Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  14-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 februari Valentijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op deze Valentijnsdag kon ik niet anders dan een gepaste foto maken, uit mijn mauw schudden, in elkaar knutselen…
  Aan het Beleven ( lees dit niet als een werkwoord, maar als een ven dat Beele als eerste deel heeft
  J ) net over de Nederlandse grens tussen Arendonk en Reusel heeft een of andere kunstenaar dit werk neergezet. Ik denk niet dat er veel verbeelding nodig is om daar een Cupidootje in te zien, zeker op een dag als deze. Wat meer is, ik zag zelfs de hartjes in het rond vliegen. Ik denk dat er vandaag veel in vruchtbare bodem zullen vallen… Ik was gelukkig alert genoeg om een van de salvos vast te leggen. Ik heb trouwens enkele hartjes mee naar huis genomen, je weet maar nooit of ze vanavond van pas komen. :)  


  14-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 februari De maten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik probeer alle dagen net vóór middernacht iets on-line te zetten in deze blog om mijn dag en de fotografische invulling ervan te illustreren. Meestal lukt dat ook wel. Soms evenwel wordt het te laat en dan draai ik de computerklok even terug om de upload toch op de goede dag te plaatsen. Dit is dus zo’n dag.
  Vandaag, of laat ik maar meteen zeggen vannacht, is het weer laat geworden. Gezelligheid kent geen tijd en de middernachtgrens was al even gepasseerd toen ik besloot dit beeld van de kern van ons vriendenclubje te schieten. Rudi, Thierry, Guy en Jef beleven het gesprek alle vier op een andere manier meende ik te merken. De plek waar ondergetekende zat is ook duidelijk herkenbaar aan het bijna lege Duvelglas en ook onze meisjes waren aanwezig, maar omdat er in zo’n cafézithoek niet echt plaats is voor 10 personen zaten die in de box ernaast. Daar gingen de gesprekken over koken, ballet, kleedjes, en nog enkele ondefinieerbare giechelonderwerpen terwijl wij het hadden over meer serieuze zaken zoals motorrijden, motorrijden, motorrijden, drank, vrouwen en hoe we morgen Valentijn gaan vieren… Dat laatste onderdeel van het gesprek is niet meteen geschikt voor publicatie, maar, als het allemaal waar is belooft het wél leuk te worden.


  13-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 februari Krokusjes.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is geen mooier licht dan tegenlicht hoor je wel eens van geroutineerde fotografen. Nu wil ik mezelf nog niet in die groep indelen, verre van, maar dat belet me niet soms eens te experimenteren met dat gegeven.
  Deze namiddag ondernam ik een grote wandeling in het Peerdsbos in Brasschaat. Voor de tweede dag op rij waren de weergoden ons gunstig gezind en dan plan je iets in een groene omgeving toch? In de weide tegenover de Melkerij, gekend bij alle Peerdsbosbezoekers neem ik aan, zag ik in het lage winterlicht deze krokusjes smeken om gefotografeerd te worden. Aan die vraag kon ik niet weerstaan. Om het met de woorden van fotomaatje Alex te zeggen: Alweer een platopdebuik of een vuilevoorkant foto… Tja een mens heeft zo zijn rare kanten he…  


  12-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 februari Alweer ondersteboven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn wandel-GPS en mijn stappenteller hadden mij al een tijd redelijk verwijtend aangekeken want het vreselijke grijze regenweer was niet meteen bevorderlijk geweest voor outdoor-lichaamsbeweging. Van mijn goede voornemen om minimaal 10.000 stappen per dag te doen was al enkele dagen niet veel terecht gekomen. Maar vandaag stonden we op met kleur in de lucht en met het vooruitzicht dat het de hele dag droog zou blijven. We hebben daar gebruik van gemaakt om alvast een deel van de gemiste stappen van de voorbije dagen in te halen. In de buurt van Postel had ik een en ander uitgestippeld en zowel Phaido als het vrouwtje gingen mee. Het prachtige wandelgebied is voor de hobbyfotograaf een paradijs natuurlijk en ik heb er dan ook lustig op los geschoten. Ik zal morgen wel een album aanmaken op facebook maar mijn favoriet plaats ik zoals altijd op deze blog. Het is weer eens een omgekeerde spiegeling geworden, onderste boven dus, het is nu eenmaal een van mijn dada’s. Voor alle duidelijkheid: de bovenkant is geen lucht maar water. En verder hoort deze foto ook in het vakje “Less is more” vind ik.     


