Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  19-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart De eik
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor het geval er nog eens een mooie zonsondergang zou voorbij komen had ik al lang een aantal plekjes in mijn achterhoofd die als decor konden dienen. De eik die ik in de voorbije jaren menigmaal gefotografeerd heb in alle mogelijke seizoenen en weersomstandigheden was een van de locaties waarvan ik vond dat die daar geschikt voor zijn. Ik noem hem liefkozend “mijn eik”… Hij is al diverse keren opgedoken in deze blog en vandaag is het dus weer zo ver.
  Ik was nog redelijk laat gaan wandelen met Phaido en toen ik door het bos terug naar huis kuierde kleurde de lucht steeds maar roder. In het bos heb je natuurlijk weinig weidse uitzichten om dergelijke mooie avondkleuren te vangen en daarom spoedde ik me maar meteen met de fiets naar hetzelfde plekje dat ik al zo vaak had opgezocht: het fietspad tussen de hoge en de lage Rielen. Thuis gekomen met enkele, naar mijn idee, best aardige shots heb ik er toch even COLOR EFEX PRO 4 op losgelaten voor nog iets meer dramatiek. Helemaal waarheidsgetrouw is deze afbeelding dus niet, maar in naam van de kunst eigen ik me bij deze het recht toe lichtelijk te overdrijven qua kleurgebruik. Waar zie je dezer dagen trouwens nog een foto die niet door photoshop, lightroom of een aanverwant programma gehaald is?  


  19-03-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart Drieling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voorjaar, tijd voor gezinsuitbreiding in de schapenfamilies. In menige weide zie je al lammetjes rondhuppelen en ook bij boer Nicolas is er al jong leven. Er lopen er al enkele te grazen tussen de andere hoevebewoners en eerder deze week was er nog een heuse drieling de veestapel komen verrijken.
  Toen we deze avond de kleinkinderen van school waren gaan halen kon Nicolas niet snel genoeg in de stal zijn want er was weer een ooi bij wie het ging gebeuren wist ie. Ik ging er natuurlijk achteraan met de camera. We waren net te laat, of net op tijd, het is maar hoe je het bekijkt. Alweer drie stuks waren net op de wereld gekomen, de bebloede navelstrengen vertelden ons dat het nog niet zo lang geleden gebeurd was en toch stonden de kleine ukjes al, zij het wankel, op vier poten, er was er zelfs al een die de weg naar de papfles gevonden had zag ik. Het was nog niet zo makkelijk om een groepsfoto te maken waar iedereen op stond, want mama kwam steeds weer beschermend tussen haar kroost en die vreemde meneer staan. Uiteindelijk lukte het toch en dit is een plaatje waar ik best gelukkig mee ben, ook al omdat boer Nicolas het mooi vond.


  18-03-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart Vlechtjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze namiddag samen met Phaido nog eens een stuk Kasterlee gaan verkennen waar we nog niet gewandeld hadden. Onze geocache-hobby brengt ons nog steeds, en steeds vaker eigenlijk, naar plekjes waar we het bestaan niet van kenden. De omgeving van de Zandhoef was het decor waarin een collega geocacher een mooie multi-zoektocht had uitgestippeld en de aanwijzingen van onze wandel-GPS volgend genoten we weer volop.  De rust, de natuur, het wandelen op zich en natuurlijk ook de fotomomenten zijn ingredienten die deze jongen helemaal tevreden kunnen stemmen, en voor zover ik het kan inschatten denkt Phaido er ook zo over.
  Ergens in een weide zagen we deze jongedame met vlechtjes in het haar. Ze was erg sociaal want ze kwam me meteen groeten en toen ik haar vroeg of ze even wilde poseren deed ze dat ook zeer geduldig. Op mijn vraag of ze er bezwaar tegen had dat ik haar foto op het internet zou plaatsen schudde ze het hoofd en ik hoef me dan ook geen zorgen te maken omtrent portretrechten of andere mogelijke juridische valkuilen. Deze schoonheid met vlechtjes wordt dus mijn foto van de dag.  


