Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-09-2012
Financiers met chocolade
Het was vandaag weer zo dag om lekker de keuken in te gaan en lekkernijen tot stand te brengen. Dit maal viel mijn oog op een fotootje van heerlijke chocolade-amandelcakes in het klein. Omdat ik zowel een liefhebber ben van chocolade, als van amandelen kon het niet anders dan in de smaak te vallen.
Nodig :
- mini tartelettevorm van tupperware
- 150 gr pure chocolade
- 55 gr poedersuiker
- 60 gr boter
- 40 gr zelfrijzende bloem
- 40 gr amandelpoeder
- 150 gr room
- 110 gr eiwit ( 3 à 4 )
Werkwijze:
De boter in het microplus schenkkannetje doen en laten smelten in de microgolf. Ong. 1 minuut op 640 Watt.
De chocolade in stukjes doen en smelten samen met de room ook in het schenkkannetje en in de microgolfoven. Goed mengen tot je een blinkend mengsel bekomt. In een andere kom doe je de poedersuiker, bloem, amandelpoeder. En in de speedychef klop je de eiwitten stijf maar niet te stijf. Als dit gebeurt is mag je het toevoegen aan het bloemmengsel. De gesmolten boter kan nu ook bij het vorige en tenslotte de gananche toevoegen. (chocolade-roommengsel).
Neem de mini tartelettevorm en spoel die even om met koud water en vul dan met het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 °C.
Dit beslag is goed voor 30 mini tartelettes.
Bewaren kan in een clickplus doos van Tupperware. Heerlijk als 4 uurtje of bij de koffie.