Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  28-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Het Klankenbos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag met verwondering rondgelopen in het klankenbos in Neerpelt. Mijn geocache verslaving heeft me al op veel mij tot dan toe onbekende plekjes gebracht maar dit was toch wel een uitzonderlijke belevenis. Nadat ik mijn ding gedaan had en de GPS opgeborgen, ben ik uitgebreid van het opzet van het project gaan genieten. Ik heb een grote, rustige wandeling gemaakt door het bos en tussendoor allerlei klanksensaties en experimenten mogen ervaren.
  Het is niet de bedoeling in deze blog alle wetenswaardigheden van het klankenbos van naaldje tot draadje te gaan uiteenzetten, daar zou ik Google weer voor willen adviseren, of beter nog, ga er zelf eens kijken en luisteren. Wel wil ik even toch nog een keer de kruisbestuiving tussen mijn verschillende hobbies vermelden. Het fototoestel maakt mijn ontdekkings- en zoektochten ook altijd mee en de foto die ik vandaag wilde tonen is gemaakt van uit een enorme pijp. Als je er door de ronde deur in stapt en de wind blaast door het gat bovenin, zoals op een gigantische fluit,  dan is het net of er een trein op drie millimeter van je oren voorbij dendert.
  Dit is een plek om deze zomer terug te bezoeken samen met de kleinkinderen.
   

  28-01-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  27-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 januari Eerste verjaardag.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Volgers van deze blog zullen zich zonder twijfel herinneren dat een jaar geleden rond deze tijd er een, volgens mij, vertederende foto voorbijkwam van een moeder en pasgeboren kind. Juul werd het ventje gedoopt en hij organiseerde vandaag zijn eerste verjaardagsparty. Uiteraard kreeg hij daarbij enige hulp, op die leeftijd hoef je nog geen allesomvattend eigen initiatief te verwachten. De voltallige familie was aanwezig en zeker het meest jeugdige deel daarvan maakte van het gebeuren een speels, jolig, enthousiast feestje. Toen de onvermijdelijke taart voorbij kwam wist Juultje in eerste instantie niet meteen wat ie met dat brandende kaarsje moest aanvangen, maar na dat ie hulp gekregen had van enkele net iets oudere feestvierdertjes was ie wel de eerste die met volle overgave in de taart dook.     

  27-01-2013 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januari La Torre.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben vandaag met enkele medeleden van onze fotoclub naar Rijen geweest, helemaal in Nederland, om een studiedag omtrent audio-visuele producties mee te maken. Met heen- en terugrit bij geteld waren we van voor negen uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds van huis, en tijd om tussendoor zelf fotos te maken was er niet eigenlijk. Toen ik dus deze avond samen met het vrouwtje een hapje ging eten bij de italiaan in het dorp heb ik de camera voor een keer maar eens in de handen van de patron geduwd met de vraag of hij op het knopje wilde drukken. De tevreden brede glimlach die de aandachtige kijker ziet is de perfecte weergave van wat een goed wijntje en lekker eten met deze jongen kan doen…
  Restaurant La Torre is een van onze regelmatige toevluchtsoorden als wij uit eten willen gaan. Voor veel meer geld zijn er in onze regio zeker betere restaurants te vinden, maar als je over een eerlijke prijs-kwaliteits verhouding praat zou ik toch deze zaak durven aanbevelen.

  26-01-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari GPS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik realiseer me dat er de laatste tijd niet erg veel afwisseling zit in de fotos die ik dagelijks selecteer: sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Tja, het is nu eenmaal zo als je buiten komt. We hebben in deze streken statistisch gezien gemiddeld maar een tiental sneeuwdagen per jaar en dat quotum hebben we ondertussen overschreden. Van af zondag gaat het dooien zeggen ze, ik vind het dus helemaal niet erg tot dan van de gelegenheid gebruik te maken. Vandaag ging ik een cache zoeken in het natuurgebied Schoutenheide, ver weg van doorgaande en andere wegen. Ik heb dus de wagen geparkeerd aan de Korte Heide en vandaar vertrekkend, een lange mooie wandeling gemaakt. Om toch een beetje afwisseling in de genre-keuze te brengen vond ik het deze keer leuk mijn trouwe GPS eens te fotograferen. Hij poseerde gewillig voor me op een plek waarvan ie zelf zegde dat we nog 1,43 km te gaan hadden tot de vindplaats. Fotografisch gezien was het de bedoeling het toestel er scherp op te krijgen en de kijker de rest van het verhaal te laten zien in de foto.   

  25-01-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 januari De Pastorie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kwam deze avond van de vergadering van de fotoclub en toen ik langs de Pastorie wandelde merkte ik dat ze waarschijnlijk een laat feestje hadden want de verlichting was nog ingeschakeld. Ik zag mijn kans schoon, ben vlug naar huis gelopen - ik woon er maar goed 100m vanaf tenslotte, niet iedereen woont vlak bij een sterrenrestaurant - en heb zonder verder veel na te denken de camera en statief gehaald om snel deze nachtopname te maken. Lichtaart by night !!!   

  24-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 januari De Kruisberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Omdat het vrouwtje nog steeds een beetje ziekjes is ging ik de kleinkinderen van school halen in Herentals. Nu is er aan die wijkschool niet zo veel parkeergelegenheid en ik was vroeg vertrokken om zeker te zijn van een plaatske. Ik had iets te lezen meegenomen om de tijd te doden tijdens het wachten, maar eenmaal ter plekke, had ik een veel beter plan: het fototoestel heb ik ook altijd bij en waarom niet nog een keer de nabijgelegen kruisberg oplopen in deze winterse omstandigheden? De geschiedenis van de kruisweg en andere wetenswaardigheden zijn met een beetje slim googelen makkelijk te achterhalen. Met de zoektermen “Herentals”, “Kruiskapel”, “Kruisberg”, “Kruisweg” en “Grafkapel” kom je een heel eind.  Ik kan me bij deze dus beperken tot het vermelden dat de omgeving er feeëriek bij lag in het lage, mooie winterlicht en dat het zeker een aanbevolen wandeling is in dit deel van de Kempense Heuvelrug. Vandaag was ik best tevreden met de meegebrachte fotos. Dit is de Kruiskapel en één van de staties uit 1837, helemaal boven op de berg.   

  23-01-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 januari Vogelkijkhut
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als Josee aan de huistelefoon zegt dat ik niet thuis ben en dat ze niet weet waar ik uithang en als ik mijn GSM ook niet opneem, dan is er een kans dat je me hier vindt. Dit is de vogelkijkhut aan de rand van de Snepkensvijver. In dit seizoen zijn hier niet zo veel vogels om te fotograferen maar dan leent het decor zich weer tot kijkbare opnames. Er zijn nog wel andere kijkhutten die ik regelmatig bezoek, maar de Snepkensvijver is op slechts een kwartiertje fietsafstand en dat is voldoende om er een van mijn absolute favorieten van te maken, samen met het gegeven dat dit een uitzonderlijk mooi gebied is natuurlijk.

  22-01-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 januari Het Casino van Mol Gompel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geroutineerde urbex-fotografen zullen waarschijnlijk eens meewarig glimlachen bij het zien van deze opname. Toen ik vandaag toevallig ( ? ) op deze locatie terecht kwam viel mij meteen op hoe mooi dit gebouw is. Ondanks het verval mag het wel duidelijk zijn welke pracht en praal het vroeger uitstraalde. Ik heb de wagen even aan de kant gezet, net lang genoeg om een goed standpunt in te nemen en deze foto te schieten. Tijd om meer uitgebreid op exploratie te gaan had ik niet. Misschien valt het ook wel zwaar tegen als je eenmaal binnen bent…. Maar de kriebels om dat zelf eens te gaan uitzoeken zijn ondertussen toch maar mooi aanwezig. En mezelf kennende vrees ik dat die niet meer weg gaan tot ik daadwerkelijk ook het interieur met eigen ogen gezien heb.
  Wordt vervolgd vermoed ik.     

  21-01-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 januari Verjaardagswandeling.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Marie-Leen en haar beste vriendinnetje Lisa hadden dit jaar een best originele formule bedacht om hun gezamenlijk verjaardagsfeestje te organiseren. Eerst kwamen ze samen in het cafetaria van een plaatselijke manège - de dames houden van paarden - drankjes, hapjes en de traditionele cadeautjes horen immers bij een feestje, en daarna gingen ze in het natuurreservaat “de Kooldries”, een lange winterwandeling maken samen met de vriendjes en vriendinnetjes. Onderweg moesten ze dan regelmatig opdrachten vervullen en elkaar helpen of net proberen te misleiden… spelletjes, vraagstukken, wedstrijdjes en tussendoor ook al eens een versnapering of een warme choco… in de sportwereld zouden ze het teambuilding noemen, maar de meiden vonden het gewoon “keitof”. Wij ook trouwens want wij liepen de tocht mee achter onze camera. Een deel van het gezelschap konden we bij de ingang van het gebied even uit hun jeugdig enthousiasme halen om rustig te poseren voor een groepsfoto.

  20-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 januari Winterkoeien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goed of slecht weer, dat bestaat niet… hooguit kun je spreken over goede of slechte kleding of beter nog, over aangepaste of niet aangepaste kleding. Flink ingeduffeld kan een fikse wandeling best aangenaam zijn bij deze vriestemperaturen. Ik ben er deze namiddag dus maar even op uit getrokken met de camera en deze vier jongedames waren blijkbaar even verrast van mij te zien als ik van hen. Nieuwsgierig hielden ze mijn doen en laten nauwgezet in de gaten.
  Je verwacht dat koeien in dit seizoen op stal staan toch? Maar aan deze exemplaren was in generlei mate te zien dat ze op enige manier last hadden van de kou. Ze zagen er weldoorvoed, goed verzorgd en zeker niet kouwelijk uit. Ik vermoed dat zo’n koeienpelske ook wel de nodige bescherming biedt als het echt guur wordt. Het leek wel of ze gingen poseren toen ik aanlegde om deze foto te maken.
    

  19-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 januari Januskop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De naam van dit beeld is Zhijwaarts. Een Januskop is een oeroud symbool voor tegenstellingen en overgangen, voor begin en eind, voor goed en kwaad, maar ook voor eenheid in verscheidenheid. De naam komt van de Romeinse god Janus, waar ook de maand januari naar genoemd is.
  Ergens in de bossen van de Nederlandse gemeente Reusel, over de grens bij Postel, in the middle of nowhere staat dit beeld. Het staat op de natuurlijke waterscheidingslijn tussen het bekken van de Maas enerzijds en dat van de Schelde anderzijds, maar tezelfdertijd zinspeelt het op de scheiding tussen Belgie en Nederland. De grens tussen de noordelijke en de zuidelijke Nederlanden, hier vlakbij, werd eigenlijk al vastgelegd bij de vrede van Munster in 1648 en na de afscheiding van Belgie in 1839 definitief bekrachtigd.
  De volger van deze blog zal ondertussen wel begrepen hebben dat ik hier verzeild raakte tijdens het uitoefenen van een van mijn hobbies en deze foto is dan weer het resultaat van een andere…
    

  18-01-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 januari Keeses Molen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zullen het in groot Kasterlee een tijdje zonder Keeses Molen moeten doen. Het baken van herkenning voor toeristen die langs de Geelse Baan Kasterlee kwamen binnengereden is vandaag van zijn voetstuk gehaald. Het meest spectaculaire gedeelte van de werkzaamheden was helaas net achter de rug toen ik er langs gereden kwam. Maar toch is het niet meer dan logisch dat de nieuwsgierige fotograaf dan even de wagen aan de kant zet. De gigantische kraan had het molenhuis net naast zijn onderstel gezet en ik kon alleen maar het einde van de operatie vastleggen. Naar wij vernamen zal de restauratie wel enkele jaren in beslag nemen.
  Laten we hopen dat ie dan in al zijn pracht weer op de zelfde plek terug gezet wordt. De bouwgrond is daar nog al duur schijnt het… en likkebaardende promotoren zullen zonder twijfel goud zien in dat perceel.

  17-01-2013 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 januari Het Atomium
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het jaarlijks auto- en motorsalon op de Heysel in Brussel is een evenement dat wij nooit aan ons laten voorbij gaan. Met enkele vrienden gaan wij er elk jaar met de trein naar toe. En dat zullen we geweten hebben deze keer… Laat er net vandaag een zwaar ongeval gebeurd zijn aan een overweg in Nijlen. Onze terugreis werd daardoor een hindernissenparcours… met overstappen in propvolle inderhaast geregelde reisbussen, ommetjes naar alle stationnetjes in de omgeving in volle avondspits en tot overmaat van ramp belandden we ook nog eens in de file veroorzaakt door het ongeval. Als toetje mochten we in Herentals weer de trein in voor één halte tot Tielen, de vervangbus reed maar tot daar… weer wachten dus.
  Bijgaande foto heeft daar helemaal niks mee te maken natuurlijk, wel met de Heysel. Ik had me voorgenomen om als ik toch in de buurt was eerst het Atomium eens te gaan fotograferen. Ik heb geprobeerd de clichés te vermijden en afwijkende standpunten te zoeken. Dit is bvb. een samengestelde vertikale panoramabewerking van drie liggende fotos boven elkaar.  Zoals de steun onder de bol links boven al verraadt stond ik zowat onder de constructie. De lichte vervorming als gevolg van de bewerking en het perspectief moet je er maar bij nemen…

  16-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari De kapel van de Meren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vorige week waren we al eens op deze plek geweest, er was een geocache verstopt namelijk, en ik had me voorgenomen hier snel eens terug te komen als de weers- of lichtomstandigheden er rijp voor waren. Als voorbeeld van kruisbestuiving tussen de verschillende hobbies is dit meer dan duidelijk dacht ik zo. Ik had ingeschat dat de sneeuw die er vannacht gevallen deze locatie tot een schilderachtig tafereel zou omtoveren maar toen ik deze middag ter plaatse kwam bleek het toch net iets minder te zijn dan ik verondersteld had. Nauwelijks 10 km van thuis, in vogelvlucht, lag hier toch beduidend minder sneeuw. Maar echte winterpracht maken we in deze streken ook weer niet zo vaak mee dat ik hiervoor mijn neus zou ophalen. Aan de slag dan maar… ik heb de kapel langs diverse kanten bekeken en gefotografeerd en na streng selecteren bleven er een drietal opnames over waar uit het moeilijk kiezen was. Frontaal was misschien wel het sterkste beeld, maar daar zag je maar twee bomen eigenlijk, van de zijkant gezien zat er altijd wel een boom voor een of ander kapel-onderdeel, en daarenboven was de achtergrond dan ook een beetje druk, zodat het uiteindelijk deze opname werd van uit een schuine invalshoek: de kapel mooi tussen de twee rijen van drie bomen.   

  15-01-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 januari Holle Wegen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nieuwe lessenreeks die Josee aangevat heeft om haar computerkennis nog wat op te schroeven zal voortaan doorgaan op maandagvoormiddag. Jawel, maandagVOOR(!!!)middag… Dat compromitteert uiteraard zwaar de traditionele zondagavonden met de maten. Opstaan in het holst van de nacht, nog voor half acht nota bene, daar heb ik sowieso al een broertje aan dood, en dan nog op maandag… pfff. Maar goed, ons begin van de week zal er voortaan anders uitzien.
  Toen we vandaag dus in de loop van de namiddag terug thuis waren schoot er nog net voldoende tijd over om even wat beweging te nemen. Een rondje holle wegen van de Kempense Heuvelrug leek ons daarvoor, een zeer geschikte route... vandaag toch!!! Wij wonen er vlakbij he. Normaal ligt het hier behoorlijk modderig, daar kunnen de plaatselijke mountainbikers en joggers over meespreken, maar met dit vriesweer werd het plots zeer wandelbaar. Het fototoestel was natuurlijk ook van de partij en deze uit zeven vertikale shots samengestelde panoramabewerking toont het landschap net iets beter dan één enkele liggende foto zou kunnen.

  14-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 januari Boomklimmen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Daar moet je dus zo oud voor geworden zijn… dat was de teneur van de kommentaar die Josee leverde toen ik mezelf aan de samenvloeing van de Aa en de Grote Kalie tegen een knotwilg omhoog zwoegde omdat ik de quasi zekerheid had dat de gezochte cache daar zat. In dit seizoen is die top niet zo vol met groen lover namelijk en we hadden iets gezien wat op een bokaaltje leek.
  Bomen klimmen is een activiteit waarvan ik me vaag herinner dat ik er vroeger niet vies van was en als ik naar de kleinkids kijk dan merk ik dat die het ook nog altijd leuk vinden ondanks alle computerspellen en andere electronische alternatieven. Nu moest ik om met de arm tot in de kroon te kunnen niet hoger dan zeg maar 80 cm. van de grond, maar voor een gepensioneerde honderd-plusser vond ik het zelf toch een prestatie.
  De knotwilgen langs de Aa zijn een onderwerp waarvan ik vermoed dat alle fotografen in de omgeving er al wel eens mee aan de slag geweest zijn, en ik ben er vandaag zelf ook een tijdje mee bezig geweest, met enkele leuke shots als gevolg trouwens, maar na de voetbalfoto die ik gisteren van Josee plaatste, stond die er op dat ik deze opname, die zij met mijn camera maakte terwijl ik mijn ding deed, zou plaatsten. Ik wil niet zo ver gaan ook de titel te gebruiken die zij suggereerde: “ Oude aap in boom ”…
        

  13-01-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 januari Onvermoede talenten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voetbal is een wintersport. Wie gedacht had dat het plotse gure weer de jeugdploegen binnen zou houden kwam bedrogen uit. De U8 van Herentals werkten dus hun zaterdagvoormiddag wedstrijd af zoals gepland. En uiteraard gingen oma en pake Pol kijken hoe Jefke het er van af bracht. Pake Pol was zoals altijd fotograaf van dienst en de glorieuze 16-0 overwinning werd in plaatjes vastgelegd. Maar tussendoor keek pake Pol ook wel eens naar gebeurtenissen naast het terrein. Toen de jeugd een bal verloren trapte naar een er naast liggende grasmat was oma er als de kippen bij om er naar toe te spurten en die met een droge knal terug te schieten. Nooit geweten dat oma dit soort onvermoede verborgen  talenten had. De meer voor de hand liggende plaatjes van de prestaties van onze oogappel plaats ik wel op facebook voor wie er interesse in heeft.  

  12-01-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  11-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari Gevonden !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De kleinkinderen blijven natuurlijk een van de lievelingsonderwerpen als er gefotografeerd wordt. Twee derde van de verzameling heb ik hier vereeuwigd na een succesvolle zoektocht. Als we er samen op uit trekken om geocachekes te zoeken zijn zij zonder twijfel het meest enthousiaste, lenige en onvermoeibare deel van ons team. Het enthousiasme heeft misschien te maken met het feit dat ze één euro per gevonden cache krijgen, maar toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat ze het ook echt leuk vinden. Houden zo zou ik zeggen, dan moet ik tenminste mijn oude knoken niet in de meest onmogelijke houdingen wringen om moeilijk bereikbare verstopplaatsen te onderzoeken… en met 35 kg klim je ook al eens makkelijker ergens op dan met een veelvoud daarvan. J

  11-01-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 januari Avondlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was vandaag in Nederlands Zuid Limburg. Toen ik naar huis reed ergens in de buurt van de metropool Illekaove richting Roosteren kon ik niet anders dan de wagen even aan de kant te zetten. De ochtend en de avond zijn sowieso al de meest dankbare momenten om te fotograferen, maar dit vond ik toch wel heel speciaal. Zo’n warm avondlicht was meer dan één foto waard vond ik. Vóór mij was er al een dreigende donkere lucht die aankondigde dat het mooi-weer-intermezzo nu lang genoeg geduurd had en achter mij kwam de erg lage zon nog net even boven een wolkenband piepen om het landschap in een gouden gloed te zetten. Dat kun je als liefhebber niet aan je laten voorbij gaan he…

  10-01-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 januari Tweedehands
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een snijtafel om passe-partouts te maken voor gebruik in onze fotoclub, dat zagen we wel zitten. Nadat we een bod hadden gedaan op de internetveiling – 350 € leek ons niet te veel – hadden we een brief gekregen om ons te vertellen dat er een kijkdag was op 09 januari ( vandaag dus ) van 10h00 tot 12h00. We hebben een tijd vruchteloos gezocht naar het adres uit het briefhoofd, langs het kanaal in Ravels tot een hulplijn-telefoontje ons leerde dat de spullen nu opgeslagen waren in een loods aan het industrieterrein van Poppel… dat waren ze vergeten te vertellen blijkbaar.
  Langs het kanaal rond dwalend hou je de ogen natuurlijk goed open voor alle mogelijke interessante onderwerpen en als je medepassagiers ook fotografen zijn is het vanzelfsprekend dat die er geen bezwaar tegen hebben dat je even stopt om een foto te maken. Meer zelfs, Alex opperde plots: “ He zou dat niks zijn voor jouw blog? “… Zeker weten. Ik had maar even nodig om een goed standpunt te vinden om deze tweedehands funcar vast te leggen. Er zijn precies wel nog enkele kosten aan…
   

  09-01-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!