Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  25-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 oktober Herfst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dan kregen we toch nog een streep zon deze avond. Ik heb er meteen van gebruik gemaakt om met Phaido nog even een frisse neus te gaan halen in de Smallebroeken… en enkele herfstfotos te maken natuurlijk. Door de lage avondzon was het licht mooi genoeg en de lucht wilde ook wel meespelen om er een prettig kijkend plaatje van te maken. 
  Misschien beeld ik het me maar in, maar ik heb het idee dat de herfst dit jaar minder mooi is dan andere jaren. Er zijn bomen die al helemaal kaal zijn, andere staan nu getooid in de mooiste herfstkleuren terwijl er ook nog zijn die er nog aan moeten beginnen en die dus nog gans groen zijn… ik noem het gemakshalve maar een ongelijke herfst. Ik stel me zo voor dat we wel eens jaren meegemaakt hebben dat we alle pracht ineens kregen.
  Ik laat het uiteraard niet te erg aan mijn gemoed knagen, we nemen het weer, het klimaat en de natuur zoals het voorbij komt… en we blijven fotos maken.
  J 


  25-10-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 oktober Libel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eind oktober nog een libel te pakken krijgen… ik was eerlijk gezegd lichtelijk verbaasd toen ik deze rode jongen voor de lens kreeg deze middag tijdens de dagelijkse wandeling met Phaido. Uit vorige gerichte libellen-fotografie-tochten en het opzoekwerk met de hulp van de firma google achteraf weet ik ondertussen dat dit hoogstwaarschijnlijk een bloedrode heidelibel is, en een mannetje inderdaad, want de vrouwtjes zijn geelachtig gekleurd. En ook deze keer leerde ik weer iets bij dank zij libellennet: je kunt ze inderdaad exceptioneel nog spotten tot een flink eind in de herfst. Als het dan kouder wordt sterven ze massaal en alleen als larve of als eitje overleeft de soort de winter. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik met een terminale libel te doen had, want hij lag er op het eerste zicht maar slap en futloos bij. Dit exemplaar was alleszins behoorlijk levend want toen ik nog iets dichterbij wilde om ‘m helemaal goed in beeld te krijgen ging ie er snel van door. Gelukkig had ik al een keer afgedrukt.


  24-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 oktober De Goort nr 7
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als we het over geocachen hebben is de korte inhoud meestal: het was een fijne tocht en we hebben gevonden wat we zochten. Edoch… soms vinden we ook een keertje niet wat we zoeken en we zijn niet te beroerd om dat dan ook toe te geven.
  We hebben ons vandaag suf gezocht naar “De Goort nr 7” en de vissers die langs de aanpalende plas zaten, en die ons duidelijk in de gaten hadden, hebben zich zonder twijfel afgevraagd wat die vreemde snuiter daar toch aan het doen was… Het maakte het er niet prettiger op. Als je dan thuis komt en je logt even dat je helaas een “did not find” moet laten noteren en je ziet dan in de lijst dat alle collegae geocachende bezoekers van de locatie in de voorbije week wél een “found it” inschreven, dan wordt het dubbel erg. Ik kom daar nog wel eens terug…. Snel, grrrr…
  Gelukkig hield ik er toch een mooie foto aan over.


  23-10-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 okt Balletles
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gebeurt ieder jaar wel eens dat we bij Balance Health Center terecht kunnen om met eigen ogen ( en camera ) te gaan zien hoe ons kleine danseresje het doet bij de balletlessen. En zoals ieder jaar was ik ook deze keer weer zeer onder de indruk van de moeilijkheidsgraad van wat die dametjes voorgeschoteld krijgen. Zowel technisch als fysiek gezien is dit topsport.
  In de loop van zo’n les wordt er gewerkt aan de souplesse, de lenigheid en de kracht maar ook allerlei danstechnische vaardigheden en routines komen voorbij en het zal wel geen verwondering baren dat ik daar nog het meest van onder de indruk was… wat is dat allemaal ingewikkeld…
  Uit het meer fysieke gedeelte koos ik deze opname om de moeilijkheidsgraad van zo’n uurtje balletopleiding te illustreren.


  22-10-2014 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 oktober Pokkenweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik weet ook wel dat het prachtige nazomer weer niet kon blijven duren, vandaag werden we erg brutaal met de andere kant van de medaille geconfronteerd. Mense mense, wat was dit een pokkenweer… het eerste deel van dat woord had ik trouwens graag vervangen door iets wat met een “kaa” begint maar we moeten de schijn van beschaafdheid hoog houden…
  Vroeg of laat moet je er toch door natuurlijk, Phaido heeft recht op zijn portie frisse lucht en ik vind het ook prettiger als ie zijn grote en kleine behoeften buiten doet
  J Nattigheid, paraplu, regenkleding… gdvd. Wat een ellende…
  Het was toch heel even min of meer droog in de Smallebroeken en de foto die ik snel kon maken is misschien niet wereldschokkend, maar hij is illustratief voor de hoeveelheid water die we op korte tijd over ons heen kregen.


  21-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober De Middenstatie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alex had een nieuwe tilt en shift lens en daar wilde hij in het station van Antwerpen eens mee gaan stoeien. Het centraal station noemen ze in Antwerpen trouwens “De Middenstatie”. Of ik mee wilde… ja wat dacht je? Ik heb er ook al vaak gefotografeerd en er zijn nog wel enkele fotos die ik op die locatie in gedachten heb. De foto die ik in eerste instantie wilde maken kwam er weer niet helemaal uit. Met de 24 mm op de body had ik niet voldoende groothoek om vanuit een hoek, met de rug tegen de muur,  de ganse grote inkomhal er op te krijgen. En zeggen dat Alex een werkloze 16-35 in zijn fototas had zitten terwijl die met de tilt and shift aan het experimenteren was. Ik blijf ‘m in mijn achterhoofd houden… Vroeg of laat heb ik de geschikte lens er op zitten…
  Het nieuwe gedeelte van het station, helemaal achterin, aan de kant van Berchem ( Baarichoem, vur de Antwerpenaars ) had ik ook nog nooit gezien en het was dank zij Alex die mij er naar toe begeleidde dat ik er ook mijn ding kon doen.
  Wow, een walhala voor de architectuurfotograaf. Dit is één van de vele shots die ik mee naar huis bracht uit een kwartiertje intensief fotograferen.
  Zoals dat vaker het geval is zal ik ook nu weer de overige meest relevante plaatjes uit de oogst, inclusief de mijns inziens weer net niet voldoende gelukte opname van de hal, op mijn facebook pagina zetten.
  20-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober Verboden voor voetgangers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag gebroken met een jaarlijkse traditie en tezelfdertijd hebben we een deel er van toch in ere gehouden. We zijn gewoon in de voormiddag even poolshoogte gaan nemen in Kasterlee maar de pompoenmarkt hebben we links laten liggen. De wandeling - heen over de Hoge Mouw en terug langs de noordkant van de N123 - hebben we wel met veel plezier ondernomen. Door de tocht zo vroeg te plannen hadden we ook nog eens het geluk dat we tijdens de mooiste uren van de dag onderweg waren. Later werd het immers steeds maar meer bewolkt, kwam er meer en meer wind en kregen we zelfs nattigheid te verwerken.
  Tijdens de terugweg loopt de aardeweg die wij meestal nemen om terug in Lichtaart te geraken enkele honderden meters  parallel met de nieuwe Noord-Zuid verbinding N19g. Aan de kant waar wij liepen zijn er enkele volkstuintjes, staan er wat paarden in de wei en is de gloednieuwe brandweerkazerne gebouwd. Aan de overzijde ligt de dorpskern van Kasterlee met een woonwijk achter een aarden wal. Enkele slimmeriken hebben waarschijnlijk een snelle manier ontdekt om thuis, op het werk, in de tuin of bij de paarden te geraken want er zijn prille sporen van een paadje in wording dat ze door de gracht en over de berm, dwars over de drukke baan naar de overkant brengt. Edoch, al bijna even snel hebben de bevoegde instanties dit foute gedrag menen te moeten fnuiken door aan de gracht en de berm langs weerszijden een verkeersbord te plaatsen. Ik vond het wel grappig: een gracht, iets wat op een paadje zou kunnen lijken en dan het bord “verboden voor voetgangers”.     