  17-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pake Pol en oma, allebei helemaal links in beeld, de zes kleinkinderen en dochter Ilse, de mama van vier stuks van het kleine grut… voeg daarbij de altijd goed poserende Phaido en je krijgt de min of meer voorspelde of laten we zeggen beloofde groepsfoto van ons animatieteam.
  Ook vandaag is dit uiteraard geen foto die ik zelf gemaakt heb, de dank gaat dus weer uit naar schoonbroer Dreeke voor de perfecte timing, compositie en instellingen. Er zijn zo van die dagen dat ik uit tientallen fotos niet weet welke kiezen om als foto van de dag te fungeren. Deze keer was het er maar één… maar dat ie goed zou zijn wist ik wel. Merci Dreeke. Morgen doe ik het weer zelf…


  16-03-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart Paasdansje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben een fervente saunaganger. Transpireren, zweten, ik weet er alles van. Maar elk saunabezoek is  klein bier vergeleken met de tweedaagse klus waar we vandaag aan begonnen zijn. De pakken die we aantrekken om het paasverkoop-evenement van de Aarschotse middenstand te animeren zijn mini-saunas in de overtreffende trap. Ik ben zeer gelukkig dat het weer vandaag plots niet meer zo vroeg-zomers was als de vorige dagen, en even zo gelukkig ben ik met het feit dat mijn pak niet uit waterdicht materiaal vervaardigd  was, want anders was ik zeker verdronken door het transpiratievocht dat ik er in gelaten heb.
  Tijdens dit soort bezigheden kan ik zelf helaas geen camera meesleuren, maar gelukkig is er dan schoonbroer Dreeke aan wie de fotoklus wel toevertrouwd is. Voor een groepsfoto vermoed ik dat we beter tot morgen wachten, vandaag waren immers drie van de kleinkinderen niet present wegens andere verplichtingen. Maar toen ondergetekende in een onbewaakt moment een dansje pleegde met Phaido had de fotograaf van dienst ook zijn vinger op de afdrukknop. Ik vond het resultaat best illustratief voor de sfeer waaraan we onze bijdrage probeerden te leveren.   


  15-03-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart Mieke met de groene vingers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij kennen Mieke al een hele tijd. We hebben samen ooit plezier gemaakt, gepraat, iets gedronken en nooit hadden we er op gelet of Mieke groene vingers had. Mieke is ook een facebook-vriendin en niets in haar posts of commentaren liet ook maar vermoeden dat wij haar ooit zouden zien met enig tuingereedschap in de handen…
  Toen we in de vooravond Josee’s broer gingen oppikken om samen iets te gaan nuttigen in de Brugwachter hadden we Mieke al gezien langs de baan, we hadden zelfs gewenkt en teken gedaan om ook iets te komen drinken. Maar ze was te druk bezig blijkbaar. Waarmee? Daar hadden we toen nog het raden naar. Tien minuten later reden we er weer voorbij, deze keer in de andere richting en toen zagen we het… Mieke was aan het tuinieren, of toch iets wat er op leek. Ze was het voetpad voor haar woonst aan het fatsoeneren meenden we te zien. Ik stopte langs de weg zo’n 50 m er vandaan en Mieke merkte niet eens dat ik mijn hoofd en de camera met de telelens door het open dak wurmde om een reeks fotos te maken, zo zeer ging ze op in haar bezigheid. Eén keer keek ze recht in mijn richting, maar zelfs toen had ze niks in de gaten. Ik zag wel dat haar bril daar zo maar hing te bengelen, misschien is dat wel de verklaring. Zonder bril zag ze me niet natuurlijk. Wie gaat er nu tuinieren met een bengelende bril rond zijn/haar hals? Ja, Mieke blijkbaar…

  14-03-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maart Brugje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren eigenlijk van plan vandaag naar de Ardennen te rijden. De wandeling langs de Ninglinspo was al lang een van de items op mijn to-do-lijst. Ik wilde het riviertje en de watervalletjes fotograferen met een lange sluitertijd en ik had daarom ook al de ND- en de grijsverloopfilters in mijn fototas gestopt. In laatste instantie hebben we omwille van het smogalarm en de raadgevingen om het autoverkeer zoveel mogelijk te beperken, millieubewust als we zijn, maar beslist in eigen regio te blijven. Snel hadden we in het Oostmalse gehucht Salphen een aanvaardbaar alternatief gevonden. Dat scheelt toch wel zo’n 300 km uitstoot J.
  Het werd een zeer gesmaakte tocht en op een bepaald ogenblik werd het nog extra leuk, want toen we over een brugje liepen zag ik langs de ene kant een rimpelloos, spiegelend wateroppervlak en aan de andere kant behoorlijk wat stroming en verval… kon ik die filters toch nog gebruiken !!! Ik ben dus de wei in gedoken, ben in een bocht van de rivier, tegenover het brugje, op mijn buik in het gras gaan liggen en eerst ben ik even aan het rekenen gegaan. Met een 2-stops ND filter gecombineerd met een 1 stop grijsverloopfilter - om de lucht iets donkerder te maken – kwam ik bij ISO 100 en diafragma 22 uit op een sluitertijd van 1/3 seconde. Dat leek me net voldoende om de stroming in het water een beetje zachtheid mee te geven en niet zo akelig scherp te bevriezen. Met beide ellebogen stevig op de grond slaagde ik er toch in, met die relatief lange sluitertijd, mijn toestel stabiel te houden en een aanvaardbare scherpte over te houden.
  Er mag dan wel brugje boven deze foto staan, eigenlijk was het me om het water te doen he…


  13-03-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart De Noord-Zuid verbinding
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nieuwe Noord-Zuid verbinding is ondertussen alweer een halve maand in gebruik en ik vermoed dat er op het ogenblik wel niemand meer zal zijn die niet wil toegeven dat dit een goede zaak is voor alles en iedereen. Zelfs de meest fanatieke activist die ooit geijverd heeft om het project te saboteren zal toch wel de voordelen moeten zien, voordelen voor de natuur, voor de leefbaarheid van Kasterlee, voor de automobilist, voor de economische ontwikkeling van onze regio…, kortom ik zie niet wie nu nog valabele argumenten kan aanhalen om negatieve aspecten te vermelden.
  Ik heb het project van in het begin gevolgd, gefotografeerd en er regelmatig aandacht aan besteed in deze blog. Het landschap is op de tunnel in- en uitgang na weer in zijn oorspronkelijke vorm hersteld. Het is nu aan de natuur om binnen de kortste keren zijn rechten weer te laten gelden. Het ziet er voorlopig nog een beetje kunstmatig uit, maar laten we niet vergeten dat de Hoge Mouw vóór de ingreep ook al grotendeels een zandvlakte was, en strikt genomen zijn dennen niet meteen de meest van oudsher inheemse vegetatie, begroeing waar de groene medemens zo naar streeft.
  Er zullen zich in de toekomst waarschijnlijk nog wel fotomogelijkheden aandienen van op deze plek, maar dan zullen de onderwerpen niet meer over verkeer, bouwwerken en machines gaan. Nog één keer wil ik dus een foto tonen van het voltooide project, de tunnel-ingang aan de noord-zijde, het verkeer dat van Turnhout komt en dat nu niet meer in al zijn drukte dwars door Kasterlee moet, met alle hinder van dien.


  12-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart De Molen van't Veld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fotografen hoef ik niet te vertellen wat het blauwe uurtje is. Andere volgers van deze blog behoeven misschien enige uitleg… Na zonsondergang, als het voor onze ogen al erg duister is blijft er nog een tijdje veel blauw in de lucht. Dat zie je pas goed als je met lange sluitertijden gaat fotograferen, zoals op dit plaatje.
  Ik vond al een hele tijd dat ik toe was aan wat afwisseling qua onderwerpen en dus ging ik deze avond rond 8 uur maar weer eens achter mijn toestel aan met nachtfotografie-plannen. Ik had wat mogelijke locaties in mijn achterhoofd en de Molen van’t Veld tussen Geel en Lichtaart was een van de eerste plekken die ik aandeed. In the middle of nowhere heb je daar absoluut geen last van lichtpollutie en het was er dan ook echt wel donker maar met een sluitertijd van 30 seconden, uiteraard vanaf statief, kon ik toch voldoende licht vangen om er een opname van te maken. Ik had eigenlijk de maan ook mee in beeld genomen voor nog wat meer romantiek maar met zulke lange belichting was het resultaat toch enigszins anders dan ik gepland had. De typische stervormige stralen die bij nachtopnames rond lampen en dergelijke plegen te verschijnen kreeg ik nu in het groot te pakken. Ik had daar in photoshop gemakkelijk een mooie heldere gedetailleerde maan in kunnen plakken, maar voor één keer verkoos ik de foto te tonen zoals ie uit de camera kwam. Let trouwens ook op de kleine witte streepjes… dat zijn sterren die tijdens de 30 seconden dat de sluiter openstond al een eind van plaats veranderden door de rotatie van de aarde.      


  11-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart Zonsondergang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De smartlap onder de foto onderwerpen… een zonsondergang.
  Ik was zo druk bezig met fietsen, geocachen en fotograferen dat ik de tijd een beetje uit het oog verloren had en ik moest nog een heel eind naar huis. Tandje bijsteken dan maar, hijg, hijg. Onderweg langs het fietspad tussen de lage en de hoge Rielen had ik nog even een stop ingelast om de eik die ik al jaren lang regelmatig fotografeer nog eens te bezoeken. Ik had al volop geprofiteerd van het mooie avondlicht, enkele fotos geschoten, maar de horizon zit op die plaats verborgen achter hoge begroeing en een van de hoodfrolspeelsters om de kompositie te maken die ik in gedachten had kreeg ik er niet te zien. Toen ik verder reed werd het licht steeds maar warmer en uiteindelijk had ik tussen de hoofdingang van het domein en Lichtaart wat meer vrij zicht naar het westen en de zon kon zich niet langer verstoppen. Ze was toen al zo laag dat de helderheid behoorlijk verminderd was. Daar knal tegen in fotograferen leek me best het proberen waard… Zo maar een Kempens landschap met die heerlijke gloed… wie zegt daar dat smartlappen niet mogen?   


  10-03-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 maart Moe, moeder, moest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was al een uur of vijf toen we terug in de buurt van onze geparkeerde wagen kwamen, dat zie je ook aan de iets langer wordende schaduwen. Toch waren we rond de middag vertrokken voor een geocache-wandeling in het Rielens Gebroekt. De zoektocht via diverse tussenpunten zette ons evenwel enkele keren op het verkeerde spoor en zo werden de oorspronkelijk geplande 8 km er uiteindelijk ruw geschat zeker wel 12, of 13… of meer. We waren op die plek maar een kleine 3 km van huis, maar waren wij blij dat we toch maar met de auto tot aan het beginpunt van de tocht gereden waren….
  Teveel is trop zegde Vanden Boeynants ooit en dat was zo ongeveer wat ik op een bepaald moment ook dacht. Josee hield zich dapper, Phaido liet de tong tot tussen zijn voorpoten hangen en zelf wilde ik natuurlijk ook niet tonen dat ik “stikkapot” was. Gelukkig had ik toch nog de tegenwoordigheid van geest om te zien dat het avondlicht erg mooi was en zo kon ik mijn lotgenoten vastleggen terwijl ze door de avondzon belicht werden.   


