Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  07-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart Mooie wolkenluchten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn in de vooravond op ziekenbezoek geweest bij Weeltje. Die is gelukkig weer thuis na een ingreep in Gasthuisberg in Leuven en dat scheelde een hoop kilometers. Toen we terug naar huis reden konden we niet alleen genieten van prachtig avondlicht maar ook van schitterende wolkenluchten langs alle kanten. We hebben vandaag trouwens weinig gemerkt van de voorspelde 90 procent regenkans weze terloops vermeld.
  We zijn speciaal een eindje omgereden door de Eerselingenstraat en de Langenberg tot bijna in Goor om een vrijer zicht te hebben rondom. De wagen werd even aan de kant gezet en dan ben ik naar alle kanten beginnen schieten met de Eos. Zo zag het er uit in zuid-oostelijke richting. Omdat ik me hier beperk tot één foto per dag zal ik de rest van de oogst wel aan Facebook toevertrouwen.


  07-03-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 maart Druppels in tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Maartse buien… vandaag werden we weer eens met onze neus op dit weerfenomeen gedrukt. Het ene moment kregen we hagel, striemende regen, smeltende sneeuw en/of gewoon licht gemiezer over ons heen en tien minuten later deed een flink zijn best doend vroeg-lente-zonnetje zijn best om de omgeving op te vrolijken. En telkens dat gebeurde waren er miljoenen pareltjes aan de bomen waar de meest wonderbaarlijke lichteffecten in speelden. Toen ik thuis kwam van een wandeling in de Herentalse bossen mocht ik nog zo’n korte opklaring meemaken. De late avondzon zorgde er nog een keer voor dat de berk voor ons huis omgetoverd werd tot een ongeëvenaard licht spektakel. Ik ben er met mijn fototoestel een tijd lang mee aan het stoeien geweest. Ik heb een positie gezocht van waaruit ik, in tegenlicht, op één druppeltje kon scherp stellen terwijl er veel druppeltjes in de achtergrond onscherp waren. Die onscherpe druppels en de flares die er door veroorzaakt werden zorgden voor dit soort mooie lichteffecten. Hier is helemaal geen Photoshop gedoe aan te pas gekomen. De bruine kleur komt door de beukenhaag in de achtergrond, daar hangen zelfs in deze tijd van het jaar nog bijna alle dorre bladeren van vorig jaar aan. Dat de foto aan de rechterkant veel donkerder is komt doordat ik mijn toestel precies buiten de rechtstreeks instralende zon hield.
  Voor de geïnteresseerden de gegevens:
  Canon Eos 6D – Tamron 90 mm macrolens – f2,8 – 1/640 – ISO 200


  06-03-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 maart De uitkijktoren in de Sahara
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn in fotoland al veel fotos voorbij gekomen van de nieuwe uitkijktoren in de Sahara in Lommel. Het is ook niet de eerste keer dat ik hem zelf in beeld neem en ik meen zelfs dat ik er ook al eens aandacht heb besteed in deze blog, maar omdat we vandaag weer eens in dit prachtige wandelgebied rond doolden om een nachtdropping van “het Spaarkaske” voor te bereiden bood ie zich weer aan van uit voor mij nog onontdekte hoeken. Op deze plek kon ik hem met een van de vele vijvers op de voorgrond te pakken krijgen.
  Compositieregels zijn er om te overtreden vind ik en een horizon zo ongeveer knal in het midden vind ik niet erg, zeker niet als er sprake is van een spiegeling. Ik heb de toren trouwens op één derde van de rechterkant gezet en daar volg ik de regels dan weer wél.
  J


