Inhoud blog
 • 25 november Smartphone.
 • 24 november Shopping Center
 • 23 november De Demer in het avondlicht
 • 22 november Albertkanaal
 • 21 november Meerstammig
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Photography by Alex Leys
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  Helaas is het op het ogenblik nog steeds onmogelijk te reageren op deze blog. Ondanks diverse pogingen om dit probleem te melden bij de webmaster is er voorlopig nog geen antwoord of verbetering. Frustratie troef. Ik denk er aan een nieuw platform te zoeken om mijn dagelijkse ei kwijt te kunnen. Een e-mail sturen kan gelukkig nog wel.
  26-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 november Smartphone.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn voorlopig nog niet helemaal in de wurggreep van het WK Voetbal. Toen de gelegenheid zich aandiende om samen met goede vrienden Els en Peter iets te gaan eten en daarna nog wat natjes te nuttigen lieten we zonder spijt de prestaties van de Nederlandse buren tegen Equador en de stunt van de Yankees tegen de onklopbaar gewaande Engelsen onbekeken...
  Een lekkere hap bij Toke in de Korte Heide en een leuke verderzetting in de Lichtaartse Kwezel vonden we veel leuker. 
  Toch kwam er weer een hedendaagse plaag voorbij: de smartphone moest even geraadpleegd worden om de stand van zaken te weten te komen...  

  26-11-2022 om 00:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 november Shopping Center
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het vrouwke wilde vandaag graag gaan shoppen. Dat is, eerlijk gezegd, een van de dingen die het allerlaagst staan in mijn voorkeurlijstjes. Maar soms komen omstandigheden zo goed samen dat je eigenlijk tegen beter weten in toch besluit je iets meer meegaand op te stellen. Primo: al na enkele dagen WK begint de voetbalmoeheid toe te slaan en ik hoef echt niet meer 4 wedstrijden per dag te zien. Secundo: er zijn in de buurt waar het vrouwke haar zinnen op gezet heeft best leuke wandelingen te plannen.
  We zijn eerst naar oh Green gereden en daar ben ik, om mijn goede wil te tonen, mee naar binnen gegaan. De pijn duurde niet al te lang gelukkig en het volgende doel was het Shopping Center in Olen. Daar spraken we af dat dat we elkaar weer zouden zien binnen twee uur op de parking. 
  Ik genoot van een leuke wandeling langs het Albertkanaal en doorheen het natuurgebied aan de noordkant er van om zo terug naar de geparkeerde wagen te gaan. Ik heb onderweg best wel wat leuke foto's kunnen scoren en die zal ik morgen ook wel op mijn Facebook-pagina posten maar dit is alvast een beeld van het einde van mijn wandeling toen ik de overkapping-constructie op de centrale rotonde van het shopping center kon te pakken krijgen tijdens een zeldzaam autoluw moment op een oversteekplaats. 

  24-11-2022 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 november De Demer in het avondlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanavond hebben we weer gerepeteerd voor de kerstmusical. De hele rit naar Langdorp regende het maar toen we bijna daar waren kwam de zon er opeens door en zagen we een van de mooiste regenbogen ooit... jammer genoeg kon ik nergens stoppen. Niet getreurd evenwel want toen we bij De Pieter (onze repetitielocatie) aankwamen, iets voor vijf uur, was de regenboog helaas verdwenen maar het mooie avondlicht was nog altijd zeer uitnodigend. Ik ben snel van de parking naar het brugje over de Demer gelopen en daar kon ik alsnog dit beeld scoren. 

  23-11-2022 om 23:35 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 november Albertkanaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoewel er puristen zijn die me zullen tegenspreken durf ik te beweren dat anno 2022 ook bewerkingen zonder meer deel uitmaken van de fotografie. Op z'n tijd wil ik ook wel eens aan het experimenteren gaan trouwens.
  Zo kwamen we vanavond van Aarschot, dat zal zeker niet de laatste keer zijn gedurende de volgende weken, en omdat ik nog niks bruikbaars op mijn geheugenkaartje had wilde ik aan het sluizencomplex van Olen nog een stop inlassen om iets te oogsten. Je staat daar dan met de camera op statief, je maakt enkele opnames en als je dan thuis komt kun je alleen maar constateren dat je die foto's allemaal al eens gemaakt hebt... Dan ga je dus aan de slag met alle mogelijke apps, tools, programa's, filters en de hele trukkendoos die je in de loop der jaren hebt leren gebruiken. Ik hoef natuurlijk niet de ganse workflow uit te leggen maar ik wil toch vertellen dat de originele opname wel degelijk een nachtfoto was. Het uiteindelijke resultaat is toch weer net iets anders dan wat al eerder voorbij kwam van deze locatie.

  22-11-2022 om 23:35 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 november Meerstammig
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik vermoed dat elke (amateur)fotograaf wel een aantal locaties in zijn achterhoofd heeft opgeslagen waar hij/zij vroeg of laat, als het geschikte moment zich aandient, aan de slag wil gaan om er wat beelden te schieten. Dit is er zo eentje wat mij betreft. Nachtfotografie is sowieso een van de dingen waar ik graag mee bezig ben en ik ga wel eens op stap met enkel een zaklamp en een fototoestel op statief op zoek naar aparte beelden. Ik heb trouwens op het voorbije salon van onze fotoclub al enkele foto's uit dat project getoond. Ik ben vandaag eens gaan kijken of de herfst hier mogelijkheden bood. Het was al een tijdje geleden dat ik hier was en tot mijn grote verbazing was één van de stammen van de meerstammige ondertussen gesneuveld. Daar ging mijn geplande perfecte nachtplaatje. De combinatie van het groene bemoste gedeelte van de stammen met de herfstkleuren was alsnog een voldoende reden om dan maar een gewone daglicht opname te maken. Ik geef het toe, ik heb de kleuren een klein beetje gekieteld en een portie vignet vond ik ook niet verkeerd in dit geval.    

  21-11-2022 om 23:32 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 november Repetitie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn weer volop aan het repeteren voor de herneming van de kerstmusical die we vorig jaar opvoerden. Op enkele details na is alles onveranderd en het loopt dan ook best vlot met het opfrissen. Qua inhoud is eigenlijk alleen het begin een beetje anders, kwestie van beter aansluiten met de actualiteit maar omdat we nu in een echt theater gaan spelen moeten de meeste scenes toch aangepast worden. Vorig jaar hadden we een grote ruimte ter beschikking waarin we op diverse plaatsen delen van de show konden spelen. Omdat alles dit jaar op één podium moet zullen er minder accessoires zijn ( die jeep gaan we echt niet meer op het podium zetten en Rudolf zal ook enkel maar geschilderd tegen de achterwand verschijnen ) en hoe we het opkomen en afgaan van de spelers en het evolueren op de scene zullen in elkaar knutselen is nog niet helemaal duidelijk. Dat zal waarschijnlijk pas definitief uitgeklaard worden als we de laatste repetities enkele dagen voor de eerste opvoering op 21 december ook echt in het CC van Aarschot kunnen doen. Voorlopig repeteren we in De Pieter in Langdorp en ik haal regelmatig de camera boven om een en ander vast te leggen.  

  20-11-2022 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 november Herfst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is zeker niet de eerste herfstfoto die voorbij komt dit jaar en het zal waarschijnlijk ook niet de laatste zijn. Een meer originele titel dan "Herfst" kon ik trouwens ook niet bedenken... Het is nu eenmaal dit seizoen en als je dan buiten komt loeren deze fotomogelijkheden om de hoek en dat bedoel ik letterlijk. Van uit onze achterdeur zijn er maar enkele stappen nodig om in het bos te zijn en zelfs met het minder uitnodigende weer van vandaag hebben we toch een korte wandeling gedaan. Natuurlijk heb ik ook weer wat beelden mee gebracht.

  19-11-2022 om 23:16 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 november Fietsstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was vandaag naar jaarlijkse gewoonte de verenigingenquiz in ons dorp. Door de coronaperikelen had men helaas enkele jaren moeten overslaan maar nu kon het weer en de winnaars van de vorige editie hadden een aantal pittige onderwerpen gevonden waarover ze vragen op ons, deelnemers, afvuurden. De leden van Vobaco waren deze keer goed voor goud en wij eindigden met onze fotoclub op één puntje van brons. Na afloop zijn we uit puur gezelligheid nog wat blijven hangen en toen ik dik na middernacht weer naar huis wandelde zag ik deze nogal opvallende aanduiding van de fietsstraat voor het eerst. 
  Ik kom hier wel vaker voorbij, meestal met de fiets, maar ik had er eerlijk gezegd nog nooit op gelet. Is dit erg recent? Wie zal het zeggen. Het zou ook zo maar kunnen zijn dat er meestal wel een wagen geparkeerd staat bij de glascontainers en dat de aanduiding niet altijd zichtbaar is. Ik wilde dit absoluut fotograferen. Nachtfotografie zonder statief is normaal gezien iets waar ik niet eens aan wil denken... maar nood breekt wet... de stand automatisch op mijn Sonytje leverde toch een aanvaardbaar beeld op.

  19-11-2022 om 01:08 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november Dikkeneuzenpony
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je een portretfoto maakt kun je dat maar beter doen met een lens met een beetje zoombereik, bvb een 85 mm, daarmee kun je een beetje afstand nemen. Als je een groothoek zou gebruiken moet je dichter bij je onderwerp en worden de delen van het gezicht die het dichtst bij de camera zijn meer uitvergroot. Wij noemen dat dan een dikke neuzen foto. Nu is dat bij mensen niet meteen een enorm probleem, het puntje van onze neus zit niet zo erg ver voor de rest van ons gezicht. Bij dieren evenwel... 
  Toen ik vandaag in de Smallebroeken nog eens voorbij de ondertussen gekende wei met de minipaardjes en shetlanders wandelde kwam mijn Sonytje weer uit mijn zak geslopen om wat beelden te schieten. Eén van de pony's was nieuwsgierig genoeg om wel erg dichtbij te komen en dat leverde deze grappige extreme dikke neuzen foto op. Dit is dus een portretfoto van een dikkeneuzenpony.

  17-11-2022 om 23:34 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 november Winkelsbroek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Winkelsbroek is een natuurgebied, niet eens zo ver van huis, dat ik leerde kennen door een andere hobby: het geocachen. Een multicache ( voor eventuele mede-cachers: GC85K25 ) was ooit de magneet die mij daar liet terechtkomen. Het werd toen een prachtige wandeling en die wandeling heb ik, samen met het vrouwke, al enkele keren herhaald. In elk seizoen is het er een vette aanrader (wel solide wandelschoenen meenemen). Elke keer dat we er komen klim ik ook naar de vogelkijkhut en eerlijk gezegd, ik heb er nog maar zelden (of nooit) interessante vogels gezien. Dat neemt niet weg dat het uitzicht er wél de moeite waard is, zeker in dit seizoen. Dit is dus de zoveelste herfstfoto van deze jaargang, deze keer onder een bewolkte hemel. Ik heb er deze keer voor gekozen 'm niet te pimpen in Photoshop maar het beeld te tonen zoals het was. De kleuren zijn daardoor misschien iets minder uitbundig maar zeker niet minder mooi. 

  16-11-2022 om 23:41 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/11-27/11 2022
 • 14/11-20/11 2022
 • 07/11-13/11 2022
 • 31/10-06/11 2022
 • 24/10-30/10 2022
 • 17/10-23/10 2022
 • 10/10-16/10 2022
 • 03/10-09/10 2022
 • 26/09-02/10 2022
 • 19/09-25/09 2022
 • 12/09-18/09 2022
 • 05/09-11/09 2022
 • 29/08-04/09 2022
 • 22/08-28/08 2022
 • 15/08-21/08 2022
 • 08/08-14/08 2022
 • 01/08-07/08 2022
 • 25/07-31/07 2022
 • 18/07-24/07 2022
 • 11/07-17/07 2022
 • 04/07-10/07 2022
 • 27/06-03/07 2022
 • 20/06-26/06 2022
 • 13/06-19/06 2022
 • 06/06-12/06 2022
 • 30/05-05/06 2022
 • 23/05-29/05 2022
 • 16/05-22/05 2022
 • 09/05-15/05 2022
 • 02/05-08/05 2022
 • 25/04-01/05 2022
 • 18/04-24/04 2022
 • 11/04-17/04 2022
 • 04/04-10/04 2022
 • 28/03-03/04 2022
 • 21/03-27/03 2022
 • 14/03-20/03 2022
 • 07/03-13/03 2022
 • 28/02-06/03 2022
 • 21/02-27/02 2022
 • 14/02-20/02 2022
 • 07/02-13/02 2022
 • 31/01-06/02 2022
 • 24/01-30/01 2022
 • 17/01-23/01 2022
 • 10/01-16/01 2022
 • 03/01-09/01 2022
 • 26/12-01/01 2023
 • 20/12-26/12 2021
 • 13/12-19/12 2021
 • 06/12-12/12 2021
 • 29/11-05/12 2021
 • 22/11-28/11 2021
 • 15/11-21/11 2021
 • 08/11-14/11 2021
 • 01/11-07/11 2021
 • 25/10-31/10 2021
 • 18/10-24/10 2021
 • 11/10-17/10 2021
 • 04/10-10/10 2021
 • 27/09-03/10 2021
 • 20/09-26/09 2021
 • 13/09-19/09 2021
 • 06/09-12/09 2021
 • 30/08-05/09 2021
 • 23/08-29/08 2021
 • 16/08-22/08 2021
 • 09/08-15/08 2021
 • 02/08-08/08 2021
 • 26/07-01/08 2021
 • 19/07-25/07 2021
 • 12/07-18/07 2021
 • 05/07-11/07 2021
 • 28/06-04/07 2021
 • 21/06-27/06 2021
 • 14/06-20/06 2021
 • 07/06-13/06 2021
 • 31/05-06/06 2021
 • 24/05-30/05 2021
 • 17/05-23/05 2021
 • 10/05-16/05 2021
 • 03/05-09/05 2021
 • 26/04-02/05 2021
 • 19/04-25/04 2021
 • 12/04-18/04 2021
 • 05/04-11/04 2021
 • 29/03-04/04 2021
 • 22/03-28/03 2021
 • 15/03-21/03 2021
 • 08/03-14/03 2021
 • 01/03-07/03 2021
 • 22/02-28/02 2021
 • 15/02-21/02 2021
 • 08/02-14/02 2021
 • 01/02-07/02 2021
 • 25/01-31/01 2021
 • 18/01-24/01 2021
 • 11/01-17/01 2021
 • 04/01-10/01 2021
 • 28/12-03/01 2027
 • 21/12-27/12 2020
 • 14/12-20/12 2020
 • 07/12-13/12 2020
 • 30/11-06/12 2020
 • 23/11-29/11 2020
 • 16/11-22/11 2020
 • 09/11-15/11 2020
 • 02/11-08/11 2020
 • 26/10-01/11 2020
 • 19/10-25/10 2020
 • 12/10-18/10 2020
 • 05/10-11/10 2020
 • 28/09-04/10 2020
 • 21/09-27/09 2020
 • 14/09-20/09 2020
 • 07/09-13/09 2020
 • 31/08-06/09 2020
 • 24/08-30/08 2020
 • 17/08-23/08 2020
 • 10/08-16/08 2020
 • 03/08-09/08 2020
 • 27/07-02/08 2020
 • 20/07-26/07 2020
 • 13/07-19/07 2020
 • 06/07-12/07 2020
 • 29/06-05/07 2020
 • 22/06-28/06 2020
 • 15/06-21/06 2020
 • 08/06-14/06 2020
 • 01/06-07/06 2020
 • 25/05-31/05 2020
 • 18/05-24/05 2020
 • 11/05-17/05 2020
 • 04/05-10/05 2020
 • 27/04-03/05 2020
 • 20/04-26/04 2020
 • 13/04-19/04 2020
 • 06/04-12/04 2020
 • 30/03-05/04 2020
 • 23/03-29/03 2020
 • 16/03-22/03 2020
 • 09/03-15/03 2020
 • 02/03-08/03 2020
 • 24/02-01/03 2020
 • 17/02-23/02 2020
 • 10/02-16/02 2020
 • 03/02-09/02 2020
 • 27/01-02/02 2020
 • 20/01-26/01 2020
 • 13/01-19/01 2020
 • 06/01-12/01 2020
 • 30/12-05/01 2020
 • 23/12-29/12 2019
 • 16/12-22/12 2019
 • 09/12-15/12 2019
 • 02/12-08/12 2019
 • 25/11-01/12 2019
 • 18/11-24/11 2019
 • 11/11-17/11 2019
 • 04/11-10/11 2019
 • 28/10-03/11 2019
 • 21/10-27/10 2019
 • 14/10-20/10 2019
 • 07/10-13/10 2019
 • 30/09-06/10 2019
 • 23/09-29/09 2019
 • 16/09-22/09 2019
 • 09/09-15/09 2019
 • 02/09-08/09 2019
 • 26/08-01/09 2019
 • 19/08-25/08 2019
 • 12/08-18/08 2019
 • 05/08-11/08 2019
 • 29/07-04/08 2019
 • 22/07-28/07 2019
 • 15/07-21/07 2019
 • 08/07-14/07 2019
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!