De perziken uit hun nat halen en op de bodem van de nieuwe inzetschaal van de microgourmet leggen en/of kleine ovenschaaltjes.
De melk samen met de room in het microschenkkannetje doen en aan de kook brengen in de microgolf ong. 4 minuten op 800 watt. Indien je dan nog geen bubbels hebt gezien zet je het nog eens 2 minuten terug op 800 watt. Ondertussen neem je de 4 in één kan van tupperware en daar klop je de eieren samen met de suiker op tot dat het mengsel wit kleurt, voeg de amandelsiroop toe en beetje bij beetje ook de bloem.
Giet de warme melk dan op het eiermengsel onder voortdurend opkloppen. En giet tenslotte dit mengsel over de perziken in de inzetschaal van de microgourmet en de ovenschaaltjes.
De ovenschaaltjes zet je in de diepste schaal van je oven en vult deze verder aan met water. Wel opletten dat er geen water komt in je kleine ovenschaaltjes zelf komt. Bak de flans 45 minuten op 150°C in een voorverwarmde oven.
Voor wat betreft de microgourmet. Vul de onderste schaal met 400 ml water, zet hierop de diepe schaal met gaatjes en hierop het gesloten nieuwe inzetstuk. Sluit af met het deksel. En zet in de microgolf voor 15 minuten op 640 Watt.
Als de flans afgekoeld zijn bestrooien met geroosterde amandelschilfers.
Ik heb beide mogelijkheden uitgetest d.w.z. op de traditionele manier in de oven en in de microgourmet en kan als besluit zeggen dat de smaak van beide bereidingen even smaakvol zijn alleen dat de bereiding met de microgourmet veel vlugger gaat. Op 15 minuten tijd is het dessert klaar t.o.v. 45 minuten op de andere manier. Volgende keer weet ik dus wat mijn voorkeur gaat genieten.
Nota : op de foto bij de benodigdheden zie je boter staan, die heb ik uiteindelijk niet gebruikt. Volgens het oorspronkelijke recept moest je de perziken opbakken in boter maar dit leek mij nodig.