  05-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 maart Het Oud Gasthuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Manuela, het vrouwtje van makker Jef Kiek en ook onze vriendin natuurlijk, moest een heelkundige ingreep ondergaan en ze ligt sedert enkele dagen in het ziekenhuis. Vandaag zouden we haar gaan bezoeken. Een kort telefoontje volstond om te vernemen dat ze op kamer 402 lag, de lichtpaarse pijltjes volgen… Wij togen dus vol goede moed naar St. Elisabeth in Herentals om in kamer 402 geen Manuela aan te treffen, integendeel dit bleek een onderdeel van de geriatrische afdeling te zijn. Ook bij de infobalie konden ze ons niet verder helpen, patient onbekend. Een nieuw telefoontje naar Jef dan maar, en wat blijkt? Ze ligt in Gasthuisberg in Leuven… Tja…
  Daar sta je dan, om nog naar Leuven te rijden was het echt te laat. Ik heb meteen van de nood een deugd gemaakt. Ik had namelijk al lang zin om het oud gasthuis, naast het moderne ziekenhuis, eens te fotograferen en daar ben ik dan maar een tijdje mee bezig geweest.
  Het Herentalse gasthuis, ontstaan voor 1253, is ongetwijfeld het oudste van de Kempen. Van gasthof evolueerde het geleidelijk naar ziekenhuis. De kapel, het oude klooster en de gasthuisschuur stammen allemaal uit de zeventiende eeuw. In het oude klooster vindt nu de administratie van het Herentalse OCMW onderdak. De kapel, eveneens onder het beheer van het OCMW, wordt nog regelmatig gebruikt voor huwelijken, doopsels en uitvaartplechtigheden.
  Ik heb een heleboel fotos geschoten, en na zorgvuldige selectie heb ik er enkele overgehouden om te bewaren. Dit is er een van.


  04-03-2016 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 maart Tegenlicht in het bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De biotoop waar ik me misschien wel het beste thuis voel, dat zijn onze eigen Lichtaartse bossen en dan meer specifiek het stukje Smallebroeken-Dressenstraat-Ossegoor, zeg maar ten noord-oosten van huize Pol en Josee. Wij hebben het geluk dat we hier zo ongeveer elke dag een wandeling mogen maken met Phaido en ik heb hier ook al ontelbare fotos gemaakt, zeker op dit plekje. De Valentijnsberg, door ons zo genoemd omdat de jaarlijkse Valentijnscross hier steevast overheen trekt, is een van mijn favoriete plaatsen om tot rust te komen en te fotograferen.
  Vandaag was schoonbroer Swa met vrouwtje Monique en woef Rox op bezoek en dan is het bijna vanzelfsprekend dat we hen ook laten meegenieten van ons vaste rondje, we hadden het deze morgen al gelopen maar een toetje in de namiddag vindt Phaido niet erg, wij ook niet. Het onverwacht goede weer en het prachtige tegenlicht boven op de heuvel zorgden er voor dat ik alweer de fotografiekriebels niet kon bedwingen.


  03-03-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 maart Nicolas en zijn nieuwe tractor
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Kleinzoon Nicolas kwam vandaag zijn nieuwe tractor laten zien. Nu ja, nieuw is ie niet helemaal, tweedehands dus, maar daarom was er geen minder wow-gehalte…
  Veertien is ie ondertussen, hij gaat naar de landbouwschool en nadat ie al een schapenhandel op poten had gezet heeft ie nu zijn spaargeld en de winst van de verkochte lammeren geïnvesteerd in wat zwaarder landbouwmateriaal. Op die leeftijd mag ie nog niet zelf rijden natuurlijk en dat doet ie ook niet, op de openbare weg bedoel ik, daar neemt zijn papa het over… maar hij kan het wel, als de beste zelfs, en op de boerderij is er geen wet die hem dat belet. 
  Ik neem aan dat zijn papa een van de eerste klanten wordt om gebruik te maken van het team Nicolas-Fendt maar het zou me niks verwonderen als hij zich binnen de kortste keren in de concurentie van het loonwerkerscircuit stort. Dat ventje weet van aanpakken immers.

  02-03-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 maart De Pastorie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had de buienradar de hele dag in de gaten gehouden en er was voorspeld dat het tegen half zes vanavond zou opklaren, nog net op tijd om wat blauwe uurtje-opnames te maken dacht ik. Het bleef evenwel maar miezeren. De blauwe-uurtje-plannen werden noodgedwongen veranderd in nachtfotografie-plannen en toen het rijkelijk laat eindelijk droog werd kon ik me geen uitgebreide tocht meer veroorloven als ik voor middernacht terug thuis wilde zijn. Het sterrenrestaurant De Pastorie een eindje verder in de straat is op maandag avond gesloten en dat bood me een prima mogelijkheid om een tijdje ongestoord voor de grote poort te gaan staan. Ik moest thuis nog even de witbalans ter orde roepen want de straatverlichting had het geheel in een lelijke gele gloed gezet, maar in de Raw-conversie kon ik dat probleem netjes oplossen. Verder vond ik ‘m wel goed zo.
  De gegevens: f 8  -  30 sec.  -  ISO 200.           


  01-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 februari Terug gevonden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een foto met een verhaal vandaag… een verhaal dat niet erg glorieus is voor mijn cachemaatje Jackie en mezelf moet ik toegeven.
  Op deze 29ste februari, schrikkeldag, wilden we absoluut enkele geocachen vinden, kwestie van dat ene lege plekje in onze jaargrid op te vullen. Pas binnen vier jaar zouden we daar opnieuw de kans toe hebben. Samen met Jos4711 trokken we dus op pad. Jos heeft op het ogenblik wat fysieke problemen en die deed het rondje met de fiets terwijl Jackie en ikzelf wandelden. Druk bezig zijnde en vergeten hebbende onze GPS te resetten kwamen we na gedane taak tot de vaststelling dat we niet meer wisten waar we de wagen hadden achter gelaten. De eerst gevonden cache opnieuw in de GPS laden hielp ook al niet echt, we waren het noorden helemaal kwijt en marcheerden er op enkele honderden meters afstand gewoonweg voorbij. Ten langen leste hebben we Jos, die ondertussen met de fiets wél tot bij de wagen was geraakt moeten opbellen om te vragen de coordinaten waar hij stond even door te zenden en zodoende ook weer op de goede weg gezet te worden.
  Samen goed voor dik 12.000 cachen, -tig reizen naar alle hoeken van de planeet, allebei een gebruiksklare GPS in de handen en dan op enkele kilometers van je deur je eigen wagen niet meer vinden… We zijn achteraf gezien niet zo fier op onze prestatie… Jackie vond het al bij al niet zo erg want hij wilde alsnog poseren bij de snoodaard die zich zo goed verstopt had.      


  29-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 februari Maarheeze
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het dreigt een beetje eentonig te worden, daar ben ik me helemaal van bewust, maar ook vandaag heb ik van het mooie weer geprofiteerd om te gaan geocachen. Met z’n vijven waren we naar Maarheeze gereden. Dat is in Nederland ergens op de grens tussen Noord Brabant en Limburg. Het natuurgebied waar we een uitgebreide wandeling hebben ondernomen strekt zich ook uit over die twee provincies. Hobby-gewijs hebben we gevonden wat we zochten en dat geldt zowel voor het geocache gedeelte van onze uitstap als voor het fotograferen.
  Dit panorama beeld heb ik samengesteld uit zes vertikale fotos. Achteraf heb ik er een 16x9 formaat van gemaakt. Dat wordt meer en meer de norm, zeker bij landschapsfotografie, en laten we wel wezen, onze TV-toestellen, schermen van PC’s, laptops en smartphones hanteren ongeveer allemaal al dat formaat, dan kun je als fotograaf toch niet achterblijven?        


