Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  02-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juni IJsje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag is wandeldag in zorgtehuis Hoevezavel. Met dit warme weer had het personeel het opportuun gevonden met de bewoners een ijsje te gaan eten in Het Cremehuys aan de Molse Kiezel. Wij waren als vrijwilligers uiteraard ook niet afkerig van dat plan. 27 rolstoelen, 27 bewoners, 27 vrijwilligers en nog enkele personeelsleden... het werd een ware overrompeling in en aan de zaak. Een plekje in de schaduw vinden voor iedereen was niet zo eenvoudig maar uiteindelijk lukte dat toch en toen iedereen voorzien was van zijn of haar portie ijs moesten de vrijwilligers vaak opnieuw aan de slag in een andere functie. Het zelfstandig uitlepelen van de koude lekkernij bleek niet evident voor vele bewoners en daar was hulp voor nodig. Dat was dan weer een buitenkansje voor deze ook fotograferende vrijwilliger. Dit teder moment, gekozen uit de foto-oogst vond ik het delen waard. 

  02-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juni St Annamolen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze omzwervingen in Geocacheland brachten ons vandaag in Weert. De St. Annamolen was een van de bestemmingen. Wat we zochten was vrij snel gevonden maar het onverwacht leuke aspect van ons bezoek was dat de gelegenheids-hobby-molenaar thuis was en daar hebben we een erg leuk gesprek mee gehad. Meer zelfs, hij heeft ons een rondleiding gegeven en van de gedreven, enthousiaste uitleg hebben we weer een en ander opgestoken.
  Van buiten de omheining kun je dit standpunt niet innemen maar dank zij die vriendelijke man mochten we zo ongeveer tegen een wiek gaan staan om eens een alternatief beeld richting zon te schieten.    


  01-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 mei Chevy
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Reffenakkers, het kleine straatje langs het Blokske - in de grote landelijke frituur enquete van het Niewsblad genoemd als beste frituur van Groot Kasterlee - is meestal het vertrek en het eindpunt van onze wandelingen met Phaido. Vanavond was dat niet anders. Toen we terugkwamen rond een uur of negen draaide er net een beauty van een oldie de parking op, een prachtig gerestaureerde en flink gepimpte Chevy.
  Ik kon het niet laten, dit moest ik fotograferen, nostalgie met hoofdletters… NOSTALGIE dus
  J Als ik zo’n juweeltje zie moet ik meteen denken aan de Verenigde Staten in de sixties, aan country music, aan meisjes met petty coats die Peggy Sue, Norma Jean of Marie Lou heten, aan de Everly Brothers, Scott McKenzy, The Byrds of Conny Francis…
  Ik vind het een beetje jammer dat de, in deze contekst,  lelijke moderne wagen in de achtergrond de foto een beetje onrecht aandoet maar ik vind hem alleszins toch nog meer dan de moeite waard om hem hier te delen.     


  31-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 mei Distel met bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zitten enkele spechten in de buurt. Je hoort ze regelmatig en een groen exemplaar zit regelmatig in het gazon achter ons huis. Ik heb onlangs ook twee bonte spechten gezien maar dat was zeer vluchtig en toen had ik sowieso geen geschikt fototoestel bij. Ik had wel een vermoeden dat ze daar in de buurt zouden nestelen, er zijn daar mogelijkheden zat. Vandaag ben ik dus vol verwachting met de 300 mm plus 1,4 X extender op mijn toestel het bos in getrokken op vogeljacht. De boomklever die ieder jaar in het zelfde holletje woont was een alternatief als jachtobject, ik zou dus zeker niet zonder trofee thuiskomen.
  Toch wel… niks te vogelen vandaag, geen enkele bonte of groene specht liet zich spotten en de boomklever was ook in geen velden of wegen te bespeuren, in de lucht of in zijn vertrouwde holletje ook niet trouwens. Ik heb de aandacht dan maar verlegd naar het kleine, bloemekes, insecten of zoals in dit geval een combinatie van de twee. Je hoeft daarvoor niet per definitie een macro lens op je toestel te hebben. Met 420 mm kun je die van op afstand ook wel te pakken krijgen. Deze opname is gemaakt van op ongeveer 3 m afstand. Ik heb verschillende keren moeten aanleggen – uit de losse hand – maar uiteindelijk bleken er toch één of twee scherpe bij te zitten. Ik heb de opname ook nog een tikkeltje gecropt om het onderwerp een beetje meer beeldvullend te maken. Door het samendrukeffect van de telelens kreeg ik de mooie onscherpe achtergrond er gratis bij.
  Dat de bloem een distel is weet ik wel. Het vliegend vlinderachtig beest dat er op zit is mij zeer onbekend… iemand die vlinderoloog is bij de lezers?  

  30-05-2017 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 mei Renault Mégane Grandtour
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was al vrij laat dindagavond, anderhalve dag voor we naar Duitsland zouden vertrekken voor een lang weekend. Het vrouwke vertelde me terloops: “ O ja… er brandde een rood lampke in de auto… “
  Onder het uiten van enkele niet voor publikatie geschikte vloeken ging ik naar buiten om even poolshoogte te nemen… de laadstroomindicator… klein drama. Dan heb je nog één dag om voor vervoer te zorgen voor de reis. Een iets grondigere kontrole woensdagmorgen leerde me dat het inderdaad, zoals gevreesd, de alternator was die het begeven had. In de Honda garage vertelden ze me dat ik al snel met 5 à 600€ kosten moest rekenen en samen met het vervangen van de koppeling die al een tijdje leek te slippen en nog enkele andere kleine akefietjes die dan in één keer best zouden hersteld worden mocht ik een aderlating van 1500€ of meer verwachten.
  Ondanks het feit dat dit misschien wel de beste wagen was die we ooit hadden wist ik dat we in dat geval nu maar beter afscheid namen. Gelukkig was er mijn zus die haar eigen Renault Capture niet nodig had tijdens het weekend en ons zo uit de nood redde. Via haar waren we ooit als kerstman in kontakt gekomen met de mensen van de Pashuysen Groep, een grote Renault dealer en een van de hoofdsponsors van het huis van de kerstman in Aarschot. Ze hadden me toen beloofd dat indien ik ooit een andere wagen zou nodig hebben, ze speciale condities zouden maken voor me. Tijd om dat eens aan de werkelijkheid te toetsen.
  Om een lang verhaal kort te maken… het was dringend, lang wachten was geen optie en dus moest ik iets uit de toonzaal kiezen als ik snel weer wilde rijden. Gelukkig was de keuze toch nog groot genoeg. En hier staat ie dus.
  Vanaf volgende week verplaatsen wij ons met deze zilvergrijze metaalkleurige Renault Megane Grandtour full option.    

  29-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 mei Biker-Hotel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vroeg in de morgen bij het biker-hotel in Rengshausen. Na een prachtig lang weekend in het Knüllwald staan de paardjes weer te trappelen om richting thuishaven te vertrekken. Zelf waren we met de wagen en achteraf hebben we ons dat niet beklaagd. We hebben onderweg, toen het onweer losbarstte en de hemelsluizen wagenwijd open gingen, enkele keren moeten denken aan de collegas die de elementen op twee wielen aan het trotseren waren.
  Iedereen is gelukkig zonder averij thuis geraakt en vanavond zijn we als afsluiter nog eens samen gaan eten. Er kwamen weer de nodige heroische verhalen voorbij…   


  28-05-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 mei Knüllwald
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn met de motorclub op lang weekend in het Knüllwald. Ik mag aannemen dat nauwelijks iemand uit onze kennissenkring ooit van deze regio in Duitsland gehoord heeft. Dat is helemaal ten onrechte, het is hier mooi, wondermooi... en rustig!!!
  Ik ben weliswaar nog steeds lid van de club, en ik zal dat zonder twijfel ook altijd wel blijven, maar rijdend lid ben ik niet meer nu ik mijn nummerplaat heb terug gestuurd. Wij maken dus gebruik van dit soort weekends om de tijd op een alternatieve wijze in te vullen en te gaan wandelen - lees geocachen - en met dit schitterend vroeg-zomerweer mochten we vandaag weer enkele uren achter onze GPS gaan lopen in deze prachtige natuur. Het vrouwke en Phaido zitten hier te genieten van het landschap en uiteraard ben ik er achter geslopen om het tafereeltje vast te leggen.

  27-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 mei Homberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Meer met dat niet zijn... Deze morgen een pittige geocache wandeling, dan in de loop van de namiddag een bezoek aan het stadje Homberg waar we heerlijk gegeten hebben  ( en gezien het feit dat er meerdere Hombergs blijken te zijn, de verduidelijking dat we het hier hebben over Homburg Efze ), en tenslotte deze avond weer een super gezellig feest in het hotel-restaurant.
  Typisch Duits, zo zou ik het stadje Homberg willen typeren, Alom zie je er oude Fachwerkhuizen en het zeker centrum is vrij intact bewaard. Nog voor we bij het plein bij de kerk waren, het echte centrum, had ik al enkele leuke shots. Dit is er één van.

  26-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 mei Unter der Linde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Knüllwald... we hadden er nog nooit van gehoord, laat staan dat we er al ooit geweest waren tot Thierry hier voor ons motorclubje een hotel boekte. De eerste dag was alvast een voltreffer. De rit naar hier toe konden we mits enkele goed gekozen tussenstops opvullen met leuke geocachevondsten en de streek waar we in terecht gekomen zijn zowel als de accommodatie vallen boven gemiddeld mee. Het eten was helemaal okee, de kamers bieden alles wat we wensen en... we konden van een arrangement genieten waarbij we voor 50€ drie dagen lang alles kunnen drinken wat we wensen, zoveel we willen... daar gaan ze zeker geen winst op maken :)
  Na het avondeten en voor we weer de gezelligheid indoken wilden we toch eerst nog even een korte avondwandeling doen. Het vrouwke en Phaido zijn zoals zo vaak weer de modellen die in de voorgrond fungeren.


  25-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 mei Ontspanning
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de inspanning hoort ontspanning, vooral dat tweede, daar ben ik erg goed in. Een van de plezierkes die ik me dagelijks gun is het oplossen van Sudokus. ’s Morgens moeten die uit de krant er als eerste aan geloven en dan heb ik altijd nog wel een boekske liggen waarin ik aan mijn trekken kan komen. Toevallig was het er deze keer een vol varianten. Op deze paginas bijvoorbeeld, Sudoku X, moeten de diagonalen ook van de waardes 1 tot 9 voorzien worden. Deze avond heb ik me op pagina 55 gestort en het heeft erg lang geduurd voor ik ook maar een cijfertje kon plaatsen… En toch is dit maar een 4 qua moeilijkheid… man, man, man… Ik beweer stellig dat het niet komt doordat ik een Cristalleke had ingeschonken maar eerder dat dit bewijst dat werken niet goed is voor mijn grijze massa.    


  24-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 mei Grasmaaien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen: in het voorjaar groeit het gras razend snel, dit tot zeer groot ongenoegen van ondergetekende.Ik heb een broertje dood aan grasmaaien. Ooit kochten we een electrische machine en het enige criterium om de keus te maken was dat ie doorheen gras van een halve meter hoog moest kunnen. Jammer genoeg had de verkoper zelfs dat in de winkel en voorzien van een superkrachtige motor bleek het nog goed te functioneren ook.
  Al even jaarlijks weerkerend is het feit dat het vrouwke er plezier in schept om met mijn fototoestel enkele opnames te maken van mijn strijd met het ballorige gras en hoewel ik in de loop van de voormiddag al wat aan macrofotografie had gedaan tijdens de wandeling stond zij er op dat ik – zoals ieder jaar – de door haar gemaakte foto zou kiezen als dagelijkse upload. Omdat ik nu eenmaal niks kan weigeren aan het vrouwke doe ik dat dan ook maar bij deze. Ik pleit overigens al sedert jaren voor het leggen van asfalt overal rond het huis, of klinkers met als argument dat zo iets toch wel fijn zou zijn voor de kleinkinderen met hun fietsjes maar zij heeft daar geen oor naar, de kids zijn er trouwens ondertussen ook al te groot voor. Ik vrees dat het gras zal blijven groeien en dat de grasmachine nog lang enkele keren per jaar uit de garage zal moeten komen ( een halve meter is de norm he
  J )       


  23-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  22-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 mei Bobbejaanmobiel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om 10 uur vanmorgen stond ik al in Lommel om mijn geocachemaatje Jackie en zijn Annemarie op te pikken. Met dit schitterende weer hadden we een uitgebreide tocht voorzien in de regio Genk-Zutendaal. En welgevuld werd de dag inderdaad. Ik kwam nauwelijks aan fotograferen toe. Toen we ergens bij de cantine van een vissersclub stopten om iets te nuttigen heb ik wel enkele shots gemaakt van Jackie die aan de waterkant meteen ging verbroederen met de vissers maar wereldschokkend materiaal kon ik niet scoren…
  Dan val ik liever terug op de Bobbejaan-barbeque van gisteren. Daar schoot ik een heel geheugenkaartje vol bij wijze van spreken en pas vanavond had ik de tijd om die wat beter te bekijken. Bijgevoegd een foto van mijn schatje in de Bobbejaanmobiel, de van buffalohorns voorziene slee met revolvers als deurklinken en binnen bekleed met fijn leder en silver dollars. Bobbejaan reed daar in de zeventiger en tachtiger jaren regelmatig mee rond in het park en soms ook er buiten. Gisteren mocht het vrouwke er even in plaats nemen. Dat ze twee indiaanse medepassagiers had leek haar niet te deren.       


  22-05-2017 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 mei Sandrine
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren vandaag present op de jaarlijkse Bobbejaandag. Al enkele jaren wordt er rond deze datum een barbecue georganiseerd voor kennissen, sympathisanten en fans. Wij zijn ooit door Bobbejaan in Lichtaart beland – in 1973 hebben we in Bobbejaanland een heel jaar lang elke dag opgetreden – en we zijn hier ook blijven plakken. We vinden het dan ook gepast om aan dit soort eerbetoon, fandag après la lettre, deel te nemen.
  We hebben veel oude kennissen ontmoet en zowel de dranken als de lekkernijen van de grill konden we meer dan gemiddeld apprecieren. Er kwamen de nodige woud-be artiesten voorbij waar we niet warm of koud van werden maar toen was er Sandrine. Ik spitste meteen de oren… jawel, deze dame kan zingen !!!  Ik heb dan ook zo snel mogelijk mijn fototoestel uit de tas gehaald om te proberen dit goed vast te leggen. Bij dit beeld was er een lamp zo vriendelijk precies achter haar hoofd te gaan staan en zo voor strijklicht te zorgen langs profiel en haren. De spieren in haar nek tonen de inspanning van de zang en de intensiteit van haar inleving lijkt me erg duidelijk. Daarenboven is de manier waarop de bassist, in de onscherpe achtergrond, meeleeft ook nog net voldoende in beeld. Hier doe ik het voor, een foto waar ik erg blij mee ben.       


  21-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 mei Acro
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De jongste en de oudste van de kleinkinderen, Hannelore en Marie Leen, zijn actief bij de Wuustwezelse Turnclub. Het turnfeest willen wij dan ook nooit missen, ondanks het feit dat we ondertussen weten dat de plaatselijke sporthal zowel wat plaatsen met fotomogelijkheden als wat belichting betreft het niet meteen een cadeau  is. We gaan er uiteraard niet alleen naartoe om te fotograferen en wat de Wuustwezelse jeugd ons bood was alleszins weer de moeite waard.  
  Ik had er deze keer voor gekozen op een bank tegen de zijkant te gaan zitten dan kon ik tenminste recht op de bank gaan staan om over de constant opverende en her en der lopende kids, familieleden en bestuursleden te fotograferen. De prijs die je er voor betaalt is dat het licht er nog minder goed valt en dat je nog net iets verder af zit. Flink inzoomen dan maar en de Isowaarde drastisch omhoog.
  De foto die ik bij deze toon hoeft dan ook geen technische beoordeling, hij is niet echt scherp, ik weet het wel, het gaat om de inhoud. Bij het onderdeel acro doen onze oogappels hun kunstjes helemaal vooraan. Ik kon Hannelore te pakken krijgen precies op het moment dat ze de lucht in gegooid word door haar oudere zus ( rechts ) en de juf.
  ISO 6400  -  1/160  -  F 5      


