Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  20-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september De Brandweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Soms overtreft de werkelijkheid de verbeelding.
  Het principe van de Aarschotse Fashion Week is dat iedere soort kleding, van duur tot goedkoop, van vrije tijds tot beroeps en van sjiek tot alledaags aan bod moet kunnen komen. De uitbaters van de erotica shop aan de Bonewijk wilden dus ook terecht hun collectie showen. Helemaal op het einde van deze dag 2 van het weekend was er in de programmatie een plaatsje voorzien. Net toen wij met alle spullen, muziekinstallatie, rode loper, paaltjes, rode linten en het hele gedoe ter plekke aankwamen was er paniek aan de overzijde van de straat. BRAND !!!
  Zo kun je het niet bedenken… stel dat je een fotoshoot wil doen met een geloofwaardige achtergrond, je bedenkt iets met drama, brand, vuur, en het mag iets kosten…
  Een van de erotische (?) pakjes die de modellen zouden tonen had namelijk iets te maken met de brandweer, de Firechief helmen zijn duidelijk genoeg dacht ik. Ik wil nog even in het midden laten of dit soort kledij een impact zou kunnen hebben op iemands sexuele prikkels, fantasieën of stimulatie maar daar gaat het nu even niet over. Omdat de modellen al klaar stonden vond ik dat ik ze dan ook maar voor de brand moest fotograferen. Jammer genoeg had de politie ondertussen al een veiligheidsperimeter ingesteld en konden we niet dichterbij, maar zo is de achtergrond ook al realistisch genoeg natuurlijk.  


  20-09-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september Pieter de breakdancer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de grote modeshow in de stadsfeestzaal is in het kader van de Aarschotse Fashion Days dit weekend de Street-Catwalk gepland. De diverse meewerkende winkels krijgen een rode loper voor de deur, de modellen komen ter plaatse de collecties presenteren en zo wordt de ganse stad de hele dag van entertainment voorzien.
  Voor de show van start ging mocht onze Pieter als opwarmer zijn breakdance talent komen tonen. En of het werkte om de aandacht van de winkelende mensen te vangen en de voorbijgangers te laten stoppen… Dan ben je als fotograaf bij de pinken natuurlijk, maar meer nog, als opa ben je zo fier als een gieter…
  J


  19-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september Schuilen voor de bui
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de vrijdagse wandeling met de bewoners van Hoevezavel is het ondertussen traditie dat er met de vrienden een hapje gegeten wordt in de Brugwachter. Half uurtje te vroeg vandaag dus liepen we met Phaido nog maar even langs het kanaal. Een onverwachte plotse bui kwam ons wandelplezier abrupt verstoren en we waren meer dan content dat we vlak bij de brug van de Barrier waren waaronder we konden schuilen. Aan de overkant waren er enkele fietsers die dezelfde reddingsboei gevonden hadden. Foto natuurlijk…
  Thuis gekomen zag ik iets vreemds. Mijn geest zit blijkbaar zo in elkaar dat ik bij dit soort fotos automatisch op zoek ga naar symmetrie… Op het eerste zicht leek het ook behoorlijk geslaagd in dit geval, toch zag ik, thuis gekomen, op de PC een onverwachte valse noot in het plaatje. De lichte vlakken in het water links en rechts waren behoorlijk asymmetrisch… Na wat denkwerk meen ik dat ik de verklaring er voor wel gevonden heb. De wind en de regen komen uit het zuidwesten, van links dus en daarom is de lichtere gedeelte, waar de regen het kanaalwater geselt, links groter dan rechts. De donkere zone in het midden is niet de schaduw of de reflectie van de brug, zoals ik eerst dacht, maar gewoon het regenluwe stukje kanaalwater… Water kan ook schuilen voor de regen blijkbaar.      


  18-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september Aarschot Fashion Night
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De jaarlijkse Aarschot-Fashion-Night was vandaag gepland, en ik mocht weer komen fotograferen. Ik was niet de enige uit de familie die ingeschakeld werd want naast mijn zus Lily die het allemaal organiseerde waren ook de kleinkids weer van de partij. Ze mochten weer de catwalk op en dat is een habitat waar ze niet vies van zijn blijkbaar. Bij deze organisatie worden trouwens geen professionals ingehuurd, alle modellen zijn pure amateurs.
  Foto-technisch gezien werd het weer geen gemakkelijke klus om het allemaal vast te leggen. Vergeleken met vorig jaar was er net iets minder licht zodat ik nog wat hoger in de ISO waardes moest gaan om een aanvaardbaar korte sluitertijd over te houden en dan nog merkte ik thuis gekomen dat er wat beelden onscherp waren… tja zonder flitsen is er ergens een grens waar ik voorlopig niet overheen kan…
  Bij deze foto van ons Marie-Leentje was er gelukkig geen belichtingsprobleem. Ik heb er geen idee van of ze gelukkig is met de outfit die ze moet showen. Ze was wel al een tijdje aan het vechten met een muts die steeds maar afviel merkte ik. Toch maar verder lopen en doen alsof er niks aan de hand is… zo hoort het.

  17-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een korte pipi- en kakawandeling in de Smallebroeken ben ik met Phaido nog eens naar de Melle gereden om daar ook nog wat wandelplezier te rapen en de stappenteller toch maar boven de 10000 te houden.
  Dat het daar altijd weer een lonende omgeving is om van het groen, de rust en de natuur te genieten wil ik nog maar eens herhalen maar toch moet het me van het hart dat ik er ook deze keer geconfronteerd werd met de avances van de homofiele medemens… Bij gelegenheid van een vorige passage werd er mij al eens gevraagd of ik geen zin had een vieze vent naakt te bekijken en deze keer stonden er op de parking ook weer enkele wagens met eenzame mannen erin. Twee ervan stapten meteen uit toen ik er aan kwam, maar toen ze zagen dat ik Phaido uit de koffer liet om te gaan wandelen begrepen ze waarschijnlijk dat ik er niet zo eentje ben…
  J Die plek krijgt helaas een slechte reputatie vind ik en de politie zou beter daar even toezicht op houden in plaats van op dat belachelijke zwemverbod in de plas. Let wel, ik heb niks tegen homosexualiteit en de tijd dat seks diende om het menselijk ras in stand te houden is al lang voorbij, ik heb zelfs enkele vrienden waarvan ik weet dat ze die geaardheid toegedaan zijn, maar die vallen mij niet lastig tenminste, net zoals ik niet hitsig opspring tegen elke mooie vrouw die ik tegenkom.
  Enfin, na een kort moment van godverdommetoch konden Phaido en ik de rest van de tocht ongestoord afhaspelen en de nodige fotomomenten dienden zich ook weer aan, het hoeft immers niet altijd mooi weer te zijn om te fotograferen, integendeel.   


  16-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september Lappenmand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwke ligt even in de lappenmand. Ze had al een hele tijd last van nekpijn en we hadden eigenlijk al een afspraak met de dokter gepland, deze week is daar waarschijnlijk een kou bovenop gekomen met de gekende stijve-nek kenmerken, maar dan in veelvoud. Vannacht was de pijn plots niet meer te harden en adequate  medicatie hadden we ook niet meteen voorhanden dus ben ik met haar maar naar spoed gereden. Ze hebben meteen fotos gemaakt en de spoedarts kon ook niet anders dan concluderen dat dat de behandeling moest bestaan uit een pijnstiller ( Parcetamol ), een ontstekingsremmer om gestresseerde en daardoor eventueel ontstoken pezen en spieren te kalmeren (Diclofenac ) en een spierontspanner ( Diazepam ) dat zou de spanning er af halen, maar je wordt er wel slaperig van…. Voor een worst case scenario, als dat allemaal niet helpt kregen we ook nog Tradomal voorgeschreven, een paardenmiddel, dat we hopelijk niet zullen nodig hebben. Een hele boterham als je het ons vraagt. Dit is alvast het pakketje waar mijn schatje het de volgende dagen mee moet doen… o ja een beschermende kraag moet ze ook dragen.
  Laten we hopen dat ze er snel weer bovenop komt, een vervolg afspraak met de specialist hebben we ondertussen ook al geprikt.


  15-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september Jutta
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag een erg leuke fotoshoot gedaan met een prachtige jonge dame: Jutta, de mooie, jongste dochter van juf Inge van Balance Health Center wilde wel een namiddag voor me poseren en in de studio van schoonbroer Dreeke kan ik meestal wel terecht.
  Enkele opnames die ik nog meende nodig te hebben voor mijn “Water”-fotoreeks voor het salon van de club waren de hoofdbrok van de shoot, maar als je dan toch aan het fotograferen bent komen de ideeën voor andere poses vlot binnenrollen. Dan maak je natuurlijk de nodige extra opnames en enkele portretjes konden er ook nog wel bij. Dit is er zo eentje, deze close up met een bewust erg krappe uitsnede vond ik helemaal okee.


  14-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 september Overleg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aanstaande donderdag is het weer de grote Aarschotse Fashion-Night en de mannequins – allemaal amateurs – waren vandaag uitgenodigd op een workshop om de nodige richtlijnen en instructies mee te krijgen. De inrichters hadden voor zeer deskundige coaching gezorgd. Katja Alens, die uiteraard een karrevracht catwalk-ervaring meebracht en Juf Inge van dansinstituut Balance voor de choreografie – allebei toppers in hun domein - zouden het geheel tot een vlot lopende show moeten kneden. Ik liep er ook weer tussen door met de camera en zo kon ik vaak interessante plaatjes schieten.
  Was het dat de vakgebieden niet nauwkeurig genoeg afgebakend waren of misschien omdat twee stuurvrouwen op één schip van het goede te veel was, ik meende soms enige onvrede te zien. Feit is dat er nog al eens overleg gepleegd werd en ik had niet de indruk dat het er altijd even diplomatisch aan toe ging. Zonder verstaan te hebben wat er gezegd werd ontwaarde ik bij gelegenheid enige vorm van stress, mijn camera ook…


  13-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 september Vissers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik wilde mij vandaag weer eens op het terrein van de sportfotografie begeven, niet de fysieke, snelle, atletische sporten had ik in gedachten, maar wel de iets rustigere, bijna contemplatieve in dit geval. Ik wilde het hebben over de sportvisserij.
  Ik zal maar meteen vertellen dat het mijn ding niet is, heeeeeeeeel lang geleden heb ik eens geprobeerd met een vriend aan de waterkant te gaan zitten en een tijdje naar zo’n dobber te staren, maar na enkele minuten had ik al begrepen dat dit niks voor mij was. Waarom ik het er dan vandaag over wil hebben? Vrij simpel… ik kwam deze namiddag bij dit druilerig weer voorbij een plek waar opvallend veel autos geparkeerd waren en dan vraagt de alerte fotograaf zich af wat daar dan wel aan de hand zou kunnen zijn. Stapvoets voorbij rijdend zag ik dit beeld. Ik heb de wagen even langs de kant gezet en ik kon het hele peloton sporters in volle actie vereeuwigen.


  12-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september Op vriendenbezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido is vandaag op bezoek geweest bij zijn vriendje Guus in Lommel. Je zou ook kunnen stellen dat het vrouwtje en het baasje vandaag op bezoek waren bij Ellygoret die pas verjaard was en die dat nog even wilde navieren met enkele close-friends. Swa en Moniek waren er ook, Jill en Wieteke en natuurlijk mocht Phaido mee. Met Guus komt ie meestal wel goed overeen ondanks het feit dat jongeling Guus vaak net iets te ontstuimig is voor een meer bezadigde middle-aged Phaido. Eten en snoepjes is alleszins een onderwerp waar je bij beiden meteen de volle aandacht door krijgt.
  Toen Josee aanstalten maakte om wat lekkers uit te delen leek het er wel op alsof ze bezig waren met een wedstrijdje gehoorzaamheidstraining en flink braaf zijn. Ze hebben uiteraard allebei hun kauwstokje gekregen, dat van Guus was eerst weggewerkt en Phaido heeft nog een stukje van het zijne moeten afgeven… zo werkt het weer wél in de hondenwereld… en wie zegt daar in de hondenwereld alleen…?