  11-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 februari Ook als het regent komen de vogeltjes eten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het regent, het regent nog altijd en het blijft maar regenen… veel zin om er op uit te trekken had ik niet.
  Ik ben daarom vandaag weer een tijdje bezig geweest als luie fotograaf. Voor het gesloten raam van een slaapkamer heb ik de camera op statief gezet, gericht en scherp gesteld op een van de voedselzakjes die daar, niet toevallig binnen zoomafstand, hangen, de afstandsbediening in de hand en lekker lui liggend op het stapelbed van de kleinkinderen kon ik rustig afwachten tot de goede shots zich aandienden.
  Ook bij dit miezerige weer willen de vogeltjes eten immers en ze kennen de weg ondertussen naar de plek waar altijd wel iets te vinden is. Ik wilde de sluitertijd niet al te kort want naast de bezoekers van de feesttafel wilde ik als het even kon ook de neervallende regen vangen in de vorm van streepjes. Enkele proefopnames zonder enig gevogelte in beeld bracht me bij een aanvaardbare f 5,6 – ISO 500 en 1/100. Ik moest daarna niet lang wachten voor ze kwamen, zoals meestal veel koolmezen en af en toe ook een dapper pimpelmeesje er tussendoor. Van die laatste soort bleef er eentje net lang genoeg redelijk stil zitten om hem scherp in beeld te krijgen.   


  10-02-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 februari Moeder en dochter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het kleedje had oma nog in de kast hangen. Dochter Ilse had het gedragen tijdens de bruiloft van mijn jongste zus Lily. De twee jongens die tijdens deze krokusvakantie logeren kunnen het best goed met elkaar vinden en Hannelore die als enig meisje ook meegekomen is moet daardoor vaak andere manieren vinden om zich bezig te houden tijdens de verplichte TV- en tabletvrije uren.
  Gisteren begaf ik me al op glad ijs door te praten over typisch jongensgedrag en vandaag waag ik me nog iets dieper in de gevarenzone door te stellen dat het zo voorspelbaar was dat Hannelore in de kleerkasten zou duiken om zich diverse prinsesjes outfits aan te meten… typisch meisjes
  J
  Toen we haar vertelden dat haar mama dit kleedje nog ooit had gedragen was ze onder de indruk en toen we haar ook nog oude fotos toonden om dat te bewijzen wilde ze meteen ook  poseren. Dan is het maar één stap verder in het denkproces om me aan het photoshoppen te zetten en moeder en dochter in hetzelfde plaatje te toveren. De oude foto kon ik niet veel beter maken, met de nieuwe had ik minder problemen om wat kontrast, en scherpte terug te halen, maar de tinten kreeg ik toch niet voldoende gelijkgestemd. Dan heb ik maar gekozen voor zwart wit en hoewel de geoefende criticus nog duidelijk kan zien dat we hier te maken hebben met een samengestelde foto kan ik met het resultaat wel leven.


