Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-08-2013
Bruchetta met camenbert, verse vijgen
Heerlijk aperitiefhapje of gewoon als snack.....
Nodig :
- stokbrood
- verse vijgen
- enkele topjes citroenthym
- 2 à 3 soeplepels honing
- 1 camenbert
- zwarte peper
- olijfolie
- 2 soeplepelbalsamicoazijn
Werkwijze :
Snij met het Tupperware broodmes een stokbrood in sneetjes. Besprenkel met enkele drupjes olijfolie. Snij dunne reepjes van de camenbert en leg die op de sneetjes. Hierboven leg je 2 kwartjes van verse vijgen. Draai met de pepermolen wat peper overheen. Ondertussen verwarm je in een pannetje wat honing met olijfolie, balsamicoazijn en een lekje water. Laat dit even inkoken. En druppel wat van dit mengsel over de vijgen,camenbertbroodjes. Leg op elke bruchetta tenslotte een takje citroenthym.
Dankzij de muffin siliconen cakevorm kan je eens een wat apart omeletje met spek serveren aan je huisgenoten. Niet moeilijk en een mooi resultaat op korte tijd zonder vetstof.
Nodig :
- eieren
- ontbijtspek
- peper en zout
- geutje melk of room
- eventueel wat bieslook
- siliconen muffinvorm Tupperware
Werkwijze :
Neem het ontbijtspek of gerookte hesp naar keuze en zet het tegen de wand van de bakvorm aan de binnenkant rechtomhoog. Kluts de eieren samen met het zout en peper en geutje melk of room in de shaker. Giet dit mengsel in de muffinvorm in het midden tussen het spek.
Verwarm de oven voor en bak 12 à 15 minuten op 180°C.
Serveer meteen en neem de complimentjes in ontvangst ;-)
Bloemenboeketje van kerstomaatjes en kruidenkaas !
Origineel en snel klaar aperitiefhapje met kerstomaatje, bieslook en kruidenkaas! Inkepingen maken gaat het beste met het tomatenmes van Tupperware...
Nodig :
- enkele kerstomaatjes
- potje kruidenkaas
- bieslook
- tandenstokers
- tupperware tomatenmes
Werkwijze :
Was de kerstomaatjes en maak er 4 sneetjes bovenaan in. Vul op met kruidenkaas of roomkaas naar keuze. Prik een tandenstoker in de onderkant van het tomaatje en schuif er een bieslook stengel overheen. Schik het op een bordje en bind onderaan je boeket bij elkaar met een losse bieslookstengel. Uw gasten zullen verwonderd zijn ^-^ ^-^
Verblijf nog steeds in het zuiden en hier is vaak een overvloed aan fruit. Zo vond ik gisteren toevallig deze pruimen in de natuur. Ik heb even getwijfeld of ik er nu confituur of likeur ging van maken. Vermits ik al redelijk wat confituur staan heb is het dus pruimenlikeur geworden. Maar ook in België zijn de pruimen bijna rijp en is dit een mooi receptje om het zelf ook eens te proberen.
Nodig :
- 1 kg pruimen
- 1 liter inmaakalcohol voor fruit van 40 °
- 300 gr witte suiker
- 3 stuks steranijs
- 1 vanillestokje overlangs doorgesneden
- 1 grote afsluitbare bokaal
Werkwijze :
Was de pruimen en snij ze in twee en doe ze samen met de pitten in een bokaal. Voeg de rest van de ingrediënten toe en sluit de bokaal af en zet hem weg voor 3 maanden. Af en toe wel eens roeren. Na die tijd filter je hem en giet de vloeistof over in een mooie karaf of fles. En bij iedere slokje dankbaar zijn voor wat de natuur ons allemaal schenkt !