Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  25-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 december Dochter met gezinnetje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook voor de kerstman zelf is het Kerstmis natuurlijk en door de drukke kerstmanbezigheden konden we bijna niet anders dan ons eigen familiefeest organiseren in het huis van de kerstman. Zoon Michael die een baan heeft bij de spoorwegen kon noch gisteren noch vandaag bij de rest van de familie zijn om samen aan tafel te gaan maar schoondochter en haar Herentalse kapoenen waren er wél en ook dochter Ilse - die vandaag jarig is trouwens - met haar gezinnetje. Het gebeurt niet zo vaak dat ik die allemaal samen in één foto te pakken krijg, de verplichtingen op de boerderij zijn nog  minder makkelijk te omzeilen dan die bij de dienstverlening bij de spoorwegen blijkbaar. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om papa Koen, dochter Ilse en kleinkinderen Hannelore, Pieter, Nicolas en Marie-Leen in één plaatje te vangen.        


  25-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 december De Arrenslee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De arrenslee, waarmee de Kerstman naar de markt gevoerd werd, zag er redelijk authentiek uit. Omdat er nu eenmaal geen sneeuw te bekennen of te verwachten was in de verste verte hadden ze er maar wieltjes onder gemonteerd. Ook rendieren hadden ze niet in de aanbieding dus moest de Kerstman het doen met een gewoon boerenpaard. Maar zo raakte de Kerstman uiteindelijk toch op de Grote Markt waar hij nog wat kindertjes wilde plezieren.
  De foto werd gemaakt door schoonbroer Dreeke met mijn toestel.

  ISO 800  -  F 6,3  -  1/160     

  24-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 december Phaido, de kersthond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een groot gedeelte van het succes van het huis van de kerstman mogen we op rekening van Phaido schrijven. Het jonge volkje is gek van hem. Een korte anekdote willen we U niet onthouden om dit te illustreren.
  Het was erg druk onderweg deze morgen richting Aarschot en op de ring, tussen de Witte Molen en de Langdorpse Steenweg stond het verkeer zelfs stil, resultaat… toch wel een kwartier te laat in het huis. Daar aangekomen kregen we te horen dat er al een lading kinderen binnen geweest was met de vraag: “ Oh… en is de hond er niet?” even later gevolgd door: “ … en de Kerstman?”… In die volgorde, … tja…

  23-12-2016 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 december De kleuters op bezoek bij de kerstman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik mag er van uit gaan dat volgende week, als de kerstvakantie begonnen is voor de kinderen, de invasie van klasjes in het huis van de kerstman wel zal overwaaien. Voorlopig loopt het storm. De laatste schooldagen worden opgevuld met leuke activiteiten en een bezoek aan de kerstman is er zo een voor de 4-, 5- en 6-jarigen, nog allemaal “believers” natuurlijk. Ik voel mee met de juffrouwen en meesters die dat jeugdige enthousiasme een gans schooljaar lang in goede banen moeten leiden. Voor deze jongen was het alleszins net niet verdrinken… Het zou kunnen dat de adrenaline door het kerstmanbezoek nog net iets feller ging stromen bij het jonge volkje maar ik geef toe dat ik vanavond bekaf was, respect voor het beroep van kleuterleider.  
  Vandaag was het zo dat op een bepaald moment er een klasje stond aan te schuiven bij de ingang terwijl de kleuters van een ander klasje een tekening aan het maken waren voor de kerstman en die moesten daarna weer op de foto allemaal. Ondertussen kon de kerstman even naar het woongedeelte waar een derde klasje zat te wachten op een verhaaltje. Die had zijn fototoestel bij en deed eerst even “klik”.  
  Ik vrees dat we morgen een heleboel “non-believers” van 12-, 13- 14 jaar en ouder over de vloer krijgen…     


  22-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 december De Kerstmobiel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Kerstman gaat met zijn tijd mee. Hij heeft bij het huis van de Kerstman een 100% electrische kerstmobiel ter beschikking om, indien nodig, zich te verplaatsen doorheen de Aarschotse binnenstad. Als het even iets minder druk is in het huis laat hij de zorg voor de bezoekers over aan de elfen, de kersthond en de kerstvrouw, dan gooit ie een lading snoepjes op de achterbank en dan maakt ie een rondje om al dat lekkers uit te delen aan de einde trimester vierende scholieren en de winkelende kerstcadeautjes jagers.
  Voor de geïnteresseerden: het voertuig is een Renault Twizy en als je vindt dat de kerstman  deze foto niet zelf gemaakt kan hebben heb je gelijk… dat deed de kerstvrouw.        


