Inhoud blog
 • 10 april De doorkijk-filter
 • 09 april Klaverzuring
 • 08 april De eerste prik
 • 07 april Hohohooo
 • 06 april Sneeuw !!!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  10-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 april De doorkijk-filter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van het weer werd je niet vrolijk vandaag. Op een korte pipi- en kakawandeling met Phaido na in de loop van de vooravond ben ik de deur niet uit geweest ( het vrouwke had deze morgen al diezelfde taak op zich genomen ). Toch heb ik me wel best geamuseerd. Photoshop, Proshow, Audacity, Video deluxe... programa's genoeg om creatief met fotografie en AV-reeksen bezig te zijn en ook mijn fototoestel kwam enkele keren in actie. Zo zat het vrouwke op een gegeven moment in haar lievelingszetel naar een collage van foto's van de kleinkinderen te kijken die ik onlangs gemaakt heb en ik wilde haar daar fotograferen. Zij wilde dat evenwel pertinent niet, haar coronakapsel was een overtuigend argument en ze hield het kader met de collage dan ook obstinaat voor haar. Ik meende dat ik daar wel een mauw aan kon passen in Photoshop en ik heb toch maar een opname gemaakt... 
  Ik vermoed dat in in de nabewerking de schuif van de doorkijk-filter iets te wijd heb geschoven...     

  10-04-2021 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 april Klaverzuring
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Enkele dagen geleden zag het er nog wit van de sneeuw, vandaag zag het Pastoorsbos wit van de bloemekes. De klaverzuring staat in bloei en na enkele mindere jaren zijn ze dit jaar weer massaal op de afspraak. Ik ga in deze tijd van het jaar altijd wel enkele keren richting Pastoorsbos met mijn fototoestel want het is echt een uniek zicht. Het hele bos is een tijdlang bedekt met een overvloed van prachtige kleine witte schoonheden. Ik meen dat ik ooit eens eerder een foto van die witte pracht heb getoond op deze pagina, waarschijnlijk in 2018, toen was de bloei nog net iets intenser. Ik had de macrolens op mijn toestel gezet en dan weet je dat ik er deze keer voor koos wat meer detail te tonen.
  Morgen zal ik op mijn Facebook pagina nog wel enkele andere beelden uploaden, ik had de kleine Sony ook bij namelijk en daarmee kon ik de groothoek kant van de instellingsmogelijkheden ook gebruiken...  

  09-04-2021 om 23:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 april De eerste prik
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik vond het een feestdag vandaag. Ik heb mijn eerste covid-prik gekregen, Pfiser, maar dat maakte me eigenlijk niks uit, eender welk vaccin had ik met graagte ingespoten gekregen. Ik heb er naar uit gekeken, geen seconde heb ik er aan getwijfeld dat dit de enige manier is om vroeg of laat uit deze duistere periode te kruipen. Alle hard schreeuwende holle vaten, inhoudloze idioten, egoistische treinvernielers, antivaxers met oogkleppen, overantwoordelijke lockdownfeesters, oerdomme samenzweringstheoriegelovers wil ik bij deze vertellen dat ik nu niet gloei, geen fluo aura heb, dat mijn hoofd niet op barsten staat omdat Bill Gates er micro chips zou in binnen gesmokkeld hebben. Integendeel, ik voel me goed en ik kijk al uit naar de tweede prik. Ik zou trouwens aan die zielloze saboteurs ook nog willen vragen of ze een andere positieve oplossing kunnen bedenken om de horeca weer open te krijgen, de amusementssector weer op de rails, de middenstand weer draaiend, kortom om de economie te redden en weer naar normaal te gaan zonder in lagen gestapelde lijken in diepvries wagens zoals in NewYork of massa graven zoals in Brazilie of nachtelijke lijkentransporten door het leger zoals in Bergamo? ( of was dat allemaal fake news?)
  De bijhorende foto is misschien niet de meest spectaculaire uit mijn recente fotografiegeschiedenis maar ik wilde deze gebeurtenis toch ook visueel documenteren. Hoewel het erg druk was in het vaccinatiecentrum Tielenhei vandaag heb ik toch een momentje gevonden om de blauwe zone, waar ik in terecht kwam, te fotograferen zonder mensen in beeld. In de verte zie je er wel enkele in de wachtzaal waar iedereen een kwartier moest wachten om te zien of er geen snel opkomende bijwerkingen waren. Onnodig te vertellen dat ook daar geen enkel negatief voorval vastgesteld werd ( volgens de aanwezige stewards). 
   

  08-04-2021 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 april Hohohooo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tja, je verwacht natuurlijk niet dat je de Kerstman met Pasen nog eens ziet in onze contreien. Maar het was de laatste tijd zo bitter koud in Rovaniemi dat de Kerstman besloot om er enkele dagen op uit te trekken naar zijn buitenverblijf in Belgie... daar zou het inmiddels al wel volop lente zijn.
  Wat dacht je? Sneeuw verdorie en de rendieren waren thuis op stal gebleven. Dan moest er wel voor een ander vervoermiddel gekozen worden. Van uit zijn jonge jaren had de Kerstman goede herinneringen aan het merk Honda maar het tuig dat hij vandaag uitkoos voor zijn uitstapje bleek toch net iets minder snel. 

  07-04-2021 om 22:07 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 april Sneeuw !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Je kunt van onze nationale weervoorspellers niet zeggen dat ze het deze keer niet bij het rechte eind hadden. Zelfs toen de vroege hittegolf van vorige nog bezig was opperden ze al de mogelijkheid van een late winterprik. Vandaag zitten we er midden in he. Je zou het aprilse grillen kunnen noemen maar dit is toch net iets extremer wat mij betreft. Vanmorgen heb ik wat geëxperimenteerd met sluitertijden om de sneeuwval achter huize Pol en Josee zo goed mogelijk te pakken te krijgen en dit vond ik de leukste opname uit een hele reeks. 
  Op het moment dat ik dit zit te tikken is de wereld helemaal wit in de wijde omgeving trouwens. Zou ik dan toch de winterbanden weer moeten opleggen om mijn eerste coronaprik te gaan halen overmorgen?

  06-04-2021 om 22:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 april Willyloop. Topscheidsrechters.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zit er dik in dat ik deze maand nog wel enkele keren naar Herentals trek om er wat foto's te scoren bij de Willyloop. De 17de gaan we trouwens met de familie ook deelnemen en sponsoren, geen halve marathon he, een wandeling van 10 km lijkt me al meer dan voldoende. Vandaag vond ik het feit dat Wesli de Cremer en Bram van Driessche, twee topscheidsrechters uit de Jupiler Pro League, de 21,1 km meeliepen met Mike interessant genoeg om ook weer eens te gaan kijken. Bijzonder Bram bleek een competitiebeest en op het einde werd het zowaar een echte wedstrijd. Hij kwam dan ook afgescheiden als eerste bij de finish. Maar winnen is bij deze actie natuurlijk niet het doel. Deelnemen is waar het om gaat. Bij deze doe ik dus ook hier nog eens een oproep om 5 of 10 km te komen lopen, joggen of wandelen. Uiteraard zou het leuk zijn als je de halve marathon wilt meelopen maar dat is iets voor getrainde lopers... bezint eer ge begint.
  Alle info op www.willyloop.be ( kopieer het adres en plak het in je browser, Bloggen.be laat geen links toe ) 

  05-04-2021 om 21:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 april De Paashaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hij zat parmantig op een paal van de afsluiting die moest dienen om de kippen binnen het erf te houden. De goede verstaander begrijpt dat die afsluiting niet erg waterdicht was dus, en dat hadden we trouwens al eerder ervaren. Gelukkig lust Phaido geen loslopende kippen.
  Toen we er vandaag langs liepen begon hij zowaar te kraaien alsof zijn leven er van af hing. Ik vermoed dat hij met al dat gekukelekuuu een misverstand wilde rechtzetten en ons ervan wilde overtuigen dat we met Pasen eigenlijk beter spreken van de Paashaan (met een "N"). Wat hebben hazen tenslotte met Pasen te maken? Pasen, eieren, kippen, hanen... logisch toch?

  04-04-2021 om 22:22 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april Willyloop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals ik al eerder aangaf heeft onze zoon Michael het initiatief genomen om elke dag in de maand april een gesponsorde halve marathon te lopen om Willy, een jeugdspelertje van SKS Herentals te steunen in zijn strijd tegen leukemie. Op deze derde dag van de actie ben ik eens gaan kijken hoe het er aan toegaat. Qua sponsoring kon het niet beter lopen en ook het sportieve aspect is een groot succes. Iedereen kan een uitgezet rondje wandelen van 5 of van 10 km of je kunt ook meelopen met Michael tijdens zijn halve marathon. Het tempo wordt bepaald samen met de meelopers. Vandaag waren ze met zeven om de 21 km af te leggen aan een gezapig tempo. Ik heb meegefietst en zo kon ik regelmatig wat voorsprong nemen om op diverse plaatsen enkele foto's te scoren. Dat de lopers er vandaag zin in hadden en er plezier aan beleefden mag blijken uit dit beeld. Meer info vindt je trouwens op willyloop.be.

  03-04-2021 om 23:26 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april Ontsnapping???
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik kom met Phaido, onze nauwelijks ooit blaffende, braafste hond ter wereld, wel eens door de Schransstraat gewandeld. Als we dan voorbij een bepaald huis komen loopt daar een beestje rond dat me toch iedere keer te keer gaat alsof ie de ganse buurt ten oorlog roept. Sonja, een van onze mede-fotoclubleden, die er naast woont, wil graag bevestigen dat het een door en door braaf hondje is en dat ie zelfs al zou de poort open staan, hij nooit zou weg lopen. 
  Tja, hij heeft alleszins al een levensgrote ontsnappingsmogelijkheid gecreëerd en vandaag kon ik hem fotograferen terwijl hij op een zucht van de vrijheid stond. 

  02-04-2021 om 22:29 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 apil Kapel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik was weer eens op pad met mijn geocachemaatje Jackie en zijn vrouwke Annemarie. We hadden een fietstocht gepland in de buurt van Tienen en Hoegaarden. Allereerst wil ik vertellen dat dit een erg fijne regio bleek te zijn om te fietsen, niet alleen kwamen prachtige landschappen voorbij, regelmatig konden we ook genieten van bijzondere locaties waar we door de te ontdekken cachen op geattendeerd werden, met dank aan de leggers, mede-hobbyisten.
  Ergens onderweg kwamen we voorbij de vervallen Marollen kapel. De buitenkant zag er best nog wel okee uit, maar binnen merkten we snel dat deze plek al een hele tijd verwaarloosd was. We zagen bij de amateur schilderingen onder andere een opschrift "Kasterlee 23 3 86" ( dik omlijnd, links boven de schouder van Jackie ), dat is alweer een hele tijd geleden. Ik heb daar ook een detail-opname van trouwens, misschien wel interessant voor onze heemkundige kring? 
  Jackie vond het alleszins ook leuk want hij wilde zijn vrouwke hier ook graag fotograferen... en ik fotografeerde dan weer de fotograferende vriend met zijn onderwerp. Dat zijn handeling ook nog eens extra getoond wordt als schaduw in de lichtinval uit een van de openingen is lekker meegenomen. Uiteindelijk vond ik de zwart wit versie van deze opname nog net iets meer pit hebben dan de oorspronkelijke kleurenopname, die laatste toon ik wel op mijn Facebookpagina.  

  01-04-2021 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 05/04-11/04 2021
 • 29/03-04/04 2021
 • 22/03-28/03 2021
 • 15/03-21/03 2021
 • 08/03-14/03 2021
 • 01/03-07/03 2021
 • 22/02-28/02 2021
 • 15/02-21/02 2021
 • 08/02-14/02 2021
 • 01/02-07/02 2021
 • 25/01-31/01 2021
 • 18/01-24/01 2021
 • 11/01-17/01 2021
 • 04/01-10/01 2021
 • 28/12-03/01 2027
 • 21/12-27/12 2020
 • 14/12-20/12 2020
 • 07/12-13/12 2020
 • 30/11-06/12 2020
 • 23/11-29/11 2020
 • 16/11-22/11 2020
 • 09/11-15/11 2020
 • 02/11-08/11 2020
 • 26/10-01/11 2020
 • 19/10-25/10 2020
 • 12/10-18/10 2020
 • 05/10-11/10 2020
 • 28/09-04/10 2020
 • 21/09-27/09 2020
 • 14/09-20/09 2020
 • 07/09-13/09 2020
 • 31/08-06/09 2020
 • 24/08-30/08 2020
 • 17/08-23/08 2020
 • 10/08-16/08 2020
 • 03/08-09/08 2020
 • 27/07-02/08 2020
 • 20/07-26/07 2020
 • 13/07-19/07 2020
 • 06/07-12/07 2020
 • 29/06-05/07 2020
 • 22/06-28/06 2020
 • 15/06-21/06 2020
 • 08/06-14/06 2020
 • 01/06-07/06 2020
 • 25/05-31/05 2020
 • 18/05-24/05 2020
 • 11/05-17/05 2020
 • 04/05-10/05 2020
 • 27/04-03/05 2020
 • 20/04-26/04 2020
 • 13/04-19/04 2020
 • 06/04-12/04 2020
 • 30/03-05/04 2020
 • 23/03-29/03 2020
 • 16/03-22/03 2020
 • 09/03-15/03 2020
 • 02/03-08/03 2020
 • 24/02-01/03 2020
 • 17/02-23/02 2020
 • 10/02-16/02 2020
 • 03/02-09/02 2020
 • 27/01-02/02 2020
 • 20/01-26/01 2020
 • 13/01-19/01 2020
 • 06/01-12/01 2020
 • 30/12-05/01 2020
 • 23/12-29/12 2019
 • 16/12-22/12 2019
 • 09/12-15/12 2019
 • 02/12-08/12 2019
 • 25/11-01/12 2019
 • 18/11-24/11 2019
 • 11/11-17/11 2019
 • 04/11-10/11 2019
 • 28/10-03/11 2019
 • 21/10-27/10 2019
 • 14/10-20/10 2019
 • 07/10-13/10 2019
 • 30/09-06/10 2019
 • 23/09-29/09 2019
 • 16/09-22/09 2019
 • 09/09-15/09 2019
 • 02/09-08/09 2019
 • 26/08-01/09 2019
 • 19/08-25/08 2019
 • 12/08-18/08 2019
 • 05/08-11/08 2019
 • 29/07-04/08 2019
 • 22/07-28/07 2019
 • 15/07-21/07 2019
 • 08/07-14/07 2019
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!