Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  13-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juni Top Gun
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen start de race. Met de laatste formaliteiten zijn we de hele dag druk bezig geweest. Tijd om nog eens langs diezelfde lekkere Mexikaan te gaan voor een pikante hap hebben we nog wel kunnen uittrekken. Nadat ons wagenpark en de fietsen waren geïnspecteerd en gecontroleerd hebben we alles even achter gelaten op de grote parking langs het strand en zijn we daar nog eens gaan genieten. Het was toevallig weer ongeveer 3 uur en happy hour... Waarom deze foto dan, die eigenlijk niet terzake doek qua Mexikaan en ook al nie wat de titel van dit stukje betreft? Wel het gele huisje links is het huisje waar de meeste huiselijke scenes voor de film Top Gun ( met Tom Cruise ) werden opgenomen. Ze hadden het ons verteld en ongelovige Thomassen als wij zijn hebben we dat ter plekke gecontroleerd. En inderdaad, er staat een gedenkplaat.   

  13-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juni Zonsondergang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het wordt nu echt gemeend. De voorbereidingen voor de race nemen alle tijd in beslag. De fietsen zijn gemonteerd en naar de racereglementen in orde gemaakt, ons wagenpark is met de nodige stickers en veiligheidsvoorzieningen gepimpt, er worden voorraden en accessoires aangekocht voor de tocht, de nodige vergaderingen met de organisatie en de mensen van de security komen voorbij, kortom, we hebben het nog even druk. Gelukkig hadden we deze avond een prachtige zonsondergang om weer helemaal Zen te worden, maar da's ook weer niet zo abnormaal, prachtige zonsondergangen hebben ze hier wel meer...

   

   

    

  12-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juni Baywatch
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na enkele dagen L.A. zijn we vandaag verder gereisd naar Oceanside en we zijn ook meteen maar naar het Race across America headquarters getogen om de inschrijving te doen en de eerste formaliteiten te vervullen. De stemming is nog steeds opperbest, we hebben weer Mexikaans gegeten, we zijn er weer in geslaagd een gezellige kroeg te vinden gedurende happy hour tijd ( twee consumpties voor de prijs van één ) en er is weer behoorlijk wat afgelachen. Uiteraard zijn we ook naar het strand getogen en de meisjes waren danig onder de indruk van de gesixpackte redders. Ze hadden het plan opgevat om baywatchke te spelen, te doen alsof ze verdronken en gered te worden door zo'n jonge god, maar toen ze eenmaal te water waren realiseerden ze zich dat ze dan met natte kleren terug naar het motel zouden moeten. Tja, dan maar niet..., ze zijn ook niet gered.

  11-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juni Terrasje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Voor het echte werk begint zijn we voorlopig nog druk bezig met acclimatiseren en het bekomen van de zeer vermoeiende lange reis. We zijn vandaag de camper gaan ophalen. Wat een beest !!! Bij die gelegenheid heb ik ook mijn eerste Amerikaanse geocache te pakken gekregen daar in de buurt. Omdat het lekkere lenteweertje er ons toe uitnodigde hadden we beslist eens een kijkje te gaan nemen bij Venice Beach en de strandwandeling anex bezoek aan de pier leidde ons onvermijdelijk naar een van de gezellige kroegen. de stemming was snel opperbest en dat kwam niet in de laatste plaats door het feit dat de beide dames beslist hadden de cocktails van de kaart eens uit te proberen. Voeg daarbij het gegeven dat het happy hour was en dat de cocktails in dat etablissement sowieso nogal groot uitgevallen zijn... Gelukkig loopt ondergetekende er tot het eind van de race althans nog altijd helemaal alcoholvrij bij maar soms is het moeilijk... :)  

  10-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juni
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na anderhalve dag reizen met o.a. een vlucht van 12 uur van Amsterdam naar Los Angeles zijn we nog maar eens de waarheid gaan uit testen dat er in elke Mc Donalds wifi is. Ondertussen zijn we er ook achter dat we in ons hotel ook op het net kunnen en daar gaan we gebruik van maken... morgen dan want nu zijn we te moe. ondertussen een beeld van de surfende groep. California is bekend voor zijn surfers toch?

