Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  29-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 januari Ploeteren door de blubber
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De naweeën van de griep hebben ondergetekende nog altijd in een stevige houdgreep en hoewel ik probeer weer zo goed als het kan het normale leefpatroon op te pikken lukt dat toch nog niet altijd. De ochtendwandeling heb ik vandaag weer eens aan me moeten laten voorbij gaan, de ochtendreutel, - rochel en –hoestbuien vertelden me dat het niet opportuun was meteen de agressieve winterkou in te duiken. Het bioritme van Phaido draait evenwel voor een groot gedeelte rond pipi en kaka en in zijn uurrooster willen we niet te veel onnodige verandering brengen. Josee heeft die taak dan maar alleen op zich genomen. In de loop van de namiddag heb ik geprobeerd dat goed te maken door er ook eens rustig alleen op uit te trekken met hem. Rustig is misschien niet het goede woord want met het redelijk natte weer van de laatste dagen zijn er nogal wat zogenaamde wandelwegen herschapen tot regelrechte modderpoelen, een WK veldrijden waardig. De aanduiding voor de te volgen wandelroute en de rustbank die hier neergeplant is door de toeristische dienst doen eerder lachwekkend aan op een plek waar je door de bagger moet ploeteren om al wandelend verder te geraken.     


  29-01-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Gekke bekken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op woensdag namiddag wordt er meestal beroep gedaan op de grootouders om de kleinkinderen op te pikken en overal naar toe te brengen. Jefke moest voetballen in Herentals, dat werd dus de verantwoordelijkheid van bompa Jan. Julie, die gaat dansen in Balance Health Center, komt dan mee naar huize Pol en Josee, waar tussen een gezonde maaltijd en de dansles er nog voldoende tijd is aan de schooltaken te beginnen. Een yoghurtje tussendoor wil er wel in en pake Pol ziet daarin meteen fotomogelijkheden. Ik weet niet of we dit “over-acting” mogen noemen, maar de manier waarop Julie zich duidelijk bewust was van de camera en gekke bekken begon te trekken was voor mij voldoende reden om af te drukken en om dit beeld uit te kiezen, liever dan de overige eerder “brave” kiekjes.  


  28-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 januari In het bos.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aan de overkant van de Kasterleesteenweg gaan we niet zo vaak om onze dagelijkse portie wandelplezier te halen. Komt het omdat we dan die drukke weg moeten oversteken? Wie zal het zeggen… ik vermoed eerder dat het te maken heeft met het feit dat het meestal iets natter en iets drassiger is aan die kant. Dat was vandaag trouwens ook zo toen we beslist hadden dat een alternatieve route weer eens nodig was. Anderzijds zijn daar dan ook de nodige minder platgetreden paden op fotogebied en ik heb dus weer uitgebreid mijn hartje kunnen ophalen. Deze dreef vond ik best enkele shots waard. Phaido erin plaatsen als aandachtspunt is een van de eerste dingen waar ik aan denk als ik iets wil toevoegen aan het beeld. Hem laten poseren is ondertussen een vrij eenvoudige routine geworden. Hij weet precies wat er van hem verwacht wordt en hij kent de woorden “wacht”, “blijf” en ”zit” beter dan welk ander bevel…  Bij de nabewerking thuis heb ik diverse uitsnedes, filters en omzettingen van dit beeld uitgeprobeerd en een zwart-wit omzetting leek me wel iets maar toch miste ik nog dat beetje extra. Uiteindelijk heb ik Phaido buiten de omzetting gehouden om zo één kleurtoets in de foto over te houden. Zwart-wit puristen zullen dit wel weer ongepast vinden, maar daar trek ik me niks van aan. Ik vind het mooi zo.


  27-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januari Hazelaar.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een beetje tegen beter weten in had ik vandaag de macrolens eens op mijn toestel gezet tijdens ons dagelijkse tochtje en dan ga je anders kijken natuurlijk. Het is verrassend hoeveel kleine, toch interessante dingen je opvallen als je op die manier door de winterse natuur doolt.
  In de loop van de maand januari trekken we telkenjare wel een dag uit om naar het arboretum in Kalmthout te rijden en er de bloei van de toverhazelaars te gaan bewonderen en fotograferen. In de loop van de voorbije jaren zijn er dan ook al enkele kleurige prachtexemplaren voorbij gekomen op deze blog. Dit jaar hebben we nog niet de kans gezien om tot daar te geraken en de ons allemaal beter bekende gewone hazelaar moet dan maar als alternatief fungeren om ons op de eerste tekenen van de onherroepelijk dichterbij sluipende lente te attenderen. Qua vroeg in bloei staan moet die nauwelijks onderdoen voor zijn meer exotische familieleden en hoewel net iets minder spectaculair doet die lang vóór het botten van de bladeren immers ook al flink zijn best.


  26-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari Mosselen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze namiddag mochten we weer gaan smullen voor het goede doel. Een van de meest voor de hand liggende manieren om de kas van je vereniging te spijzen is het inrichten van een eetfestijn. Ik wil hier meteen aan toevoegen dat ik dat ook een van de sympathiekste manieren vind. Van alle eetfestijnen is in ons Vlaanderenland het mosselsouper het meest populaire.
  De carnavalsvereniging “De Barrierse Rietschieters” waar nichtje Jill lid van is had, zoals ieder jaar, weer beroep gedaan op de eetlust van vrienden, kennissen en sympathisanten om de werking van de club te sponsoren. Zoiets moeten ze ons geen twee keer vragen natuurlijk. Wij weten een volwassen portie heerlijke Zeeuwse lekkernij wel te smaken en als dat dan ook nog in het gezelschap van enkele goede vrienden kan en er komen de nodige dranken voorbij om het culinaire plezier compleet te maken, dan mogen we spreken over een geslaagde namiddag toch?  
  Tussen het smikkelen door houdt deze jongen natuurlijk altijd de ogen open en de camera binnen handbereik. De manier waarop de kloeke carnavalisten de potten met mosselen op een groot dienblad naar de klanten brachten vond ik het bekijken… en het fotograferen alleszins meer dan waard.  


  25-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 januari Winterlandschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik deze morgen rond acht uur de gordijnen opentrok sneeuwde het en was het wit buiten. Ik was niet speciaal zo vroeg opgestaan omdat de nationale weermannen en –vrouwen dat voorspeld hadden, neen, we zouden met enkele leden van de fotoclub naar een studiedag rond AV-producties gaan in het Nederlandse Rijen. Koffie, ontbijt, krantje, tandjes poetsen… maar rond kwart voor negen kwam een telefoontje van Alex: of het wel zin had om met dit weer zo ver te rijden? Ik was het er meteen mee eens, je moet het gevaar niet uitdagen.  Nog eens vijf minuten later stond ik al in wandeltenue om het bos in te trekken.
  De temperatuur bleek nogal mee te vallen, te warm eigenlijk om te kunnen rekenen op een maagdelijk blijvend sneeuwtapijt. En inderdaad, het bos en de weilanden lagen niet onder die indrukwekkende winterpracht die ik had verwacht. Het was wit, dat wel, maar op veel plaatsen kwam de gesmolten dooi-smurrie er al doorheen. Als er zich dan toch eens een mooi landschap aandiende en ik mijn twijfels had of de foto niet te “plat” zou worden met zo’n grote lege ruimte vooraan had ik gelukkig Phaido nog bij me die gewillig op de goede plaats in de voorgrond ging poseren. 


  24-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 januari Neonazis in de Kempen?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sedert ik las dat een foto van ene Gursky verkocht werd voor 4,3 miljoen € en meer nog nadat ik de foto in kwestie ook gezien had ( althans een copie ervan op het net ) riskeer ik me ook regelmatig op het pad van de minimalistische fotografie… less is more he. Je weet maar nooit of er misschien een of andere kunstkenner eens een bedrag met meerdere nullen te spenderen heeft…
  Bij dit beeld waar ik deze ochtend tegenaan liep moest ik ook aan onze oosterburen denken – de heer Gursky is een Duitser namelijk – en de voor de hand liggende titel leek mij eerst: Schutzstaffel, wat drie kwart eeuw geleden werd afgekort als SS
  J. Bij nader inzien leek me dat toch net iets te recht voor de raap en heb ik er van gemaakt: “ Neonazis in de Kempen?” ( met een vraagteken he )  


  23-01-2015 om 23:44 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 januari 't Huske
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was een tijd dat in het bos langs onze wandelroute overal chalets en vakantiehuisjes te vinden waren, het ene al wat luxueuzer dan het andere, en allemaal zeer zonevreemd natuurlijk. Toen besliste de overheid dat ze daar iets aan gingen doen en dat ze allemaal moesten verdwijnen. Bij de meeste was dat ook onherroepelijk het geval, het bos herwon zijn rechten, de enkele uitzonderingen bewijzen waarschijnlijk dat als je de juiste mensen kent er net iets creatiever met de regels mag omgesprongen worden.
  Op deze plek stond ook een mooi buitenverblijfje en nu de permanente bebouwing afgebroken is komen de eigenaars toch nog regelmatig hier naartoe maar dan met de motorhome. Eén ding hebben ze evenwel niet afgebroken en dat is de WC, het toilet, in het mooi Kempens: het “huske”.
  Ik herinner me de tijd dat ik een klein manneke was en dat er thuis, bij de buren en bij de familie, kortom zo ongeveer overal wel in een schuur of in een klein gebouwtje langs het huis een “huske” was met een soort grote zitbank, de onderkant gemetseld en daarop een brede plank met een gat er in. Daar moest je op gaan zitten om je ontlasting te deponeren en die hoorde je dan anderhalve meter dieper in de beerput ploffen, en in de winter was het er koud want het begrip tochtvrij was nog niet uitgevonden... Keurig in stukken geknipte of gescheurde stukken krantenpapier die op een grote kepernagel tegen de muur geprikt hingen en waarmee je je achterwerk kon opschonen ( ik had bijna geschreven om je kont af te vegen ) kan ik me ook nog levendig voor de geest halen… en daaraan moet ik elke keer weer denken als ik tijdens de dagelijkse wandeling langs dit verlaten “huske” kom.
  Ik zou bijna zeggen historisch erfgoed, beschermen die handel in plaats van af te breken !!!      


  22-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 januari Grote voetenfoto.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik las nog niet zo lang geleden in een of ander fotografie-tijdschrift een artikel over standpunten, meer bepaald hoe je creatief kunt omgaan met standpunten om verrassing in je fotos te brengen. Er zijn van die termen die geen uitleg nodig hebben, zoals kikkerperspectief, vogelperspectief en zelfs dikke neuzenfoto is ook voor niet fotografen nog best verstaanbaar: het effect dat optreedt als je iets van te dichtbij fotografeert. Dan worden onderdelen die het dichtst bij de camera zijn buiten proportie vergroot namelijk. Als kleindochter Julie vóór ze naar de balletles gaat thuis al even aan het warmlopen is en ik beslis dat ik haar gedoe van uit een vogelperspectief in beeld wil nemen dan is het resultaat dus een vogelperspectiefdikkeneuzenfoto als er toevallig net een voet voorbij de camera komt op het moment dat ik afdruk. Elf lettergrepen en een woordwaarde om een scrabblekampioen jaloers te maken maar toch noem ik het liever grote voetenfoto. J     


  21-01-2015 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 januari Schade in het bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na twee dagen binnen zitten ben ik deze morgen toch weer maar eens met het vrouwtje en Phaido de Smallebroeken in getrokken. Ik ben nog niet terug helemaal ok maak ik voel beterschap…
  Tijdens de wandeling viel het me weer eens extra op dat er zo ongeveer nog nergens iets gedaan is aan de schade die in het bos veroorzaakt is door de zware natte sneeuw van ondertussen al weer meer als drie weken geleden. Afgerukte takken liggen nog altijd over wandelwegen, soms zelfs hele bomen en het lijkt er op dat er geen instantie is die zich daar iets van aantrekt. Vroeger was dat misschien ook wel zo maar dan ging iedereen die op zoek was naar brandhout wel zijn deel van het opruimwerk doen… Nu mag dat niet meer he.
  Phaido heeft alleszins minder problemen dan het baasje en het vrouwtje om tussen de hindernissen door te laveren en die staat enkele tientallen meters verder zich af te vragen waar ze toch blijven. Baasje moet eerst een foto maken…    


  20-01-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 januari Printer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben in de fotoclub een erg goede professionele printer en tegen een zeer minimale kostenvergoeding mogen we die ook gebruiken. Het probleem is evenwel dat iedereen elke keer weer alle instellingen naar zijn eigen voorkeuren aanpast, andere papierprofielen, gebruikersprofielen, kleurruimte en dies meer. Daar komt nog bij dat ik ook voor familie, vrienden en kennissen wel eens iets afdruk en dan vind ik het een beetje ongepast daar ook elke keer de clubprinter voor te gebruiken. Vorige donderdag ben ik daarom zelf een Canon Pixma Pro 1 gaan kopen.
  Iedereen die mij kent weet wel hoe graag en hoe snel ik met nieuwe speeltjes aan de slag ga.  Ik wil me wel eerst even door de handleiding worstelen. Vrijdag: te druk, zaterdag: te druk, en dan sloeg de griep toe. Gisteren, vandaag… echt te ziek om aan fotograferen of handleidingen te denken.
  Ongelooflijk maar waar: hij staat dus nog altijd ingepakt in de doos. Daar een foto van maken leek mij nog net mogelijk onder grieperige omstandigheden. Laten we hopen dat ik morgen weer de deur uit kan, Phaido vind die korte wandelingetjes met het vrouwke alleen ook maar niks heeft ie mij gezegd.


  19-01-2015 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 januari Griep
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Baasje is een beetje ziekskes en Phaido komt baasje troosten en bijstaan in de beproeving. 
  De griep heeft toegeslaan in huize Pol en Josee. Ik voelde het gisteren al, flanellen benen, beetje koortsig, koude rillingen en overal pijn. Dan zit er niks anders op dan maar uitzieken zeker? Ik heb deze morgen nog geprobeerd met Phaido even het bos in te trekken maar ik was blij dat ik na een klein half uurtje terug thuis was en op de zetel kon gaan liggen. Daar ben ik eigenlijk de rest van de dag nauwelijks nog van af gekomen. Zelfs de traditionele zondagavond stap in de wereld met de vrienden kon me niet bekoren…  
  Josee vertelt me net dat zij zich ook niet al te best voelt. Dat wordt samen ziek zijn morgen, gelukkig duurt een griepje bij mij meestal niet zo lang.


  18-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 januari Dampende Phaido
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Koud, maar mooi in het bos deze morgen, en vooral… zonnig!!! De lichte nevel en de invallende lage stralen zorgden weer voor feeërieke taferelen. De fotograaf in mij was meteen heel goed wakker. Ik ben altijd wel op zoek naar bijzonder licht en het was al de tweede keer deze week dat zich zulk buitenkansje aandiende.
  Phaido was al flink aan het rennen geweest toen hij precies in een plekje zon even halt hield. De damp van zijn adem krinkelt in de invallende lichtharpen en de hele sfeer vond ik erg sprookjesachtig. Ik heb een hele reeks geschoten en ik moest twee keer kiezen: welke foto voor de blog, welke voor facebook en welke voor de fotoclub… anderzijds heb ik ook lang getwijfeld tussen kleur en zwart wit, maar dat laatste leek me toch nog net iets meer dramatisch. Ik vermoed dat ik al weet wat ik aanstaande donderdag op de club ga tonen aan de medeleden.   


  17-01-2015 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 januari Waterhond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat Golden retrievers en labradors van water houden is algemeen geweten. Ze zijn tenslotte ooit gekweekt voor de jacht op waterwild. Daarom ben ik er van overtuigd dat Phaido het natte weer van de voorbije dagen niet eens zo erg vond. Nu het vandaag eindelijk eens droog was en we warempel zelfs de zon als gezel kregen tijdens onze wandeling hadden we goede hoop dat we deze keer met een droge hond zouden thuiskomen. Mis poes…
  In het bos en tussen de velden waren er nog voldoende plassen om in te badderen. Meestal slagen we er wel in om hem rond de verleidingen te gidsen maar bij de eerste gelegenheid was het raak vandaag. Net voor hij in een grote plas wilde duiken konden we hem nog stoppen.
  “Zit !!!”, net op tijd…
  “Blijf !!!”… Dat interpreteerde hij dan weer als ga liggen, maar schuifel eerst een halve meter naar voor zo dat je toch in dat waterke ligt met je voorpoten…  en inderdaad, hij bleef en bleef, lang genoeg om mij de tijd te geven om te wachten tot de rimpelingen helemaal verdwenen waren en ik Phaido met spiegeling kon vastleggen.


  16-01-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari Afscheid.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vrees dat ik binnenkort afscheid zal moeten nemen van twee goede vrienden. Ze hebben samen met mij vele verre tochten ondernomen, lange wandelingen gemaakt, op hoge bergen gestaan… Ze hebben me geholpen om steile hellingen, glibberige paden en om barre weersomstandigheden te overwinnen. Ze waren mijn trouwe gezel in mijn geliefde Süd Tirol, daar komen ze ook vandaan trouwens. En nu wordt het tijd om afscheid te nemen. Slik.
  Toen we vandaag van de wandeling thuis kwamen merkte ik dat ik natte voeten had en wat zich al langer liet aanvoelen kon ik nu niet meer negeren. De slijtage was dermate ernstig geworden dat, met een nieuwe reis naar Noord Italie voor de boeg, het niet langer verantwoord was mijn broze enkels aan die trouwe makkers toe te vertrouwen. Helaas, het moet jongens, jullie mogen niet meer mee. Ik hoop dat ik uit dezelfde familie daar twee even goede jonge krachten vind.
  Ik wilde ze vanavond nog één keer in de spotlights zetten en dan durf ik niet denken aan het vervolg.
  Ons dagelijks rondje Smallebroeken zal nooit meer hetzelfde zijn.


  15-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 januari Kleur.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zijn grijze dagen. We hebben nu al meer neerslag gehad dan in een normale maand januari en we zijn niet eens halfweg. We waren al nat geworden deze voormiddag en de dagelijkse Phaido-pipi-kaka wandeling was de kortste tot nu toe, maar in de loop van de namiddag klaarde het toch even op en dan maken wij van de gelegenheid gebruik om er nog eens op uit te trekken. We kozen deze keer eens voor een kant van Lichtaart waar we normaal gezien nooit of zelden langs lopen. Dan zie je weer andere dingen en nieuwe potentiele foto-onderwerpen. Aan de zijkant van dit oude huisje hebben de bewoners zelf voor kleur gezorgd. Als ik zie hoeveel struiken en planten er overal staan, hoeveel nestkastjes er aan de muren en aan de bomen hangen en hoe verzorgd en goed onderhouden het hele erf er uit ziet, dan stel ik mij zo voor dat het hier in de zomer één grote bloemenpracht is. In dit seizoen hebben ze er ook iets op gevonden. Tegen de zijgevel is een plaat bevestigd bekleed met een of andere groene kunststof en daarop hebben ze allerhande kleurige plastic bloemen bevestigd. Het ziet er een beetje kitscherig uit, toegegeven, maar ik kan er toch van genieten, ook al omdat het me weer een foto opleverde.   


  14-01-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 januari Regen, regen, regen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Erg vrolijk wordt een mens daar niet van. Regen, regen en nog eens regen, nattigheid in vele varianten: druilerig gesmos, slagregen en stortbuien, alleen maar onderbroken door rukwinden die al het water uit de bomen dan weer over en op de wandelaar jagen. Ik mag zonder overdrijven zeggen dat ik er vandaag echt de pest in had. Na een kletsnatte wandeling zijn we de rest van de dag dan ook maar kniezend binnen gebleven. Ik had al enkele fotos van regendruppels op de ramen op mijn geheugenkaartje toen ik bedacht dat zonder voorgrond of aandachtspunt zulke plaatjes vrij saai zijn.
  Een opgeplakt silhouet van een roofvogel op een van de zijruiten van onze pergola leek me wél een mogelijkheid om tenminste een beetje meer inhoud in de nattigheid te brengen. De meesjes en ander klein grut die gretig van onze vetbollen en pindanootjes-korven komen smullen proberen nog wel eens dwars door het raam te vliegen maar het ongeval-percentage is sedert wij die dingen opgeplakt hebben toch drastisch gedaald. En… uiteindelijk blijken ze ook nog fotogeniek.


  13-01-2015 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 januari Shetland pony's
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn deze middag nog eens langs onze vriendjes de Shetlang pony’s geweest. Ze grazen tegenwoordig op een achterliggende wei, maar als je op fotojacht bent zijn die paar honderd meter extra echt wel de moeite waard. Ieder jaar slaagt er wel eentje in door te stoten tot in mijn jaarlijks fotoboek en deze keer was het deze fiere blonde dame. Uit een laag standpunt kwam ze er op haar voordeligst op en dus vond ik het niet erg een paar natte knieen te krijgen.
  Ik heb trouwens het meervoud van “pony” even opgezocht want ik was ook aan het twijfelen gegaan. Het is een Engels leenwoord natuurlijk en in het Engels is het wel degelijk “ponies”, maar in het Nederlands is de correcte vorm ”pony’s”, waarvan akte…


  12-01-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari LRV De Kempenridders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Soms maak je fotos omdat je een welbepaald doel of een plan hebt en soms loop je ergens tegenaan waardoor je plots denkt “laat ik dat ook eens proberen”… Experimenteren is des mensen en ik ben er meestal wel voor te vinden.
  Ik kan me wel voorstellen dat die sproeiers in de zomer bij zeer stoffig weer erg nuttig zijn, maar met de nattigheid die we de laatste dagen over ons heen kregen staan ze er maar opvallend nutteloos te wezen.
  We komen elke dag door de Dressenstraat gewandeld met Phaido en als je in de verte enkele tegemoetkomende wandelaars ziet met een loslopende grote herdershond, dan ga je het gevaar niet opzoeken. Een ommetje over de oefenterreinen van LRV De Kempenridders bood deze middag een welgekomen alternatief om mogelijke problemen te vermijden.  Als je daar dan toch loopt, merk je pas hoe drassig het daar is. De stapels autobanden die ze als beveiliging voor paard en ruiter rond de sproeiers bevestigd hebben leken me dan weer een uitdaging om te fotograferen en dan achteraf thuis te zien of na een zwart-wit omzetting voldoende definitie kon overgehouden worden met al die zwart-tinten.
  Wereldschokkend is de foto niet, maar het resultaat van mijn omzetting leerde me toch weer een en ander.


  11-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 januari Onze jongste met de kattenjongste
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op het erf van de boerderij in Wuustwezel lopen enkele poezen rond. Dat is best handig want in al die stallen en koterijen houdt zich zonder twijfel ook het nodige ongedierte op en de poezen houden dat bestand binnen de perken. Daarenboven zijn de kinderen des huizes er dol op. Tot voor kort konden ze binnen en buiten lopen waar en wanneer ze wilden maar onlangs werden ze verbannen naar de werkplaats achter het huis. Er waren op korte tijd enkele “ongelukjes” gebeurd en het begon er op te lijken dat de poezen het als een verworven recht beschouwden hun natuurlijke behoeften willekeurig op de meest kwetsbare plekken te deponeren. Kattenpis op de donsdekens bijvoorbeeld… dochterlief heeft daar dan maar resoluut een einde aan gemaakt. Niet meer in huis !!! Ze kregen een heus kattenkasteel in hun nieuwe verblijfsruimte en inzonder de beide kleindochters lopen er regelmatig langs om ze even te knuffelen. Als pake Pol er op bezoek is wil hij wel eens meeglippen met de camera om dat vast te leggen. Dit is onze jongste met de kattenjongste.        


  10-01-2015 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!