Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  04-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juli Afkoeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het stond gisteren nog in de krant: het is en blijft verboden te zwemmen in de vele uitnodigende onbewaakte watertjes in onze regio. De erbij geplaatste foto was toevallig heel herkenbaar gemaakt aan onze favoriete afkoelplas, de Melle ofte de E3-vijver in Turnhout, ik had het er enkele dagen geleden nog over.
  Met de tropische temperaturen van de laatste dagen is de verleiding erg groot om ergens enige waterpret mee te pikken. In de officiële zwemlocaties zijn honden jammer genoeg meestal niet toegelaten. Ik weet al niet meer of ik het artikel over dat zwemverbod gelezen heb vóór of na dat we toch weer even die kant op trokken om Phaido alsnog zijn pleziertje te gunnen. Ik ben er ook helemaal niet van overtuigd dat zo’n verbod ook voor honden geldt trouwens. En niet zonder enige voorbedachtheid had ik toevallig ook mijn zwembroek aan… Als voorbeeldig baasje moest ik uiteraard even gaan uitproberen of het water niet te koud was voor onze schat. Zwemmen kun je dat ook niet noemen, eerder een beetje langs de kant plonsen, dus met wat goede wil valt dat ook buiten het verbod.
  Als ik dan te water ga neem ik de camera natuurlijk niet mee, die blijft op het droge in de veilige handen van Josee. Die weet de afdrukknop ook staan ondertussen.


  04-07-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juli Schapen zoeken schaduw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lijkt er op alsof de hittegolf de enige determinerende factor in ons dagelijks leven aan het worden is. Je ziet in het holst van de dag nog nauwelijks mensen op straat, alleen resistente individuen zoals wij, die even een ( net iets kortere ) wandeling met de hond gaan maken, wagen zich nog in de loodzware hitte.
  Dan kom je langs een weide gewandeld waar een kudde schapen hoort te grazen en dan zie je dat die beesten het allerlaatste stukje schaduw hebben opgezocht. Je leest in de winter wel eens reacties en commentaren omtrent dierenverwaarlozing, want die staan dan buiten met dergelijke koude temperaturen… sta me toe te denken dat die beesten daar echt wel op voorzien zijn dan, maar nu, in deze helse omstandigheden zou er moeten gezorgd worden voor stallen, schaduw en schuilplaatsen tegen de zon.
  Deze foto is gemaakt om 11 uur in de voormiddag ( weer met de iPhone trouwens ).  Ieder logisch denkend mens met wat inzicht in de stand van de zon weet dus dat het laatste beetje schaduw waar die schapen nu in liggen binnen enkele uren zal verdwenen zijn. Ik moet er niet aan denken dat die beesten het grootste deel van de namiddag zullen moeten rondlopen in volle zon en 35° met een zware wollen mantel om hun lijf…       


  03-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juli Drinken voor de vogeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Was me dat puffen vandaag zeg… tussen de ochtendwandeling met Phaido en de vergadering van de fotoclub deze avond ben ik eigenlijk niet meer de deur uit geweest, rolluiken naar beneden, gordijnen dicht en proberen zonder al te veel schade de hittegolf te overleven.
  Dat ik toch regelmatig even naar buiten keek past in mijn elke-dag-fotograferen filosofie en dan is het handig als je binnen shoot-afstand van de telelens enkele schalen met water hebt staan voor mogelijke dorstige vogels groot en klein, want ook voor hen is het warm natuurlijk. En of ze er op af gekomen zijn: eksters, kauwen, merels, tortels en vooral veel mussen. Door het raam uit de losse hand met 420 mm was het niet altijd makkelijk om bewegingsonscherpte te vermijden maar enkele keren kreeg ik toch iets op mijn geheugenkaartje dat de criteria die ik mezelf opleg kon doorstaan. Deze twee musjes doen zich tegoed aan een verfrissende dronk. Even later gingen ze zelfs badderen, maar toen had ik jammer genoeg weer de bibber…
  J    


  02-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juli Processierupsen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is waarschijnlijk niet de mooiste of de meest speciale foto die er in het bestaan van deze blog al voorbij gekomen is, maar hij illustreert een probleem dat me zwaar op de lever ligt.
  We zijn vandaag gaan geocachen. Wie gaat er met dit weer geocachen hoor ik al opwerpen… Wij dus, wij zijn inderdaad een beetje goed zot. We hadden dit nu eenmaal gepland en we stappen niet graag af van onze plannen. In Het Kempenbroek in Bocholt, vlak tegen de Nederlandse grens lag er een mooie multi op ons te wachten. De commentaren en de waarderingen waren dermate positief dat wij met goede moed en met enkele liters extra drank op stap gingen ondanks de loodzware hitte.
  Wij werden niet beschaamd in onze verwachtingen, het was inderdaad de moeite waard. Wat ik wel even kwijt wil is dat Natuurpunt, de beheerders van dit mooi stukje natuurgebied het blijkbaar niet de moeite waard vinden, ofwel strijdig met hun filosofie, wie zal het zeggen, om iets te doen aan de alom tegenwoordige processierupsen hier. Bestrijden met chemicalien ed. is niet erg millieuvriendelijk daar zijn we het over eens, maar een brander er overheen zou alvast de tientallen dikke clusters krengen die gewoon tegen de stammen van de eiken zitten, vaak op ooghoogte of lager, vernietigen. Moet dit echt de bron van verspreiding over de ganse wijde omgeving worden?
  Ikzelf ben alleszins niet helemaal onbeschadigd thuis gekomen, dat wordt weer jeuken de volgende hete dagen en nachten gdvd…   


  01-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juni De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de grootste hitte zijn we met Phaido in de vooravond wat afkoeling gaan zoeken aan de Melle, de E3-plas bij Turnhout. Zoals ik gisteren al vertelde was het ook deze keer de bedoeling de fotomogelijkheden van de smartphone uitgebreid te testen. Toch had ik ook de Canon meegenomen voor… je weet maar nooit.
  De map met kandidaten voor de presentatie op de smartphonefotografievergadering ( 10 lettergrepen
  J ) van aanstaande donderdag groeide ook vandaag weer flink aan. Toch is de tegenlicht-foto die hierbij te zien is gemaakt met de 6D. Van op dezelfde plek had ik ook al een ongeveer identieke foto gemaakt met de iPhone – altijd leuk als je vergelijkingsmateriaal hebt – en hoewel de verschillen miniem waren vond ik deze toch beter. De smartphone-versie heb ik trouwens ter plaatse meteen op Facebook gezet zonder enige bewerking of zo… Dat kan dan weer niet met de plaatjes die uit de Canon komen… euhhh… via wifi en de smartphone eigenlijk wel meen ik, maar dat kan ik dan weer ( nog ) niet…  


  30-06-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni De Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We pakken met onze fotoclub de meest uiteenlopende onderwerpen, werkwijzen en technieken aan, kortom alles wat met fotografie in de breedste zin van het woord te maken heeft. Ondanks het feit dat we wel eens lacherig en geïrriteerd doen over de selfies makende en constant fotograferende, overal in de weg lopende, smartphone-generatie hebben we aanstaande donderdag een vergadering rond het thema: fotograferen met de smartphone.  
  Het leek me dan ook niet meer dan logisch dat ik deze week de Canon een welverdiende vakantie zou gunnen en dat ik enkele dagen alleen met de iPhone op stap ga. Tijdens de ochtendwandeling met Phaido ben ik al verwoed aan het schieten gegaan. Ik moet eerlijk bekennen dat het ding voor mij nog veel geheimen heeft maar een compositie maken, dat lukt me meestal nog wel.
  Thuisgekomen van de jacht wil je natuurlijk zo snel mogelijk alles bekijken en selecteren, de oogst was groot en verrassend genoeg zaten er behoorlijk wat bruikbare beelden bij. De grootste schok kwam toen ik de exif-informatie bij de beelden te zien kreeg. Bij deze opname van de Smallebroeken, onze dagelijkse wandelbiotoop, koos de camera in de iPhone voor de volgende instellingen: f 2,2 – 1/2283 – Iso 32 – brandpuntsafstand 4 mm. Ik begrijp er geen snars van. Ik zal opnieuw aan het studeren moeten gaan om mijn inzichten i.v.m. de samenhang van belichtingstijd, diafragma en Iso-waarde in de fotografie te herdefiniëren…