  09-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juni Startklaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb nog snel deze foto gemaakt met de iPhone. Mijn fotoapparatuur zit in de zwarte rugzak, statief is al ingepakt en vliegt straks samen met de fietsen, de rest van de spullen die ik gedurende de komende 3 weken meen nodig te hebben zit in de andere zak en dat staat allemaal al van in de vooravond te wachten om mee naar Zaventem te gaan  om kwart voor twee deze nacht. Los Angeles, the Belgians are coming… put you but scrape ( zet U maar schrap J )
  Gedurende de volgende weken zou het kunnen dat deze blog soms op onregelmatige tijden on-line komt maar ik zal alleszins proberen om alle dagen een teken van leven te geven. Iedereen is bij deze uitgenodigd om hier onze avonturen te volgen. Ook op facebook zal regelmatig wel een en ander voorbij komen.
  We zijn er klaar voor. Ajuussss !!!


  08-06-2016 om 23:41 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juni Stier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben een stier… van sterrenbeeld bedoel ik en ik voel me wel een beetje verbonden met alle stieren van de wereld. Aan stieren toegeschreven karaktereigenschappen meen ik bij mezelf wel eens te ontwaren en qua lichaamsomvang heb ik de laatste jaren ook mijn best gedaan om bijvoorbeeld in de buurt te komen van de kanjer die de boer vandaag bij de vaarzen heeft gezet in de wei. Hij wint het nog altijd met verve natuurlijk en ik heb niet de ambitie om hem bij te benen, dat geldt trouwens ook voor enkele specifieke stier-lichaamsdelen moet ik ootmoedig en vol bewondering toegeven J.
  Ik weet trouwens niet of ik het wel zo leuk zou vinden om in een wei met een stuk of 20 jonge maagden gejaagd te worden. Onze vriend is duidelijk geen pedofiel want hij maakt voorlopig geen aanstalten om ondeugende dingen te beginnen met het jonge grut. Toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat hij stiekem al eens geniet van die ontluikende uiertjes en het feit dat er constant enkele meisjes bij hem in de buurt rondhangen.           


  08-06-2016 om 00:41 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juni Afscheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het schooljaar loop ten einde en dat is ook zo voor de activiteiten in Balance Health Center. De dansers en danseressen van de breakdance groep zullen het volgend jaar met een andere leraar moeten doen en ze zijn er het hart van in. De huidige heeft een nieuwe uitdaging gevonden maar ze willen hem toch niet laten gaan zonder afscheidskadootje: een groepsfoto en een door iedereen gesigneerde gigantische afscheidskaart. Voor de foto deden ze beroep op mijn vaardigheden ( J ) … als je kleindochter het zo lief vraagt kun je niet weigeren he?          


  06-06-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 juni Braderij
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een gans weekend braderij in het dorp, je leeft er niet meer echt naar toe zoals vroeger maar je bent toch nog net geïnteresseerd genoeg om eens te gaan kijken wat de plaatselijke middenstand te bieden heeft. Gisteren was dat alvast erg weinig, maar dat is ook niet verwonderlijk gezien het pokkenweer. Deze middag zag het er veel beter uit en we zijn dus ook maar eens tot in de Leistraat ( zo heet onze Hoofdstraat  ) gewandeld en er was warempel een massa mensen op de been, er was live muziek, stemming en vooral de horeca was in goede doen. We zijn niet lang gebleven evenwel want Phaido vindt die drukte en het gebonk van die basboxen maar niks. Toen we weer naar huis gingen en ons nog eens omdraaiden bood dit beeld zich aan. De aandachtige kijker zal merken dat de lucht in de verte alweer onweerachtig lijkt te worden en inderdaad nog geen uur later, tussen vijf uur en half zes was het weer vandattume, uit met de pret, bakken water, hagel, bliksem, donder en ontij over Lichtaart, het is ons niet gegund vrees ik.        


  05-06-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juni Koeien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met een huisdier kun je een erg nauwe band hebben, je kunt er genegenheid voor voelen en dat is altijd wederzijds, een vriendschapsband, je kunt er van houden, kortom, een huisdier behandel je vaak als een volwaardige partner binnen een familie. Nu vraag ik me af of dat met andere dieren ook zou kunnen, met koeien bijvoorbeeld? Goed, ouderen ons zullen zich wel herinneren dat soldaat Fernandel met zijn koe Marguerite een hele film lang doorheen de tweede wereldoorlog zwierf maar echt aanhankelijk koeiengedrag heb ik eerlijk gezegd nog nooit gemerkt. Ja ze lopen wel eens met me mee aan de andere kant van de draad als ik weer eens langs een weide loop in de Smallebroeken maar meer dan kuddegeest zoek ik er ook niet achter. Deze middag merkte ik trouwens dat hun aandacht meer naar Phaido ging dan naar mezelf want toen ik Phaido vroeg om even te gaan liggen omdat ik zo nodig even tegen een boom wilde gaan staan gingen die koebeesten stomverbaasd maar tevens blijk gevend van een grote portie nieuwsgierigheid in een steeds kleiner wordende kring staan kijken naar dat onbekende beest in het gras. Er was er zelfs een bij die over de anderen heen wilde klimmen om beter te zien.    


  04-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juni Vriendinnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als wij, gewone, gezonde mensen – en daar reken ik me ondanks alles nog steeds bij – een bekende of een vriend tegenkomen en we elkaar willen begroeten dan lopen we naar elkaar toe, geven elkaar een klopje op de rug of een hand, een aai of een kus… kortom we hebben zat mogelijkheden om even toenadering te zoeken. Dat dit bij anders validen niet altijd even gemakkelijk is bleek nog maar eens tijdens de wekelijkse wandeling met de bewoners van zorgtehuis Hoevezavel.
  Tijdens een korte rustpauze hadden we twee vriendinnen onbewust zo geparkeerd dat er een derde persoon tussen hen in stond. Wij zouden dan gewoon even omlopen, kleine moeite, maar dit was duidelijk een probleemsituatie.
  Ik maak tijdens dit soort korte tussenstops sowieso meestal wat fotos van het gezelschap en ik stond met de camera in aanslag. Dit moment kon ik dus makkelijk te pakken krijgen. Dat we daarna een beetje gemanoeuvreerd hebben met de rolstoelen om de situatie te ontmijnen wil ik er toch nog bij vertellen.


  03-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juni Asperges
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn deze morgen voor onze halfjaarlijkse controle naar de tandarts geweest, in Overpelt nota bene. Da’s al dik 45 jaar dat we naar dezelfde tandarts gaan, eerst van uit Peer en Lommel, later ook toen we in Antwerpen gingen wonen en vanaf ’73 toen we ons definitief vestigden in Lichtaart bleven we naar Overpelt rijden om onze eetkamer te laten nakijken, onderhouden en fatsoeneren. Qua tandartsgetrouwheid kan dat tellen toch?
  In deze tijd van het jaar wordt er volop geoogst op het gigantische aspergeveld langs de vierbaansweg tussen Lommel en Overpelt en telkens we daar voorbij komen – en dat is heus niet alleen bij gelegenheid van een tandartsbezoek – bekruipt me de zin om even te stoppen aan het stalletje waar ze, recht van het veld, de heerlijke witte sprieten verkopen. Regelmatig geef ik ook toe aan die zin, zo ook deze morgen. Na de aankoop van een bakje van 700 gr. geschilde asperges voor de luttele som van 5 € bekroop me ook nog de drang om het oogsten even te fotograferen. Zo gezegd, zo gedaan… ik meen dat dit beeld duidelijk genoeg is en meer zegt dan een hele alinea uitleg.
  Morgen op tafel in huize Pol en Josee: asperges à la flamande: met geprakt eike en geklaarde botersaus, nootmuskaat er overheen en een dik gesneden schel gekookte heps… da’s ook à la flamande
  J


  02-06-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juni Achter de kanaaldijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is een beeld dat je, als je niet beter weet, ergens in Nederland zou situeren. Achter de dijken van de vele waters aldaar zie je dit soort huisjes, boerderijtjes wel vaker. Maar toch is dit vlakbij huis. De waterspiegel van het kempisch Kanaal ligt tussen sas 8 en sas 9 boven de begane grond en daar vind je dit interessante boerenerfje. Toen ik deze avond na de regen even die kant op trok om de benen wat te strekken was het bijna vanzelfsprekend dat ik er de camera weer eens boven haalde. Ik weet niet waar ik het meest door gecharmeerd was, het laaggelegen gebouw, veilig achter de dijk of de moes- en bloementuin ernaast. Feit is dat ik er een behoorlijk nostalgisch gevoel van kreeg en ik ben dan ook blij met dit plaatje.


  01-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 mei Complementaire kleuren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Da’s de tweede dag op rij dat ik thuis voor de deur, langs de straat een foto maak die het schopt tot foto van de dag. Deze keer was dat voor de hand liggend eigenlijk, ik heb er maar een gemaakt vandaag en dan nog… op het nippertje. Het is redelijk druk geweest de hele dag en toen ik rond half elf thuis kwam van een vergadering van de fotoclub realiseerde ik me dat ik nog geen onderwerp had voor mijn dagelijkse blog. Als je het maar wilt zien is er overal wel fotografeerbare schoonheid te vinden natuurlijk, en dat bleek ook binnen de kortste keren.
  Het boompje dat de plaatselijke groendienst pas geplant heeft voor ons huis ter vervanging van het door een verkeersongeval gesneuvelde exemplaar nodigde me al snel uit om er even wat meer aandacht aan te besteden. Het blauwe uurtje, gecombineerd met het geel-oranje licht van de straatlantaarn… complementaire kleuren, eenvoudig maar mooi.
  De gegevens: Absoluut windstil – ISO 200 – f 7,1 – 10 sec.


  31-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 mei Gratis douche
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Man, man, man… je maakt wat mee als zwakke weggebruiker. Dan denk je dat er even een pauze is tussen de plensbuien en dan wil je snel even naar het dorp, … is maar 10 minuten over en weer. Je hebt natuurlijk een paraplu meegenomen want je weet maar nooit… Uiteraard loop je binnen de kortste keren onder die paraplu want de sluizen zijn weer opengegaan en zoals zo vaak wordt de Kasterleesteenweg weer één brede rivier. De bestuurders van alles wat vier wielen heeft zitten lekker droog en denken dat de voetganger die daar loopt een gratis douche wel zal appreciëren. De stoep is niet breed genoeg om de aanvallen te ontwijken helaas. De paraplu helpt natuurlijk niet om het water dat nu ook van de zijkant komt tegen te houden. Fotograferen met een paraplu onder je linkerarm gekneld en de camera met de rechterhand vasthoudend lukt ook al niet zo best. Opgepast, daar komt er weer een op volle snelheid, snel omdraaien… gdvd. nat langs achter nu… grrrr… niet goed gezind.


  30-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 mei Kapittelhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag een foto in de aanbieding die wat mij betreft de dag perfect illustreert. Ik was zowat de ganse dag in het Kapittelhof, het nieuwe zorgcentrum in Lommel. Er werd een familiedag georganiseerd en er was vanalles te doen. De familieleden en de bewoners werden vergast op een etentje, er waren allerhande activiteiten, ook voor de kinderen, kleinkinderen en de volgende generaties. Als men wilde kon men met de familie op de foto en daar kwamen wij in beeld. Gelukkig was er ons een ruime werkplek binnen in het gebouw toegewezen want van de geplande buitenactiviteiten kwam niet veel terecht. De ruime, mooie binnenplaats waar het eind mei normaliter gezellig zitten is met een drankje of zo lag er nu desolaat en verlaten bij, uitgeregend. Het enige positieve dat ik er over kwijt kan is dat het me toch weer een aardig plaatje opleverde. Dit vroeg om zwart wit vond ik.


  29-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 mei Boomklevers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een slechte tijd voor de rupsjes en andere insectjes in de Smallebroeken dezer dagen. We weten ondertussen wel waar de vogeltjes zich ophouden door onze veelvuldige wandelingen langs hetzelfde traject. Een bonte spechtfamilie en twee nestjes boomklevers wonen in de holletjes van de bomen aldaar. De boomklever ouders vliegen af en aan en ze komen steevast terug met een snavelvol lekkers voor de kroost. Ze zijn zo ijverig dat het wel eens dringen is aan de ingang. Ma is nog niet buiten of pa zit al voor de deur met een nieuwe lading. Ik ben niet zo op de hoogte van de geslachtskenmerken van boomklevers trouwens, het kan dus ook omgekeerd zijn.
  Ik maakte deze opname uit de hand met de 300 mm op de 50D. Ik moest vrij hoog in de ISO waarden om een min of meer aanvaardbaar korte sluitertijd over te houden. Het is een wonder eigenlijk dat er bij 1/60 niet meer bewegingsonscherpte is. Ik zal er maar meteen bijvoegen dat dit de enige toonbare is uit een hele reeks
  J. Met de nodige ruisonderdrukking in de nabewerking verlies je wel een tikkeltje scherpte natuurlijk maar ik vond dit ouderpaar toch interessant genoeg om er deze foto van te plaatsen.


  28-05-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 mei Schuurtje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik schaam me dood… ik ben deze middag naar Lommel vertrokken zonder batterij in mijn fototoestel. Bij de 6D die in reparatie is heb ik een battery-grip en daar passen twee zulke dingen in, dat geeft me het comfortabel gevoel dat ik dagen aan een stuk kan fotograferen zonder vrees dat ik zonder stroom val. Bij de oude 50D die ik nu weer tijdelijk gebruik is er dat maar één en dan voel je toch sneller de drang om tijdig bij te tanken. Deze morgen heb ik de batterij daarom nog eens aan de lader gehangen en domweg vergeten ze terug in het toestel te stoppen voor ik vertrok. Bloos, bloos…
  Ik moest dan maar noodgedwongen vandaag weer terugvallen op de iPhone om mijn ding te doen. Nog niet zo lang geleden had ik het er nog over: het beste toestel is het toestel dat je bijhebt.
  Op bezoek bij vrienden wist ik daar al lang dit schuurtje staan en het doet me steeds weer aan de States denken, nu we binnenkort weer vertrekken richting L.A. nog net iets meer. De borden en de opschriften brengen je fantasie meteen terug naar Europa natuurlijk maar ik voelde toch de sterke behoefte om dit even vast te leggen, met welk apparaat dan ook.
  Om het nostalgische gevoel wat extra aan te dikken heb ik een stevige Siena-filter over het plaatje gegoten en een rafelige rand maakt het af.


  27-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 mei Stoeien met Photoshop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zowel het fotograferen als het nabewerken vind ik leuk, het één kan niet meer zonder het andere in de fotografie tegenwoordig. Dat is mijn mening althans.
  Dat nabewerken heb je in alle maten en gewichten trouwens, gaande van het eenvoudig optimaliseren van de scherpte, de belichting, de kleurverzadiging en de uitsnijding, via het wegwerken van ongewenste elementen en het samenvoegen van onderdelen van diverse opnames tot een nieuw beeld tot het stoeien met filters, plug-ins, vervormingen en de hele trukkendoos die Photoshop ter beschikking stelt om totaal irreële nieuwe afbeeldingen in elkaar te knutselen.
  Met dat laatste amuseer ik me ook wel eens. Deze namiddag maakte ik een eenvoudige foto van wat kruiden en wat grassen met op de achtergrond de vervaagde rand van de klimop tegen onze garage en veel lucht. Ik wist precies wat ik er mee wilde doen. Deze bewerking was een tijdje geleden vrij populair bij bepaalde foto-sites namelijk en ik heb dit wel vaker gedaan. Geïnteresseerden moeten maar eens zoeken op de term “Little Planet” bij YouTube en een tutorial bekijken. Dit is een lichtelijk alternatieve versie van het procedé. Voor mijn facebook-vrienden zal ik het origineel daar posten.


  26-05-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 mei De E10-plas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een dag waarop we beiden van ’s morgens tot ’s avonds achter onze GPS kunnen aanlopen prikken in onze gemeenschappelijke agenda is steeds moeilijker te vinden. Het snel dichterbij komende America-avontuur neemt een altijd maar groter wordende hap uit ons tijdsgebruik.  Maar vandaag was het toch weer cachedag. Mijn cachemaatje Jackie stond al vroeg aan de voordeur van huize Pol en Josee en samen hebben we de streek tussen Brasschaat en St Job in’t Goor uitgebreid verkend en “opgekuist”.
  We belandden o.a. langs de E10-plas en tussen het vinden van de diverse pottekes en containers door haalde ik toch ook regelmatig mijn fototoestel boven.
  Een sfeerbeeld om deze dag te illustreren.


  25-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!