Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  04-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Pompoenmaand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De pompoenkoorts stijgt in Groot Kasterlee. Oktober is sowieso de pompoenmaand en dat geldt in ons dorp nog meer dan elders. Ze noemen ons niet voor niets de pompoenpapeters. Binnen enkele weken is er de pompoenmarkt, de week daarna de poempoenregatta, alle telers omringen hun dikste exemplaren met de beste laatste zorgen in de hoop hoog te scoren in de grote pompoenweging, overal zie je allerhande versieringen met pompoenen … en Josee heeft eergisteren pompoensoep gemaakt. J
  Toen we deze avond nog een rondje gingen wandelen met Phaido (werelddierendag vandaag, dus mocht het wat meer zijn  ) had ik de camera en statief meegenomen. Ik wilde het pompoenkunstwerk dat elk jaar op het kerkplein staat graag fotograferen in het donker. Als je de sluitertijd maar lang genoeg maakt worden zelfs de straatlantaarns die toch op redelijke afstand staan echte schijnwerpers. Dertig seconden duurde deze belichting en omdat ik altijd in RAW fotografeer kon ik de witbalans thuis nog aanpassen in de omzetting. Verder heb ik alleen een beetje vignettering toegevoegd in de hoeken.    

  04-10-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Swa en Elio
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sedert de dood van Leentje, de moeder van Josee zijn wij trouw in het rusthuis Hoevezavel blijven komen als vrijwilliger, gewoon omdat wij tijdens de periode dat Leentje daar verbleef ook wel gezien hadden hoe zeer vrijwillige handen en benen daar nodig zijn en hoe zeer de bewoners kunnen genieten van die welgekomen extra mogelijkheden.
  Ieder jaar weer worden wij vrijwilligers daarvoor ook in de bloemetjes gezet door directie en personeel. Met een feestmaaltijd, de nodige drank er bij en een entertainend programma drukken zij hun waardering uit voor onze inzet. Het amuzements-gedeelte werd deze keer verzorgd door ene Karel Declercq die ons de show “België binnenste buiten” presenteerde. Toen die in de huid kroop van premier Di Ruppo en onze schoonbroer ( voor de Nederlanders: zwager ) Swa uitkoos om even mee te stoeien zaten wij natuurlijk op de eerste rij om daar een foto van te maken.
    

  03-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober De H. Communie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze morgen nog eens naar de Rielenkapel gereden. Ik ben nog steeds aan het worstelen met de projectie-reeks die ik aan het in elkaar knutselen ben voor het fotosalon namelijk. Er was nog één shot die ik in gedachten had en die nog niet goed genoeg uit de vorige pogingen gekomen was naar mijn smaak. Elke woensdagmorgen zit de kapel bomvol voor de wekelijkse misviering en een aantal gelovigen volgt het gebeuren sowieso liever buiten via de luidsprekers, omdat ze het, naar ze me vertelden, binnen te benauwd vinden met zoveel volk in die kleine kapel. Bij de H. Communie komt de priester dan naar buiten om ze daar de hostie te geven. Ik had al een paar keer geprobeerd dat goed in beeld te krijgen maar ik had alleen nog maar weinig zeggende ruggen, en een vleugje priester er boven. Deze keer had ik met de mensen even een gesprekje gehad en gevraagd me wat ruimte te gunnen en dat werkte wonderwel. Ik reed naar huis met enkele geslaagde shots. De opname die uiteindelijk in de projectie zal belanden wil ik voorlopig nog even niet tonen, maar dit vond ik ook wel okee als tweede keuze…   

  02-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober The Geocaching team
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is alweer een hele tijd geleden dat ik er toe kwam de Wuustwezelse tak van de kleinkinderen voor de camera te krijgen. Vandaag was het studiedag voor de leerkrachten in “Het Scholeke” en dan wordt er beroep gedaan op oma en pake Pol om voor de niet geplande opvang te zorgen. Wat doe je dan om ze de broodnodige buitenlucht te gunnen en ze van voor TV, laptop en I-Pad weg te houden? Juist ja, je neemt ze mee om tijdens een gevarieerde boswandeling enkele geocachen te gaan zoeken. Ze zijn ondertussen voldoende bekend met het spel en ik moet ootmoedig toegeven dat ze er veel fanatieker tegenaan gaan dan ik zelf. Phaido ( ik heb inmiddels, rijkelijk laat, in zijn boekje gezien dat je die naam met “PH” schrijft ) was ook van de partij en de kids kennen hem ook al langer. Een hechter en meer toegewijd team kon ik me niet wensen. Na de zoveelste vondst vond ik het tijd om een groepsfoto te maken. De toevallig voorbijkomende paddestoelen zijn een extra element in het plaatje om subtiel aan te geven dat we nu toch wel echt op de grens van de herfst zitten ondanks de erg mooie dagen die we de laatste tijd mochten meemaken.  

  01-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Einde seizoen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hehe, het laatste weekend van september is voorbij, morgen is het alweer oktober. Nu kunnen we ’s morgens weer naar Herentals zonder in de file te staan, en ’s avonds weer naar Kasterlee zonder tussen de geel zwarte nummerplaten te moeten aanschuiven. Zo zien toeristen-dagjesmensen het dus nooit. De ingang van Bobbejaanland… gesloten !

  30-09-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 sept Lisa
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je zou mensen kunnen opdelen in twee groepen: zelf hoor ik bij de hondenvrienden en mijn liefste zus Lilly is een fervente kattenliefhebber. Uitgenodigd op een feestje in huize Lilly en Dreeke vonden wij het dan ook raadzaam om vandaag Faido maar eens alleen thuis te laten. Katten en honden samen, dat is vragen om problemen he. Bij thuiskomst bleek het experiment geslaagd trouwens, maar daar gaat het nu niet over.
  Mon en Lisa zijn de twee huispoezen bij mijn zus ( de alerte lezer snapt het verband tussen die twee namen hopen we ? ) en ze zijn zeer verschillend. Kater Mon verdwijnt uit beeld zodra er bezoek komt en kattin Lisa daarentegen is de nieuwsgierigheid zelve, ze wil alles zien, uittesten, en proberen. Tijdens het aperitief wilde Lisa natuurlijk controleren of de feesttafel wel goed versierd was en al even vanzelfsprekend had ik dat in de gaten en… had ik het fototoestel paraat.
       

  29-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september De U9
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De U9 van VC Herentals moesten op verplaatsing naar de buren van Poederlee, een beladen duel. Het ging er bij wijlen fel aan toe en er werd vlot gescoord. Tijdens de wedstrijd heb ik het niet zo gevolgd, ik was te druk bezig met fotograferen, maar achteraf heb ik gehoord dat ze met 6-7 gewonnen hebben na dat ze eerst met 3-0 achter stonden. Onze Jef scoorde enkele knappe doelpunten trouwens.
  Of het geholpen heeft om deze zege tot stand te laten komen laat ik in het midden, maar het feit dat ze er een supporter en een nieuwe mascotte bij hebben zal zeker wel een extra stimulans geweest zijn.
  J Na de groepsfoto samen met de tegenstrevers wilden ze ook nog graag poseren samen met Faido in zijn rood-witte outfit.

  28-09-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Faido bis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kan me best voorstellen dat Faido even denkt: “ Amai, als dat alle dagen zo is, dan ga ik terug naar moeke Miet “
  We hebben ons voorgenomen hem zo veel mogelijk mee te nemen bij alles wat we ondernemen. Deze morgen ging ie mee naar een stockverkoop van meubels, we krijgen daar elk jaar een uitnodiging voor en hebben er al enkele toffe dingen op de kop getikt. Voor we de zaak binnen gingen eerst toch een wandeling gemaakt met hem i.v.m. zijn natuurlijke behoeftes en hij deed kaka als op commando. Komplimentje gekregen van het winkelpersoneel dat we zo’n toffe brave hond hadden daarna. Deze namiddag hebben we dan de vrijdagse vrijwilligerswandeling met de bewoners van het rusthuis gedaan… Faido als een volleerde begeleider zonder trekken braafjes langs een rolstoel. Daarna zijn we aan de Blauwe Kei in Lommel enkele geocachen gaan zoeken, weer een fikse wandeling. Lekker weertje en prima locatie voor een foto. En tenslotte zijn we deze avond samen naar de maandelijkse vergadering van de motorclub geweest.
  In tegenstelling tot het baasje heeft hij geen Duvel gedronken maar hij ligt nu wel uitgeteld in zijn mand
  J
   

