Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  24-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Winterwandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gatferdommemiljaardenondedj… de vloek die ik niet kon onderdrukken deze morgen toen ik naar buiten keek nadat ik de gordijnen had open getrokken, durf ik hier nauwelijks neer te schrijven. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik de hele dag wilde gaan zitten kniezen he. Fietsen was niet echt aan te raden bij dit weer en geocachen gaan zoeken leek me ook al niet zo opportuun, dus heb ik maar een maartse winterwandeling ondernomen. In de Dressenstraat, vlak voor je aan het voetbal terrein van de Molenkring komt was ik even gestopt om iets te fotograferen dat ik redelijk belachelijk vind. In deze tijden van crisis heeft onze gemeente blijkbaar geld genoeg om langs elke uitvalsweg uit de dorpskernen – ook de aardewegen en andere onverharde landelijke paadjes – een bord te zetten met de mededeling dat 50km/h nu niet meer hoeft en dat je hier 70 mag. Toen ik mijn toestel uit de tas aan het halen was passeerden twee mensen die ook vonden dat je, ondanks het gure weer, toch maar beter eens de natuur in trekt. De man was attent genoeg om me aan te spreken met het voorstel dat ze even wilden wachten tot ik de foto gemaakt had, maar ik heb hem meteen geantwoord dat ze mochten doorlopen omdat ik een foto met mensen er op in dit geval nog leuker zou vinden. Ze hebben zich in alleszins voorbeeldig aan de snelheidsbeperking gehouden.     

  24-03-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart De Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat een foto anno 2013 niet altijd de waarheidsgetrouwe weergave is van hoe het werkelijk was zal wel algemeen geweten zijn vermoed ik. Bijgaand plaatje is daar een bewijs van. Dat zit zo…
  Er was een nieuwe cache verstopt, langs de Nete in Herentals, had ik gelezen op de geocaching-site en dan ga je daar als verknochte hobbyist meteen naar op zoek. De GPS bracht me vrij vlot naar de plaats - aan de overkant van de meestal bewandelde oever achter het BLOSO - en het duurde ook niet lang voor ik het gezochte kleinood uit zijn schuilplaats kon halen. Ik maak dan gewoontegetrouw een foto van de locatie zonder de echte vindplaats in beeld te brengen - je bent amateur-fotograaf of je bent het niet - , voeg die toe aan mijn log en daar houdt het meestal op. Deze namiddag hadden we andere, ook leuke, bezigheden en toen ik deze avond ging nadenken over wat het zou worden met de blog vandaag kwam ik toch terug bij deze opname terecht. Wij zijn de wintertoestanden nu echt allemaal wel hartsgrondig beu neem ik aan en ik ook dus. Daarom ben ik in mijn bewerkings- en filterarsenaal gedoken om de opname een beetje op te smukken en er te laten uitzien alsof het mooi weer was. De originele versie moet je met een beetje zoekwerk ook wel kunnen terugvinden op het internet.

  23-03-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Fietspaden.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze zouden alle lobbyisten, die er in geslaagd zijn onze gemeentevaderen klinkers te verkopen om fietspaden aan te leggen, moeten verplichten voor de rest van hun leven 100 km per dag over het ondertussen verzakte, hobbelige, pré-historisch aandoend resultaat van hun démarches te fietsen met keihard opgepompte banden. Zonder ze daarom meteen te verdenken van steekpenningen, dineetjes en andere voordelen in natura vind ik trouwens dat diezelfde gemeentevaderen best eens verantwoording afleggen over de lamentabele staat van sommige delen van ons fietsroutenetwerk. Het relatief nieuwe stuk fietspad tussen café bij Marie en de Snepkensvijver bijvoorbeeld is niet meteen een voorbeeld van fietsvriendelijke infrastructuur, en zo kan ik nog wel enkele pijnpunten opnoemen.
  Dat het anders kan mocht ik gelukkig vandaag ook ondervinden. Het knooppunt van de Herentalse ring met de N13 en de N152 mag een voorbeeld genoemd worden van hoe het overal zou moeten: totaal gescheiden van het gemotoriseerd verkeer, prachtige, brede, goed bewegwijzerde fietsostrades waar een mens met een kamerbrede glimlach zijn ding kan doen zonder gevaar voor hernias of andere kwalijke gevolgen van kortzichtig beleid. Daar stop ik dan graag voor om dat ook eens te fotograferen.

