Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  03-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 maart GAS-boete gemist
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk is dit een foto waar onder “ Zonder woorden “ zou moeten staan, uitleg overbodig… grinnik, grinnik.
  Hoe waren we zelf vroeger? Van af het moment dat iets verboden was wilden we dat nog net iets liever uitproberen dan al die andere dingen die wél toegelaten waren, toch?
  Toen we de deugnietenblik in de ogen van onze rakker meenden te herkennen waren we er van overtuigd dat hij ook wel gelezen had wat er op dat plaatje stond en dat we met een redelijke kans op succes het vervolg konden voorspellen. Het moet zijn dat de aantrekkingskracht van die witte muur op de bal die vertrok van de voet van Pieter niet groot genoeg was. Het kan ook zijn dat hij gewoonweg helemaal niet op die muur mikte, hij miste hem met vele meters… In dat geval kan ik niet anders dan concluderen dat de jeugd van tegenwoordig toch een stuk braver is dan die van midden vorige eeuw.
  Waarom toch al die commotie rond die GAS-boetes… dat is toch niet nodig?
  Ik vind trouwens ook dat de bordjesmaker van dienst eens zou moeten geïnformeerd worden over het bestaan van lidwoorden in het Nederlands…


  03-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 maart Klein Hoefblad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De natuur neemt nooit een time-out. Zelfs in de meest barre maanden is er altijd wel iets te ontdekken en te fotograferen, de toverhazelaar is ieder jaar al wel eens voorbij gekomen op deze plaats, maar er is meer, helleborus, winterjasmijn, sneeuwklokjes… zelfs in het koudste seizoen blijf je niet op je honger zitten als je flora-liefhebber bent. Nu dat de maand maart ook de echte lente lijkt mee te brengen, is er geen houden meer aan. De massas krokussen die op alle foto-websites voorbij komen zijn maar het begin van de lawine…
  Vandaag zijn we gaan fietsen om de canavalsdrukte zo ver mogelijk te ontwijken en de Kasseman in Geel is een van die plekken waar ik graag vertoef. Het was dan ook niet onlogisch dat we daar belandden. Meestal heb ik de tele er op staan als ik er naar toe trek om te fotograferen, als vogelliefhebber kom je daar wel aan je trekken, maar deze keer wilde ik wel eens met eigen ogen zien wat deze veel belovende vroege lente ons te bieden had aan zogezegd wilde bloemen. Ik zag warempel al enkele madeliefjes ( fotos op verzoek ), maar het mooiste plaatje uit mijn dagelijkse oogst vond ik deze keer een close up van het kleine hoefblad. Traditioneel is dat een vroegbloeier, maart - april is normaal, maar om er begin maart - we zijn tenslotte nog maar de 2de - al zulke hoeveelheden van te mogen zien vond ik toch wel zeer uitzonderlijk.


  02-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 maart Alcoholtest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit noemen we dan het nuttige aan het aangename koppelen. Ik ben nog steeds aan het spelen met het idee om voor de fotoclub-opdracht “stilleven” iets te doen met wijn, drank, flessen, glazen of zo iets. Vandaag ging ik daarom weer eens aan het experimenteren. Ik wilde proefondervindelijk vaststellen welke drank het beste zou overkomen op de foto en daarom heb ik dus diverse flessen moeten openmaken, alles voor de kunst he… In deze fase van het experiment vergeleek ik een glas Mandarin Napoléon met een glas Porto. In dit geval vond ik de Mandarin Napoléon het lekkerste… oeps, het mooiste natuurlijk…
  Er staat nog een hele rij kandidaten te wachten om getest te worden, dus ga ik deze uitleg niet te lang maken…
  PS. Zelfs de glazen weten er van merk ik nu tot mijn verbazing.
  PS2. Zien jullie da ook, die dubbele schaduwen? … of ben ik echt al zo aangeschoten?


