Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  30-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 december De overkant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De zon deed pogingen om zich te laten zien vandaag. Het lukte niet zo vaak maar als er dan toch enkel stralen tot in de buurt van huize Pol en Josee geraakten hingen er in alle bomen in de buurt duizenden dooidruppeltjes te glimmen. Ik wilde die natuurlijke feestverlichting best wel eens fotograferen maar toen ik na een aantal pogingen de beelden bekeek op de PC bleef er van de schitteringen toch niet zo veel over. Een groothoek is daar dus niet geschikt voor vrees ik.
  Verandering van aanpak dan maar… de macrolens er op en één enkel druppeltje in beeld nemen was het nieuwe plan. De overkant van onze straat fotograferen doorheen zo’n “waterlens” leek mij namelijk een uitdaging en indien mogelijk wilde ik ook nog wat sneeuw mee in beeld krijgen. Op een van de daken was nog niet alles weg gedooid – noordkant en goede isolatie vermoed ik – en deze keer was ik wél tevreden met het resultaat.


  30-12-2014 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 december Herentals
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   We hadden een afspraak in een kantoor in Herentals op de markt om half twee. Met dit weer weet je maar nooit wanneer en hoe je aankomt, dus waren we maar goed op tijd vertrokken. Toen we de wagen geparkeerd hadden en aanbelden stonden we voor een gesloten deur.
  “ Hoe laat is het? ” vroeg Josee.
  “ Kijk eens daarboven…” repliceerde ik, en terwijl ikzelf ook keek zag ik dat de toren van het stadhuis zo mooi in het winterzonnetje stond dat ik niet anders kon dan mijn fototoestel uit de tas te halen. Even enkele stapjes opzij schuiven om een mooi symmetrisch beeld te krijgen en …klik.   
  En als je dan toch in Herentals bent maak je van de gelegenheid gebruik om iets te gaan consumeren achteraf… Samen met vriend Alex en Leentje naar de Tasse Tout, er zijn ergere dingen in de wereld.  29-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 december Broer, zus en spiegeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Had ik er gisteren nog goed de pest in, vandaag vond ik het al veel leuker. Met dit helder koud vriesweer wil een mens naar buiten, een lange winterwandeling maken !!! De twee jongsten van dochter Ilse logeerden enkele dagen bij oma en pake Pol en wij vonden het meer dan nodig ze enkele uren van voor de TV, de tablets en andere laptops weg te halen. Het moet gezegd dat ze het zelf ook leuk vonden. Pake Pol liep als fotograaf zo wat de hele tijd met zijn toestel in aanslag en toen we bij de Rulloop kwamen bleek dat die nog niet dicht gevroren was en dat er in het kraakheldere water de nodige spiegelingen te vatten waren. De kleinkinderen aan de overzijde krijgen over het brugje vlakbij was maar een vraag en de fotos waren ook zo gemaakt.
  Ik geef het toe, ik heb de spiegeling 2/3de stop opgelicht in Photoshop maar zo vond ik ‘m mooier…
  J   


  28-12-2014 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 december Sneeuwellende
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze hadden het voorspeld en voor één keer hadden ze het ook nog bij het rechte eind, onze nationale Frank en Sabine hadden ons een sneeuwtapijt beloofd en dat hebben we geweten. Het werd niet de lang verwachte winterpracht waarvoor ik al voor acht uur opgestaan was – voor mijn doen midden in de nacht – neen, het was een zwaar pak natte sneeuw-ellende… De vroege fototocht kon ik wel vergeten en toen ik er dan toch uit was ben ik maar beginnen sneeuwruimen… pffff…
  Uiteindelijk moesten we toch even de elementen trotseren, Phaido staat ook op zijn rechten, en daarenboven hebben we liever niet dat ie zijn grote en kleine behoeften in huis doet
  J.
  Goed, het werd een wandeling doorheen veel smeltsmurrie, over en langs  door de zware sneeuw afgebroken takken en onder de paraplus, want de onophoudelijk naar beneden komende sneeuwregen was niet van dien aard om het winterpracht gevoel aan te zwengelen.
  We hebben wekenlang gezongen dat we dreamden van een white Christmas, maar dit was toch niet de bedoeling.   


  27-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 december Breakdance
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Breakdance… we waren niet echt nieuwsgierig, geïnteresseerd, laat staan enthousiast over het genre tot bleek dat Pieter daar behoorlijk intens mee bezig is. Vorige week al hadden we een repetitie bijgewoond en toen moesten we onze mening toch wel enigszins herzien: dit is topsport!!!
  Vandaag was er in de dansschool waar dat allemaal gebeurt een soort open-deur voorstelling en uiteraard wilden wij wel eens zien hoe onze oogappel het er van af bracht voor een publiek. Zonder enige vooringenomenheid en met de grootste objectiviteit die ik kan opbrengen… het was geweldig.
  Tijdens de battle – nog zo’n woord dat mij tot kort geleden helemaal niets zegde – was ik naar voor geslopen om wat fotos te maken en dat was niet eens zo gemakkelijk. Het gaat allemaal zo bliksemsnel, je weet niet wat je moet verwachten en eigenlijk moet je hopen op een toevalstreffer. In een poging om niet alles “plat” te flitsen had ik het vermogen van mijn opzet-flash een beetje teruggehaald en de sluitertijd ook een ietsje langer gemaakt, kwestie van wat meer zaal-sfeerlicht mee te krijgen. Dat was dan weer net iets van het goede te veel merkte ik achteraf, er zat wat bewegingsonscherpte in de opnames, maar met enige nabewerking kon ik het toch allemaal binnen te aanvaardbare grenzen houden meen ik. Dit is onze held in actie tijdens een van zijn moves.


  26-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 december Kerstmis bij oma en pake Pol
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op Kerstdag is het feest in huize Pol en Josee. Het is een al enkele jaren durende en steeds maar meer vanzelfsprekend wordende traditie dat die dag de ganse familie aan tafel schuift in Lichtaart om van de kookkunsten van oma Josee te genieten. En telkenjare is ook iedereen present, kinderen, kleinkinderen, schoonouders van de kinderen en zus Lilly met Dreeke. De kerstman was in hoogsteigen persoon komen aankloppen om de cadeautjes uit te delen en de kerstkalkoen aan te snijden en toen al de kleinkinderen ook nog eens op hun kerstbest uitgedost bleken te zijn wilde de kerstman ook nog een foto maken van de bende om als souvenir mee naar het hoge noorden te nemen als hij morgen weer afreist.


  25-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 december Kerstfeestje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kerstfeestje bij zus Lilly vanavond, het is redelijk laat geworden, sta me toe het er maar meteen bij te vertellen. Natuurlijk kwam ook de kerstman himself op bezoek. De vele fotos die de kerstman maakte komen tezijnertijd wel bij de deelnemers terecht maar toen de kerstman met zijn ook aanwezige echtgenote even in een zetel ging zitten waren er anderen die met het toestel van de kerstman aan het fotograferen gingen. De net iets uit de waterpas stand van de compositie heeft waarschijnlijk te maken met het al iets latere uur maar voor één keer verkoos de kerstman dit niet recht te zetten in photoshop. De kerstman vond ‘m zo al zat leuk genoeg.
  De kerstman wenst zijn dank uit te spreken aan de fotografe van dienst… merci Sonja… beetje scheef, de kerstman gaat er van uit dat het bewust was…?


  24-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 dec Kerststal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een mooie traditie in onze regio. In elk zich zelf respecterend dorp staat dezer dagen een kerststal. Ik wilde er vandaag een fotograferen. Dat leek me een prima onderwerp om onze jaarlijkse kerst- en nieuwjaarswensen aan vast te knopen voor de internetvrienden en –kennissen. Toen het donker was ben ik dus naar het kerkplein gegaan in Lichtaart maar wie schetst mijn verbazing toen ik merkte dat één dag voor kerstavond, op een moment dat in de hele Kempen massas toeristen georganiseerde kerststallen-tochten ondernemen, onze eigenste kerststal gewoon gesloten is… dicht, closed, fermé, geschlossen !!! Noodgedwongen ben ik dan maar de wagen gaan halen om richting Kasterlee te rijden. Gelukkig hadden ze daar wél aan de opname-beluste fotografen en andere toeschouwers gedacht. De stal was zelfs zo goed verlicht dat ik Josee en Phaido er voor kon laten plaats nemen en een opname kon maken, zonder al te groot risico van bewegingsonscherpte, weliswaar toch maar van af statief.
  Voor de geïnteresseerden: f 4,5 - 1/6sec - ISO 500 - 24 mm. 


  23-12-2014 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 december De Smallebroekencache
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als geocacher wilde ik na meer dan duizend vondsten zelf ook wel eens iets terug doen voor de community. Al die zoektochten, wandelingen en onverwacht leuke plekjes die me door mede-hobbyisten werden geschonken verdienden een tegenprestatie. Enkele maanden geleden heb ik dus mijn eerste eigen multi-cache gecreëerd in de vorm van een fotozoektocht langs het traject dat wij zo ongeveer elke dag afhaspelen met Phaido. Dat werd dus de Smallebroekencache. De nadruk ligt veeleer op het wandelen en de moeilijkheidsgraad is dan ook doelbewust niet erg groot. Ik merk wel aan de logs dat er behoorlijk wat interesse is en de commentaren en de favorietpunten komen vlot binnen. Nu gebeurt het wel eens dat wij mensen op het traject zien lopen met een GPS en wat afgeprinte bladzijden met de zoekfotos en de routebeschrijving. Dan weten wij natuurlijk wat die aan het doen zijn. Meestal maken we dan een praatje en stellen wij ons voor als de legger van de cache, maar soms, zoals vandaag verkiezen wij het om anoniem er achteraan te lopen en te zien hoe ze het er van af brengen. Op deze plek waren de collegas de juiste weg blijkbaar even kwijt, we zagen ze ook twijfelen en na een poosje hebben ze we toch maar terug op het goede spoor gezet. Een foto had ik ondertussen al gemaakt.   


  22-12-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 december Erotica Center
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Niets menselijks is de kerstman vreemd. De uitbaters van het Erotica Center zijn ook lid van de Aarschotse middenstandsvereniging en de kerstman had alle argumenten om daar niet op bezoek te gaan deskundig van de tafel geveegd. Toen het team vanmiddag in de buurt kwam had de kerstman veiligheidshalve de jongste helpertjes een andere kant op gestuurd met voldoende snoep en cadeautjes om het een half uurtje vol te houden en toen glipte de kerstman binnen in het rijk der rode oortjes. Na het zingen van een voor de gelegenheid tot jingle balls herdoopte kersthit keek de kerstman er zich de ogen uit. Het obligate hohoho klonk nooit enthousiaster.


  21-12-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 december De kerstman en zijn helpers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het leek er een hele tijd op dat ze dit jaar geen beroep zouden doen op de kerstman om de kerstshopping-dagen te animeren in Aarschot. Toen er drie weken geleden nog steeds geen bericht, afspraak of kontakt was vond de kerstman dat het tijd werd zijn baard dan maar te trimmen… Edoch, toen beslisten de organisatoren van het evenement dat zonder de aanwezigheid van de kerstman het toch erg ongeloofwaardig zou worden en kwam er alsnog een aanvraag. Goed, de kerstman is dit jaar een beetje korter bebaard dan andere jaren, maar het is en blijft wel de enige echte originele. De valse kerstman die even de plaats van de echte wilde innemen werd snel ontmaskerd toen er een wedstrijdje baardtrekken werd gehouden.
  De echte kerstman wilde trouwens, voor hij aan zijn tocht begon, graag even poseren samen met zijn helpers. Op deze opname staan: de oudste kleindochter, dochter en echtgenote van de kerstman op de bovenste rij, de kerstman zelf, een mannelijke en een vrouwelijke kerst-elf er onder en helemaal beneden, duidelijk moe van de lange trektocht van uit het hoge noorden, Rudolf, de leider van de rendieren. Er zijn nog enkele kerstman-helpers die ontbreken op dit beeld, maar dat is te wijten aan de korte termijn waarop de deal tot stand kwam. Morgen zijn ze er, maar dan missen we weer een van de elfjes… die moet dan breakdancen…
  20-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 december Kerstversiering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nog maar eens met de kerstversiering gaan stoeien. Een beetje kleur kan nooit kwaad in deze donkere dagen. Het vrouwtje had een grote dikbuikfles ( het goede Nederlandse woord ontsnapt me – wij noemen dit een “damegeante” maar dat zal wel niet correct zijn J ) gevuld met een sliert kleurige kerstlampjes, er enkele kerstballen en twee kleine imitatie-kerstboompjes naast gezet en zo een stemmig stilleven gecreëerd op een kastje. Dat vond in het fotograferen waard.
  Voor de twijfelaars: dit is één foto, en die komt zó uit mijn toestel, hier is nauwelijks fotobewerking aan te pas gekomen. Om uit te voeren wat ik in mijn hoofd had moest ik eerst enkele proefopnames maken want ik wilde een beetje onderbelichten en toch een redelijk lange sluitertijd overhouden. De ISO-waarde moest zo laag mogelijk, dat werd dus 50, als ik dan het diafragma verkleinde tot 18 kon ik de sluiter 2,5 seconden openlaten. Dat moest volstaan. Camera op statief, anderhalve seconde gewoon statisch belichten om het beeld er op te krijgen en dan, met de sluiter nog steeds geopend, gedurende één seconde inzoomen zodat de lampjes strepen zouden vormen naar de randen toe… Het vloeiend inzoomen bleek nog het moeilijkste, na enkele bibberende pogingen kwamen er toch ook een paar aanvaardbare resultaten te voorschijn en bij deze shot vond ik dat het ongeveer was wat ik bedoeld had. In photoshop heb ik de uitsnede aangepast zodat het centrum van de kleurenexplosie wat lager kwam te liggen, verder alleen het contrast een beetje verhoogd en met Nik Viveza de structuur een tikkeltje gekieteld, hoewel dat niet eens zo erg nodig was, het spotje links boven zorgde sowieso al voor een pittige doortekening van de muurbekleding.  


  19-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 december Kerstverlichting
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het idee om deze foto te maken had ik een paar dagen geleden al gekregen. Ik was sowieso van plan van, na de wanorde bij het aanbrengen van de kerstversiering, ook nog iets te doen met het resultaat. De spiegeling van de lampjes van het grote woonkamervenster in de voorruit van de wagen was me opgevallen toen ik op een avond thuiskwam. Ik heb iets met spiegelingen, het is geweten, en dus wilde ik wel eens proberen dat op een aanvaardbare manier in beeld te brengen. Op dat moment had ik evenwel dringende andere bezigheden en toen ik wél tijd had was het kwart over elf en erger nog, zat de ganse wagen inclusief voorruit onder een laag dauwdruppels en andere nattigheid. Om dat uur van de nacht had ik weinig zin om de auto te gaan wassen… Maar uitstel is geen afstel natuurlijk.
  Voor ik deze avond vertrok naar de wekelijkse vergadering van de fotoclub waren de omstandigheden geschikt om met dat idee aan de slag te gaan. Met een beetje manoeuvreren kon ik de wagen zo positioneren dat ik zelfs een tweede spiegeling in de motorkap kon te pakken krijgen en daar doe ik het voor…   
  Een hele tijd geleden opperde ik dat ik gehoord had dat je bij nachtopnames beter de UV-filter van het toestel haalt en nu blijkt dat je dan inderdaad veel mooiere sterretjes krijg rond de lampjes…    


  18-12-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 december Boer Nicolas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn deze namiddag naar Wuustwezel geweest om te zien hoe het met dochterlief, revaliderende schoonzoon en de vier kleinkinderen gaat. Het was natuurlijk ook de bedoeling de map met fotos voor het jaarlijkse album nog wat aan te dikken vóór de selectie gaat plaatsvinden.
  Nu papa Koen in de lappenmand ligt wordt een deel van de verantwoordelijkheid voor de goede gang van zaken op de boerderij op te jonge schouders van zoon Nicolas gelegd. Uiteraard staat hij er niet alleen voor, maar het is aan hem wel besteed, hij gaat ook naar de landbouwschool tenslotte. Dat Nicolas iets heeft met dieren weten we al langer. Ik volgde hem maar wat graag met de camera deze avond toen hij zijn ronde maakte. Na het binnenhalen van de paarden, het voeren van de koeien en de schapen had hij ook nog wat tijd en goesting over om even te stoeien met zijn geitjes…
  Het was echt te donker in die stal om het alleen met een hoge ISO-waarde en een groot diafragma te doen, dus ik moest wel flitsen. Mijn excuses dan ook voor de spiegeling in de bril. Daar heb ik noch in Photoshop, noch in lightroom een remedie tegen gevonden.
  J   


  17-12-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 december De grote zandput
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zou vandaag zo ongeveer de enige min of meer mooie dag van de week worden volgens nationale Frank en Sabine. Toen ik een mail kreeg van vriend Jackie Vandenberk uit Lommel dat die zin had om de nieuwe multicache “Achter den tennis” te gaan zoeken had ik geen bedenktijd nodig om te repliceren dat ik paraat was. Phaido hoef ik dat ook geen twee keer te vragen en om één uur deze middag begonnen we er samen aan. Het werd een prachtige wandeling van ongeveer 7 km langs de grote zandput en verder door de Heuvelse Hei en de omringende bossen.
  Uit de fotos die ik tijdens de tocht schoot vond ik dit de leukste. In de buurt van waypoint twee werd ik geïntrigeerd door de groenblauwe kleur van de plas en zocht ik een geschikt standpunt om dat in beeld te brengen. Het evenwicht vinden tussen voldoende definitie in de lucht en tezelfdertijd een aanvaardbaar belichte voorgrond was niet eens zo gemakkelijk, maar gelukkig kon ik thuis de hulp inroepen van Photoshop en de collectie Nik-filters.
  J


  16-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 december TV kijken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn dan toch ook leuke kanten aan zo’n stakingsdag. Gisterenavond kregen we de Herentalse afdeling van de kleinkids op bezoek en die bleven tot deze avond bij oma en pake Pol logeren. Papa en mama moesten immers al op een onmogelijk uur van huis om de stakingsperikelen te omzeilen en hoe laat ze zouden terug thuis zijn konden ze ook niet voorspellen…
  Wij vinden dat niet erg natuurlijk. Samen met Jef heb ik een lange leuke wandeling gedaan, Julieke moest immers studeren. Na de studie komt uiteraard ook wat ontspanning en voor we ons danseresje naar de balletles brachten mocht ze wat TV kijken. Ondertussen was ze al druk bezig met de opwarming merkte ik… Een snelle greep naar het fototoestel resulteerde in enkele shots voor de verzameling…  


  15-12-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 december De potten van Keizer Karel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het verhaal, of moeten we zeggen de sage van keizer Karel en de Olense pot met drie oren is genoegzaam bekend meen ik. Indien er alsnog onwetenden zouden zijn willen wij adviseren even te googelen en bvb in de wikipedia vind je alles in geuren en kleuren uitgelegd.
  In Olen wordt de dorpslegende zeer gekoesterd, in zoverre dat ze daar op het dorpsplein een supergrote versie van de drie potten in de vorm van een fontein hebben neergepoot. Nu is Olen niet zo ver van huize Pol en Josee en het is dan ook niet abnormaal dat we daar al eens een mooie wandeling ondernemen. Vóór we bij Wietje in een van de gezellige kroegen op dat marktplein iets gingen consumeren als afsluiter wilde ik toch eerst nog de korte multicache die er te vinden is op mijn palmares schrijven en als je daar dan toch rondhangt mag het ook geen verwondering baren dat de bewuste potten-fontein even onderwerp werd van een fotosessie.
  Eigenlijk heb je er van welk standpunt je er ook tegen aan kijkt altijd wel geparkeerde of voorbijrijdende autos in beeld maar nu had ik het geluk dat de op elk dorpsplein aanwezige Kerststal voor een welgekomen, veel rustigere achtergrond zorgde.
  Ik heb er nog eens een zwart-wit omzetting op losgelaten – het was weer een tijd geleden – en die vond ik achteraf bekeken net iets meer aanspreken dan de kleurenversie.


  14-12-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 december Kleur in schapenland
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn het ondertussen gewoon dat onze samenleving steeds meer gediversifieerd wordt, een gekleurde medemens meer of minder, het verwonderd ons niet meer. Nu is diezelfde multiculturaliteit ook doorgedrongen tot in de Smallebroeken merkte ik vandaag. Tussen de vele soorten viervoeters die we regelmatig in de weiden zien rondlopen was er één zekerheid tot nu toe: schapen zijn wit. Okee, bij slecht weer leek het wel eens anders maar dat was dan een zeer tijdelijke toestand.
  Vandaag werden wij evenwel bekeken door enkele gekleurde exemplaren toen wij voorbij de wei wandelden waar tot vorige week nog een hele kudde shetland-ponies in graasde. Het leek er op dat de dames met alle geweld wat beter wilden kennis maken, er was er zelfs eentje die een uitbraakpoging ondernam. Uiteraard heb ik in zo’n geval mijn fototoestel altijd schietensklaar.
  Achteraf ben ik toch even gaan googelen en het blijkt dat we toch niet met immigranten of andere asielzoekers te maken hadden. Meer dan waarschijnlijk zijn dit zwartblessen, een ras dat eigenlijk in Nederland gekweekt is o.a. om grote heidegebieden te begrazen… strikt genomen zijn het dan tóch ook vreemdelingen he…
  J


  13-12-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 december Pootje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zitten midden in de periode van de kerstmarkten. De trend is uit Duitsland overgewaaid en in elke zich respecterende Vlaamse stad is er een tegenwoordig. Meer zelfs, menige vereniging, club of bedrijf heeft ook het licht gezien en de commerciele mogelijkheden van de cadeautjes-tijd worden alom dankbaar in een fondsenwervende feestverpakking gegoten. Zo was het vandaag in het rusthuis Hoevezavel vandattume. Het ganse jaar door zijn we er vrijwilliger en dus konden we niet anders dan acte de présence geven. Wij kennen de weg naar de bar zeer goed daar en we hebben ons niet verveeld, dorst geleden hebben we evenmin. Phaido heeft het trouwens ook helemaal naar de zin gehad. De bewoners kent ie ondertussen al wel en daar kan hij het over het algemeen goed mee vinden. In de drukte van het evenement had ie dan ook meer dan zijn handen vol om overal even te gaan snuffelen en een goede dag te zeggen. Extra leuk werd het voor hem toen er ook nog wat andere bezoekers waren met jonge kindjes en dan komt zijn vriendelijke aard pas echt naar boven. Een aaitje, een kusje, een pootje… ja Phaido heeft alweer enkele extra gestolen harten op zijn palmares.


  12-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 december Kerstversiering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij behoren nog tot de ouderwetse garde en wij vinden dat je niet met de kerstversiering begint voor Sinterklaas het land uit is. Na een weekendje Ardennen en een redelijk druk begin van de week was het vandaag dan zo ver. We zijn het huis in kerststemming aan het brengen.
  Ik heb me voor één keer eens niets aangetrokken van fotografische compositieregels en ik heb de wanorde van de kerstversieringswerkzaamheden ( leuk woord voor scrabble? ) maar eens in beeld gebracht. Dozen en manden met bollen, pieken, slingers, lampjes, kunstmatig en echt groen, electrische snoeren, engeltjes, toeters en bellen… je kunt het niet te gek bedenken of we hebben het in de loop der jaren wel eens gebruikt om sfeer te scheppen. Vóór alles in de juiste plooi valt wordt er driftig geselecteerd en overlegd en tegen morgenavond hoop ik dat alles weer vrede op aarde en gloria in excelsis zal uitstralen. Voorlopig is het één grote onoverzichtelijke warboel maar met de hulp van hierboven maken we er ook dit jaar wel weer iets moois van. 


  11-12-2014 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!