Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    11-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip zoetzuur
    Een heerlijk snel klaar gerecht voor op vakantie of gewoon wanneer je weinig tijd hebt.

    Nodig :

    - 500 gr kipfilet
    - 1 rode paprika
    - 1 ajuin
    - en/of 1 pak wokgroente
    - 1 klein blikje ananas
    - 4 soeplepels ketchup
    - 3 soeplepels suiker
    - 2 soeplepels sojasaus
    - 3 soeplepels azijn
    - maizena
    - peper en zout


    Werkwijze :

    Snij de kipfilet in kleine blokjes en doe die in de ultra pro samen met de overige groenten. Gaar op 800 watt gedurende 8 minuten met het deksel op de pot. Roer dan onder elkaar en voeg er het sausje aan toe zonder de maizena. (sausje = ketchup,suiker,sojasaus,azijn,pezo)weer goed roeren en terug in de microgolf zetten gedurende 5 minuten op 800 Watt. Dan de maizena oplossen in het nat van de ananas en toevoegen. Zet nu zonder deksel de ultra pro terug in de microgolf gedurende 3 à 4 minuten.


    Je gerecht is klaar en heerlijk bij rijst.








    11-07-2016 om 11:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (28 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Mystère
    Heerlijke vlug klaar gerechtje in de ultra pro, lekker met rijst erbij.

    Nodig :

    - 1/2 kg kipfilet
    - 1 bakje van 250 gr champignons
    - 250 ml room
    - 1 soeplepel maïzena
    - 4 eetlepels aalbessengelei
    - 4 eetlepels pickles van Devos Lemmens
    - geut rosé of witte wijn
    - 1 koffielepel currypoeder
    - pezo (peper, zout)

    - ultra pro van 2 l


    Werkwijze :

    Knip met de schaar de kippenfilets in blokjes en doe die in de ultra pro en laat 5 minuten garen met het deksel erop in de microgolfoven.
    Snij de champignons in vieren en voeg ze toe aan de kip en zet de ultra pro met het deksel erop terug in de microgolf voor 5 minuten op 800 Watt. Voeg dan de pickles, confituur, currypoeder en de pezo toe en zet dan 7 minuten met gesloten deksel terug in microgolf op 800 Watt. Doe de room in de shaker samen met de maïzena en schud krachtig, voeg toe aan de kipbereiding en zet dan nog 2 minuten terug zonder deksel op 800 Watt.

    Hak wat verse peterselie fijn in de turbomax en strooi over de kip, dien op samen met rijst uit de rijstkoker.

    Heerlijk gerecht met weinig werk aan....en zo hebben we het graag ;-)











    22-11-2014 om 19:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (20 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met cola en uiensoep uit een pakje !
    Een verrassende ontdekking ! En om te herhalen. Heel gemakkelijk te maken in de ovale ultra pro en geen omkijken naar.

    Nodig : 

    - 1 kip
    - 1 zakje gedroogde uiensoep
    - 1 blikje van 33 cl coca cola

    - de ovale ultra pro van 2 l

    Werkwijze:

    Versnij de kip zoals gewoonlijk en leg ze in de ultra pro. Strooi er het zakje gedroogde uiensoep overheen. En giet er de cola overheen. Zet de ultra pro zonder deksel in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 50 minuten.

    En de bereiding is klaar.  Heel lekker ! Zeker uitproberen










    24-08-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaans kalkoen stoofpotje met de micro minuutpot
    Smakelijk gerechtje met zuiderse toets...en dankzij mijn pas verworven nieuwe micro minuutpot zo snel klaar.....

    Nodig voor 6 personen :

    - 2 lookteentjes
    - 1 groen en 1 rode paprika
    - 1 grote ui
    - 50 ml witte wijn
    - 100 ml water
    - 25 ml maïzena
    - 1 vetarm groentebouillonblokje
    - 800 gr kalkoenstoofvlees
    - 100 gr gerookte spekblokjes
    - 1 blik gepelde tomaten in blokjes van 400 gr
    - 1 takje thym
    - zout en peper
    - Piment d'Espelette
    - 1 klein potje safraanpoeder

    Werkwijze :

    Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Doe dit ook met de ajuin. De lookteentjes pellen en ook fijn hakken.
    In de quickshaker meng je de witte wijn, maïzena, het verkruimelde bouillonblokje. 
    Doe dan in de pot de uit en look, de kalkoenblokjes, de paprikareepjes, het spek, de inhoud van het blik tomaten, de thym, al de kruiden en het mengsel uit de quickshaker. Sluit de pot en zet hem in de microgolf op 900 Watt gedurende 30 minuten. Laat hem dan nog 20 minuten nagaren met het deksel eruit.  Alles dooréén mengen met de serveerlepel en serveren met rijst uit de rijstkoker...


