Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
18-03-2012
Omelet in de omelet party
In de maand januari was de omeletparty reeds een 1 ste maal in de promotie en deze maand dus nog een keertje. Niet lang meer want de aktie loopt nog tot einde van deze week. Vermits ik het receptje van simpele roerei nog niet heb meegedeeld, ga ik dat hierbij toch nog even doen. Nog even vermelden dat het grote voordeel van de omeletparty is dat je geen vetstof nodig hebt. En zeer vlug een omelet, flan, pastei of verloren brood op tafel hebt staan. Wat heb je nodig :
Kluts de 2 eitjes samen met de kruiden en een beetje melk in de shaker. Giet het mengsel dan in de basis van de omeletparty en zet hem met het deksel erop 3 minuten op 650 Watt. Het is normaal dat het deksel tijdens het kookproces een beetje oplicht maar dat kan geen kwaad. Als het belletje van de microgolf gaat is uw omelet klaar om op te eten. Liefst niet met een mes snijden in de basis van de omeletparty.
Indien je ook nog graag wat groenten toevoegt aan uw roerei kan dit heel gemakkelijk door de groenten fijn te snijden en deze eerst samen met een klein beetje water al in omeletparty voor te koken gedurende 2 minuten op 650 Watt en dan pas het roerei mengsel toe te voegen.
Tonijntaartjes in de mini tartelette als aperitiefhapje
Bij bezoek een heerlijk hartig hapje.
Nodig :
- 1 blikje tonijn natuur in eigen nat of in olie (uitlekgewicht 155 gr) - 1 ei - 100 gr zure room - 1 soeplepel mosterd - 1 rol bladerdeeg - zout, peper en peterselie
Werkwijze :
Doe in een kom de tonijn waarvan je het nat hebt weggedaan, voeg het ei, de mosterd en de kruiden toe en meng goed onder elkaar. Steek met behulp van de mini tartelettesnijder rondjes uit het bladerdeeg en leg ze in de mini tartelettevorm. Prik met een vork in de bodem van het bladerdeeg. Doe dan met een lepel in elke holte een beetje van het tonijnmengsel. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
P.s. : Je kan de taartjes ook op voorhand maken en maar 15 minuten laten bakken. Zo heb ik het deze keer ook gedaan. Vandaar dat ik nog geen fotootje heb van het afbakresultaat. Leg ze wanneer ze afgekoeld zijn in een diepvriesdoos met tussen elke laag een vetvrij papiertje en bewaar ze in de diepvries. Bij bezoek haal je ze een tijdje van tevoren uit de diepvries en bak ze af nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Heerlijk hapje voor je gasten te verwennen maar natuurlijk ook voor jezelf. Heb het receptje zien staan in een nieuw magazine van Delhaize en dacht dadelijk dat dit wel lekker moest zijn. Daar het momenteel niet echt vijgentijd is heb ik dit vlug opgelost door huisgemaakte vijgenconfituur te nemen.
Nodig :
- 1 bladerdeeg - vijgenconfituur of verse vijgen volgens het seizoen - 1 rol geitenkaas - honing - gehakte rozemarijn of provençaalse kruiden - paar druppels olijfolie - peper
- mini tartelettevorm van tupperware + de tartelette uitsteker
Werkwijze :
Steek met behulp van de uitsteker ronde vormpjes uit het bladerdeeg. Neem hiervoor de grootste kant van de uitsteker. Leg ze in de siliconen mini tartelettevorm zonder deze eerst uit te spoelen of in te vetten. Snij dunne sneetjes van het rolletje geitenkaas en leg in elke holte van het bladerdeeg een schijfje geitenkaas. Doe hierop een koffielepeltje vijgenconfituur en bestrooi met wat provençaalse kruiden en een paar druppeltjes olijfolie. Verwarm de oven voor en bak de mini hartige taartjes ongeveer 20 minuten in een oven van 180°C.
Het is enkele dagen stil geweest op mijn blogje. Toch heb ik thuis volop mijn werk gehad. Afgelopen woensdag heb ik namelijk nog eens een demo bij mij thuis gedaan. En heb ik geprobeerd het beste van mezelf te geven......
Als hapjes had ik voorzien :
- aperitiefkoekjes op basis van olijven en zongedroogde tomaten (komt één van de volgende dagen nog aan bod) - hartige cakes met kruidenkaas en noten - heerlijke salsasaus voor bij rauwkost of gewoon wat broodstengels of tortillachips (recept is reeds eerder verschenen) - mini croissants met een vulling van gerookte zalm en kruidenkaas ( recept : zie croissantparty) - omelet met ontbijtspek tussen huisgemaakt brood ( zie omeletparty + brood ultra pro) - gehaktbrood omwikkeld met spek in de ultra pro (zie ronde ultra pro) - rijst ( zie rijstkoker) - snelle tomatensaus (microschenkkan) - flan met caramelsaus ( zie omeletparty) - huisgemaakte yoghurt ( zie eerdere posting) met behulp van ruimtekom van 2 liter en serveerwonder - pim's cake koekjes met behulp van de mini tartelettevorm ( zie eerdere posting) - snoeperijen zoals huisgemaakte pralines, orangettes, lekkere croustipralines ( komt nog) - had verder nog huisgemaakte peperkoek gebakken maar is in de keuken blijven staan - had nog tartelette voorzien van geitenkaas met vijgenconfituur en provençaalse kruiden (tijd tekort maar volgt nog op blog) - had ook nog tonijntaartjes voorzien maar tijd tekort
Gewoonlijk maak ik 2 gerechtjes bij een demo maar omdat dit thuis was mocht het eens iets extra zijn.
Een zachte en een beetje pudding structuur zou zo je deze taartjes zeker kunnen omschrijven met daarin banaan en appel. De kinderen gaan het zeker lusten.
Nodig :
- 3 eieren - 45 gr bloem - 45 gr maïzena - 40 gr suiker - 1/4 liter melk - 1 banaan - 1 appel - 6 aardbeien ( kan ook uit de diepvries) - tupperware tartelettevorm
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 200°C. Appel in kleine stukjes snijden en de banaan in rondellen snijden. Klop de eieren, suiker, bloem en maïzena samen op in de speedychef. Leg het fruit in de tartelettevorm en overgiet met het lopend deeg. Steek nog een halve aardbei als decoratie in het midden van de taartjes en bak ongeveer 25 à 30 minuten op 200°C.