  09-03-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 maart De Schepswandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor de dagelijkse lichaamsbeweging zijn we vandaag naar Balen getrokken. De Schepswandeling was in 2012 verkozen als wandeling van het jaar en daar wilden wij op deze mooie dag wel eens van proeven. Onze verwachtingen werden niet beschaamd, het werd een zeer afwisselende tocht met riet- en waterpartijen, open velden, weiden, knuppelpad… kortom wij kunnen dit aan collega wandelliefhebbers alleen maar aanbevelen. Dat er zich onderweg ook de nodige fotomogelijkheden aandienden is dan ook niet verwonderlijk. Ik had weer een rijke oogst.
  Bij de keus van deze foto van de dag was het mij eigenlijk te doen om het mooie licht dat op de pluizige rietstengels viel. Dat ik om dat te vangen pal tegen de zon in moest fotograferen was wel een uitdaging, maar het dynamisch bereik van de 6D en de gecombineerde mogelijkheden van fotograferen in RAW en het gebruik van de filters van Nik software zorgden er toch voor dat ik het resultaat dat ik voor ogen had ook uit de bewerking kon puren.
  Voor de geïnteresseerden de gegevens: f 9, ISO 400, 1/1250 op 24 mm. Ik had een 2 stops verloopfilter schuin voor de lens gemonteerd om het licht in de hoek met de zon een beetje te dimmen en daardoor moest ik in de nabewerking het riet daaronder ook weer wat ophelderen met Viveza. Al bij al is dit ongeveer wat ik wilde vastleggen.
  Meer op mijn facebookpagina…    


  08-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart Lente in het Arboretum
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We blijven van het mooie voorjaar genieten. Deze middag zijn we naar de Kalmthoutse heide gereden om met Phaido nog eens een lange wandeling te maken. Dat daar enkele nog niet gevonden geocaches zaten speelde uiteraard mee in de keuze van de bestemming… en we hebben ze bovengehaald. Maar eerst waren we nog een rondje gaan lopen in het arboretum. We hebben tenslotte een jaarkaart en die moet renderen he. De lente is daar nu echt losgebarsten. Ik heb weer een karrevracht kleurige fotos geschoten en om er eentje uit te kiezen heb ik iene miene mutte gedaan… Een selectie uit de overige schoonheden zal ik op mijn facebook-pagina zetten.


  07-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 maart Terrasjesweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De kleinkinderen zijn weer naar hun mamas en papas en wij hebben van het werkelijk schitterend vroege lenteweer geprofiteerd om een groooote wandeling te ondernemen. Zoals we dat wel vaker doen zijn we te voet naar Kasterlee getrokken om daar op een terrasje iets te gaan drinken. Dat een tocht die normaal gezien zo’n 10 km op de teller zet meer dan vijf uur duurde heeft alleen maar te maken met het feit dat het zo lekker toeven was op het terras van café De Mastentop en dat de ene bekende na de andere bij ons kwam aanschuiven. Deze foto is gemaakt nog voor het drukker werd aan tafel één. Kommetje water voor Phaido, koffietje voor het vrouwtje, ook iets voor het baasje … en dat was maar het begin van een lange rij. De terugtocht naar Lichtaart hebben we al zingend afgelegd.   


