Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 augustus Burgeis in de wolken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben toch maar beslist de vakantie voortijdig stop te zetten. Na het onweer van zaterdagavond werd het gisteren weliswaar nog een meer dan aanvaardbare dag, maar vannacht is het opnieuw beginnen regenen en deze morgen was er geen spoor van een mogelijke weersverbetering, integendeel alle voorspellingen zagen het zeer somber in tot vrijdag al vast. Gelukkig begrijpt onze hotelbaas dan wel dat wij in dat geval liever naar huis gaan en hij weet ook wel dat we dat later in het jaar, in de herfst of zo, wel weer komen goedmaken. We zijn tenslotte stamgasten. Toen we de Vinschgau uitreden richting Reschenpas kwam het oude klooster van Burgeis even door de lage wolkenslierten piepen om ons goede terugreis te wensen.

  26-08-2013 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 augustus De Schlandraunbach
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ondanks de minder goede voorspellingen werd het toch weer een aangename dag. We kombineerden enkele korte wandelingen tot een pittige daguitstap, op die manier hadden we de mogelijkheid ingebouwd om op z’n tijd terug naar het hotel te keren als het weer alsnog zou omslaan. Gelukkig bleek dat niet nodig. De Sonnenpromenade, het kerkje van St. Aegidius boven Kortsch en het Schlandrauntal waren maar enkele van de doelen die we hadden uitgekozen.
  De Schlandraunbach heeft een behoorlijk verval en op diverse plaatsen vertaalt zich dat in spectaculaire watervallen zoals hier op dit plekje waar toevallig (?) ook een geocache verborgen zat. Deze moesten we evenwel aan ons laten voorbij gaan. Door de overvloedige regenval van gisterenavond was er net iets meer debiet dan meestal en we hadden natuurlijk weer niet de geschikte uitrusting bij om veilig op zoek te gaan op de locatie die de GPS eigenwijs bleef aanwijzen. Ik vermoed dat we hier in de herfst nog wel eens terug komen om een tweede poging te wagen.
  Behoorlijk afgepeigerd terug in Schlanders aanbeland zijn we nog een en ander gaan nuttigen aan het station bij Louise en ook het avondmaal met alles er op en er aan was weer top. Toscane was mooi, het Garda Meer super, maar Süd Tirol blijft toch onze favoriete tweede thuis!
   

  25-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus Naar Süd Tirol
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zomerse zaterdagen zijn op de snelwegen in en naar het zuiden de dagen dat de files dramatische afmetingen krijgen. De hotels boeken meestal van zaterdag naar zaterdag en de wisseling van de wacht gaat dan gepaard met overvolle wegen. We hebben het geweten… Al op de vierbaansweg van Lazise naar Affi stond alles stil, aan te schuiven voor de tol-loketten 5 km verder op, om een ook al totaal verzadigde Brenner-snelweg op te mogen. We hadden gelukkig snel in de gaten dat het geen zin had in die hektische drukte te blijven en na een half uur quasi ter plaatse rust hebben we bij de eerste gelegenheid er voor gekozen via kleine binnenweggetjes naar Süd Tirol te rijden. Soms heeft enige motorrijders-ervaring in de regio zijn voordelen. Zonder noemenswaardige verdere problemen konden we rustig naar onze volgende bestemming cruisen. Onderweg heb ik diverse keren de camera boven gehaald om de opeenvolgende schitterende vergezichten vast te leggen.
  Dit is een bij motorrijders wel bekende plek. Bij de afdaling van de Gampenpas ( Passo Palade voor de Italianofielen ) richting Lana en verder Meran, is er een parking waar je richting Bozen ( Bolzano ) kijkend in de verte de typische vormen van de Dolomieten ziet en op de voorgrond het begin van de Weinstrasse met het dorp en het kasteel van Terlan. De dramatische wolkenlucht en het heiïge licht in het dal van de Brenner lieten toen al vermoeden dat er een weersverandering op til was. En inderdaad, na 14 dagen hoogzomer zitten we vanavond in Schlanders in de regen…
   

  24-08-2013 om 23:26 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 augustus Waterpret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is zonder enige twijfel het favoriete watersport-speeltje van de kids. We zijn een hele tijd rondjes aan het varen geweest op het meer vandaag en ze kregen er maar niet genoeg van. Oma, die meestal niet echt warm loopt van dit soort dingen, heeft er, na enig aandringen van onzentwege eens van geproefd en zelf heb ik ook een beurt overleefd en ik moet toegeven, het is weer een andere sensatie dan waterskiën. Voor degenen die eerder vandaag de foto gezien hebben die ik op facebook plaatste: oma is er niet afgevallen. Deze foto is gemaakt vóór oma er bij kwam zitten.

  23-08-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus Het strandleven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je kunt moeilijk een week aan het Garda Meer verblijven zonder een foto te maken van het strandgebeuren natuurlijk. Het is niet mijn ding, het mag geweten zijn, maar het stoort me niet dat anderen het leuk vinden. Ik kan zelfs enig  genoegen scheppen in het fotograferen van de vele bekijkenswaardige onderwerpen die je daar ziet.
  Ik installeerde me dus op het terras van de bungalow die zoonlief huurt op La Quercia en amuseerde me een tijdje met observeren en fotograferen. Misschien heeft de leeftijd er iets mee te maken, maar liever dan een van de prachtige met minuscule lapjes textiel omhulde vrouwenlichamen in beeld te nemen of een gebronsde adonis vast te leggen koos ik er voor een panorama samen te stellen van het totaalbeeld dat zich voor me ontrolde. Uit tien staande opnames knutselde ik een bijna 180° beeld in elkaar van het strandleven aan het Lago di Garda.
   

  22-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus Splash...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had de kids enkele dagen geleden al eens gefotografeerd tijdens hun stoeipartij in het zwembad. En ik had er de bedenking bij gemaakt dat het eigenlijk wel vreemd is dat als je een heel Garda Meer hebt om in te zwemmen dat je dan toch in een zwembad gaat plonsen… maar dat was natuurlijk zonder rekening te houden met de aantrekkingskracht van die drie gigantische waterglijbanen. Ik had vorige keer trouwens ook de 17 – 70 lens op de Eos zitten en daar kon ik toch niet voldoende mee inzoomen om ze goed in beeld te krijgen. Deze keer had ik speciaal voor de gelegenheid de 300 er op gezet. Vanaf de overkant van het zwembad kon ik dus de ideale positie kiezen om te schieten telkens ze weer een duik maakten.

  21-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus Lazise
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lazise is een plaatsje aan het Gardameer, waar we lang geleden, toen onze kinderen nog klein waren, steevast onze vakanties doorbrachten. Sedert enkele jaren is het ook de voorkeur bestemming van onze zoon en zijn gezin. Wij zelf zijn nog steeds fervente Italië-gangers, maar we hebben ondertussen ook andere interessante plekjes ontdekt. Dit jaar wilden we eens een weekje gaan bekijken hoe de volgende generatie het er in die kontreien vanaf brengt. Het was alsof we er nooit weg geweest waren. Uiteraard zijn alle overblijfselen uit het rijke middeleeuwse verleden nog op dezelfde manier redelijk intakt bewaard, maar ook de gezellige drukte, de winkeltjes en terrasjes, de lekkere jonge wijn uit Bardolino en zoveel meer herinneringen werden plots weer realiteit. Op een plaats waar zovele toeristen rondzwerven van erg vroeg in de ochtend tot een stuk in de nacht is het natuurlijk moeilijk om een foto te maken zonder ongewenste indringers er op, maar van uit dit standpunt in het park kon ik een gedeelte van het oude fort er toch redelijk onbesmet op krijgen dacht ik… Ik heb alleen maar een lelijke verlichtingspaal met twee spotlights moeten wegklonen in Photoshop, maar omwille van de sfeer mag je de waarheid al eens geweld aan doen toch?

  20-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 augustus In de zetellift
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Monte Baldo was vandaag het doel van onze uitstap. Van uit Malcesine kan je omhoog met de Seilbahn, maar dat hadden we al eens eerder gedaan, dus kozen we er deze keer voor met de wagen tot Prada te rijden, op zich al een spectaculaire tocht, en dan met de kabellift naar boven te gaan, het eerste stuk rechtstaand met z’n tweeën in een bakje en het tweede stuk in een één-zit-stoeltje. We mochten genieten van het mooiste uitzicht dat je boven het Garda Meer kan vinden en de wandeling boven was zowel qua geocaching-vondst als qua lonende panoramas een absoluute topper. Naar het schijnt zal deze wondermooie lift-kombinatie binnenkort buiten bedrijf worden gesteld wegens niet meer rendabel... jammer. Toen we weer naar beneden wilden koos ik er voor de anderen maar eerst te laten vertrekken terwijl ik zelf een positie in nam onder de lift om enkele fotos te schieten van mijn dierbaren. Jefke is nog te klein om al alleen in de éénzitter te gaan, dus die mocht nog bij papa op de schoot. Twee generaties Schrijvers in de zetellift en de derde stond er onder…   

  19-08-2013 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Zonsondergang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren vandaag speciaal omwille van de zonsondergang tot boven op de Rocca van Garda geklommen. Daarenboven zat daar iets verborgen waarmee ik in een andere hobby flink kon scoren. De zonsondergang hadden we perfect getimed, en de cache konden we ook uit zijn schuilplaats halen. Een mens zou voor minder gelukkig zijn. In Garda lungo lago hebben we deze prestaties achteraf natuurlijk gevierd met de nodige versnaperingen en nu op de kamer in het hotel heb ik er nog een fles Valdobbiadene op gekraakt, het is tenslotte vakantie he. Josee slaapt al.  