  27-09-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september Faido
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen pake Bert een jaar geleden veel te vroeg van ons heen ging vreesde moeke Miet dat ze alleen niet voor Faido, de golden retriever, zou kunnen blijven zorgen. Wij hadden toen al meteen laten weten dat wij de hond wel in ons gezinnetje wilden opnemen. We hebben vroeger altijd honden in huis gehad en na een periode zonder, vonden we toch dat we er weer aan toe waren. We wilden ook niet aandringen want misschien was Faido wel de ideale huisgenoot om moeke Miet over die zonder twijfel erg moeilijke periode heen te helpen. Moeke Miet is helaas steeds minder goed te been, en op de buren kan ze ook niet konstant beroep blijven doen om het dier uit te laten dus groeide het besef dat het misschien toch beter was voor Faido dat hij een nieuwe thuis kreeg. Vandaag zijn we hem gaan ophalen. Dit is een foto van het afscheid. Ons hart brak… maar Faido zal het goed hebben in huize Pol en Josee, dat hebben we moeke Miet beloofd, en als ze hem te erg mist mag ze hem altijd komen bezoeken of gaan wij haar bezoeken samen met Faido. Ondertussen mag hij morgen al beginnen met ons uit te laten…  

  26-09-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september La Torre
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens het Allerheiligen-weekend vindt het jaarlijkse salon van onze fotoclub plaats. De fotos die de leden daar zullen tonen zijn ondertussen al gekozen en de overige voorbereidingen zijn in volle gang. Zelf heb ik vandaag nog enkele opnames gemaakt die in mijn geplande dia-reeks zouden kunnen passen en ondertussen denken wij ook aan onze sponsors. De plaatselijke zelfstandigen die ons financieel steunen krijgen in de zaal de nodige publiciteit in een doorlopende dia-projectie. Logos, fotos, en ander reclamemateriaal wordt ons ter beschikking gesteld en als het nodig is gaan wij zelf bruikbare opnames maken. Bij het Italiaanse restaurant “La Torre” waar wij vaste klant zijn en waar ik dus de logische kontaktpersoon was werd mij een gedrukte flyer in de hand geduwd met de vraag dit maar in te scannen en dan te projecteren… tja, zelfs met de hele photoshop-truukendoos wijd open was die scan niet projecteerbaar. Ik ben dan maar zelf een nieuwe foto gaan maken deze avond en ik heb het ontwerp van de flyer zo close mogelijk proberen te benaderen, inclusief de kitcherige versierinkjes. De klant is koning…  
  Enneuhhh … een beetje reclame mag he, adres en telefoonnummer staan er op, prijs-kwaliteit gezien is dit zeker een zaak die ik wil aanbevelen.

  25-09-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september Spinrag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zat mijn krantje te lezen deze morgen, zo rond een uur of negen  – voor mijn doen redelijk vroeg – toen het vrouwtje terug kwam van de winkel en nog voor ze binnen was had ik al in de gaten dat er iets speciaals was. Ik moest dringend meekomen, er was iets moois te zien en misschien was dat wel een foto waard. Kijk, dan ben ik meteen al een beetje meer wakker. Schoenen aangetrokken, de camera meegegrabbeld en een minuut later stonden we op het kerkplein waar we zagen dat er een invasie geweest was van een of andere spinnensoort en die hadden op ongeveer elke struik, bloem of plant een spinrag achter gelaten. De ochtenddauw had het schouwspel nog iets meer feeëriek gemaakt en ik ben inderdaad ijverig aan het fotograferen gegaan. Deze foto is gemaakt in volle tegenlicht. De sfeer van de ochtend met de laatste restanten van de nevel, de zon die de spinsels extra in het licht zet en het standbeeld van de Wannes, onze dorpsherder, die dat allemaal al eerder gezien heeft waarschijnlijk, meer had ik niet nodig om me uit te leven met mijn vriend de Eos. Er is niks verkeerd met eens een keertje wat vroeger uit je bed komen merk ik weer.               

  24-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  23-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 september Jef Moustache
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is Jef, een bekend figuur in de horecawereld in onze regio. Om hem niet te verwarren met de andere Jeffen uit onze kennissenkring noemen wij hem wel eens Jef Moustache, de reden mag duidelijk zijn…
  Jef is kastelein en hij is een imperium van oergezellige kroegen aan het uitbouwen. Het oude stationsgebouw in OLV Olen, kortweg “Het Stationneke”, De St. Sebastiaenshoeve in Olen en de St. Hubertushoeve in Lichtaart kregen ondertussen andere namen: de Hemel, de Hel en het Vagevuur… Qua inrichting dragen ze alle drie de zeer herkenbare stempel van de baas. De meest onverwachte, hilarische, rommelige, kitcherige, oude en door anderen weggegooide spullen hangen, staan en liggen alom, overdadig alles op te smukken.
  Jef zelf is een vat vol humor en als ie begint te vertellen is er geen ophouden aan. De ene grol en grap na de andere komt voorbij, soms een beetje belegen, soms een beetje aangebrand maar altijd ad rem en op het goede moment in de conversatie gegooid. Dat ie ook niet vies is van enige showelementen bewees ie deze namiddag weer eens in het Stationneke waar hij tijdens het voorbij denderen van een goederentrein een gesmaakte impressie van een karikaturale stationschef neerzette.
              

  23-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september De bomenknuffelaarster
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Leven in evenwicht en in harmonie met de natuur. Het is een nobel streefdoel en er zijn niet zoveel medemensen die er in slagen het ultieme zen-gevoel in hun leven te importeren.
  Er zijn er die roepen, er zijn er die vloeken, er zijn er die bidden, er zijn er die zich verliezen in drank of drugs, er zijn er die mediteren, er zijn er die zich nergens iets van aan trekken, er zijn er die geloven, er zijn er die niet geloven, er zijn er die een sigaret opsteken, er zijn er die zich te pletter vreten, er zijn er die koppig zijn, anderen dan weer veel te flexibel, er zijn er die zich zelf kastijden… er zijn veel mogelijke manieren om de dagelijkse beslommeringen aan te pakken, je af te reageren of je emoties onder controle te krijgen.
  Neem nu onze goede vriendin Ellygorett… die knuffelt bomen, en ze beweert dat ze daaruit energie put… Niet eens zo gek eigenlijk. Er zijn miljoenen mensen die in dingen geloven die, objectief gezien, veel ongeloofwaardiger zijn dan het fijne gevoel dat je zou overhouden aan het knuffelen van een boom. Ik wil hier geen verhandeling schrijven over de grote wereldgodsdiensten, maar wat mij betreft wil ik de volgende keer wel eens naast Ellygorett gaan staan en proeven van die boomknuffelarij.
           

  22-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september De Noord-Zuid verbinding
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de zoveel maanden moet ik het wel eens hebben over de werken aan de Noord-Zuid verbinding in Kasterlee. In de loop van deze blog heb ik het er al enkele keren over gehad, maar het is nu eenmaal iets waar we dagdagelijks mee bezig zijn. Wanneer zullen we eindelijk eens van die ellende verlost zijn? We komen er zo ongeveer alle dagen wel langs gereden met de wagen, maar dan is er weinig gelegenheid om alles eens goed te bekijken, laat staan te fotograferen. Als je er met de fiets voorbij komt heb je alvast geen parkeerprobleem en tijdens het weekend liggen de werken ook stil. Dat gaf ons dus vandaag de best mogelijke gelegenheid om eens een positie te kiezen op meestal verboden terrein om op ons gemak deze foto van de gang van zaken te maken. Ze schieten goed op als je het ons vraagt. Nog enkele maanden en we kunnen naar Geel zonder dat we door de dorpskern van Kasterlee moeten…        

  21-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september De oversteek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je moet er soms wat voor doen als je een geocache wilt loggen. In dit geval hadden we snel een idee waar ie verborgen zat: aan de overkant van de beek was een buis tegen een boom bevestigd en die hing daar zo onlogisch en doelloos dat de verdenking meteen die richting uitging. Ik waagde me over de metalen constructie die daar ooit een of andere functie moet hebben gehad en zag dat de bodem van de buis was dichtgemaakt. Onderin zat er iets wat rammelde, mijn vermoedens werden steeds sterker… hoe krijg je dat er uit?
  Gelukkig laten sommige mensen wel eens wat plastiek-afval rondslingeren in het bos en met een gevonden colaflesje - misschien lag dat er niet helemaal toevallig bedenk ik plots -  kon ik water uit de beek scheppen en in de buis gieten, waardoor een filmrol-potje naar boven kwam, niet hoog genoeg evenwel om het na de eerste geut te kunnen grijpen… Dan nog maar eens bijvullen dacht ik, maar er waren twee gaatjes in de buis geboord onderin, waardoor het water wegstroomde. Tja, de gaatjes dichthouden en tezelfdertijd water gaan scheppen dat lukte me niet natuurlijk. Toen besliste het vrouwtje om ook maar de oversteek te wagen om me te helpen. Wat een schatje is ze toch. Vingertjes op de gaatjes, bijvullen, het containertje kwam bovendrijven en ik kon zonder verdere problemen mijn naam in het logboekje schrijven. Ik was eerst terug aan de andere kant en toen het vrouwtje dapper achter me aan kwam had ik de camera al vast…
  J         

  20-09-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september Mastentop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor niet-kempenaars moet ik misschien even uitleggen wat een mastentop is… neen, dat is geen vlaggenmast of versierde top van een banier die tijdens parades wordt meegedragen of zo, in onze kempense bossen liggen ze met duizenden op de grond. Mastentoppen zijn dennenknoppen.
  De mensen die lang geleden ooit café “De Mastentop” in Kasterlee begonnen uit te baten hebben dus een zeer streekeigen naam voor hun zaak bedacht. Dit soort overpeinzingen maakte ik toen we deze middag, tijdens onze fietstocht, hier even stopten, Josee voor een warme chocomel en ik voor een ander drankje
  J
  .
  Ik denk niet dat ik ooit de toog van de Mastentop gezien heb zonder klanten die er gezellig zitten te keuvelen, de krant te lezen en één of andere al dan niet alcoholische versnapering te nuttigen… en ik mag zeggen dat ik hier al menig uurtje gesleten heb. Dit unieke moment moest natuurlijk vast gelegd worden. Zelfs de Fonne, de sympathieke kastelein was even weg van zijn werkplek om enkele mede-klanten te bedienen die achterin aan een tafeltje zaten. Hoeft het gezegd dat wij “De Mastentop” graag aanbevelen als top-bestemming bij een bezoek aan groot Kasterlee?
  Merk trouwens de giga-mastentop op die tegen de houten bekleding hangt… Volgens de Fonne is het een echte… dat zal dan wel van een sequoia of een andere mij onbekende reuzensoort zijn zeker?

  19-09-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  18-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september Op de toeristentoren ( bis )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij waren eergisteren al eens tot boven geklommen om een vraag te bedenken voor de zoektocht. Nu de kids van de verjaardagsparty vandaag met de GPS de Herentalse bossen introkken om de schat te zoeken vonden wij dat we de begeleiding tijdens de klimpartij maar moesten over laten aan zoonlief, de vader van de jarige. Ik zou wel beneden blijven om een foto te maken van de groep als ze naar me zwaaiden over de reling. En ook deze keer was het niet gemakkelijk qua belichting. Dat ik twee verschillende shots nodig had om deze plaat te schieten mag wel duidelijk zijn, één voor de lucht en een voor al de rest… Het miezerde heel zachtjes en ik moest de camera net iets te lang bijna vertikaal omhoog richten. De resultaten van de vochtigheid op de lens zie je helaas in de donkere delen maar ik vond de sfeer wel precies wat ik in gedachten had. Voor een A3-formaat zou ik getwijfeld hebben, maar op deze paginas en in deze resolutie kon ie best vond ik.  

  18-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september Pech
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het gisteren en eergisteren al gehoord, meende ik. Er zat een verdacht rateltje in het geluid als de motor van de wagen draaide. Met getrainde muzikantenoren hoor je vaak meer dan de doorsnee burger dacht ik nog en ik maakte me er niet te veel zorgen om. Vandaag werd dat rateltje plots een volwassen ratel, het alarmlichtje van de laadstroom ging ook oplichten en daarna continu branden. Ik moest nog een heel eind en ik waagde het er maar op, een diesel draait ook zonder stroom immers? Toen ik de stommiteit beging nog even in de Gamma binnen te wippen voor enkele kleinigheden en ik de motor stil legde was het kwaad geschied. Terug vertrekken lukte niet meer… accu helemaal leeg !!!
  Pechverhelping gebeld, die waren binnen de kortste keren ter plekke en ze wisten me snel te vertellen dat waarschijnlijk een lager van de alternator de geest gegeven had, ter plaatse repareren was uitgesloten dus moest er getakeld worden. Geen kleine ingreep bleek in de Honda garage. Ik ga mijn trouwe beestje enkele dagen moeten missen. Gelukkig hadden ze een vervangwagen voor me. Geen slecht woord dus over Honda, integendeel. Hoewel… ze hebben me toch wel een paarse wagen mee gegeven zeker… voor een Antwerp-supporter is dat zo wat het ergste wat er is… ik rij de volgende dagen wel met de fiets.

  17-09-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september De Toeristentoren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jefke is eerder deze maand jarig geweest en woensdag geeft ie een feestje voor de vriendjes. Naast de traditionele pannekoeken en andere lekkernijen vond ie het fijn om met de meute het bos in te trekken en in beste geocache-traditie op schattenjacht te gaan. Vandaag hebben we dat minutieus voorbereid. Het wordt een fotozoektocht met allerhande opdrachten en een finale schat waarvoor ze een code moeten berekenen die nog wat extra inventiviteit en denkwerk vraagt.
  De toeristentoren, wereldberoemd in Herentals mocht natuurlijk niet ontbreken op de route. Oma en pake Pol hebben zich vanmiddag nog eens helemaal tot boven gehesen om daar een vraagje te bedenken. Terwijl oma de horizon afspeurt richt pake Pol zijn camera op zijn schatje
  J
  .
  Het was technisch gezien niet eens zo’n makkelijke foto, licht langs alle kanten, maar onder die relatief lage zoldering was het verschil in helderheid tussen “binnen” en “buiten” toch wel erg groot. Gelukkig zijn er dan mijn geliefde Nik filters en andere pseudo-HDR-toestanden om de belichting onder kontrole te krijgen.

  16-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september Motorcross

  Elke dag een foto en er iets over vertellen… er zijn wel eens dagen dat ik het er moeilijk mee heb of dat ik pas op het allerlaatste moment iets kan bedenken, kijk maar naar de druivelaar van eerder deze week. Er zijn ook dagen dat ik zo’n overdaad aan fotos mee naar huis breng dat ik niet weet welke kiezen. Vandaag was zo’n dag.
  Maarten, zoon van vriend Paul Creemers, kon op het circuit van Mont St. Guibert nationaal kampioen motorcross worden, en er was een bus ingelegd om mee te gaan supporteren. Ze moesten het me geen twee keer vragen. Ik kwam deze avond thuis met zo’n 700 fotos… enigszins te begrijpen natuurlijk als je bij elke sprong een burst schiet van 4 of 5 fotos. Omdat onze held het inderdaad haalde en met de nationale driekleur naar huis mocht zegt iets me dat ik een foto van Maarten in actie moet plaatsen vandaag als eerbetoon. Anderzijds heb ik me niet beperkt tot fotos van die ene rijder natuurlijk. Ik heb behoorlijk wat zeer geslaagde shots van o.a. Kevin Strijbos, een van onze internationale toppers. Kiezen is moeilijk. Daarom doe ik het nu eens niet en plaats ik voor één keer, twee fotos op één dag. Voor alle duidelijkheid Maarten is Nr 87, Strijbos is nr 4.

  15-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!