Inhoud blog
  • 14 juni EINDE
  • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
  • 11 juni Het Blauw Kanneke
  • 10 juni De Sprint
  • 09 juni Mariapark
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Links
  • Onderweg no Polien
  • Geocaching
  • fietsroutes
  • Leren fotograferen, de site van collega Alex
  • Music on wheels
  • Pols Fotoblog
  • Pols Fotodagboek
    Een vervolg op 2012in366fotos...
    Klik op de foto om een groter formaat te zien.
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober Verboden voor voetgangers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben vandaag gebroken met een jaarlijkse traditie en tezelfdertijd hebben we een deel er van toch in ere gehouden. We zijn gewoon in de voormiddag even poolshoogte gaan nemen in Kasterlee maar de pompoenmarkt hebben we links laten liggen. De wandeling - heen over de Hoge Mouw en terug langs de noordkant van de N123 - hebben we wel met veel plezier ondernomen. Door de tocht zo vroeg te plannen hadden we ook nog eens het geluk dat we tijdens de mooiste uren van de dag onderweg waren. Later werd het immers steeds maar meer bewolkt, kwam er meer en meer wind en kregen we zelfs nattigheid te verwerken.
    Tijdens de terugweg loopt de aardeweg die wij meestal nemen om terug in Lichtaart te geraken enkele honderden meters  parallel met de nieuwe Noord-Zuid verbinding N19g. Aan de kant waar wij liepen zijn er enkele volkstuintjes, staan er wat paarden in de wei en is de gloednieuwe brandweerkazerne gebouwd. Aan de overzijde ligt de dorpskern van Kasterlee met een woonwijk achter een aarden wal. Enkele slimmeriken hebben waarschijnlijk een snelle manier ontdekt om thuis, op het werk, in de tuin of bij de paarden te geraken want er zijn prille sporen van een paadje in wording dat ze door de gracht en over de berm, dwars over de drukke baan naar de overkant brengt. Edoch, al bijna even snel hebben de bevoegde instanties dit foute gedrag menen te moeten fnuiken door aan de gracht en de berm langs weerszijden een verkeersbord te plaatsen. Ik vond het wel grappig: een gracht, iets wat op een paadje zou kunnen lijken en dan het bord “verboden voor voetgangers”.     


    19-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober Camouflage
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens het KMI werd het vandaag de warmste achttiende oktober ooit. Dan blijf je niet binnen zitten, dan trek je er op uit, de natuur in. Met de natte vinger hadden we vandaag de bossen van Arendonk uitgekozen om een grote wandeling te ondernemen. We hebben het ons niet beklaagd, het groengebied tussen het kanaal en de Nederlandse grens was tot nu toe onontgonnen gebied voor ons maar deze eerste kennismaking smaakte naar nog. Ook Phaido had het best naar de zin. Hoe dieper we de bossen in trokken hoe ruiger het terrein werd en de paden waren ook niet meer altijd als paden te herkennen. Gelukkig hebben we dan altijd nog de wandel-GPS om ons naar de vooropgestelde punten te brengen.
    Als de grassen op het traject meer dan kniehoog zijn en daarenboven de nodige herfstkleuren beginnen te vertonen is dat voor Phaido de perfecte camouflage, keer op keer verloren we hem uit het zicht en als we hem dan riepen kwam hij vlakbij ons uit een onverwachte hoek weer uit het decor gesprongen.   


    18-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober Prille herfst over het ven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Reivennen, ik had er nog nooit van gehoord… en toch is het vlakbij.
    Ik zal het nog maar eens herhalen: een van de allerfijnste aspecten van geocachen is dat je op plekjes aanbelandt waar je anders nooit zou komen. Je put als het ware uit het fijne-plekjes-repertoire van duizenden en duizenden collega hobbyisten. Deze avond kon ik de kriebels weer even niet bedwingen en ik ben met Phaido naar Geel gereden. Rond een onvermoed mooi vennetje aan de rand van de Europawijk was er een korte multicache wandeling uitgestippeld. We hebben er met z’n tweeën van genoten en uiteraard heb ik geprobeerd de rust, het avondlicht, de prille herfst en de schoonheid van de locatie te vangen op mijn geheugenkaartje.


    17-10-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober De molen van Gierle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet geheel toevallig kwam ik deze namiddag bij de pas gerestaureerde windmolen van Gierle. De regelmatige volger raadt het al: daar was iets verborgen. Nadat ik redelijk snel de ene hobby met een vondst en een log tot een goed einde had gebracht was het de beurt aan die andere hobby. Die molen fotograferen was een morele verplichting natuurlijk. Dat was niet eens zo gemakkelijk want ten eerste ligt ie midden tussen de huizen en die zijn niet allemaal aangepast aan de sfeer om het maar zacht uit te drukken en ten tweede kon ik uit de kijkrichting die je logischerwijs zou verkiezen niet voldoende afstand nemen om hem er met de 24mm ( extremere groothoek had ik niet bij ) helemaal op te krijgen. Een klein compromis qua positionering verhielp aan dat probleem maar toen kreeg ik toch een merkbare perspectiefwerking. Daar zou ik in de nabewerking wel iets aan doen… Klik !!!
    Door in Photoshop het perspectief weg te werken werden de horizontale wieken iets uitgerekt, de foto werd bovenin immers breder en onderin iets smaller. Dat vond ik helemaal niet erg, integendeel. Na opnieuw uitsnijden bedacht ik dat er nog iets nodig was om ‘m van de doorsnee molenfotos te onderscheiden. Ik heb er een tijdje mee zitten spelen en uiteindelijk kwam ik tot dit aquarel-achtig resultaat en dat vond ik best aardig. De precieze werkwijze van naaldje tot draadje uitleggen zou ons binnen het kader van deze blog te ver leiden, maar wie het echt wil weten moet me maar eens mailen of een reactie achterlaten. Ik zal alleszins ook de originele foto op mijn facebook-pagina zetten. Dan kan men vergelijken.


    16-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Paddootje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen “Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd” en het is nog altijd paddenstoelentijd…
    Vandaag had het vrouwtje andere verplichtingen en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om alleen met Phaido eens achter de allerkleinste paddootjes aan te gaan. Hoewel Josee zich altijd wel aanpast aan het wandeltempo als ik weer eens op fotojacht ben en ik dientengevolge te pas en te onpas stil sta om wat beter te kijken, vind ik het soms toch ook prettig als ze er eens een keertje niet bij is. Dan hoef ik nergens rekening mee te houden en kan ik helemaal op mijn eigen tempo door het bos zwerven. Daarenboven moet ik dan ook geen vervelende opmerkingen horen over kledij wassen en de niet meer zo sierlijke manier waarop ik me soms in moeilijke houdingen moet wringen om net die opname te maken die ik in gedachten had. Phaido, die vindt het heerlijk als ik weer eens ergens vijf minuten op mijn buik ga liggen, dan heeft hij zelf ook tijd zat om alle geurtjes van de omgeving op te snuiven.
    Bij deze kleine schoonheid, hooguit 2 cm groot – ik vermoed dat het een mycena is, maar dat denk ik ook alleen maar door de zeer summiere info die ik via de firma Google verkreeg – heb ik inderdaad mijn voorkant een beetje bevuild.
    J Ik had de macrolens op de 6D staan en omdat op dat toestel geen uitklapbaar scherm zit moest ik, zelfs met gebruikmaking van “Live view”, helemaal tegen de grond om ‘m in beeld te krijgen met een aanvaardbare achtergrond. Bijkomend voordeel was wel dat ik zo voldoende steun had om het toestel stabiel te houden zodat de foto zelfs met een sluitertijd van 1/40 nog scherp genoeg is.

