Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  10-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november Na de bui
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik weet hoe vervelend het is voor mee wandelende niet-fotografen om te pas en te onpas overal te moeten wachten als er ergens weer een potentieel onderwerp opduikt. Daarom neem ik tegenwoordig tijdens de dagelijkse ochtendwandeling niet meer altijd mijn fototoestel mee. Als er onverwacht toch iets zou voorbij komen wat dringend hier en nu moet gefotografeerd worden dan heb ik nog altijd de iPhone en daar maak je ook aanvaardbare fotos mee. Als er iets is dat kan wachten ga ik na de wandeling liever eens terug met de fiets of de wagen. Een bijkomend voordeel is dat ik dan niet altijd met die zware tas moet sleuren…
  Vandaag was dat het geval. Ik had deze morgen op de buienradar gezien dat die vervelende lichte regen niet de ganse voormiddag zou duren en toen het rond half elf inderdaad droog werd zijn we het bos in getrokken. Na een bui ziet alles er veel frisser uit, de kleuren zijn dan ook net iets intenser en de lucht is volkomen helder. Er waren nogal wat plassen waarvan ik  meende dat ik er een en ander in zou kunnen spiegelen, dus ben ik in mijn eentje nadien nog eens met de wagen terug tot in de Smallebroeken gereden om ongestoord aan de slag te gaan. Ik had uiteraard mijn statief meegenomen, een plastic zak om op te zitten of te liggen en zodoende een vuile voorkant te vermijden en een set filters want ik wilde wat experimenteren met lage standpunten en iets langere sluitertijden. De meeste beelden schoot ik met een 3 stops-ND filter op mijn toestel, ISO 100 en diafragma 11 of 13. Ik kwam zo op sluitertijden tussen de 3,5 en 5 sec. en dat leverde me opnames op waar ik tevreden over was. In de nabewerking heb ik alleen de kleurtemperatuur iets omhoog gebracht en met de filter Dark Shadows van de Nik-collectie heb ik de plassen iets donkerder gemaakt, die vond ik over het algemeen iets te bruin, een beetje vies. Misschien dat dit beeld niet het meest typische uit de reeks is, de plas was niet zo spiegelglad als ik zou gewild hebben, er was even wat meer wind namelijk, maar ik ben hier toch gegaan voor de herfstkleurtjes. Ik kan er elke dag maar één kiezen he…  
  ISO 100 – f 13 – 4 sec. – ND-filter 3 stops.      


  10-11-2016 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 november Smoke on the water
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren hadden we de reünie van ons oude bandje waar ik al een foto van liet zien en naar aanleiding daarvan was ik nog eens door mijn oude bestanden aan het zoeken gegaan. Ik was zo op een map met video-opnames gestuit, door het vrouwtje gemaakt tijdens ons allerlaatste optreden in de Amerikaanse mess in Kleine Brogel. Ik had daar nooit iets mee gedaan en die ook helemaal uit het oog verloren. Vandaag ben ik een tijdje bezig geweest om een aantal van die oude rock klassiekers op een DVD te knallen. Smoke on the water, Sweet home Chicago, Rockin’ in the free world, Born to be wild, Highway to hell… we waren best ruige boys in die Jaren.  Omdat het toch al geen weer was om er op uit te trekken – we waren deze morgen al eens nat geworden – had ik de tijd een beetje uit het oog verloren. Als je dan rond 7 uur tot de constatatie komt dat je nog helemaal geen foto gemaakt hebt en je je alsnog aan de zelf opgelegde taak van één foto per dag wilt houden dan resten er nog maar enkele mogelijkheden… ofwel naar buiten, de regen in voor een nachtopname, ofwel binnen eens goed rondkijken. De DVD met onze prestaties lag nog op mijn bureau en met de lichtinval van een hele rij ledjes van de bureaulamp zag het er best speciaal uit. Dit is dus een alternatieve visualisatie van Smoke on the water…      