  09-02-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 februari Jongens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Krokusvakantie. Er zullen weer gedurende enkele dagen kleinkinderen logeren in huize Pake Pol en Oma. We zijn ze deze middag zelf gaan oppikken. Eerst waren we langs Herentals gereden want Jefke wilde mee naar Wuustwezel waar nog twee passagiers stonden te wachten. Uiteraard had ie gegokt op de mogelijkheid om daar samen met Pieter en Nicolas nog wat te stoeien. En dat gebeurde ook.
  Nauwelijks waren we binnen of de boys hadden al de weg gevonden naar achter. Op de boerderij is altijd wel iets te beleven, en het duurde dan ook niet lang voor ik een tractor hoorde starten.
  Nicolas - 13, bijna 14 -  en Pieter - 12 - weten drommels goed hoe alles functioneert op de boerderij, Nicolas zit trouwens op de landbouwschool. Met de tractor rijden kunnen ze allebei als de beste hoewel ze daar natuurlijk nog veel te jong voor zijn. Op de openbare weg kan al helemaal niet, maar zo lang het op privé terrein is vinden ze dat het mag. Van achter in de wei tot voor aan de straat dan manoeuvreren en op een klein binnenplaatsje dat ding keren en weer de andere kant op. Big fun !!! Boys will be boys… jongens zullen altijd wel jongens zijn.  


  08-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 februari Vriendjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eric en Inge kwamen op bezoek en ze hadden hun kersverse pup Oscar meegebracht om kennis te maken met Phaido. Ik had al meteen een vermoeden dat dit niet goed zou komen, Phaido is helemaal niet opgezet met dat jonge, speelse geweld. En inderdaad bleek al meteen dat Phaido in de mate van het mogelijke de confrontatie vermeed, hij probeerde Oscar af te houden door zich terug te trekken , te verstoppen en bescherming te zoeken bij het baasje… wat een watje is het toch. Maar geleidelijk aan kwam er toch enige toenadering, in zoverre dat we het zelfs mochten meemaken dat ze al converserend, als goede vriendjes samen door de tuin liepen. Fotomoment natuurlijk.  


  07-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 februari Land Rover Club
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Land Rover, voor off-road rijders is het een magische naam. Bij het horen ervan denken we aan heroische woestijnraces, aan safaris door onherbergzame gebieden en aan Britse aristocratische jachttaferelen. We herinneren ons dat nog niet zo lang geleden de Defender na een carrière van 68 jaar uit productie werd genomen, onze schoonzoon Koen reed er ook een tijdje mee trouwens.
  Als je aan de wandel bent net over de Nederlandse grens in Hooge Mierde en de rust wordt plotsklaps verstoord door één, twee, drie enz… voorbij komende, door nauwelijks voor vierwiel geschikte wegeltjes scheurende, beslijkte 4x4 voertuigen, een volwassen Land Rover club, dan krijg je als natuurliefhebber een gevoel over je heen dat het midden houdt tussen wow en gadververdomme toch. Nauwelijks enkele honderden meters na onze ontmoeting hadden de woud-be Dakar avonturiers blijkbaar beslist even pauze te houden. Toen wij op onze beurt hen weer voorbijstaken, zonder spetters en rotzooi deze keer, kon ik het toch niet laten de Canon even uit de fototas te halen en enkele shots te wagen.   


  06-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 februari Overstekende eenden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een ietwat rommelige foto hoor ik sommige collega’s al zeggen. En gelijk hebben ze. Het was me vandaag ook niet om de compositie te doen. Ik vond het gewoon grappig dat ik, toen ik het rondje Boerenbuiten aan het wandelen was in Grobbendonk, dit bord te lezen kreeg. Je moet dus oppassen voor overstekende eenden. Ik had dit eerlijk gezegd nog niet eerder gezien. Ik wist al dat je maar beter oplet als de herten op hun achterpoten staan, dat honden niet kaka mogen doen langs de openbare weg ( mensen wel? ), dat rode autos niet mogen voorbij steken… kortom je kan vrolijke opmerkingen blijven bedenken bij verkeersborden maar ook de wetgever vindt er steeds nieuwe… en leuke blijkbaar. Als ik naar de combinatie van verkeersborden kijk, dan meen ik dat het bedoeld is voor fietsers trouwens. Het driehoekige voorrang-verlenen-bord is naar de zijweg gericht toch? Willen ze nu de fietsers waarschuwen voor de eenden of omgekeerd? Enfin, ik breek me er het hoofd niet over, ik vond het leuk en opvallend en ik hou het er op dat ze in Grobbendonk fiets- of eendvriendelijk zijn… en misschien is het wel “en”.


  05-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 februari Hap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was eens een jong eikje dat voorzichtig plaats genomen had aan de rand van het grote bos. Een hongerige oude den had het eikje al lang in de gaten en ongemerkt was ze dichterbij geslopen. We komen hier regelmatig voorbij gewandeld en we hadden wel gezien dat de den steeds maar dichterbij het eikje kwam maar we hadden nooit kunnen vermoeden dat ze kanibalistische bedoelingen had. Waarschijnlijk vorige nacht heeft ze evenwel toegeslaan en een flinke hap genomen uit een tak van het arme eikje. Toen we deze middag het snikkende eikje te hulp snelden was het onheil geschied. Met het grootste deel van de tak al ingeslikt en het resterende eind nog in de mond kon de den uiteraard niet ontkennen. We hebben plichtsbewust aangifte gedaan bij de plaatselijke autoriteiten en die hebben de verdere afhandeling van alle formaliteiten op zich genomen. Ik neem aan dat hier een rechtzaak van komt. Of het correctioneel dan wel assisen wordt valt af te wachten. We hebben uiteraard meteen een foto genomen als bewijs van de misdaad.


  04-02-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 februari Lief klein konijntje en gezelschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kan me levendig voorstellen dat menige vaste volger van deze blog zich zonder twijfel al enkele keren afgevraagd heeft hoe het nu eigenlijk gaat met die lieve kleine konijntjes? Om de waarheid te vertellen… wij wisten het ook niet. Ook wij waren in hoge mate verontrust door het feit dat we ze al zo lang niet meer gezien, laat staan gefotografeerd hadden. Het vervolgverhaal leek bruusk afgebroken. Maar deze morgen was er althans één die weer het gras achter ons huis bezocht. Hij/zij (?) had daarenboven behoorlijk wat vriendjes/vriendinnetjes (?) meegebracht want een hele kudde duiven waren blijkbaar ook geïnformeerd over de kwaliteit van ons gras.
  Van achter het keukenraam heb ik met de zoomlens eerst enkele shots gemaakt van het clubje en daarna ben ik samen met Phaido naar buiten getogen om eventueel wat close ups te maken. De duiven maakten zich evenwel meteen uit de voeten… onverklaarbaar natuurlijk, die hadden niks te vrezen want Phaido kan niet vliegen en ikzelf al zeker niet. Konijn evenwel bleef rustig verder knabbelen, die wist al dat ie volledig buiten de interessesfeer van Phaido valt. Om de drukte te illustreren toon ik bij deze dus maar een van de eerste opnames van achter glas.


  03-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 februari De Kasseman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een alweer erg miezerige dag leek het in de late namiddag toch op te klaren. Phaido had me al de hele tijd met vragende ogen bekeken want na een nat verplicht ochtendrondje waren we niet meer buiten geweest. Hij weet wel dat hij in mij meteen een medestander vindt om alsnog wat frisse lucht te gaan plukken als de gelegeheid zich aandient.
  De Dekshoevevijver, in de volksmond De Kasseman, dat leek me wel wat. Ik was er al lang niet meer geweest en omdat de paadjes er meestal goed bij liggen, zelfs bij nat weer, zijn we er naar toe gereden. Nu viel dat kwestie goed liggende paadjes toch enigszins tegen vandaag, maar goed, we waren gekomen om te wandelen en dat hebben we ook gedaan. Normaal gezien loop je in een half uur wel rond het hele domein, maar omdat Phaido regelmatig moest wachten als ik fotografeerde en omdat ik regelmatig moest wachten als Phaido snuffelde duurde de tocht meer dan dubbel zo lang. Dat vonden we helemaal niet erg natuurlijk, te meer omdat tegen de tijd dat we bijna terug bij de wagen waren het in zoverre uitgeklaard was dat we nog van mooi avondrood konden genieten.
  Om de zon mooi midden in het plaatje te krijgen boven een van de plassen ben ik even voorbij een afsluiting op een niet voor het publiek toegankelijk dijkje gelopen – je doet al eens iets voor een leuk standpunt – maar ik kreeg daar nergens een helemaal onbelemmerd vrij zicht. Dan heb ik maar doorheen de houtkant gefotografeerd en de begroeiing in de voorgrond meegenomen in de compositie… dat zorgt voor nog wat extra diepte meen ik. Van de nood een deugd maken noemen ze zoiets.

  Voor de liefhebbers: 24 mm – f 8 – 1/1600 en Iso 320


  02-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 februari Overleg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De fotograaf staat zelf nooit op de foto. Da’s een wijsheid zo groot als een huis. Als je evenwel een cachemaatje hebt die beleefd vraagt of hij dat toestel ook eens mag vasthouden kan het gebeuren dat de fotograaf toch op het geheugenkaartje met de dag-oogst belandt.
  “Tinkerbell, het verloren sterrenstof” was de multicache die we vandaag op het programma hadden gezet. We waren vol verwachting naar het Nederlandse Mierlo gereden want de commentaren in de logs waren unaniem lovend. En het werd inderdaad een prachtige tocht. Zowel van het wandeldeel als van de vindingrijkheid waarmee de opdrachten in elkaar geknutseld waren konden we ten volle genieten. Zo mogen ze er ons meer voorschotelen.
  Bij waypoint 10, toen we alle nodige gegevens verzameld hadden om de coördinaten van de eindlocatie te berekenen, was er gelukkig een bank waar we konden plaats nemen om te overleggen, te brainstormen en… de meegebrachte bokes op te eten. Het was toen dat Jackie toonde dat hij ook fotografie-talent heeft…             


  01-02-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari Dressenstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  En dat blijft maar regenen… niet meer zo hard als gisteren en de vorige nacht weliswaar maar ook vandaag konden we niet echt genieten van het januari-weer. De spruitjesbomen die eergisteren nog weelderig bloeiden op deze plaats waren inmiddels verdwenen en in plaats daarvan waren er quasi ondoorwaadbare waterplassen en modder à volonté. De grond is zo verzadigd dat alle water niet meer weg kan. Halloooo !!! Mag het even wat minder? GDVD !!!
  De Dressenstraat, als wij ons vaste wandelrondje in wijzerzin afwerken zijn we op deze plaats bijna thuis, maar voor de afwisseling deden we het eens in tegenwijzerzin en omdat Phaido hier al wél 100 keer pipi maar nog niet kaka gedaan had moesten we er wel doorheen. Even verder, op de kleinere paadjes door het bos werd het nog erger. Hele kuddes mountainbikers vinden de zondagmorgen blijkbaar het ideale moment om wandelaars op de bospaden het leven zuur te maken. Sta me toe nog even verder te kankeren. Los van het feit dat ze nooit een bel lijken te hebben en ze meestal op de lompst mogelijke manier brullen dat we uit de weg moeten, hervormen ze de ondergrond tot smurrie die op het parcours van het WK veldrijden niet zou misstaan, voor gewone twee- en viervoeters niet echt geschikt.
  Morgen wordt het beter zag ik net op het weerbericht… ik heb de wandelschoenen alweer klaar staan. Laten we hopen dat het zuurgehalte van mijn gedachtengang, die ik in deze blog de vrije loop laat, dan iets minder hoog zal zijn
  J.


  31-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 januari Overstromingsgebied
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  En zeggen dat we eigenlijk afgesproken hadden om vandaag een grote geocache wandeling te gaan doen. We zijn al vaker tegen beter weten in en wars van archislechte weersvoorspellingen op weg getogen en vaak, meestal eigenlijk, bleven we toch droog. Deze keer echter zag het er zo nat uit dat we in laatste instantie maar verzaakt hebben aan onze ambitie. Gelukkig maar, want na een nacht met onophoudelijke zware regenval bleef het zowat de ganse dag maar verder gieten. Ook tijdens de ochtendwandeling kregen we bakken hemelwater over ons heen. Het zag er naar uit dat we de rest van de dag binnenskamers zouden doorbrengen. Naar de dagelijkse 10.000 stappen op de stappenteller zou ik vandaag wel kunnen fluiten.
  In loop van de namiddag wilde het vrouwtje toch nog even naar Merksplas om van de laatste dagen solden-verkoop te gaan genieten. Het leek alsnog iets droger te worden en dus ben ik maar meegereden die kant op. Ik zou tijdens haar shoppingtocht in de buurt wel enkele geocachen te voorschijn halen. Dat lukte me ook maar ondertussen zag ik ook hoe nat het in weiden en beemden was. Dit is een overstromingsgebied langs de Mark. En overstroomd was het er zoals op deze foto te zien is.


  30-01-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 januari De Spruitjesstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben in Lichtaart wel enkele leuke straatnamen. Ik noem maar voor de vuist weg: het Pompenpad, het Boterpottenpad, de Smallebroeken, de Holle Weg en de Hoge Weg, we hebben een weg die De Plaats heet, de Stompenberg, een wijk met straten met vogelnamen, een met bloemennamen, een met bomennamen en toch vond ik er vandaag nog een waar de gemeentelijke straatnamen bedenkende voorvaderen nog niet aan gedacht hadden: de Spruitjesstraat.
  De dame die met haar twee honden aan de lijn loopt komen we wel vaker tegen tijdens onze ochtendwandeling en vandaag liep ze een eindje voor ons uit, ik kon het niet laten het beeld vast te leggen. Bijna terug thuis gekomen zag ik in de tuin van een buurman deze spruitjes. Ik zou er weer gewoon voorbij gelopen zijn maar gisteren hadden we het tijdens de vergadering van de fotoclub toevallig over een plaatselijk restaurant dat ons gevraagd had of we bij de heropening wat gepaste fotos konden aanleveren. Ik legde meteen het verband. Tijdens het fotograferen van de spruitjes zocht ik uiteraard ook naar enige originele standpunten, in dit geval ligpunten, en toen dacht ik aan een boek dat wij lang geleden als middelbare scholieren in het lijstje verplichte litteratuur vonden.
  Ik weet niet of er bij de jongere generaties nog iemand is die weet wie Godfried Bomans was en die Erik of het Kleine Insectenboek ooit gelezen heeft… ? De kleine Erik die ’s avonds niet kan slapen en die over de rand klautert van een schilderij belandt zo in de Wollewei, dat is de naam van het schilderij, en daar zit hij plots tussen de vele gedetailleerd geschilderde insecten die tot leven zijn gekomen. Ze hebben menselijke eigenschappen en afmetingen en de kleine Erik krijgt de ene wijsheid na de andere les om de oren geslingerd. De avonturen wil ik hier niet allemaal samenvatten, je moet het boek maar eens lezen. Wél maakte ik meteen weer een nieuwe associatie en zo kwam ik op deze vrucht van fotobewerkingsijver. Vandaag in deze blog niet één maar twee fotos… weliswaar gecombineerd binnen één kader. De spruitjes zijn enorm gegroeid en de dame met hondjes wandelt er tussen door. De Spruitjesstraat is geboren.


