Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
11-08-2013
Amandelcakejes met nectarine
Heel lekker cakeje met zomerfruit waar momenteel voldoende van te verkrijgen is.
Nodig voor 6 stuks :
- 1 à 2 perziken
- 3 eiwitten
- 95 gr boter
- 55 gr amandelpoeder
- 120 gr bloemsuiker
- 40 gr patisseriebloem
- siliconen cakejesvorm
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten los met de klopper. Smelt de boter in de tupperware schenkkan door ze in de microgolfoven te plaatsen op lage wattage. Roer er dan het amandelpoeder en de bloem door samen met de los geklopte eiwitten. Zeef de bloemsuiker boven de kom en roer ook door het mengsel. Verdeel het beslag over de vormen. Halveer de nectarine, verwijder de pit en snij dan in dunne plakjes. Duw ze in de cakejes. Bak ze tenslotte af in ongeveer 25 minuten. Even laten afkoelen alvorens te ontvormen.
Verwacht je gasten en sta je niet graag lang in de keuken dan zijn deze hapjes ideaal. Eenvoudig en gemakkelijk op voorhand klaar te maken met de mini tartelettevorm van Tupperware
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- geitenkaas
- vijgenconfituur
- herbes de Provence
Nodig:
- boursinkaas
- kerstomaatjes
- fleur de sel
- enkele drupjes olijfolie
Werkwijze :
Steek met de mini tartelettesnijder 30 rondjes uit een bladerdeeg. Leg ze in de siliconen mini tartelettevorm en doe in 15 rondjes wat boursinkaas en leg daarin een halve kerstomaat...wat fleur de sel er overheen en wat drupjes olijfollie.
In de overige 15 rondjes leg je een sneetje geitenkaas en wat vijgenconfituur met daarop wat herbes de Provence.
Bakken in de oven ong. 20 minuten op 180°C.
En dan.........................je gasten verwennen ;-)
Ter afwisseling eens een simpel vochtig cakeje met een topping van parelsuiker....hiervoor is de multiflex mini cake vorm van Tupperware echt ideaal. Eigenlijk vind ik ze allemaal super door hun gebruiksgemak en niet meer hoeven invetten en bebloemen vind ik ook geweldig.
Nodig voor 10 mini cakejes en 4 gewoon formaatjes :
- 100 gr suiker
- 4 eieren
- 100 gr boter
- 100 gr platte kaas
- 200 gr bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 koffielepel vanille essence
- parelsuiker
Werkwijze :
De suiker met de eieren goed mixen. Dan de platte kaas toevoegen als ook de zachte boter. Goed mengen en tenslotte de gezeefde bloem met bakpoeder. Als alles goed onder elkaar is gemengd in de vooraf omgespoelde siliconen bakvormen doen en bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
Even laten afkoelen (ong. 10 minuten) in de vormen nog en dan ontvormen op een taartrooster. Wanneer ze koud zijn bewaren in de ronde clickplus of een ander model van Tupperware.
Misschien heeft u momenteel ook wel een overvloed aan courgetten uit de tuin. Dan is volgend receptje ideaal en éénmaal deze lekkernij geproefd gaat u zeker aan de slag willen gaan. Hier vinden mijn bezoekers het alleszins een echte heerlijkheid....kan als bijgerecht worden gegeten maar ook ideaal als aperitiefhapje wanneer je er witloofblaadjes mee vult. Ook heerlijk bij paté of in een slaatje. Wat houd je nog tegen om er zelf mee aan de slag te gaan ?
Nodig :
- 3 kg courgetten
- 1 grote ui
- 1/2 kop zout
- 4 koppen azijn
- 4 koppen water
- 4 koppen suiker
- 6 koffielepels currypoeder
- 1 koffielepel peper
- 1/2 kop suiker
Let wel op want deze bereiding neemt eigenlijk 4 dagen achter elkaar in beslag. Maar natuurlijk telkens maar enkele minuten.
Dag 1 :
De courgetten wassen en de uiteinden eraf snijden, vervolgens in blokjes snijden met de schil er nog aan. De uit pellen en met de turbomax fijn snipperen. De courgetten samen met de uit mengen en in de 10 liter ruimtekom doen of in een voldoende grote andere kom samen met een halve kop zout. Dit alles 24 uren laten marineren. (Kom afsluiten )
Dag 2 :
Sap eraf gieten en courgetten spoelen onder de kraan. Dan 4 koppen azijn en 4 koppen water + 4 koppen suiker + 1 koffielepel peper en 6 koffielepels currypoeder bij elkaar doen en aan de kook brengen, over de courgetten gieten en weer 24 uren laten marineren. Kom afsluiten.
Dag 3 :
Courgetten afgieten maar sap bewaren. Een halve kop suiker toevoegen bij het sap en laten koken. Daarna over de courgetten terug gieten en laten trekken tot de volgende dag.
Dag 4 :
Alles laten koken gedurende 5 à 10 minuten alvorens in glazen potjes te doen. De potten omgekeerd zetten tot ze zijn afgekoeld zodat ze goed afsluiten. Potjes voorzien van etiketjes. Kan een jaar bewaard worden.
Ze kunnen al onmiddellijk geproefd worden na afkoeling wat we hier ook onmiddellijk hebben gedaan. Ook lekker bij kaas. En ik zit nu al te wachten tot ik weer wat courgetten heb uit eigen tuin want wil ik graag mijn voorraadkast met vullen. Zo lekker !!!!
Heerlijk aperitieven in het gezelschap van een lekker hapje. Dan is deze tomatentaar zeker een goeie keuze. Zo gemakkelijk te maken en bovendien geurt ze naar het zuiden !
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 5 tomaten
- 1 rol geitenkaas
- zout en peper
- graan mosterd of gewone mosterd
- geraspte kaas
- olijfolie
- provence kruiden en/of sel du soleil
- siliconen taartvorm tupperware
- tomatenmes van tupperware
Werkwijze :
Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en plaats het in de taartvorm. Strijk met een spatel mosterd uit over de bodem van het deeg. Bestrooi het dan met de geraspte kaas. Snij met behulp van het tomatenmes de tomaten in gelijke schijfjes en leg deze dakpansgewijs over de geraspte kaas. Steek hier en daar een schijfje geitenkaas tussen. Strooi tenslotte wat provence kruiden over de tomaten als ook peper en zout. En druppel wat olijflolie over de taart. Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 minuten.
Lekker als aperiftiefhapje maar ook als voorgerechtje met wat sla erbij en als drankje een heerlijk frisse rosé ! Laat het smaken
P.s : deze taart is heerlijk zowel warm, lauw en zeker ook koud.