaar… De koningspage is trouwens niet het mannetje van de koninginnepage, zoals ik in eerste instantie abusievelijk concludeerde, je hebt dus mannelijke koninginnepages en vrouwelijke koningspages. Tja, wij mensen hebben tenslotte ook ladyboys en dragqueens, hoewel ik daar minder mee op heb dan met vrouwelijke koningspages.
  J  


  18-08-2014 om 23:30 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Genietend van de avondsfeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is me het dagje wel geweest. Deze morgen zijn we al erg vroeg naar de luchthaven van Bergamo gereden om dochterlief te gaan op halen samen met drie kwart van haar kroost. Om 7h55 zouden ze daar landen en dat betekende dus de wekker zetten om 5h45. Alleen Nicolas verkoos in Belgie te blijven om samen met zijn papa de continuiteit van de boerderij te verzorgen. Na een terugrit  naar Lazise met het nodige Gardameer fileleed zijn we een flink stuk van de dag bezig geweest hun kampeer-accomodaties op te bouwen.
  Pas in de loop van de avond vonden we tijd om even met Phaido naar het stadje te trekken voor wat sfeerproeverij. De zonsondergang en het mooie kleurenspel van de avondlucht leende zich daar uitstekend toe, tot groot plezier van de amateurfotograaf in mij.
  Bij deze opname had ik mezelf zo gepositioneerd dat de zon precies achter het hoofd van Josee zit. Met zulk sterk tegenlicht moest ik dus wel flitsen om de voorkant ook een beetje behoorlijk belicht te krijgen. Het resultaat mag er best zijn, al zeg ik het zelf. Het vrouwtje lijkt wel heilig met die aura rond haar hoofd… of dat in werkelijk ook zo is laat ik in het midden
  J.  


  17-08-2014 om 23:34 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  16-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus Avond over het haventje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het haventje van Lazise, sedert wij er in de zeventiger jaren voor het eerst kwamen met onze eigen kinderen is er nog helemaal niets veranderd. Nu de kleinkinderen er bij zijn voel ik me ineens 35 jaar terug geflitst in de tijd. Ik zou eigenlijk wel eens een foto van uit die jaren langs een van nu willen leggen en los van de fotokwaliteit zou je er weinig verschil in zien. Dezelfde sfeer, dezelfde stemmige avonden, dezelfde gezellige drukte, hetzelfde decor natuurlijk… zelfs de kleinkinderen lijken als gegoten op hun ouders… sommige boten zijn weliswaar herkenbaar als daterend uit recentere tijden maar al bij al is dit een plek waar de tijd heeft stil gestaan. Na een heerlijk eerste avondmaal in een van de vele restaurantjes, overgoten met de nodige hugos en wijntjes, borrelde de romantiek weer op toen ik onderweg naar La Mimosa hier voor de zoveelste keer onder de indruk geraakte van de unieke locatie. Avondfoto dus… probleem: geen statief bij… oplossing: camera op een bank leggen en goed vast aandrukken zodat de sluiter toch drie seconden open kan.


  16-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus Zillertal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden er voor gekozen deze keer de reis naar Italie in twee dagen op te splitsen. De eerste keer dat Phaido zo’n lange tijd in de wagen moest zitten wilden we het wat rustig aan doen. Hij doorstond de test met verve. Bij elke tussenstop wipte hij fris en monter uit de exclusief voor hem voorbehouden kofferruimte en hij verteerde de kilometers alsof hij al jaren een geroutineerde Europa-reiziger was. Toen we aankwamen in het Zillertal – dat leek ons een fijne plek om te overnachten – was hij zonder twijfel het fitste van ons drieen…
  Het was trouwens behoorlijk koud in Uderns, en nat... Buiten in de overdekte Biergarten van het hotel zaten we warempel helemaal alleen. Aperitiefje voor het vrouwtje en aperitiefje voor het baasje die even iets verder op was gaan staan om de foto te maken. Phaido profiteert natuurlijk meteen van de gelegenheid om baasje zijn plaats in te nemen…
  Er was toch wel volk in het hotel, maar die allemaal hadden wijselijk besloten maar binnen te blijven, iets wat rond etenstijd ook niet helemaal onlogisch is. Wij zullen morgen zorgen dat we zo snel mogelijk aan het Garda Meer zijn en hopen dat het daar beter weer is.     


  15-08-2014 om 23:08 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus Laura de boompoes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op bezoek bij dochterlief en gezinnetje in Wuustwezel is er altijd wel iets te fotograferen. Zijn het niet de kleinkinderen dan hebben ze ook nog een uitgebreide veestapel en de natuur in de omgeving is er ook al niet verkeerd. Dat Laura Jr., een van de huispoezen, vandaag mijn onderwerp zou worden was wel erg onverwacht.
  Phaido, mijn beste vriend en trouwe gezel tijdens mijn tochten, was mee richting stallen en weiden gelopen en de ontmoeting met het poesje resulteerde niet meteen in een gezellig onderonsje, integendeel. Katten en honden… da’s zoals water en vuur he. Laura had geen oog voor de vriendelijk kwispelende staart van Phaido en ze interpreteerde dat zeker niet als een verzoenend vredesteken. Binnen de kortste keren zat ze al blazend in een boom. Zelfs nadat ik een verbouwereerde Phaido aangelijnd had en weg geleid, kon of wou ze er niet meer uit… Tja, eerst haalt de amateurfotograaf dan zijn toestel uit de tas natuurlijk en na de nodige shots hebben we ettelijke pogingen gedaan om het beestje weer veilig beneden te krijgen. Gelukkig zat ze niet al te hoog. Enkele schrammen later is dat ook gelukt en kon Laura in de veilige armen van kleindochter Marie Leen uit de potentiele gevarenzone weggedragen worden.


  14-08-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus Koeien in de Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ondanks de sombere voorspellingen hebben we vandaag hier in de Kempen weer geen druppel regen gezien. Ik heb me deze morgen bij een heerlijk precies-goed-weertje nog eens bezig gehouden met een van mijn fotografische dadas, nl. de panoramafotografie. Ik bedoel dan niet gewoon met een compactje eens van links naar rechts bewegen terwijl je de sluiterknop openhoudt maar een aantal volle resolutie opnames in een programma samen stitchen tot een giga afbeelding. Deze bewerking is samengesteld uit 12 staande fotos en om ‘m in zijn volle glorie te kunnen zien zou je monitor 6 m breed moeten zijn. Het is dan ook een beetje jammer dat in deze blog het maximaal toegelaten uploadformaat 1,5 Mb is - ik heb mijn werk dan ook behoorlijk moeten verkleinen -  en dat doet het kijkplezier een beetje onrecht. Toch wil ik hem als foto van de dag gebruiken omdat ie op het einde van het jaar zoals alle andere weer in een album zal belanden en dan zal dat over twee vlakliggende paginas zijn.


  13-08-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Jean, de one-man-band
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn ondertussen al een hele tijd muzikant-af. Na een lange beroeps-carrière waren de reunies met The Lonely Boys, een van mijn eerste bandjes, uit de sixties, de laatste stuiptrekkingen van mijn muzikale aspiraties. Nu we daar ook definitief een punt achter gezet hebben wil dat niet zeggen dat we geen vrienden meer zijn, integendeel. We houden kontakt, en als het effe kan komen we ook regelmatig samen. Met Eddy die in Gambia woont en met Jack uit Omaha Nebraska is dat niet voor de hand liggend. Jack was deze week weer eens in het land, voor zijn werk… en zo konden we met zijn vieren - helaas deze keer zonder Eddy - toch een dagje gezellig bijpraten, bijtafelen en bijdrinken. Toetsenist Jean wilde bij die gelegenheid persé zijn nieuwste speeltjes tonen. Waar is de tijd dat keyboard-spelers met een muur van synthesisers voor hun neus op het podium stonden? Tegenwoordig heb je daarvoor alleen een draagbaar klaviertje nodig, via blue tooth, draadloos dus, verbind je dat met een gecombineerde geluidenbank-sequencer-module, voeg daarbij een tablet met loops, samples en andere slimmigheden en een klein mengtafeltje, alles samen in een niet eens zo grote flight-case en je bent klaar om als one-man-band het podium op te stappen. De demonstratie was alleszins overtuigend.


  12-08-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus De kapster
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de vervelende nevenaspecten van ouder worden is dat er regelmatig relaties wegvallen. En dan bedoel ik niet alleen dat er in je kennissenkring mensen overlijden maar ook dat lieden waar je beroepsmatig mee te maken krijgt plots hun beroep niet meer uitoefenen. Zo zie ik met schrik de dag tegemoet dat onze tandarts er mee ophoudt, de man is al in de zeventig en hij verzorgt onze bijtertjes al meer dan 40 jaar. Onze huisarts is nog zo iemand die binnen afzienbare tijd van een verdiend pensioen zal gaan genieten. En mijn kapper Jef heeft per 1 juli de deuren definitief gesloten… Dan moet je op zoek naar alternatieven.
  Het vrouwtje insinueerde dat Anniek,het kapstertje dat voor haar aan huis komt, ook wel mannen knipt... Na veel overredingskracht van mijn schatje wilde ik het wel eens proberen. De wiskundige zekerheid dat Jef van mijn steeds schaarser wordende begroeiing elke keer weer het allerbeste maakte werd vervangen door de twijfel aan de kennis van de anatomie van ouder wordende mannen, die ik Anniek toedichtte. Maar ach, zoveel is er niet meer om te verknoeien tenslotte…
  J Een lief jong ding die in je haren zit te friemelen, geef toe, er zijn ergere dingen in het leven. En Anniek is alleszins veel mooier dan Jef…
  Tijdens het knippen kreeg ik ook nog eens een telefoontje. Josee kwam met het toestel aangelopen, in de andere hand de fotocamera… Jack uit America, tja, die kon ik niet laten wachten toch? Zo zie je me in onze badkamer op een stoel zitten met een wachtende kapster achter me terwijl ik de GSM tegen mijn oor heb. En dan te weten dat ik de eerste ben om constant grappen te maken over de alomtegenwoordigheid van mobieltjes, smart-phones en de verslaafdheid van een hele generatie aan die dingen. Ik wil terloops toch ook nog even vermelden dat Anniek met brio geslaagd is in het wegwerken van mijn scepticisme...