  09-11-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Reünie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We maken er sedert meerdere jaren een gewoonte van om zo vaak mogelijk, telkens de gelegenheid zich voordoet, samen te komen met de leden van ons oude bandje. Herinneringen ophalen, samen wat drinken, de benen onder tafel steken en van een copieuze maaltijd genieten, het is allemaal niet meer zo mateloos onbegrensd als vroeger maar soms klauwen de oude leeuwen nog wel eens, zij het niet meer zo heftig… we worden allemaal een dagje ouder. Vandaag was het een speciale reünie, de eerste zonder onze Amerikaanse buddy, bassist Jack. We hebben diverse toasts op ‘m uitgebracht en dat hebben we ook een keer voor de camera gedaan. Ik had de Eos op statief gezet en Josee drukte op het knopje.     


  08-11-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 november Miezerig herfstweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Motregen, klamme grijze vochtigheid... ik zal wel niet de enige zijn die aan dit soort weer een grondige hekel heeft neem ik aan. We werden ondergedompeld in deze mistroostige grauwte, fijne miezerige neerslag waar je van meent dat een regenscherm niet nodig is maar waar je toch door en door nat van wordt als je er een tijdje in loopt. Kortom, om het met de volksmond te zeggen, het was eigenlijk geen weer om een hond door te jagen. Wij hebben dat wél gedaan maar we zijn zelf meegelopen en we hebben dit soort fotos meegebracht. Op het eerste zicht lijkt wel een vrolijk plaatje en herfstkleuren zijn ook mooi natuurlijk… ik vind het wel jammer dat je op deze paginas de foto niet een beetje kunt uitvergroten, dan zou je beter de minuscule drupjes nattigheid zien die samen met de troosteloze nevelige achtergrond de sfeer bepaald hebben de ganse dag.


  07-11-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 november Het Glazen Huis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alweer een dagje Lommel vandaag. Het vrouwtje wilde graag een lezing bijwonen van Ish Aid Hamou. Dat het om half elf geprogrammeerd was in het Cultureel Centrum en dat er eerst nog een soort ontbijt met cava en allerhande andere lekkernijen voorzien was had ik even uit het oog verloren… voor mijn doen vroeg opstaan dus.
  Ik heb van de nood een deugd gemaakt en na dat ik mijn schatje aan de ingang had af gezet ben ik samen met Phaido wat gaan rondwandelen in de Lommelse natuur. Dat er langs de diverse trajecten die we bewandelden ook telkens een geocache werd gevonden was puur toeval natuurlijk.
  We hadden afgesproken dat ze me een telefoontje zou doen als haar culturele honger helemaal voldaan was en zo geschiedde ook. We zijn samen naar het centrum gewandeld om nog iets te consumeren en dan kom je langs het Glazen Huis, waar de stad Lommel de bezoekers alles vertelt over zand, glas en dies meer. Je kan er op een voor meesten niet eens zo gekende plek zelfs naar beneden kijken waar cursisten worden ingewijd in de kunst van het glasblazen. Je kunt daar uiteraard ook fotos maken van de bezigheden en dat heb ik dan ook uitgebreid gedaan.


  06-11-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 november De Pompoenstappers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido begreep er niks van. We hadden al het grootste gedeelte van onze dagelijkse wandeling tussen grote en kleine groepjes collega-recreanten afgehaspeld en nu dat we bijna terug thuis waren, op het eerste stukje verharde weg van de Dressenstraat, liepen al die mensen gewoon rechtdoor terwijl wij eigenlijk toch linksaf moeten??? “ He… luister eens naar het baasje !!! ”  
  De Kastelse wandelclub “ De Pompoenstappers “ had vandaag een rondwandeling georganiseerd. Die liep voor een groot gedeelte over het parcours dat wij ook dagelijks afleggen, begrijpelijk natuurlijk want die organisatoren kennen ook de mooie plekskes van onze regio. Aan het aantal deelnemers dat wij zagen tijdens onze tocht was dat een groot succes. Ze stoven ons eigenlijk allemaal voorbij want zoals de naam al zegt, die gasten wandelen niet, die stappen, een andere vorm van genietend door het landschap evolueren.


  05-11-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 november Paddenstoeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was deze morgen al eens op paddenstoelenjacht geweest en ik had de beste exemplaren uit de oogst al meteen op facebook geknald. Met de blog in gedachten had ik andere fotografie plannen voor de namiddag. Maar gepensioneerden en grootouders hebben altijd tijd te kort zegt de volkswijsheid en dat bleek maar weer eens. Ik kwam er niet meer aan toe.
  Nu had ik de keus tussen één van de afgevallen, mindere fotos op de blog te zetten of een foto die al op Facebook prijkt daarvoor te gebruiken en dat laatste is iets wat ik altijd wil vermijden; geen dubbel gebruik en het beste in principe voor de blog. Om het probleem te omzeilen heb ik dan maar een andere uitsnijding gemaakt van een van de al op Facebook geplaatste plaatjes. Ik ben weliswaar geen paddenstoelenspecialist maar ik meen toch te weten dat het mycenaatjes zijn, minder dan 2 cm groot. De witte paddenstoeltjes komen nu op een iets sterkere plaats in de compositie en ook het 16x9 formaat vind ik net iets meer eigentijds. Met onze breedbeeld-televisietoestellen en laptop-monitors worden we daar meer en meer aan gewend.


  04-11-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 november Herfst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze morgen was ik al vrij vroeg de Smallebroeken in getrokken om een mistige herfstfoto te scoren maar het was geen mooie laaghangende mist waar ik doorheen wandelde, integendeel, de grauwe nevel was eerder een minpunt dan een toevoeging aan het landschap. De zin in herfstfotografie bleef evenwel aanwezig en ik ben deze namiddag dan maar naar de omgeving van het Zilvermeer gereden met Phaido. Ik ken daar meerdere fotogenieke locaties en bij de eerste was het al raak. Vanaf de zuidkant van het Kempisch kanaal iets voorbij het restaurantschip de Kleppende Klipper kon ik aan de overkant de herfst in al zijn glorie te pakken krijgen.    


  03-11-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 november Allerzielen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Of ik er helemaal achter sta, dat laat ik in het midden, maar het is nog altijd zo dat wij getrouw ieder jaar met Allerheiligen of Allerzielen naar het kerkhof trekken om daar onze overleden dierbaren te gedenken. Het is waar: tradities horen in ere te worden gehouden maar anderzijds draag je toch de herinneringen ook de andere dagen van het jaar met je mee en hoef je niet per sé naar een kerkhof om daar wat te mediteren bij een zerk of er een bloemetje op te plaatsen…
  Maar goed, zo kwam ik vandaag weer eens in mijn geboortedorp en zag ik nog eens waar mijn ouders liggen en de overige leden van de familie. Zoals altijd kreeg het graf van moentje, mijn grootmoeder wat extra aandacht. Met haar had ik een speciale hechte band en ze woonde ook bij ons de laatste jaren van haar leven.
  Een foto van haar graf vond ik gepast op deze dag. Omwille van de sfeer heb ik geprobeerd er een oud tintje aan te geven middels een aangepast kadertje en een stevige kleurvervaging.     


  02-11-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 november Gust
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tweede en laatste dag van ons fotosalon, het was weer erg druk. Ook vandaag mocht ik weer veel kennissen en vrienden verwelkomen… de makkers van de motorclub natuurlijk, mijn zus met haar ventje, dochterlief en kroost, er was zelfs een fotovriendin die speciaal uit Neerpelt tot in Lichtaart was gekomen om te zien hoe wij hier met de fotografie omgaan.
  Tussen de vele bezoekers liepen er uiteraard ook weer de nodige figuren waar je als fotograaf meteen de lens op wil richten. En ik heb mijn toestel zo goed als altijd bij de hand. Gust is een bekend iemand in Lichtaart, een volksfiguur, iemand die eigenlijk 8000 km te ver naar het oosten en 140 jaar te laat geboren is. South Dacota, The Black Hills,  Deadwood, 1876… daar zou ik ‘m situeren. Een speling van het lot zorgde er voor dat het in plaats daarvan Belgie, de Kempen, Lichtaart, 2016 geworden is.
  Gust is trouwens een heel aardige man, netjes verzorgd, vriendelijk en toen ik ‘m vroeg of ik een foto mocht maken vond hij dat prima.   


  01-11-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 oktober Plattentuub
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is me tijdens mijn fietscarrière al enkele keren overkomen. Als ik lek rijd, plattentuub, vind ik ofwel een fietsenwinkel om me te depanneren ofwel bel ik naar het vrouwtje om de coördinaten door te geven waar ze me kan komen oppikken als ze me terug wil. Ik meen me te herinneren dat ik zelf ook wel ooit de schade heb hersteld maar dat is lang geleden.
  Vandaag gebeurde het weer, in drievoud nog wel. Ik vrees dat ik zo snel mogelijk maar eens naar de fietsenwinkel moet om het rubber waar ik mee rond toer te vervangen want als ik de commentaren van mijn maatje Jackie moet geloven is dat hoog tijd. Diezelfde Jackie heeft gelukkig altijd een miljoen megahandige multifunctionele tools bij de hand om alle mogelijke euvels op te lossen, en wat nog belangrijker is… hij weet ook hoe hij ze moet gebruiken.
  Ik zou zo iemand meteen vol Duvel gieten om ‘m te bedanken, maar als we gaan fietsen en/of geocachen drinkt Jackie überhaupt geen alcohol… tja hoe bedank je dan zo iemand?   


  31-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 oktober Fotosalon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De eerste dag van ons fotosalon zit er op. We mogen met onze club Visueel weliswaar rekenen op een brede schare kennissen, vrienden en sympathisanten maar toch hadden we er rekening mee gehouden dat het schitterende herfstweer ons bezoekers zou kosten. Hoe zou je zelf zijn… op zulke mooie zondag ga ik ook liever wandelen, fietsen, geocachen, fotograferen, een terrasje doen, voetbal kijken… noem maar op.   
  Toch viel de opkomst best mee. Ik ben niet veel aan fotograferen toegekomen vandaag maar toen ik deze middag even naar huis liep om een hapje te eten zag ik bij de ingang van de zaal toch een tafereeltje dat me de moeite waard leek om mijn toestel even uit de tas te halen. Er waren blijkbaar lieden die tijdens hun gepland fietstochtje even stopten bij het OC om een fotosalonnetje mee te pikken…
  J Toen ik na een culinaire verwenpartij door het vrouwtje weer terug bij de zaal aankwam stond de fietsparking zelfs afgeladen vol, ook daar heb ik uiteraard enkele beelden van geschoten. Toch vond ik de eerste foto een mooier plaatje opleveren. Die vrolijke rode fiets vooraan doet ‘t ‘m namelijk…


  30-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 oktober Het kanaal Dessel Turnhout Schoten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er komen enkele drukke dagen aan. Het fotosalon van onze club startte deze avond met de receptie en de volgende dagen zal ik daar zo ongeveer de ganse dag aanwezig zijn, deels om mijn part van de taken te vervullen en ook om kennissen en vrienden op te vangen, wegwijs te maken en rond te leiden. Geen tijd dus om er op uit te trekken.
  Vandaag ben ik daarom nog maar eens gaan fietsen, zo lang het kan van de herfst genieten en enkele geocachkes oppikken. Het decor was deze keer de omgeving van het kanaal Dessel Turnhout Schoten. Geef toe het ziet er daar prachtig uit in dit seizoen. Als je zoals deze jongen altijd een fototoestel bij hebt dan stop je toch even als er zich dergelijke taferelen voor je ogen presenteren…  