  20-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 mei Rode wijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de zoveel tijd krijg ik weer eens zin om eens buiten de lijntjes te kleuren met mijn fotografie, om eens iets anders te doen, te experimenteren, kortom om gewoon te doen wat in me opkomt. Dat gevoel wordt meestal getriggerd door simpele alledaagse dingen trouwens.
  Zo zag ik vanavond terwijl ik voor de PC zat, met een glas rode wijn binnen handbereik, dat de led-bureaulamp naast me een mooi kleurspel schilderde op het bureaublad doorheen de wijn.
  Alles wat ik nog hoefde te doen was mijn onderwerp wat beter positioneren om een, voor mijn doen noodzakelijk, symmetrisch effect te verkrijgen, de Eos ter hand te nemen en een opname te maken. Wat mij betreft weer eentje voor de map “Apart”.       


  19-05-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 mei Tattoo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn weer even blijven hangen in Balance Health Center nadat we Julieke naar de dansles gebracht hadden. Bij een koffie (!!!) keuvelend met Tim, de zaakvoerder en ultra atleet die we al twee keer als fotograaf mochten volgen op zijn fietstocht dwars door America, merkten we dat ie een nieuwe tattoo had laten zetten op de binnenkant van zijn arm. Ik herkende het meteen: het hoogteprofiel van de Race Across America. Van links naar rechts de start aan de Stille oceaan, de Glass Elevator als eerste piek dan de woestijn en de Rockie Mountains met Wolf Creek ( meer dan 3300 m. ) en de Cuchara Pass als hoogste punten, dan een geleidelijke afdaling doorheen Kansas, Missouri, Illinois en Indiana naar de Apalachen en tenslotte verborgen onder zijn T-shirt de aankomst in Anapolis aan de Atlantische Oceaan. Als tattoo vond ik het alleszins best origineel.
  Als je twee keer zulke tocht binnen de toegelaten tijd van 12 dagen hebt gefietst mag je dat op je lichaam vereeuwigen vind ik en een foto in deze blog is ook gepast.       


  18-05-2017 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei Het vrouwke en de druivelaars
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoogzomer vandaag, een beetje te heet eigenlijk om de plannen die we voor deze namiddag hadden waar te maken. Ik was naar Lommel gereden, eerst gingen we nog een rondje fietsen in Gelderhorsten zoals afgesproken maar toen het tijd werd om de geplande fotoshoot met de paarden te doen in de Sahara vonden we dat we dat die dieren niet konden aandoen, de fotograaf en de ruiters ook niet trouwens. Uitstel is geen afstel natuurlijk, dat komt er binnenkort toch wel eens van als de omstandigheden minder extreem zijn.
  Iets vroeger dan verwacht ben ik dan maar terug naar huis gereden en toen ik daar aankwam zag ik dat het vrouwke ondanks de tropische temperaturen toch de druivelaars aan het bijwerken was. Zij heeft blijkbaar minder last van de hitte dan paarden, fotografen en ruiters.
  Het dient gezegd dat de goede zorg die het vrouwke besteedt aan onze druivelaars ieder jaar weer garant staat voor een rijkelijke oogst en dat de boerenjongens die we daar telkenjare van maken hoog op de appreciatielijst staan van deze bourgondier, maar vandaag dacht ik toch meer aan rode wijn en barbecue en daar kon ik haar zonder al te veel moeite toe overhalen.  


  17-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.116 mei Teambuilding
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kreeg een tijdje geleden via de berichtenservice van Geocaching.com een mailtje van een collega-hobbyist die een teambuildingdag organiseerde voor het personeel van Arcadis, een studiebureau. Hij wilde graag mijn multi “De Smallebroekencache” in het dag-programma opnemen en of ik het erg vond dat hij op 16 mei, vandaag dus, met een 20-tal medewerkers de zoektocht zou aanvatten. Erg? Helemaal niet, integendeel, ik voelde me zeer vereerd en na enig over en weer gemail vond ik het wel fijn om als zwijgende observator met ze mee te wandelen.
  Bij een lekker weertje, 25 graden of daaromtrent, kon de introductie in het geocachen niet beter verlopen. Het gebruik van de GPS had na enkele waypoints voor de meesten geen geheimen meer en ondanks hun gebrek aan ervaring werd de ganse tocht helemaal, zoals je dat van een geroutineerde geocacher verwacht, tot een goed einde gebracht, inclusief het vinden van de code voor het hangslot en uiteindelijk ook de eindlocatie van de cachecontainer.
  Na de vondst wilde ik graag nog een groepsfoto maken van het gezelschap. Ik ben er van overtuigd dat ik weer enkele zieltjes gewonnen heb voor onze hobby.     


  16-05-2017 om 23:41 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei Tussen de bremstruiken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Schuin tegenover huize Pol en Josee, aan de overkant van de straat dus, zo’n 40 meter richting Kasterlee is er een braakliggend terrein dat verkaveld wordt en waarop binnenkort zal gebouwd worden neem ik aan. Voorlopig gaat de natuur er zijn gang en op het ogenblik is het helemaal vol gegroeid met brem. In deze tijd van het jaar is dat prachtig natuurlijk.
  Ik liep al een tijdje rond met het idee daar eens met mijn fototoestel te gaan spelen. Van uit de hoogte fotograferen leek me wel leuk, maar ik heb helaas geen drone en hoewel ik ooit een vliegbrevet heb gehad, is zo’n drone de lucht in sturen onderworpen aan vele regels en voorlopig is dat niet voor mij weggelegd. Een ladder heb ik wél gelukkig en het meest gewillige model van de wereld ook. Ik heb Phaido tussen de geel-groene pracht geplaatst en van uit een vogelperspectief heb ik ‘m enkele keren in beeld genomen. Dit is één van de shots.
  40 mm  -  Iso 320  -  F 5,6  -  1/400     


  15-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei Ardeens landschap met geocachers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook tijdens deze derde dag van ons Ardennenweekend bleven de weergoden halsstarrig weigeren de slechte weersvoorspellingen waar te maken. We genoten ook vandaag weer van een erg mooie wandeldag. De weinige regendruppels die naar beneden kwamen deden dat precies op het moment dat wij na een prachtige wandeling alweer terug in ons huurhuisje waren.
  Net ten noorden van La Roche en Ardenne hadden we een leuke geocachetocht uit gestippeld en onze verwachtingen werden helemaal ingelost. Het was soms wel een beetje pittig, maar de Ardennen zijn nu eenmaal niet helemaal plat… daarom komen we ook naar hier om te  wandelen. De tocht slingerde zich in een langgerekte lus rond een hoogte en onderweg hadden we op de wandel-GPS gezien dat we een fikse afkorting konden doen door dwars door enkele weiden naar een hoger gelegen gedeelte van het pad te lopen.
  De boer hebben we niet ontmoet en we hebben dus ook niet de gelegenheid gehad hem te vragen of hij het erg vond. Wij zijn er dus maar van uit gegaan dat het mocht. Het gaf mij alleszins de gelegenheid enkele van de groepsleden te fotograferen die zich in een mooi Ardeens landschap naar boven zwoegden.
  Het is een panoramafoto geworden, in Photoshop samengesteld uit acht staande fotos. Oorspronkelijk is ie meer dan 50 Mb groot en het is een beetje jammer dat, door de beperking op het toegelaten formaat hier, je er niet doorheen kunt scrollen om alle details te zien, maar zelfs in dit formaat geeft ie prima de pracht van het decor weer waarin wij ons de hele dag mochten amuseren.   


  14-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!