Inhoud blog
 • 24 november Kerstboom
 • 23 november De Jachthaven
 • 22 november Twee bomen
 • 21 november Spoorwegbrug
 • 20 november Kapel OLV van 't Zand
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  24-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 november Kerstboom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zijn bizarre tijden. Om het om zich heen slaande negativisme tegen te gaan zie je overal lichtjes verschijnen en nog vóór Sinterklaas zie je op veel plaatsen al de kerstverlichting als teken van hoop. Zo zag ik vandaag een kerstboom waar ik gewoonweg niet voorbij kon. Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat het mijn geocachemaatje Jackie was die mij er op attendeerde toen we er in Westerlo voorbij fietsten. Als notoire Duveldrinker heb ik mijn fototoestel boven gehaald, een foto geschoten, het voornemen gemaakt zodra de lockdown van de horeca voorbij is hier eens binnen te lopen... en thuis ook een vergelijkbaar licht-in-de-duisternis-kerstboom te plaatsen.

  24-11-2020 om 23:36 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 november De Jachthaven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het begint waarschijnlijk op te vallen dat ik een nachtmens ben... Deze avond was het windstil en met spiegelingen in mijn achterhoofd was de roep om er op uit te trekken weer te sterk. Ik ben enkele keren op gekende plekjes langs het Kempisch kanaal gaan kijken of er niks te scoren was en bij de kleine jachthaven in Herentals zag ik mijn kans schoon. Er was eigenlijk te weinig licht om aanvaardbare instellingen te gebruiken, daarom heb ik de wagen, met de lichten aan, maar neergezet voor de ramp waar ze de boten in het water laten, geef toe een weinig gebruikte lichtbron in de fotografie. De Sofia, links in beeld, wilde maar niet stil liggen, of dat kwam doordat er volk -man, vrouw, man en vrouw? - aan boord was of door een of andere geheimzinnige kracht laat ik in het midden. Ik heb ze maar niet gestoord.

  23-11-2020 om 22:37 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 november Twee bomen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ik zou nog een tiental andere foto's kunnen tonen die ik vandaag meebracht, maar hier wil ik het even over hebben. 
  Fotografie is meer dan op het knopje drukken, daar zijn we het allemaal over eens neem ik aan. De fotograaf ziet composities, beheerst technieken, maakt gebruik van de mogelijkheden die het licht biedt en weet op het goede moment af te drukken als er zich een fotomogelijkheid aandient. En dan is er nog iets. In deze 21ste eeuw wordt fotobewerking en de mogelijkheden die daardoor ontstaan steeds belangrijker in de fotografie. Ikzelf ben een fervente adept alleszins.
  Als ik thuiskom van de dagelijkse wandelingen of fietstochten heb ik altijd wel de nodige opnames op mijn geheugenkaartje staan, zo ook vandaag. Thuis maak ik dan een selectie en ga ik aan de slag om van mijn oogst het beste te maken. Meestal is dat gewoon optimaliseren qua belichting, kleurtemperatuur en scherpte, maar soms is het ook leuk om creatief aan de slag te gaan met een beeld. In dit geval: de compositie van een foto maak je bij het afdrukken natuurlijk... twee bomen uit de hoeken in perspectief omdat ik schuin naar boven fotografeerde. Ik had eigenlijk het plan er een zwart-wit foto van te maken met fel contrast, maar dat bleek toch een beetje minnetjes. Dan ben ik er mee aan het spelen gegaan in Photoshop en via een vrij eenvoudige bewerking kwam ik tot dit grafische resultaat.     

  22-11-2020 om 23:29 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  21-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 november Spoorwegbrug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Dit is de spoorwegbrug bij de Lu-fabriek in Herentals. Ik heb er in dit geval voor gekozen de sluitertijd op 10 seconden te zetten, de ISO waarde op 800 - geen probleem voor de Mk IV - en de rest automatisch te laten gebeuren. Zo was ik zeker dat ik de ganse trein van rechts naar links in beeld had. In dit beeld heb ik, in tegenstelling tot wat ik gisteren besliste, de maan wél vervangen door een stukje uit een tweede opname met een andere instelling, van op dezelfde plaats op statief natuurlijk, hier vond ik het mooier. Terloops wil ik ook graag een sneer uitdelen naar de romantische fotografen die een grooooote maan plakken in een mooi landschap en die willen laten geloven dat het een originele onbewerkte foto is. Dit is hoe groot de maan is bij 22 mm met een groothoeklens op je toestel. ( Zoek een beetje rechts en boven het midden van het beeld indien je de maan niet zou vinden.... ) 