  11-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september IJsvogel in de vlucht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze namiddag op ijsvogeljacht geweest. Van fotovriendin Marieke wist ik dat zij er al enkele mooie shots van had kunnen maken in een natuurgebied in Bree en toen ik haar daar over contacteerde  was zij er meteen voor te vinden er eens samen naar toe te trekken. Het werd inderdaad een vruchtbare jacht. Met de 300 mm plus 1,4x extender op de 6D had ik toch nog iets minder zoomvermogen dan ik ter plaatse had kunnen gebruiken merkte ik, maar al bij al ben ik best tevreden over de oogst. IJsvogels zat daar trouwens en we hoefden er ook niet lang op te wachten. Ze kwamen regelmatig op dezelfde takjes zitten en ik heb ze kunnen fotograferen in alle mogelijke posities, met en zonder gevangen visje, frontaal, in profiel, in het riet, ik heb er zelfs enkele in de vlucht te pakken gekregen. Dit is er zo een, het is wel een toevalstreffer, ik geef het toe… Hij zat op het topje van die tak en net toen ik afdrukte vloog ie weg, ik was een fractie van een seconde te laat eigenlijk… gelukkig. J  


  10-09-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 september Druifjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog enkele dagen/weken ( afhankelijk van het weer ) en dan kunnen we weer volop smullen van de productie van onze druivelaars. Zoals ieder jaar hangen er ook nu weer massa’s veel belovende trossen aan de voor- en de zijkanten van ons huis. Enkele trossen die wij gisteren en vandaag al consumptie-rijp achtten hebben we ondertussen al gedegusteerd, maar om nu al iedereen te mobiliseren om mee te genieten is het nog net iets te vroeg. Hoog tijd om netten er overheen te hangen want anders hebben we binnenkort weer tientallen merels op bezoek die er even verzot op zijn als wij.
  We eten ze, we persen ze en maken er druivensap van dat we dan bewaren in de diepvries. Maar de meest interessante manier om er van te snoepen is ze opleggen met een of andere sterke drank… men neme 200 ml water, daarin losse men op 1 kg suiker. Men voege toe een fles cognac, rum of jenever en een kilogram druifjes. Men brenge dit aan de kook ( niet laten doorkoken ) en dan giet met alles in een grote 2-liter- bokaal, afsluiten en 6 maanden laten rusten. Vooral dat laatste is erg moeilijk…
  J  


  09-09-2015 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 september Spinnenweb
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alles begint weer langzaam in de goede plooi te vallen na de Transalpine Run. Gisteren leek het er nog op dat ik minimaal enkele weken zou nodig hebben om de normale routines terug op te nemen maar vandaag was het al alsof er helemaal geen onderbreking was geweest in de normale dagelijkse gang van zaken. Boswandeling met Phaido dus deze morgen, fototoestel mee en links en recht wat op het knopje drukken. O.a. een weg gekieperd TV-toestel midden in het bos was het eerste object waar ik me boos over maakte en dat fotografeer ik dan ook… waarom in vredesnaam niet naar het containerpark brengen, da’s toch gratis en niet verder dan die plek in het bos. Ik was al een tekst aan het bedenken om iets vlammend erover in deze blog te schrijven toen ik iets zag waar ik me niet boos over maak en dat een veel mooier beeld opleverde. Ik was er zowaar bijna tegenaan gelopen. Midden in het wandelpad hing een spinnenweb met bewoner en vanuit een bepaalde hoek in tegenlicht bekeken zag ik de prachtigste subtiele kleurschakeringen. Dat kon ik toch ook niet laten liggen he. ( En ondertussen heb ik toch maar mooi mijn hart gelucht omtrent die schurftige kloot die TV’s in het bos stort )

  08-09-2015 om 23:31 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 september Coloradokever
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als ik het goed voor heb is dit een coloradokever. Ik meen me dit te herinneren uit mijn zeer jonge jaren toen die beestjes de schrik van de aardappelboeren waren. Ik heb er geen idee van of dat nog steeds het geval is en ik weet zelfs niet of het normaal is dat ik die thuis gevonden heb en al zeker niet hoe die hier beland is, ik kweek alleszins geen aardappelen. Misschien is dit wel de voorbode van een nieuwe plaag…
  Ik had eigenlijk weinig puf vandaag, de naweeën en de decompressie van 10 spannende dagen denk is, met de enkele Duvels van gisteren avond kan het zeker niks te maken hebben. Anders broedt er misschien wel een of andere ziekte. Ik heb niet eens de moeite genomen de macrolens op mijn toestel te zetten toen ik ‘m zag zitten, met de 24 – 105 lukte het ook wel… Het kwam me goed uit, zo hoefde ik niet de deur uit om de dagelijkse foto te schieten. Het klinkt een beetje als het volbrengen van een plichtopdracht en vandaag was het dat ook wel een beetje… Hopelijk gaat het na het drinken van een warme grog en een goede nachtrust morgen wat beter. Ik kruip er in.   


  07-09-2015 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 september Welcome Back
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een lange autorit zijn we weer terug thuis. De Trans Alpine Run hebben we allemaal op onze eigen manier beleefd. We zijn weer ontelbare geweldige herinneringen en beelden rijker. Maar op het thuisfront hebben ze ook mee geleefd en gevolgd wat de dierbaren aan het presteren waren. Toen we in Herentals aankwamen om Michael thuis af te zetten zagen we dat de kids een spandoek hadden gemaakt om hun held te verwelkomen. Geen gefeliciteerd of proficiat of zo, maar “Welcome Back”. Ze hebben hun papa gemist al die dagen… 


  06-09-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 september Alle finishers zijn winnaars
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Yesss !!! Ze hebben het alle drie gehaald, 268 km dwars over de hoogste Alpen trails door 4 landen in 8 dagen, 16300 hoogtemeters stijgend en 14500 dalend. En ze hebben afgezien. Mike misschien nog het meest van de drie vandaag. Hij kwam ook ruim na de andere twee binnen, naast kapotte knieën, schaafwonden en de nodige blaren op zijn voeten had ie sedert eergisteren ook nog een bloeduitstorting onder de nagel van een grote teen. Pijnlijk gevolg van een ontmoeting met een grote steen die zich geniepig verstopt had op de route. Nadat hij grimassend was binnengestrompeld heeft het medische team een gaatje geprikt in de nagel om de druk er af te laten en toen ging het al meteen een stuk beter. Ze hebben hem ook verteld dat ie dat eigenlijk meteen had moeten doen…
  Alle atleten die bij zulke zware uitputtende tocht de finish halen zijn eigenlijk winnaars. De meesten lieten zich dan ook gewillig fotograferen op het podium dat stond te wachten voor de Siegerehrung, zo ook onze helden. Proficiat mannen, ik ben zo fier als ne gieter…


  05-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 september Trail Runner
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag zou het een relatief makkelijke etappe worden. Ik was rustig van het Zwitserse Scuol naar de Vinschgau gereden, de aankomst was vandaag in Sankt Valentin, Zuid-Tirol, Italie. Omdat ik tijd genoeg had wilde ik de lopers onderweg nog eens langs het parcours fotograferen. Ik moest dus een manier vinden om ergens op een of andere manier ook boven de 2000 meter te geraken… Ze zouden langs het skigebied van Watles passeren wist ik, dus ik had de stoeltjeslift genomen en terwijl ik een geschikt plekje aan het zoeken was kwam uit het niets deze loper op een onverwachte plaats voorbij, buiten het aangeduide pad… Ik had gelukkig de camera schietensklaar, en vond het een mooi beeld opleveren. 