  28-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 februari De Rietschieters
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alaaaaaf !!!
  Ik ben niet zo’n carnavalsmens, maar toch ben ik al enkele keren naar de jaarlijkse stoet gaan kijken in Winkelomhei. Dat komt hoofdzakelijk door het feit dat Jill, een nichtje van het vrouwtje lid is van de Lommelse carnavalsvereniging De Rietschieters. Telkenjare komen die met de club afgezakt naar de Geelse deelgemeente om mee te lopen in de stoet.
  Als je dan langs het parcours staat en je ziet al dat kleurige gedoe voorbijkomen dan krijg je evenzovele onderwerpen voor je neus om te fotograferen natuurlijk. Zo waren er dit jaar 51 groepen die solliciteerden naar een plaatsje in deze blog, maar dat was uiteraard voorbehouden aan de Rietschieters. Als je het goede aanspreekpunt hebt dan is het ook niet zo moeilijk om ze zelfs midden in de actie even samen te laten poseren. Dit jaar was American Footbal hun invalshoek en het mag gezegd worden dat ze er goed uit zagen. Big fun… Alaaaaaf !!! Ik moet toegeven dat ik het zelf ook leuk vond.    


  27-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 februari Flying Shoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze avond nog eens naar een optreden van Flying Shoe geweest, mijn favoriete jonge rock&roll-bandje. Ze hadden me gevraagd om eens langs te komen want er was onlangs zowel qua bezetting als qua repertoire een en ander veranderd binnen de groep. Dat ik ook zou fotograferen was bij de uitnodiging inbegrepen natuurlijk. Nadat ik me eerst blauw geërgerd had aan de huis-DJ die voordat de jongens aan de beurt waren loeihard hard-metal lawaai de zaal in keilde, genre Rammstein en erger, mocht ik toch genieten van een erg leuk optreden, van het beste dat ik de boys al zag en hoorde produceren.
  Fotos maken was een ander paar mouwen evenwel. Ze bleven maar kunstrook de zaal in spuiten zodat flitsen überhaupt uit den boze was en in die erg donkere nevelige ruimte met constant tegenlicht en weinig belichting naar de voorkant van de band moest ik het dus wel met een erg hoge ISO-waarde, met een heel groot diafragma en dan nog met een relatief lange sluitertijd doen. Daarenboven vond de bediener van de huislichtinstallatie dat ie alle knopjes, effecten, standjes en pre-sets in een waanzinnig tempo achter elkaar moest mixen zodat een witbalans instellen gewoon hopeloos was. Het was al laat, of moet ik zeggen vroeg, toen ik thuis mijn geheugenkaartje in de PC overzette en ik zoals verwacht merkte dat er niet veel bruikbaar materiaal op stond. Van de 150 gemaakte fotos heb ik er zegge en schrijven 10 over gehouden waar ik min of meer mee kan leven… Je hebt van die dagen…


  26-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 februari Brug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De bruggen over het Albertkanaal worden allemaal verhoogd. De scheepvaart vraagt een grotere doorvaarthoogte en dus moet het wegdek een stuk omhoog. Soms wordt dat verwezenlijkt door de ganse brug gewoon op te krikken, maar meestal komt er een gloednieuw kunstwerk, zo ook hier in Zittaart Meerhout.
  Ik had hier onze namiddagwandeling gepland en een mij onbekende collega fotografe was net met de brug aan het stoeien. Mijn interesse was gewekt. Natuurlijk maak ik dan een praatje en ik schoot ook enkele fotos. Het licht zat evenwel niet goed maar toen ik na de wandeling terug naar de wagen ging en de zon al een stuk lager stond kon ik in tegenlicht met de zon verborgen achter de berm toch enkele opnames maken waar ik wél tevreden over was. In het bijzonder was ik blij met de belichting op de onderkant van de brug, die wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van het invallend licht op de schuine kant van de brugconstructie. Dat er in het midden enige overstraling en uitgebeten lichte delen zijn neem ik er met dit tegenlicht graag bij.  


  25-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari 's Hertogenheide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We moesten snel weer eens samen op pad. Mijn vaste cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje waren vorige zondag behouden teruggekeerd van een weekje Madeira. Voor maandag en dinsdag hadden nationale Frank en Sabine ons niet meteen de beste vooruitzichten gegeven op mooi weer maar vandaag leek er een fijne dag aan te komen. Een bestemming hadden we snel gevonden. Een korte zoektocht op Geocaching.com leerde ons dat we eens moesten gaan kijken net ten zuiden van Aarschot. Een onvermoed mooi natuurgebied werd zo het decor van alweer een meer dan gesmaakte wandeling.
  ’s Hertogenheide en het Kloesebos waren namen die me tot dusver helemaal niks zegden maar dat is na vandaag wel net iets anders. Voor wandelfanaten en natuurliefhebbers is dit een Geheimtipp die nog een extra blinkend randje krijgt, want sedert kort is er een erg leuke serie van twaalf geocaches plus bonus verstopt… Dat we die allemaal gevonden en gelogd hebben is bijna vanzelfsprekend en dat ik weer met enkele mooie fotos ben thuisgekomen ook natuurlijk. Dit is een beeld van op een van de hoger gelegen punten van ’s Hertogenheide.


  24-02-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 feb Paard
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag weer eens gekozen voor een zwart - wit omzetting. Het is een van mijn dada’s op fotogebied, dat is inmiddels geweten mag ik aannemen. Ik heb daarenboven vrij rigoureus met de schuifjes gespeeld deze keer want de opname vroeg er om vond ik.
  Toen ik deze middag op weg was naar de GC5WXR, een zeer aanbevelenswaardige superleuke cache trouwens, leek het er op dat het weer plots helemaal op tilt sloeg. Enerzijds scheen de zon nog altijd, maar anderzijds kwamen er van uit het noorden dreigende wolken die vrij onverwacht voor wat winterse neerslag zorgden. Er kwam enige motsneeuw naar beneden dwarrelen en meteen daarna kregen we, vrij intens, zelfs wat hagel te verwerken, kort, maar heftig.
  In een weide langs de weg, tussen enkele verdwaalde bomen, stond een boerenknol de grillen van de weerman te ondergaan en ik vond het een moment dat ik niet mocht missen. De Eos heb ik gelukkig altijd binnen handbereik. Het licht, de schaduwen veroorzaakt door de relatief lage winterzon, de sporen van winterse neerslag op de rug van het paard en op de grond… ik vond dat ik het in de nabewerking allemaal nog net iets dikker in de verf moest zetten.  


  23-02-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 februari Druppel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is niet meteen mijn favoriete weer. De nattigheid waar we de ganse dag mee moesten leven werkt echt deprimerend. Ik denk niet we vandaag langer dan 5 minuten aan een stuk zonder regen waren. Het mag dan ook niet verwonderen dat ik daardoor geïnspireerd was toen ik de fotografiekriebels toch even voelde opkomen. Water, regen, nat… het duurde niet lang voor ik in de eigen tuin onderwerpen vond. Ik moest er eigenlijk niet naar zoeken, druppels waren er overal, in alle maten en gewichten. Aan de waslijn, aan de rand van de dakgoten, op het gras, aan de takken van de bomen, ik had de keuze uit miljoenen mogelijkheden. Dat het net deze druppel, aan het uiteinde van een tak, geworden is, is puur toeval. Hoewel…, ik vermoed dat de suggestie van een groene knop, klaar om te ontbotten, die de belofte van de komende lente tegen beter weten in toch even wilde tonen, er iets mee te maken had. Ik had de macrolens op het toestel gezet en wilde een zo klein mogelijke scherptediepte. Het vrouwtje was zo lief om met mij mee naar buiten te gaan om een paraplu vast te houden. Zelf kan ik wel tegen een spatje water, maar mijn apparatuur stel ik daar liever niet aan bloot. Uit de losse hand heb ik enkele reeksen fotos geschoten van dezelfde druppel en er waren er gelukkig enkele bij die net voldoende scherp waren. Ingewijden zullen wel weten dat zo iets met een macrolens en f2,8 niet voor de hand liggend is. Aan nabewerking hoefde ik niet veel te doen, een beetje vigneteren in de hoeken voor nog wat meer grijzigheid en klaar is kees. Het is weer eens wat anders, minimal art, less is more…


  22-02-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari Veertien Kapellekes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Veertien kapellekes? “Ik zie er maar dertien” hoor ik al als opmerking. Dat heeft de opmerkzame criticus goed gezien ( en geteld). Nummer veertien is evenwel net iets groter en stond achter mijn rug, met de beste wil ter wereld en zelfs met de meest wijde groothoek ter wereld kon ik die van deze kant uit niet in beeld krijgen. Van af de andere kant heb ik het ook geprobeerd maar dan kon ik net niet ver genoeg achteruit om het eerste kapelleke mee te nemen.
  De wandeling die ik deze namiddag gepland had in Vorselaar had deze locatie niet eens als hoofddoel, maar toen ik er toch langs kwam heb ik uiteraard de Eos uit de tas gehaald en ik ben er een hele tijd bezig geweest. De geocache die er verborgen zat ( moeilijkheid 4,5 op een schaal van 5 ) heb ik niet gevonden maar dat was niet eens zo erg, ik had het veel te druk met fotograferen.
  Hoewel ik dus maar dertien stuks in deze foto te pakken gekregen heb, noem ik ‘m toch” Veertien Kapellekes”… zo heet de site nu eenmaal, dat staat ook op het info-bord naast de weg en ik kan met de hand op het hart verzekeren dat ik ze zelf ook enkele malen geteld heb.


  21-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 februari De Tikkebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Tikkebroeken is een natuurgebied in Kasterlee, ruwweg gesitueerd tussen het gehucht Groot Rees en de priorij van Corsendonck. Als bestemming om enkele van mijn hobby’s te combineren is het een top-locatie. Het is een erg mooi wandelgebied, als fotograaf kun je er terecht voor landschappen, voor allerhande water- en andere dieren, je kunt er aan macrofotografie doen en afhankelijk van de seizoenen is er een uitbundige flora en plantenpracht. En last but not least… er is een multi cache die je na een tocht door het gebied kunt vinden. Voor lezers die niet op de hoogte zijn van de finesses van mijn geocache-hobby: een multicache is een zoektocht waar je op diverse waypoints gegevens moet verzamelen om uiteindelijk de coordinaten te berekenen van een plaats waar iets verborgen zit. Ik was een hele tijd geleden, hier al eens doende geweest en spijtig genoeg bleken mijn notities en/of mijn berekening toen niet nauwkeurig genoeg want ik moest zonder succes terug naar huis.
  Ik had ondertussen thuis een en ander nagerekend en overlezen en ik had wel een idee waar het de vorige keer fout gegaan was. De aangekondigde regen zou pas in de loop van de namiddag voorbij komen volgens de buienradar en dus zag ik de kans om er nog eens naar toe te rijden en een tweede poging te wagen. Helaas, driewerf helaas… Deze keer was het de Rode Loop die de spelbreker was. Na langdurige natte periodes zet die beek zowat het ganse gebied onder water, er was geen doorkomen aan. Qua geocachen zal er dus binnenkort wel een derde poging komen, qua wandelen zijn Phaido en ik ook op onze honger blijven zitten maar qua fotografie heb ik toch enkele shots mee naar huis gebracht. Omwille van de sfeer heb ik uit deze opname een klein beetje kleur verwijderd.