  21-11-2020 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 november Kapel OLV van 't Zand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb me nog eens aan nachtfotografie gewaagd, of beter gezegd avondfotografie. Het moet ongeveer half zeven zijn geweest toen ik van Herentals naar huis reed en langs de Lichtaartse weg kom je dan voorbij de kapel van OLV van 't Zand. Het is vroeg donker deze tijd van het jaar en ik kon nog net genieten van de laatste kleuren van het blauwe uurtje. Ik heb zonder aarzelen de wagen langs de kant gezet want de fotokriebels borrelden op. Ze hebben daar recent wat bomen gekapt en veel onderhout weg gehaald zodat de kapel ook vanaf de weg weer goed zichtbaar is. Ik ben toch maar een flink stuk de heuvel opgelopen en heb het fototoestel op statief gezet. Een pittige zaklamp heb ik ook altijd op zak en dat volstond om de kapel te beschijnen en met een belichtingstijd van 30 sec. dit beeld te schieten. Omdat de maan erg overstraald is heb ik ook nog een aparte foto gemaakt met andere instellingen met de bedoeling die thuis te vervangen maar achteraf vond ik de stergedaante van de maan toch niet verkeerd en ik heb dat maar zo gelaten.
  Voor de geïnteresseerden: Canon 5D Mk IV met 16-35 bij 21 mm. ISO 500 - f 11 - 30 sec.

  20-11-2020 om 23:05 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  19-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 november Flight 123XYZ destination Jaccamacca
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er kwamen vandaag weinig bruikbare beelden voorbij en dan ben ik blij dat ik kan teruggrijpen naar de giga oogst van gisteren. Ik ben toen uiteraard niet alleen maar rond en in de abdij gaan fotograferen, integendeel. Het grootste deel van de dag heb ik genoten van een heerlijke wandeling in het decor van de prachtige natuur rond Averbode. 
  Bij het achteraf bekijken de opnames was de vliegtuigstreep - contrail of condensstreep - het detail dat me er toe overhaalde voor dit beeld te kiezen. In deze tijden wil je wel eens wegdromen en fantaseren dat je alle covid miserie kunt ontvluchten door naar een exotische bestemming te vluchten. Flight 123XYZ destination Jaccamacca... De realist in mij countert dat idee dan meteen... Stel dat het virus me ooit te pakken krijgt, dan lig ik liever hier in een ziekenhuis dan in Jaccamacca-City... En geef toe, er zijn hier ook nog veel onontdekte plekjes te vinden als je er toch eens op uit wil trekken. 

  19-11-2020 om 22:32 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 november Kroningskapel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoeft het nog gezegd, met zulk mooi weer hou je deze jongen niet binnen. Ik had een wandeling gepland in de natuurgebieden rond Averbode en toen ik voldaan terug bij de wagen kwam op de parking wilde ik toch ook nog even naar de abdij want daar lagen enkele labcachen op me te wachten. Dat werd een nieuwe wandeling want de te bezoeken punten lagen alle buiten de abdij, sommige meerdere honderden meters. Zo kwam ik onder andere bij de kroningskapel. Als je uit de poort van de abdij komt en je loopt rechtdoor 400 m de wandelweg in, dus niet lichtjes links naar de lekdreef  Very Happy kom je op een plek die bij de doorsneebezoeker nauwelijks bekend is en waar ik zelf ook nooit eerder was. Zo blijkt onze geocache-hobby nog maar eens er voor te zorgen dat onontdekte parels onder de aandacht worden gebracht en dat is een van de hoofdredenen waarom ik dit zo leuk vind. Voor alle duidelijkheid: de kapel is achter mij, dit is de trap er naar toe, verderop de wandelweg rechttoe richting abdij. In het gouden avondlicht komt de herfst pas echt goed tot zijn recht. Ik denk trouwens dat de bouwers visionair waren want zij hebben al met de corona maatregels rekening gehouden. Eenrichtingsverkeer is al ingebouwd in het ontwerp van de trappen. 

  18-11-2020 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  17-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november De Visbeekvallei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Doen we het of doen we het niet? Als het weer twijfelachtig is en ge blijft thuis terwijl het achteraf gezien toch best aangenaam was buiten is dat doodjammer. Omgekeerd kan het natuurlijk ook gebeuren dat ge een flinke drache nationale over je heen krijgt als ge toch beslist om er op uit te trekken. Vandaag was het een beetje van dit, een beetje van dat... we hebben enkele druppeltjes gevoeld maar daar gaat een mens niet van dood. Wechelderzande was het doel van onze fietstocht en toen we in de buurt van de Visbeekvallei kwamen hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze geplande tocht een beetje uit te breiden met het zoeken naar de vijf labcachen die er op de hobbyist lagen te wachten. Met dunne bandjes over de zandwegen viel niet altijd mee maar ook dat hebben we overleefd. Ik heb mijn collectie typisch Kempische landschappen weer flink kunnen aanvullen en uit de oogst wil ook vandaag weer één beeld delen.