   


  11-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus Asbak
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is zonder enige twijfel het meest onnuttige cadeau dat wij ooit gekregen hebben. Ik wil verder niet uitwijden over de herkomst maar feit is dat zowel Josee als ikzelf, kinderen en uiteraard ook de kleinkinderen fervente niet-rokers zijn. Het ding heeft een tijdje doelloos in de living op een salontafeltje gestaan, daarna is het verhuisd naar het binnenste van een of andere kast en tenslotte werd het daaruit weer opgedolven toen we beslisten buiten, op de tafel onder de pergola, toch maar een asbak te plaatsen voor het geval een gast er onverhoopt aan moest denken een stinkstok op te steken. Want laten we wel wezen, binnen in huize Pol en Josee wordt niet gerookt.
  Meestal staat ie er werkloos bij want zowat iedereen uit onze kennissenkring die vroeger rookte heeft de wijze beslissing genomen daarmee te stoppen, maar occasioneel komt er nog wel eens een verstokte volhouder voorbij. Tja, onze gastvrijheid beperkt zich dan tijdelijk tot de buitenkant van de achterdeur
  J.
  Toen ik deze namiddag, een beetje mistroostig door de alweer neergutsende nattigheid, een uitlaatklep voor mijn cameraverslaving zat te zoeken, bedacht ik plots dat het eigenlijk best een fotogeniek voorwerp is. Camera op statief geplaatst, klein diafragma voor grote scherptediepte en een summiere oefening in objectfotografie resulteerde in dit plaatje.
  Voor de geïnteresseerden: f 22 – ISO 100 – ½ sec. Nabewerkt met Nik Color Effex Pro4 Preset Dark Contrast #3


  10-08-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 augustus Waterpret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ieder jaar ging het vrouwtje samen met een aantal Lommelse vriendinnen naar Rimpelrock in Hasselt. Het evenement heeft ondertussen een andere naam – voortaan heet het Summer-Swing – en ook de formule is behoorlijk veranderd. Daardoor hebben er toch wel behoorlijk wat bezoekers afgehaakt. Van de omvangrijke oorspronkelijke groep zijn ze nog met zijn tweeën overgebleven om het alsnog ook dit jaar weer maar te proberen. Ik heb mijn schatje deze morgen dan maar naar Lommel gebracht van waar ze met hartsvriendin Lieveke richting Hasselt trok. Ze zouden zich wel weten te vermaken vertelden ze nog…, dat deden Phaido en ik ook de rest van de dag !!! We begonnen met een wandeling langs het kanaal in de Barrier, dan naar de Lommelse Sahara, een ommetje door Noord Brabant om enkele geocachen te plukken, vervolgens een rondje Zilvermeer en ook daar kwam de wandel-GPS van pas. Zoekend naar de GC54YDW – die we niet vonden trouwens, so what? – bevonden we ons aan de doorvaart tussen het Zilvermeer en het verbindingskanaal Dessel-Kwaadmechelen en daar was er op deze toch wel mooie dag behoorlijk wat waterpret-activiteit. De Zander vol feestvierders kwam voorbij gevaren, jetskis, speedboten, een enkele zeiler en de nodige jachten konden we zien evolueren op zeg maar een kwartiertje tijd, en dan had je natuurlijk ook de waterskiers van de Desselse Waterskiclub die tot hier komen om te draaien. Fotomogelijkheden zat dus, ik heb uiteindelijk iene miene mute moeten doen om er eentje uit te kiezen…      


  09-08-2014 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 augustus De girls van Grease
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens de vakantieperiodes ligt ook bij danscentrum de activiteit helemaal stil. Toch wordt er voor de jeugdige danseresjes op zijn tijd nog wel een en ander georganiseerd. Zo mochten we vandaag het resultaat van een vierdaagse dans-stage gaan bekijken. In die korte periode knutselden ze een geweldige eigen voorstelling van de musical Grease in elkaar. Girls versus boys tot de liefde overwint, het verhaal is voldoende gekend, de zang was live en de dans-scenes moesten niet onderdoen voor die van de echte professionals. De jongens – allemaal vertolkt door jonge dametjes trouwens – zagen er levensecht en geloofwaardig uit maar toch was het niet meer dan normaal dat ik voor deze groepsfoto koos voor de vrouwelijke helft van de cast. Julieke, met de groene jurk, vertelt hier aan Sandy dat ze nu eindelijk maar eens een blitse outfit moet aantrekken om haar John Travolta voor zich te winnen…      


  08-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!