  18-08-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Slang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag Toscane ingeruild voor het Garda Meer. Onze zoon verblijft daar enkele weken met zijn gezinnetje en we wilden graag op de plek waar wij vroeger met onze eigen kinderen stoeiden, nu de kleinkinderen eens zien genieten.
  Uiteraard ging ik als fervente hobbyist ook in Lazise achter mijn dagelijkse geocache aan. De hint bij de beschrijving was dat we moesten denken aan Alice in Wonderland, we dachten natuurlijk meteen aan gaten in de grond of in de bomen, respectievelijk boomstronken, en laat daar nu toch wel enkele fameuze exemplaren van aanwezig zijn op de plaats die de coordinaten aangaven. Ik dus heel dapper in alle openingen met de arm, zo ver ik reiken kon… tot kleindochter en kleinzoon plots gezamenlijk gilden “ Pake Pol… een slang !!! “   Ik meende eerst nog dat het een flauwe grap was, maar toen ik me omdraaide zat ie warempel op een boomtak 30 cm van mijn hoofd. Even schrikken maar dan… fotos !!! Toen ik na de eerste shots het beestje een beetje wilde verzetten met de hulp van een stok, kwestie van hem nog wat beter in beeld te krijgen,  ging ie er met een voor niet mogelijk geachte vaart van door, recht in een van de gaten waar ik even ervoor nog met mijn arm in gezeten had. Ik heb er geen idee van waar ik aan ontsnapt ben, ik weet ook het merk niet van dit beest, maar een hazelworm was het zeker niet, die ken ik ondertussen ook al uit ervaring, die is ook veel kleiner. Een adder misschien?

  17-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus Toskaans landschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag een mooie lange rondrit gemaakt doorheen het Toskaanse landschap. Vaak waren we onder de indruk, maar even vaak bleven we achter met een onvoldaan gevoel. We zijn tot de conclusie gekomen dat als je echt wil genieten van de schoonheid die ons in folders, forums, tijdschriften en TV-programmas wordt aangepraat, dat je dan in het voorjaar moet komen, eind mei zeg maar. Nu zijn de meeste wilde bloemen uitgebloeid, de oogst is binnen, zelfs de laatste dappere zonnebloemen laten hun kopje hangen, en de akkers liggen er dor en kleurloos bij. Deze opname illustreert dit beter dan woorden kunnen. Zó zou er een postkaart uit Toskane kunnen uitzien, maar dan zijn de velden vol kleurige bloemen, het gebouw is niet vervallen, de weg die er doorheen loopt slingert net iets meer en is net iets witter, de cypressen iets hoger en groener en de lucht net iets blauwer. Nu is dat laatste wel te regelen met Photoshop, maar mijn totaal-indruk is toch: voor herhaling vatbaar maar met een andere timing.
  Verder niks dan lof: heerlijk eten, lekkere wijn, gastvrije mensen, schappelijke prijzen… kortom we komen terug. We reizen om te leren he.
     

  16-08-2013 om 23:40 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  15-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus Toskaans landschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor je door de grote poort aan de zuidkant San Gimignano wil binnengaan krijg je aan de rechter zijkant van het plein een schitterend vergezicht. Om zeven uur ’s morgens ziet het er zo uit. Jawel, voor een foto, en meer bepaald tijdens de vakantie, durf ik wel eens extreem vroeg opstaan. De zon was naar mijn smaak al iets te hoog, - links net naast de foto zit ie al een eind boven de horizon en dank zij de lenskap kon ik ‘m uit beeld houden -, maar ik had andere plannen en dat wil eigenlijk zeggen dat ik er morgen nog vroeger uit moet… o my god…