  20-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 februari Ezeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een afspraak bij de tandarts in Overpelt om half elf, het vrouwtje had even geen rekening gehouden met de agenda van Phaido die rond dat uur altijd mee uit wandelen mag voor zijn dagelijkse pipi- en kaka rondje. Na een crisisvergadering hebben we dan maar beslist erg vroeg ( nog vóór 9 uur ) richting Limburg te vertrekken en dan konden we, net voor Dokter De Houwer aan de reparatiewerkzaamheden in de eetkamer van mijn teergeliefde begon, toch nog een korte ochtendwandeling doen ergens in de buurt van de Keiheuvel. Qua pipi en kaka werd dat alleszins een succes. Ook het tandartsbezoek verliep voorspoedig en dan is het zo dat, als we toch in die buurt zijn, er automatisch een vriendenschaar bij elkaar wordt getelefoneerd, ge-smst, en gemultimediat. Als het dan nog zulk mooi weer is als vandaag mondt dat uit in een fikse tocht doorheen de Limburgse natuur en enkele geocache-zoekmomenten worden dat ook altijd wel in de planning opgenomen.
  Terwijl we met z’n vijven ergens tussen Kattenbos en Kerkhoven druk aan het zoeken waren naar een gegeven voor een opdracht werden we nauwgezet in de gaten gehouden door enkele in de aangrenzende weide residerende ezeltjes. Ik heb het zoeken dan maar even onderbroken om ze op het geheugenkaartje van de Eos te zetten.


  19-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari Zwaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Van uit de vogelkijkhut aan de Kattensteertvijver had ik al een dik uur zitten wachten om een of andere interessante vogel te pakken te krijgen in een ietwat leuke pose. Verder dan wat alledaagse eenden, enkele meerkoeten, een aalscholver, een gans en een fuut die net buiten het bereik van mijn 300 mm bleef was ik evenwel niet gekomen. Dan ben ik maar eens rond gaan wandelen en zowat diagonaal aan de overkant is er een klein steigertje. In de buurt er van waren twee zwanen druk doende en toen ik daar een geschikt standpunt koos bleken ze zich verrassend genoeg van mijn aanwezigheid helemaal niks aan te trekken. Ik heb dan ook een hele reeks geschoten, gaande van een overzicht van de vijver met de zwanen op de voorgrond, via een groot-plan foto van één zwaan tot een extreme close-up. Die laatste foto is hier bij gevoegd ter illustratie.


  18-02-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 februari De Stuw op de Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat een lekker weertje was het vandaag! Onder een heerlijk blauwe hemel begonnen we er nog een beetje frisjes aan, wat wil je midden februari, maar in de loop van de namiddag had ik zoveel lentegevoel over me heen gekregen dat ik mijn goede vriend de fiets nog eens uit de garage gehaald heb, dat was weer een hele tijd geleden. Ik meende dat ik enkele stille verwijtende reacties gewaar werd toen ik er vol goede moed tegenaan ging. Het kan ook zijn dat ik zelf de routine een beetje kwijt was na die lange fietsloze wintermaanden. Hij was wel even enthousiast als ikzelf. Ik heb hem nog niet meteen een groooote tocht onder de wielen geschoven maar een verzameling kleine stukjes naar leuke plekjes waar eventueel een interessante foto te scoren is vond ik ook al de moeite waard. Het enige minpunt hieraan is dat Phaido niet meekon, maar dat heb ik deze avond dan weer goedgemaakt. Groot Kasterlee was het actieterrein en daar zijn zat locaties die ik al in maanden niet meer bezocht had.
  Dit is de plaats aan de Nete waar de aftakking met de vistrap, voorbij de Stuw, weer samenvloeit met de rivier. Ik heb hier al vaker gefotografeerd en ik meen zelfs dat ik enkele jaren geleden al eens een zwart-wit foto - met lange sluitertijd - van de stuw in deze blog getoond heb, vandaar dat ik deze keer voor een iets groter plan gekozen heb. Een 16x9 formaat leent zich daar uitstekend voor.


  17-02-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!