Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
25-01-2013
Scoubidou briochebrood met choco
Vandaag me weer heerlijk uitgeleefd in de keuken met dit lekkere broodje in de nieuwe terrine ultra pro. Heel makkelijk om te maken en smaken zal het.
Nodig :
- 1 pakje mix voor witbrood (die van aldi zijn heel goed)
- 1 ei
- 300 ml warme vloeistof (half melk, half water)
- 2 soeplepels suiker
- 1 klontje boter
beetje bloem om in de terrinepot te strooien
Werkwijze :
Doe de mix samen met het ei, de warme vloeistof, boter en de suiker in een kom en mix tot een homogene massa. Ong. 5 minuten mixen. Zoveel te langer je mixt of kneedt zoveel te lichter zal uw brood zijn. Dek het deeg af en laat het drie kwartier rijzen op een warme plaats, bij mij is dat onder de kachel...wie dat niet heeft : dicht bij de chauffage of in een oven van 60 ° C. Na die tijd vorm je 8 bollletjes en rol die uit met de deegroller. Besmeer met chocopasta die je ook eerst op een warme plaats hebt gezet zodat hij goed uitsmeert. Rol de 8 lapjes op zoals op de foto. en snij ze middendoor. Bebloem de terrinepot en zet de 16 rolletjes rechtop in de pot. Laat de rolletjes in de pot met deksel nu terug een half uur tot ong. drie kwartier rijzen. Doe het deksel eraf en bak het brood nu in 25 à 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.
Heerlijk op elk moment van de dag. Dit brood is er ééntje voor de mensen van mijn demo vanavond !
Simpel, gewoon maar toch zo lekker ! Ideaal te maken in de muffinvorm van de promo deze maand.
Nodig voor 18 stuks :
- 250 gr boter (solo)
- 250 gr suiker
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 5 eieren
- beetje amandelessence
- 2 à 3 appelen in stukjes gesneden.
Werkwijze :
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Meng de boter samen met de suiker tot een homogeen deeg. Voeg de eieren één na één eraan toe. En mix verder. Doe er tenslotte de gezeefde bloem bij en een paar druppels amandelessence. Neem de muffinvorm, spoel hem even om en doe het deeg erin. Laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
De terrine ultra pro van de promotie deze week is ideaal voor dit heerlijk voorgerecht of eventueel als aperitiefhapjes te serveren. Liefst koud of lauw..De gasten van mijn demo zullen hem dan mogen degusteren.
Makkelijk op voorhand te maken wanneer je een groot gezelschap verwacht......
Nodig :
- 3 eieren
- 75 gr bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 ml room
- 200 ml melk
- 280 gr tonijn naturel
- 125 gr geraspte kaas
- 2 soeplepels kappers
- Peper en zout naar smaak
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180° C. Klop de eieren tot een omelet en voeg de bloem en bakpoeder toe. Goed mengen. Voeg ook de olie, de room en de melk toe. Laat de tonijn uitlekken en doe hem met een vork in stukjes bij de vorige bereiding. Voeg dan de geraspte kaas en de kappers erbij. Kruiden met peper en zout. Nogmaals goed doormengen en in de ultrapro terrine gieten. Het deksel erop op en 40 minuten bakken op 180°C, deksel eraf en nog 10 minuten zonder deksel verder bakken.
Tip : Indien als voorgerecht gebracht kan je het eventueel vergezellen van wat sla en koude groenten. Als apertiefhapje, versnijden in dobbelsneden en een prikkertje op plaatsen.