  21-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 december Pieter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er staat een lichtspot op de kerstmanstoel gericht. Ik heb ondertussen al enkele honderden jonge en minder jonge huis-van-de-kerstman-bezoekers en -bezoeksters op mijn schoot gehad. Als er zich dan weer een moeder over mij buigt om haar oogappel aan te reiken gebeurt het dat ik merk hoe mooi het licht doorheen de haren schijnt telkens die spot precies achter haar hoofd zit. De kwaliteit van het effect is afhankelijk van het soort haardos uiteraard. Dat zette me aan het denken en toen kleinzoon Pieter vandaag op zijn beurt helper van de Kerstman kwam spelen zag ik mijn kans schoon. Pieter heeft een weelderige donkerblonde krullenbol en die leek me zeer geschikt om er mijn fotokunstjes op los te laten.
  Toen de laatste bezoekers weg waren heb ik hem gevraagd even te poseren. Tegenlicht, dus moest ik voorzichtig inflitsen om ook de voorkant goed te belichten en… het moest van vrij dichtbij en dan krijg je het gekende grote-voeten-  of dikke-neuzen-effect. Helaas is dat ook hier een beetje het geval maar dat is niet waar het me bij deze om ging dus. Het prachtige strijklicht  is wat ik wilde tonen. De alomtegenwoordige kerstverlichting zorgt voor nog wat extra sfeer. Een remake, waarbij ik het plaatsen van de spot, het soort spot en de afstand naar mijn onderwerp zelf kan bepalen, is meer dan waarschijnlijk binnen de kortste keren…
  Eos 6D  - 16-35mm op 35 mm  -   f 3,5  -  ISO 320  -  1/200  -  Flitscompensatie: min 2/3 stops.       


  20-12-2016 om 23:41 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 december De werkplek van de Kerstman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tja, ik had het al min of meer aangegeven, het zou wel eens een beetje eentonig kunnen gaan worden. Het kerstman en Kerstvrouw spelen is dezer dagen zowat een full-time bezigheid en het is dan ook niet meer dan normaal dat de dagfotos daaraan gerelateerd zijn.
  Dit is het bureau van de Kerstman. Als ie niet in zijn zetel zit om zich te laten fotograferen met kinderen en soms ook wel eens iets ouderen op zijn schoot, dan is hij hier te vinden, op zijn werkplek. Dit is het zenuwcentrum van de kerstpakjesverzenddienst. De Kerstman houdt hier in de gaten wat waar naar toe moet, wie het moet brengen, of de leveringen op tijd binnen komen… kortom er komt een heleboel administratie kijken bij het kerstmanwerk. Het vrouwtje komt hem daar vaak bij helpen en schoonbroer Dreeke wipt ook wel eens binnen om een foto te maken van het hard werkende koppel.
  Eos 6D  -  16-35mm lens op 16 mm  -  F 3,2  -  1/100  -  ISO 2500   


  19-12-2016 om 23:02 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 december De Kerstman en zijn schatje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was een ware overrompeling in het huis van de Kerstman vandaag. Als deze trend zich voortzet vrees ik dat er de komende tijd alleen nog maar Kerstsfeerbeelden zullen voorbij komen op deze paginas. Tijd om naar buiten te trekken en daar te fotograferen zit er nauwelijks in – of het zou tijdens een sowieso al ingekorte (vroege) ochtendwandeling moeten zijn – en in het huis en omgeving is het al Kerst wat de klok slaat. Ik vermoed dat ik vandaag met ongeveer 500, al dan niet in de Kerstman gelovende, kinderen geposeerd heb voor een smartphone-foto gemaakt door papa, mama of een van de grootouders.
  Toen de deuren eindelijk dichtgingen vanavond wilde ik ook wel eens iets anders op mijn schoot en de Kerstvrouw ging daar graag op in. Ik had uiteraard eerst de camera op statief gezet, scherp gesteld en de tijdontspanner op 10 seconden gezet. Ik vermoed dat ik de komende tijd nog wel enkele dergelijke fotos zal maken maar of er een zal bij zijn met een hoger kerstkaartgehalte betwijfel ik.   


