Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma's appeltaartjes
    Al zappend kwam ik vorig week bij het programma uit van Roger Van Damme op Njam tv. En hij ging oma's appeltaart maken. Dat trok een beetje mijn aandacht en ben blijven kijken hoe hij die maakte. Naarmate zijn taart vorderde en helemaal klaar was had het me zelf zin gegeven om dit recept een keer uit te proberen. En dat heb ik dus gisterenavond gedaan maar niet als een taart van ong. 20 cm doorsnede zoals hij beschreef. Ik heb gekozen om het deeg in de tupperware tartelette vorm te gaan gebruiken.
    Persoonlijk vind ik het veel leuker dat ieder zijn eigen kleine taartje kan verorberen. De smaak is echt geweldig en ga ik het zeker herhalen want eigenlijk kan je alle soort fruit hierop gaan leggen met daartussen eventueel nog wat mascarpone of pudding.

    Hoe begin je eraan :

    Nodig voor het deeg :

    - 250 gr patisseriebloem
    - 100 gr cassonadesuiker (kinnekessuiker of wel bruine suiker genaamd)
    - 100 gr roomboter (goei boter)
    - 1 ei
    - 1 eidooier (zorgt voor een mooie binding)
    - 1 theelepel sinaasappelzeste volgens recept (maar ik heb wat orangebloesemessence genomen)

    - 1 eetlepel amandelpoeder (voor op de bodem te strooien)

    Nodig voor het beslag  :

    - 40 gr roomboter
    - 60 gr suiker
    - 2 eierdooiers
    - 10 gr zetmeel (maïzena)
    - snuifje zout
    - 2 appels in blokjes gesneden niet te fijn

    Voor de afwerking :

    - 1 scheutje water
    - 2 eetlepels abrikozenconfituur
    - 2 eetlepels poedersuiker

    Werkwijze :

    Strooi de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden. Doe daar het ei en de eidooier in. Doe aan de kant het snuifje zout, de cassonadesuiker en de roomboter en de sinaasappelzeste.  En meng alles geleidelijk onder elkaar. Werk tot je een samenhangend homogeen mengsel hebt en vorm een soort worst. Doe er plastiek folie overheen en leg een half uurtje in de ijskast.

    Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes maar niet te klein anders worden ze spijs bij het bakken. De bedoeling is dat je nog een beet hebt aan de appels. 
    Maak een beslagje door de boter te laten smelten, suiker aan toevoegen samen met de 2 eidooiers en het zetmeel.  Goed ondereen mengen en hierbij de blokjes appels voegen. Zorg dat alles goed gemengd is.

    Rol het deeg uit met behulp van de deegroller en steek met de tartelettesnijder 6 vormpjes. Leg deze in de siliconen tartelettevorm. Niet invetten of bebloemen (is echt niet nodig). Strooi nu wat amandelpoeder over de bodem. Dit zorgt ervoor dat de bodem mooi krokant blijft na het bakken en niet nat word door het sap van het appelbeslag.  Doe in elke vorm wat appelblokjes.

    Zet de taartjes ong. 20 minuten in een voor verwamde oven van 180°C.
    Laat de taartjes nog even in de vorm voor af te koelen alvorens te ontvormen. Als je dit te snel doet dan breken ze. Ik heb ongeveer 10 minuten gewacht voordat ik ze uit de vorm haalde. 
    Om de appels mooi te laten blinken en ook voor extra smaak  doe je wat abrikozenconfituur samen met een scheutje water even opwarmen tot dat het kookt en dan zeef je dit alles. Met de patisserieborstel dep je in het gezeefde deel en hiermee ga je over de appeltjes.
    Als ze uiteindelijk koud zijn leg je een klein rond kartonnetje of confituurdekseltje (kleiner dan de taartjes zelf)  op het taartje en strooi je wat poedersuiker over de taartjes zodat alleen de randen bedekt worden door de poedersuiker. Dit geeft een mooi effect.

    Uw visite zal niet kunnen geloven dat de taartjes van eigen maak zijn !














    08-03-2012 om 09:21 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:silicone tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitaalbrood in de ronde ultra pro (2.5l)
    Gisteren had ik nog eens zin om zelf brood te bakken want de laatste keer vond mijn man het zelfgebakken brood toch zo lekker.  Vandaar dat ik mij gisteren terug een pakje all-in mix heb meegebracht. Deze keer koos ik voor "vitaalbrood" van Aldi.  Helemaal niks moeilijks aan alleen de rijstijden een beetje in de gaten houden. En zeg nu zelf : wat is er heerlijker dan de lucht van zelfgebakken brood in de huiskamer.

    Nodig :

    - 1 pakje all-in mix  voor brood(aldi)
    - 300 ml lauwwarm water
    - een geutje olie
    - beetje water + patisserieborsteltje
    - ronde ultra pro van 2.5 l

    Werkwijze :

    Doe het meel in de ultra pro en giet in het midden het lauwwarme water + geutje olie. Goed kneden gedurende 10 minuten. Ik geef eerlijkshalve toe dat het bij mij de "kenwood" is die het werk doet.  Vorm dan een mooie bol en strooi onderaan in de ultra pro wat gewone bloem, leg hierop de bol en dek af met het deksel. Zet dit gedurende een half uurtje op een warme plaats om te rijzen. Bij mij is dit onder de kachel. Na een half uurtje heb ik het deeg eruit genomen en nog een keertje lichtjes gekneed (2 à 3 keer ingedrukt niet langer) terug in m'n ultra pro gelegd, deksel er weer op en terug 45 minuten laten rijzen op warme plaats.  Voordat het de oven ingaat bovenkant even instrijken met wat water met behulp van het patisserieborsteltje. Je brood zal daardoor lekker knapperig zijn.  Nadien de oven voorverwarmen op 210°C en gedurende 40 minuten afbakken op 200°C/

    Smakelijk. 

    Foto 1 : deeg voordat het gaat rijzen.

    Foto 2 : een half uurtje rijzen onder de kachel.

    Foto 3 : zo ziet het eruit na een half uurtje rijzen.

    Foto 4 : Zo ziet het deeg eruit na de 2 de rijs of te wel na 45 minuten rijzen.

    Foto 5 : Komt net gebakken uit de oven.

    Foto 6 : En nu uit de ultra pro

    Foto 7: Kan ik je vertellen dat het zalig smaakt !

    07-03-2012 om 11:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs