Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  24-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari Bolderkar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was vandaag carnavalsfeest voor de bewoners van zorgtehuis Hoevezavel. Uiteraard waren ook familie, kennissen en vrijwilligers uitgenodigd om in de feestvreugde te delen en dientengevolge was deze jongen met het vrouwke, de Eos 6D en Phaido present. Ik was van plan om weer veeeel fotos te schieten en omdat bij vorige gelegenheden al gebleken was dat een extreem hoge ISO-waarde toch niet alleen zaligmakend is voor gestoken scherpe binnenhuis-fotos en ook al omdat de 4 AA batterijtjes die in mijn opzet-flash voor de stroom moeten zorgen toch wel erg snel leeg geraken en de wachttijd voor een volgende flits na zo’n 30 à 40 fotos wel eens wil oplopen tot 3, 4 of 5 seconden had ik me eindelijk maar eens een extern power pack aangeschaft. Dat bleek achteraf gezien een meer dan geslaagde zet. Maar nog voor we in de zaal waren kon ik dit beeld al schieten en ik wist meteen dat dit wel eens iets voor deze blog kon zijn. De kleuters van het nabijgelegen schooltje kwamen ook even acte de présence geven en die kwamen ongeveer samen met ons aan bij het tehuis. Deze drie ukjes werden door de juffen naar binnen gereden in een bolderkar en ik kon niet snel genoeg de ISO waarde toch maar naar omhoog brengen want om de flash er op te zetten en dat power pack aan te sluiten had ik geen tijd.
  ISO 1000  -  f 5,6  -  1/50           


  24-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 februari Osso bucco
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat het vrouwke een echte keukenprinces is heb ik al eerder verteld meen ik, maar het kan nooit kwaad dat nog eens te herhalen. Gisteren had ze osso bucco gemaakt en dan maakt ze altijd ineens genoeg voor twee dagen ( eigenlijk nog meer J ) want de tweede dag is dat altijd nog net iets lekkerder.
  Vandaag waren de twee bengels uit Herentals te gast en Jefke wilde zich liever niet wagen aan het onbekende gerecht, hij werd op zijn wenken bediend door het vrouwke en genoot zichtbaar van een ovenschotel. Julie daarentegen die wel het risico genomen had vond het duidelijk toch maar niks, maar dan staan we er op dat ze minimaal toch proeft van wat er op haar bord ligt… Het was niet van harte. Vroeg of laat zal ze wel leren dit te appreciëren.    


  23-02-2017 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 februari Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je hoeft niet altijd te geloven wat ik vertel natuurlijk. Ergens in dit artikel zit enig “alternatief nieuws” verborgen, om het maar eens met een Trumpiaanse term te zeggen…
  We proberen in onze fotoclub regelmatig andere invalshoeken te bedenken om tot originele plaatjes te komen. Zo kwam het idee voorbij dat we in plaats van er samen op uit te trekken om te fotograferen – met als resultaat dat er veel vergelijkbare fotos geschoten worden – ook eens een locatie moesten kiezen waar iedereen op andere tijdstippen, apart aan de slag gaat. Zo krijg je alleszins van iedereen afwisselende, andere fotos waarbij niemand over de schouder van iemand anders staat mee te fotograferen.
  Op deze plek en bij deze gelegenheid  koos ik voor een groepsfoto. Mijn drie broers waren op bezoek, wij zijn een één-eiige vierling, en ik kon ze er toe overhalen samen met het vrouwtje en mezelf de gekozen locatie eens te bezoeken. We keuvelden en hadden het zeer naar de zin terwijl het vrouwke diverse keren op het knopje drukte.  


  22-02-2017 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari Brievenbussen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je wordt er niet vrolijk van, grijze dagen en een aanslepende verkoudheid… liefst van al was ik terug tussen de lakens gekropen deze middag. Maar dan wil je toch nog iets van de dag maken en ga je alsnog even aan de wandel met de woef, niet te ver want de fysieke paraatheid is way below zero…
  Onderweg, midden in het bos, staan deze brievenbussen sedert jaar en dag gezellig samen, er is verder in de omgeving nauwelijks een teken van bewoning, maar er zijn duidelijk mensen die hier post verwachten. Dat het nummer 1 tussen 48 en 33 woont vind ik wel een beetje raar en helemaal fiks uitgelijnd staan ze niet, het lijkt er eerder op dat ze een beetje aangeschoten zijn… ( ik ken het gevoel ), nummer 33 wenst trouwens geen reclame te ontvangen. Ik vond het wel een leuk beeld waar je hele verhalen bij kunt bedenken maar de hoofdreden waarom ik dit deze keer fotografeerde is dat ik op deze manier toch een beetje kleur in de dag kan brengen.   


  21-02-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 februari Dessertlepeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gevecht met de verkoudheid is nog niet gewonnen moest ik vandaag weer ervaren. Ik blijf op de sukkel. Ik vind gewoon de fut niet om er op uit te trekken en nieuw fotowerk te gaan oogsten. Gelukkig heb ik altijd wel wat creatieve mogelijkheden achter de hand.
  Vorige zaterdag mocht ik fotos maken op het feest bij 15 jaar samen en 10 jaar huwelijk van Gust en Brigitte. Naast de voor de hand liggende fotos van feestelingen, gasten en alles eromheen probeer ik bij dergelijke gelegenheden ook altijd oog te hebben voor details en zo kreeg ik vóór het dessertbuffet geserveerd zou worden een tafeltje in de gaten waarop een aantal dessertlepeltjes mooi geschikt lagen te wachten om gebruikt te worden. Een foto is dan snel meegepikt natuurlijk en vandaag heb ik die eens door het filter “Poolcoordinaten” gehaald in Photoshop –  de inmiddels welgekende Little-Planet-bewerking – en dit is het resultaat.     


  20-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 februari Repetitie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze middag nog eens naar Balance Health Center gereden om enkele stukjes repetitie mee te pikken en er fotos van te maken voor de documentatie over het komende showprogramma. Makkelijk fotograferen is het er niet en ik zie het ook als een uitdaging voor mezelf. Een zwarte vloer brengt gehaaid de lichtmeting in de war en door de volledige spiegelwand ben je, zeker als je flitst, bijna verplicht richting straatkant te fotograferen tenzij je een of ander effect zoekt in die spiegels natuurlijk… maar dan heb je weer last van tegenlicht. Repetitie is het niet alleen voor de dansers maar ook voor de fotograaf.
  Ik ben er ondertussen ongeveer achter welke instellingen het meeste kans op succes opleveren en het percentage “goede” opnames groeit met elke repetitie. Een sluitertijd van 1/160 klinkt logisch als je flitst natuurlijk en een niet te groot diafragma van 8 of 9 zorgt er voor dat de scherptediepte groot genoeg is om een iets bredere - of noem het diepere - groep van voor tot achter aanvaardbaar scherp te krijgen. Blijft het vinden van een bijhorende ISO-waarde om het rekensommetje te laten kloppen. In dit geval was dat ISO 800. Maar dan zijn we er nog niet want de ETTL stand van de flash bleek toch te weinig licht op te leveren en daar moest ik één stop extra compenseren. Het klink allemaal wat moeilijk natuurlijk en ik geef graag toe dat dit meer het resultaat is van uitproberen en leren van je fouten dan van pure kennis
  J.   


  19-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari Polonaise
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gust en Brigitte vierden vandaag hun vijftiende jaar samen en hun tiende huwelijksverjaardag. Of ik enkele fotos wilde maken tijdens het feest? Ja natuurlijk…
  De gang der zaken bij dit soort gelegenheden is ons nog zeer bekend, we hebben tijdens onze carriere honderden dergelijke feesten muzikaal omlijst. Het verwonderde ons dan ook geenszins dat er op een bepaald moment een soort Polonaise zou voorbij komen waarbij de deelnemers doorheen een tunnel gevormd door de mede-deelnemers moesten lopen. Precies op dat punt stond ik klaar met de camera natuurlijk.