  29-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Arbeit macht frei.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een prachtige natuurwandeling in het Limburgse Overpelt, dat was wat we op de geocaching dot com site gelezen hadden en dat had ons er toe overgehaald samen met ons vriendenclubje op deze mooie januari-lentedag de multicache “Het Plat” aan te pakken. Niet alleen werd het een bijzonder fijne wandeling met een succesvolle log na afloop, maar al even leuk vond ik de info- en leermomenten. Zo vernamen we meteen in het begin van de tocht al dat hier in het begin van de tweede wereldoorlog door de Duitsers een  Jodenkamp werd ingericht. Om deze arme gronden te ontginnen werden 164 mannen ingezet. Lang duurde het experiment niet want al snel werden ze naar Auschwitz gestuurd. Slechts 4 van hen keerden terug. Op Facebook klik je dan meteen op “vind ik niet leuk” natuurlijk.
  Met deze info sta je dan als hobby fotograaf voor de uitdaging er iets mee te doen. Ik heb geprobeerd met een groot-diafragma-detailfoto de dramatiek van de plek te illustreren. Van uit dit standpunt kon ik de prikkeldraad verticaal, in dezelfde richting als de bomen te pakken krijgen. Het was niet eens zo makkelijk om een geschikt scherpstelpunt te vinden en met onscherpte in de rest van de compositie een link te maken naar ons gemeenschappelijk geheugen. Het opschrift boven de toegangspoort naar Auschwitz bijvoorbeeld, Arbeit macht frei, kwam spontaan in me op toen ik deze foto maakte. Het is redelijk abstrakt, daar ben ik me van bewust, maar de kijker haalt er uit wat ie zelf wil he…                


  28-01-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 januari Wereld-nopjesfoliedag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tja, eigenlijk ben ik twee dagen te laat met deze foto. Vorige maandag was het wereld-noppenfoliedag. Zowat alles en iedereen krijgt tegenwoordig een speciale dag toegewezen… Wereld-dierendag, waterdag, secretaressendag, dag van de klant, vrouwendag, vaderdag, moederdag, dag van de arbeid en zo zou ik nog een tijdje kunnen doorgaan. Iemand heeft blijkbaar ooit bedacht dat de laatste maandag van januari nopjesfoliedag is, echt waar, ik heb het opgezocht. Toevallig hebben we gisteren enkele dingen gekocht die in het spul waren ingepakt. Ik kon het niet laten enkele van de nopjes stuk te ploppen en meteen dacht ik dat er toch meer mensen moeten zijn die dat leuk vinden, zodoende ben ik snel met meneer Google aan de slag gegaan o.a. om er achter te komen wat de officiele naam is: nopjesfolie zo bleek, bubble wrap in het Engels, en dat er een speciale dag aan gewijd is kreeg ik als extra informatie.
  Ik heb me er in de loop van de dag nog enkele keren aan vergrepen, plop, plop, plopperdeplop ( waar hebben we dat nog gehoord? ) en na dat de ochtendwandeling zonder fotograferen voorbij gegaan was en er ook in de namiddag geen noemenswaardig onderwerp voor mijn lens passeerde vond ik dat ik ook fotografisch, zij het twee dagen na dato, maar enige aandacht moest besteden aan die lekker ploppende nopjes van de NOPJESFOLIE.

  27-01-2016 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januari Dode berk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een van onze grote berken achter in de hof heeft het begeven. Eerst was ie al een tijd ziek, je zag dat het terminaal was en sedert een jaar of zo was ie ook zichtbaar helemaal dood. Bomen sterven staande… en staan deed ie nog steeds, tot enkele weken geleden toch. Toen ik vandaag nog eens naar achter gelopen was zag ik dat ie de strijd opgegeven had en was gaan liggen.  
  Toch had ie nog een tijd diep in zijn binnenste leven meegedragen want een specht had blijkbaar de moeite genomen om het er uit te halen. Kijk mee en wees even verwonderd als ikzelf over het perfecte ronde gat dat zo’n vogel met enkel maar zijn snavel als werktuig in het berkenhout gemaakt heeft.

  26-01-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!