  29-06-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juni Zwart Wit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vraag me monkelend af ik dit ook onder de noemer Zwart-Wit fotografie mag klasseren.
  Eddy was weer een tijdje in het land. Na zijn behandeling en genezing van de ziekte waarvan we de naam nog steeds niet graag horen moet ie nog enkele jaren om de zes maanden een check-up ondergaan. Dinsdag vertrekt ie weer naar Gambia want de horeca-zaak kan niet lang zonder strenge leidende hand daar. Vanavond gingen we met de ganse bende nog eens gezellig eten. We hadden De Paarse Peper in Lommel Barrier uitgekozen deze keer, en dat hebben we ons niet beklaagd. Wat er geserveerd werd was erg lekker, het terras waar we tot het donker vertoefden is een oase van rust en de vijver met klaterende fontein en allerhande watervogels nodigt er uit om gewoon te genieten… als de buurman er niet met zijn grasmachine overheen decibelt tenminste. We hebben er onze pret niet door laten vergallen en uiteindelijk hield ie er ook mee op.
  Witte en zwarte zwanen op de vijver, Eddy tussen de gekleurde medemensen in Afrika… ik kon het niet laten de symboliek ter sprake te brengen, een beetje melig misschien, maar wel een goede reden om er ook deze foto aan vast te maken.    


  28-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juni Bokrijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was de hele dag in Bokrijk, Hangar 58 om precies te zijn. Bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Practimed, een medisch clubje van huisartsen dat uitgroeide tot een instituut, was dat de locatie waar het er bij horende feest zou doorgaan. Zus Lilly organiseerde het gebeuren en dan was het bijna vanzelfsprekend dat schoonbroer Dreeke er de fotografie zou gaan verzorgen. Omdat het nogal groots ging worden hadden ze mij gevraagd om te assisteren. Ik had me er op verheugd een aan tal ongestoorde Bokrijk-fotos te kunnen maken, maar het liep enigszins anders. De bezoekers werden gefotografeerd bij binnenkomst en ik moest dan de fotos in een sjabloontje met de firmanaam plaatsen in Photoshop en dat dan afprinten. Tussen half vijf  en half twee deze morgen hebben we om en bij de 900 fotos afgeprint, nauwelijks tijd om iets van het feestgedruis vast te leggen dus.
  Gelukkig had ik voor de aanvang al even een rondje gedaan en een spiegeling van de oude stad in de ramen van het hypermoderne feestgebouw vond ik wel een shot waard. Ik heb geprobeerd mezelf buiten beeld te houden maar dat is niet helemaal gelukt.
  De UFO bovenin is natuurlijk gewoon een lamp binnen en zo zijn er nog wel wat voorzichtige vraagtekens bij dit soort spiegelfotografie. Dat vind ik er nu net zo leuk aan.   


  27-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juni Poepzakje met inhoud
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Verantwoordelijke hondenbaasjes die weten zeker wat dit is: een hondenpoepzakje met inhoud en gesteld dat dit te Noord-Nederlands klinkt wil ik het best ook nog wel eens in het schoon Vlaams omzetten: dit is ne zak me hondenstront, voor de kleinkinderen de kaka van Phaido.
  Phaido heeft best goede toiletmanieren. Als hij moet dan gaat ie tijdens een wandeling altijd een eindje van het pad af het bos in en dan deponeert ie daar de restanten van zijn verteerde smulpartijen op een plek waar niemand er last van heeft. Wij laten dat daar dan ook steevast liggen, dat is goed voor de natuur. Soms, zeer uitzonderlijk, en dat was toevallig vandaag het geval, doet ie zijn behoeften wel eens op een minder aanvaardbare plek, op een grasperk naast een huis bijvoorbeeld. Ondanks het feit dat wij er van overtuigd waren dat niemand het gezien had, wilden wij toch als fatsoenlijke hondenbaasjes de drollen opruimen en de altijd tijdens de wandelingen verplicht meegenomen “poepzakjes” komen dan goed van pas. Dat hoort zo. De wetgevers hebben ook strenge boetes voorzien bij het niet in acht nemen van dat soort regels. Ingepakt staat netjes.
  Tegendraadse dwarskijker als ik ben stel ik me daar dan toch een vraag bij. Is een stront die je in plastic verpakt en in de vuilbak kiepert dan wél ecologisch verantwoord?... Een gefundeerde uitleg om me te laten weten bij welk soort afval we dit moeten weg-selecteren zou ik trouwens ook wel eens willen horen.  


  26-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juni Siesta
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag was het de beurt aan Josee om naar Lommel te rijden en te helpen bij de verhuis van de bewoners naar het nieuwe zorgtehuis Hoevezavel 2. Het was dus aan mij om thuis te blijven om te hondensitten. Een uitgebreide wandeling is een van de aangenaamste manieren om dan de dag door te komen, zeker met dit prachtige weer. Phaido zegt daar nooit neen tegen en hij vindt het ook niet erg dat ik regelmatig stop om een en ander te fotograferen onderweg. Deze siesta houdende koeien vond ik best een mooi tafereel. Ik heb lang getwijfeld of ik hem in kleur zou laten of toch maar naar zwart wit omzetten. De omzetting beviel me voor het grootste gedeelte alleen werd de mooie blauwe lucht erg oninteressant zonder kleur. Ik ben dan maar in mijn map met bruikbare luchten gedoken en ik heb er wat wolken in gezet. Ik beken dus ootmoedig dat ik de waarheid wel eens geweld durf aandoen als het er op aankomt de troeven van mijn werk wat op te peppen, maar dat is een vrijheid die ik mezelf graag gun. Ik vind trouwens dat fotobewerking tegenwoordig een onlosmakelijk onderdeel van de fotografie geworden is.


  25-06-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juni Kermit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een goede facebook-vriendin had niet zo lang geleden een wondermooie fotoserie van kikkers geschoten in het Hageven. Nu ken ik de plek waar ze dat waarschijnlijk gedaan heeft ook wel en ik had me al een hele tijd voorgenomen er weer eens naar toe te gaan.
  Na een dag vrijwilligerswerk in Hoevezavel had ik het nodig even de zinnen te verzetten en ja, dan was de bestemming snel gekozen. Ik vermoed dat ik iets te vroeg was want kikkers kreeg ik nauwelijks te zien, misschien was het ook wel iets te frisjes om de beestjes hun paringsdriften te zien botvieren. Ik had al wat eendjes, zwanen, een weidebeekjuffer en enkele mooie hagedissen op mijn geheugenkaartje maar ik was op jacht naar kikkers, verdomme toch…
  Uiteindelijk kreeg ik naast het knuppelpad deze brutale kerel in het visier. Hij voelde zich klaarblijkelijk goed gecamoufleerd in het groene eendenkroos en ondanks het feit dat ik steeds maar dichterbij kwam bleef ie gewoon zitten. Toen ik bij de minimale scherpstelafstand van mijn lens was het ik afgedrukt en thuis heb ik van de opname nog een 16x9 uitsnede gemaakt maar ik had mijn Kermit voor vandaag ook te pakken.    


  24-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  23-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juni Panorama met de iPhone
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik wist dat ik het vandaag erg druk zou hebben met de nabewerking van de massas fotos die ik tijdens het weekend en gisteren geschoten had en die ik nog allemaal moest “bekijken”. Ik had dan ook doelbewust de camera niet meegenomen tijdens de ochtendwandeling met Phaido.
  Het bloed kruipt evenwel waar het niet gaan kan zegt het spreekwoord en niet eens halverwege wilde ik toch weer eens de mogelijkheden van de wél meegebrachte iPhone uittesten. De panoramafunctie leek mij leuk om eens mee te spelen. Het moet mij van het hart dat ik weer onder de indruk ben van de mogelijkheden van dat ding. Met één druk op de knop 180° Smallebroeken in beeld krijgen, het ligt niet voor de hand. Okee, als ik met de Canon een panorama samenstel uit diverse shots dan is het resultaat zonder meer beter, maar ik ben daar dan wel een tijdje mee zoet in de nabewerking. Dit komt zomaar uit dat ding… je beweegt gewoon van links naar rechts en al de rest gebeurt automatisch. Ik weet wel dat de resolutie niet is zoals ik dat graag zou zien en met de belichting tegen de zon in, helemaal rechts, waar Josee staat, had ie ook problemen, het blauw is daar plotsklaps uit de lucht verdwenen en ik heb aan die kant het kontrast ook wat opgevoerd in Photoshop, maar al bij al ben ik hier best gelukkig mee.   


  23-06-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juni De zeven dwergen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nu het echte originele Rimpelrock-festival ter ziele gegaan is hadden ze er in Lommel een plaatselijke variant ingericht voor alle rusthuisbewoners. Van uit de diverse locaties kwamen ze met bussen of in rolstoelen - geduwd door vrijwilligers - naar zaal de Moffel. We zijn onderweg behoorlijk nat geworden trouwens, maar dit even terzijde.
  Al die dure artiesten, zoals destijds op de festivalweide in Hasselt, kunnen ze niet betalen natuurlijk en dus hadden ze maar een DJ-zanger ingehuurd die gekende schlager-zangers imiteerde, een zangeres die in de huid van enkele meer beroemde collegas kroop, het personeel deed zijn duit in het zakje en dan waren er natuurlijk ook nog de vrijwilligers, goed voor alle mogelijke klussen, dus ook het entertainen.
  Toen de zeven dwergen op het podium kwamen en het baasje aan de zijkant stond te fotograferen wist Phaido het even niet meer… was dat nu echt het vrouwtje in dat gekke pak en wat doet die daar dan of moet ik toch maar bij het baasje blijven? Het leven van een hond is soms vol onzekerheden…


  22-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni Den Berre
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Feest in de familie Goossens vandaag en ze hadden mij gevraagd om een en ander te fotograferen. Het kabouterbos, -huisje, -berg in Kasterlee leek mij een fijne locatie en we zijn daar met de gans groep naartoe getrokken deze namiddag. Honderden plekjes die geschikt zij om als achtergrond te dienen liggen daar voor het uitkiezen. Groepsfotos, actiefotos, koppeltjes, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en allerhande mogelijke combinaties van familiebanden heb ik naarstig vastgelegd.
  Er was één jongetje bij, den Berre, die het steevast wat moeilijker maakte voor de fotograaf. Kampioen gekke bekken trekken, hyperkinetisch en nauwelijks stuurbaar als het er op aankwam een compositie op te bouwen… ik heb er een aantal shots door verknald. Anderzijds was het best een aangenaam manneke en het is niet toevallig dat ik precies hem net iets vaker gefotografeerd heb, je kon namelijk altijd wel iets onverwachts of grappigs verwachten. In deze boom wilde hij absoluut klimmen bijvoorbeeld, dat vastleggen was niet eens zo moeilijk, maar toen sprong hij er ook nog uit en daar was ik dan weer niet snel genoeg voor…


  21-06-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 juni Barbeque Fotoclub
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De op één na langste dag en kortste nacht, de zomerzonnewende, we hadden vandaag toch wel wat aangenamer zomerweer verwacht om van onze jaarlijkse barbecue te genieten met de leden van de fotoclub. In de vooravond kwam de zon er zowaar even door, toen werd het aangenaam toeven in het zonnetje en toen beslisten we ook van maar buiten te blijven zitten.
  Foutje… Spoedig kwamen er weer wolken, een fris windje en daardoor net iets minder genietbare temperaturen die de pret verstoorden. Er waren er die meteen naar binnen vluchtten. Er waren ook enkele die-hards die gewoon buiten bleven zitten. Na het eten, toen ik met mijn fototoestel ook buiten eens mijn rondje maakte bleek dat ook de dappersten wel eens dingen rond zich draperen om aan de kou te weerstaan…


  20-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juni Laatste dansles
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een zoekplaatje… raad wie de oma is in het gezelschap…
  Ook voor de zumba-kids zit het dansseizoen er op en zoals het de traditie wil bij Balance Health Center was de laatste les van het jaar ook deze keer vrij toegankelijk voor geïnteresseerde papas, mamas en grootouders. Daar verzaken wij niet aan natuurlijk. We genoten van de choreografieën, van de kunde van onze oogappels en van de lol die ze er duidelijk aan beleefden. Nog leuker werd het helemaal op het einde, Julieke kwam oma halen om mee te doen in een soort rondedans. Ik was maar wat blij dat ik me achter mijn camera kon verstoppen, iemand moet toch de fotos maken he.
  Als je ze zo ziet zitten tussen al dat jonge grut zou je haar niet aangeven dat ze ongeveer vijf keer zo oud is als de dametje rond haar. Oma blijft eeuwig jong en ik weet dat de appreciëren.
  Voor alle duidelijkheid: oma is de tweede van links…
  J


  19-06-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juni Dwarskijker
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb deze foto “Dwarskijker” genoemd. Als je de symbolische betekenis van het woord in gedachten neemt dan zou je kunnen denken dat ik vind dat Jos iemand is die vaak tegendraadse standpunten verdedigt of tegen de algemene stroming in gaat of zo, maar dat is absoluut niet het geval. Integendeel, ik hou het in dit geval bij de letterlijke betekenis: Jos kijkt de andere kant op.
  Donderdagavond, fotoclubavond. Vandaag werd er van ons verwacht dat we werk zouden tonen met als thema tegenlicht. Er wordt dan gekeken, gediscussieerd, gecommentarieerd en het gaat er wel eens geanimeerd aan toe. Zoals altijd vind ik het dan leuk om tussendoor enkele stiekeme shots te maken. Met de hoge ISO-waarde die de 6D aankan lukt dat vaak ongemerkt zonder flitsen en toen ik na thuiskomst mijn oogst bekeek viel me deze opname meteen op. Ik vond het wel grappig en, zelf een symbolische dwarskijker zijnde, meende ik dat ik het begrip ook eens op een letterlijke manier mocht illustreren…
  ( ISO 6400  -  f5  -  1/320 )


  18-06-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juni Rozen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Man, man, man… nooit gedacht dat er zoveel soorten rozen waren… ik ben niet echt een kenner, ik geef het toe. ( Maar je bent nooit te oud om te leren )
  We waren vandaag in Nederland, op bezoek bij toffe mensen die we reeds sedert vele tientallen jaren in ons rijtje erg goede vrienden plaatsen. Lang geleden waren ze de uitbaters van het saunacomplex dat we één en soms zelfs twee keer per week bezochten.  Tegenwoordig hebben ze een “Bed & Breakfast” in Schijndel en als je om de zoveel maanden weer eens samen komt, dan is dat net alsof het gisteren was …, zo gaat dat met echt goede vrienden. Trees, de gastvrouw heeft zich tegenwoordig helemaal in een nieuwe passie gestort: ze heeft een super mooie, enorm gevarieerde rozentuin en haar een expert noemen is niet eens overdreven. Uiteraard heb ik van de diverse soorten de nodige fotos gemaakt en de collage die ik had kunnen maken had veel groter kunnen zijn, maar je moet natuurlijk ook rekening houden met het maximale formaat dat deze site toelaat en dat dan ook nog genietbaar is. Vandaar dat ik me beperkt heb tot deze vier exemplaren.     


  17-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juni Borderline
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Precies op de dag dat ik ook het gras voor het huis moest fatsoeneren kon ik voor het eerst twee konijntjes samen te pakken krijgen. En nauwelijks enkele minuten eerder had ik er achter in te tuin ook een gezien. Ik weet nu wel zeker dat ze minimaal met z’n drieën zijn… misschien wel met meer. Ik krijg steeds meer wroeging omtrent het feit dat ik hun eten zo harteloos weggemaaid heb. Ik ga dromen van hele hordes hongerige konijntjes… zucht.
  Binnen de konijnenwereld is het naar ik zag evenwel ook niet allemaal pure naastenliefde. Deze foto lijkt te suggereren dat het grootste konijn dat zich temidden van het smakelijke groen bevindt er over waakt dat het kleinste konijntje dat op de kale dorre stenen zit niet komt meegenieten van de overvloedige rijkdom. Borderline… hier is de grens en je komt er niet in. Ik moet onwillekeurig denken aan de bootvluchtelingen … of de Grieken…  


  16-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juni Airborne
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je mij wilt pijn doen, dan doe je dat best aan mijn Bourgondisch kantje en Josee weet dat maar al te goed… Vandaag stond ik voor de keus: ofwel rij je het gras af, ofwel maak je je eten maar zelf klaar. Argumenten rond voedsel voor de konijntjes, mooie wilde bloemekes en insectjes waren vanaf nu zinloos dat wist ik ook wel. Tja…
  Voor ik aan de klus begon wilde wel nog één keer met mijn fototoestel op mijn buik liggen en door de begroeing kruipen – gras kun je dat eigenlijk al niet meer noemen - om alle kleine bloeiende, kruipende en zoemende plantjes en beestjes nog een laatste kans te geven in mijn macrofotografie verzameling te belanden.
  Bijgaande foto is een gelukstreffer, ik moet het toegeven. Ik had scherp gesteld op die vette nectarverzamelaarster die op die bloem zat en net toen ik afdrukte vloog ze op. Het scheelt maar een fractie van een seconde natuurlijk maar het toeval wilde dat de kop, zeg maar de ogen en de voelsprieten, nog precies in het scherptegebied zaten. Het grote diafragma om de achtergrond onscherp te houden had ik sowieso op voorhand al ingesteld, dat is vanzelfsprekend bij dit soort fotografie.


  15-06-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!