Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  07-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 april Oostvoorne
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het wordt een traditie. Binnen een aanvaardbare niet al te lange autotrip afstand huren we met de familie - en dan bedoel ik onze kinderen en kleinkinderen, wijzelf en ook mijn zus met haar ventje - ergens een weekend-huis om wat samen te cocoonen, bij te praten, actief in de natuur rond te lopen, kortom een soort familie teambuilding uitstap.
  Dit jaar was het de beurt aan dochterlief Ilse om te kiezen en het werd dit historisch pand in Oostvoorne, onder de rook van de haven van Rotterdam, op enkele kilometers van het opgespoten nieuwe haven- en industriegebied De Maasvlakte, maar wel enorm mooi en groen. Het is een prachtig huis, oud, gebouwd in 1920 maar redelijk goed onderhouden, de grandeur van vroeger proef je er nog en de faciliteiten volstaan ruimschoots om aan al onze wensen te voldoen. Het allerleukste is misschien wel dat we hier een tuin hebben van 5 hectare, we hebben deze eerste dag al reeën gezien trouwens en volgens de eigenaar is dat niet eens zo uitzonderlijk. Vandaag plaats ik een foto van het huis, onze verblijfplaats voor het weekend, morgen zien we wel weer wat we voor de lens krijgen... 

  07-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 april Danseressen in tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De voorbije dagen had ik enkele keren een bonte specht gezien in de Smallebroeken maar toen had ik niet de goede lens op mijn toestel zitten. Vandaag had ik de teletoeter er op gezet en dan laat da beest zich niet zien natuurlijk. Resultaat: zero fotos… verder niet meer de deur uit geweest, dus moest ik weer terugvallen op oud materiaal. Nu ja, zo oud ook weer niet, in de map niet gekozen opnames van de shoots bij Balance stootte ik op dit plaatje met potentie, zo vond ik in tweede instantie tenminste. Want eerst had ik ‘m opzij geschoven als mislukte foto en eigenlijk was ie dat ook. Tijdens de dansrepetities had ik behoorlijk wat afgeschoten en op een gegeven moment hield de flash er mee op, warmgelopen, dus even wachten, de opname met flash met fel verminderd vermogen die ik toen nog maakte zag ik nu met andere ogen. Het is wel geweten dat ik niet vies ben van een experimentje als het over fotobewerking gaat en het mooie tegenlicht met de spiegelende schaduwen intrigeerde me genoeg om te proberen er iets meer uit te halen. Na de nodige filters, bewerkingen en de hele Photoshop trukkendoos ziet ie er plots heel anders uit. Volgens het zonesysteem van Ansel Adams is het alvast een voltreffer want alle 10 de zones zijn hier overduidelijk in te vinden.
  Toevallig hadden we deze avond in de fotoclub nog een gesprek over mislukte fotos en weggooien en zo. Ik ben alvast blij dat ik het met deze niet gedaan heb. Dat gesprek is trouwens niet de reden waarom ik vandaag voor deze opname kies, die bewerking en het eerste deel van dit tekstje was al voor de vergadering klaar. Ik plaats ‘m gewoon omdat ik ‘m leuk vind en voorlopig is dat het enige criterium waar ik me aan houd.     


  06-04-2017 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 april De Scheldeprijs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een jaarlijks weerkerende titel. De Scheldeprijs kwam weer door Lichtaart en zoals ieder jaar stond ik ook nu weer langs het parcours om te zien of ik geen leuke plaatjes kon schieten. Door het feit dat de wedstrijd deze keer in Mol startte, in het kader van het huldebetoon aan Tom Boonen, was de route aangepast en kwamen ze deze keer niet van Tielen maar langs Bobbejaanland om via de rotonde richting Poederlee weer op het oude traject te komen. Ik stond dus op een andere plaats vandaag. Niet toevallig had ik een stek uitgekozen tegenover café De Heide, bij Marie. Enige drank verlicht het wachten tot de renners in de buurt komen. Uiteraard ging ook mijn aandacht in de eerste plaats naar Tommeke Tommeke en warempel hij bleek met enkele ploegmaats in de kop van het peleton te rijden vóór enkele Lottos en wat Treks… makkelijk fotograferen zo.  


  05-04-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 april Twee kerken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lente en Haspengouw, dan denk je natuurlijk aan bloesem, aan wandelen of fietsen doorheen een golvend landschap tussen weelderig met bloemekes getooide fruitbomen. Ieder jaar zakken we wel enkele keren naar hier af in deze tijd van het jaar. Voor de appelaars waren we nog iets te vroeg vandaag, ik zal dus nog eens moeten terug komen, mijn project rond appels voor de fotoclub indachtig, de perelaars stonden evenwel al in volle pracht te pronken alom. Mijn cachemaatje Jackie had een uitgebreide geocachetocht uitgestippeld die o.a. ook het gekende doorkijkkerkje in Borgloon aandeed. Het is niet de eerste keer dat ik hier fotos maak en waarschijnlijk ook niet de laatste, maar zo had ik ‘m nog niet. De torenspits van de kerk van Borgloon past precies in de doorkijkspits van het kerkje.


  04-04-2017 om 23:40 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april Kasterlee: De stuw op de Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De stuw op de Nete bij de watermolen en de vistrap in Kasterlee. Het was een van de drie mogelijkheden die ik had voorgesteld als locatie om alle clubleden naar toe te sturen om vrij te fotograferen. Het lot besliste toen dat het een van beide andere mogelijkheden zou worden en stiekem vind ik dat nog steeds jammer. Ik had het beter bij deze ene gehouden want dit vond ik zelf eigenlijk de leukste. Ik ben hier al vaker komen wandelen, geocachen, fotograferen kortom genieten. Op deze paginas kwamen trouwens al fotos voorbij die hier geschoten zijn en onlangs merkte ik dat de plek nu ook door andere clubleden geëxploreerd wordt. Ik ben deze keer ook eens aan de andere kant gaan staan om op het knopje te drukken en de Nete, de stuw en de prille lente vast te leggen.
  O ja… de hier verborgen geocache kon ik ook deze keer niet te pakken krijgen, goede reden om snel weer eens terug te komen… met mijn fototoestel natuurlijk.


  03-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april Peer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was een hele tijd geleden, maar vandaag was ik nog eens in Peer, mijn geboortedorp. Eigenlijk moet ik stad zeggen, want Peer kreeg stadsrechten in 1367 en hoewel ik er al eind zestiger jaren vertrok om elders een nieuwe heimat te vinden voel ik toch nog altijd enige verbondenheid met de geboortegrond en de plagerige confrontatie van een stadsbewoner met gewone dorpelingen zoals de inwoners van Lommel bijvoorbeeld durf ik ook wel eens aanwakkeren.
  Na een mooi rondje geocachen in het gehucht Bomen kon ik het niet laten de kerktoren even te vereeuwigen. Was het de wetenschap dat het de hoogste toren van de regio is, ooit benoemd als La Cathédrale de la Campine, was het de mooie wolkenlucht, was het de wonderbare prachtige lentedag die ook stiekem in de opname is geslopen? Ik vind dit alleszins een plaatje om te koesteren.


  02-04-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april De Korte Heide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik hou van spiegelingen en ik zal ook niet nalaten mijn fototoestel te gebruiken als ik ergens een mooie zie. Vanavond zaten we gezellig met een bevriend stelletje te tafelen in de Korte Heide, de taverne bij de gelijknamige camping. Het wateropppervlak van de vijver was werkelijk spiegelglad en na een druilerige dag begon het duidelijk op te klaren, er kwam warempel nog een streepje avondrood piepen in het westen. Ik weet niet hoe laat het precies was, moet tussen acht en half negen geweest zijn vermoed ik en de omstandigheden leken mij gunstig om even naar buiten te glippen om enkele plaatjes te schieten. Dit is er een van.    


  01-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart De wandelgroep
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het wandelseizoen is weer begonnen in zorgtehuis Hoevezavel. Ze waren er zo ongeveer allemaal, de vrijwilligers die we sedert jaar en dag onze vrienden en collegas mogen noemen. Ook enkele nieuwelingen en toevallige bezoekers waren bereid om het eens te proberen. Fijn… hoe meer zielen hoe meer vreugd en vooral hoe meer bewoners we kunnen verblijden met een welgekomen uitstapje tijdens een supermooie vroeg-lentedag als vandaag. Een rolstoel een tijdje duwen is heus niet zo moeilijk en je hebt er geen idee van wat het betekent voor de passagiers.  
  Afhankelijk van welke richting de tocht uitgaat zijn er doorheen de jaren enkele vaste stop- en rustplaatsen in de wandeltrajecten geslopen en de kleine parking in de buurt van de kerk van Heeserbergen is er zo een. Ik heb hier al vaker fotos gemaakt van groepen die op één lijn stonden te poseren maar vandaag was de groep te groot en daarom ben ik maar eens aan de andere kant op een bank gaan staan om  een totaaloverzicht te schieten. Dat Phaido, zoals altijd, zeer geconcentreerd in de gaten houdt waar het baasje nu weer mee bezig is vond ik lekker meegenomen in het plaatje.


  31-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart Allochtoon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De meest dringende klus(sen) had ik gisteren afgewerkt en deze morgen het ik de riem er helemaal afgegooid. Ik ben de ganse dag gaan fietsen. Omdat de tocht die ik had uitgestippeld, inclusief de nodige geocache zoekmomenten natuurlijk, nogal ambitieus was had ik me door het vrouwke samen met mijn stalen ros een eind van huis laten afzetten. Dik 50 km en veel gelogde cachen later kwam ik rond 7 uur vanavond redelijk moe maar voldaan weer thuis, net op tijd om te eten, te douchen en naar de donderdag-vergadering van de fotoclub te gaan.
  Na afloop heb ik snel de fotooogst doorgenomen en een close up van een allochtone inwoner van Mol Millegem vond ik het best geschikt om vandaag weer eens voor “iets anders” te zorgen op deze pagina.  


  30-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 maart Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog één keer moet ik noodgewongen terugvallen op een opname van vorige zondag, de laatste dag van de fotoshoots voor de dansvoorstelling van Balance. Er was gevraagd de fotos klaar te hebben tegen donderdag en gezien het feit dat ik een echte deadline opzoeker ben heb ik vandaag weer een flink stuk van de dag voor de PC doorgebracht om de laatste opnames te bewerken. Echt erg vond ik dat niet trouwens, na zulke mooie lentedagen vol met wandel- en fietsplezier kregen we een iets mindere dag en morgen barst de lente weer in alle uitbundigheid los voorspellen ze. Tijd nuttig besteed dus…
  Deze opname was eigenlijk de moeilijkste van allemaal, niet dat de dames slecht meewerkten of zo, integendeel, maar de omstandigheden zaten behoorlijk tegen en qua nabewerking kwam er nogal wat kunst en vliegwerk bij kijken. De zwarte achtergrond was eigenlijk te klein voor zo’n grote groep en langs beide kanten moest er behoorlijk wat bijgetoverd worden. Selecteren, klonen, een hele klus. Daar komt bij dat de opstelling in de dansstudio zo was dat op het uur van deze opname de zon binnenscheen langsheen de achtergrond en dat zorgde voor enkele levensgrote flares, die ik uiteraard ook allemaal weggewerkt heb. Ik moest ook wat meer afstand nemen en om de boel goed belicht te krijgen moest ik dus de power van de flitser en de reikwijdte een beetje pimpen, een van de mogelijkheden om dat te doen is een hogere ISO-waarde en dus moest ik toch ook enige ruisreductie toepassen. Er kwamen nog wel enkele filters en routineuze handigheidjes voorbij en aan het einde van het verhaal was er deze plaat. Daar ben ik toch wel een uurtje zoet mee geweest.


  29-03-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Parking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoezo parkeerproblemen?
  We parkeerden de wagen deze morgen op de grote parking die de gemeente Brecht aangelegd heeft om het natuurgebied De Merel te ontsluiten. Nadat we de fietsen er af gehaald hadden en we eens rond gekeken hadden viel ons op dat de parking… leeg was, en ik bedoel he-le-maal LEEG. Naar wij vernamen door de info te lezen  die we vonden op de geocaching site zou de gemeente Brecht plannen gehad hebben om hier een Sport-recreatie-toeristisch giga project te ontwikkelen toen ze dit domein aankochten eind vorige eeuw. Voorlopig is het dus bij deze super de luxe giga-parking gebleven. Moeilijk bereikbaar is ie ook nog eens, want de laatste twee kilometers moesten we over een onverharde hobbelweg tot op de bestemming rijden. Ons niet gelaten… we wilden dit stukje Noorderkempen komen ontdoen van nog niet door ons gevonden geocachen en daar zijn we ook in geslaagd. Het werd een fijne dag in een grotendeels onbesmeurde intacte natuurlijke omgeving. Dat ze dan voor een net iets te grote parking hadden gezorgd voor ons, daar zaten we niet mee in. Je kunt met een beetje goede wil trouwens onze auto heel eenzaam zien staan een beetje rechts uit het centrum… Voor we aan onze tocht begonnen en we de parking afreden heb ik me nog eens omgedraaid om deze foto te maken.       


  28-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart Lente
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze morgen kriebelde het al erg tijdens de dagelijkse pipi en kaka ochtendwandeling met Phaido. Ik zou de lente in beeld brengen op zulke prachtige dag en ik had de bloemekes, de vlindertjes en alle mogelijke andere uitingen van een ontwakende natuur in gedachten. Ik schoot wat links en ik schoot wat rechts, maar bijzonder enthousiast was ik niet over de oogst.
  Na mijn krantje, de sudokus en het middagnieuws zijn we dan deze namiddag naar Lommel getogen om de verjaardag van schoonbroer Swa wat mee te vieren. Samen hebben we nog wat meer gewandeld, niet toevallig weer eens richting Hobos. De zoektocht voor het spaarkaske kon nog enkele verfijningen gebruiken. En ook daar ben ik weer enkele keren op mijn buik gaan liggen in een poging om wat bloemekes in tegenlicht te pakken te krijgen met een groot diafragma. Niks wereldschokkends evenwel op mijn geheugenkaartje vanavond en ik heb dan maar gekozen voor dit fotografisch lentecliché: een flink ingezoomd stukje japanse kerselaar.       


  27-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 maart Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had deze morgen bij de laatste twee groepen uit het rijtje dat ik voor Balance moest fotograferen al enkele leuke shots en daarom was ik tijdens de geocache-wandeling die we deze namiddag ondernamen meer bezig met het genieten van de wandeling dan met het zoeken naar fotomogelijkheden. De camera bleef eigenlijk de hele tijd in de tas. Dat kwam ook doordat we al snel leuk gezelschap kregen. Bij het rondje De Mosten staat het wandelplezier eigenlijk centraal en hoewel er echt wel enkele link verstopte geniepigaards tussen zaten, en de modale geocacher meestal gaat voor zoekplezier zonder pottenkijkers stoorde het ons allerminst dat we snel samen liepen met gelijkgezinden die we al op de parking hadden gezien, een jeugdig, enthousiast koppel uit Grobbendonk, niet eens zo ver van de deur. Nog wat verder werden we ingehaald door een mede-hobbyist uit Tsjechië en we hebben het verdere verloop van de tocht maar in groep afgehaspeld.
  Bij het einde van het rondje, de bonus, vond ik dat ik hieraan toch wel een souvenir wilde overhouden en dus stopte ik de camera in de handen van het vrouwtje. Hoewel ze vaak mee de natuur in trekt is zij geen gedreven geocacher en de opname die ik voor ogen had met gelijkgezinden van diverse windstreken kon zij maar best schieten. Camera op automatisch, een Tsjech, twee leuke collegas uit de buurt, mijn vaste vierpotige cachemaatje Phaido, de cachecontainer, het logboek, allemaal samen in een plaatje.       


  26-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart Four Roses
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kreeg vanavond nog even bezoek van Patje, oude strijdmakker in de muziek-arena van de 70er en 80er jaren. Hij was in de buurt en wilde na al die tijd toch eens binnen wippen. Hij had warempel onthouden dat ik, lang geleden dus, een grote liefhebber was van Four Roses, een Bourbon die ik indertijd had leren kennen van onze toenmalige, ondertussen overleden, Amerikaanse bassist Jack. Ik heb de fles met dank aanvaard en nog vóór de voetbalwedstrijd op TV vanavond begon wilde ik graag proeven of ik nog steeds dezelfde affiniteit had met het goedje. Ik heb me dus een glas ingeschonken en dacht meteen ook aan een foto, al was het maar om de dansgroepenreeks even te onderbreken… Het spul smaakte nog steeds voortreffelijk moet ik zeggen maar ik heb toch de rest van de fles weggezet voor komende feestelijke gelegenheden. Bij de wedstrijd – niet meteen een wereldschokkende prestatie van onze jongens trouwens – heb ik gewoon enkele Duvels genuttigd en tijdens het tikken van dit tekstje zit ik te twijfelen…
  Dit geeft me de gelegenheid om even het oude dispuut omtrent de schrijfwijze van de drank proberen te verklaren… Ik heb me ooit laten vertellen dat ongeacht de samenstelling, malt, blended, rye, boubon, single malt of what-so-ever, je WHISKEY ( met een E ) zegt als hij komt van landen met een E in de naam: UnitEd StatEs, IrEland… en Whisky zonder E in de andere gevallen bvb. Schotland, Canada of Japan. In dit geval klopt het alleszins, er staat whiskey op de fles en die komt uit Kentucky, bij mijn weten gelegen in het zuiden van de United States. Er zijn tegenwoordig ook al Belgische whiskeys/whiskies op de markt en dat maakt het alleen maar verwarrend. Zowel Walen als Vlamingen zullen de drank dus met een E schrijven maar een Amerikaan die naar Belgium komt zal om een Belgian whisky vragen… wat dan??? Is het alleen maar de Engelstalige benaming die telt? Belgian Owl, een van de nieuwe inlandse merken schrijft de naam alvast zonder E... er zijn geen zekerheden meer.
  Zucht, time for a drink zou ik zeggen…
  J


  25-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Photoshoot Dag 4
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik realiseer me best dat het een beetje eentonig dreigt te worden maar iets anders fotograferen was ook vandaag niet aan de orde. De fotoshoots bij Balance zijn net iets meer tijdrovend dan ik had ingeschat en dan praat ik niet alleen over de shoot zelf maar ook over de nabewerking. Gelukkig vind ik het zelf ook leuk. Het is prettig werken met zulke enthousiaste kids. Bij deze groep – kleindochter Julie zit er bij trouwens – deden we zes verschillende poses, van elke pose maakte ik verschillende opnames, dan ga je selecteren om de beste uit elk reeksje te halen en het minimum wat je aan nabewerking kunt doen is zorgen voor een verantwoorde uitsnijding, en de elementaire basisbewerkingen in de foto-fatsoeneer-kunst toepassen. Morgen is er maar één groep en zondag ook nog twee, dan ben ik er doorheen. Voorlopig doen we het vandaag dus met deze Zumba-dames ( en heer ). De overige vijf poses van deze groep zal ik voor de aardigheid morgen eens op mijn Facebook-pagina zetten.   


  24-03-2017 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart Fotoshoot, dag 3
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dag drie van de Fotoshoots bij balance, geen tijd voor andere avonturen vandaag. Het was weer een behoorlijke uitdaging bij momenten, zo kreeg ik een in het zwart geklede, zwart geschminkte groep dames voor de lens en die poseerden natuurlijk voor een zwarte achtergrond… 50 shades of black zeg maar J    
  Wat ik tijdens de repetitie in kledij na de shoot te zien kreeg is veelbelovend voor de komende balletvoorstelling maar deze groep wil ik niet tegenkomen tijdens een van mijn avondwandelingen met Phaido.


  23-03-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Photoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was de drukste dag uit in de photoshootweek bij Balance vandaag. Van 3 uur ’s middags tot 9 ben ik zo ongeveer de ganse tijd bezig geweest om diverse groepen voor de camera te krijgen. Bij elke groep was er een sessie voorzien waarbij een of meerdere groepsfotos gemaakt werden, maar ook tijdens de aansluitende repetities – in kostuum – maakte ik elke keer weer de nodige shots. Toen ik vanavond thuis kwam stond de teller op 488. Er kwam van alles voorbij, modern, klassiek, hip hop… noem maar op. Ik ga die fotos uiteraard niet allemaal bewerken en fatsoeneren, na een strenge selectie zullen er waarschijnlijk wel een stuk of honderd de kwaliteitscontrole doorstaan. Voorlopig had ik er al enkele uitgepikt die me op het eerste zich erg bruikbaar leken.
  Met dansen heeft deze plaat nauwelijks te maken natuurlijk maar in de loop van zo’n shoot vraag ik ook wel eens om gewoon een leuke pose aan te nemen, inspiratie van het ogenblik zeg maar… In dit geval zag ik een groep toffe tieners die gewoon zichzelf waren en die de cameravrees bij deze al hadden achtergelaten nog voor de sessie die ze hierna moesten doorstaan.    


  22-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart Het Zoerselhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  21 Maart, het officiële begin van de lente. En lente was het, zeker deze namiddag. Dan blijft een mens niet binnen. Phaido had me al enkele keren vragend aangekeken terwijl ik de GPS aan de PC had aangesloten, ik verdenk hem ervan dat hij weet wat dat betekent. Een rondje geocachen met kommentaren waaruit blijkt dat het best prettig wandelen is was snel gevonden en even snel in de GPS geladen. We zijn naar Zoersel gereden en hebben uitgebreid van de omgeving, van de wandeling en van de zoekacties genoten. Phaido heeft gesnuffeld dat het een lieve lust was en baasje heeft tussen het geocachen door natuurlijk ook regelmatig zijn fototoestel boven gehaald. Dit is het Zoerselhof, met dank aan de tuinarchitect voor zoveel symetrie. Ik ben er bijna zeker van dat ik niet de eerste was om dit te fotograferen, maar dat maakte het onderwerp er niet minder interessant om. Klik, klik, klik… Deze vond ik de beste.   


  21-03-2017 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart Fotoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zal in de loop van de komende dagen wel vaker bij Balance Health Center te vinden zijn. Deze week worden de fotoshoots voor de komende dansvoorstelling gedaan. Alle groepen gaan in kledij poseren en waren we vorig jaar met z’n tweeën als fotograaf om de klus te klaren, deze keer sta ik er alleen voor. De beloofde softboxen waren er bovendien niet zodat ik het puur met de opzetflitser moest doen. Zwart-witte kledij voor een zwarte achtergrond met één flitser… de nachtmerrie van alle fotografen, begin er maar aan. Het is weliswaar niet om in het groot af te printen maar toch wil je eer van je werk halen…
  De break-dance groep was de eerste die aan de beurt was en uit de diverse shots heb ik deze zeer klassieke pose gekozen. Ik vermoed dat er deze week nog wel één of twee voorbij zullen komen op deze pagina.  


  20-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart Met oma op de foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren deze namiddag op een “baby-borrel”, een fenomeen dat steeds vaker voorkomt. Kersverse ouders nodigen liever de ganse vriendenschaar samen uit om kennis te maken met de nieuwgeborenen bij een drankje en dies meer dan dat ze het ganse jaar lang de agenda moeten vullen met bezoekjes uit gewenste en soms ook ongewenste hoek.
  De leden van onze motorclub waren ook uitgenodigd door Toke, de uitbaatster van taverne De Korte Heide om de intrede in deze wereld van hun eerste telg Axel te vieren.
  Jef en Weeltje, clubleden van het eerste uur hadden de kleinkinderen op bezoek en die waren meegekomen – zo gaat dat bij grootouders als papa en mama druk bezig zijn – en ik heb meestal de camera schietensklaar. Toen ik Weeltje en deugniet Ryan spontaan poserend voor de lens kreeg heb ik geen fractie van een seconde geaarzeld om af te drukken. Het was redelijk duister in de zaal en de instellingen zijn dan ook vrij extreem, ik wilde niet flitsen namelijk, maar tot mijn groot genoegen merkte ik nog maar eens dat de 6D dat aan kan.  

  105 mm  -  F 4,5  - 1/80  -  ISO6400


  19-03-2017 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!