  17-11-2020 om 23:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 november Lichtjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het vrouwke had mij er op geattendeerd dat de postbus aan de kerk versierd was met een Sinterklaas en de boodschap dat de kinderen hier hun wensbrieven konden posten. Ik ben er deze middag op af getrokken met de dagelijkse blogfoto in gedachten. Helaas, de Sint was al ten prooi gevallen van vandalen en de kindvriendelijke boodschap was vernield... Zo kwam het dat ik deze avond nog eens naar het dorp moest want ik wilde toch minimaal één foto scoren vandaag. Ik had al eerder gezien dat ze er erg vroeg bij zijn met de eindejaarslampjes dit jaar. Om de Corona-ellende te counteren zie je nog voor Sinterklaas al op veel plaatsen de kerstverlichting en dat leek me ook wel een bruikbaar alternatief. Om niet in herhaling te vallen met een foto die ik vorig jaar plaatste ben ik vandaag aan de andere kant van het dorp gaan kijken. Als je van Herentals komt en net voor je via de rotonde Lichtaart binnen rijdt is dit wat je ziet.

  16-11-2020 om 23:14 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  15-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 november Phaido
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De wandelingen worden steeds korter. We worden oud. Mijn beste vriend wordt oud. Voorlopig kwispelt ie nog elke keer enthousiast met zijn staart als het tijd is om er op uit te trekken en dat is nog altijd enkele keren per dag, maar als we dan weer bijna terug thuis zijn merken we dat ie het moeilijk krijgt. We hopen dat we nog lang samen kunnen zijn maar tezelfdertijd realiseren we ons dat ouder worden bij golden retrievers nog veel sneller gaat dan bij mensen... 13 jaar is ouder dan 75...

  15-11-2020 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 23/11-29/11 2020
 • 16/11-22/11 2020
 • 09/11-15/11 2020
 • 02/11-08/11 2020
 • 26/10-01/11 2020
 • 19/10-25/10 2020
 • 12/10-18/10 2020
 • 05/10-11/10 2020
 • 28/09-04/10 2020
 • 21/09-27/09 2020
 • 14/09-20/09 2020
 • 07/09-13/09 2020
 • 31/08-06/09 2020
 • 24/08-30/08 2020
 • 17/08-23/08 2020
 • 10/08-16/08 2020
 • 03/08-09/08 2020
 • 27/07-02/08 2020
 • 20/07-26/07 2020
 • 13/07-19/07 2020
 • 06/07-12/07 2020
 • 29/06-05/07 2020
 • 22/06-28/06 2020
 • 15/06-21/06 2020
 • 08/06-14/06 2020
 • 01/06-07/06 2020
 • 25/05-31/05 2020
 • 18/05-24/05 2020
 • 11/05-17/05 2020
 • 04/05-10/05 2020
 • 27/04-03/05 2020
 • 20/04-26/04 2020
 • 13/04-19/04 2020
 • 06/04-12/04 2020
 • 30/03-05/04 2020
 • 23/03-29/03 2020
 • 16/03-22/03 2020
 • 09/03-15/03 2020
 • 02/03-08/03 2020
 • 24/02-01/03 2020
 • 17/02-23/02 2020
 • 10/02-16/02 2020
 • 03/02-09/02 2020
 • 27/01-02/02 2020
 • 20/01-26/01 2020
 • 13/01-19/01 2020
 • 06/01-12/01 2020
 • 30/12-05/01 2020
 • 23/12-29/12 2019
 • 16/12-22/12 2019
 • 09/12-15/12 2019
 • 02/12-08/12 2019
 • 25/11-01/12 2019
 • 18/11-24/11 2019
 • 11/11-17/11 2019
 • 04/11-10/11 2019
 • 28/10-03/11 2019
 • 21/10-27/10 2019
 • 14/10-20/10 2019
 • 07/10-13/10 2019
 • 30/09-06/10 2019
 • 23/09-29/09 2019
 • 16/09-22/09 2019
 • 09/09-15/09 2019
 • 02/09-08/09 2019
 • 26/08-01/09 2019
 • 19/08-25/08 2019
 • 12/08-18/08 2019
 • 05/08-11/08 2019
 • 29/07-04/08 2019
 • 22/07-28/07 2019
 • 15/07-21/07 2019
 • 08/07-14/07 2019
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!