    15-10-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Knotwilgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dochterlief had aan het vrouwtje gevraagd of die de kinderen wilde van school gaan halen. Ja natuurlijk… en dan gaat deze jongen mee uiteraard. Gewapend met fototoestel en GPS is er ook in Wuustwezel altijd wel iets te beleven. Tussen het vinden van een aantal prachtige geocachen door slaagde ik er ook nog in de nodige landschapsfotos op mijn geheugenkaartje te krijgen.
    Knotwilgen zijn altijd fotogeniek vind ik maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat je er minder ziet dan vroeger. Dat heeft misschien te maken met het feit dat economisch gezien het gebruik van de wilgentenen voor het vlechten van allerlei gebruiksvoorwerpen min of meer in onbruik is geraakt, het kan ook zijn dat men de ijver niet meer kan opbrengen om de bomen om de vier of vijf jaar te knotten, misschien beeld ik het me ook maar in. Wie zal het zeggen? Ze leven ook geen eeuwen zoals vele andere bomen trouwens, 40 à 50 jaar las ik, en dat is niet oud als je een boom bent... Deze rij solliciteerde alleszins nadrukkelijk naar een fotoshoot, die heb ik ze dan ook volgaarne gegund.      


    14-10-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 oktober Vliegenzwam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eén vliegenzwam per jaar moet kunnen… ik zou zelfs zeggen: is een verplicht nummer.
    We hadden hem deze morgen al zien staan toen we met Phaido door de Smallebroeken liepen, toen was ie nog druk doende zijn hoed van de stengel los te wrikken. Deze middag kwam ik er terug langs met Alex en diens dochter Katja, ik wilde namelijk graag even meelopen toen die de Smallebroekencache gingen zoeken. Ik had toen al gemerkt dat ie er al veel beter uit zag en ik had me voorgenomen dat dit een foto-onderwerp voor morgenvroeg zou zijn. In de vooravond begon ik toch weer te twijfelen… misschien is het vannacht zulk hondenweer dat ie er onder lijdt, afbreekt of beschadigd geraakt door een vallende tak of zo… Ik ben daarom nog eens tot daar gewandeld met mijn fototoestel en inderdaad, veel mooier wordt ie niet meer dacht ik. Ik ben dus maar in de gracht er naast gaan liggen om ‘m op z’n voordeligst te pakken te krijgen.      


    13-10-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober Hubertusviering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De St Hubertusviering aan de St Hubertushoeve in Lichtaart is een traditie die na een onderbreking van één jaar vandaag weer in ere hersteld werd. Of het nu folklore is of godsdienst laat ik in het midden maar als evenement was het alleszins geslaagd. De pastoor van dienst maakte er een zeer entertainende diervriendelijke misviering van, de hoornblazers toeterden zich de longen uit het lijf, de ruiters en hondenbaasjes genoten zichtbaar van het gebeuren en bijhorende viervoeters vonden het waarschijnlijk ook leuk. Natuurlijk is het vrouwtje met Phaido in de rij gaan staan om de zegen te krijgen. Het stuk gewijd Hubertusbrood dat ze meekregen was niet meteen het lekkere hapje waar Phaido op gehoopt had toen hij vol verwachting voor de pastoor zat en de zwaai in zijn richting met dat ding waar 4 druppeltjes water uit kwamen vond ie ook maar niks…. maar we hebben hem ingefluisterd dat hij vanaf nu gezegend is en beschermd tegen alle kwaad.
    Ik vraag me af of ie nog braver kan worden dan ie al was…   


