Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  17-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 januari Keeses Molen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zullen het in groot Kasterlee een tijdje zonder Keeses Molen moeten doen. Het baken van herkenning voor toeristen die langs de Geelse Baan Kasterlee kwamen binnengereden is vandaag van zijn voetstuk gehaald. Het meest spectaculaire gedeelte van de werkzaamheden was helaas net achter de rug toen ik er langs gereden kwam. Maar toch is het niet meer dan logisch dat de nieuwsgierige fotograaf dan even de wagen aan de kant zet. De gigantische kraan had het molenhuis net naast zijn onderstel gezet en ik kon alleen maar het einde van de operatie vastleggen. Naar wij vernamen zal de restauratie wel enkele jaren in beslag nemen.
  Laten we hopen dat ie dan in al zijn pracht weer op de zelfde plek terug gezet wordt. De bouwgrond is daar nog al duur schijnt het… en likkebaardende promotoren zullen zonder twijfel goud zien in dat perceel.

  17-01-2013 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 januari Het Atomium
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het jaarlijks auto- en motorsalon op de Heysel in Brussel is een evenement dat wij nooit aan ons laten voorbij gaan. Met enkele vrienden gaan wij er elk jaar met de trein naar toe. En dat zullen we geweten hebben deze keer… Laat er net vandaag een zwaar ongeval gebeurd zijn aan een overweg in Nijlen. Onze terugreis werd daardoor een hindernissenparcours… met overstappen in propvolle inderhaast geregelde reisbussen, ommetjes naar alle stationnetjes in de omgeving in volle avondspits en tot overmaat van ramp belandden we ook nog eens in de file veroorzaakt door het ongeval. Als toetje mochten we in Herentals weer de trein in voor één halte tot Tielen, de vervangbus reed maar tot daar… weer wachten dus.
  Bijgaande foto heeft daar helemaal niks mee te maken natuurlijk, wel met de Heysel. Ik had me voorgenomen om als ik toch in de buurt was eerst het Atomium eens te gaan fotograferen. Ik heb geprobeerd de clichés te vermijden en afwijkende standpunten te zoeken. Dit is bvb. een samengestelde vertikale panoramabewerking van drie liggende fotos boven elkaar.  Zoals de steun onder de bol links boven al verraadt stond ik zowat onder de constructie. De lichte vervorming als gevolg van de bewerking en het perspectief moet je er maar bij nemen…

  16-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari De kapel van de Meren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vorige week waren we al eens op deze plek geweest, er was een geocache verstopt namelijk, en ik had me voorgenomen hier snel eens terug te komen als de weers- of lichtomstandigheden er rijp voor waren. Als voorbeeld van kruisbestuiving tussen de verschillende hobbies is dit meer dan duidelijk dacht ik zo. Ik had ingeschat dat de sneeuw die er vannacht gevallen deze locatie tot een schilderachtig tafereel zou omtoveren maar toen ik deze middag ter plaatse kwam bleek het toch net iets minder te zijn dan ik verondersteld had. Nauwelijks 10 km van thuis, in vogelvlucht, lag hier toch beduidend minder sneeuw. Maar echte winterpracht maken we in deze streken ook weer niet zo vaak mee dat ik hiervoor mijn neus zou ophalen. Aan de slag dan maar… ik heb de kapel langs diverse kanten bekeken en gefotografeerd en na streng selecteren bleven er een drietal opnames over waar uit het moeilijk kiezen was. Frontaal was misschien wel het sterkste beeld, maar daar zag je maar twee bomen eigenlijk, van de zijkant gezien zat er altijd wel een boom voor een of ander kapel-onderdeel, en daarenboven was de achtergrond dan ook een beetje druk, zodat het uiteindelijk deze opname werd van uit een schuine invalshoek: de kapel mooi tussen de twee rijen van drie bomen.   

  15-01-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 januari Holle Wegen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nieuwe lessenreeks die Josee aangevat heeft om haar computerkennis nog wat op te schroeven zal voortaan doorgaan op maandagvoormiddag. Jawel, maandagVOOR(!!!)middag… Dat compromitteert uiteraard zwaar de traditionele zondagavonden met de maten. Opstaan in het holst van de nacht, nog voor half acht nota bene, daar heb ik sowieso al een broertje aan dood, en dan nog op maandag… pfff. Maar goed, ons begin van de week zal er voortaan anders uitzien.
  Toen we vandaag dus in de loop van de namiddag terug thuis waren schoot er nog net voldoende tijd over om even wat beweging te nemen. Een rondje holle wegen van de Kempense Heuvelrug leek ons daarvoor, een zeer geschikte route... vandaag toch!!! Wij wonen er vlakbij he. Normaal ligt het hier behoorlijk modderig, daar kunnen de plaatselijke mountainbikers en joggers over meespreken, maar met dit vriesweer werd het plots zeer wandelbaar. Het fototoestel was natuurlijk ook van de partij en deze uit zeven vertikale shots samengestelde panoramabewerking toont het landschap net iets beter dan één enkele liggende foto zou kunnen.

  14-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 januari Boomklimmen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Daar moet je dus zo oud voor geworden zijn… dat was de teneur van de kommentaar die Josee leverde toen ik mezelf aan de samenvloeing van de Aa en de Grote Kalie tegen een knotwilg omhoog zwoegde omdat ik de quasi zekerheid had dat de gezochte cache daar zat. In dit seizoen is die top niet zo vol met groen lover namelijk en we hadden iets gezien wat op een bokaaltje leek.
  Bomen klimmen is een activiteit waarvan ik me vaag herinner dat ik er vroeger niet vies van was en als ik naar de kleinkids kijk dan merk ik dat die het ook nog altijd leuk vinden ondanks alle computerspellen en andere electronische alternatieven. Nu moest ik om met de arm tot in de kroon te kunnen niet hoger dan zeg maar 80 cm. van de grond, maar voor een gepensioneerde honderd-plusser vond ik het zelf toch een prestatie.
  De knotwilgen langs de Aa zijn een onderwerp waarvan ik vermoed dat alle fotografen in de omgeving er al wel eens mee aan de slag geweest zijn, en ik ben er vandaag zelf ook een tijdje mee bezig geweest, met enkele leuke shots als gevolg trouwens, maar na de voetbalfoto die ik gisteren van Josee plaatste, stond die er op dat ik deze opname, die zij met mijn camera maakte terwijl ik mijn ding deed, zou plaatsten. Ik wil niet zo ver gaan ook de titel te gebruiken die zij suggereerde: “ Oude aap in boom ”…
        

  13-01-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 januari Onvermoede talenten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voetbal is een wintersport. Wie gedacht had dat het plotse gure weer de jeugdploegen binnen zou houden kwam bedrogen uit. De U8 van Herentals werkten dus hun zaterdagvoormiddag wedstrijd af zoals gepland. En uiteraard gingen oma en pake Pol kijken hoe Jefke het er van af bracht. Pake Pol was zoals altijd fotograaf van dienst en de glorieuze 16-0 overwinning werd in plaatjes vastgelegd. Maar tussendoor keek pake Pol ook wel eens naar gebeurtenissen naast het terrein. Toen de jeugd een bal verloren trapte naar een er naast liggende grasmat was oma er als de kippen bij om er naar toe te spurten en die met een droge knal terug te schieten. Nooit geweten dat oma dit soort onvermoede verborgen  talenten had. De meer voor de hand liggende plaatjes van de prestaties van onze oogappel plaats ik wel op facebook voor wie er interesse in heeft.  

  12-01-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  11-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari Gevonden !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De kleinkinderen blijven natuurlijk een van de lievelingsonderwerpen als er gefotografeerd wordt. Twee derde van de verzameling heb ik hier vereeuwigd na een succesvolle zoektocht. Als we er samen op uit trekken om geocachekes te zoeken zijn zij zonder twijfel het meest enthousiaste, lenige en onvermoeibare deel van ons team. Het enthousiasme heeft misschien te maken met het feit dat ze één euro per gevonden cache krijgen, maar toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat ze het ook echt leuk vinden. Houden zo zou ik zeggen, dan moet ik tenminste mijn oude knoken niet in de meest onmogelijke houdingen wringen om moeilijk bereikbare verstopplaatsen te onderzoeken… en met 35 kg klim je ook al eens makkelijker ergens op dan met een veelvoud daarvan. J

