Inhoud blog
 • 07 maart Lijnen
 • 06 maart Vogelkijkhut
 • 05 maart Het Zwart Water
 • 04 maart Brievenbus
 • 03 maart Den hoewege berreg.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  07-03-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart Lijnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens onze wandeling aan de Kempense heuvelrug kwamen we voorbij deze weide waar een boer net zijn gras te eten gegeven had, lees: mest geïnjecteerd had. Ik vond de lijnen best leuk en zag meteen de gelijkenis met de manier waarop je reliëf in een prent of een schetsje kan brengen door wat gebogen evenwijdige lijnen op de grond te tekenen. In de natuur is dat ook zo merkte ik. Zonder die lijnen van de injecteer machine zou ik gezworen hebben dat dit een absoluut vlak weiland was... niet dus!

  07-03-2021 om 23:16 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-03-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 maart Vogelkijkhut
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben vandaag nog eens terug naar het Zwart Water geweest, met de fiets deze keer. Ik had gisteren enkele leuke fotomogelijkheden gespot die ik moest laten schieten, deels omdat ik niet de geschikte apparatuur bij had en deels ook omdat ik niet voldoende tijd kon uittrekken. Nu was ik alleen en ik had mezelf geen tijdsdruk op gelegd. 
  Alleen??? Bij de vogelkijkhut had een groep natuurliefhebbers (?) een uitgebreide, luidruchtige, langdurige sociale stop ingelast. Ik heb ze niet geteld maar het waren er alleszins veel meer dan de binnenkort toegelaten bubbel van 10. De meegebrachte drank werd vrolijk genuttigd en in de verre omtrek was er geen kuifeend, geen mandarijneend, geen fuut, geen meerkoet, geen waterhoen... kortom, geen gevederde venbewoner meer te zien. Ik heb dan maar, gefrustreerd, enkele keren de hut en het uitzicht van binnen uit gefotografeerd van op statief met verschillende belichtingen en scherpstelpunten en toen iemand vanuit de feestende vergadering bij het wegrijden vroeg of ik iets had kunnen "trekken" heb ik geantwoord dat het niet de goede tijd van het jaar was blijkbaar... Tja, de wereld is van iedereen natuurlijk maar er zijn toch ook andere plekken om een pseudo lockdownfeestje te organiseren?
  Thuis heb ik uit de verschillende opnames dit beeld samengesteld. Het is niet echt een HDR, het is ook geen focus-stacking maar een combinatie van beide en wat Photoshop handigheidjes...

  06-03-2021 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-03-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 maart Het Zwart Water
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is echt wel toeval dat ik voor de tweede keer in drie dagen tijd met de wagen en met Phaido en het vrouwke naar de parking bij de Floreal reed om aan de wandel te gaan. Een vriend had een nieuw cacherondje geplaatst richting Zwart Water en hij had me gevraagd of ik geen zin had om te gaan proeflopen vóór het officieel on-line zou komen. Ja natuurlijk! Het was alweer een hele tijd geleden dat ik in de buurt van het Zwart Water was en ik heb dan ook erg genoten van de wandeling, Phaido en het vrouwke ook denk ik. Het was trouwens prima wandelweer, dat zal ook wel een rol gespeeld hebben.
  Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nodige foto's te schieten en zo heb ik de panoramastand van de kleine Sony eens uitgeprobeerd. Naar full-frame omgerekend heeft dat toestel een 24-200 lens. Op de locatie waar dit beeld gemaakt is kwam ik met de uiterste groothoekstand net niet toe om het ganse 7 hectare grote ven er op te krijgen. Dan maar de camera in de positie om staande foto's te maken van links naar rechts bewogen om een breed panorama beeld te krijgen. Het resultaat valt me niet tegen moet ik zeggen. De resolutie is minder groot, toegegeven, en het resultaat krijg je alleen in jpeg, niet in RAW dus, maar al bij al ben ik hier best tevreden mee. Als ik het onderste uit de kan wil heb ik altijd nog de Canon he.  