  18-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 december De sleutel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De kerstman heeft vandaag officieel zijn intrek genomen in het Huis van de Kerstman in Aarschot. Dat gebeurde tijdens een korte ceremonie waarbij de burgemeester de sleutel van het huis aan de Kerstman overhandigde. Dat was weliswaar maar pro forma want de jongste elfjes uit de kerstman-crew hadden de sleutel al eens eerder te pakken gekregen en hadden het huis al eerder uitgebreid verkend. Elfjes zijn sprookjeswezens en in sprookjes gebeuren wel eens vaker onverklaarbare dingen… Ik kon ze zelfs met de sleutel op de foto krijgen toen ze ermee poseerden in een van de kerstmanzetels, enkele minuten voor de plechtigheid.


  17-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 december Gesprek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Daags voor de Kerstman aan zijn Aarschotse klus begint hadden we nog een bezoek aan de kerstmarkt in zorgtehuis Hoevezavel op het programma staan. Het wandelseizoen is al een tijdje afgelopen, maar als vrijwilliger voelen wij ons toch nog altijd zeer verbonden.
  Ze aanvaarden me daar ondertussen zo ongeveer allemaal wel als huisfotograaf en ik heb dan ook menig plaatje geschoten. Gekende en ongekende bewoners en bezoekers passeerden de revue en uiteraard kwamen ook ons vriendenclubje met het vrouwtje en Phaido meermaals in beeld.
  Zonder enige vooringenomenheid of favoritisme oordelen welke foto je kiest om de dag te illustreren is dan moeilijk natuurlijk. Deze twee dames die tegen het einde van het evenement klaarblijkelijk in een diepgaand gesprek zijn vond ik alleszins een onderwerp dat enkele shots waard was. Deze was helemaal raak, net voldoende info omtrent wat er gebeurt en toch ook nog de nodige vragen… Ieder vult zelf maar in wat hij of zij er verder in ziet.

  35 mm  -  ISO 800  -  f 2,8  -  1/100   

  16-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 december Spiegelende bomen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag fietste ik langs het Kempisch kanaal en de bomen aan de overkant waren zich al een hele tijd aan het spiegelen. Ik ben gek op spiegelingen. In het glas van een uitstalraam of een wagen, in de chroomdelen van motorvoertuigen, in een rimpelloos wateroppervlak…, er dienen zich regelmatig fotomomenten aan als je oog hebt voor dat soort dingen.
  Helemaal rimpelloos was het kanaal niet, maar het scheelde toch niet veel… genoeg om de uitdaging steeds sterker te maken en me uiteindelijk te laten stoppen om toch nog maar eens een opname te maken en mijn verzameling aan te vullen. Vaak zet ik dan die foto ook nog eens op z’n kop en knip ik hem zo dat ik alleen de spiegeling over hou, kwestie van de kijker op het verkeerde been te zetten. Facebookvrienden zullen al wel gezien hebben dat ik dat bij deze ook gedaan heb. Voor deze blog wil ik me aan het origineel houden, weliswaar met boven en onder er een klein stukje afgeknipt om een 16-9 formaat te verkrijgen, dat vind ik beter bij landschapsfotografie passen.

  15-12-2016 om 23:36 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 december Het Turnhouts gerechtshof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zal ondertussen wel algemeen geweten zijn dat ik een stevige voorliefde heb voor nacht- en avondfotografie. Het heeft waarschijnlijk wel iets te maken met het feit dat ik altijd al een nachtmens ben geweest.
  Vanavond ben ik naar Turnhout gereden. Ik was nieuwsgierig naar wat de kerstmarkt te bieden had qua sfeerbeelden. Het viel me een beetje tegen moet ik zeggen, daarom ben ik daar ook niet al te lang blijven rondhangen. Maar omdat ik toch in Turnhout was heb ik een aantal andere mogelijke interessante locaties ook eens in het donker bezocht en er was wel degelijk iets te plukken. Bij het kasteel van de Hertogen van Brabant, tegenwoordig beter gekend als het gerechtshof, heb ik een half uurtje doorgebracht om van uit diverse standpunten te bekijken waar ik het beste plaatje kon schieten. Uiteindelijk heb ik van uit deze positie een HDR-opname gemaakt met drie belichtingen. Veel te vaak wordt na een HDR opname ook nog in één adem tonemapping er op los gelaten. Dan krijg je meestal over-the-top resultaten en dus heb ik ze in Photoshop samengevoegd zonder me daar aan te bezondigen en dan ziet het er zo uit, een realistische weergave van wat het oog ziet en wat de camera in één opname vaak niet aankan.
  Dit soort dingen zet ik ook graag om naar zwart-wit, maar voor één keer vond ik hier toch de kleur versie leuker. De zwart-wit versie zet ik wel in een daarvoor bestemde groep op Facebook.
  ISO 100  -  f 13  -  drie opnames met respectievelijk 3,2 sec. 13 sec. en 30 sec.


  14-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 december JAPO
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat hebben we toch een fijne hobby. Er is altijd wel een of andere collega die iets nieuws bedenkt. Er wordt van je verwacht dat je overweg kunt met GPS, computer, internet, navigatie, dat je voldoende rare hersenkronkels hebt om de meest onverwachte cryptische mysterie vraagstukken op te lossen, dat je niet te beroerd bent om wandelschoenen, laarzen of erger nog… waadpakken aan te trekken om op de gezochte coördinaten te geraken en als je dan na vele jaren ervaring op een plek komt waar je moet loggen op een soort logboek waar je voor het eerst mee geconfronteerd wordt knipper je toch nog even met de ogen.
  Borduren, of iets wat daarvoor moet doorgaan, is ook een noodzakelijke eigenschap voor de geocacher merkten we vandaag. Gelukkig was Annemarie, het vrouwtje van cachemaatje Jackie er bij en die heeft voor ons in het geel JAPO er op getoverd, de afkorting van onze namen.    


  13-12-2016 om 23:35 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 december De Nike windmolens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nog eens een keer het rondje drie kanalen gaan fietsen vandaag. In deze tijd van het jaar wordt het snel avond. Toen ik langs het Albertkanaal fietste ter hoogte van de nieuwe uitbreiding van het Europese Nike-distributiecentrum begon het al een beetje te schemeren en de eerste tekenen van hopelijk alweer een mooie zonsondergang zaten er aan te komen.
  Helemaal in de verte zijn de sluizen van Meerhout en van voorbij die sluizen tot hier is het al Nike aan de overkant, als ze iets aanpakken dan doen ze het ook grondig die Amerikanen… goed voor de werkgelegenheid natuurlijk, en ze zorgen voor hun eigen energie. Hun windmolenpark neemt ondertussen volwassen afmetingen aan en ik vond dat het best een foto waard was.  


  12-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 december Schaapjes op het droge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Terwijl wij onze geocachekunstjes vertoonden stonden de schaapjes verwonderd toe te kijken. De dames vertoonden zoals je ziet veelkleurige sporen van de verfpotten waar ze onderdoor waren gegaan. Plaats van actie was het oud stort in Mol Rauw waar we de gelijknamige multi-cache aan het wandelen waren. Het is nu een mooi heidegebied dat er eigenlijk gekomen is nadat in 1985 een andere oplossing werd gevonden voor het huisvuil, het stortterrein kreeg een afdekking met dikke zand- en kleilagen en de natuur kreeg hier opnieuw de bovenhand. We zijn hier pal naast het Zilvermeer en zo bedacht ik de beetje melige titel… “Schaapjes op het droge”


  11-12-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 december Lichtaart by night
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Iets voor vijf… net thuis van een op het laatst toch wel natte miezerige fietstocht… snel douchen want om zes uur hebben we afgesproken voor het verjaardagsfeestje van Ivo.
  Hoe dom kun je zijn… gewoonweg het fototoestel vergeten mee te nemen en tot de constatatie komen dat je vandaag nog niks gefotografeerd hebt… Half zes… meteen de wagen in naar het dorp in de hoop iets te doen met de kerstverlichting.
  Geluk !!! Er passeert net een bus van de lijn en samen met de voor- en achterlichten van de voorbij rijdende autos geeft dat een opvallend kleurenpalet tegen de met kerstlampjes getooide achtergrond van de Leistraat.
  Mijn Italiaanse vrienden zullen deze foto zeker appreciëren.


  10-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 december Fietsen in december
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je houdt het eigenlijk niet voor mogelijk, half december, 12 graden en de fietskriebels kwamen plotsklaps zeer sterk aankloppen. Cachemaatje Jackie en zijn Annemarie bleken meteen bereid samen met ons ergens bij onze Noorderburen een tochtje te gaan maken. Langs het zgn. Wilhelminakanaal in Oirschot vonden we een aanlokkelijk doel: een pittig tweewiel-geschikt rondje geocachen met veel lovende commentaren op de site.
  Het werd inderdaad een erg gesmaakte fietstocht met de nodige fotostops. Op menige plek experimenteerde ik met stapje links, stapje rechts om te zien hoezeer de fotos van elkaar verschillen. Van op deze locatie heb ik bijvoorbeeld een totaal andere foto geschoten door anderhalve meter naar rechts te gaan en een beetje meer door de knieën, die zal ik op facebook plaatsen dan kan de eventueel geïnteresseerde volger zelf vergelijken.  

  ISO 800  -  F10  -  1/250   


  09-12-2016 om 23:39 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 december Kristalpark
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We moesten al vroeg op weg vandaag. Onze half-jaarlijkse afspraak met de tandarts stond op de agenda en Phaido als medereiziger staat op een strikte regelmaat wat pipi- en kaka-ochtendwandeling betreft. Dat betekende dat we nog iets vroeger moesten vertrekken om onderweg de nodige stappen op de teller te zetten. We waren evenwel nog maar nauwelijks uit de wagen ergens in Witgoor toen onze held al deed wat we van hem verwachtten. Nu waren we plots te vroeg…
  Dan houdt deze jongen net iets beter zijn ogen open om fotomogelijkheden te ontdekken. De ochtend is sowieso voor mij een redelijk onontgonnen periode in een etmaal en toen we langs het nieuwe bouwrijp gemaakte industriegebied Kristalpark reden was ik plots zeer gecharmeerd door het mooie licht. Een korte fotostop resulteerde in een aantal meer dan aanvaardbare plaatjes. Dit is de keuze voor vandaag. Twee rijen molens, de verlichtingspalen rechts en het fietspad leiden alle de blik naar een sterk punt op één derde rechts onder, niet alleen qua compositie ben ik hier best tevreden mee.
  ISO 400   F 10   1/640


  08-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 december It takes two to tango
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van mijn fotopoints tijdens de reguliere ochtendwandeling is deze heuvel. Het is eigenlijk maar een molshoop, ik schat 10 m boven de omgeving. Wij noemen het de Valentijnsberg en waarschijnlijk zijn wij ook wel de enigen om dat te doen. Lichtelijk creatief bedachten wij ooit deze naam voor de plek en voor ons is dat voldoende als plaatsbepaling. Dit is het hoogste punt van de jaarlijkse Valentijnscross in het dorp en hier heb je dan een leuke locatie om de atleten vast te leggen. Bij gebrek aan atleten had ik vandaag een andere invulling van het begrip Valentijn in gedachten. It takes two to tango. Mijn grote concurent in de strijd om het hart van het vrouwtje maakt ongegeneerd avances. Ik laat hem maar… vanavond ligt hij weer op het matje voor de slaapkamerdeur en doe ik lepeltje lepeltje…  
  Ik heb de kleurverzadiging van de hele foto flink terug gehaald, alleen de hoofdrolspelers ontsnapten aan de selectie.
  ISO 1600   F 8   1/80


  07-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 december Het Begijnhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Samen met mijn cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie ben ik vandaag naar Aarschot gereden. Naast een aantal andere doelwitten hebben we onder andere een wherigo geocachetocht gemaakt doorheen de stad. Ik kan dat het best omschrijven als een gegidste wandeling langs bezienswaardigheden - in dit geval standbeelden - waarbij de info je op de precieze locaties wordt verschaft door de GPS. Op de geocaching.com site kun je zgn. cartriges downloaden die je gedurende zulke tochten begeleiden en de weg wijzen.
  We wandelden onder andere langs het begijnhof en daar kon ik het niet laten om nog eens de fotopotentie van de locatie aan te grijpen om de Eos uit de tas te halen. Ik heb hier een tijdje zitten tobben over de beste compositie. Enkele stappen naar rechts zouden er voor gezorgd hebben dat ik de lijnen van zowel de daken als het wandelpad in de hoeken kon brengen en dat is natuurlijk een stijlelement dat ik graag gebruik. Maar als ik dan ook de volledige rij huisjes aan de overkant, inclusief het hoekhuis links, er op wilde houden zou de OLV-kerk pal in het midden komen en dat vond ik dan weer minder geslaagd. Ik heb dan ook maar voor dit standpunt gekozen waarbij die toren tenminste op een als algemeen aangenomen sterker aandachtspunt, op één derde, gesitueerd is.
  ISO 500  -  f 11  -  1/160


  06-12-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!