  15-08-2013 om 22:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus San Gimignano
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was een rit met veel klimatologische afwisseling vandaag. We vertrokken in het Zillertal met zon en goed zicht. Tot een eind over de Brenner bleef dat ook zo. In de buurt van het Garda Meer werden de wolken steeds grijzer en kregen we zowaar enkele flinke buien te verwerken. Telefonisch wist zoonlief te melden van uit Lazise dat ze zelfs onweer hadden… daar reden wij dus op minder dan 20 km afstand voorbij. Pas in de buurt van Firenze werd het ineens weer hoogzomer met 33° en toen we in San Gimignano aankwamen kregen ook wij een onweer over ons heen. Het klaarde gelukkig ook weer snel op en ’s avonds konden we een lange wandeling maken door het stadje… nadat we eerst al een van de ons geadviseerde restaurantjes hadden uitgeprobeerd en goed bevonden. Ons hotel, het is eigenlijk meer een bed and breakfast, is een enorme meevaller. Zowel de ligging, de accommodatie als de uitbaters zijn top. Dit is een foto van het stadje van uit onze kamer. Ik ben al een beetje fan van Toscane.
  Maar wat mis ik het mooie gecallibreerde scherm van mijn PC thuis, fotos bewerken op de laptop vind ik maar niks, en mijn dierbare Nik-filters heb ik ook al niet op dat ding zitten. Enfin ik zal het er de volgende dagen mee moeten doen…
   

  14-08-2013 om 23:11 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus Zillerbahn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik weet zeker dat er volgers van deze blog zijn die bij het zien van deze foto een déjà-vue gevoel krijgen. Waar is de tijd dat we elk jaar met de brandweer gingen skien in het Zillertal. Vanuit Uderns kon je met de skibus naar Kaltenbach of Hochfügen, maar als je naar Zell am Ziller wilde of naar Mayrhofen, dan moest je de Zillerbahn nemen. De prijs van de rit was inbegrepen in de Zillertal-skipas trouwens.
  Iets over halfweg Toscane ben ik vandaag totaal onverwacht, in een opwelling zeg maar, nog eens in Erzherzog Johann beland om te overnachten. Jawel, het hotel is er nog steeds en Heidi en Martin herinneren zich maar al te goed de tijden van de brandweer. Het treintje is er ook nog steeds en ziet er nog precies hetzelfde uit… alleen die witte ondergrond, daar hebben ze nu een groen kleurtje overheen gezet.
  Ik ben even op het perron gaan staan om een herinnering te digitaliseren.

  13-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Najade
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gerechtsgebouw in Turnhout – het kasteel van de hertogen van Brabant - heb ik al vaker gefotografeerd. Ik meen zelfs dat ik vorig jaar, in deze blog er al eens een foto van getoond heb. Vandaag heb ik mijn aandacht enkele meters verlegd, naar de naakte dame die in de slotgracht ligt. Sta me toe meteen te vertellen dat Najade geen dame van vlees en bloed is, maar een kunstwerk uit brons, gemaakt door ene Rik Poot. Ze ligt al meer dan 20 jaar op die plek en er zijn nog nauwelijks sporen van veroudering te zien. Ik ben natuurlijk niet ongevoelig voor vrouwelijke naaktheid, maar in dit geval was mijn interesse toch van een iets andere aard dan anders. Ik vind het heel knap wat die meneer Poot in elkaar geknutseld heeft, maar van enige opwinding was er geen sprake toen deze nimf aan het bekijken was. Najade is niet mijn type vrees ik.  

  12-08-2013 om 23:10 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus Fietsroute
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar sta je dan, met enige twijfels.
  Ik had Josee met de wagen tot Lommel Barrier gebracht, ze wilde met de vriendinnen naar Rimpelrock namelijk… ik zag dat niet echt zitten, dus ik had de fiets ook maar als bagage mee genomen en er van uit gaande dat zij de wagen straks wel zonder ongelukken naar huis brengt, begon ik aan een mooie rit via Kattenbos, Kerkhoven, Leopoldsburg, Balen en Postel terug naar Lichtaart. Niet de kortste weg natuurlijk, maar voor motorrijders en fietsers is de leukste route tussen twee punten nu eenmaal geen rechte lijn, en ik hoor in beide groepen thuis. Tussen Leopoldsburg en Balen, meer bepaald tussen knooppunten 32 en 31 wist ik wel dat er een stukje onverhard was, maar dat er ook nog een omvergewaaide boom als extra hindernis zou opduiken had ik niet verwacht natuurlijk. Het is toch al enkele dagen geleden dat we windsnelheden moesten ondergaan die tot dit soort toestanden konden leiden… ik moet veronderstellen dat dit een niet zo vaak gereden traject is… een erg mooi traject trouwens. Ik heb met enige moeite de fiets over, naast, tussen, onder en langsheen de obstakels kunnen tillen en daarna verliep de rest van de rit zonder verdere problemen.

