Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
22-06-2014
Vakantie in het Zuiden
Voor het geval nog iemand op zoek moest zijn naar een weekje vakantie in het zuiden...wij hebben nog een plaatsje vrij van 2 tot 9 augustus in ons vakantieverblijf voor 4 personen...meer info kan u vinden op onze website www.freewebs.com/zuidfrankrijk of ook via ons FB pagina maison la Garrigue te volgen. Verder is er ook nog plaats de eerste 2 weken van september in het verblijf voor 6 personen.
- vanillezaadjes naar smaakt (inhoud van een vanillestokje of uit een zakje)
Voor de karamelchocoladecrème :
- 100 gr van de karamel (van hierboven)
- 50 gr stukjes pure chocolade
- 250 ml slagroom (30 % vetgehalte)
- 7 glaasjes
- 6 gebroken speculaasjes
- chocoladedecoratie naar wens
Werkwijze :
Smelt 1/3 van de suiker op een zacht vuurtje (niet in je schenkkan doen) maar in een steelpannetje. Voeg dan geleidelijk de rest van de suiker toe en maak een goudbruine karamel. Kook de slagroom met behulp van je schenkkannetje in de microgolf (2 minuten op 750 w) en voeg die straalsgewijs op de karamel....Voeg een snufje zout en vanille toe. En wees voorzichtig bij het toevoegen van de room op de karamel.
Weeg 100 gr karamel af, meng de stukjes chocolade erbij en laat afkoelen tot ongeveer 30°C. Klop de slagroom halfvast op en meng onder het mengsel karamel-chocolade.
Leg in ieder glaasje onderaan wat gebroken speculooskruimels, vul tot op 1 cm van de rand van het glaasje met de karamelchocoladecrème en plaats in de koelkast een half uurtje. Giet er dan een dun laagje van de resterende karamel op aan de bovenkant
Plaats nu voor een 2 tal uurtjes terug in de koelkast en decoreer met een chocoladedecoratie of bresilienne naar keuze.