  05-03-2021 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-03-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 maart Brievenbus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen heeft er een, een brievenbus, de ene al wat saaier dan de andere en soms, heel soms zie je er eens een waar je van denkt... jaaaah, hier woont iemand met fantasie en creativiteit. 
  Ik heb deze foto eerder deze week gemaakt in Meerhout maar ik had de oogst nog niet verder geselecteerd. Vandaag heb ik me wat fotografie betreft, beperkt tot het werken aan een AV-reeks (AV = audio-visueel) voor onze fotoclub en als ik me eenmaal in een project stort weet ik van geen ophouden. Toen de meeste mensen al in dromenland waren realiseerde ik me plots dat ik ook nog een dagelijkse blog moest voeden. Dit leek me wel een detail-opname die past in mijn streven om zoveel mogelijk diversiteit in mijn fotografie te brengen.  

  04-03-2021 om 23:27 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-03-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 maart Den hoewege berreg.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn vandaag weer eens op verplaatsing geweest om de namiddagwandeling met Phaido te doen. Te voet naar de andere kant van het dorp wordt te zwaar voor onze vriend, dan zijn we maar met de wagen tot aan de parking bij de Floreal gereden om in de buurt van de hoge berg wat lucht te happen, wat stappen op de teller te zetten en wat foto's op ons geheugenkaartje te schieten. Zoals altijd wil Phaido graag poseren als ik mijn fototoestel te voorschijn haal. Ik wilde in eerste instantie eigelijk de luchtwortels fotograferen die we zo vaak zien op onze Kempense duinen maar met zulk leuk model heb ik meteen lichtjes anders gekadreerd.

  03-03-2021 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 maart Tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een vaak geciteerde fotografen-wijsheid zegt dat er geen mooier licht is dan tegenlicht en ik ben het daar helemaal mee eens. Ik heb vandaag tijdens mijn fietstocht nog maar eens wat bewijsmateriaal bij elkaar gefotografeerd om die stelling te staven. Op een braakliggend terrein stonden enkele pluisachtige verdorde gewassen me te lokken en ik heb de zon gewoon vol in beeld doorheen mijn onderwerpen recht in de lens laten schijnen. Het resultaat is een orgie van gouden glans en strijklicht en dat vind ik alleszins voldoende om vandaag voor dit plaatje te kiezen.

  02-03-2021 om 22:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-03-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 maart Dolly
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze is een vriendinnetje en vriendinnetjes hebben een naam toch? Ik heb haar dan maar Dolly genoemd, zoals het kloon-schaap, weet je nog? Dolly staat eenzaam in haar verblijf en telkens wij er voorbij gewandeld komen ga ik even de geocache inspecteren die ik vlakbij verstopt heb. Ze komt dan altijd tot bij de afsluiting en je kunt zo zien dat ze het maar niks vind zo helemaal alleen. Er hangt een bordje aan de draad waarop staat dat het verboden is haar de voederen. Dat doen we dan ook niet, hoewel enkele bussels net iets langer gras toeschuiven niet onder die noemer valt vind ik. Fotograferen mag wel gelukkig en vandaag wilde ze gewillig poseren.

  01-03-2021 om 23:19 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 februari Schaduw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Achter het raam, in het zonnetje was het heerlijk toeven deze morgen. Ik kreeg nog vóór de eerste sudoku, tijdens het nuttigen van de eerste koffie de mooie schaduw van het mini-mandje met pennen en potloden in de gaten en ik heb er meteen een foto van gemaakt. Ik was duidelijk nog niet wakker genoeg want het resultaat was nogal slordig, een hoop rommel en een compositie waar zelfs een nog niet wakkere fotograaf wakker van ligt (woordspeling). Ik heb het werkblad dan maar vrij gemaakt en na de volgende poging geconstateerd dat ook het tafelkleed voor te veel afleiding zorgde. Ook vervangen dan maar... daarna ook nog alle schrijfgerief uit het mandje gehaald om de foto nog wat eenvoudiger te maken en... dit is 'm geworden.  

  28-02-2021 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 februari Fotoclub wandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een normale clubwerking blijft nog altijd onmogelijk maar naast de wekelijkse on-line vergaderingen hebben we gelukkig ook nog de maandelijkse wandelingen met onze fotoclub. Vandaag was het aan André om ons te gidsen en dan was het niet meer dan normaal dat we een stukje Turnhout te zien zouden krijgen. Het werd een fijne tocht en de corona-veilige babbels met de medeclubleden werden zeer geapprecieerd maar uiteraard proberen we altijd ook wel wat leuke beelden te scoren. Ik heb meerdere leuke shots mee gebracht en al bij het vertrek langs het kanaal Schoten-Turnhout-Dessel kon ik dit beeld vastleggen: voorin de brug van de ring rond Turnhout en in de verte de voetgangers- en fietsbrug waar we later over zouden wandelen.

  27-02-2021 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-02-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 februari Windmolens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben nog eens richting Turnhout gefietst. In Oosthoven en Oud Turnhout waren er nog enkele geocachen die ik nog niet op mijn palmares had staan en daar lag ik al een tijdje van wakker. ( Very Happy ) Toen ik tussen Schorvoort en Zwaneven over de E34 kwam zag ik mijn kans schoon om de ganse verzameling windmolens richting Nederlandse grens in één plaatje te vangen. Ik vond deze zwart-wit omzetting net iets pittiger dan de kleurenversie en daarom toon ik deze. 

  26-02-2021 om 23:17 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/03-07/03 2021
 • 22/02-28/02 2021
 • 15/02-21/02 2021
 • 08/02-14/02 2021
 • 01/02-07/02 2021
 • 25/01-31/01 2021
 • 18/01-24/01 2021
 • 11/01-17/01 2021
 • 04/01-10/01 2021
 • 28/12-03/01 2027
 • 21/12-27/12 2020
 • 14/12-20/12 2020
 • 07/12-13/12 2020
 • 30/11-06/12 2020
 • 23/11-29/11 2020
 • 16/11-22/11 2020
 • 09/11-15/11 2020
 • 02/11-08/11 2020
 • 26/10-01/11 2020
 • 19/10-25/10 2020
 • 12/10-18/10 2020
 • 05/10-11/10 2020
 • 28/09-04/10 2020
 • 21/09-27/09 2020
 • 14/09-20/09 2020
 • 07/09-13/09 2020
 • 31/08-06/09 2020
 • 24/08-30/08 2020
 • 17/08-23/08 2020
 • 10/08-16/08 2020
 • 03/08-09/08 2020
 • 27/07-02/08 2020
 • 20/07-26/07 2020
 • 13/07-19/07 2020
 • 06/07-12/07 2020
 • 29/06-05/07 2020
 • 22/06-28/06 2020
 • 15/06-21/06 2020
 • 08/06-14/06 2020
 • 01/06-07/06 2020
 • 25/05-31/05 2020
 • 18/05-24/05 2020
 • 11/05-17/05 2020
 • 04/05-10/05 2020
 • 27/04-03/05 2020
 • 20/04-26/04 2020
 • 13/04-19/04 2020
 • 06/04-12/04 2020
 • 30/03-05/04 2020
 • 23/03-29/03 2020
 • 16/03-22/03 2020
 • 09/03-15/03 2020
 • 02/03-08/03 2020
 • 24/02-01/03 2020
 • 17/02-23/02 2020
 • 10/02-16/02 2020
 • 03/02-09/02 2020
 • 27/01-02/02 2020
 • 20/01-26/01 2020
 • 13/01-19/01 2020
 • 06/01-12/01 2020
 • 30/12-05/01 2020
 • 23/12-29/12 2019
 • 16/12-22/12 2019
 • 09/12-15/12 2019
 • 02/12-08/12 2019
 • 25/11-01/12 2019
 • 18/11-24/11 2019
 • 11/11-17/11 2019
 • 04/11-10/11 2019
 • 28/10-03/11 2019
 • 21/10-27/10 2019
 • 14/10-20/10 2019
 • 07/10-13/10 2019
 • 30/09-06/10 2019
 • 23/09-29/09 2019
 • 16/09-22/09 2019
 • 09/09-15/09 2019
 • 02/09-08/09 2019
 • 26/08-01/09 2019
 • 19/08-25/08 2019
 • 12/08-18/08 2019
 • 05/08-11/08 2019
 • 29/07-04/08 2019
 • 22/07-28/07 2019
 • 15/07-21/07 2019
 • 08/07-14/07 2019
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!