  22-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart Geel Punt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Oké, het was misschien nog een beetje frisjes, maar het zou tenminste de hele dag droog blijven en het licht leek me ook wel goed genoeg om de smeekbede van de al zo lang in de garage opgesloten tweewieler te horen. Mijn goede vriend de fiets wilde eindelijk weer eens wat buitenlucht opsnuiven … en ik ook, dat kwam goed uit.
  We hebben er samen een lange, gevarieerde tocht van gemaakt en ik moet toegeven dat ik behoorlijk bekaf was toen ik terug in de veilige thuishaven aankwam. De konditie moet nog een beetje aangescherpt worden voor ik weer met dezelfde nonchalance kan beweren dat het bourgondische leven helemaal geen vat heeft op mijn gestel…
  Onderweg waren er fotomogelijkheden zat en het was moeilijk kiezen om er één foto uit te halen die deze dag kon illustreren. Uiteindelijk vond ik deze opname van de gigantische werken bij Geel Punt een verantwoorde keuze. Ik was hier al een hele tijd niet meer geweest en nu kon ik zien hoe ze daar opschieten in de verwezenlijking van de grondige herinrichting van de verkeers-situatie. De nieuwe fly-over die de oude brug over het Albert-kanaal en die over de snelweg gaat vervangen en die de hele site gaat overspannen inclusief enkele mega rotondes, krijgt stilaan vorm en ik vond het interessant genoeg om dit deeltje van het project even vast te leggen.

  21-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart Rietjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De lente is begonnen hebben we gehoord. Vanmiddag hebben ze het gezegd op de radio en dan is het waar!!! De atmosferische omstandigheden waar we mee te maken hadden de hele dag bewijzen weliswaar het tegendeel maar we willen graag  geloven dat het een dezer dagen echt gaat gebeuren. Hoop doet leven. Toen ik mijn dagelijkse opstoot van fotografieverslaving weer eens niet onderdrukt kreeg, heb ik er even aan gedacht een frisse neus te halen maar dat ging snel over toen ik de grauwe grijzigheid aan de andere kant van de voordeur zag. Omdat enige kleur een mens toch een beetje kan opvrolijken heb ik dan binnen maar eens goed rond gekeken en het duurde niet lang voor ik mijn aandacht aan deze verzameling rietjes ging besteden. Na enig geëxperimenteer met diverse invalshoeken en belichtingen kwam ik uiteindelijk uit bij de macrolens die met haar geringe scherptediepte zorgde voor de snel vervagende voor- en achtergrond.  

  20-03-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart Voedertijd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je kunt het niet echt een professioneel veebedrijf noemen, maar schoonzoon Koen hobbiet er flink op los qua boerenstiel. De familie koe, bestaande uit moeder, vader, dochter en tante, woont in de box naast de ( toch wel erg uit de kluiten gewassen ) pony. Als het voedertijd is wil die laatste graag zijn hapje meepikken uit de eetbak van de buren. De porties zijn gelukkig ruim genoeg bemeten om grensconflikten te vermijden. Van enige na-ijver of verdediging van het eigen rantsoen is dan ook helemaal geen sprake.
  Ik vermoed trouwens dat die beesten ook wel staan te popelen om eindelijk weer eens een geurige frisse wei op te mogen in plaats van in zo’n enge stal altijd maar datzelfde droge kostje voorgeschoteld te krijgen. Er zijn nog wel wat soorten die naar de lente verlangen.
          

  19-03-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart Het blauwe kapelleke.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als er voldoende belangstelling is gaan we aanstaande zaterdag met de leden van onze fotoclub een soort initiatiedag organiseren voor mede-dorpelingen die hun fotografische prestaties naar een hoger niveau willen tillen. We denken dan aan een viertal workshops op locatie met theoretische en practische tips en begeleiding. De locaties hebben we inmiddels uitgekozen en dit is er een van. Ik ben er vandaag toch maar even zelf gaan kijken, kwestie van een beetje voorbereid te zijn. Het blauwe kapelletje van de boerinnenbond in de Pastoor Dergentstraat staat een vedettenrol te wachten komend weekend. Ik had vandaag de primeur.      

  18-03-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart Tutukes.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ga regelmatig eens kijken op het bed in de kinderkamer hoe ver het vrouwtje gevorderd is met die tutukes voor de danseresjes. De verzameling groeit en elk gereviseerd exemplaar dat ze goed voor de dienst verklaart wordt bij de verzameling gezet. Vandaag vond ik de tijd eindelijk rijp om daar eens mee aan de slag te gaan qua fotografie. Ik heb een van de speelgoed-beren in zo’n ding geplaatst – eigenlijk was ie te klein en moest ik er een omgekeerde kookpan onder plaatsen, maar dat zie je toch niet in de foto – en dan heb ik van uit diverse invalshoeken enkele fotos gemaakt van op statief, zonder flitsen dus. Daarmee houdt de fun niet op voor mij, verre van, dan begint ie pas… ik heb er enkele Nik-filters op los gelaten en uit de experimenten heb ik uiteindelijk, na samenspraak met mijn schatje natuurlijk, gekozen voor deze nogal heftige bewerking.  

  17-03-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart Chiromeiden.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ding dong… ik zat achter de computer te photoshoppen en nog voor ik de muis losgelaten had stond Josee al bij de voordeur. Drie meiden van de Chiro waren op pad gestuurd om enkele opdrachten uit te voeren. Ze hadden van op straat het speeltuig gezien dat wij in de hof neergepoot hebben voor de kleinkids. Of ze even op de schuifaf mochten en of we dan een foto wilden maken met hun GSM…
  GSM? Daar had Josee toch enige problemen mee, lang genoeg om mij de gelegenheid te geven de 300 mm met de extender op de Eos te zetten en vanuit de keuken kon ik op mijn beurt het gebeuren in beeld nemen. Na enkele pogingen en een hoop gegiechel was er blijkbaar toch een geschikte opname in het toestelletje geraakt en toen ze gezamenlijk het resultaat aan het bekijken waren kon ook ik mijn foto van de dag schieten.
    

  16-03-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart Josee aan het werk.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee is nog steeds druk bezig met het fatsoeneren, herstellen en op maat brengen van de tutukes voor de kleine ballerinas, en ikzelf ben nog steeds aan het experimenteren met zwart wit fotografie. Deze morgen kwamen die twee gegevens elkaar tegen. Ze zat aan het raam, ongeschminkt, in haar makkelijkste thuiswerkkleding, ijverig te naaien toen ik de living binnenkwam en ik zag meteen het mooie licht. Ze was zo druk bezig dat ze me niet eens opgemerkt had. Toen ik het fototoestel genomen had en wilde afdrukken kreeg ze me toch in de gaten. Vrouwen worden niet graag gefotografeerd als ze denken dat ze er niet op hun voordeligst uit zien en Josee is daar geen uitzondering op. De verwonderde, beetje verontwaardigde en afwijzende blik beloofde niet veel goeds maar ik heb toch afgedrukt. J Het kostte me daarna niet eens zoveel moeite om de bewerking die ik in gedachten had - low key, een poging tot clair obscur - voor elkaar te krijgen in Photoshop, en ik ben tamelijk tevreden met het resultaat, benieuwd of de onbevooroordeelde kijker ‘m niet te donker vindt.  
  Tot een echtelijke ruzie is het gelukkig niet gekomen hoewel mijn schatje blijft volhouden dat ze er niet goed op staat. Ik vrees dat ik straks toch iets moet goed maken.

  15-03-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart Habemus Germania
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Habemus Germania. ( Voor de Duitslandofielen: met onze oosterburen heeft dit niks te maken )
  Op deze post-paus-electorale dag valt elke witte rookpluim natuurlijk dubbel op, in dit geval zelfs letterlijk, want ik zag er twee toen ik door St. Jozef-Olen reed met in de achtergrond de schoorstenen van Umicore. Normaal gezien vind ik zoiets een dissonant in het landschap maar samen met het beetje sneeuw dat er ook vandaag weer gevallen was leverde dat best wel een interessant plaatje op, goed genoeg voor een fotostop.
  Dan gaat een mens natuurlijk aan het fantaseren en verbanden leggen: ze willen op de fabriek natuurlijk een boodschap de wereld insturen! Ik heb even mijn huiswerk gemaakt en in de wikipedia gevonden dat ze daar o.a. Germanium maken, een soort halfgeleider ( atoomgetal 32 - symbool GE ) en die naam klonk me latijns genoeg om te gebruiken als vervangwoord in het ondertussen welbekende “habemus papam”.
  Voor zover ik me herinner uit de lessen latijn is “papam” hier een enkelvoudige accusatiefvorm en omdat bij woorden op –um de accusatief onveranderd ook –um is zou mijn observatie dus “Habemus Germanium” kunnen heten. Maar ik zie twee schoorstenen en twee rookpluimen, dus vraag ik me af of ik niet de meervoudsvorm moet gebruiken: “Habemus Germania”.
  Wat een uitleg toch, alleen maar om te verklaren dat ik zin had om dit te fotograferen… en om er dan die titel boven te plakken.
  J
           

  14-03-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maart Tandjes poetsen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Papa en mama moeten vroeg weg voor het werk en dus blijven de kleinkinderen maar bij oma en opa overnachten. Die zorgen dan wel dat ze tijdig op school geraken ’s morgens, en die zien er ook op toe dat de hygiëne en de lichaamsverzorging niet verwaarloosd worden.
  Ik merkte dat de electronica waar de kids mee rondzeulen toch ook meerdere positieve kanten heeft. Zo hebben ze een app gedownload die ze begeleidt bij het tandjes poetsen. De I-Pad wordt tussen de twee wasbakken gelegd en onder deskundige digitale begeleiding gaan ze aan de slag. Niemand die ze er nog aan moet herinneren of dwingen, ze vinden het gewoon plezant.
  Ik wilde bij deze foto absoluut niet flitsen. Met al die spiegels en blinkende of weerkaatsende dingen in de badkamer had ik daar geen goed oog in. De sluitertijd dan maar wat langer, het diafragma wat groter, en de ISO naar boven ( ik vind 500 al hoog ) en de opname was dan ook niet zo gestoken scherp als ik wel gewild had. Na de nodige bewerkingen en enig gestoei met Nik Software, kan ik toch leven met dit eindresultaat.
  De bengels hebben me trouwens vandaag geleerd dat App de afkorting is van “Applicatie” en niet van “apparaat”, “appel” of “applaus”… wist ik veel?
          

  13-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart Lichtaartse oud-strijders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Er is geen slecht weer, alleen maar slechte kleding”. Het moet zowat het meest door mij gebruikte cliché zijn als ik tegen beter weten in weer eens op pad wil gaan in barre omstandigheden. Ook vandaag heb ik dus een heerlijke lange wandeling gemaakt, samen met het vrouwtje trouwens, en de late winterprik heeft ons niet binnen kunnen houden. Verborgen schatten gaan zoeken in de sneeuw leek ons een beetje moeilijk, maar ook zonder Geocaching zijn er voldoende redenen om er op uit te trekken toch?
  De tocht voerde ons langs weggetjes en paadjes die we zo vaak nemen, en toen we door de Pastoor Dergentstraat liepen, richting Hukkelbergen, langs het kerkhof, kregen we puur toevallig de ingeving daar eens binnen te lopen. Misschien had de sneeuw wel voor fotografeerbare taferelen gezorgd… We zijn het graf van Bobbejaan Schoepen gaan groeten, hebben nog wat rondgekeken, maar de stuifsneeuw en de kille wind waren niet van dien aard om ons lang op die locatie te houden. Net toen we onze wandeling wilden verder zetten zag ik het perceel waar onze Lichtaartse oud-strijders worden begraven. Temidden van het kleurloze wit en grijs dat overheerst op een plaats als deze in de winter, vielen de kleurtjes van de Belgische vlag toch wel heel erg op. Ik vond het een foto waard.
         

  12-03-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart Hinde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens mijn omzwerving doorheen de Lommelse bossen en natuurgebieden stond ik vandaag plots oog in oog met deze hinde. Voor alle duidelijkheid, er was een twee meter hoge afsluiting tussen ons in en daardoor voelde de schoonheid zich waarschijnlijk veilig en zette ze het niet op een lopen. Ik heb snel de camera tegen de draad gedrukt en enkele fotos gemaakt. Thuisgekomen bleek deze opname voldoende scherp om een uitsnijding te kunnen maken die precies paste tussen de mazen van de draad en zo lijkt het alsof ze in de vrije natuur rondloopt.    

  11-03-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart Koningsbos.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zondagavond. Soms ontbreken er enkelen en dan zie je weer enige leden die er al een hele tijd niet bij waren, maar in principe is het zo dat we binnen het vriendenclubje in onze motorclub een vaste afspraak hebben dat we op zondagavond samen ergens iets gaan drinken of nuttigen. Vandaag hadden we afgesproken dat het restaurant “Koningsbos” onze plek van genieten zou worden. Met z’n achten waren we present om van de cullinaire beloftes van het etablissement te genieten. Als fanatieke hobby-fotograaf onderbreek je dan even je smikkel-smikkel genot om de overige zeven collegas in het heetst van de strijd vast te leggen.   

  10-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 maart Zelfportret x 4
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dansen is de lust en het leven van de diverse generaties vrouwen in onze familie. Zowel mijn schatje Josee als schoondochter Sofie en kleinkind Julie zijn vaste klant bij Balance Healthcenter. Nu de nieuwe dansvoorstelling voor de deur staat zijn de repetities in volle gang en Josee heeft zich als vrijwilligster opgegeven om te helpen bij het kleden, en eventueel zal ze ook wat herstel- en naaiwerk doen bij het aanpassen en retoucheren van de outfits van de allerkleinste ballerinas. Ik wilde wel eens zo’n repetitie meemaken. Je weet maar nooit of er leuke fotos te schieten zijn. Al snel bleek het er toch allemaal nog wat te chaotisch aan toe te gaan in dit stadium van de voorbereiding. Ik kan maar beter bij de generale repetitie, in de zaal, met belichting en alles er op en er aan, gaan fotograferen lijkt me. Dat wil niet zeggen dat het fototoestel vandaag werkloos moest blijven he. Van op deze plek die ik strategisch uitgekozen had om te wachten tot het vrouwtje mee naar huis kon, zag ik plots dit viervoudige zelfportret. Dat er ook nog een Duvel in beeld staat is toeval natuurlijk. Dat er een matje ligt met Coca Cola Zero is waarschijnlijk het resultaat van enig professioneel photoshop-werk.  J

  09-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 maart Blauwe druifjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De allerte fietser kijkt niet alleen naar het verkeer, de weg en de te volgen route, het observeren van de omgeving en de natuur rondom is al even belangrijk in het verhogen van het genieten-gehalte van de tocht. Ik zag deze kleine blauwe frisse bloemetjes langs het fietspad en ik vond het een tussenstop waard. Sneeuwklokjes en toverhazelaars hebben we al gehad, krokusjes zijn ondertussen een zo groot cliché dat ik die ook maar even voorbij fiets maar deze blauwe druifjes leken me toch wel erg vroeg hun bijdrage te willen doen in het ontwaken van de natuur.  Thuisgekomen leerde de wikipedia me dat het inderdaad vanaf maart kan trouwens.
   Ik had alleen maar de Sigma 17-70 lens bij, maar eigenlijk heeft die wel behoorlijk wat macro mogelijkheden, je kunt er verrassend dicht mee op je onderwerp komen en nog scherp focussen en de scherptediepte bij f 2.8 is ook heel klein zodat de achtergrond mooi onscherp wordt.
  Voorbij komende collega-recreanten zullen het waarschijnlijk eigenaardig gevonden hebben dat er iemand op zijn buik in het gras lag met een fototoestel voor zijn neus, maar ik wilde de dappere vroege boodschappers van de lente nu eenmaal in zij-aanzicht en niet van boven af.

  08-03-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart De Jungle van de Balderij
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sedert deze namiddag kan ik me levendig voorstellen wat de ontdekkingsreizigers meegemaakt hebben tijdens hun exploratie van de Afrikaanse brousse. Ik ben namelijk vandaag de jungle van de Tielense Balderij in getrokken om een aartsmoeilijke cache te zoeken. Temidden van plassen, al dan niet aangelegde vijvers, poelen, waters waar je enkeldiep, kniediep of nog dieper in weg kon zinken, kreupelhout, struiken, wolfijzers en schietgeweren heb ik langs diverse invalswegen geprobeerd het verstopte kleinood te benaderen. Modder, omgevallen bomen, een vaak nauwelijks doordringbaar gordijn van dorenstruiken, kortom alle mogelijke hindernissen had de bedenker in gedachten toen hij het de argeloze hobbyist zo moeilijk mogelijk wilde maken. Als je dan eindelijk bij je doel geraakt, na op enkele meters van de GPS-coordinaten voor de zoveelste keer op een dood spoor rechtomkeer gemaakt te hebben, omdat het water weer eens te diep was, dan smaakt de overwinning natuurlijk dubbel zoet.
  Met de bijgevoegde foto ambieer ik geen schoonheidprijs te winnen in een of andere wedstrijd, ik vond het wel de moeite waard een aandenken te bewaren van de plek die me zoveel ellende bezorgde om er uiteindelijk te geraken.

  07-03-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 maart Fort Wommelgem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Binnen onze fotoclub vergaderen we elke week. We hebben dan vaak interessante onderwerpen op de agenda, gastsprekers en opdrachten, en, wat ook niet onbelangrijk is, we maken wel eens onderlinge afspraken omtrent wie er eventueel zin heeft om een of andere interessant geachte locatie eens mee te gaan bezoeken. Zo was ik meteen te vinden om in te gaan op het voorstel van collega Alex om samen eens naar het fort van Wommelgem te trekken. Ik was er nog nooit geweest en het moet gezegd, de verwachtingen werden ruimschoots ingelost.
  We hebben er een bijzonder geslaagde en vruchtbare fotografie-dag van gemaakt. Mijn oogst was rijk en afwisselend. Toen we op deze plek aangewandeld kwamen waren we allebei gecharmeerd door het mooie licht. Om beurten zochten we het beste standpunt en de meest geschikte kompositie. Dit leek me een mooi plaatje om vandaag als foto van de dag te tonen. Door de combinatie van invallend natuurlijk licht en kunstlicht, had ik het nog even moeilijk met de witbalans en dus koos ik maar voor de gemakkelijkste oplossing, namelijk een omzetting naar deze sepia-tint.  De fotos van Alex zie ik morgen op de wekelijkse vergadering wel.
   

  06-03-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 maart Lammetjes-tijd.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb dit jaar nog niet zoveel fietskilometers in de benen. Mijn trouwe tweewieler stond op enkele korte ritjes na al een hele tijd werkloos in de garage. Maar vandaag, met dit schitterend weer, hebben we met z’n tweeën flink van jetje kunnen geven. Ik ben naar Wuustwezel gefietst want de boodschap dat het lammetjes-tijd is op de boerderij was ook tot in Lichtaart doorgedrongen. Kleinzoon Nicolas wil later boer worden en onder het goedkeurend toeziend oog van papa Koen houdt ie er ondertussen enkele schapen op na. Twee ooien hadden deze morgen al voor nakomelingschap gezorgd, en twee gezonde tweelingen kwamen de veestapel vergroten. Uiteraard wilde ik aan het fotograferen gaan en één familie wilde wel even pozeren. Net toen ik zover was had een van de youngsters al wel beslist dat die njam njam lekkere uier toch wel veel interessanter was dan de tweevoeter die daar met dat zwarte ding stond te zwaaien.

  05-03-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!