Nog enkele
dagen/weken ( afhankelijk van het weer ) en dan kunnen we weer volop smullen
van de productie van onze druivelaars. Zoals ieder jaar hangen er ook nu weer
massas veel belovende trossen aan de voor- en de zijkanten van ons huis. Enkele
trossen die wij gisteren en vandaag al consumptie-rijp achtten hebben we
ondertussen al gedegusteerd, maar om nu al iedereen te mobiliseren om mee te
genieten is het nog net iets te vroeg. Hoog tijd om netten er overheen te
hangen want anders hebben we binnenkort weer tientallen merels op bezoek die er
even verzot op zijn als wij.
We eten ze, we persen ze en maken er druivensap van dat we dan bewaren in de
diepvries. Maar de meest interessante manier om er van te snoepen is ze
opleggen met een of andere sterke drank
men neme 200 ml water, daarin losse
men op 1 kg suiker. Men voege toe een fles cognac, rum of jenever en een
kilogram druifjes. Men brenge dit aan de kook ( niet laten doorkoken ) en dan
giet met alles in een grote 2-liter- bokaal, afsluiten en 6 maanden laten
rusten. Vooral dat laatste is erg moeilijk
J
|