  06-03-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 maart Zelfportret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Carnaval is nog maar net voorbij en wij zitten al met Pasen in ons hoofd. We gaan binnenkort samen een Paas-happening animeren. “We”, dat wil zeggen oma, ik zelf, de kleinkinderen, dochter Ilse en mijn zus Lilly. Die laatste organiseert o.a. dit soort dingen. Vandaag trokken we dus naar Antwerpen voor een bezoek aan het huis Baeyens, algemeen gekend als dé place to be voor toneelkostuums en feestartikelen. Jaren geleden toen we nog in de shows van Ancienne Belgique en Het Witte Paard optraden kwamen we hier bijna wekelijks en we merkten dat er eigenlijk nauwelijks iets veranderd is in al die jaren. Voor het jonge volkje was dit op zich al een avontuur. Het uitzoeken en aanpassen van de spullen die willen gaan dragen tijdens het event kon niet leuker verlopen. We werden geconfronteerd met een aanbod van hier tot in Jaccamacca, we deden er een tijdje over om tot een keuze te komen die enige uniformiteit bood, maar uiteindelijk raakten we het toch eens… en het ziet er veelbelovend uit. Ik zal zelf de haan spelen en mijn entourage zal bestaan uit kippen, kuikens en paashazen.. Bij de meeste gekozen kledij is er nog wel wat werk nodig om alles mooi te laten passen - de kinderen hebben niet dezelfde maten als de gemiddelde vaderlandse acteurs en actrices - en de groepsfoto, die ik wilde maken, was daarom nu nog niet mogelijk. Daarom ging ik maar voor dit zelfportret. De rest van mijn weelderig lichaam wordt te zijner tijd ook nog verpakt in een hanen-outfit, maar ik vond deze kop al leuk genoeg om even vast te leggen.
  De eerbiedwaardige ouderdom van de accommodaties van het huis Baeyens kun je al proeven bij het bekijken van het pashokje en de oude spiegel… hier is de hele Belgische showbizz-wereld ooit voorbijgekomen, deze haan kon er ook nog wel bij dus.   


  05-03-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 maart Twee meisjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een beetje logisch dat in de krokusvakantie de fotografische interesse zich toespitst op de kleinkinderen. Gisteren waren ze nog maar met zijn drieën en vandaag logeerden er al vijf bij pake Pol en omaatje. We proberen zo creatief mogelijk zijn om ze in de mate van het mogelijke van de verlokkingen van de mobiele multi-media spullen te houden en we trekken er dan ook zo vaak mogelijk op uit. Natuurlijk biedt elke uitstap ook weer de nodige fotomogelijkheden. Allemaal samen, individueel, al dan niet geposeerd, ik krijg er een behoorlijk afgetrainde rechter wijsvinger van.
  In de buurt van de toeristentoren in Herentals waren vandaag de meeste terrasstoelen “verdwaald” in de omliggende zandduinen. We hadden er vijf op een rijtje gezet om een groepsfoto te maken, en toen ik na een hele serie shots vond dat ik zeker wel materiaal genoeg had om er minimaal enkele goede uit te kunnen kiezen, vertelde ik de kids dat ze verder mochten gaan stoeien. Je moet ook niet overdrijven met dat gefotografeer he. De twee oudste meisjes bleven nog even zitten om wat te keuvelen en net toen ze in de gaten kregen dat ik toch nog het toestel in aanslag had drukte ik nog één keer af, en dat was wat mij betreft de beste van de sessie. Ze zijn best wel meegaand en bereidwillig als ik ze vraag om te poseren, maar zo helemaal spontaan en naturel heb ik ze toch het liefste…
  De groepsfotos heb ik inmiddels op facebook gezet.    


  04-03-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 maart GAS-boete gemist
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk is dit een foto waar onder “ Zonder woorden “ zou moeten staan, uitleg overbodig… grinnik, grinnik.
  Hoe waren we zelf vroeger? Van af het moment dat iets verboden was wilden we dat nog net iets liever uitproberen dan al die andere dingen die wél toegelaten waren, toch?
  Toen we de deugnietenblik in de ogen van onze rakker meenden te herkennen waren we er van overtuigd dat hij ook wel gelezen had wat er op dat plaatje stond en dat we met een redelijke kans op succes het vervolg konden voorspellen. Het moet zijn dat de aantrekkingskracht van die witte muur op de bal die vertrok van de voet van Pieter niet groot genoeg was. Het kan ook zijn dat hij gewoonweg helemaal niet op die muur mikte, hij miste hem met vele meters… In dat geval kan ik niet anders dan concluderen dat de jeugd van tegenwoordig toch een stuk braver is dan die van midden vorige eeuw.
  Waarom toch al die commotie rond die GAS-boetes… dat is toch niet nodig?
  Ik vind trouwens ook dat de bordjesmaker van dienst eens zou moeten geïnformeerd worden over het bestaan van lidwoorden in het Nederlands…


  03-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 maart Klein Hoefblad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De natuur neemt nooit een time-out. Zelfs in de meest barre maanden is er altijd wel iets te ontdekken en te fotograferen, de toverhazelaar is ieder jaar al wel eens voorbij gekomen op deze plaats, maar er is meer, helleborus, winterjasmijn, sneeuwklokjes… zelfs in het koudste seizoen blijf je niet op je honger zitten als je flora-liefhebber bent. Nu dat de maand maart ook de echte lente lijkt mee te brengen, is er geen houden meer aan. De massas krokussen die op alle foto-websites voorbij komen zijn maar het begin van de lawine…
  Vandaag zijn we gaan fietsen om de canavalsdrukte zo ver mogelijk te ontwijken en de Kasseman in Geel is een van die plekken waar ik graag vertoef. Het was dan ook niet onlogisch dat we daar belandden. Meestal heb ik de tele er op staan als ik er naar toe trek om te fotograferen, als vogelliefhebber kom je daar wel aan je trekken, maar deze keer wilde ik wel eens met eigen ogen zien wat deze veel belovende vroege lente ons te bieden had aan zogezegd wilde bloemen. Ik zag warempel al enkele madeliefjes ( fotos op verzoek ), maar het mooiste plaatje uit mijn dagelijkse oogst vond ik deze keer een close up van het kleine hoefblad. Traditioneel is dat een vroegbloeier, maart - april is normaal, maar om er begin maart - we zijn tenslotte nog maar de 2de - al zulke hoeveelheden van te mogen zien vond ik toch wel zeer uitzonderlijk.


  02-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 maart Alcoholtest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit noemen we dan het nuttige aan het aangename koppelen. Ik ben nog steeds aan het spelen met het idee om voor de fotoclub-opdracht “stilleven” iets te doen met wijn, drank, flessen, glazen of zo iets. Vandaag ging ik daarom weer eens aan het experimenteren. Ik wilde proefondervindelijk vaststellen welke drank het beste zou overkomen op de foto en daarom heb ik dus diverse flessen moeten openmaken, alles voor de kunst he… In deze fase van het experiment vergeleek ik een glas Mandarin Napoléon met een glas Porto. In dit geval vond ik de Mandarin Napoléon het lekkerste… oeps, het mooiste natuurlijk…
  Er staat nog een hele rij kandidaten te wachten om getest te worden, dus ga ik deze uitleg niet te lang maken…
  PS. Zelfs de glazen weten er van merk ik nu tot mijn verbazing.
  PS2. Zien jullie da ook, die dubbele schaduwen? … of ben ik echt al zo aangeschoten?


  01-03-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 februari Polonaise
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was vandaag een dag met zeer tegenstrijdige emoties. Deze voormiddag was er de begrafenis van een buurmeisje - niet eens volle 30 jaar oud - die de strijd tegen de gevreesde ziekte verloren had en daarna wilden we in de namiddag present zijn bij het carnavalsfeest van de bewoners in Hoevezavel.
  De vreugde waarmee de oudjes het feest beleefden was hartverwarmend en het moet gezegd dat Josee en…. ook Phaido meer dan hun duit in het zakje deden. Terwijl ik met de camera allerlei interessante voorvalletjes probeerde vast te leggen gingen die twee voluit meelopen in de polonaise. Gelukkig kreeg ik het net op tijd in de gaten en kon ik mijn twee meest geliefde onderwerpen samen in beeld nemen terwijl ze aan het rondhossen zijn.


  28-02-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!