    12-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 oktober Vrij Podium
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Marie-Leentje loopt school in het college van Essen. Ook een zo gerenommeerd instituut moet allerhande fondsen-wervende evenementen organiseren om deze besparings-tijden te overleven. Vandaag was er daarom een eetdag. We hebben voor het goede doel onze buik weer eens extra goed gevuld. Aansluitend hadden ze een vrij podium georganiseerd, waarop de leerlingen hun ding mochten doen.  Onze oogappel voor de microfoon… dat vroeg om uitgebreid gefotografeerd te worden.
    Dan kom je in een donkere zaal waar naast enkele rustige ouders en grootouders ook enkele honderden super-enthousiaste kids hun medeleerlingen komen toejuichen.Dat die dan te pas en te onpas voor je lens springen moet je er maar bij nemen. Dan is de belichting niet echt professioneel te noemen en achteraf kom je tot de constatatie dat je na de nachtfotografie op statief van gisteren vergeten bent de beeldstabilisatie weer in te schakelen… Toch slaag je er in enkele aanvaardbaar scherpe opnames mee naar huis te nemen. Ik heb toch nog een vrij vaste hand concludeer ik dan maar…  
    De gegevens: Met de 24-105 op de Eos 6D helemaal ingezoomed tot 105 mm… ISO 4000  -  1/200  -  f4.

      


    11-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober Avondlicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was deze namiddag naar Kinrooi gereden om passe-partouts te halen voor mijn fotos op het salon van de fotoclub en aansluitend had ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele geocachen te gaan oppikken daar in de buurt. Het was iets later geworden dan gepland toen ik terug thuis kwam en ik had al gezien dat, van uit het oosten, een wolkenband langzaam westwaarts trok. Er was nog een flinke streep onbewolkt en daarin waren de allermooiste avondkleuren aan het solliciteren naar een fotomoment. Nadat ik even gestopt was om het vrouwtje te vertellen dat ik veilig en wel terug was ben ik meteen naar enkele plekjes gereden waarvan ik wist dat ze mogelijkheden bieden. Deze bomenrij boven de nog niet geoogste mais, gezien vanaf de iets hoger gelegen kanaaldijk, was misschien niet de locatie die ik in eerste instantie zou gekozen hebben, maar hier was het licht het mooiste…

    voor de geïnteresseerden... Iso 100  -  F 7,1  - 30 sec. 

     


    10-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober Het hof van Tielen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zijn dagen dat je probleemloos naar een of andere Europese hoofdstad reist met de trein om daar wat te gaan fotograferen en er zijn dagen als vandaag, dagen waar je eigenlijk niets gepland hebt en je de weersomstandigheden de gang van zaken laat bepalen. We hadden het droog kunnen houden tijdens de wandeling met Phaido deze morgen en enkele buien en evenveel opklaringen later vond ik de tijd rijp om toch maar even de fiets uit de garage te halen. Een uurtje er tussen uit om de vermoeidheid van gisteren wat te counteren en eventueel een leuke fotomogelijkheid te spotten, dat was het plan. Meer inhoud had dat plan niet want het was louter toevallig dat ik richting Tielen fietste. Het Hof - of kasteel - van Tielen zou wel eens een leuk onderwerp kunnen zijn voor de blog vandaag bedacht ik onderweg. Het dateert uit de veertiende eeuw heb ik ooit gelezen en hoewel het enkele malen verbouwd is en de meeste delen ervan wel enkele eeuwen jonger zijn ziet het er toch vrij authentiek uit.
    Je kunt daar evenwel slechts van uit een beperkt aantal posities je onderwerp voldoende in beeld krijgen. Ik kwam dus thuis met enkele shots die erg leken op wat ik al ooit eerder gefotografeerd had. Deze foto van de rechtervleugel, met de oude ophaalbrug vond ik wel iets hebben en daar ben ik dan ook mee aan de slag gegaan om er wat meer sfeer in te brengen in de nabewerking. Ik heb na enig geëxperimenteer de kleurverzadiging een flink eind terug gehaald en voor het vroege herfstgevoel heb ik er ook nog een snuifje sepia in gemixt.