  11-01-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 januari Avondlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was vandaag in Nederlands Zuid Limburg. Toen ik naar huis reed ergens in de buurt van de metropool Illekaove richting Roosteren kon ik niet anders dan de wagen even aan de kant te zetten. De ochtend en de avond zijn sowieso al de meest dankbare momenten om te fotograferen, maar dit vond ik toch wel heel speciaal. Zo’n warm avondlicht was meer dan één foto waard vond ik. Vóór mij was er al een dreigende donkere lucht die aankondigde dat het mooi-weer-intermezzo nu lang genoeg geduurd had en achter mij kwam de erg lage zon nog net even boven een wolkenband piepen om het landschap in een gouden gloed te zetten. Dat kun je als liefhebber niet aan je laten voorbij gaan he…

  10-01-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 januari Tweedehands
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een snijtafel om passe-partouts te maken voor gebruik in onze fotoclub, dat zagen we wel zitten. Nadat we een bod hadden gedaan op de internetveiling – 350 € leek ons niet te veel – hadden we een brief gekregen om ons te vertellen dat er een kijkdag was op 09 januari ( vandaag dus ) van 10h00 tot 12h00. We hebben een tijd vruchteloos gezocht naar het adres uit het briefhoofd, langs het kanaal in Ravels tot een hulplijn-telefoontje ons leerde dat de spullen nu opgeslagen waren in een loods aan het industrieterrein van Poppel… dat waren ze vergeten te vertellen blijkbaar.
  Langs het kanaal rond dwalend hou je de ogen natuurlijk goed open voor alle mogelijke interessante onderwerpen en als je medepassagiers ook fotografen zijn is het vanzelfsprekend dat die er geen bezwaar tegen hebben dat je even stopt om een foto te maken. Meer zelfs, Alex opperde plots: “ He zou dat niks zijn voor jouw blog? “… Zeker weten. Ik had maar even nodig om een goed standpunt te vinden om deze tweedehands funcar vast te leggen. Er zijn precies wel nog enkele kosten aan…
   

  09-01-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 januari Twee reetjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De kleinkinderen zijn er dol op, ik ook trouwens, om heel andere redenen evenwel - tegen een goed reegebraad zal ik zeker nooit neen zeggen … J
  Toen ik de GC41DQY aan het zoeken was voelde ik mij bekeken door vele ogen. Van achter de draad een eindje verderop waren het deze keer geen muggles of dreuzels, maar tientallen geiten, reeën, eenden, ganzen, ezels en wat al meer kwekkende, piepende, blerende, mekkerende of balkende parkbewoners die mij in de gaten hielden.
  Na een succesvolle jacht wilde ik tonen dat de interesse wederkerig was en met het fototoestel in aanslag gaf ik deze volwassen bambis de nodige aanwijzingen hoe ze moesten gaan staan in verband met de kompositie die ik in gedachten had… Ik zou ze zelf niet beter gezet kunnen hebben.

  08-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 december De tunnel van de schande
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Urbex is niet meteen mijn eerste keuze in de fotografie, maar dat wil niet zeggen dat ik mij nooit eens aan het genre waag. Voor de oningewijden, urbex is de afkorting van urban exploration en de fotograaf die de urbex-toer opgaat zoekt verlaten en vervallen panden en gebouwen. Doordat de lichtomstandigheden vaak minder goed zijn wordt er veel gebruik gemaakt van HDR ( meerdere belichtingen samenvoegen tot één foto ) en dat levert vaak spectaculaire plaatjes op. De foto die ik hierbij toon hoort strikt genomen niet in deze categorie thuis, het is trouwens ook geen HDR. Dit is weliswaar behoorlijk vervallen, maar verlaten is dit alleszins niet, integendeel. Dit is de dagelijkse realiteit voor de voetgangers en fietsers die in Turnhout de Steenweg op Zevendonk willen oversteken richting sporthal of stadspark. Toen ik hier stond te fotograferen kwam er een ouder echtpaar naar me toe om te vragen of ik van “de Gazet” was en of ik een reportage aan het maken was over de “tunnel van de schande”… Ik heb ze met een stalen gezicht geantwoord dat ik eigenlijk een artikel aan het maken was over Ouagadougou maar dat ik het geld niet had om naar Afrika te vliegen en dat ik daarom de fotos maar hier maakte. J

  07-01-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 januari Slechte foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is een foto, of liever, de bewerking van een foto die ik gisteren heb gemaakt. Ik kon deze echter niet meteen plaatsen. Dat zit zo namelijk…
  De nieuwe-jaars-activiteiten gaan maar door. Gisteren was er de jaarlijkse kaas- en wijn avond van de fotoclub. Het is dan de traditie dat we allemaal een, zelf in elkaar geknutseld, in neutraal krantenpapier verpakt cadeau meebrengen dat iets met fotografie te maken heeft. De leden moeten dan proberen te raden van wie het betreffende werkstuk is. Nu had ik het plan opgevat een minder gekende uitspraak van Henri Cartier-Bresson ( die van “le moment décisif” ) te illustreren. “Je eerste 10000 fotos zijn je slechtste”… In deze digitale tijden mogen we dat getal gerust met 10 vermenigvuldigen maar Bresson deed het nog allemaal analoog, dit ter zijde. Ik heb dus alle fotografische fouten die ik kon bedenken in één foto gestopt. Mijn onderwerp staat maar half op de foto, is onscherp, de foto is scheef - het water loopt langs links uit het kanaal -, er zit een vinger voor de lens, er is een ( gelukkig kunstmatige ) sensorvlek, veel te veel ruis, de horizon in het midden, vignettering in de hoeken… kortom, ik heb me behoorlijk geamuseerd. Fijne bijkomstigheid was dat niemand geraden heeft dat ie van mij kwam.
  Als ik dit gisteren op deze blog had geplaatst dan zouden eventuele volgers onder de medeleden dit al gezien hebben en was de verrassing er af. Daarom vandaag dus.

  06-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 januari Gestroomlijnde Fietsmobielen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onderweg met de wagen tussen Bobbejaanland en St. Jozefs-Olen reden wij voorbij twee gestroomlijnde fietsmobielen. Dat leek mij meteen interessant genoeg om over de kanaalbrug op de parking te stoppen en te wachten tot ze zouden voorbij komen… leuke fotos gegarandeerd toch? Sneller dan ik verwachtte kwamen de piloten al aangezoefd in hun blitse dingen, ik had nauwelijks de tijd gehad om mijn toestel te nemen en de instellingen aan te passen. Ik meen toch dat ik ze er goed op heb staan. De bedenking die ik mij daarbij maakte is: hoe moet ik ooit mijn voluptueuze superlichaam in zo’n banaan wringen, laat staan er onbeschadigd uithalen???

  05-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 januari Een goed getapte pint
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is de periode van de nieuwjaarsrecepties. Ook in rusthuis Hoevezavel denken ze daar jaarlijks aan. De bewoners, het personeel, de vrijwilligers ( wij dus ), de notabelen en nog wel enige andere bevolkingsgroepen bliezen vandaag verzamelen in het dienstencentrum “ het Trefpunt “. Organisatorisch is zoiets natuurlijk een immense aangelegenheid. Er worden nogal wat taken toebedeeld aan medewerkers die normaal gezien in totaal andere sectoren actief zijn en zo mochten wij het meemaken dat een jonge schoonheid ( Heidi vroeg ons haar naam niet te vernoemen, dat zullen we verder dan ook niet doen ) achter de tapkramen werd geposteerd om ons te voorzien van goed getapte biertjes. In het begin bleek dat niet zo makkelijk. Na enig oefenen evenwel – en het moet gezegd, wij gaven haar daar ruimschoots de gelegenheid toe – kwam er zowaar plotsklaps een ( bijna ) perfecte pint voorbij. Ik had het fototoestel schietensklaar en kon twee sprekende gelaatsuitdrukkingen in één plaatje vangen. Vooraan de dame in kwestie, die hoopvol en tezelfdertijd zegevierend in onze richting kijkt terwijl ze de glorie van het succes al proeft en achteraan een collega die stomverbaasd en enthousiast klaar staat om mee te vieren.

  04-01-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 januari Olen Shopping center
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de dingen waar ik een hartsgrondige hekel aan heb is shoppen en winkelen. En laat mijn lieve wederhelft nu net daar een grote liefhebster van zijn. Niet moeilijk te begrijpen dus dat ik ieder jaar met groeiende ongerustheid de eerste week van januari voel naderen want…. SOLDEN !!! Vandaag was het dus weer van dattume… Als solidaire echtgenoot vergezelde ik Josee naar het shopping center in Olen, niet zonder dat ik enkele toegevingen bedongen had. Zo zou ik haar afzetten, dan enkele cachekes gaan zoeken in de buurt, dan een Duvelke gaan drinken in de Bastiaen en wat fotos maken van de omgeving, waarna we samen de verdere strooptocht langs de afgeprijsde spullen zouden maken. Het schattenjagen viel evenwel behoorlijk in het water ( Frank had nochtans gezegd dat we het in de loop van de namiddag droog zouden houden ) en toen ik enkele minder spectaculaire uitstalramen van niet eens zo overvolle winkels had kunnen maken richtte ik mijn pijlen op de interessante tent-zeilconstructie die centraal in het complex de aandacht opeist. Het licht was niet echt optimaal, maar de eenzame kerstboom die wat sfeer probeerde te brengen was dan weer een pluspunt dat wellicht volgende week verdwenen is. Enfin, dit is een eerder toevallige keuze uit de serie die ik schoot en, … tot mijn grote opluchting vond Josee het op dat moment ook welletjes en zijn we een hapje gaan eten… ( Italiaan, La Torre in Lichtaart )  

  03-01-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 januari Het Stationnetje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gedoe rond de feesten en de jaarwisseling is gelukkig zonder al te veel schade aan te richten weer voorbij en dus herneemt het gewone leven zijn gangetje. Met zulk mooi weer als vandaag gaat deze jongen natuurlijk weer achter zijn hobbies aan, het vrouwtje wilde best mee. Regio Larum en Olen had ik uitgekozen om al fietsend en fotograferend te gaan geocachen… of moet ik zeggen al geocachend en fotograferend te gaan fietsen… of… J
  Op alle gebied was de oogst uitstekend te noemen en tevreden terug naar huis kerend maakten we een tussenstop in het stationnetje van OLV. Olen. De wachtzaal van het oude NMBS-stationsgebouw hebben ze omgetoverd tot een oergezellig bruin café, en in dat soort etablissementen verblijven we graag. In dit geval wordt de aantrekkingskracht nog verhoogd door het feit dat het jenever- en bier museum er aan vast zit. Als je ziet wat voor een verzameling ze daar hebben, tja, dan komt het water je toch in de mond zeker?
  Ook in de gelagzaal heb ik uiteraard enkele fotos gemaakt. Flitsen was natuurlijk niet aan de orde en dus moest de lichtgevoeligheid maar flink naar omhoog om de sluitertijd aanvaardbaar te houden. Dit is wat de 50D er met Iso 800 van brouwde. Enkele fotos van het biermuseum zal ik op mijn Facebook-pagina zetten.
   

  02-01-2013 om 23:35 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 januari Een nieuwe start
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zo, welkom op mijn nieuwe blog. Er is buiten het adres eigenlijk niets veranderd. Of toch… ik ga nog steeds elke dag een foto proberen te maken en daar enige duiding rond geven, maar het zou best kunnen dat ik ooit eens enkele dagen niet on line kan en dus met enige vertraging mijn zelf opgelegde dagelijkse plicht ga doen. Het is namelijk vorig jaar enkele keren voor gekomen dat ik een geplande reis, of een evenement moest missen omdat er ter plekke of in de omgeving geen internet was. Om dat niet meer mee te maken gun ik mezelf dus nu een beetje meer vrijheid. Katers na zware nachten behoren ook tot de toegelaten redenen tot uitstel, hoewel ik vandaag van mijn hart een steen gemaakt heb en zowel de oude blog afgesloten als de nieuwe opgestart heb.
  O ja, indien je hier toevallig voor het eerst voorbij komt en je alsnog wilt zien hoe mijn 2012 er uit zag… het adres van de oude blog was en is nog steeds:
  http://www.bloggen.be/2012in366fotos/

  01-01-2013 om 19:03 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!