Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker cakewafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig :


    250 gr boter
    250 gr zelfrijzende bloem
    250 gr suiker
    5 eieren

    Werkwijze:

    Boter romig roeren samen met de suiker.  De eieren er één voor één aan toevoegen.  Als laatste de gezeefde bloem eronder mengen.
    Best is om uw deeg een uurtje te laten rusten. Uw bakresultaat zal alleen maar beter zijn. Dit doe ik trouwens ook altijd met mijn pannekoekenbeslag. 

    Bovenstaand recept is juist goed voor ong. 18 wafels.

    07-04-2011 om 22:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Baklava met noten











    Nodig :

    • 15 velletjes filodeeg (verkrijgbaar in de koeling van de supermarkt)
    • 100 + 50 gr gesmolten boter
    • 250 gr gepelde walnoten
    • 150 gr gepelde en gehakte pistachenootjes
    • 100 gr gehakte hazelnoten
    • 150 gr suiker
    • 4 soeplepels oranjebloesemwater
    • 100 gr gepelde amandelen
    • 50 gr vloeibare honing

    Werkwijze :

    Roer de gehakte walnoten, de pistachenootjes, de hazelnoten en 2 soeplepels oranjebloesemwater samen met 100 gr gesmolten boter en de suiker in een grote kom door elkaar.

    Snij de velletjes filodeeg op maat voor een rechthoekige vorm. Neem 5 van de velletjes filodeeg voor de bodem. Leg er één in de vorm en bestrijk met de gesmolten boter. Leg er een tweede velletje op en bestrijk weer met gesmolten boter. Ga zo door tot 5. Leg er nu een laagje notenvulling op en spreid dit goed uit over de overvlakte. Doe terug 5 velletjes één voor één beboteren en weer vulling opdoen. Tenslotte de laatste 5 velletjes één voor één beboteren met gesmolten boter zodat het gebak wordt afgesloten. Snijd het gebak met een scherp mes in rechthoekige stukken en vervolgens in ruiten. Leg op elke ruit een amandel. Verwarm de oven voor op 200 °C zet het gebak er 20 minuten in. Verwarm de honing in een pannetje en voeg het resterende oranjebloesemwater toe. Besprenkel het gebak als het uit de oven komt met warme honing. Laat het goed in het gebak trekken

    Nota: Baklava is een specialiteit uit Turkije, Griekenland , Marokko, Tunesië en Libanon. De basis is heel dun deeg met een vulling die eindeloos veel variaties kent. Doordat wij graag de “marokanenmarkt” bezoeken in Zuid-Frankrijk zijn we zo in contact gekomen met deze mierzoete gebakjes. Ik stond hier eerst nogal huiverig tegenover maar doordat mijn man deze zoete gebakjes al eerder had leren kennen in Bangladesh tijdens een inleefreis voor de Damiaanaktie en hij hier goeie herinneringen aan over had gehouden was de grens al niet meer zo hoog. Dankzij hem heb ik dus deze gebakjes leren kennen. En natuurlijk ben ik zelf op zoek gegaan hoe deze lekkernijen worden gemaakt en ik denk wel hier in geslaagd te zijn. Ik heb mijn gezin niet horen klagen.

    06-04-2011 om 18:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiers in een wip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Financiers in siliconen bakvormen van tupperware












    Nodig :

    • 50 ml bloem
    • 80 gr suiker
    • 40 gr amandelpoeder
    • 1 ml vanilleessence
    • 2 eiwitten
    • 70 gr gesmolten boter
    • 25 gr amandelschilfers

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180°. Meng bloem, suiker, amandelpoeder, vanille essence en de eiwitten in een tupperware mengkom. Laat de boter smelten in de microgolf (microschenkkan tupperware). Voeg dan de boter toe aan de rest van het mengsel en meng goed. Doe het deeg in de siliconen multifex mini cakevorm van tupperware en doe de amandelschilfers bovenop. Laat 13 min. Bakken op 180 °C. Na afkoeling eventueel bestrooien met poedersuiker.

    Tip : Ideaal om eitwitten op te werken die anders blijven staan nadat u bv. Creme brulée heeft gemaakt. Ook even meegeven dat eiwitten ook steeds in de diepvriezer in een afgesloten potje kunnen worden bewaard.

    Bijlagen:
    P1010392 (Small).JPG (38.9 KB)   

    05-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Siliconen bakvormen recept
    Tags:silicone muffinvormen
    >> Reageer (0)
    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dessert dat vlug klaar is en bijna altijd in de smaak valt. Deze keer is geen tiramisu met koffie en amaretto maar met heerlijke aardbeien.








    Nodig:
    250 gr aardbeien
    beetje witte suiker
    250 gr mascarpone
    2 eieren
    50 gr poedersuiker
    aardbeienlikeur
    enkele lepelkoekjes (boudoirs)

    Werkwijze :

    De aardbeien in kleine stukjes snijden en bestrooien met witte suiker. Afgedekt enige tijd in de koelkast bewaren of goed te laten trekken.
    De eidooiers samen met 50 gr poedersuiker goed mixen zodat het geheel wat bleker van kleur wordt en ook luchtiger. Voeg dan wat aardbeienlikeur toe ook niet te veel.  Voeg de mascarpone toe aan het eiermengsel en meng goed. Als laatste de stijfgeklopte eiwitten eronder roeren.  Neem kleine glaasjes en doe op de bodem wat aardbeien mengsel dan een beetje mascarponemengsel, dan een beetje boudoirs in kleine stukjes terug wat aardbeienstukjes en terug wat mascarponemengsel. Eindigen met een aardbeitje als versiering of een stuk van een boudoirkoekje, eventueel wat chocoladevlokjes.

    04-04-2011 om 18:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs