Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  17-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juli Heet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben er een tijd op moeten wachten maar het lijkt er op dat de zomer nu eindelijk echt begonnen is. Het was warm vandaag, correctie, het was heet. We hebben deze middag de wandeling zelfs een beetje ingekort… als de weerman zware lichamelijke inspanningen afraadt, dan moet je daar rekening mee houden he. Het lijkt er trouwens op dat Phaido ook niet meteen een fan is van de hitte, hij zocht alleszins elk streepje schaduw op en bij thuiskomst heb ik hem nog nooit zo gulzig zien drinken en daarna is ie naar binnen geslopen in de koelte van de woonkamer. Daar zullen we in Italie rekening mee moeten houden.
  Dan hebben de dieren in de weiden langs de Smallebroeken minder geluk. Die zullen het zonder enige twijfel ook wel warm hebben maar de mogelijkheden om te schuilen zijn daar meestal niet zo talrijk. Deze schapen hadden het enige plekje gevonden waar ze nog beschut waren tegen de brandende zon en ook zij hadden blijkbaar de waarschuwingen van de weerman gehoord. Dat binnen enkele uren dit laatste stukje schaduw zal verschuiven naar buiten de weide lijkt ze nu nog niet te deren, en een jas, hemd of broek uittrekken is voor hen ook al geen optie…  


  17-07-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juli Otofoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had het gisteren al min of meer voorspeld, vandaag zou het misschien wel een “selfie” worden. Daar was dan ook wel enige aanleiding voor. Ik had namelijk in een gulzige bui op een stuk chocolade gebeten… fondant, uit de koelkast en dat was voor een onderdeel van mijn gebit net een beetje te hard. Resultaat: het kunststof kroontje dat al een tiental jaren over een van de afgeslepen restanten van een snijtand zat was helemaal stuk. Ik vond het eerlijk gezegd geen gezicht en hoewel ik me meestal niet zo veel van mijn uiterlijk aantrek had ik vandaag al een afspraak bij de tandarts. Voor ik vertrok wilde ik toch een souvenir van het voorval en daarom trok ik met de Eos de badkamer in, daar zijn voldoende mogelijkheden voorhanden om zelfportretten te maken. Strikt genomen is dit geen selfie zoals de smart-phone generatie dat definieert, maar deze spiegelreflexfoto-in-de-spiegel vond ik toch ook de naam verdienen. Of beter nog, sta me toe het palindroom te gebruiken dat Kees van Kooten er voor bedacht als synoniem: dit is een “otofoto”.

  16-07-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juli Dinner for two
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat er twee keer na elkaar een foto voorbij komt die je in de categorie macro zou kunnen onderbrengen is ongebruikelijk in deze blog. Ik probeer namelijk meestal voor afwisseling te zorgen qua keuze van onderwerp. Deze avond voor de PC zittend kwam ik evenwel tot de vaststelling dat ik, buiten de serie waaruit dit plaatje komt, weinig bruikbaars op mijn geheugenkaartje had staan vandaag en om nu nog snel een “selfie” te maken had ik geen zin… hoewel daar misschien wél een goede reden voor was… morgen misschien.  
  We waren op bezoek geweest bij mijn zus in Aarschot en nadien had ik nog een geocache wandeling gepland. Bij waypoint 5 van de voorziene 12 liepen we evenwel vast en toen we een hele tijd tevergeefs gezocht hadden naar een tag met de noodzakelijke info om verder te wandelen kreeg ik een aantal distelstruiken in de gaten. Op elke bloem zat wel één, vaak ook twee en een keer zelfs drie geel-zwarte stekebeesten nectar te verzamelen. Op dat moment sloeg de balans van mijn interesse abrupt over van geocachen naar fotograferen. De macrolens had ik niet in de tas, maar met de 300 plus extender kon ik vanaf een wat grotere afstand toch ook enkele leuke beeldjes schieten. Ik ben geen specialist ter zake, en ik moest achteraf weer maar eens in de wikipedia duiken om voorzichtig te concluderen dat het misschien akkerhommels waren die daar hun buikje vol zaten te snoepen. Wie beter weet mag me tegenspreken
  J.

  15-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli Viooltje met bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Van de grote bak met viooltjes die zo mooi in bloei stonden is er welgeteld één bloemetje dat min of meer ongehavend uit het natte regenoffensief van de laatste dagen gekomen is. Nu we vandaag eindelijk toch nog eens van enkele welgekomen streepjes zon mochten proeven stond het fier en gelukkig meteen weer te pronken en te glimmen tussen de verwelkte soortgenootjes. Uiteraard wilde ik het dappere ding zijn verdiende moment de gloire gunnen en ik had mijn camera gehaald om het vast te leggen als foto van de dag. Het werd evenwel nog mooier toen het bezoek kreeg. Tja die vlieg had natuurlijk ook niet zoveel keus meer qua beschikbare landingsplaatsen in viooltjesland en dus kwam ze precies op de goede plaatst zitten… Klik !!!


  14-07-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juli De doelman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op deze dag van de finale van de wereldbeker 2014 in Brazilie kon ik niet anders dan een voetbalfoto plaatsen. Ik was helaas niet zelf in het Maracanastadion aanwezig met mijn camera dus moest ik ergens anders een bruikbaar beeld schieten. Echt moeilijk was dat niet. Lander, kleinzoon van Josee’s broer Swa is gebeten door de voetbalmicrobe en als we daar op bezoek zijn kun je er niet omheen. In het spel dat hij improviseert met eender wie samen met hem op het grasperk durft te komen speelt hij op alle mogelijke posities uit de veldbezetting. Aanvaller, verdediger, ja zelfs doelman wil hij wel eens zijn. Hij heeft nog niet de onoverwinnelijkheid van onze Courtois, maar de allure van de rasechte goallie, die kan je er al in herkennen.         


  13-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli Modeshow
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag met stijgende bewondering en fierheid gezien hoe onze zes kanjers op een quasi professionele manier op de catwalk evolueerden tijdens de modeshow van enkele Aarschotse kledingwinkels. Van zenuwen, drempelvrees, onervarenheid of wat dan ook beginners-stress was er in de verste verte niets te merken in de onbevangen manier waarop ze als volleerde mannequins hun ding deden en het terechte applaus in ontvangst namen. Ik wil dit graag illustreren met een foto van de drie oudsten maar die is louter willekeurig gekozen, het had er net zo goed een van de drie jongsten kunnen zijn of van de drie meisjes of de jongens of van ieder afzonderlijk… kortom de oogst was weer groot en geslaagd.
  Wij zitten nu met ongeduld te wachten op de eerste telefoontjes van de grote modehuizen, Calvin Klein, Versace, Bikkembergs, Cardin, Dior, Gaultier… Lagerfeld, jaaa Lagerfeld… Hallo Karl…?       


  12-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Goede vriendjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij hebben iets met honden, groot en klein. Dat geldt niet alleen voor ondergetekende en aanverwanten, maar ook voor de meeste van onze vrienden en kennissen… Dat zal wel geen toeval zijn…
  We konden vorige week niet present zijn bij de verjaardag van vriendin Ellygorett en vandaag hebben we met enige vertraging dat goed gemaakt. Dochter des huizes Wieteke is al langer goed bevriend met onze Phaido en nu Swa en Monique vandaag hun Rox eens meegenomen hadden bleek de vonk ook met die woef meteen over te slaan.
  Dat het tussen Rox en Wieteke ook wel zou klikken konden we wel voorspellen – Wieteke heeft een speciale band met alle dieren – maar dat het zo passioneel zou worden hadden we niet verwacht … De camera heb ik gelukkig altijd in aanslag…   


  11-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Zes modellen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zus Lily is als voorzitster van de Aarschotse Unizo betrokken bij veel evenementen in die stad. Aanstaande zaterdag organiseren enkele kledingwinkels een gemeenschappelijke modeshow en voor de afdeling jeugd vond zij het leuk om beroep te doen op onze zes kleinkids. Dat hoefde ze geen twee keer te vragen, alle zes waren ze meteen enthousiast. Vandaag zijn ze de kledingstukken die ze moeten showen gaan passen en kregen ze ook een stoomcursus catwalk-lopen. Bij eender welke gelegenheid dat we ze alle zes samen krijgen maken we groepsfotos, zo ook bij de kleedhokjes vóór de grote verkleedfun begon.
  In de kijkruimte bij de hokjes was het redelijk duister en met de felle lichten van de hokjes zelf op de achtergrond was het niet zo makkelijk om de belichting goed te krijgen. Flitsen was geen optie want ik had het niet nodig geacht de opzetflitser in de fototas mee te nemen. Dan maar de ISO-waarde drastisch omhoog dus. Bij F 5 en ISO 2500 kreeg ik uiteindelijk een opname waar ik thuis na nog wat filterwerk in photoshop toch een meer dan aanvaardbaar resultaat uit puurde.   


  10-07-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Ma en Leopold
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zal maar meteen vertellen dat deze foto niet vandaag gemaakt is… of toch ook weer wél… een beetje toch.
  De oude fotos die ik uit het ouderlijk huis meenam na het overlijden van mijn vader in 2005 en die nog altijd in een oude schoendoos ergens diep in een kast lagen hadden nu wel lang genoeg moeten wachten om bekeken te worden. Twee dagen ononderbroken regen zorgden er voor dat we vandaag verder gingen met een klus waaraan we een hele tijd geleden al eens begonnen waren. We hebben namelijk ooit het plan opgevat een soort familiealbum te maken van gedigitaliseerde oude fotos. Ik had al een map aangemaakt op de PC en daar zaten al behoorlijk wat ingescande en bewerkte opnames in van zowel Josee als mezelf maar de verzameling heeft nog een enorme groeimarge. Vandaag ben ik dus weer eens in die oude doos gedoken.
  Dit is alleszins de oudste foto van mezelf die ik tot nu toe teruggevonden heb. Of ik mezelf herkende dan? Zeker niet, maar het stond er achter op genoteerd in potlood: “ Ma en Leopold”. In dit geval zou ik het niet aandurven een andere titel te bedenken. Ons ma noemde mij altijd Leopold, hoewel ikzelf daarvan gruwde, Pol vond ik altijd al veel gezelliger. Een datum stond er niet bij, maar als ik de ouderdom van klein Polleke inschat moet dat ergens in de zomer van 1945 geweest zijn.
  De foto was amper enkele centimeters groot, geabimeerd, geplooid en gebleekt. Ik heb de hele photoshop trukkendoos moeten gebruiken om hem na het inscannen tot deze toonbare versie om te toveren en daarom vind ik ook dat ik hem terecht als foto van de dag mag plaatsen ondanks de eerbiedwaardige ouderdom.  


  09-07-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli Regen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat een trieste, natte, uitgeregende dag kregen we vandaag te verwerken. Toen ik deze morgen opstond regende het… de ochtendwandeling, helemaal uitgeregend… we reden naar Lommel in de stromende regen… en kwamen terug in de regen… tussendoor zaten we gelukkig droog, binnen bij Swa en Monique, terwijl het buiten… regende… Met zin voor misleiding zouden we kunnen stellen dat het vandaag maar één keer regende… de ganse dag lang,  je zou voor minder gedeprimeerd raken.
  Toen we terug thuis waren deze avond wilde ik dan ook absoluut een regenfoto maken  om een dag als deze te illustreren, gelukkig (?) regende het nog altijd. Door het beregende zijraam van de pergola kreeg ik de kruik met afrikaantjes in de gaten. In normale tijden zijn dat lachende bloempjes die een mens opvrolijken al ie daar ’s morgens zijn krantje zit te lezen, maar nu zagen zelfs die afrikaantjes er helemaal verzopen en treurig uit.
  Ik vermoed dat de foto echt wel scherp is, maar door de nattigheid die van het raam stroomt wordt het onderwerp sowieso helemaal vervormd en kun je dat moeilijk beoordelen. Wel zag ik achteraf op de PC dat ook de poten van mijn statief en een paar voeten in de spiegeling te zien zijn en dat vond ik dan weer een beetje grappig. Toch nog een poging tot glimlach vandaag…


  08-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juli Vijf dames
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze dame komen we wel vaker tegen met drie hondjes als we ons smallebroekenrondje afhaspelen, de ene keer wandelt ze met drie beagles en dan weer met drie teckels… een groot gezin hebben ze daar. We stoppen meestal voor een praatje, Phaido laat zich de interesses van de dames beagle welgevallen en wij hebben het over koetjes en kalfjes en hondjes natuurlijk. Vandaag liep ik rond met de 70-300 op mijn toestel en ik was eigenlijk een eindje verderop aan het rondkijken om een mooi trosje lijsterbessen in het zonnetje tegen de blauwe lucht in een aanvaardbare kompositie te plaatsen toen er een joggend echtpaar met nog een hondje voorbijkwam. De beagles hou je in zo’n geval best kort aan de leiband en dat had onze vriendin ook zo begrepen. Het plaatje dat zich voor mij aanbood kon ik niet laten liggen natuurlijk… snel afdrukken !!! Strikt genomen realiseer ik mij dat mijn sluitertijd eigenlijk te lang was – ik was een statisch onderwerp aan het fotograferen – de beagles zijn niet helemaal scherp, zie naar de staartjes. Maar tezelfdertijd vind ik dan dat zo’n beweeglijke, kwispelende staarten typisch zijn voor blije honden en de beweging op deze manier vatten vond ik dan weer wel kunnen. Dus heb ik de foto toch maar gedelibereerd. J      


  07-07-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juli Jong geleerd is oud gedaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze dagelijkse wandeling voert ons steevast langs het oefenterrein van LRV De Kempenridders in de Dressenstraat. Op zondagmorgen is het daar een drukte van belang maar rond elf uur- half twaalf, dat is het tijdstip dat wij er gewoonlijk voorbij komen, zijn de reguliere oefeningen meestal net afgelopen. We hadden evenwel al enkele keren gezien dat er nog enkele leden blijven plakken en dat er dan toch ook nog wel wat activiteit is op het oefenveld, zo ook vandaag. We zijn deze keer dan ook gewoon naar het clubhuis gewandeld en hebben gevraagd of ze het erg vonden dat we enkele fotos maakten… helemaal niet dus.
  In deze sport worden de rijdieren blijkbaar op maat aangepast want moeder en dochter waren met respectievelijk een volwassen paard en een pony rondjes aan het rijden. Je kunt er in de ruiterij niet vroeg genoeg aan beginnen neem ik aan, de instructies vlogen in het rond. Jong geleerd is oud gedaan… hier rijdt misschien een toekomstige olympische kampioene. De inzet, ijver en trainingsintensiteit waren alleszins op quasi professioneel niveau.
  En tja, is er iets mooier dan samen met je kinderen dezelfde hobby delen?   


  06-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 juli Groen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het mocht niet zijn voor onze Duivels vandaag. Ik geef het graag toe, ik had verwacht dat ze over de Argentijnen zouden heen walsen en de ontgoocheling is dan ook redelijk groot in huize Pol en Josee. Na een kletsnatte ochtendwandeling had ik nog weinig zin om het huis uit te gaan en in afwachting van de wedstrijd, met een half oog de tour de France bekijken op TV, dan even de macrolens op de Eos geplaatst om te zien of er buiten niks te fotograferen viel… alles in afwachting van de kwartfinale… zenuwen, zenuwen…
  Het is pas na dat ik deze foto van onze nog groene druiven gezien had op de monitor dat ik het verband met de Belgische ploeg zag. Ons team was nog te groen om met enige kans op succes tegen deze geroutineerde, lepe en sterke tegenstander te strijden. Geef die mannen nog twee of vier jaar om respectievelijk op het volgend EK of op het WK in Rusland te schitteren en dan zullen ze er wel staan, dan zijn ze rijp… Bij onze druiven zal dat zo lang niet meer duren, nog een drietal maandjes en dan is het weer smullen, persen en boerenjongens maken.   


  05-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juli Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De eerste invasie van kleinkinderendrukte tijdens deze vacantie is achter de rug ondertussen. De respectievelijke mamas zijn ze in de loop van de late namiddag komen oppikken. We hebben het redelijk goed doorstaan, drie dagen en twee nachten om het jonge geweld in toom te houden, daar kunnen we nog wel overheen kijken. Met z’n vijven en tijdelijk slechts met vier waren ze, en dat kunnen we wel aan. TV en tablet-gebruik zoveel mogelijk proberen te beperken,  buiten spelen en ravotten, de dagelijkse pipi en kaka wandelingen met Phaido, geocachen, zwemmen, kortom bezig zijn… we proberen de tijd goed te vullen met allerhande activiteiten zodat ze ’s avonds moe genoeg zijn om snel in slaap te vallen. Julieke was er dus vandaag niet bij, voor het jaarlijkse foto-album is dat jammer natuurlijk en ook haar nichtje en hartsvriendin Marie Leen was een beetje ontgoocheld meende ik te merken.
  De aversie die ze vroeger hadden voor de camera is ondertussen helemaal verdwenen en ik denk dat ze het nu zelfs leuk vinden om te poseren. Als volleerde fotomodellen hebben ze maar enkele aanwijzingen nodig om de poses die pake Pol en oma hun vragen ook aan te nemen. En zelf komen ze ook al wel eens met ideeen zoals bij dit plaatje dat ik kon maken tijdens de wandeling langs de Smallebroeken deze middag.
  Opgelucht dat de drukte weer even voorbij is dus, maar tezelfdertijd kijken we al uit naar de volgende inval…


  04-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juli Zwemmen in de Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afkoeling, dat is waar het om gaat als de temperatuur in de buurt van de 30° komt. In ons hoekje van Belgenland, op de Kempense zandgrond lukt dat meestal net iets beter dan elders en dientengevolge hebben wij ook enkele remedies achter de hand voor in geval het te warm dreigt te worden. Ieder jaar gaan we met onze logés wel enkele malen naar de Melle, waar een uitnodigende prachtige plas de ideale plek is om een verkwikkende plons te plegen. De borden met verboden te zwemmen worden door iedereen al jaaaaren straal genegeerd en het is er meestal gezellig druk. Erg leuk is ook dat niemand er een punt van maakt dat je de woef ook mee in het water neemt. Integendeel, er lopen en zwemmen nogal wat hondjes en zoals uit deze foto mag blijken wilde Phaido ook graag bewijzen dat Golden Retrievers eigenlijk gemuteerde waterratten zijn. J
  Vier kleinkids ( Julieke is even terug naar Herentals, die komt morgen terug ), pake Pol en Phaido plonsen, zwemmen, badderen en amuseren zich kostelijk terwijl oma de camera bedient van op de veilige oever.   


  03-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juli Acro-turnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vakantietijd… kleinkinderentijd.  Vijf zijn er ondertussen geland in huize Pol en Josee. Met zulk mooi weer als vandaag ga je niet binnen zitten, dan speelt ons leven zich hoofdzakelijk buiten af. De lenigheid en de energie waarmee het jonge volkje te keer ging in de tuin is iets dat ons met weemoed doet terugdenken aan hoe wij dat vroeger ook deden. De twee zusjes uit Wuustwezel zijn lid van een acro-turnvereniging en die wilden meteen hun kunnen demonstreren. Dat leverde enkele mooie plaatjes op, de map voor het jaarlijkse album begint alweer serieuze afmetingen aan te nemen en we zijn nog maar halfweg 2014.


  02-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 juli Cheer4Belgium
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kunnen er niet omheen natuurlijk. De voetbalgekte is alomtegenwoordig. Phaido, die eerlijk gezegd weinig van de spelregels begrijpt, dat blijkt tenminste als we samen met de bal spelen, heeft zelfs voor een gepaste outfit gezorgd om de Duivels over de Yanks heen te zien walsen. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we hem een beetje geholpen hebben.
  De foto is gemaakt voor de wedstrijd, dat mag wel duidelijk zijn, even later was Phaido niet opgewassen tegen het uitbundige supporterslawaai dat het baasje produceerde en hij is op veilige afstand op zijn matje gaan liggen in de buurt van de slaapkamers.  Eigenlijk is het maar goed dat baasje achter de camera stond en Phaido model was, het omgekeerde zou absoluut belachelijk en ontoonbaar geweest zijn… zeker na de wedstrijd.
  J

   

           


  02-07-2014 om 11:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juni Volkstuintjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Moeke Miet heeft vorige vrijdag een nieuwe heup gekregen in het ziekenhuis in Herentals. Vandaag wilden we graag eens gaan zien hoe de patient er aan toe was. Toen we met de wagen in de buurt kwamen merkten we snel dat de parkeerproblemen er zeker niet minder op geworden zijn. De ziekenhuisparking zelf stond afgeladen vol en in de verre omgeving was geen vrij plaatsje meer te vinden. Liever dan toch maar de parking op te rijden en dure parkeertijd te verkwisten aan de zoektocht naar een plekje kozen wij voor het plan B dat wij in zo'n geval in petto hebben. In vogelvlucht ligt het Elisabeth-ziekenhuis niet zo ver van de Olympiadelaan namelijk en daar is altijd wel parkeerplaats. Met de wagen is dat wél een hele afstand omdat je zo ver moet omrijden maar te voet kennen wij een mooi paadje langs de volkstuintjes en langs daar loop je in minder dan 10 minuten naar de hoofdingang. Dat het er uiteindelijk 11 of 12 werden heeft alles te maken met het feit dat ik snel een foto wilde maken van het ziekenhuis met de tuintjes op de voorgrond.
  En… o ja… met de patient ging het verrassend goed, ze zat al recht in de zetel nauwelijks drie dagen na een toch wel erg zware ingreep.    


  30-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni Het promotieteam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden het wel zien aankomen, de buienradar gaf ons niet veel goede hoop op een droge zondag maar de weergoden zijn natuurlijk onvoorspelbaar. Als ze slecht gezind zijn weet je maar nooit of optimistisch ingeplande evenementen niet helemaal de mist in gaan, en vandaag was dat helaas wel degelijk het geval…
  Gisteren waren de eerste uren van de braderij in Aarschot nog hoopgevend voor de deelnemende middenstanders maar het uitgeregende vervolg kreeg vandaag een verlengstuk. Ons promotieteam was deze keer op volle sterkte maar de constant neerplentsende regen zorgde er voor dat we binnen de kortste keren tot de conclusie kwamen dat het geen zin had. We zijn dan maar bij tante Lily gaan schuilen voor de elementen en de jongste generatie nestelde zich daar meteen voor de TV. Ik zag de kans schoon om alsnog enkele plaatjes te schieten en Josee vond dat zij ook bij de jeugd hoorde…  


  29-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni Het animatieteam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag, en morgen ook trouwens, werd er weer beroep op ons gedaan door de verenigde middenstanders van Aarschot om op de jaarlijkse braderij voor wat animatie te komen zorgen. Dat het tijdens deze wereldbeker-dagen in het teken zou staan van de voetbalkoorts was nogal voor de hand liggend. De rood geel zwarte kleuren van ons gezelschap waren al een meer dan duidelijke deelname in de gekte, en voor alle hardleerse niet verstaanders had ik mezelf ook nog eens verkleed als voetbal. We hebben de ganse dag flyers en folders uitgedeeld en het was een 100% succes, al zeg ik het zelf. Ik moet wel toegeven dat Phaido met zijn Belgium-petje meer aandacht kreeg dan de rest van ons groepje samen.   


  28-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!