  04-09-2015 om 21:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 september Alt Finstermunz
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmorgen zijn de mannen om 8 uur gestart in Samnaun om via enkele hoge toppen en trails naar Scuol te lopen. Iets later ben ik met de wagen ook die kant op gereden langs de gewone weg en dat is zeg maar een uurtje rijden. Ik had dus tijd zat om een poosje de toerist uit te hangen. Alt Finstermunz wilde ik wel eens bezoeken, niet toevallig omdat daar een geocache verborgen zat. Nadat ik die gevonden had en de nodige fotos van de locatie had geschoten ben ik verder naar Scuol gereden om met de skilift naar boven te gaan. Zo kon ik de lopers nog eens in actie fotograferen, daarna net op tijd terug beneden om ze te zien finishen. Uit de verzameling van vandaag koos ik toch een foto van Alt Finstermunz, ik vermoed namelijk dat er morgen en zeker overmorgen, in Sulden bij de finale finish wel weer lopers op het menu zullen staan. J 


  03-09-2015 om 21:30 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 september Aankomst van de bergsprint
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het weer is ondertussen helemaal omgeslaan. Gisteren na de aankomst werd het al redelijk snel erg bewolkt en deze morgen bij de start van de bergsprint regende het. Ivo was de eerste die er aan mocht beginnen en toen die goed en wel gestart was ben ik zo snel mogelijk naar de Seilbahn gereden om daar de lift naar boven te nemen. Mike en Tim, die een dik uur na Ivo aan hun zeven kilometer bergop moesten beginnen zou ik dus bij de finish boven zeker kunnen zien… Nu ja, zien… Het werd zo nevelig dat ik er lang aan twijfelde. Gelukkig klaarde het tegen 12 uur toch een beetje op zodat ik alsnog  aanvaardbare fotos kon maken. Tim had zowaar de besttijd op het moment dat hij over de finish kwam, Mike, die bergop lopen niet meteen als zijn favoriete bezigheid bestempelt ( dit is zacht uitgedrukt J ) kwam ook nog redelijk fris en met een best wel goede tijd boven. De regen had hem niet zo erg gedeerd vertelde hij en dat zie je ook op de foto. Moe, maar voldaan.
  Het ziet er naar uit dat we de volgende dagen hetzelfde regenachtige, koude weer gaan krijgen, maar zowat alle lopers, ook die van ons, vinden dat minder erg als de hitte van de voorbije dagen.   


  02-09-2015 om 22:12 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 september De dubbeldek Seilbahn in Samnaun
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Team Balance heeft ook de als moeilijkste beschouwde koninginne-etappe moeiteloos afgelegd. In Landeck gestart om zeven uur deze morgen kwamen ze nog redelijk fris over de finish in Samnaun rond half drie. Ik had ondertussen al wat rondgekeken ter plaatse, wat landschappen en panoramas gefotografeerd en het inchecken in het hotel was ook al gebeurd zodat de mannen snel konden gaan douchen en een beetje relaxen. Morgen is er een bergsprint en de finish ligt bij het panorama-restaurant op de Alp Trida. Deze avond had de organisatie daar voor iedereen eten voorzien trouwens en toen wij iets vroeger dan gepland, rond 5 uur, de Seilbahn namen daar naartoe zagen we onder ons dat er nog steeds deelnemers aan het binnekomen waren.
  Die Seilbahn is bij skiers trouwens wel redelijk bekend. Wat mij betreft is het alleszins de enige dubbeldek cabine die ik ooit gezien, of waar ik ooit ingezeten heb.  180 personen neemt ie in een keer mee naar Alp Trida op
  bijna 2500 meter hoogte. Zelfs zonder sneeuw blijft het een mooi zicht.


  01-09-2015 om 22:40 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!