    09-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Parijs in één dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om vijf uur ging de wekker in huize Pol en Josee. Ik zou samen met schoonbroer Swa naar Parijs gaan om het autosalon aldaar te bezoeken. Best doenbaar in één dag had ik bedacht. Zes uur vier en twintig, de trein in Herentals naar Brussel Zuid. Acht uur dertien, de Thalys naar Parijs. Met de Métro naar Porte de Versailles om naar de nieuwste bolides te gaan kijken. Na de middag toch even de verleiding niet kunnen weerstaan om ook enkele niet te missen Parijse highlights te gaan bezoeken. Place de la Concorde, Obélisque, Champs Elysées, Arc de Triomphe, tussendoor twee halve liter frans bier gedronken in de bistrot Alexandre, een op de Seine drijvende drankgelegenheid aan de gelijknamige brug, prijskaartje 18€ (!!!), Eiffeltoren… nog een geocache opgeraapt daar in de buurt… pffff. Wat is die metro toch fijn als je een dagkaart hebt. Nog snel een pizza in de buurt van de gare du Nord en de omgekeerde weg terug naar huis. Om negen uur weer bij moeder de vrouw, moe, maar voldaan.
    Ondanks de vele gefotografeerde Parijse must-sees, heb ik toch iets van het autosalon gekozen om deze dag te illustreren. Dat was immers de oorspronkelijke kapstok om dit dagje Parijs aan op te hangen. Ik was bijzonder gecharmeerd door de inrichting en de belichting van de Nissan stand, de ook al in Brussel opgemerkte computer-gestuurde lampenhemel van Renault in de achtergrond zag ik in dezelfde kijkrichting en die combinatie vond ik een foto meer dan waard.


    08-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober Het kabouter-pompoenhuisje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    … of is het “ Het pompoen-kabouterhuisje”… ?
    Inwoners van groot Kasterlee dragen hun bijnaam “de pompoenpapeters” met fierheid. Van alle zelfverklaarde pompoendorpen in Vlaanderen en omliggende gebieden zijn wij zonder twijfel het pompoenste. Het is weer oktober en dan hebben wij ieder jaar de pompoenschieterij, de pompoenmarkt, de pompoenweging en de pompoenregatta. De drie dorpskernen zijn telkens weer uitbundig versierd met pompoen-constructies groot en klein, eenvoudig of ingenieus…
    Ook onze kabouters van de bij kinderen uit de regio gekende kabouterberg doen telkenjare hun duit in het zakje qua pompoengekte. Een van hun huisjes wordt met pompoenen versierd en ergens in de gemeente te pronk gezet. Deze avond kwamen we er langs en het was niet geheel toevallig dat ik statief en camera meegebracht had.
    Kabouters en pompoenen, een leuke combinatie.      


    07-10-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober De Melle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de loop van de vooravond ben ik nog eens rond de Melle gaan wandelen met Phaido. Dat was geen toevallige bestemming natuurlijk, er lag daar een multicache die ik nog niet op mijn palmares had staan. En uiteraard combineert deze jongen dan diverse hobbies. Wandelen in de natuur, al dan niet achter de GPS aan lopend, genieten van de vogeltjes, de planten, de bloempjes, de bomen en het groen, de paddestoelen en op z’n tijd de nodige fotos maken van al dat moois, het is weer eens wat anders dan de ganse dag bezig zijn met computers, smartphones, tablets of andere laptops. Het echte leven is toch nog altijd interessanter dan het virtuele…
    Uit de foto-oogst van de tocht koos ik voor deze shot van een natuurgebied dat zeker in deze tijd van het jaar het bezoeken meer dan waard is. Ik heb bewust de compositie erg eenvoudig gehouden en de regeltjes toepassen, daar heb ik ook niks tegen. Opdeling in drie horizontale vlakken met een eenvoudig voorgrond-object op een sterk punt. Zo simpel kan landschapsfotografie zijn.
    O ja, de geocache heb ik tussen al dat gefotografeer door ook gevonden. Geïnteresseerden kunnen dat controleren op de pagina van geocaching.com. Het was de GC42M4W die er vandaag aan moest geloven en mijn log met het relaas van de tocht kun je daar vinden. Mijn geocache-naam zal wel duidelijk zijn…
    J     


    06-10-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Gele herfstbloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gaat ineens erg snel met ons weer. Gisteren was het nog zomer en vandaag zitten we midden in de herfst. Zonder dat we het in de gaten hadden waren de blaadjes aan de bomen al aan het verkleuren en op een druilerige dag als vandaag valt dat dan ook ineens op. Spinnen, daar hadden we het eerder deze week al over. Bloemen, struiken, paddenstoelen… de natuur ziet er plots heel anders uit. We zullen er aan moeten wennen dat we in een ander seizoen zijn aanbeland.
    Voor de prachtige herfsttinten die we als fotograaf zo weten te appreciëren is het nog iets te vroeg, maar als je een onderwerp zoekt om je fotohonger te stillen dan vind je ook in deze periode zat mogelijkheden en daarvoor hoef je vaak niet eens ver van huis te gaan. Als je herfst en bloemen in één zin gebruikt dan kom je meestal uit bij chrysanten, maar er zijn er nog andere gelukkig. Neem nu die mooie gele herfstbloemen voor ons raam, die zonder dat we daar iets voor moeten doen, ons elk jaar weer opnieuw komen plezieren. Het was al een beetje aan de donkere kant toen ik me deze avond plots realiseerde dat er een nog helemaal leeg geheugenkaartje in mijn toestel zat te wachten op de dagelijkse megapixels. Het eerste waar mijn oog op viel waren die bloemen. Die gele kleur vind ik altijd best moeilijk om voldoende definitie in te krijgen bij het fotograferen. Ik heb dan ook erg zorgvuldig het toestel op statief gezet, een groot diafragma gekozen voor een kleine scherptediepte, scherp gesteld op de meest linkse bloem in beeld, enkele shots met licht afwijkende waarden gemaakt, de beste er uit geselecteerd en in de nabewerking heb ik uitgebreid gebruik gemaakt van de diensten van Photoshop en Nik-filters tot ik tevreden was met het resultaat.   


    05-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Make it happen for Liv
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Make it happen for Liv”, de benefiet happening voor het dochtertje van een van de dansleraressen van Balance Health Center was een groot succes deze avond. Liv heeft een zeer zeldzame vorm van leukemie, is erg ziek, ligt in het UZ in Gent en om Liv en haar ouders te steunen zijn er al een hele tijd allerlei initiatieven gaande. Die kaderen allemaal in een grote actie “Make it happen for Liv“ en vandaag was het dus de grootse finale. Men kon sponsoren door te lopen of te wandelen à rato van 1€ per kilometer, maar gewoon iets consumeren of doneren mocht ook natuurlijk. De doos voor de anonieme giften had ook veel succes en straks loopt Tim van Balance naar Gent, toch wel zo’n 100 km, als dank en tegenprestatie voor alle deelnemers en gulle schenkers.
    De ernst van de toestand van Liv was natuurlijk niet van dien aard om er een uitbundig feest van te maken, maar toch was het er best gezellig. Er was een bandje, “De mannen van Gisteren” en die wisten de goede snaar wel te raken. Vóór de start van het sportieve deel kwam Tim even het podium op om nog een en ander vertellen. Tim tussen de bandleden… Op dat soort momenten zit ik natuurlijk te wachten… Klik !!!


    04-10-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Kruisspin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Spinnentijd. Eergisteren had ik de plantenspuit nog nodig om de dauwdruppeltjes op een prachtig web een beetje te “helpen” en vandaag hing deze kanjer op nauwelijks 5 meter van onze achterdeur. Deze keer heb ik de macrolens er op gezet om ‘m wat beter in beeld te krijgen.
    Hij/zij hing bewegingloos in het web te wachten op prooi en zo kon ik rustig de tijd nemen om de camera op statief te zetten en nauwkeurig scherp te stellen. Echt gemakkelijk was dat laatste niet want met die lens heb je maar een heel kleine scherptediepte en die dikke spin was altijd wel ergens onscherp… uiteindelijk heb ik het goede compromis gevonden en kan ik leven met dit resultaat.
    Ik vind spinnen sowieso prachtige beesten, nuttig zijn ze ook en er is geen enkele reden om er bang van te zijn, laat staan ze buiten te zetten als je er een ziet in huis, of erger nog ze dood te trappen. Elke mug, vlieg of wat voor ander zoem- of prikbeest dat ze in hun net verschalken hoef ik zelf niet dood te meppen…
    J Meteen nadat ik vond dat ik wel voldoende takes had om er toch zeker één goede uit te kunnen kiezen vloog er trouwens een langpootmug in het web. Ik heb gefascineerd staan toekijken hoe snel de spin er op af dook en hoe de prooi binnen de kortste keren vakkundig verpakt was en klaar om opgepeuzeld te worden…  

    03-10-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober Vrijwilligersfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een feest, speciaal voor alle vrijwilligers, dat is een jaarlijkse attentie die we met plezier in ontvangst nemen om onze inzet te honoreren. Vandaag was het dus vrijwilligersfeest in Lommel. Een etentje en een drankje, meer moet dat niet zijn eigenlijk. Maar er was meer… Een leuk optreden van een cabaretgroep gevolgd door een dansavond met een diskjockey die muziek draaide uit tijden dat je nog melodieën kon herkennen en ritmes zich niet beperkten tot keiharde boenkeboekes. Er kwam op z’n tijd zelfs eens een slow voorbij… Waar is de tijd?
    Dat het leuk was en dat iedereen dikke fun beleefde zouden we kunnen illustreren met tientallen fotos, maar we moeten ons beperken tot deze ene…  


    02-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober Spinnenweb
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was al enkele dagen op het goede moment aan het wachten om achter de spinnen aan te gaan in de tuin. Ik had enkele mooie webben met uit de kluiten gewassen kruisspinnen op mijn “in de gaten houden”-lijstje staan en nu ze voor deze morgen nevel voorspeld hadden dacht ik dat het zover was. Voor één keer ben ik dus eens zeer vroeg uit de echtelijke bedstee gesukkeld en vol goede moed dacht ik aan prachtige nevel-spinrag-fotos.
    Helaas de luchtvochtigheid bleek toch niet van dien aard dat ik de verwachte met dauwdruppels overladen kunstwerkjes te zien kreeg. Niet getreurd evenwel, dan is er altijd nog de nevelspuit die Josee wel eens pleegt te gebruiken om de plantjes en de bloempjes een fris laagje mee te geven. Ik wil graag bekennen dat ik flink geneveld heb voor ik de fotos kon maken die ik in gedachten had. Kenners zullen misschien wel zien dat het geen natuurnevel is maar ik ben er best gelukkig mee.
    Voor ik in de toekomst nog eens zo vroeg opsta wil ik echt wel zeker zijn dat er ook een echte erwtensoep over de Kempen hangt en dan laat ik me wel wekken door het vrouwtje…  maar dan heb ik misschien wel geen zin meer om er uit te komen…
    J          


    01-10-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Vliegende hond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zullen maar niet klagen over het weer tijdens deze septembermaand. Wat een schitterende nazomerdag kregen we weer vandaag! We hebben dan ook uitgebreid van de gelegenheid gebruik gemaakt om de natuur in te trekken. Na de dagelijkse vaste-prik-wandeling langs de Smallebroeken vonden we dat we in de loop van de namiddag het nummer zeven van de serie Bosbergen-geocachen die we vorige week niet te pakken kregen nu ook nog maar moesten gaan plukken. En het werd weer een fijne tocht. Het gebied kenden we uiteraard al en zo konden we enkele ommetjes inlassen waarvan we wisten dat er fotomogelijkheden waren. We kwamen niet geheel toevallig langs deze zandduin waar Josee wel een wedstrijdje wilde lopen tegen Phaido… ongelijke strijd natuurlijk. Voor het fotoplezier heb ik ze het enkele keren laten overdoen ( J )... en ik heb er wel enkele leuke shots aan overgehouden. Onze vliegende hond had al van in de start een flinke voorsprong…         


    30-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs