Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-08-2011
Ratatouille
Ondertussen 2 dagen terug thuis van vakantie maar heb alweer terug heimwee. Helaas zal het nu een tijdje duren vooraleer ik weer terug kan keren. Maar vandaag wel een gerecht gegeten dat ik nog op vakantie had gemaakt. Dus voelde ik mij weer even in Frankrijk.
Ratatouille:
Nodig: 1 rode paprika 1 groene paprika 1 pikante peper (optie) 2 ajuinen 1 courgette 1 aubergine enkele blaadjes laurier wat rozemarijn en thym champignons (optie) 1 kruidenbouillonblokje peper, zout 4 à 5 tomaten 2 à 3 teentjes knoflook
Werkwijze :
De groenten wassen en versnijden in niet al te kleine stukjes. Persoonlijk heb ik graag dat er nog wat beet aan zit. Olijfolie smelten in de wok en de gesneden ajuin laten garen. Daarna de in blokjes gesneden paprika's en peper toevoegen. Meestoven, vervolgens de rest van de groenten en onder een glazen deksel even laten stoven. Kruiden met laurier, rozemarijn, thym, zout en peper. Soms doe ik er ook wel een geutje rode wijn bij. Maar dat hoeft niet. Na 20 min. op het vuur en onder regelmatig roeren is de ratatouille klaar.
Lekker bij vis, bij de BBQ bij kortelet of bij een kipfilet. Kan goed geserveerd worden bij rijst, couscous, fritjes of zelfs puree. Kan zowel warm als koud worden gegeten.