  19-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober Camouflage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Volgens het KMI werd het vandaag de warmste achttiende oktober ooit. Dan blijf je niet binnen zitten, dan trek je er op uit, de natuur in. Met de natte vinger hadden we vandaag de bossen van Arendonk uitgekozen om een grote wandeling te ondernemen. We hebben het ons niet beklaagd, het groengebied tussen het kanaal en de Nederlandse grens was tot nu toe onontgonnen gebied voor ons maar deze eerste kennismaking smaakte naar nog. Ook Phaido had het best naar de zin. Hoe dieper we de bossen in trokken hoe ruiger het terrein werd en de paden waren ook niet meer altijd als paden te herkennen. Gelukkig hebben we dan altijd nog de wandel-GPS om ons naar de vooropgestelde punten te brengen.
  Als de grassen op het traject meer dan kniehoog zijn en daarenboven de nodige herfstkleuren beginnen te vertonen is dat voor Phaido de perfecte camouflage, keer op keer verloren we hem uit het zicht en als we hem dan riepen kwam hij vlakbij ons uit een onverwachte hoek weer uit het decor gesprongen.   


  18-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober Prille herfst over het ven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Reivennen, ik had er nog nooit van gehoord… en toch is het vlakbij.
  Ik zal het nog maar eens herhalen: een van de allerfijnste aspecten van geocachen is dat je op plekjes aanbelandt waar je anders nooit zou komen. Je put als het ware uit het fijne-plekjes-repertoire van duizenden en duizenden collega hobbyisten. Deze avond kon ik de kriebels weer even niet bedwingen en ik ben met Phaido naar Geel gereden. Rond een onvermoed mooi vennetje aan de rand van de Europawijk was er een korte multicache wandeling uitgestippeld. We hebben er met z’n tweeën van genoten en uiteraard heb ik geprobeerd de rust, het avondlicht, de prille herfst en de schoonheid van de locatie te vangen op mijn geheugenkaartje.


  17-10-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober De molen van Gierle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Niet geheel toevallig kwam ik deze namiddag bij de pas gerestaureerde windmolen van Gierle. De regelmatige volger raadt het al: daar was iets verborgen. Nadat ik redelijk snel de ene hobby met een vondst en een log tot een goed einde had gebracht was het de beurt aan die andere hobby. Die molen fotograferen was een morele verplichting natuurlijk. Dat was niet eens zo gemakkelijk want ten eerste ligt ie midden tussen de huizen en die zijn niet allemaal aangepast aan de sfeer om het maar zacht uit te drukken en ten tweede kon ik uit de kijkrichting die je logischerwijs zou verkiezen niet voldoende afstand nemen om hem er met de 24mm ( extremere groothoek had ik niet bij ) helemaal op te krijgen. Een klein compromis qua positionering verhielp aan dat probleem maar toen kreeg ik toch een merkbare perspectiefwerking. Daar zou ik in de nabewerking wel iets aan doen… Klik !!!
  Door in Photoshop het perspectief weg te werken werden de horizontale wieken iets uitgerekt, de foto werd bovenin immers breder en onderin iets smaller. Dat vond ik helemaal niet erg, integendeel. Na opnieuw uitsnijden bedacht ik dat er nog iets nodig was om ‘m van de doorsnee molenfotos te onderscheiden. Ik heb er een tijdje mee zitten spelen en uiteindelijk kwam ik tot dit aquarel-achtig resultaat en dat vond ik best aardig. De precieze werkwijze van naaldje tot draadje uitleggen zou ons binnen het kader van deze blog te ver leiden, maar wie het echt wil weten moet me maar eens mailen of een reactie achterlaten. Ik zal alleszins ook de originele foto op mijn facebook-pagina zetten. Dan kan men vergelijken.


  16-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Paddootje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen “Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd” en het is nog altijd paddenstoelentijd…
  Vandaag had het vrouwtje andere verplichtingen en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om alleen met Phaido eens achter de allerkleinste paddootjes aan te gaan. Hoewel Josee zich altijd wel aanpast aan het wandeltempo als ik weer eens op fotojacht ben en ik dientengevolge te pas en te onpas stil sta om wat beter te kijken, vind ik het soms toch ook prettig als ze er eens een keertje niet bij is. Dan hoef ik nergens rekening mee te houden en kan ik helemaal op mijn eigen tempo door het bos zwerven. Daarenboven moet ik dan ook geen vervelende opmerkingen horen over kledij wassen en de niet meer zo sierlijke manier waarop ik me soms in moeilijke houdingen moet wringen om net die opname te maken die ik in gedachten had. Phaido, die vindt het heerlijk als ik weer eens ergens vijf minuten op mijn buik ga liggen, dan heeft hij zelf ook tijd zat om alle geurtjes van de omgeving op te snuiven.
  Bij deze kleine schoonheid, hooguit 2 cm groot – ik vermoed dat het een mycena is, maar dat denk ik ook alleen maar door de zeer summiere info die ik via de firma Google verkreeg – heb ik inderdaad mijn voorkant een beetje bevuild.
  J Ik had de macrolens op de 6D staan en omdat op dat toestel geen uitklapbaar scherm zit moest ik, zelfs met gebruikmaking van “Live view”, helemaal tegen de grond om ‘m in beeld te krijgen met een aanvaardbare achtergrond. Bijkomend voordeel was wel dat ik zo voldoende steun had om het toestel stabiel te houden zodat de foto zelfs met een sluitertijd van 1/40 nog scherp genoeg is.

  15-10-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Knotwilgen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dochterlief had aan het vrouwtje gevraagd of die de kinderen wilde van school gaan halen. Ja natuurlijk… en dan gaat deze jongen mee uiteraard. Gewapend met fototoestel en GPS is er ook in Wuustwezel altijd wel iets te beleven. Tussen het vinden van een aantal prachtige geocachen door slaagde ik er ook nog in de nodige landschapsfotos op mijn geheugenkaartje te krijgen.
  Knotwilgen zijn altijd fotogeniek vind ik maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat je er minder ziet dan vroeger. Dat heeft misschien te maken met het feit dat economisch gezien het gebruik van de wilgentenen voor het vlechten van allerlei gebruiksvoorwerpen min of meer in onbruik is geraakt, het kan ook zijn dat men de ijver niet meer kan opbrengen om de bomen om de vier of vijf jaar te knotten, misschien beeld ik het me ook maar in. Wie zal het zeggen? Ze leven ook geen eeuwen zoals vele andere bomen trouwens, 40 à 50 jaar las ik, en dat is niet oud als je een boom bent... Deze rij solliciteerde alleszins nadrukkelijk naar een fotoshoot, die heb ik ze dan ook volgaarne gegund.      


  14-10-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 oktober Vliegenzwam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eén vliegenzwam per jaar moet kunnen… ik zou zelfs zeggen: is een verplicht nummer.
  We hadden hem deze morgen al zien staan toen we met Phaido door de Smallebroeken liepen, toen was ie nog druk doende zijn hoed van de stengel los te wrikken. Deze middag kwam ik er terug langs met Alex en diens dochter Katja, ik wilde namelijk graag even meelopen toen die de Smallebroekencache gingen zoeken. Ik had toen al gemerkt dat ie er al veel beter uit zag en ik had me voorgenomen dat dit een foto-onderwerp voor morgenvroeg zou zijn. In de vooravond begon ik toch weer te twijfelen… misschien is het vannacht zulk hondenweer dat ie er onder lijdt, afbreekt of beschadigd geraakt door een vallende tak of zo… Ik ben daarom nog eens tot daar gewandeld met mijn fototoestel en inderdaad, veel mooier wordt ie niet meer dacht ik. Ik ben dus maar in de gracht er naast gaan liggen om ‘m op z’n voordeligst te pakken te krijgen.      


  13-10-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober Hubertusviering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De St Hubertusviering aan de St Hubertushoeve in Lichtaart is een traditie die na een onderbreking van één jaar vandaag weer in ere hersteld werd. Of het nu folklore is of godsdienst laat ik in het midden maar als evenement was het alleszins geslaagd. De pastoor van dienst maakte er een zeer entertainende diervriendelijke misviering van, de hoornblazers toeterden zich de longen uit het lijf, de ruiters en hondenbaasjes genoten zichtbaar van het gebeuren en bijhorende viervoeters vonden het waarschijnlijk ook leuk. Natuurlijk is het vrouwtje met Phaido in de rij gaan staan om de zegen te krijgen. Het stuk gewijd Hubertusbrood dat ze meekregen was niet meteen het lekkere hapje waar Phaido op gehoopt had toen hij vol verwachting voor de pastoor zat en de zwaai in zijn richting met dat ding waar 4 druppeltjes water uit kwamen vond ie ook maar niks…. maar we hebben hem ingefluisterd dat hij vanaf nu gezegend is en beschermd tegen alle kwaad.
  Ik vraag me af of ie nog braver kan worden dan ie al was…   


  12-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 oktober Vrij Podium
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Marie-Leentje loopt school in het college van Essen. Ook een zo gerenommeerd instituut moet allerhande fondsen-wervende evenementen organiseren om deze besparings-tijden te overleven. Vandaag was er daarom een eetdag. We hebben voor het goede doel onze buik weer eens extra goed gevuld. Aansluitend hadden ze een vrij podium georganiseerd, waarop de leerlingen hun ding mochten doen.  Onze oogappel voor de microfoon… dat vroeg om uitgebreid gefotografeerd te worden.
  Dan kom je in een donkere zaal waar naast enkele rustige ouders en grootouders ook enkele honderden super-enthousiaste kids hun medeleerlingen komen toejuichen.Dat die dan te pas en te onpas voor je lens springen moet je er maar bij nemen. Dan is de belichting niet echt professioneel te noemen en achteraf kom je tot de constatatie dat je na de nachtfotografie op statief van gisteren vergeten bent de beeldstabilisatie weer in te schakelen… Toch slaag je er in enkele aanvaardbaar scherpe opnames mee naar huis te nemen. Ik heb toch nog een vrij vaste hand concludeer ik dan maar…  
  De gegevens: Met de 24-105 op de Eos 6D helemaal ingezoomed tot 105 mm… ISO 4000  -  1/200  -  f4.

    


  11-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober Avondlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was deze namiddag naar Kinrooi gereden om passe-partouts te halen voor mijn fotos op het salon van de fotoclub en aansluitend had ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele geocachen te gaan oppikken daar in de buurt. Het was iets later geworden dan gepland toen ik terug thuis kwam en ik had al gezien dat, van uit het oosten, een wolkenband langzaam westwaarts trok. Er was nog een flinke streep onbewolkt en daarin waren de allermooiste avondkleuren aan het solliciteren naar een fotomoment. Nadat ik even gestopt was om het vrouwtje te vertellen dat ik veilig en wel terug was ben ik meteen naar enkele plekjes gereden waarvan ik wist dat ze mogelijkheden bieden. Deze bomenrij boven de nog niet geoogste mais, gezien vanaf de iets hoger gelegen kanaaldijk, was misschien niet de locatie die ik in eerste instantie zou gekozen hebben, maar hier was het licht het mooiste…

  voor de geïnteresseerden... Iso 100  -  F 7,1  - 30 sec. 

   


  10-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober Het hof van Tielen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn dagen dat je probleemloos naar een of andere Europese hoofdstad reist met de trein om daar wat te gaan fotograferen en er zijn dagen als vandaag, dagen waar je eigenlijk niets gepland hebt en je de weersomstandigheden de gang van zaken laat bepalen. We hadden het droog kunnen houden tijdens de wandeling met Phaido deze morgen en enkele buien en evenveel opklaringen later vond ik de tijd rijp om toch maar even de fiets uit de garage te halen. Een uurtje er tussen uit om de vermoeidheid van gisteren wat te counteren en eventueel een leuke fotomogelijkheid te spotten, dat was het plan. Meer inhoud had dat plan niet want het was louter toevallig dat ik richting Tielen fietste. Het Hof - of kasteel - van Tielen zou wel eens een leuk onderwerp kunnen zijn voor de blog vandaag bedacht ik onderweg. Het dateert uit de veertiende eeuw heb ik ooit gelezen en hoewel het enkele malen verbouwd is en de meeste delen ervan wel enkele eeuwen jonger zijn ziet het er toch vrij authentiek uit.
  Je kunt daar evenwel slechts van uit een beperkt aantal posities je onderwerp voldoende in beeld krijgen. Ik kwam dus thuis met enkele shots die erg leken op wat ik al ooit eerder gefotografeerd had. Deze foto van de rechtervleugel, met de oude ophaalbrug vond ik wel iets hebben en daar ben ik dan ook mee aan de slag gegaan om er wat meer sfeer in te brengen in de nabewerking. Ik heb na enig geëxperimenteer de kleurverzadiging een flink eind terug gehaald en voor het vroege herfstgevoel heb ik er ook nog een snuifje sepia in gemixt.


  09-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Parijs in één dag.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om vijf uur ging de wekker in huize Pol en Josee. Ik zou samen met schoonbroer Swa naar Parijs gaan om het autosalon aldaar te bezoeken. Best doenbaar in één dag had ik bedacht. Zes uur vier en twintig, de trein in Herentals naar Brussel Zuid. Acht uur dertien, de Thalys naar Parijs. Met de Métro naar Porte de Versailles om naar de nieuwste bolides te gaan kijken. Na de middag toch even de verleiding niet kunnen weerstaan om ook enkele niet te missen Parijse highlights te gaan bezoeken. Place de la Concorde, Obélisque, Champs Elysées, Arc de Triomphe, tussendoor twee halve liter frans bier gedronken in de bistrot Alexandre, een op de Seine drijvende drankgelegenheid aan de gelijknamige brug, prijskaartje 18€ (!!!), Eiffeltoren… nog een geocache opgeraapt daar in de buurt… pffff. Wat is die metro toch fijn als je een dagkaart hebt. Nog snel een pizza in de buurt van de gare du Nord en de omgekeerde weg terug naar huis. Om negen uur weer bij moeder de vrouw, moe, maar voldaan.
  Ondanks de vele gefotografeerde Parijse must-sees, heb ik toch iets van het autosalon gekozen om deze dag te illustreren. Dat was immers de oorspronkelijke kapstok om dit dagje Parijs aan op te hangen. Ik was bijzonder gecharmeerd door de inrichting en de belichting van de Nissan stand, de ook al in Brussel opgemerkte computer-gestuurde lampenhemel van Renault in de achtergrond zag ik in dezelfde kijkrichting en die combinatie vond ik een foto meer dan waard.


  08-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober Het kabouter-pompoenhuisje.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  … of is het “ Het pompoen-kabouterhuisje”… ?
  Inwoners van groot Kasterlee dragen hun bijnaam “de pompoenpapeters” met fierheid. Van alle zelfverklaarde pompoendorpen in Vlaanderen en omliggende gebieden zijn wij zonder twijfel het pompoenste. Het is weer oktober en dan hebben wij ieder jaar de pompoenschieterij, de pompoenmarkt, de pompoenweging en de pompoenregatta. De drie dorpskernen zijn telkens weer uitbundig versierd met pompoen-constructies groot en klein, eenvoudig of ingenieus…
  Ook onze kabouters van de bij kinderen uit de regio gekende kabouterberg doen telkenjare hun duit in het zakje qua pompoengekte. Een van hun huisjes wordt met pompoenen versierd en ergens in de gemeente te pronk gezet. Deze avond kwamen we er langs en het was niet geheel toevallig dat ik statief en camera meegebracht had.
  Kabouters en pompoenen, een leuke combinatie.      


  07-10-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de vooravond ben ik nog eens rond de Melle gaan wandelen met Phaido. Dat was geen toevallige bestemming natuurlijk, er lag daar een multicache die ik nog niet op mijn palmares had staan. En uiteraard combineert deze jongen dan diverse hobbies. Wandelen in de natuur, al dan niet achter de GPS aan lopend, genieten van de vogeltjes, de planten, de bloempjes, de bomen en het groen, de paddestoelen en op z’n tijd de nodige fotos maken van al dat moois, het is weer eens wat anders dan de ganse dag bezig zijn met computers, smartphones, tablets of andere laptops. Het echte leven is toch nog altijd interessanter dan het virtuele…
  Uit de foto-oogst van de tocht koos ik voor deze shot van een natuurgebied dat zeker in deze tijd van het jaar het bezoeken meer dan waard is. Ik heb bewust de compositie erg eenvoudig gehouden en de regeltjes toepassen, daar heb ik ook niks tegen. Opdeling in drie horizontale vlakken met een eenvoudig voorgrond-object op een sterk punt. Zo simpel kan landschapsfotografie zijn.
  O ja, de geocache heb ik tussen al dat gefotografeer door ook gevonden. Geïnteresseerden kunnen dat controleren op de pagina van geocaching.com. Het was de GC42M4W die er vandaag aan moest geloven en mijn log met het relaas van de tocht kun je daar vinden. Mijn geocache-naam zal wel duidelijk zijn…
  J     


  06-10-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!