Naar aanleiding van een bananentaart recept kreeg ik gisteren zelf zin om er mijn draai aan te geven en met succes volgens de huisgenoten.
Nodig :
- 1 bladerdeeg kant en klaar
- 2 dl room
- 3 soeplepels poedersuiker
- 3 à 4 bananen volgens de grootte
- een halve liter crème patissière (stijve pudding al eerder beschreven bij aardbeientaartjes)
- een beetje melkconfituur of marspasta (melkconfituur kan je vinden bij carrefour of in alle Nederlandse winkels)
- beetje kweeperengelei
- de siliconen tartelettevorm van Tupperware
Werkwijze :
Rol het bladerdeeg uit en steek er met de tartelette uitsnijder 6 vormpjes uit en leg ze in de siliconen tartelettevorm. Prik er met de vork enkele keren in en bak ze blind af gedurende 20 minuten op 180°C in de oven. Blink bakken wil zeggen. Leg er een stukje bakpapier in en strooi er erwten, rijst of bakkorrels in zodat uw deeg niet gaat opblazen tijdens het bakken.
Maak ondertussen uw stijve pudding zodat die eerst kan afkoelen alvorens nadien op de taartjes te doen.
Als de gebakken taartjes zijn afgekoeld doe dan een lepeltje marspasta op de bodem of melkconfituur.
Dan strijk je er de stijve pudding over en dan de stijfgeklopte room. ( Room opkloppen met de poedersuiker in de speedychef).
Bananen in schijfjes snijden en mooi verdelen over de slagroom.
Een paar lepeltjes kweeperengelei verwarmen in het microplus schenkkannetje in de microgolfoven en met het patisserieborsteltje over de bananenschijfjes strijken. (dit doen we zodat de bananen die bruin gaan uitslagen)
Eventueel nog afwerken met enkele toefjes slagroom met behulp van de squeeze-it.
Afgelopen week geproefd op de unitvergadering en viel in de smaak. Dus vandaag hier thuis gemaakt voor het gezin. Op een klein half uurtje een volledige maaltijd op tafel. Dat wil toch iedereen. Het moet niet altijd te moeilijk zijn ;) En natuurlijk moet het ook lekker zijn.
Nodig :
- 300 spirelli
- 600 gr gehakt
- 100 gr gemalen kaas
- 1 pakje currysaus Knorr
- 450 gr diepvriesspinazie met room van Iglo of ander merk
- 100 ml melk
- 1 scheutje room
Werkwijze :
Doe de spirelli in het serveerwonder. Vul het serveerwonder nu met kokend water tot ong. 1 cm van de rand. Sluit af met deksel en laat het toe voor 15 minuten en giet daarna het water eraf.
Neem ondertussen de ultra pro rond of ovaal en doe hierin het gehakt. Plaats de kom in de microgolfoven 3 minuten op 800 Watt met het deksel erop. Roer het gehakt nu goed onder elkaar met behulp van de pureestamper en plaats de kom terug in de microgolf gedurende 3 minuten op 800 Watt. Voeg dan de spinazie toe en roer onder elkaar, sluit de kom en zet weer 3 minuten terug op 800 Watt.
Doe de melk samen met de currypoeder in de shaker, goed schudden en bij in de kom doen nu. Roer alles goed onder elkaar en zet de weer 3 minuten op 800 Watt. Doe er dan de gemalen kaas bij en de room alsook de gekookte spirelli. Alles goed onder elkaar zetten en de spirelli in 't groen is nu klaar.
De nieuwe Microvezeldoekjes bij Tupperware in de kijker.
Product in de kijker: de geweldige Microvezel doekjes
Ontdek ze hier allemaal:
De Glasdoek:
Een grote doek in microfiber, ideaal voor het vlek - en streepvrij afdrogen van ramen, glazen, vazen, badkamerspiegels, brilglazen, crystalserviezen, ...Ik bewaar er eentje in de badkamer om altijd snel over de spiegel te gaan wanneer ik uit bad kom. IDEAAL! ;)
Code: E922 Prijs: 9,9
Keukendoek:
Grote, dikke microvezel handdoek die onder andere gebruikt kan worden als afdrooghanddoek bij het afwassen. Door de textuur van deze dikke handdoek, droog je veel sneller af. Hij is ook onmiddellijk 100% bruikbaar in vergelijking met een klassieke keukenhanddoek die je eerst 20 keer moet wassen voor ze ietwat beginnen absorberen.
Code: E923 Prijs: 9,9
Multidoekje
Dikker doekje in microvezel. Dit doekje is uiterst geschikt om te poetsen, voor de afwas of als schotelvod in dagdagelijks gebruik. Kan zowel nat als drooggebruikt worden, dus ook heel geschikt als afstofdoek.
Code: E921 Prijs: 7,4
Microvezel sponsjes (per 2)
Sponsjes in microvezel, ook geschikt voor uw delicate oppervlakken en u heeft veel minder afwasmiddel nodig. Worden per 2 verkocht
Code: E909 Prijs: 13,40
Microvezel UltraPro doekje
Heeft 2 verschillende kanten een iets ruwere en een iets zachtere. Uiterst geschikt voor het afwassen van uw UltraPro kommen, kookpotten, keramische kookplaat. De ruwere zijde mag dient om te ontvlekkenen grondig te reinigen zonderkrassen, de zachte zijde om mild te reinigen. Geschikt voor het UltraPro en Chef Series gamma.
Code: E908 Prijs: 9,9
Staaldoekje
Brengt een mooie vlekvrije glas terug op al uw stalen en RoestVrijStalen oppervlakken: koelkast, afzuigkap, bestek, vuilbak, gasfornuis ...
Enkel droog te gebruiken!
Code: E938 Prijs: 6,9
Tips en onderhoud:
Om de Microvezel niet te beschadigen en optimaal te kunnen blijven gebruiken, mag je nooit wasverzachter gebruiken wanneer je de doekjes wast
Laat je doekjes niet in contact komen met warmtebronnen
Pastinaak : een vergeten smaak ! En eigenlijk jammer. Het is een oude groente en wordt beschouwd als de voorloper van de aardappel. Het was lange tijd het hoofdvoedsel van de gewone man , verder is het een 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème witte kleur. Kan zowel rauw, gekookt als gestoofd worden gegeten.
Ik heb het vandaag hier in een lekker soepje verwerkt. En binnen de 15 minuten stond mijn geurend dampend soepje op tafel met behulp van de ultra pro.
Nodig :
- 2 à 3 pastinaken ( 500 gr)
- 1 dikke ui
- 1 grote appel
- peper, zout
- 1 kippenbouillonblokje (mag ook 1.5 blokje zijn volgens smaak)
- 1 koffielepel currypoeder
Werkwijze :
Kuis de ui en snij hem in de turbomax fijn. Stoof hem in de microgolf gedurende 3 minuten op 700 Watt (met behulp van de ultra pro hoef je geen vetstof te gebruiken).
Schil ondertussen de pastinaak en snijd hem in fijne stukjes, voeg toe aan de gestoofde ui. Schil de appel en doe in stukjes en voeg toe.
Voeg de kruiden toe en het kippenbouillonblokje samen met een tas water. En zet de ultra pro met deksel erop nu 8 minuten op 700 Watt.
Roer door en plaats indien nodig nog 2 à 3 minuten terug tot alles gaar is. Kook 1 liter water in een waterkoker en giet bij de gare groenten. Mix uiteindelijk de soep fijn en serveer. Eventueel nog afwerken met gehakte peterselie.
Vandaag een heerlijke maaltijd op tafel gezet in een half uurtje tijd en nee : het waren geen fritten van de frituur maar verse groenten, kalkoen met rijst erbij. Met behulp van de ultra pro en de microgolfoven is dat zo gebeurt.
Nodig :
- 400 à 500 gr kalkoen in stukjes
- 2 stokken preiwit
- 6 wortelen in rondellen gesneden
- 1 pakje gerookte spekblokjes
- Champignons in stukjes
- 1 dl witte wijn
- 1 dl room
- 2 kippenbouillonblokjes
- peper + zout
- 1 soeplepel maïzena
- 2 tassen rijst
Werkwijze :
Doe eerst de 2 tassen rijst + 4 tassen water in de Tupperware rijstkoker en zet 12 minuten op 800 Watt. Laat nog even afgesloten staan.
Knip de kalkoen in kleine stukjes met de Tupperware schaar en doe in de ronde ultra pro van 2.25 l . Snij het preiwit in stukjes, de wortelen in rondellen, de champignons in vierdelen en voeg alle groenten bij de kalkoenstukjes. Meng alles met de serveerlepel. Kruid met peper en zout. En overgiet met de dl witte wijn en breek de 2 kippenbouillonblokjes in stukjes er ook bij. Zet de pot met deksel erop nu 8 minuten op 800 Watt. Roer een keer door en zet terug 8 minuten op 800 Watt. Dan nog 4 minuten op 450 Watt. Los de maïzena op in een klein beetje water en voeg bij de bereiding samen met 1 dl room en zet dan nog 2 minuten terug op 450 Watt. Altijd met het deksel erop.
Afwerken kan nog met gehakte peterselie (turbomax of turbochef). Maar ik had er vandaag geen voorhanden.
Serveer met de rijst. Ook lekker hierbij is couscous of gestoomde aardappelen.
Nota : de kalkoen kan uiteraard ook vervangen worden door kip.
Een heel gemakkelijk dessertje te maken met diepvries frambozen of diepvries bosvruchten zou ook kunnen. Ik leg duidelijk de nadruk op diepvries omdat het dessertje anders niet lukt.
Met behulp van je quickchef kan je gemakkelijk voor 6 personen een heerlijk koud dessertje op tafel zetten wat echt à la minute moet worden gemaakt. Zelf heb ik dit vandaag gedaan in de turbomax en maar voor 2 personen en mijn hoeveelheden aangepast.
Nodig voor 6 personen :
- 200 gr diepgevroren frambozen
- 2.5 dl room
- 125 gr poedersuiker
- quickchef of voor een kleinere hoeveelheid de turbomax
Werkwijze :
Doe de diepgevroren vruchten in de quickchef en draai een paar keren tot de vruchten een granité geworden zijn (fijne kleine stukjes). Voeg dan de poedersuiker toe en draai opnieuw. Tenslotte de koude room (recht uit de ijskast) eraan toevoegen en weer draaien. Je bekomt nu een soort van ijscrème. Verdeel in kleine glaasjes en smullen maar !
Nota : Je zou dit met alle soort van fruit kunnen doen maar belangrijk hierbij is dat het steeds diepgevroren moet zijn, anders lukt het niet. Door de koude room en de diepgevroren vruchten bekomt men vanzelf een soort van ijscrème.
Het was vandaag weer zo dag om lekker de keuken in te gaan en lekkernijen tot stand te brengen. Dit maal viel mijn oog op een fotootje van heerlijke chocolade-amandelcakes in het klein. Omdat ik zowel een liefhebber ben van chocolade, als van amandelen kon het niet anders dan in de smaak te vallen.
Nodig :
- mini tartelettevorm van tupperware
- 150 gr pure chocolade
- 55 gr poedersuiker
- 60 gr boter
- 40 gr zelfrijzende bloem
- 40 gr amandelpoeder
- 150 gr room
- 110 gr eiwit ( 3 à 4 )
Werkwijze:
De boter in het microplus schenkkannetje doen en laten smelten in de microgolf. Ong. 1 minuut op 640 Watt.
De chocolade in stukjes doen en smelten samen met de room ook in het schenkkannetje en in de microgolfoven. Goed mengen tot je een blinkend mengsel bekomt. In een andere kom doe je de poedersuiker, bloem, amandelpoeder. En in de speedychef klop je de eiwitten stijf maar niet te stijf. Als dit gebeurt is mag je het toevoegen aan het bloemmengsel. De gesmolten boter kan nu ook bij het vorige en tenslotte de gananche toevoegen. (chocolade-roommengsel).
Neem de mini tartelettevorm en spoel die even om met koud water en vul dan met het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 °C.
Dit beslag is goed voor 30 mini tartelettes.
Bewaren kan in een clickplus doos van Tupperware. Heerlijk als 4 uurtje of bij de koffie.
Het is stilaan kouder aan het worden en wat is er dan heerlijker dan in je keuken nieuwe recepten uit te proberen. Ik hou er alvast van. Ik weet dat ik al eens eerder een recept van frangipanne heb gepost maar zoals u ook weet probeer ik steeds graag ook weer nieuwe recepten uit en dit is er dus weer ééntje. En met succes. Ze zijn hier op 1.5 dag bijna allemaal op en ik had 12 stuks. Het gebak is echt luchtig en niet te droog en daar houden ze hier van. Zeker proberen.
Nodig voor 12 taartjes :
- 200 gr boter
- 300 gr suiker
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 1 dl melk
- 5 soeplepels amandelpoeder
- 5 soeplepels cocospoeder
- 1 flesje amandelessence
Voor het glazuur :
- enkele druppels citroensap
- bloemsuiker
Werkwijze :
De boter laten smelten in de microplus schenkkan ong. 2 minuten op 640 W. Suiker toevoegen en eidooiers. Wel ondertussen goed roeren. Ook de bloem toevoegen. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef en erbij voegen. En uiteindelijk de rest van de ingrediënten erbij doen.
Bakken op 180°C ong. 30 minuten in een voorverwarmde oven. Nog even laten narusten in de siliconen vorm alvorens ze er uit te halen.
Verder laten afkoelen op een taartrooster. Wanneer het gebak helemaal afgekoeld is bestrijken met het glazuir.
Bewaren in recto-verso rond of rechthoekig kan ook.
Niet echt een receptje deze keer. Maar gewoon even laten weten hoe men een lekkere puree op tafel krijgt met behulp van de microgourmet.
Voor diegene die het nog niet moesten weten : de microgourmet is toch wel mijn favoriete Tupperware artikel. Een geweldige uitvinding en hier dagelijks in gebruik.
Zelfs mijn puree maak ik er in klaar :
Nodig :
- 1 kilo aardappelen
- beetje melk
- peper, zout, nootmuskaat
Werkwijze :
Vul het waterreservoir met 400 ml water. Doe de aardappelen in het diepste vergiet, het bovenste heb je nu niet nodig maar wel afsluiten met het deksel. Stoom je aardappelen 20 minuten op 800 Watt en laat ze even na rusten. Stamp dan met de Tupperware pureestamper je aardappel fijn. Kruid ze en doe dan pas de melk erbij. Stamp nog één keer door en klaar. En er valt echt niet zo veel door de gaatjes bij het stampen zoals je zou denken.
De puree zit vol smaak en kleurt mooi wit. En wat een gemak. Ondertussen doe ik gewoon nog wat andere huishoudelijke taken en er is geen kans op overkoken. Gemak dient de huisvrouw ;) nietwaar.
Tupperware heeft sinds kort een aktie samen met
Knorr in de Carrefour. Knorr heeft de consulenten dan ook een presentje geven
dmv een pakket vol met Knorr produkten. Eén produkt daarvan was een blik
champignonsoep. Hier komt wel nooit een blik soep op tafel alleen maar vers.
Gelukkig hebben ze ons een recept meegedeeld om er een lekkere ovenschotel mee
te maken. Volgens de geruchten zou dit recept zelfs al op tv getoond zijn bij
de reclame van Knorr. In elk geval heb ik het hier gisteren eens uitgeprobeerd en
het viel wel in de smaak.
Nodig :
- ovenschaal ultra pro
- 1 blik champignonsoep van Knorr
- 1 kg aardappelen
- 1/2 kg kippefilet
- 100 gr geraspte kaas
- 3 stengels preiwit in stukjes
Werkwijze :
De aardappelen schillen en in dobbelsteentjes snijden. In de
microgourmet gaarstomen gedurende 15 minuten op 800 watt. Ondertussen het
preiwit in julienne snijden (fijne stukjes). De kipfilet met de Tupperware
schaar ook in stukjes snijden. Dan de aardappelen, prei en kippenblokjes onder
elkaar hutselen en hierover het blik soep verdelen. Terug onder elkaar mengen
en overstrooien met gerapste kaas. De ultra pro 3 kwartier in een voorverwarmde
oven plaatsen van 190°C.
Een vrij gemakkelijk gerecht wat zelfs op voorhand kan gemaakt worden.
Heerlijk toch die geur van versgebakken koekjes in huis en daarbij vers gezette koffie. Daar kan ik alleen maar blij van worden. Willen jullie dat ook, dan kan je met volgend receptje direct aan de slag.
Nodig voor 32 speculoos stuks :
- 300 gr patisseriebloem
- 250 gr kandysuiker en ruwe rietsuiker gemengd (helft van ieder)
- 100 gr boter
- 3 koffielepels kaneelpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren ( op de foto staat maar 1 eitje maar dan was mijn deeg te korrelig, heb er op het laatste nog 1 ei bijgedaan zodat het een mooi geheel werd)
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- een beetje bicarbonaatzout (staat wel niet op de foto maar heb ik er toch bij gedaan)
Werkwijze :
Meng de bloem, suiker, kaneel en bakpoeder onder elkaar in een grote Tupperware mengkom. Laat de boter smelten in het micro schenkkannetje en meng bij de rest. Het ei breken en ook toevoegen en weer goed mengen. Indien het deeg te droog blijft zoals bij mij voeg dan nog een eitje toe.
Goed mengen en tot een worst vormen. Inpakken in plastic folie en een uurtje in de koelkast leggen. Dit dient om het deeg te laten opstijven maar ook om de smaken goed tot zijn recht te laten komen.
Bebloem dan uw werkvlak en rol het deeg uit tot een lap van ong. 0.5 cm dikte. Steek uw speculoos uit met behulp van een koekjes uitsteker naar keuze. Heb je graag figuurtjes dan doe je het zo of rondjes of rechthoeken zoals ik heb gedaan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten. Het is normaal dat ze bij het verlaten van de oven nog een beetje induwen. Ze worden vanzelf hard na een half uurtje buiten de oven.
Bewaar ze in een goed afgesloten Tupperware doos en geniet ervan met volle teugen bij een lekker vers gezette tas koffie of thee.
De nieuwe Tupperware promofolder geldig van 1 t/m 20 oktober 2012
Een geweldige nieuwe folder voor de periode van 1 t/m 20 oktober als je het mij vraagt. Met een schitterend nieuw produkt : nl de microcook die op termijn heel het rode gamma microkommen gaat vervangen. En wie als gastvrouw een party geeft kan deze kom van 2.25 l zomaar gratis verdienen. Ook de gasten kunnen deze aankopen maar enkel in de 1 liter versie.
Bovendien krijgen alle gasten aanwezig op een party in deze periode een gratis kommetje met inhoud van 200 ml. Altijd handig om ajuin, look in te bewaren of wat appeltjes mee te geven naar school voor de kinderen of wat kleine koekjes.
De superpromo van oktober is de mini cheeSmart voor 4 . Een super praktisch voorwerp om bv. een camenbert in te bewaren zodat er geen geurtjes in de koelkast komen.
Geen chocopasta of speculoospasta maar Marspasta !
Een echte lekkernij voor op de boterham en pannenkoek ! En in geen tijd klaar. Zeker de moeite om het eens zelf te maken.
Nodig :
- 5 repen Mars
- 70 ml gesuikerde gecondenseerde melk
- 50 ml room
Werkwijze :
Snij de repen Mars in kleine stukjes en doe die samen met de gecondenseerde melk en de room in het microplus schenkkannetje. Zet 2 minuten in de microgolf op 600 Watt. Roer door en zet indien nodig nog 2 minuten terug. Alles moet goed gesmolten zijn. Indien er nog brokjes inzitten, zet er dan even de staafmixer in. Giet in een glazen bokaaltje en sluit af. Bewaar in de koelkast.
De perziken uit hun nat halen en op de bodem van de nieuwe inzetschaal van de microgourmet leggen en/of kleine ovenschaaltjes.
De melk samen met de room in het microschenkkannetje doen en aan de kook brengen in de microgolf ong. 4 minuten op 800 watt. Indien je dan nog geen bubbels hebt gezien zet je het nog eens 2 minuten terug op 800 watt. Ondertussen neem je de 4 in één kan van tupperware en daar klop je de eieren samen met de suiker op tot dat het mengsel wit kleurt, voeg de amandelsiroop toe en beetje bij beetje ook de bloem.
Giet de warme melk dan op het eiermengsel onder voortdurend opkloppen. En giet tenslotte dit mengsel over de perziken in de inzetschaal van de microgourmet en de ovenschaaltjes.
De ovenschaaltjes zet je in de diepste schaal van je oven en vult deze verder aan met water. Wel opletten dat er geen water komt in je kleine ovenschaaltjes zelf komt. Bak de flans 45 minuten op 150°C in een voorverwarmde oven.
Voor wat betreft de microgourmet. Vul de onderste schaal met 400 ml water, zet hierop de diepe schaal met gaatjes en hierop het gesloten nieuwe inzetstuk. Sluit af met het deksel. En zet in de microgolf voor 15 minuten op 640 Watt.
Als de flans afgekoeld zijn bestrooien met geroosterde amandelschilfers.
Ik heb beide mogelijkheden uitgetest d.w.z. op de traditionele manier in de oven en in de microgourmet en kan als besluit zeggen dat de smaak van beide bereidingen even smaakvol zijn alleen dat de bereiding met de microgourmet veel vlugger gaat. Op 15 minuten tijd is het dessert klaar t.o.v. 45 minuten op de andere manier. Volgende keer weet ik dus wat mijn voorkeur gaat genieten.
Nota : op de foto bij de benodigdheden zie je boter staan, die heb ik uiteindelijk niet gebruikt. Volgens het oorspronkelijke recept moest je de perziken opbakken in boter maar dit leek mij nodig.
Wafels volgens een receptje gevonden op de zesta site
Ben altijd te vinden om nieuwe receptjes uit te proberen alhoewel ik ook vaak terug grijp naar sommige van mijn succesreceptjes. Dit wafel recept heb ik vorig weekend voor de eerste keer gemaakt en ze zijn best lekker.
Maar ik wil je zeker vermelden dat mijn receptje van pompoenwafels dat ik eerder heb meegedeeld vorig jaar ook echt de moeite is. Tik bij de zoekfunctie"pompoenwafels" in en je krijgt het te zien. Aangezien het moment van de pompoenentijd toch weer aangebroken is, zeker proberen en niet denken dat het niks voorsteld. Heb er afgelopen week nog een hele positieve reactie over gekregen van een trouwe blogvolgster.
Maar nu een simpel receptje van wafels :
Nodig :
- 500 gr patisseriebloem
- 400 gr boter
- 300 gr suiker
- 6 eieren
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1 eetlepel puddingpoeder
- 1 vanillestok
- 1 snufje zout
Werkwijze :
Doe de bloem in een grote Tupperware kom. Voeg de suiker, bakpoeder, puddingpoeder, zout toe. Snij het vanillestokje overlangs in 2 en schraap het zaad van de vanillestok eruit en voeg dat ook bij het deeg. Breek de eieren en voeg die er in zijn geheel aan toe. Smelt de boter en voeg die tenslotte ook toe. Alles goed onder elkaar mengen en enkele uren afgedekt laten rusten in de koelkast. Tenslotte bakken en genieten. Om te bewaren zijn de clickplus dozen van Tupperware ideaal omdat die luchtledig afsluiten. Uw wafels blijven er aanzienlijk langer mals en vers door.
Nota : Zeker uw deeg laten rusten het komt de smaak alleen maar ten goede.
Mijn wafels zitten niet in de clickplus doos omdat ik mijn oude brood, gebakdoos nogal trouw ben maar die kan je ondertussen niet meer kopen.
Een heerlijke ovenschotel met zalm en kabeljauw. Makkelijk op voorhand te maken en koel te bewaren tot het moment dat men het in de oven gaat zetten om er nadien samen gezellig van te genieten.
Nodig :
- lasagnevellen
- 3 kabeljauwfilets of pangasiusfilets kan ook
- 150 gr gerookte zalm
- 1 pakje van 450 gr diepvriesspinazie ontdooid of vers mag ook
- 1 ui
- 250 ml culinaire light room of gewone room mag ook
- een soeplepel kreeftenbouillon van Piet Huysentruyt of gewone visbouillon kan ook
- peper en zout
Voor de bechamelsaus :
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1/2 l melk
- peper, zout, nootmuskaat
Voor de afwerking
- geraspte kaas
Werkwijze :
Maak eerst de zalmsaus. Pel en hak de ui fijn in de turbomax of turbochef. Doe hem in het microschenkkannetje samen met wat olijfolie en zet hem 1.5 min. op 800 Watt in de microgolf. Doe er dan de room samen met de soeplepel kreeftenbouillon bij. Tevens zout en peper. Zet terug in de microgolf op 800 Watt gedurende 2 minuten. Roer door. En indien niet dik genoeg doe er wat sausbinder in en zet terug voor 1 minuut op 800 Watt. Nu kan je hier al wat gesnipperde zalm doorheen doen. Maar niet alles.
Maak dan de bechamelsaus door de boter de smelten, de bloem erbij te doen goed roeren de melk toevoegen en blijven roeren en afkruiden met peper, zout, nootmuskaat. Deze saus heb ik deze keer op het vuur gemaakt omdat mijn schenkkannetjes allemaal in gebruik waren. Maar de saus kan even goed in de microgolf worden gemaakt.
Neem nu uw lage ovale ultrapro en schep er een laagje bechamelsaus in. Neem dan de kabeljauw en knip met de Tupperware schaar de vis in stukken en verdeel die over de bodem. Daarover een laag gerookte zalm. Hierover een laagje diepvriesspinazie. Dan een laagje vissaus en dan een laag lasagnebladen. Dan de bechamelsaus en weer een laag vis en een laag spinazie en weer vissaus en zo verder. Eindigen met een saus en overstrooien met geraspte kaas. Deze kan gekocht zijn of gemalen in het Tupperware kaasmolentje. Dan de schaal ong. 25 minuten à 30 minuten op 180 ° in de oven plaatsen. Niet onder de gril.
Cerealkoekjes of ook wel Granola koekjes genaamd met chocolade
Heerlijke luchtige koekjes met een laagje chocolade erover heen. Niet verder zoeken maar zeker dit receptje uitproberen. Alleen jammer dat ze zo verslavend zijn ;)
Nodig voor 22 stuks met een doorsnede van 6 cm :
- 125 gr havermout
- 125 gr patisseriebloem
- 125 gr boter
- 60 gr bruine cassonadesuiker
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- 1 ei
Voor de afwerking :
- 125 gr pure chocolade
- 50 gr melkchocolade
Werkwijze :
Doe in een mengkom de havermoutvlokken, de bloem, de suiker, de natriumbicarbonaat, het ei en tenslotte de boter in stukjes bij elkaar. Alles goed onder elkaar mengen tot een homogene bal. Zelf heb ik alles in mijn keukenrobot gedaan en die eventjes het werk laten doen. Als alles goed aan elkaar hangt inpakken in een plastiekfolie en even in de koelkast leggen om op te stijven. Na een half uurtje kan je verder werken. Bestuif wat bloem op je werkblad en rol met de plastieken keukenrol van Tupperware het deeg goed uit tot een dikte van een halve cm. Steek met behulp van de decoratiering van 6 cm rondjes uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga met een vork nog over de bovenkant van de koekjes in wording. Strijk lichtjes met de vork horizontale en verticale strepen in het deeg. Bak de koekjes tenslotte af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 minuten. Het is normaal dat de koekjes nog een beetje zacht aanvoelen bij het verlaten van de oven. Ze worden vanzelf hard. Wanneer ze afgekoeld zijn, de bovenkant bestrijken met gesmolten chocolade. Hiervoor de 2 soorten chocolade in het micropluskannetje van Tupperware doen en op lage wattage 1.5 minuut laten smelten. Roeren en nog eens terug zetten op lage wattage voor 30 sec. roeren en eventueel nog eens voor 30 sec. op lage wattage.
Bewaren in de clickplus dozen van Tupperware of een andere goed afgesloten doos. Maar éénmaal uw huisgenoten deze lekkernij hebben geproefd zullen ze niet lang in de doos blijven geloof ik.
Als voorgerecht voor mijn gasten afgelopen weekend bij onze BBQ heb ik deze zomerse tomatentaart gemaakt. En die is zeker voor herhaling vatbaar. Al diegene die nog teveel tomaten in zijn tuin heeft weet nu zeker wat uit te proberen.
Nodig :
- ong. 6 à 7 tomaten naargelang de grootte
- 1 kuipje philadephiakaas of van een ander merk kan natuurlijk ook
- 1 kuipje geitenkaas
- peper en zout
- 1 bladerdeeg
- sel de soleil (kruidenmengsel van fleur de sel, thym, peterselie, ui, paprika, oregano, bonenkruid, cayennepeper,look)
Je neemt de siliconen taartvorm van tupperware. Rol het bladerdeeg open en leg dit samen met het bakpapier in de bakvorm. Meng ondertussen in een kommetje het kuipje geitenkaas samen met het kuipje philadephiakaas natuur onder elkaar. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en strijk de bodem in met het kaasmengsel. Strooi wat zout en peper hierover.
Snij de tomaten in gelijke schijven met het tupperware tomatenmes en laat ze even op een vel keukenrol uitlekken. Schik ze dan dakpansgewijs over het kaasmengsel. Zelf heb ik er nog wat ansjovisjes overheen gelegd maar dat hoeft uiteraard niet. Uiteindelijk afwerken met het heerlijke sel de soleil. En de taart bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 35 minuten.
Afgelopen weekend was het weer heerlijk weer en dat hebben we hier niet laten voorbijgaan zonder de BBQ aan te steken.
Eén van de vaak voorkomende bijgerechten bij de BBQ is hier aardappelspiesjes. Heel gemakkelijk te maken, lekker en heeft altijd succes.
Nodig :
- kleine aardappeltjes
- laurierbladeren
- beetje olijfolie
- provençaalse kruiden
Werkwijze :
De kleine aardappeltjes goed wassen en de schil eraan laten. Doe ze in de microgourmet en stoom ze 18 minuten op 800Watt.
Nadat ze wat zijn afgekoeld steek je ze op satéstokjes afwisselend met telkens een blaadje laurier.
Besprenkel met olijfolie en strooi er wat provençaalse kruiden over. En dan natuurlijk de BBQ nog op voor enkele minuutjes en even draaien zodat alle kanten lichtjes gebakken zijn.