  01-03-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 februari Polonaise
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was vandaag een dag met zeer tegenstrijdige emoties. Deze voormiddag was er de begrafenis van een buurmeisje - niet eens volle 30 jaar oud - die de strijd tegen de gevreesde ziekte verloren had en daarna wilden we in de namiddag present zijn bij het carnavalsfeest van de bewoners in Hoevezavel.
  De vreugde waarmee de oudjes het feest beleefden was hartverwarmend en het moet gezegd dat Josee en…. ook Phaido meer dan hun duit in het zakje deden. Terwijl ik met de camera allerlei interessante voorvalletjes probeerde vast te leggen gingen die twee voluit meelopen in de polonaise. Gelukkig kreeg ik het net op tijd in de gaten en kon ik mijn twee meest geliefde onderwerpen samen in beeld nemen terwijl ze aan het rondhossen zijn.


  28-02-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 februari De tussen pot en pint route
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben ondertussen behoorlijk wat potentiele wandelpartners. We nodigen uit, worden uitgenodigd, gaan in groep op diverse locaties en zo houden we het afwisselend, interessant en vooral gezellig.
  We putten uit de ervaring en kennis van onze vrienden, hebben uiteraard zelf ook onze voorkeurtrajecten en als we onze horizonten nog wat meer willen verruimen zijn we ook niet vies van een zoektocht op het internet. Voor deze tip hadden we het internet evenwel niet nodig. In ons eigen Kasterlee zijn we gezegend met veel groen en vanzelfsprekend heeft ook onze gemeente daar de nodige wandelinfrastructuur in uitgezet. Zoals er het fietsknooppuntennetwerk is, hebben wij ook het wandelknooppuntennetwerk, er zijn diverse bewegwijzerde wandelingen en nu merkten we aan de bordjes dat er weer een nieuwe is: de “Tussen pot en pint-route”. Een sympathieke route lijkt het ons alleszins. Toch maar even op het net gezocht en gevonden dat het 9,5€ per persoon kost bij de plaatselijke VVV om een kaart en bonnetjes te verkrijgen waarmee je tussen het wandelen door bij diverse horecagelegenheden allerhande lekkernijen kunt degusteren… Lijkt ons wel iets voor een van de volgende weken. Bijgevoegd een foto van het bordje dat ons op het spoor zette van een nieuwe uitdaging.      


  27-02-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 februari Minibloemekes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zag de laatste tijd op facebook en op alle mogelijke foto-sites zoveel krokusjes en andere bloemekes voorbij komen dat ik de zin om ook de macrolens weer maar eens op mijn toestel te zetten echt niet meer kon onderdrukken. Het lijkt niet alleen maar zo, maar als we de natuur bekijken dan is het ook lente. In onze hof is evenwel nog niet veel bloemenpracht te vangen, op enkele verdwaalde winterharde viooltjes na moet ik het doen met wat de doorsnee niet-flora-specialist onkruid pleegt te noemen. Dat wil niet zeggen dat je dan als macrofotograaf op je honger moet blijven zitten, integendeel. Zie eens hoe mooi deze kleine witte dingetjes zijn, minder dan 2 mm groot, met het blote oog vallen ze nauwelijks op als je over iets wandelt dat misschien ooit wel weer eens een gazon wordt… Ik vond het helemaal geen probleem om hiervoor nog eens plat op de buik te gaan liggen en de hoekzoeker op mijn toestel te zetten om  zodoende vanuit een extreem laag standpunt deze schatjes een beetje beter in beeld te nemen.
  Voor de geïnteresseerden de gegevens: Eos 6D, Tamron 90 mm macro met Kenko 1,4x extender, f 16 - 1/160 - ISO 400.   