    Zo lekker en praktisch geen werk aan !










    03-04-2014 om 13:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:micro minuutpot
    >> Reageer (1)
    04-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braadkip in de ultra pro
    Lekker sappig kippetje zonder enige vorm van vet te gebruiken....en zo'n heerlijk smaak ! Voor die het nog niet moesten weten bij Tupperware hebben ze een geweldige schotel genaamd 'ultra pro' waarin je zonder enige gebruik van vetstoffen kan koken en braden, zonder constant water te moeten bijvoegen omdat het vlees, de groenten, of andere voedingswaren in zijn eigen sappen blijft voorzien. Wat een uitvinding. De schaal kan bovendien gebruikt worden zowel in de microgolfoven als in de oven. En de kooktijd is ook korter tegenover in een andere schaal. 
    Gisteren had ik er een braadkip in gelegd enkel voorzien van kippenkruiden en enkele teentjes ongepelde knoflook.

    Dus enkel nodig :

    - 1 braadkip
    - kippenkruiden
    - enkele tenen knoflook

    Werkwijze :

    Spoel de kip en snij ze in 4 delen. Kruid met kippenkruiden en leg ze in de ovale ultra pro van 2 l. Samen met nog enkele tenen ongepelde knoflook. Sluit af met het deksel en zet in een voorverwarmde oven van 180 °C. Gedurende 1 uurtje of een kwartiertje later afhankelijk van het gewicht van de kip.

    Juist voor het opdienen knijp je de tenen knoflook uit over de kip.

    En dan genieten van die pure smaak ! Je gaat automatisch meer gerechten willen proberen in deze geweldige pot.

    Nota :  Heel belangrijk is dat je de pot nog niet in de oven zet wanneer die nog moet worden opgewarmd omdat sommige ovens bij het voorverwarmen een grilfunctie gebruiken en enkel de grilfunctie is niet toegestaan voor deze pot. Voor de rest mag hij een temperatuur weerstaan tot 250°C.










    04-03-2014 om 22:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipgoulash
    Een eenvoudig maar lekker gerecht en gewoon vlug klaar. Dat is wat we moeten hebben.

    Nodig :

    - 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika ( ik had gisteren geen groene in voorraad)
    - 2 ajuinen
    - 2 wortelen
    - 1/2 kilo kipfilet
    - 250 gr champignons
    - 1 blokje kippenbouillon
    - 1 klein blikje tomatenpuree
    - 1 geutje lightroom
    - 2 soeplepels maizena
    - 1.5 dl melk
    - peterselie
    - peper

    - ultra pro
    - rijstkoker

    Werkwijze :

    Was de groenten en kuis ze. Snij ze in kleine stukjes en doe ze in de ultra pro met het aanhangend nat. Sluit af met het deksel en zet de pot 6 minuten op 800Watt.
    Snij ondertussen de kip in blokjes en doe die bij in de ultra pro. Zet onder elkaar en strooi het kippenbouillonblokje er verkruimeld over. Voeg ook de tomatenpuree toe. Plaats de kom afgesloten met het deksel dan terug voor 12 minuten op 800 Watt.
    Meng de melk samen met de maizena in de shaker en voeg toe bij het groenten/kipmengsel. Onderroer alles goed en zet nu zonder deksel nog 3 minuten terug. Voeg naar wens een een geutje lightroom toe en werk af met fijngehakte peterselie (turbomax is een handig toestel om de peterselie fijn te hakken)

    Serveer met rijst uit de rijstkoker (Ik neem voor ons gezin van 4 personen steeds 2 tassen rijst, 4 tassen water, sluit mijn rijstkoker en zet hem dan 12 minuten in de microgolfoven op 800 Watt....na die tijd....altijd nog even laten nagaren in afgesloten pot)

    En het werd stilletjes aan tafel ;-)))        Heerlijk!


















