Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
04-12-2014
Cookies met pecannoten en cranberries
Heerlijke koek.....je verlangt onmiddellijk naar nog een stukje....
Nodig :
- 175 gr suiker
- 75 gr bruine suiker
- 100 gr boter
- 75 ml melk
- 1 ei
- 275 gr bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel gembersnippers
- 1/4 theelepel baksoda
- 150 gr gedroogde cranberries
- 75 gr pecannoten
Werkwijze :
Meng de verschillende suiker samen met de zachte boter in een mengkom. Voeg dan alle andere benodigdheden toe en meng verder tot een homogene massa. Vorm met behulp van 2 eetlepels hoopjes op je met bakpapier beklede bakplaat en druk deze hoopjes plat met een vork.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 12 tot 15 minuten.
Lekker aperitiefhapje en vlug klaar in de Terrinepot Ultra Pro.
Nodig :
- 100 gr gesmolten boter
- 2 eieren
- 1 doos zalm met sap
- 2 soeplepels rosé wijn
- 15 ml tomatenpuree
- 200 ml bloem
- 2 koffielepels bakpoeder
- peper en zout
- Ultra pro terrinepot
Werkwijze :
Haal de graten uit de zalm en meng alle ingrediënten in de volgorde van bovenstaande benodigdheden. Vet de ultra pro in met een beetje olie en bebloem hem. Doe het zalmmengsel erin en bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° zonder deksel gedurende 30 minuten. De laatste 10 minuten voor het einde wel bedekken met het deksel.
Laten afkoelen en met behulp van het Tupperware tomatenmes kan je het in fijne sneetjes versnijden.
Kruidenkoek of peperkoek gebakken in de Terrinepot van het Ultra Pro gamma. Heel gemakkelijk klaar te maken en tevens weinig afwas. Enkel de microcook schenkkan heb je nodig om je deeg in klaar te maken en ook de Vijf-in-één schepjes zijn wel handig om de honing en melk in af te meten.
Nodig :
- 200 ml melk
- 150 ml honing
- 75 gr cassonade
- 125 gr boter
- 375 gr bloem
- 15 ml bicaronate
- 1 soeplepel peperkoekkruiden (kaneel)
- optie : een soeplepel gembersnippers uit een potje
- optie : parelsuiker
- de Ultra Pro Terrinepot
- Microcook schenkkan
- spatel
- klopper
Werkwijze :
Doe de melk, cassonade, honing en boter in de microcook schenkkan en zet in de microgolfoven op 750 Watt gedurende 3 minuten om te laten smelten. Ondertussen neem je de bloem, bicarbonaat en peperkoekkruiden en voeg je die bij de verwarmde ingrediënten van de schenkkan. Meng met de klopper goed zodat je geen korrelig deeg hebt. Indien je kiest voor nog wat gembersnippers, deze nu ook toevoegen.
De ultra pro voor deze bereiding toch best maar invetten en bebloemen en het deeg erin doen. Eventueel bovenop nog wat parelsuiker strooien. Het deksel op de ultra pro doen. En afbakken in een voorverwarmde oven van 160° gedurende 1 uur. Dan deksel eraf halen en nog 15 minuten verder bakken zonder deksel.
Laten afkoelen in je ultra pro gedurende een kwartier alvorens te ontvormen.
Met behulp van het Tupperware broodmes kan je mooie sneetjes snijden van je peperkoek en bewaren kan heel goed in de recto verso van Tupperware.