  26-02-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 februari Paardenstront
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had er onlangs nog over, de wereld, de natuur, het bos is er voor iedereen en ik gun alleman zijn plezier, of ie nu wandelaar, jogger, mountainbiker, ruiter of gewoon verliefd is. Ik heb er geen probleem mee als ik eens door een plas of door de modder moet omdat toevallig een landbouwer dat weggetje ook gebruikt om naar zijn veld te rijden met de tractor of omdat er net een kudde fietsers voorbij gekomen is, ik loop tenslotte ook wel eens over het moutainbike parcours, ik wil desnoods discreet een eindje omlopen als een verliefd koppel in de verte plots uit het zicht verdwenen is en ik vermoed dat er amoureuze activiteiten plaatsvinden in de struiken, en ik vind het al helemaal niet erg dat er op een boswegeltje ineens een paard mijn pad kruist, ondanks het feit dat er speciaal voor hen bestemde routes zijn uitgezet. Waar ik wel problemen mee heb, is dat die beesten overal schijten en dat niemand het nodig vindt dat op te ruimen of op z’n minst opzij te vegen. In deze tijden van gas-boetes worden wij, hondeneigenaars geacht altijd en overal hondenpoepzakjes op zak te hebben. Je kunt zelfs een bekeuring krijgen zonder dat je hond iets achtergelaten heeft, gewoon als je er geen bij hebt. Maar paarden mogen zo maar alles overal deponeren blijkbaar zonder dat hun berijders zich daar iets van aan hoeven te trekken en laten we wel wezen, dan praten we over een ander formaat, een veel grotere hoop… Akkoord, ik ruim ook niet altijd alles op als Phaido even het bos in trekt om kaka te doen, maar die doet dat tenminste niet midden op een wandelpad. Toen we vandaag voor de zoveelste keer tussen de paardendrollen door moesten laveren heb ik Phaido er tussen gezet om te poseren. Je ziet aan zijn grijnslach dat ie er de zwarte humor ook wel van inziet: dit is niet van mij hoor…    


  25-02-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari De grote Phaidomobieltest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De gisteren uitgestelde Phaidomobieltest heeft vandaag dan maar doorgang gevonden. En op menig punt is ie met vlag en wimpel geslaagd. De wimpel staat trouwens op de foto J…
  Om maar met een eerste twijfel komaf te maken: het karretje is niet uit elkaar gevallen tijdens de maidentrip, alles zat nog even muurvast na de rit als er voor. Om uit al die in een kartonnen doos verpakte onderdelen een rijklaar voertuig in elkaar te toveren zonder duidelijk plan moet je al een fervente Ikea adept zijn. Daar kun je mij dus niet van beschuldigen, maar goed, we hebben er ons met succes doorheen geworsteld. Ik mag dus nog steeds tevreden zijn over mijn knutselkwaliteiten.
  Verder was Phaido een gewillige passagier en onderging hij zonder morren alle oneffenheden van onze Belgische fietspaden. Toen hij ontdekt had dat dit een décapotable was – een cabrio zeg maar – stak hij regelmatig de kop naar buiten om met de neus in de wind mee te genieten.
  De bevestiging aan de fiets verliep vlot maar dan moest ik toch ook een iets minder prettige vaststelling doen. Zo’n kar met daarin een knaap van ruw geschat 30 kg, maakt het rijden meteen een heel stuk zwaarder, net of je de hele tijd stevig bergop rijdt. Nu waren we voor een eerste rit misschien wat optimistisch geweest, we hadden een route uitgestippeld van dik 30 km… waarschijnlijk was de omstandigheid dat er toch wel een stevig briesje was ook niet bevorderlijk voor rustig ontspannen freewheelen, maar feit is dat ik behoorlijk einde krachten was bij thuiskomst. Het moet lang geleden zijn dat ik Josee eens niet hoorde klagen dat het te snel ging of dat het te ver was.  


  24-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 februari Met paarden en koets ( bis )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze hadden aangenaam vrijetijdsweer voorspeld en we hebben het gekregen. Oorspronkelijk hadden we het plan om met Phaido in zijn nieuwe fietskarretje naar de feestelijke opening van de Noord-Zuid verbinding te gaan maar toen we een telefoontje kregen van Lucien en Chris - tegenwoordig vaste partners in de wandelarij- of we geen zin hadden om samen de grote Netewoud- en Belsbroekwandeling te doen in Meerhout moesten we niet lang nadenken om van gedacht te veranderen.
  Het werd een lange maar mooie tocht, fotos van eendjes, zandduinen, Galloway runderen, paarden en typisch kempense landschappen… ik kon mijn pret niet op. Uit het gevarieerde aanbod koos ik ook vandaag voor paarden met koets, maar dan toch heel anders dan gisteren. Dit span geniet op dezelfde manier van de bewegwijzerde routes als de wandelaars en de mountainbikers… ze laten wel meer afval achter merkten we enkele keren.
  De grote Phaidomobieltest werd dus uitgesteld, maar zoals het spreekwoord zegt: uitstel is geen afstel. Morgen gaat het karretje achter de fiets. Sabine heeft immers een verlengstuk beloofd aan het goede weer.


  23-02-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 februari Klaartje en Sofie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Drukke dag weer vandaag. We reden al vroeg naar Wuustwezel, want dochter en schoonzoon moesten naar Kalmthout om elk op hun manier een bijdrage te leveren bij een bruiloft. Dochterlief zou zingen in de kerk en schoonzoon, die iets heeft met dieren en met Brabantse boerenpaarden in het bijzonder, zou het gezelschap met span en koets naar kerk, gemeentehuis en feestlokaal voeren. Babysitten was er niet echt bij, alles wat er van ons verwacht werd was dat we de twee jongsten naar een initiatiedag van de muziekacademie zouden brengen. Hannelore zou daar worden ingewijd in de zangkunst en Pieter wilde wel eens proeven van het drummen en het slagwerk. Later op de dag zou daar ook nog een voorstelling aan vast gekoppeld worden. Dus hadden we in de voormiddag nog ruim de tijd om  een fikse wandeling te doen rond het Stappersven in de Kalmthoutse Hei, en omdat we toch in de buurt waren gingen we ook nog even kijken aan de kerk. De paarden stonden geduldig te wachten tot bruid en bruidegom naar buiten kwamen, maar het duurde en duurde... En dan stonden we weer voor een dilemma: ofwel blijven we kijken naar het vervolg, ofwel gaan we genieten van de muzikale prestaties van de kleinkinderen… Tja dan winnen de kinderen natuurlijk. Fotos van het Stappersven staan op facebook, die van de kleinkinderen reserveren we voor het jaaralbum en de foto van de dag werd er dus een van Klaartje en Sofie voor de feestkoets.


  22-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari Fietskarretje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Qua mobiliteit waren we de laatste tijd een beetje gehandicapt. Fietsen met z’n tweeën kon alleen nog maar als Phaido thuis bleef en we hebben ons nu eenmaal voorgenomen hem bij zo veel mogelijk van onze activiteiten te betrekken. We hadden dus al een tijdje een fietskarretje voor honden besteld. Een van onze goede vrienden werkt bij een groothandel in dierenartikelen en via hem konden we zo’n ding aan een gunstige prijs kopen. Vandaag werd dat thuis afgeleverd, in een doos van ruw geschat 25 x 65 x 90 cm. Ik moest onwillekeurig aan Ikea denken.
  Ik ben niet meteen een fan van het zelf in elkaar knutselen van spullen die je bij de Zweedse meubelmultinational koopt en het leek er even op dat ik ook nu weer een hoop narigheid en gesakker op mijn hals gehaald had, zeker omdat er ook nog eens geen handleiding bleek bij te zitten. Gelukkig viel het allemaal nogal mee… gewoon enkele onderdelen uitklappen, vastzetten, wielen er op klikken en klaar was ie.
  We hebben Phaido meteen laten kennis maken met zijn nieuwe transportmiddel. Eerst was ie niet erg enthousiast, maar toen hij merkte dat hij voortaan mocht meerijden in een cabrio leek het toch of hij het al wat beter apprecieerde. Zondag komt de eerste grote test, dan gaan we de jungle van de openbare weg op….


  21-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 februari Eriks Hoboken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bij de Hobokense vesting van de firma Eriks hadden ze vandaag een open-deur dag voor de klanten. Schoonbroer en geroutineerde beroepsfotograaf Dreeke had de klus op zich genomen om van elke bezoeker een foto te maken en die bij het buitengaan afgeprint mee te geven. Naarmate het duidelijker werd hoeveel bezoekers er zouden komen en de voorziene klus meer en meer onoverzichtelijk werd vond hij het wenselijk deze hobbyist in te schakelen om een deel van de taken over te nemen. Ik vond het prachtig natuurlijk. Werken met een superprofessionele belichtingsset, de Eos 1D leren kennen J, mijn fotobewerkingsroutines in de praktijk toepassen… hij hoefde het mij geen twee keer te vragen. Ik heb enkele invalbeurten als fotograaf van dienst mogen smaken, maar mijn biotoop was in de loop van een toch wel erg lange werkdag hoofdzakelijk deze ruimte. Een laptop met Photoshop, een thermische HiTi-printer, een aantal geheugenkaartjes en sloten koffie…
  Meer dan 400 fotos kreeg ik te verwerken. Elke foto moest van het geheugenkaartje naar de laptop, dan naar de goede resolutie omgezet, ingepast in een sjabloontje dat door Eriks was aangeleverd en tenslotte afgeprint worden… pffff.
  We hebben het klaargespeeld en we hebben het overleefd, maar mijn oren zijn wel zwartgeblakend van de rook die er in de loop van de dag begon uit te ontsnappen. Zwaar? Jazeker … toch vond ik het nog leuk ook. De file richting Antwerpen deze morgen was wat mij betreft het enige minpunt van de dag, daar zou ik niet elke dag in willen zitten.  


  20-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 februari Phaido op de kruisberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het er vorige week ook al over, als we op woensdag de kleinkinderen in Herentals van school moeten halen kunnen we net zo goed een uurtje eerder vertrekken en daar een rondje gaan wandelen met Phaido. ”Afwisseling van spijs doet eten” zegt het spreekwoord. Vandaag bood er zich een onverwacht probleempje aan. Toen we eenmaal ter plaatse waren moest Josee toch even terug naar Lichtaart en dus hadden we de keuze: ofwel doen we de wandeling zonder haar, ofwel gaan we samen over en weer en gaan we deze namiddag op onze vertrouwd traject een frisse neus halen. Deze namiddag had ik evenwel al andere verplichtingen, dus het werd de eerste optie. Phaido en ik hebben de beproeving zonder al te veel averij doorstaan. J
  Phaido weet ondertussen wel dat baasje regelmatig met dat zwarte ding voor zijn gezicht in allerlei richtingen staat te kijken en hij wacht dan ook geduldig tot we samen weer verder trekken. Baasje vind het vaak niet erg dat Phaido ook in beeld komt als hij een kompositie bedacht heeft om iets te fotograferen. De kapel aan de kant van het kerkhof werd als onderwerp wat mij betreft nog net iets interessanter met die stoere waakhond er voor.


  19-02-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari De Grote Fossé
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Ja jong dor hem ik leere zwemme. Ik denk da iedere gast uit de Kolonie of de Barrier dor wel oojt gezwomme hee. Dor kroope we booven op en dan dooke we d’r af, en da is toch nie zo diep dor he. Ik zou da nie mir durreve, mar ja as ge jonk ze dan doede zon dinge eh…”
  Aan het woord is Thei –Theo – Loots, mede-gitarist van dat bandje waar we de moeders van ongehuwde dochters de daver mee op het lijf joegen in de sixties. Na de reunies die we in het voorbije decenium alsnog uit onze oude knoken wisten te schudden zijn de vriendschapsbanden meer dan overeind gebleven en regelmatig trekken we er tegenwoordig samen op uit met onze meisjes. Vandaag vertrokken Theo en ikzelf dus met Josee en Ellygorett – Phaido mocht ook mee natuurlijk – voor een mooie wandeling in het gebied van de Heuvelse Hei. Toen we langs de grote Fossé en de blokken liepen kwamen de verhalen van vroeger los. Reden genoeg voor mij om de camera weer maar eens boven te halen.


  18-02-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 februari Het Zilvermeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Twee of meer hobbies combineren, men kan mij er wel vaker op betrappen. Ik ben constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze wandelhorizonten te verruimen en vandaag had ik op de geocaching site gezien dat er achter het Zilvermeer een interessante multi-cache verborgen zat. Volgens de logs was de wandeling best de moeite waard, dus deze namiddag ben ik er met het vrouwtje en Phaido op af getrokken. We hadden de wagen geparkeerd aan de Kleppende Klipper en ze hadden niks te veel gezegd. Tijdens een twee en half uur durende tocht hebben we weer wat meer charmes van het Molse merengebied mogen ontdekken en gedurende al die tijd hebben we welgeteld één koppel met twee honden gezien, hoewel dat ook maar in de verte was. Misschien dat het hier in het weekend wel een beetje drukker is, maar de rust en de stilte hier was oorverdovend. Van af de noordoever is dit een doorkijkje tussen de bomen naar Port Aventura, de jachthaven aan het meer. De foto is genomen rond half zes, het was dus al een beetje aan het schemeren, maar de bezige photoshopper heeft mogelijkheden zat om de zaak een beetje op te helderen he… J


  17-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 februari Mountainbikers in tweevoud.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vorige zondag moesten we onze wandeling doen tussen de joggers die ons parcours ingepalmd hadden om de Valentijnscross te lopen en vandaag was het weer vandattume. De plaatselijke mountainbike-club richtte haar jaarlijkse mountainbike tocht in en uiteraard weten die gasten ook de mooie plekjes te vinden. Aan het aantal renners dat wij vandaag op onze route tegenkwamen te oordelen was ook deze uitgave weer een gigantisch succes. Wij gunnen al die sportievelingen hun pret natuurlijk. De wereld is er voor iedereen, maar het minder leuke gevolg van al dat gesport – voor ons dan toch – is dat wij Phaido quasi de ganse wandeling aangelijnd moeten houden, daar waar hij normaal gezien overal mag rennen en snuffelen. Wél leuk is dat zo’n event ontelbare fotomogelijkheden met zich meebrengt. Voor één keer was ik trouwens ook best gelukkig met de hoeveelheid regen die we de laatste tijd over ons heen kregen, want de talrijke plassen waren even zovele ideale plaatsen om met spiegelingen aan het werk te gaan, en da’s een van mijn dadas he J. Gelukkig was het deze morgen vrij windstil in het bos en had ik dus een rimpelloos oppervlak om de bikers in tweevoud te fotograferen.  


  16-02-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 februari Verjaardagsfeestje.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nil, lid van ons motorclubje, bereikte vandaag een rond getal als leeftijd, reden genoeg om te feesten. Zoals zo vaak kozen we weer café “De Langenberg” om als decor te dienen voor alle uitingen van feestvreugde. In de loop van de avond werden de gesprekken bij het mannelijke deel van het gezelschap steeds maar meer en meer intelectueel ( J ) terwijl onze meisjes zich helemaal lieten gaan op de dansvloer. Gelukkig had ik tussen de Duveltjes en de verhitte discussies door toch ook nog enig oog voor wat er zich bij de andere helft van ons gezelschap afspeelde…   


  15-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 februari Valentijn ( toen al )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij zijn ondertussen bijna 45 jaar samen, mijn schatje en ikzelf. Maar eigenlijk kennen we elkaar al veel langer. Het is weinig geweten, maar we deden zelfs ooit samen onze eerste communie, zoals deze foto bewijst. We waren eerst met z’n tweetjes gaan shoppen om dezelfde witte kousen te kopen, lakschoentjes, zij witte en ik zwarte, hetzelfde witte kerkboekje, witte handschoenen en dames dragen die op een elegante manier terwijl mannen die schijnbaar achteloos in de hand houden. Daarna hadden we een bezoekje gebracht aan de fotograaf om aan volgende generaties een aandenken aan de heuglijke dag te kunnen bezorgen. Let trouwens op de tedere manier waarop zij mijn arm lichtjes beroert. En tijdens het feest hebben we elkaar eeuwige Valentijn gezworen.
  Intimi weten natuurlijk dat Josee enkele jaren jonger is en dat dit verhaal niet klopt… Goed dan, toegegeven, met dit rotweer heb ik deze namiddag, tussen alle valentijngeminnekoos door, voor de PC gezeten om twee oude communiefotos in te scannen en daar dan dit gecombineerde resultaat van bij elkaar te photoshoppen. Voor deze foto van de dag ben ik dus eigenlijk credits verschuldigd aan twee andere fotografen…. maar al sla je me dood, ik heb geen namen kunnen terugvinden. Gesteld dat ik hierdoor ooit problemen krijg met auteursrechtenorganisaties, dan wil ik me bij voorbaat verontschuldigen.
  J
  Collega fotografen mogen me vertellen of ik in de foto van Josee geplaatst ben of omgekeerd, dan wel of wij allebei voor een andere achtergrond geplaatst zijn…


  14-02-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  13-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 februari De abdij van Postel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Enkele dagen geleden kwam ik door Postel gereden. Ik moest naar Lommel en ik was een beetje vroeger vertrokken want ik wilde even binnen lopen in de abdij om te zien of er geen interessante avondopnames te maken waren. En inderdaad, ik had enkele leuke beelden op mijn geheugenkaartje toen ik thuis kwam. Bij deze ingang van het nieuwe gedeelte bijvoorbeeld had ik meteen zwart wit in mijn achterhoofd, maar… bij het bewerken op de PC zag ik dat ik er niet precies midden voor stond toen ik afdrukte en dat de symmetrie niet helemaal klopte.
  Deze avond kwam ik er opnieuw langs en deze keer wist ik precies wat ik wilde dus nu had ik niet veel tijd nodig om snel iets nauwkeuriger mijn positie te bepalen en dezelfde opname opnieuw te maken. De zwart-wit omzetting ging ook vrij vlot. Dit is gewoon één van de presets uit Silver Efex Pro 2.   


  13-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 februari De toeristentoren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We moesten deze middag de kleinkinderen van school gaan halen in Herentals. Dan kombineer je het aangename met het nuttige toch? De dagelijkse wandeling kunnen we net zo goed in de groene omgeving van de Wijngaard doen als in de bossen vlakbij huis. We zijn dus een dik uur eerder vertrokken met Phaido in de wagen, en nog voor de schoolbel de vrije woensdagmiddag aankondigde hadden wij al een fikse tocht achter de rug. Over de kruisberg, achter het kerkhof naar de toeristentoren en dan verder het bos in tot bijna aan de Brink en terug… Phaido vond het leuk, wij ook. Dit is de toeristentoren waar ook in dit seizoen meestal wel enkele mede-wandelaars en honden met baasjes te spotten zijn. De Papenkelder, drankgelegenheid in de toren, was helaas gesloten. Regelmatig zie je er ook wel eens een verdwaalde fotograaf, en ook zonder de Duvel die hij daar op zijn tijd gaat consumeren weet die de locatie wel te appreciëren… J  


  12-02-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!