  18-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 februari La Chapelle de Bages 2010
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zijn moeilijke tijden voor Tournee Minerale deelnemers. De verleidingen vliegen je langs alle kanten rond de oren. Nu ben ik niet echt een officiële deelnemer, ik heb me nooit ingeschreven of zo, maar in een vlaag van overmoed heb ik ooit gesteld dat ik daar vrijblijvend best wilde aan mee doen. Ik had er ook meteen bij verteld dat ik mijn eigen regels wel zou maken en dat in het buitenland en bij speciale gelegenheden ik me niet verplicht zou voelen associaal uit de gezelligheid te stappen…
  Vanavond hadden we een feestje met enkele bijzondere vrienden in Aarschot, het vrouwtje was erbij als mogelijke chauffeur voor de terugweg en de door de gastvrouw geserveerde dranken waren van dien aard om mijn verzet snel te laten smelten. Een snelle blik op Wivino had me er trouwens van overtuigd dat ik dit niet mocht aan me laten voorbij gaan. Ik geef het toe… ik heb weer gefaald… Alweer een dag die ik in maart zal moeten inhalen. Da’s trouwens ook een regel die ik er bij gemaakt heb: elke dag met alcohol in februari wordt gecompenseerd door een alcoholvrije dag in maart… Ik hoop dat maart voldoende dagen heeft
  J
  Het zal nog wel een tijdje duren voor ik eens de resultaten van een aaneengesloten maand zonder zal mogen ervaren, maar voorlopig leef ik voldaan in de wetenschap en met de praktijkervaring dat die Chapelle de Bages 2010 een verdomd mooi wijntje is.
  Morgen is er weer een feestje in Ter Venne in Langdorp deze keer. Zoals ik al zegde: het zijn harde tijden en… hoeveel dagen zijn er ook alweer in maart?

   


  17-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 februari Girls just wanna have fun
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zullen in de loop van de volgende weken regelmatig weer wat dansfotos voorbij komen. Bij Balance zijn ze de jaarlijkse dans-show alweer druk aan het voorbereiden en naast de uiteindelijke fotoshoot van de diverse groepen en het fotograferen van de voorstellingen is het de bedoeling dat ik vanaf nu op zijn tijd ook eens binnenwip tijdens de repetities. Vandaag ging ik al eens een kijkje nemen en ik moet toegeven dat daar hard gewerkt wordt, topsport … Natuurlijk gaat de riem er soms ook wel even af en dan is er alle ruimte om wat pret te maken. Toen ik deze dametjes bezig zag flitste in mijn hoofd ineens een titel van Cindy Lauper voorbij: “Girls just wanna have fun…”      

  16-02-2017 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 februari Tweede Gordijn Selfie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Die vervelende verkoudheid blijft me parten spelen. Ik dacht dat ik er overheen was en vanmiddag wilde ik in Wiekevorst een fikse wandeling gaan doen met Phaido ( en de GPS, enkele geocachen in mind )… maar na 5 minuten was ik al drijfnat van het zweet en moest ik toegeven dat ik iets te optimistisch geweest was. Terug naar huis achter een warm glas citroensap met honing dan maar weer.
  Ik heb gelukkig nog wel een aantal Spaanse fotos in de wachtkamer zitten om de tijd te verdrijven en ik durf ook wel eens experimenteren met de camera - en in dit geval ook met de flitser. Dit is een selfie, met gestrekte armen gemaakt met de 6D op de Bulb-stand en de flitser op tweede gordijn. Door om mijn as te draaien terwijl ik de camera met geopende sluiter strak naar mij gericht hield kon ik de lampjes in de achtergrond te pakken krijgen in de beweging en pas toen ik de sluiterknop losliet ging de flits af met een scherpe Pol als resultaat.      

  15-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 feb Valentijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Veertien februari, Valentijnsdag. Verjaardagen en dergelijke durf ik wel eens vergeten, maar de commercie zorgt er wel voor dat je deze dag nooit ongevierd laat. Al voor de 48ste keer mag ik het samen met mijn schatje meemaken, en het is nog altijd even vet aan J .
  Valentijn is dit jaar voor ons: met z’n tweeën onder een dekentje op de bank zitten en proberen van die vervelende verkoudheid af te geraken. Ik ben er mee terug gekomen van Spanje en ik vermoed dat ik die zaterdag meteen doorgegeven heb aan het vrouwtje. Ikzelf heb de indruk dat ik er overheen aan het raken ben, bij het vrouwke is ie nog aan het groeien, arme schat.    

  14-02-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 februari Lammetjestijd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer lammetjestijd op de boerderij. We waren vandaag op bezoek in Wuustwezel en konden met eigen ogen zien hoe er al enkele het schapenbestand waren komen vergroten. In een geïmproviseerde peutertuin verblijven ze tijdelijk met hun mamas…. Zes ooien en acht lammetjes, er lopen dus enkele tweelingen bij als je het ons vraagt. In de kraamafdeling, aan de rechterkant voor een klein stukje in beeld, was trouwens ook nog de nodige bedrijvigheid zodat het binnenkort weer een gehuppel van jewelste wordt in de wei.

  13-02-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 februari Mosselfeest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De carnavalsvereniging “De Rietschieters” waarbij een nichtje van het vrouwtje actief is organiseert ieder jaar weer een mosselfeest om de kas te spijzen. Snipverkouden of niet, eten kan deze jongen altijd dus hebben we ook nu de kans niet laten voorbij gaan om ons op de heerlijke zeevruchten te storten. Zoals altijd is Phaido er bij als wij ergens naar toe gaan en ook deze keer kadden we zijn matje gelegd langs de tafel waar wij ons te goed deden aan de lekkernijen. Hij weet trouwens dat hij ook iets krijgt als baasje en vrouwtje uit eten gaan. Nu is Phaido niet meteen een grote mosselliefhebber, dat vermoed ik toch, maar we hebben altijd wel enkele snoepjes bij die hij wél lust.
  Een foto hoort ook bij de gelegenheid vond ik. Ik had de groothoek er op staan en dan krijg je langs de zijkanten natuurlijk een enorme vervorming maar daar kan ik in dit geval mee leven. In eerste instantie had ik vergeten het groothoekklepje voor mijn flitser te zetten en toen kreeg ik een beeld met een soort spot in het midden. Een tweede poging met klepje vond ik evenwel ook niet meteen de sfeer hebben die ik er in verwachtte. Dus ben ik maar aan de slag gegaan in Photoshop om de zijkanten van de eerste foto een beetje op te lichten en dit is ongeveer zoals ik het wilde. Flitsen is een vak apart merkte ik weer maar eens. Ik moet me daar toch eens wat beter in verdiepen.

  12-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 februari Jump
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Malaga – Eindhoven. Voor, tijdens en na de vlucht terug naar huis heb ik vandaag echt wel enkele fotos gemaakt maar luchthavengebouwen of Ryanair vleugels leveren niet meteen de meest originele of wereldschokkende fotos meer op tegenwoordig vond ik. Omdat ik snipverkouden van Spanje ben terug gekomen heb ik er voor gekozen niet meer naar buiten te gaan op zoek naar nieuwe beelden. Ik ben dan maar begonnen met het fatsoeneren en selecteren van de Andalusische oogst.
  Met deze foto ben ik een tijdje bezig geweest. Partner in crime Jackie heeft ‘m geschoten in Nerja bij het zogenaamde Balcon de Europa. Uit een burst van vijf kon ik precies het goede beeld kiezen. Er is behoorlijk wat aan gephotoshopt en dan bedoel ik niet dat mijn sprong er ingezet is, neen, die is echt… Wel was het zo dat er achter me enkele mensen erg storend in beeld waren en het was een hele klus om die weg te shoppen en dan het hekwerk geloofwaardig terug te klonen. De spiegelingen in het marmer van de ster bleken ook nog de geloofwaardigheid in de weg te staan en daar heb ik ook nog iets aan gedaan. Een foto die vandaag “gemaakt” is dus… Jump !!!


  11-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 februari Torrox
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als alle toeristen op het strand liggen omdat het mooi weer is trekken wij de bergen in en als er dan een regendag voorbij komt gaan wij eens op het strand kijken of daar geen geocachen te scoren zijn zonder pottenkijkers ( droezels, muggles... afhankelijk van het feit of je Harry Potter ooit in het Nederlands of het Engels gezien hebt ). In Torrox waren we alleszins succesvol... naar de andere kant kijkend kon ik een plaatje scoren van een gigantisch architecturaal project om het oord wat meer renommée mee te geven ( vermoed ik ).

  10-02-2017 om 21:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 februari de Caminito del Rey
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit had ik al lang op mijn verlanglijstje staan en als er tijdens deze spanjereis iets heel vet op het programma stond was het een bezoek aan de Caminito del Rey. Het was zeker de moeite, hoewel de adrenalinekick toch wel grotendeels achterwege bleef. Alles is beveiligd in de overtreffende trap zodat iedereen die niet aan een extreme vorm van hoogtevrees lijdt de wandeling zou moeten aankunnen. Het blijft enorm spectaculair natuurlijk. Liever dan alles van naaldje tot draadje te beschrijven raad ik aan maar eens op die naam te googelen.
  Je moet misschien twee keer kijken om de bijhorende foto te begrijpen... een beetje vergroten kan ook helpen. De horizontale geaccidenteerde lijn boven de spoorweg is wel degelijk het wandelpad. Er lopen mensen op. Dit is de zuid in/uitgang en daar eindigde onze tocht.

  09-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 februari Andalusische februari-avond.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We genoten vandaag van een heerlijk lente weertje - eigenlijk al zat warm voor de wandeling die we gepland hadden - we genoten van onze diverse hobby's en van het eten in steeds weer datzelfde heerlijke restaurantje en uiteraard hebben we weer een groot aanbod van potentiele toppertjes voor mijn jaar-fotoalbum. Dit silhouette-avondbeeld met schitterende avondkleuren heb ik enkele keren met de 6D vastgelegd natuurlijk maar ook de recht-toe-recht-aan versie met de iPad mag er best zijn vond ik en voorlopig ben ik genoopt die maar zonder enige bewerking op het net te knallen. Photoshoppen doe ik wel weer als ik terug thuis ben.

  08-02-2017 om 23:16 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 februari Appelsienen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als kind wist ik het al: appelsienen komen uit Spanje. En toen ik vele decennia geleden voor het eerst in Spanje kwam stopten we bij de eerste appelsienenboom die we zagen om fotos te maken. Na zoveel jaren is de verwondering nog altijd gebleven... in februari plukrijpe appelsienen aan een boom zien hangen is en blijft voor ons noorderlingen heel speciaal. Uit het aanbod van onze omzwervingen in en rond Competa vandaag, plukte ik dit beeld.

  07-02-2017 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 februari El Torcal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik waande me vandaag even in een van de national parks in het zuid-westen van de Verenigde Staten. We hadden het Parque National de El Torcal de Antequera uitgekozen om onze wandelkriebels anex geocache verzuchtingen te bevredigen. Zo'n 30 km ten noorden van Malaga ligt op meer dan 1100 m hoogte een stuk natuurgebied volgestouwd met de meest eigenaardige geërodeerde rotsformaties zoals je die ook vindt in Bryce of Zion bvb, alleen de kleur is minder rood. We hebben er een hele namiddag met grote ogen, genietend rond gelopen. De geocache oogst was iets minder groot dan gisteren maar dat hadden we op voorhand in gecalculeerd, hier was het ons in de eerste plaats om de wandeling te doen. Uiteraard heb ik veeeeel fotos geschoten met de Canon en op z'n tijd ook enkele met de iPad voor deze blog en voor Facebook.

  06-02-2017 om 23:06 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 februari Fauna y Flora
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We hadden vandaag gekozen voor het rondje Fauna y Flora als redelijk gemakkelijk ingeschatte eerste dag van onze Spaanse geocache avonturen. Dat was even verkeerd gegokt... we hadden geen rekening gehouden met het bergachtig karakter van het Spaanse binnenland en met kronkelende paadjes die de afstanden met een behoorlijke factor vermenigvuldigden!
  Al bij al werd het toch een gesmaakte ( maar zware ) tocht en bij de vele fotogenieke momenten maakte ik meestal zowel met de Canon als met de iPad een shot. Uit het iPad aanbod koos ik vandaag voor dit plaatje.

  06-02-2017 om 00:29 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!