  29-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 oktober 35 witte wijn gelazen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Keleine kelussen, gerote kelussen… de kelubleden van Visueel waren deruk in de weer met setoelen pelaatsen, pelaatjes oppelakken, en een bereed sekala van deringende andere taken want wij hopen weer een perachtige tentoonsetelling te peresenteren. Na het werek belijven wij geraag nog wat pelakken om iets te derinken, een feleske Keristal, een feluitje of een terappist. Het sepeciaalbier van de berouwerij Leysen beleek ook erreg in terek te zijn. Wij beleven maar peroeven. Pelots zagen wij enkele keratten met wijngelazen. Kelik, kelik… Die moest ik toch nog fotogeraferen  voor ik naar het verouwtje ging om te gaan selapen. Ik heb de perent gewoontegeterouw nog omgezet in zewart wit.
  Senapt U de gerap?  


  28-10-2016 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  27-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 oktober Herfstpalet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De herfst begint eindelijk zijn reputatie eer aan te doen. De kleuren om ons heen worden steeds maar warmer en mooier. We moesten vandaag de zon grotendeels missen maar die heb je ook niet nodig om herfstkleuren vast te leggen. Integendeel, vaak is te veel zonneschijn de oorzaak van hard licht en van kleur-oververzadiging. Uit het aanbod van wat ik deze morgen langs me voorbij zag komen tijdens onze wandeling koos ik deze keer eens voor een palet van overwegend rode tinten. De bruine, gele, oranje en oker varianten waren ook wel alom aanwezig en die komen misschien later nog wel eens aan bod.       


  27-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 oktober Grenspaal 191
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was deze middag maar één telefoontje nodig om mijn geocachemaatje Jackie er toe over te halen om samen De Trotse Teutentocht ( GC6JCQJ ) aan te vatten, een niet eenvoudige maar beloftevolle multicache in het grensgebied tussen Lommel en Luycksgestel. Niet zonder enige moeite hebben we ons doorheen de verschillende tussenpunten geworsteld om uiteindelijk ook de tocht met een positief resultaat te beëindigen. Dat ik dan ook steevast met een rijke oogst van onderweg gesprokkelde fotos thuis kom is ondertussen wel geweten mag ik aan nemen. Grenspaal 191, met links, aan de ene - Belgische - kant de Bleekerheide, waar we hier zicht op hebben, en rechts, aan de andere - Nederlandse - kant het Venakkerbos en het Stevensbergen-natuurgebied, leek me een geschikt onderwerp om onze namiddag te illustreren. Ik heb er uiteraard geen idee van hoe die grens hier precies loopt, maar ik vermoed dat mijn fiets hier op Nederlands grondgebied staat en die van Annemarie, het vrouwtje van Jackie, in Belgie.       


  26-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 oktober Herentalse sluizen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is alweer meerdere jaren geleden dat ik de gelegenheid had een workshop rond nachtfotografie, georganiseerd door het CVB, mee te maken. In Hasselt was dat en het praktijkgedeelte speelde zich grotendeels af in de buurt van de sluizen aan het Albert Kanaal, datzelfde Albert Kanaal waar ook in Herentals sluizen op de fotograaf liggen te wachten. Mijn liefde voor nachtfotografie en de zin om ook in Herentals eens iets ermee te doen dateren waarschijnlijk voor een deel uit die periode.
  Ik had dit doel dus al enkele keren vooropgesteld, maar elke keer kwam er weer iets tussen, nu eens regende het, dan weer kwam ik toevallig onderweg iets tegen dat me ook wel leuk leek of het gebeurde dat ik ter plekke geraakte en er geen rekening mee gehouden had dat fotos met lange sluitertijd genomen van op brug gegarandeerd onscherp zijn als er verkeer over die brug komt…
  Nog al laat terugkomend van een dagje Aarschot - eerst een mooi cacherondje, dan een niet gepland verrassingsbezoek aan mijn zus uitlopend op een gezellig etentje bij Wolf – kwamen we deze keer op een geschikt droog moment in de buurt en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt. Ik ben een verdieping hoger gaan staan met de camera op statief. Daar heb je zeker vaste grond onder je voeten. Ook deze keer kwamen er weer enkele wagens voorbij tijdens de lange sluitertijd opname maar het enige spoor daarvan in de foto zijn enkele gekleurde streepjes onderin. Ik vind ze zelfs eerder een toevoeging aan de foto dan een foutje.  


  25-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 oktober Vliegenzwammen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is weer paddenstoelentijd. Ze zijn, althans volgens mijn bescheiden mening, niet zo dik gezaaid als andere jaren maar dat belet de onderwerpen zoekende fotograaf niet er naar op jacht te gaan. Het stereotype van de paddenstoel is natuurlijk de vliegenzwam. Vraag een kind een paddenstoel te tekenen en je mag er zeker van zijn dat er een rode hoed met witte stippen te voorschijn komt. Ik had er gisteren ook al enkele gefotografeerd, maar vandaag kreeg ik in de Smallebroeken deze kleine familie voor de lens.
  Ik heb er een beetje mee gestoeid in Photoshop. Om het rood iets meer in de picture te zetten heb ik de kleurverzadiging in de hele foto voor meer dan de helft verminderd, de rode hoeden heb ik uiteraard ongemoeid gelaten. Je mag het een variatie op het zwart-wit-met-een-rode-toets cliché noemen. Op deze manier knallen ze er uit, zo kun je er niet naast kijken.      


  24-10-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 oktober Allerheiligenweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De weermeneren en weermadammen van alle nationale zenders hadden ons een mooie dag beloofd met veel zon als de nevel zou verdwenen zijn. Maar die neven verdween niet…
  Wat een trieste dag was me dat, dit zou ik, zij het een week te vroeg, typisch Allerheiligen weer willen noemen, kil, klammig en mistig. Dan bedoel ik niet die mist die fotografen zo leuk vinden, met een laagje net boven de grond, neen, mist die een vies, nat waas van boven tot onder, van links naar rechts en omgekeerd legt over alles wat binnen je gezichtsveld komt tijdens een natuurwandeling. Ik kon het niet beter illustreren dan met deze foto van een stuk prikkeldraad met flarden spinnenrag en dauwdruppels tegen een nauwelijks aanwezige achtergrond in de Smallebroeken.  


  23-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 oktober Kasteeltuinen Arcen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fotomaatje Alex is een regelmatige bezoeker van de kasteeltuinen in het Nederlandse Arcen. Zo wist hij dat er dezer dagen, nog tot 6 november, een avond evenement plaats vindt: Enchanted Gardens. Ik kreeg de vraag om mee te gaan en ik hapte meteen toe, achteraf gezien een gelukkige beslissing.       
  De verschillende delen van deze werkelijk prachtige tuinen waren sprookjesachtig verlicht, elke afdeling net iets anders en de wandelroute die uitgezet was bood de nodige afwisseling en verrassingen. Naar mijn smaak waren de gebruikte kleurtjes misschien soms iets over the top maar al bij al was het echt de moeite waard. Omdat ik nu eenmaal moet kiezen als ik één foto uit mijn oogst van de avond wil tonen dan ga ik voor dit beeld van een van de brugjes waarover de wandeling ons voerde. Tegenlicht is altijd mooi en ook meestal een uitdaging. Dat was hier niet anders. Ik kon er niet mooi midden voor staan om voor symmetrie te zorgen, da’s ook een van mijn dada’s zoals de vaste volgers wel weten, ik wilde namelijk die spots absoluut achter delen van de brug houden om alleen de stralen te zien in de lichte nevel. Ik moest dus zeer zorgvuldig positie kiezen. Als dat de toegeving is die ik moet doen om zulke tegenlichtopnames te schieten dan ga ik er voor…
  J  


  22-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!