Een heel gemakkelijk dessertje te maken met diepvries frambozen of diepvries bosvruchten zou ook kunnen. Ik leg duidelijk de nadruk op diepvries omdat het dessertje anders niet lukt.
Met behulp van je quickchef kan je gemakkelijk voor 6 personen een heerlijk koud dessertje op tafel zetten wat echt à la minute moet worden gemaakt. Zelf heb ik dit vandaag gedaan in de turbomax en maar voor 2 personen en mijn hoeveelheden aangepast.
Nodig voor 6 personen :
- 200 gr diepgevroren frambozen
- 2.5 dl room
- 125 gr poedersuiker
- quickchef of voor een kleinere hoeveelheid de turbomax
Werkwijze :
Doe de diepgevroren vruchten in de quickchef en draai een paar keren tot de vruchten een granité geworden zijn (fijne kleine stukjes). Voeg dan de poedersuiker toe en draai opnieuw. Tenslotte de koude room (recht uit de ijskast) eraan toevoegen en weer draaien. Je bekomt nu een soort van ijscrème. Verdeel in kleine glaasjes en smullen maar !
Nota : Je zou dit met alle soort van fruit kunnen doen maar belangrijk hierbij is dat het steeds diepgevroren moet zijn, anders lukt het niet. Door de koude room en de diepgevroren vruchten bekomt men vanzelf een soort van ijscrème.
Reacties op bericht (2)
27-09-2012
cathy
ik heb dit ijsje deze zomer regelmatig gemaakt en telkens een voltreffer,het beste is met de bosvruchten,met exotic fruit heb ik het ook al gedaan maar was minder geslaagd.
27-09-2012 om 15:25
geschreven door cathy
Mien
Het is een gemakkelijk en vlug klaar nagerecht. Ik heb het gemaakt van bevroren aarbeien in de QuickChef. De aarbeiene waren iets te groot want het draaien ging niet gemakkelijk. Ik heb ze daarna iets kleiner gemaakt en toen ging het prima. De smaak was heerlijk