  11-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus Koolmees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes en andere sjirpers die de ganse winter lekkers gekregen hebben in huize Pol en Josee moeten in deze periode van het jaar zelf voor de kost zorgen. Ze hangen nog wel in de buurt rond want ze komen regelmatig een kijkje nemen of er toevalligerwijs alsnog misschien iets eetbaars op de gekende plekjes hangt. Die plekjes ken ik natuurlijk ook en met de camera op statief en op voorhand scherpgesteld op de tak waarvan ik weet dat ze er op komen zitten om even poolshoogte te nemen was het niet lang wachten tot de eerste nieuwsgierigaard kwam pozeren. Als die beestjes mijn dik hoofd zien achter de camera blijven die niet stil zitten weet ik, maar daar is de draadontpanner dan weer goed voor, twee snoeren aan elkaar gekoppeld zorgden er voor dat ik van op veilige afstand kon afdrukken van uit mijn schuilhoekje zonder dat ze iets in de gaten hadden. Deze koolmees lijkt zich toch af te vragen wat daar aan de hand is…
  Voor de geïnteresseerden: ISO 160 - f 10 - 1/250 - 364 mm, beetje gecropt omwille van de compositie.

  10-08-2013 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 augustus De hond uitlaten.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ideaal wandelweer vandaag om er met de bewoners van Hoevezavel op uit te trekken, niet te warm zoals we de voorbije weken enkele keren mochten meemaken en… het is droog gebleven. Vaak zijn er enkele krasse oudjes die nog goed genoeg te been zijn om zelf mee te wandelen. Antoinette is er zo eentje, die heeft nog geen rolstoel nodig. Ze neemt liever een van de beide rusthuishonden op sleeptouw – of is het omgekeerd – en bij voorkeur is dat dan Otti, die is al een dagje ouder en veel rustiger dan Quinten, zijn jongere collega viervoeter. Als we onderweg ergens stoppen om wat te pauzeren en een snoepje te eten, weigert Antoinette steevast bij de groep te komen staan of zitten, ze blijft dan in de nabijheid wat rondjes lopen, tot Otti er genoeg van krijgt en zelf beslist dat het nu tijd is om ergens te gaan liggen. Antoinette is een beetje eigenzinnig, maar tegen een al even eigenzinnige Otti kan ze dan toch niet op… alles weet ze ook niet meer zo goed, maar de hond uitlaten dat kan ze nog wel, en dat wordt haar ook gegund.

  09-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 augustus Tijgerspin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van alle spinnen die in onze streken voorkomen is dit waarschijnlijk de meest herkenbare. Geen twijfel mogelijk: dit is een tijgerspin, ook wel wespenspin, meer bepaald het vrouwtje, het mannetje is veel kleiner en daar zijn nog wel enige interessante dingen over te vertellen.
  Het mannetje van deze soort heeft twee genitaliën maar daar kan hij slechts 2 keer mee paren omdat hij bij het paren één van zijn twee genitaliën in het vrouwtje laat zitten. Dat verkleint de kans dat andere mannetjes zich succesvol kunnen voortplanten met het vrouwtje. Vaak komt hij evenwel niet aan die tweede paring toe want het mannetje wordt na de daad vrijwel altijd ingesponnen en later opgegeten door het vrouwtje. Hij dient het vrouwtje tot voeding, wat de ontwikkeling van zijn nageslacht ten goede komt. Als het mannetje geluk heeft is het vrouwtje pas verveld, dan zijn haar kaken nog zacht en maakt hij de grootste kans om te paren zonder opgegeten te worden. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in de spinnenwereld.

  08-08-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 augustus Pizza
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze logeren weer bij oma en pake Pol. Twee zijn er deze keer niet bij. Julie is op dansstage en Nicolas verkoos het bij zijn schapen en geiten te blijven, hij is volgende week immers al op reis. De overige vier worden weer verwend natuurlijk. We proberen het ze zo goed mogelijk naar de zin te maken. We waren het niet meer gewend maar vandaag werkten de weergoden eens niet mee in het scheppen van mogelijkheden. Een bioscoopbezoek is op een regenachtige dag natuurlijk een gesmaakt alternatief. De nieuwe film van de smurfen kozen we uit het aanbod van Utopolis in Turnhout en dat is iets waar jong en oud van kan genieten. Dat deden we ook en daarna kon er nog een pizza af in een heus Italiaans restaurant… wie zou daar nu niet van houden?   

  07-08-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!