    12-02-2014 om 10:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro, rijstkoker
    >> Reageer (1)
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confit de Canard uit blik : stap voor stap
    Een souvenir uit het zuiden van Frankrijk...de grote blikken: Confit de Canard zullen u zeker al wel eens zijn opgevallen in de rekken van grootwarenhuizen ...alleen weet niet iedereen hoe men eraan moet beginnen.  Vandaar dat ik het u hier stap voor stap wil uitleggen.

    Maar wat is het eigenlijk ?

    Eendenbouten, langzaam gegaard in hun eigen vet - geconfijt dus. De gegaarde bouten worden vervolgens in datzelfde vet ingeblikt en zijn op die manier heel lang houdbaar.  Maar hoe ga je ze nu verder bereiden.
    Neem een pot, leg het blik er ongeopend in en giet er water op tot het blik net onder staat. Zet het vuur aan (niet laten koken) en verwarm het langzaam. Zodoende gaat het gestolde vet langzaam smelten in het blik....dit duurt ongeveer 20 minuten. Mocht het water toch gaan koken, zet u het gewoon wat lager. Haal de blikken nu voorzichtig uit het water en snij het open met de Tupperware blikopener zodat u zich niet aan de randen kan snijden.  Het kan zijn dat er aan de zijkanten al wat vet gaat uitlopen daarom zet ik mijn blik steeds op een plastieken snijplank zodat je het makkelijk schoon kan maken.
    Til de bouten er nu voorzichtig uit met een tang of spatel. Leg ze vervolgens op de ultra pro grilschaal ...opgelet...de billen moeten met de velkant omhoog worden gelegd en dan kan je ze verder gaan bereiden. Je kan er ontzettend lekkere dingen mee klaarmaken. En standaard zitten in één blik 4 tot 6 bouten. Men moet er 1 per persoon voorzien.
    De eenvoudigste bereiding is puur in de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak dan de bouten af in ongeveer 10 minuten tot dat de velkant mooi krokant is, blijf er zeker bij, want ze kunnen zo aanbranden.  Serveer met bijgerechten naar keuze zoals pasta, frieten, puree, rijst of gestoomde aardappelen.

    Tip : Het achtergebleven vet uit het blik zeker niet weggooien....maar bewaren in een goed afsluitbare pot in de koelkast om er nadien aardappeltjes in te bakken.      Zaligggggggggggggggggg !

    Nota nog : de ultra pro grilschaal mag zeker niet onder de gril worden gezet maar wel in de oven.
















    24-09-2013 om 22:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:Tupperware blikopener, ultra pro grilschaal
    >> Reageer (0)
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine van kip en fruit in de ultra pro
    Heerlijk zuiders, misschien wel wat arabisch gerechtje. 

    Nodig :

    -  50 ml olie
    - 2 ml raz el hanout ( 1 kleine koffielepel)
    - 2 ml zout
    - 2 ml kaneel
    - 2 ml safraan
    - 1 ml citroensap
    - 1 ajuin in fijne sliertjes gesneden
    - 300 ml kippenbouillon ( water + 1 bouillonblokje)
    - 30 ml honing
    - 3 kippefilets of kalkoenfilets kan ook
    - 200 gr gedroogde witte rozijnen
    - 200 gr gedroogde abrikozen maar ik heb gekozen deze keer voor een blik abrikozen zonder het sap te gebruiken
    - de ovalen ultra pro van 2 of 3.5 l.

    Werkwijze :

    Doe de olie samen met de ui in de ultra pro en zet hem met gesloten deksel 3 minuten op 800 watt in de microgolf.
    Doe dan  in een ruimtekom de  de raz el hanout, het zout, de kaneel, de safraan, het citroensap, de kippenbouillon en de honing en meng. 
    Leg op de ui de kippefilets, de rozijnen en de abrikozen. Voeg het kruidenmengsel nu toe aan de kippefilets. Sluit de ultra pro en zet hem een uurtje in een voorverwarmde oven van 180°

    Een kwartiertje voor het einde van uw kipschotel doe je 4 tassen warm water in het schenkkannetje en zet het nog 2 minuten op 800 Watt in de microgolfoven zodat het kookt, voeg dan 2 tassen couscous eraan toe en sluit met het deksel. Laat 2 minuten trekken zodat al het vocht verdwenen is. Voeg een klontje boter toe en ga met 2 vorken door de couscous zodat de boter smelt door de warmte van de couscous.

    Een heerlijk zuiders gerecht.












    06-04-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro, schenkkan
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenragout in een klein potje met deksel.
    Dit hebben wij hier gegeten bij Kerstavond. Het is juist dezelfde bereiding als vidée alleen is het kippenvlees vervangen door kalkoenvlees. Wij hadden namelijk zelf 2 kalkoen vetgemest tegen de feestdagen. Het vlees is ondertussen al helemaal verwerkt en zit netjes in de vriezer. Van de karkassen had ik nog een heerlijke bouillon getrokken en het vlees dat daar is vandaan geplukt heb ik uiteindelijk verwerkt in mijn kalkoenragout. De werkwijze om de vidée te bereiden heb ik reeds eerder beschreven en is heel simpel te maken in de microgolfoven in minder dan een half uurtje tijd.  Typ bij zoeken even het woord "vidée in de ultra pro" in en je kan stap voor stap alles bekijken.

    Hier wil ik alleen nog laten zien hoe je deze ook kunt presenteren zonder het in een koekje te gieten.  
    Je hebt wel nog bladerdeeg nodig + een geklutst eitje en een uitsteekvormpje

    Doe de klaargemaakte vidée  in de kleine potjes en bedek die met bladerdeeg dat je een beetje groter uitsnijdt dan de bovenkant van je potje (omdat dit nog gaat krimpen tijdens het bakken). Snij dan nog wat vormpjes zoals sterretjes of hartjes uit bladerdeeg en bevestig deze op de bovenkant. Strijk met het Tupperware borsteltje de bovenkant nu in met geklutst ei. En zet dit alles ong. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

     

     

















    28-12-2012 om 18:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braadkip in de microcook van 2.25 l
    Weinig tijd en toch vlug een maaltijd op tafel zetten. Zeker deze braadkip uitproberen in de nieuwe microcook van 2.25 l. Voor een kip van 1 kg heb je maar 10 minuten nodig in de microgolf en 5 minuten nagaartijd. Mijn braadkip van vandaag woog 1.475 kg en daarvoor heb ik wel 14 minuten genomen in totaal en nog 5 minuten gaartijd.

    Nodig :

    - Microcook van 2.5 l maar kan ook in de microplus
    - 1 braadkip
    - kippenkruiden (mijne waren op en heb dan maar kalkoenkruiden genomen)
    - paprikapoeder
    - lopende honing

    Werkwijze :

    Smeer de braadkip in met de honing. Bestrooi met paprikakruiden en kippekruiden en leg ze in zijn geheel in de microcook. Dek af met het deksel en zet 7 minuten in de microgolf op 800 Watt. Draai de kip dan volledig op zijn kop en ook hier bestrijken met honing en overstrooien met paprikapoeder en kippekruiden. Weer 7 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt en ook weer afsluiten met het deksel. Na die tijd de microcook nog afgesloten laten nagaren ong. 5 minuten.

    Kip versnijden met het Tupperware koksmes en met behulp van de nieuwe vleesvork.
    Opdienen naar keuze met rijst, aardappelen of frietjes.

    Zeg nu niet meer dat een maaltijd maken lang tijd in beslag neemt ;)
















    08-11-2012 om 17:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:microcook 2.25 l
    >> Reageer (0)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen met groenten in de ultra pro
    Vandaag een heerlijke maaltijd op tafel gezet in een half uurtje tijd en nee : het waren geen fritten van de frituur maar verse groenten, kalkoen met rijst erbij. Met behulp van de ultra pro en de microgolfoven is dat zo gebeurt. 

    Nodig :

    - 400 à 500 gr kalkoen in stukjes
    - 2 stokken preiwit
    - 6 wortelen in rondellen gesneden
    - 1 pakje gerookte spekblokjes
    - Champignons in stukjes
    - 1 dl witte wijn
    - 1 dl room
    - 2 kippenbouillonblokjes
    - peper + zout
    - 1 soeplepel maïzena

    - 2 tassen rijst

    Werkwijze :

    Doe eerst de 2 tassen rijst + 4 tassen water in de Tupperware rijstkoker en zet 12 minuten op 800 Watt. Laat nog even afgesloten staan.
    Knip de kalkoen in kleine stukjes met de Tupperware schaar en doe in de ronde ultra pro van 2.25 l . Snij het preiwit in stukjes, de wortelen in rondellen, de champignons in vierdelen en voeg alle groenten bij de kalkoenstukjes. Meng alles met de serveerlepel. Kruid met peper en zout. En overgiet met de dl witte wijn en breek de 2 kippenbouillonblokjes in stukjes er ook bij. Zet de pot met deksel erop nu 8 minuten op 800 Watt. Roer een keer door en zet terug 8 minuten op 800 Watt. Dan nog 4 minuten op 450 Watt. Los de maïzena op in een klein beetje water en voeg bij de bereiding samen met 1 dl room en zet dan nog 2 minuten terug op 450 Watt. Altijd met het deksel erop.
    Afwerken kan nog met gehakte peterselie (turbomax of turbochef). Maar ik had er vandaag geen voorhanden.

    Serveer met de rijst. Ook lekker hierbij is couscous of gestoomde aardappelen.

    Nota : de kalkoen kan uiteraard ook vervangen worden door kip.

    Smakelijk !












    26-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ronde ultra pro van 2.25 l
    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel in de ultra pro

    Tupperware heeft sinds kort een aktie samen met Knorr in de Carrefour. Knorr heeft de consulenten dan ook een presentje geven dmv een pakket vol met Knorr produkten. Eén produkt daarvan was een blik champignonsoep. Hier komt wel nooit een blik soep op tafel alleen maar vers. Gelukkig hebben ze ons een recept meegedeeld om er een lekkere ovenschotel mee te maken. Volgens de geruchten zou dit recept zelfs al op tv getoond zijn bij de reclame van Knorr. In elk geval heb ik het hier gisteren eens uitgeprobeerd en het viel wel in de smaak.

    Nodig :

    - ovenschaal ultra pro

    - 1 blik champignonsoep van Knorr

    - 1 kg aardappelen

    - 1/2 kg kippefilet

    - 100 gr geraspte kaas

    - 3 stengels preiwit in stukjes

    Werkwijze :

    De aardappelen schillen en in dobbelsteentjes snijden. In de microgourmet gaarstomen gedurende 15 minuten op 800 watt. Ondertussen het preiwit in julienne snijden (fijne stukjes). De kipfilet met de Tupperware schaar ook in stukjes snijden. Dan de aardappelen, prei en kippenblokjes onder elkaar hutselen en hierover het blik soep verdelen. Terug onder elkaar mengen en overstrooien met gerapste kaas. De ultra pro 3 kwartier in een voorverwarmde oven plaatsen van 190°C.

    Een vrij gemakkelijk gerecht wat zelfs op voorhand kan gemaakt worden.















    20-09-2012 om 08:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip op jagerswijze : Pollo alla cacciatora
    Vandaag heerlijk gerecht klaargemaakt. Een stoofpotje eigenlijk ook goed te doen wanneer je vrienden op bezoek zou krijgen omdat het makkelijk op voorhand klaar te maken is.

    Nodig :

    - kip van 2 kg in stukken
    - bloem
    - 1/2 fles rode wijn
    - 6 ansjovisfilets
    - 8 laurierblaadjes
    - extra vierge olijfolie
    - 2 takjes verse rozemarijn
    - 2 blikken van 400 gr. gepelde tomaten
    - een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
    - 3 teentjes knoflook, gepeld (1geplet, 2 in plakjes gesneden)

    Werkwijze :

    Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in de kom.  Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur marineren, maar liefst een hele nacht.

    Verwarm de pan en giet er wat olijfolie in. Bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij.  Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten en de stukken kip inclusief de marinade erbij. Strooi een klein beetje bloem over de kip.  Laat de hele zaak even aan de kook komen en doe alles over in de ovale ultra pro van 3.5 l. Doe het deksel er op en zet in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de pot ong. 1 en een 1/2 uur in de oven staan. Haal er dan de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn uit en serveer de kip met gebakken aardappeltjes en eventueel boontje die gestoomd zijn in de microgourmet. Ik heb mijn boontjes 18 min gestoomd en dan nog opgebakken met gerookte spekblokjes en zilveruitjes.....

    Hier waren ze alvast tevreden van het resultaat.














    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenboutjes in de ultra pro grillschaal.
    Zin in bbq maar zit het weer niet zo mee? Dan is de ultrapro grill schaal een ideale oplossing.  Vandaag heb ik gekozen voor kippenboutjes maar ook vis, scampi, kipfilet, worsten, spek, frikandellen, groenten enz.... kunnen hier gemakkelijk op gebraden worden.  Voordeel van de grillschaal is dat het vlees niet in zijn eigen vet komt te liggen na zijn gaartijd en toch kan je gemakkelijk het vet opvangen naderhand voor diegene die de saus niet kunnen missen. Heb mijn kippenboutjes gebakken met deksel erboven op. Voordeel hiervan is geen gespat in de oven en mijn vlees is veel sappiger gebleven. Kan ook niet uitdrogen en hoeft er hoeft geen extra vet aan worden toegevoegd.

    Nodig :

    - 1 kilo kippenbouten
    -  kippenkruiden
    - provençaalse kruiden

    Werkwijze:

    Bestrooi de gewassen en afgedroogde kippenbouten met de 2 soorten kruiden en leg ze op de ultrapro schaal. Sluit af met het boven deksel en zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 3/4 uur tot 1 uur.  Verder geen omkijken naar en is heerlijk bij frietjes, rijst of aardappelen.

    Nota: Deze ultra pro schaal kan gebruikt worden voor de microgolfoven als ook de gewone oven. Pas insteken als de oven al eventjes is voorverwarmd. En nooit over de grilstand.




    06-05-2012 om 14:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro grilschaal
    >> Reageer (0)
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash Hawai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Eergisteren dit lekkere gerecht klaargemaakt in de ronde ultra pro.  Heb het hier thuis geserveerd samen met puree en gebakken witloof.

    Nodig voor 4 personen :

    - 2 dubbel kipfilets
    - 2 grote ajuinen
    - peper, zout, currypoeder en een kipbouillonblokje
    - enkele druppels south mix culinaire oliën
    - enkele takjes peterselie
    - 200 gr abrikozen in blik
    - 100 ml room
    - 1 soeplepel maïzena

    Werkwijze :

    Kuis de ui en snij in de quick chef in stukjes maar niet te fijn.  Doe de ui in de ultra pro, verkruimel het kippenbouillonblokje en voeg er een geutje olijfolie aan toe  Roer, plaats met deksel in de microgolf gedurende 4 min. op 800 watt.Knip de kip met de schaar in kleine stukjes, voeg die dan toe aan de ui en plaats terug gedurende 6 min. op 800watt met gesloten deksel. Indien de kip dan nog niet moest gaar zijn plaats nog enkele min. terug.  Meng de room met de maïzena en voeg nu toe.
    Roer, snij de halve abrikoosjes in 4 en voeg ook toe.
    Doe de peterselie in de turbomax en snij heel fijn.  Voeg bij de rest en kruid af met peper, zout en currypoeder.
    Plaats alles nog 4 min terug in de microgolf zonder deksel nu tot het goed is;  Voeg dan pas de culinaire south mix toe.
    Serveer naar smaak met rijst of puree en werk indien gewenst af met geroosterde amandelschilfers. Zelf heb ik dat laatste achterwegen gelaten.

    20-10-2011 om 09:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipblokjes met spek en witte wijn in de ultra pro (lekker en snel)








    Heb je eens weinig tijd en wil je toch lekker eten dan moet je onderstaand receptje zeker proberen. Hier thuis zijn ze er alvast enthousiast over.

    Nodig :

    - ultra pro van tupperware
    - 2 kipfilets ( in blokjes gesneden)
    - 200 gr gerookte spekblokjes
    - 2 wortels
    - 1 ui
    - 1 prei
    - 1 teentje knoflook
    - 1 dl witte wijn
    - 2 kippenbouillonblokjes (Knorr)
    - 1 dl room
    - beetje maïzena,  peper en zout

    Werkwijze :

    Doe de in stukjes gesneden kip in de ultra pro samen met de spekblokjes en laat ong. 5 minuten bakken op 800 watt. Maak ondertussen de groenten schoon en snij deze fijn.  Voeg alle groenten toe en plaats opnieuw gedurende 5 min. in de microgolf op 800 watt. Voeg dan de bouillonblokjes, de knoflook en zout en peper toe, evenals de room en de wijn. (in een beetje wijn los je wat maïzena op als bindmiddel voor de saus). Plaats alles opnieuw in de microgolf gedurende 10 min op 350 watt.

    Heerlijk bij rijst, pasta, puree of zelfs gekookte aardappelen.





    21-09-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro rond, ultra pro ovaal, rijstkoker
    >> Reageer (0)
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetzure kip in de ultra pro met rijst







    Wil je eens graag de chinese toer opgaan dan kan je dit perfect met onderstaand receptje. In een half uurtje tijd zet je een heerlijke maaltijd op tafel.
    Nodig :
    - 1/2 kg kippenfilet in stukjes
    - 1 ajuin
    - 1 pak wokgroenten fijngesneden
    - 1 rode paprika
    - 2 soeplepels ketshup
    - 3 soeplepels azijn
    - 3 soeplepels fijne witte suiker
    - 1 klein doosje tomatenpuree
    - 150 ml water + 1 kippenbouillonblokje (in stukjes gebrokkeld)
    - 1 klein doosje ananas
    - peper en zout en kippenkruiden

    Bereiding :

    Hak de ajuin fijn in de turbomax of quickchef en doe die dan in de ultrapro. Zet hem 2 min. in de microgolf op 700 watt met een gesloten deksel.  Doe dan de rest van de fijngesneden groenten er ook bij en meng goed dooreen en zet 7 min op 700 watt met gesloten deksel.
    Doe nu de kip erbij en roer, zet dit 3 min. met gesloten deksel in de microgolf. Goed roeren met de menglepel en nogmaal 3 min. terugzetten op 700 watt.  Indien je meer kip neemt dan een 1/2 kg, dan zal je waarschijnlijk nog een keer 3 min moeten terugzetten op 700 watt.   Doe nu de azijn, de suiker, de ketshup en het kleine blikje tomatenpuree en de ananas erbij en goed mengen.
    Zet alles nog eens 3 à 4 min. in de microgolf op 700 watt met gesloten deksel.

    Heel lekker  om dit gerecht te serveren met rijst of bami. Eventueel kan je een roerei bakken en in reepjes er ook aan toevoegen.




    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vidée in de ultra pro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Sinds ik dit receptje ken maak ik mijn vidée nooit nog op het vuur in een kookpot. De reden hiervoor is dat het veel sneller gaat in de ultra pro in de microgolf en de smaak is net dezelfde. Binnen het half uur heb ik voortaan heerlijk vidéevulsel op tafel staan. Soms geserveerd met aardappelpuree maar soms ook met rijst klaargemaakt in de rijstkoker van tupperware.

    Hoe begin je eraan en wat heb je nodig :

    - 2 dubbele kipfilets
    - 400 gr gehakt voor balletjes
    - 200 ml melk
    - 2 soeplepels bloem
    - 1 bakje champignons
    - 200 ml room
    - 1 kippenbouillonblokje
    - kippenkruiden, peper, zout
    - 4 druppels citroen culinaire oliën (alternatief kan zijn een 1/2 citroen uitgeperst)
    - peterselie

    Werkwijze :

    Knip de kip in blokjes met de schaar en doe ze in de ultra pro en bestrooi met kipkruiden.
    Plaats de kip 5 min. in de microgolf met deksel op 700 watt.
    Roer dan eens door en plaats nog eens 4 min. terug in de microgolf met deksel op 700 watt.
    Doe de gehaktballetjes erbij en roer om. Deze moet je niet vooraf koken. Dus rauw eronder roeren.  Snij de champignons in schijfjes en voeg bij de kip en gehakt.  Meng de bloem en een beetje melk in de quikschaker en doe de overige melk bij de kip.
    Plaats het geheel in de microgolf gedurende 8 min. op 750 watt met gesloten deksel tot alles kookt.  En opnieuw omroeren.
    Schud de bindstof op in de shaker en voeg toe aan het geheel, roer dan even om.
    Plaats zonder deksel de ultra pro terug in de microgolf gedurende 3 min. op 700 watt.  Roer weer en plaats terug in de microgolf zonder deksel op 700 watt tot je de kookbubbels hebt gezien.   Voeg nu de room erbij en plaats opnieuw 4 min op 700 watt.
    Doe tenslotte de culinaire citroendruppels of  citroensap erbij en de fijngehakte peterselie.

    Variatie :  Je kan ook spekblokjes bijvoegen, dan is het best het spek even op voorhand in de microgolf te bakken ong. 4 min. met gesloten deksel.









    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (63 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro, vol au vent
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs